|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
![]() Ja za m-c będę żoną Już się nie mogę doczekać. Fajnie, że z dzidzią wszystko ok.
|
|
|
|
|
#2132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też czuję to samo, jest to coś innego zupełnie, takie delikatniutkie ale da się wyczuć, może to już to |
|
|
|
|
#2133 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieńdoberek
a moje małe urządza w brzuchu zabawy w nocy, nie wiem, chyba skacze tam przez pępowinę bo normalnie tak skacze, że jak się przebudzę np. na siku, to nie moge dalej spać już nie pamiętam, czy moje poprzednie też na tym etapie takie aktywne były niewyspana jestem ale piekne słonko świeci, to posiedze troszkę przy herbatce, a potem moze się zdrzemnę kurcze chate mam tak zapuszczona, że ludzi nawet nie zparaszam ![]() codziennie od tygodnia mówie sobie, ze odkurzę i jakos nie mogę, a wiecie, jakbym mieszkała sama, lub tylko z TŻ to by było spoko, ale przy dwójce dzieci to mam syf
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-09-23 o 08:31 |
|
|
|
#2134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj przeczytałam świetne hasło, które uspokoiło moje sumienie: "posprzątane mieszkanie to zmarnowane życie" czy jakoś tak (to z ang. było więc parafrazuję :P)
|
|
|
#2135 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny poradzcie mi bo nei wiem czy to normalne, a następną wizytę u gina mam dopiero 5 paźdz. od jakiegoś czasu czasami pojawiają mi się na brzuchu piersiach i wew. stronie rąk takie małe czerwone pajączki pod skórą, tak jakby mi pękały naczynka, ale takie różowe drobniutkie, myslałam najpierw, że to początek rozstępów- ale mam to też na rękach więc chyba jednak nie, martwię się trochę co to jest
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2137 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja to się nie wysypiam, bo mnie brzuch ciągnie i nie mogę się ułożyć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2138 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
co do balaganuu to u mnie chronicznie jest nieposprzatane - oganriam tlyko jak ktos ma wpasc no chyba ze mam wolne oto wtedy moge sprztac przestawiac i ukladac ale wolne mam bardoz zadko ;p milego dzionka |
||
|
|
|
#2139 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc
![]() ale dziś sliczny dzien sie zapowiada mmmrrrr a ja smarkata i pociągająca ![]() normalnie zaraz mi nos odpadnie, Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-09-23 o 09:19 |
|
|
|
#2140 |
|
Wtajemniczenie
|
co do pajączków i kataru, to niestety nie wiem
na katar to ja nigdy nic nie stosuję ( poza sola fizjol. lub woda morską) , tylko czekam, az przejdzie dzięki dziewczyny za pocieszenie w sprawie sprzątania, ale wiecie, ja miałam/mam w planach jeszcze pomalowac pokoje dzieci ( część ścian) , salon odmalować ( też dwie-trzy ściany, bo chcę zmienic z koloru na biały) no i jak ja mam to zrobic, skoro nawet mi sie nie chce odkurzacza włączyć
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-09-23 o 09:22 |
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziewczynki, dziś o 15:45 mam wizytę u gina i usg genetyczne. Bardzo proszę o kciuki dla mojego maleństwa ![]() Kasiapruszkow, bez przesady, ja po porodzie przez jakiś czas miałam problemy ze spodniami (do tej pory nie noszę dwóch par bo są zbyt obcisłe i nie będę się wbijać) ale we wszystko inne wchodzę bez problemu. Na pewno schudniesz i zmieścisz się w kurtkę Subtelle, Umówię się do endo tak czy inaczej, bez względu na to co gin powie. Kolba, Niutka, to chyba popatrzę za innymi pasami, a tak się już na te napaliłam...Ale jak ma mi znowu wszystko prześwitywać to też nie za fajnie. A tego x-landera to widziałaś tegorocznego? Bo ja mam model 2009 i tapicerka, jak i kolory o niebo bardziej mi się podobają. Tegoroczne materiały są jak ortalionowe, nieładne Vvitaminka, tantum rosa nie powinna zaszkodzić Iizabelaa, gratuluję Spory maluszek Bosti, nie bój się, własnym dzieckiem się zajmiesz bez problemu Na początku ciągle mi się wydawało że go źle trzymam, że nie podtrzymuję prawidłowo główki itp. Ale nic mu nie uszkodziłam A potem mama powiedziała, że podziwiała mnie że z takim spokojem i pewnością biorę na ręce małego. A ja miałam wrażenie że leci mi z rąk I najlepsze jest to, że niedawno koleżanka przyszła ze swoim maluszkiem i dała mo go na ręce, znowu nie wiedziałam jak go trzymać i podtrzymywać główkę Ale nie boję się już, wiem że ze swoim dzieckiem znowu dam radę Diatoma, super że się wszystko udało Olsza, nie wiem co to za pajączki, nic takiego nie miałam. Gdyby pojawiały się na stałe to by to były naczynka ale skoro znikają to nie wiem |
|
|
|
#2142 |
|
Raczkowanie
|
Gosikk a gdzie robisz usg? jedziesz do Łodzi?
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Niutka, do porodu zdążysz pomalować
![]() Olsza, nie, dziś mam usg u swojego gina a w poniedziałek badania prenatalne na Prostej. Do Łodzi chcę jechać dopiero na połówkowe |
|
|
|
#2144 |
|
Przyczajenie
|
Witam mamusie
![]() Chcialabym sie dolaczyc do Waszego watku ![]() Po malych problemach na poczatku jednak moja dzidzia rosnie i pojawi sie miedzy nami okolo 23 marca!!!! |
|
|
|
#2145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a do jakiego gina chodzisz w kielcach- bo wiesz ja ciagle myślę nad porodem w Kielcach tzn nie wykluczam tylko nie mam namiaru żadnego na dobrego gina z którym ewentualnie mogłabym się umówić w jego szpitalu na poród...a te badania prenatalne na Prostej to masz na myśli badanie krwii? |
|
|
|
|
#2146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2010-09-23 o 10:53 |
||
|
|
|
#2147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i sprzątać lubi i mnie wyręcza ale mi głupio... Cytat:
|
|
#2148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja widuję mojego raz na tydzień i nie mogę wytrzymać a nie wyobrażam sobie 6 tygodni super że już go będziesz miała przy sobieCytat:
trzymam mocno ![]() Diatoma gratulacje żonko
|
|
#2149 |
|
Przyczajenie
|
Hej
![]() co do sprzątania to u mnie jest tak samo :| od miesiąca obiecuje sobie, że wszystko dokładnie posprzątam a i tak kończy się na krótkim sprzątaniu przed tym jak goście mają przyjść.. ehhh muszę się jakoś zmobilizować. Gosikk_s trzymam kciuki
|
|
|
|
#2150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pokazuje mojego bębusia z przed tygodnia, teraz jest o tydz większy dzis 16tc 2 dzien ![]() wcinam chipsy paprykowe i przegryzam czekoladą ![]()
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-09-23 o 11:36 |
|
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Castia jaki brzusio fajny, duży już
możesz być dumna kobieto u mnie narazie tylko mała wypukłość ale to 12 tydzień więc trochę mi do ciebie brakuje
|
#2152 |
|
Przyczajenie
|
mam takie pytanko
jak to jest z sokiem z malin? gdzieś przeczytałam, ze kobiety w ciąży nie powinny pić naparu z malimy czrwonej, bo może wzmagać skurcze macicy... a ja od zawsze piję herbatkę z pysznym soczkiem malinowym od mojej babci..i teraz nie wiem...on jest taki mocno malimowy, bo to domowy z prawdziwych ogrodowych owocków... co sądzicie? |
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
eh nikt od soku malinowego nie poroni, trzeba czytać dokładnie tu chodzi o napar z liści malin pomaga w przygotowaniu macicy do porodu, a zwłaszcza szyjki do rozwierania. wiele kobiet pije go 2-3 tyg przed terminem.
![]() Castia ale śliczny !!!
|
#2154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Eirene tak więc ja jestem 4 tyg do przodu, też będziesz taki miała ![]() ale roznie to z nimi jest, ja jestem na tym etapie co Montii a ta chudzinka nie ma brzuszka wcale
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-09-23 o 11:39 |
|
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gunia właśnie wpisuję w google i wszędzie pisze uważaj na sok malinowy itd... trzeba się lekarza spytać z kolei herbatkę malinową zalecają pić od któregoś tam tygodnia bo to pomaga w czymśtam ale w I trymestrze też nie powinno się, tyle że to tylko wiadomości z forum więc najlepiej lekarza się spytać chyba że jest tu mamusia która to wie ja też jestem ciekawa
|
|
#2156 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
niutka a nie jest tak że nie można malować w ciąży przez opary jakie farby wydzielają ?? oświeć mnie bo u mnie remont i mam zamiar wyemigrować z domu na czas malowania :P gosikk oczywiście kciuki już mocno zaciśnięte castia śliczny brzusio
|
||
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny znalazłam fajny artykuł
http://www.benc.pl/czytelnia/228/woz...ny-czyli-jaki/ wózek idealny, polecam. ja chciałam mieć na siłę przekładaną rączkę, teraz wiem,że sobie odpuszczę no i kilka cennych info ![]() ta herbatę z malin to gin mi kazał pić jak byłam przeziębiona
|
#2158 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2159 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosik będę trzymać kciuki na kierownicy, bo akurat o tej godzinie jadę
![]() Castia ja jestem w 11tc a mam podobny wielkościowo brzusio do Ciebie. Kurcze ja na nic nie mam czasu - obiecywałam Wam zdjęcia brzusia i zdjęcia kuchni dla Castii i oczywiście wieczorami to nigdy nie mam czasu albo dostępu do dużego kompa a na laptopku nie mam tych zdjęć Ale mam nadzieję że mi wybaczycie
|
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.pampers.pl/pl_PL/Pregnancy następna fajna stronka z tygodniami ciąży na stronie pampersa
dużo fajnych informacji tu jest
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

Już się nie mogę doczekać. Fajnie, że z dzidzią wszystko ok.

już nie pamiętam, czy moje poprzednie też na tym etapie takie aktywne były 

Spory maluszek
Ale nie boję się już, wiem że ze swoim dzieckiem znowu dam radę 

i sprzątać lubi i mnie wyręcza ale mi głupio...