Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-22, 21:53   #1351
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
A ja jeszcze ostatnie pytanie w temacie dot. palenia; Czy sa wsrod was corki rodzicow palacych, ktore nigdy nie palily, lub niepalacych, ktore palily? Bo z moich obserwacjji wynika, ze jak rodzice nie pala, to dzieci tez nie i na odwrot. Ale nie wiem czy nie wzielam pod uwage zbyt waskiego kregu osob..
Moja mama kiedyś paliła bardzo dużo, teraz popala. Z mojego rodzeństwa tylko ja nie miałam papierosa w ustach... ale popala teraz tylko mój brat... Teściowa jak żyła też paliła, tz i jego rodzeństwo nie pali...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 21:54   #1352
cigi
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Pop- ja moze nie doczytalam wszystkiego, ale czy probowalas karmic swojego niejadka tak jak w tej metodzie, w ktorej podaje sie nie papki, tylko mocno ugotowane warzywa, a dziecko siedzi przy stole z rodzicami i samo sobie wybiera na co ma ochote? Moze tak by jadla (chyba ze tak juz dajesz, to sorry), bo takie papki to faktycznie zbyt apetyczne nie sa, a tak dziecko ma zabawe.
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 21:54   #1353
P0P70
Zakorzenienie

Ja potwierdzam Twoją teorię, Ja nigdy nie paliłam i moja siosra też nie i rodzice też nie palący.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 22:17   #1354
cigi
Rozeznanie

No to jeden glos na poparcie mojej teorii, ale drugi to tak nie do konca..
Stary 2010-09-22, 22:35   #1355
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Z tego co wiem to rodzice tezeta nie palili oboje kiedy on sie urodzil, teraz tesciowa pali a ich dzieci jedno i drugie palące.
Ja nie wiem jak u mnie, ale tez slyszalam ze tak jest w wiekszosci ze jesli rodzice palacy to dziecko tez.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Hm....2 dzien diety ale zgrzeszylam ( niestety zle przeczytalam na diecie;/ wrrr) zjadlam o 140 kcal wiecej niz powinnam cholera jasna! teraz tez cos glodek sie odzywa wiec zaraz wpierdziele jakiegos ogorka:P i jak zwykle popije pepsi albo cola:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 22:38   #1356
minka26
Wtajemniczenie

co do palenia to ja paliłam od jakiegoś 17 roku życia paczkę dziennie przez 5 lat, nawet jak kasy nie było to na papierosy jakos zawsze się wykręciło... nie palę od prawie 5 lat i nie znoszę, normalnie aż mnie trzepie, niestety teraz ojciec tz pali, co prawda tylko w dużym pokoju, ale u nas trochę to czuć jak z małą schodze to mu mówię i wychodzi na dwór, oczywiście wczesniej wietrze... ale w zimie będzie gorzej dlatego mam nadzieje, że wtedy się już stąd wyprowadzimy

darusia jutro musze do zduńskiej jechac załatwic parę spraw, mam nadzieje, że po południu już będę wola, napisze ci smsa

ferrou sprawa jest pilsssssssssssssss poradź mi dobrą kredkę do oczu, bo mam chyba z 20 sztuk i żadna dobra kupuję firmowe i niefirmowe i nie wiem czy ja jakaś dziwna jestem, ale żadna mi nie pasi, nie umiem zrobić nimi takiej kreski jak np. ty na makijażach, mi sie tak dziwnie rozprowadzają, jak by ta kreska była przerywana, nie umiem tego wyjaśnić. Poradź coś dzięki

uciekam na film, a jutro z małą na ostatnie szczepienie w tym roku
Stary 2010-09-22, 22:40   #1357
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jeszcze ostatnie pytanie w temacie dot. palenia; Czy sa wsrod was corki rodzicow palacych, ktore nigdy nie palily, lub niepalacych, ktore palily? Bo z moich obserwacjji wynika, ze jak rodzice nie pala, to dzieci tez nie i na odwrot. Ale nie wiem czy nie wzielam pod uwage zbyt waskiego kregu osob.
tak, ja-moi palili kiedyś i to duzo, teraz oboje nie palą już od dawna, ja nigdy nie paliłam

Gabrysia dostala dzis pozwolenie na szczepienie, a ze bylo to WZW to trochę zapłakała przy wstrzykiwaniu, ale poza tym byla dzielna bardzo. Wazy 7320 i juz sama nie wiem czy to dobrze czy za malo (nie wiem ile ma wzrostu i jej w siatki nie wpisuje), ale pediatra nic nie mowila o niedowadze, a pani od szczepien wrecz powiedziala, ze jest OK, bo konczac 6-7 m-cy powinna podwoic wage urodzeniowa, a podwoiła +700gram jeszcze.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 22:41   #1358
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Minka ok, bede czekac bo ja jutro po odbior plaszczyka do krawcowej tez smigam wiec moze jakos nam sie uda zgrac .
A.Camus
Stary 2010-09-22, 22:48   #1359
mloda1989
Zakorzenienie

pop - poki co zrem mniej:P hehe a tak wogole to jem wiecej niz jadlam wczesniej bo jem 5 posilkow dziennie ale o lacznej kalorycznosci 1000.. wiec jedna z najprostszych diet.... nie jem normlanego pieczywa...tylko chrupkie, albo mace albo ryzowe albo pelnoziarniste i do tego to roznie ogorek, pomidor serek szynka... na obiad np grillowany kurczak z warzywami...np na podwieczorek mozna zjesc 5 kostek czekolady....ale ja slodyczne odrzucilam i napoje slodkie tez wole zamaist tego cos przegrysc zeby nie czuc glodu....
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 22:55   #1360
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Czyli mamy b.podobna diete! W tym posilkow wcale nie trzeba jesc o stalej porze z tej mojej diety, tylko wazne zeby zjesc wszystko, mozna nawet wsio na raz.
Jak za 1 razem jezdzilam do tej dietetyczki to jezdzila tez moja kuzynka ktora lubi tylko chleby z ziarenkami, zwykly bleee i ta Pani na to jej powiedziala ze to wcale nie sa chleby mniej kaloryczne wbrew pozorom poniewaz zawieraja np. ziarenka slonecznika itp. ktore wnosza dodatkowe kalorie ale jak jest na prawde nie wiem bo ja zadnego chleba orpucz zwyklego nie ruszam.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Uciekam sie pluskac, moze tezetowi uda sie byc dzis kolo 1 - chociaz wąąąątpie;/

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

dobranoc.
A.Camus
Stary 2010-09-22, 23:04   #1361
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Oj, to cholerne katarzysko... dopada nasze dzieciątka. Wiem jak to jest bo moja Wercia pierwszą noc jak ja zaatakował ten katar- też tak spała. Co chwila sie budzila z krzykiem... Na pocieszenie dodam, że kolejna noc była już lepsza... zyczę, żeby i u Was tak było...
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

Dusiaka zobaczymy jak bedzie, przyjaciel tezeta ma sklep zoologiczny u nas ( razem na ryby chodza) i powiedzial ze nic nie powinno sie dziac, same tez nie byly w sklepie w osobnym akwarium i ogladalismy pozostale ryby i nie mialy nic obgryzionego wiec sie okaze, jak zobaczymy ze obgryzaja to pojdziemy do niego i wymienimy na inne na szczescie dobre uklady z nim mamy wiec nie bedzie problemu:P

Wspolczuje choroby malej- oby jej szybciutko przeszlo!

A ja sie zdecydowalam na efajka rowniez z tego powodu zeby nie truc kogos chociaz u mnie wsrod znajomych moze 3 osoby na 20( takich najblizszych) sa nie palace.
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Wszystkim chorym dzieciom dużo zdrowia i przespanej nocy. I na pocieszenie przypominam że dzięki tym drobnym infekcją nasze dzieci się uodparniają
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
To teraz nowa kwestia ubierania na chłody malucha - szalik. Są jakieś dla niemowlaczków? Bo przecież musi mieć coś pod szyjką.
Ja kupiłam w miniony weekend w H&M coś a'la śliniak z golfikiem, zapinany na rzep. Nie wiem jak inaczej to opisać, niestety nie widziałm na allegro.

Cytat:
Biedna malenka. Oby szybciutko wyzdrowiala.
Moja tez cos mi sie ostatnio przebudza podejrzanie. Ale katarku chyba nie ma jakiegos wielkiego, zeby tez nie rosna. Co do katarku to ja chyba jedyna co nosek czysci wacikami i sola fizjologiczna? Jakos sobie radze.
Dziękujemy ciociom za pocieszenie. Oby ten katar nie trwał 7 dni. Niestety pierwsza pobudka już była, znowu z krzykiem Chyba wezmę małą do naszego łóżka bo nie dam rady wstawać tak w nocy co 20 minut.
Nosek czyścimy fridą, aczkolwiek laryngolog mojego starszego syna sugerowała właśnie waciki.

Cytat:
Hm....2 dzien diety ale zgrzeszylam ( niestety zle przeczytalam na diecie;/ wrrr) zjadlam o 140 kcal wiecej niz powinnam cholera jasna! teraz tez cos glodek sie odzywa wiec zaraz wpierdziele jakiegos ogorka:P i jak zwykle popije pepsi albo cola:P
Darusiaaa- to trafiliście na ułożone okazy pyszczaków.
Podziwiam i gratuluję podjęcia jedynej słusznej decyzji - rzucenia palenia
Od ogórków chyba nie przytyjesz, a ja wcinam szeroko dziś omawianą czekoladę. Ot, w stresie to jest mój pocieszacz...

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 23:05   #1362
Ferrou
Zakorzenienie

Buziaki i wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieciaczków które obchodzą dzisiaj swoje miesięcznice

Fajnie, że się Wam mój Avek podoba, bo ostatni to Wam jakoś nie przypadł do gustu

Asiulek
, super że Wiercia już zdrowa

Ankazar
- niestety kompleks kompleksy pogania... mam ich pełno, staram się z nimi walczyć, ale nie zawsze daję radę - czasami dopadają mnie takie wieczory że siedzę i ryczę bo jestem taka, siaka i owaka. No i kompleksy przede wszystkim są konsekwencją dzieciństwa, traktowania mnie przez rówieśników i rodziców... Dużo by o tym można opowiadać.

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
dziewczyny czy cos slyszalyscie o chustawkach skoczkach? czy one nie powoduja problemow z kregoslupem ? bo czytam i nie wiele jest na ten temat
moim zdaniem skoczki działają jak chodziki czyli też mogą obciążać biderka.

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Hmm,a coś dla dzieciaczków będzie? bo ja lubię lidlowe rzeczy jak i cały sklep,a zresztą zaraz sprawdzę w necie co będzie

Moja malutka śpi sobie na dworku,a tak u nas ciepło na dworku
też lubię rzeczy lidlowskie. Kupiliśmy tak kiedyś bodziaki i moim zdaniem są dość dobre gatunkowo

Megi - ty się nie martw bo przecież jasne jest że mniej odciągniesz laktatorem niż dziecko z ciebie wyssa. Poza tym - organizm matki musi się dostosować do karmień, tak jak pl madzia napisała

Dusiaka
- niech Ola szybko wraca do zdrowia

Jeżeli chodzi o palenie To tak jak pisałam to dość długo paliłam, namiętnie i z pasją. Osoby niepalące niestety nie zrozumieją palaczy pod tym względem. Dla mnie to zawsze była relaksujaca i oczekiwana chwila, bardzo lubiałam palić. Kiedyś jak rzucałam to ograniczyłam się do jednej fajki dziennie - zawsze o godzinie 18 siadałam i z całą namiętnością wypalałam papierosa - wtedy wydawało że czas się zatrzymał i jestem tylko ja Przez cały dzień nie mogłam sie doczekać tej chwili i dochodziło do tego że cały dzień o tym myślałam Oczywiście próba rzucenia fajek się nie powiodła, ta sytuacja pokazała mi że nie chcę tak naprawdę rzucić palenia. Powiedziałam że definitywnie rzucę jak będę w ciąży I tak się stało, teraz nie palę i mam zamiar wytrzymać w tym postanowieniu. Jeżeli chodzi o traktowanie palaczy przez niepalących i niepalących przez palaczy. To jako że uważam się za osobę należącą do jednej i drugiej grupy to wypowiem się na ten temat - to takie luźne dywagacje na ten temat i spostrzeżenia z jednej i z drugiej strony. (i zaznaczam że to tak ogólnie żeby żadna z Was tego do siebie nie brała bo będę bić po gołej pupie ) Uważam że obie grupy powinny się przede wszystkim szanować - a tego niestety nie ma. Przede wszystkim palące osoby powinny nie palić tam gdzie są osoby niepalące - a jeżeli już to powinno byc zapytanie czy takowe osoby nie mają nic przeciwko temu (a znam niepalaczy, którym to nie przeszkadza) Ale też druga strona powinna szanować nałóg palaczy - nie skazujmy ich na banicję dziwią mnie np postulaty aby całkowicie zakazać palenia w lokalach - a nie można by np wydzielić pomieszczeń dla palaczy?? Przeszkadza mi np tutaj w polsce że lokale nie są dostosowane dla osób niepalących, w ciąży nie chodziłam po lokalach czy pubach aby posiedzieć ze znajomymi bo nie było miejsc dla osób niepalących. Teraz już jest lepiej bo u mnie w mieście są już dwa takie lokale. Ale to nadal kropla w morzu.
Zawsze starałam się nie chodzić z fajką po mieście, aby jakaś osoba nie dostała "bucha" twarz bo to nie jest zbyt miłe, starałam się szanować osoby niepalące czyli nie palić przy nich. Na szczęscie mam też takich znajomych i częsc rodziny że szanują fakt że teraz nie palę i tego nie robią przy mnie. A pali TŻ, jego rodzice, moi rodzice, czesc znajomych. Wydaje mi się, że powinny te zasady panować nie ważne gdzie się jest i z kim przebywamy - szanujemy siebie nawzajem. U nas w Polsce daleko do tego, ale może kiedyś będzie lepiej?

Cigi, moi rodzice palą, i niestety jak byliśmy mali to przy nas - nawdychaliśmy się nieźle... pali mój brat, ja paliłam, moja najmłodsza siostra popala i raz nawet mój tz dał jej fajkę ale np moja starsza siostra jest antypapierosowa - raz zapaliła aby spróbować, odrzuciło ją. Więc Twoja hipoteza nie do końca jest prawdziwa
Stary 2010-09-22, 23:07   #1363
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

Gabrysia dostala dzis pozwolenie na szczepienie, a ze bylo to WZW to trochę zapłakała przy wstrzykiwaniu, ale poza tym byla dzielna bardzo. Wazy 7320 i juz sama nie wiem czy to dobrze czy za malo (nie wiem ile ma wzrostu i jej w siatki nie wpisuje), ale pediatra nic nie mowila o niedowadze, a pani od szczepien wrecz powiedziala, ze jest OK, bo konczac 6-7 m-cy powinna podwoic wage urodzeniowa, a podwoiła +700gram jeszcze.
dla dzielnej, dużej i MĄDREJ Gabrysi.

Dzienniki budowy:
Stary 2010-09-22, 23:23   #1364
cigi
Rozeznanie

Tak, moja hipoteza faktycznie zostala obalona;

Ferrou- zgadzam sie z toba calkowicie; Wlasnie powinien byc wzajemny szacunek. Tutaj sa takie bary, w ktorych mozna sie napic alkoholu, kawki i kupic fajki albo tyton, papierki, zapalniczki itd. Nawet nazywaja sie czesto Tabac cos tam, bar np; tabac to tyton, a wiec sa to bary z tytoniem. I tutaj wprowadzali przepis ktory mial zabraniac palenia we wszystkich barach, restauracjach itd. To o ile zgadzam sie w pelni, co do restauracji (bo to mi odbiera apetyt, ze nie wspomne, ze przychodza tez i dzieci), to po prostu smieszne bylo zabronienie palenia w tego typu barach. No przeciez to wlasnie tam powinno sie odbywac. Ja tam nigdy nie wchodze, bo nie mam po co. Nie wiem czy ten przepis nadal obowiazuje. To ja juz skonczylam na ten temat, zeby nie meczyc rzucajacych;
Stary 2010-09-22, 23:30   #1365
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Moje dziecko umyte i śpi już od 8-ej a TZ przy niej chrapie. Dobrze że mogę ściszyć dzięk w laptopie i dzieki temu nie musze go słuchać.

Wszystkim chorym dzieciom dużo zdrowia i przespanej nocy. I na pocieszenie przypominam że dzięki tym drobnym infekcją nasze dzieci się uodparniają
chacha ja mówię do Mika "zobacz Mikuś tu jest guziczek do wyłączenia taty"
Dzięki za życzenia zdrowia
Cytat:
Z tego co wiem to rodzice tezeta nie palili oboje kiedy on sie urodzil, teraz tesciowa pali a ich dzieci jedno i drugie palące.
Ja nie wiem jak u mnie, ale tez slyszalam ze tak jest w wiekszosci ze jesli rodzice palacy to dziecko tez.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

czyli co Ty tam jesz ogórki z colą
ja jak byłam na diecie dukana to juz miałam tak dość że wszystko mi rosło w ustach te piersi z kury tuńczyki twarogi potrafiłam lecieć do wc zwymiotować i w końcu dałam sobie spokój chociaż 5 kg schudłam na niej na razie mam awersję do diet.
Cytat:
Czyli mamy b.podobna diete! W tym posilkow wcale nie trzeba jesc o stalej porze z tej mojej diety, tylko wazne zeby zjesc wszystko, mozna nawet wsio na raz.
Jak za 1 razem jezdzilam do tej dietetyczki to jezdzila tez moja kuzynka ktora lubi tylko chleby z ziarenkami, zwykly bleee i ta Pani na to jej powiedziala ze to wcale nie sa chleby mniej kaloryczne wbrew pozorom poniewaz zawieraja np. ziarenka slonecznika itp. ktore wnosza dodatkowe kalorie ale jak jest na prawde nie wiem bo ja zadnego chleba orpucz zwyklego nie ruszam.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Uciekam sie pluskac, moze tezetowi uda sie byc dzis kolo 1 - chociaz wąąąątpie;/

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

dobranoc.
to prawda razowy jest bardziej kaloryczny ale jest lepszy ponieważ zawiera pełne ziarna zbóż i mąkę z pełnego przemiału czyli węglowodany złozone.
Ja sobie nie wyobrażam jakbym miała nie jeść chleba przynajmniej na śniadanie ,może dlatego ta białkowa dieta mi tak nie podeszła

A ja się położyłam po 21 bo się nie za bardzo czułam i obudziłam się po godzinie i nie mogę usnąć
Mały spi ale się wierci cały czas.
Zasnął mi wieczorem przy inhalacji i nie wiem czy nauka samodzielnego zasypiania nie weźmie w łeb , bo znowu mu robię inhalacje.
Jutro chyba idę do lekarza , ale bardziej z sobą bo tak mnie gardło nawala że sliny łykać nie mogę i od razu Mika niech osłucha , nasza rodzinna to pediatra jest więc za jednym zamachem.
Jakby tego było mało to jeszcze stanęłam w klapkach na deskę z gwoździem i jeszcze ząb mnie zaczyna boleć

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Ferrou masz kompleksy nie będę pytać jakie ale dla mnie i pewnie dla wielu innych jesteś niezła laska ,rozumiem że kompleksy są na punkcie wyglądu.
Też kiedyś miałam , jakoś się z nich wyleczyłam chyba bardziej wyrosłam teraz mało mnie interesuje że komuś się może nie podobać moja gruba d...albo za duży nos czy co tam jeszcze , na pocieszenie Ci powiem że też pewnie z tego wyrośniesz.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 23:31   #1366
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
chacha ja mówię do Mika "zobacz Mikuś tu jest guziczek do wyłączenia taty"
Ale to fajnie by bylo gdyby sie tak dalo tzetow i na zywo czasem wylaczac
Stary 2010-09-22, 23:34   #1367
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

ferrou sprawa jest pilsssssssssssssss poradź mi dobrą kredkę do oczu, bo mam chyba z 20 sztuk i żadna dobra kupuję firmowe i niefirmowe i nie wiem czy ja jakaś dziwna jestem, ale żadna mi nie pasi, nie umiem zrobić nimi takiej kreski jak np. ty na makijażach, mi sie tak dziwnie rozprowadzają, jak by ta kreska była przerywana, nie umiem tego wyjaśnić. Poradź coś dzięki

uciekam na film, a jutro z małą na ostatnie szczepienie w tym roku

już radzę Jezeli chodzi o kredki to dla mnie najlepsza jest z Avonu taka podwójna chyba z colortrendu - jest niedroga, miękka, czarno- czarna ale z tego co piszesz to nie musi chodzić o kredkę a sposób malowania - podczas tej czynności możesz lekko naciągnąć powiekę i wtedy rysujesz. Albo zrezygnuj z kredki na rzecz czarnego cienia i pędzelka. Mi lepiej i precyzyjniej się rysuje kreski pędzelkiem i za pomocą właśnie cieni. Są różne rodzaje takich pędzelków:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...fessionnel.htm
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...sh-BeneFit.htm
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-6...-Body-Shop.htm
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...ek-Sephora.htm
Ja dość długo używałam takiego pędzla(ten z żółtą końcówką):
Załącznik 3425858
bardzo fajny w użyciu
a teraz mam z bobbi brown, na tym filmiku widać jaki http://www.youtube.com/watch?v=eBQpt...layer_embedded (i od razu tutorial jak zrobić kreskę)
Jeszcze do kresek można użyć linerów, choć ja za takimi w kałamarzu nie przepadam, wolę w żelu, bo także te kreski się maluje pędzelkiem - duży wybór ma np Inglot
No i pędzelkiem i cieniem można robić różne kreski albo wyraźne jak kredką (wtedy dajemy więcej cienia i możemy go np aplikować na mokro czyli lekko zwilżonym pędzelkiem) albo bardziej delikatny look, taki rozdymiony
Ogólnie, łatwiej jest operować pędzelkiem niż kredką
Mam nadzieję że pomogłam choć trochę, jakby co to odpowiem na kolejne pytania

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
pop - poki co zrem mniej:P hehe a tak wogole to jem wiecej niz jadlam wczesniej bo jem 5 posilkow dziennie ale o lacznej kalorycznosci 1000.. wiec jedna z najprostszych diet.... nie jem normlanego pieczywa...tylko chrupkie, albo mace albo ryzowe albo pelnoziarniste i do tego to roznie ogorek, pomidor serek szynka... na obiad np grillowany kurczak z warzywami...np na podwieczorek mozna zjesc 5 kostek czekolady....ale ja slodyczne odrzucilam i napoje slodkie tez wole zamaist tego cos przegrysc zeby nie czuc glodu....
to jest własnie najlepsza dieta. Kiedyś przed ciążą schudłam w ciagu kilku miesięcy 13kg -- nic szczególnego nie robiłam, po prostu zmieniłam nawyki żywieniowe - czyli nie jadłam białego chleba, ziemniaków, fastfoodów, nie piłam słodkich napoi - wyeliminowałam "złe" produkty Teraz też mam zamiar się za siebie wziąć ale tak mi się nie chce
Stary 2010-09-22, 23:40   #1368
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
no nie powiem nie raz by się przydało mieć magiczny pilocik i do dzieci też
Stary 2010-09-23, 00:06   #1369
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Ferrou masz kompleksy nie będę pytać jakie ale dla mnie i pewnie dla wielu innych jesteś niezła laska ,rozumiem że kompleksy są na punkcie wyglądu.
Też kiedyś miałam , jakoś się z nich wyleczyłam chyba bardziej wyrosłam teraz mało mnie interesuje że komuś się może nie podobać moja gruba d...albo za duży nos czy co tam jeszcze , na pocieszenie Ci powiem że też pewnie z tego wyrośniesz.
noooooo.... to nawet już nie chodzi o wygląd, jakoś można się przyzwyczaić... schudnąć w końcu to schudnę, twarz w końcu się zagoi i nie będę miała krajobrazu księżycowego . Ale chodzi o to jak postrzegam siebie... przede wszystkim nie wierzę w siebie, czuję się beznadziejna itp itd... i mimo że pracuję nad sobą to i tak mi się nie udaje... Np teraz znalazłam fajny i ciekawy konkurs, mam na niego pomysł, jeszcze wczoraj byłam w wielkiej euforii, ba nawet przed godziną jak rozmawiałam z młodszą siostrą o tym to kombinowałyśmy, wymyślałyśmy co i jak. Ale jak się dowiedziałam kto startuje to już mi się nie chce bo wiem że na pewno tego nie pobiję (mimo że nie widziałam co te osoby stworzyły)... więc się ostro zastanawiam czy brać w tym udział bo to kilka godzin pracy będzie.... I mimo że osoby w bliskim mi otoczeniu wspierają mnie i mi pomagają, doceniają, wierzą we mnie, to ja jakoś nie potrafię zmienić myślenia o sobie.

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

aaaaa
Darusia, mam konkurs dla Ciebie Dość często zmieniasz kolor włosów to podziel się z innymi Nagrody są bardzo fajne
https://wizaz.pl/Trends-News/Konkurs...ryzacja-w-domu

Sama bym wzięła udział, tylko że ja zawsze na czarno się farbuję więc się nie nadaję no niby ostatnio coś tam szalałam z dwukolorem...hehe ale nie w domu tylko w salonie

Edytowane przez Ferrou
Czas edycji: 2010-09-23 o 00:07
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 00:23   #1370
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
noooooo.... to nawet już nie chodzi o wygląd, jakoś można się przyzwyczaić... schudnąć w końcu to schudnę, twarz w końcu się zagoi i nie będę miała krajobrazu księżycowego . Ale chodzi o to jak postrzegam siebie... przede wszystkim nie wierzę w siebie, czuję się beznadziejna itp itd... i mimo że pracuję nad sobą to i tak mi się nie udaje... Np teraz znalazłam fajny i ciekawy konkurs, mam na niego pomysł, jeszcze wczoraj byłam w wielkiej euforii, ba nawet przed godziną jak rozmawiałam z młodszą siostrą o tym to kombinowałyśmy, wymyślałyśmy co i jak. Ale jak się dowiedziałam kto startuje to już mi się nie chce bo wiem że na pewno tego nie pobiję (mimo że nie widziałam co te osoby stworzyły)... więc się ostro zastanawiam czy brać w tym udział bo to kilka godzin pracy będzie.... I mimo że osoby w bliskim mi otoczeniu wspierają mnie i mi pomagają, doceniają, wierzą we mnie, to ja jakoś nie potrafię zmienić myślenia o sobie.

no to już gorsza sprawa ale do naprawienia , polecam książki o pozytywnym mysleniu , np. "POTĘGA PODŚWIADOMOŚCI" zerknij tuhttp://www.sfd.pl/_POTEGA_PODSWIADOMOSCI_WE JD%C5%B9!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!_Ka%C5%BCdy_niech_to_ przeczyta_a........-t248347.html to takie streszczenie ale polecam całą ksiązkę.
Kiedys jak się dołowałam to często zaglądałam tu http://www.pozytywne.com/ jest dużo fajnych artykułów które dają do myslenia.
Stary 2010-09-23, 07:38   #1371
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
oj nie smutaj się. Przecież nie możesz mieć ciągle rzeki mleka. Musi być jego mniej bo już dziecko tyle nie potrzebuje. Ja jak poszlam do pracy to Eryk miał 4,5 mc, a jednak i tak go karmiłam 1,5 roku. Wcześniej karmiłam co 3 godziny, a jak poszłam do pracy jadał inne rzeczy ale mleczko tylko cyckowe. Rano go karmiłam przed wyjściem do pracy, w pracy odciągałam mleczko(przez 8 godz pracy odciągałam tylko przez pierwsze dwa tyg. potem się unormowało i nie odciągałam) karmiłam po pracy, przed spaniem i w nocy jeden raz. Lekarka mi mówiła że dziecko 6mc potrzebuje 3x mleczko, i tyle w zupełności mu starczy, i cycki przystosują się do rzadkiego karmienia.
A jak karmiłaś, to mleka nie było za mało? Bo mnie nie przeszkadza, że cycki mniej produkują o ile nie oznacza to, że przez te 3 karmienia dziecko się nie naje. Bo ja się boję, że tak ograniczą produkcję, że nie będzie na karmienie przynajmniej tych 150ml.

Edytowane przez megi-megi
Czas edycji: 2010-09-23 o 08:05
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 07:43   #1372
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jeszcze ostatnie pytanie w temacie dot. palenia; Czy sa wsrod was corki rodzicow palacych, ktore nigdy nie palily, lub niepalacych, ktore palily? Bo z moich obserwacjji wynika, ze jak rodzice nie pala, to dzieci tez nie i na odwrot. Ale nie wiem czy nie wzielam pod uwage zbyt waskiego kregu osob.

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Biedna malenka. Oby szybciutko wyzdrowiala.
Moja tez cos mi sie ostatnio przebudza podejrzanie. Ale katarku chyba nie ma jakiegos wielkiego, zeby tez nie rosna. Co do katarku to ja chyba jedyna co nosek czysci wacikami i sola fizjologiczna? Jakos sobie radze.
U nas się nie potwierdza.Moi rodzice palą od kiedy pamiętam i chyba ja przez to odczuwam taką agresję do papierosa,nie cierpiałam tego smrodu w domu,bo niestety palili przy nas dzieciach-dopiero niedawno jak codziennie się na nich darłam o szkodliwości palenia przy osobach nie palących wychodzą palic do ogrodu.Ja sobie obiecała,że nie tknę tego nigdy,że moje dziecko nie poczuje od mamusi śmierdzącego papierosa,że nie wtuli się w moje śmierdzące nim ubranie i nigdy nie będę jej truła dymem.

U tż pali matka i cała reszta rodziny i ja mam świadomośc,że tż jeszcze do nałogu możliwe,że powróci,bo tż ma całkiem inny charakter niż ja i boję się,żeby teraz spuszczony z oczu żony nie zaczął popalaca jak zacznie znowu to i tak wyczuje,a wtedymuszę obcykac strategię w razie czego

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 08:15   #1373
megi-megi
Zakorzenienie

U mnie w domu rodzice palili i palą dalej. Po paczce dziennie i od zawsze. Mama paliła nawet, jak była w ciąży - ale twierdzi, że ograniczyła wtedy - do 10 dziennie!! (więc jakby co, to wiem na kogo zwalić, że coś ze mną nie tak). W każdym razie - moja siostra antynikotynowa całkowicie, a ja paliłam przez 12 lat! Boże, kiedy to zleciało.... Ale było i mam nadzieję, że minęło bezpowrotnie.
Stary 2010-09-23, 08:19   #1374
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
A jak karmiłaś, to mleka nie było za mało? Bo mnie nie przeszkadza, że cycki mniej produkują o ile nie oznacza to, że przez te 3 karmienia dziecko się nie naje. Bo ja się boję, że tak ograniczą produkcję, że nie będzie na karmienie przynajmniej tych 150ml.
Na jedno karmienie to wychodziło około 200 ml, teraz już też do tego dążę. Karmię najwyżej 4 x dziennie i nic laktatorem nie pomagam. Ma wtedy pełnego cyca, który mu zastępuje posiłek, a tak częściej to takie popijanie jest No niestety są tego złe strony piersi zmalały, już nie mam D tylko C i tak mi smutno z tego powodu, bo się zdążylam przyzwyczaić. No ale nie ma tego zlego wszyscy mi mówią że schudlam jak cycki mniejsze

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

a co do szalików, to ja nie polecam. Przy maluchu co się kręci to co chwila zostaje gdzieś szparka gdzie mu zimno wnika. Ja przy starszym to od cały czas używam takich golfików, i bardzo polecam. Łatwo sie przez głowę przeciąga i szyja dobrze chroniona http://allegro.onet.pl/golfiki-golfi...243361887.html

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 08:30   #1375
megi-megi
Zakorzenienie

To mnie pocieszyłaś z tym karmieniem.
A ja tak patrze na te golfiki i już widzę koncert, jaki Igor mi zapoda, jak przez głowę będę mu przekładała. Dla niego, to potrzebowałabym jakiegoś na rzep z tyłu. Spodnie pozwala bez niczego zakładać, ale wszystko, co jest na górę: bluzy nawet rozpinane, bluzki i oczywiście największy wróg - czapka, kończy się płaczem.
Stary 2010-09-23, 08:39   #1376
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Na jedno karmienie to wychodziło około 200 ml, teraz już też do tego dążę. Karmię najwyżej 4 x dziennie i nic laktatorem nie pomagam. Ma wtedy pełnego cyca, który mu zastępuje posiłek, a tak częściej to takie popijanie jest No niestety są tego złe strony piersi zmalały, już nie mam D tylko C i tak mi smutno z tego powodu, bo się zdążylam przyzwyczaić. No ale nie ma tego zlego wszyscy mi mówią że schudlam jak cycki mniejsze

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

a co do szalików, to ja nie polecam. Przy maluchu co się kręci to co chwila zostaje gdzieś szparka gdzie mu zimno wnika. Ja przy starszym to od cały czas używam takich golfików, i bardzo polecam. Łatwo sie przez głowę przeciąga i szyja dobrze chroniona http://allegro.onet.pl/golfiki-golfi...243361887.html
No właśnie ja się zastanawiałam:szalik czy ten golfik,ale wydaję mi się,że golfik lepszy.

A u nas nocka calutka znowu przespanaod 20 do 6.30.Co prawda Nina o 3 się obudziła,pokwekała i zasnęła.
A ja również bez strachów i nie będzie zle-oczywiście martwiłam się na zapas.Jest ok i do mamy się wyprowadzac nie muszę,chociaż nie wiem czy w poniedziałek nie będę musiała na pare dni do niej pojechac,bo mamy z mamą takie same lampy solne-ciężkie to jak diabli i mamie spadła ta lampa na stope-palec mały złamany,stopa jak bania i strasznie ją boli.Tata w Niedzielę wyjezdza i nie będzie miał kto dzieci do szkoły wozic,więc jak mamie lepiej nie będzie to pojadę.A wątpie,żeby było;/

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
To mnie pocieszyłaś z tym karmieniem.
A ja tak patrze na te golfiki i już widzę koncert, jaki Igor mi zapoda, jak przez głowę będę mu przekładała. Dla niego, to potrzebowałabym jakiegoś na rzep z tyłu. Spodnie pozwala bez niczego zakładać, ale wszystko, co jest na górę: bluzy nawet rozpinane, bluzki i oczywiście największy wróg - czapka, kończy się płaczem.
A moja na zakładanie czapki już od dłuższego czasu reaguje śmiechem i nie wiem dlaczego-czy coś tam ją smyra,ale uwielbiam jej zakładac czape,bo uśmiech od ucha do ucha i jeszcze chicha się w głos

Dziewczyny czy macie zamiar szczepic się przeciwko grypie?bo ja nigdy się nie szczepiłam,a zastanawiam się czy nie warto teraz?

A i jeszcze jedno pytanied kiedy dla naszych dzieci tran?od 6 miecha można?bo chcę Nine dawac

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 08:40   #1377
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Pop- ja moze nie doczytalam wszystkiego, ale czy probowalas karmic swojego niejadka tak jak w tej metodzie, w ktorej podaje sie nie papki, tylko mocno ugotowane warzywa, a dziecko siedzi przy stole z rodzicami i samo sobie wybiera na co ma ochote? Moze tak by jadla (chyba ze tak juz dajesz, to sorry), bo takie papki to faktycznie zbyt apetyczne nie sa, a tak dziecko ma zabawe.
Ona jeszcze trochę za mała na takie jedzenie i jak tylko wyczuje jekieś zgrubienie, czyli coś innego niż papka czy młyn to od razy wymiotuje. Co jakiś czas robę próby z czymś mocno rozgotowanym i nie do końca rozdrobnionym ale krztusi sie i wymiotuje. A ona tak mało je więc każda ilość dla nas jest cenna.

Cytat:
JAk na razie to oni mnie tak wyłączają i włączają

Cytat:

Dla mnie jesteś bardzo ładna i utalentowana. I nie chodzi tu tylko o malowanie ale przede wszystkim o MATEMATYKĘ.
W konkursie zdecydowanie powinnaś wziąść udział. Wygrałaś już jeden konkurs w drugim też powinnaś była wygrać ale byłaś i tak w gronie wygranych. Więc do przodu dziewczyno. Powiedz w jakim konkursie to my sprawdzimy czy wziełaś udział czy nie. Ajak nie to. Przecież nie masz nic do stracenia - no chyba że te parę godzin
I chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na to co napisałaś że Twoje kompleksy i niska samoocena wynikają z dzieciństwa. Dzieciństwo ma jednak na nas kolosalny wpływ. Dlatego też tak ważne jest abyśmy same nie wpędziły w kompleksy nasze dzieci. Mam nadzieję ze nam się to uda. Bo już samoto że wymieniamy tutaj swoje doświadczenia i opinie oznacza że chcemy wiedzieć więcej na temat ich wychowania. A nasze dzieci są wyjąklowe, śliczne, inteligentra, niepowtarzalne, Mądre i mogą w życiu osiągnąć wszystko

Mrowak - moja ważyła tydzień temu 7,2 a wg wieku korygowanego to ona mają tyle samo. No i do grubych to nie należą to jest coś około 10 centyla. Ale jest OK.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 08:41   #1378
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Ferrou - masz nas, my też w Ciebie wierzymy To powinno Cię zmobilizować i przekonać, że jesteś super fajną kobietką. Moje zalecenie - powtarzaj sobie 3 razy dziennie po 5 minut "Jestem super!, jestem najlepsza, świetnie sobie sobie poradzę! ..." Napewno pomoże .
Nie przekonasz się czy wygrasz, jeśli nie weźmiesz udziału.

Aha -dziękujemy za życzenia zdrówka dla Oli.
Cytat:

To prawda, golfiki lepsze, starszemu 12 latkowi też nadal takei szaliczki kupuję.
Niestety Olunia nie lubi zakładania czapek i generalnie majstrowania koło główki przy zakładaniu bluzek, bodziaków, dlatego cieszę się, że znalazłam taki golfik zapinany z tyłu na rzepik, a nie wciągany przez głowę. Jedno "łaaa" mniej

Dzienniki budowy:
Stary 2010-09-23, 08:52   #1379
megi-megi
Zakorzenienie

Ferrou - rzeczywiście kompleksy z dzieciństwa są ciężkie, ale genialnie byłoby przyjąć do świadomości i podświadomości, że to przeszłość. Teraz jesteś inną osobą niż kilka lat temu, a co dopiero kilkanaście.
Cholera - my tu Cię wyleczymy z tych kompleksów (oczywiście łatwo mówić, bo sama mam, ale o tym ciiii....)
Stary 2010-09-23, 09:15   #1380
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie zamiar szczepic się przeciwko grypie?bo ja nigdy się nie szczepiłam,a zastanawiam się czy nie warto teraz?
ja się szczepiłam kiedyś , szczepionka nie uchroni Cie przed grypą ewentualnie od powikłań pogrypowych , możesz też ja lżej przechodzić.
My po szczepieniu chorowalismy wszyscy i nie zauważyłam różnicy między chorowaniem bez szczepienia i po szczepieniu.Wirusy grypy się szybko mutują i zawsze będą krok przed szczepionką.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Pop nie mozna tez mówić samych pochwał bo wyrośnie na zapatrzonego w siebie samoluba który bedzie uwazał sie za najmądrzejszego i najpiekniejszego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości