3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-23, 10:17   #2611
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Kurde zlozylismy lozeczko, swietnie pasuje kolorystycznie do mebli wszystko jest super i posciel i w ogole, ale tylko zmacalismy, nic nie odpakowywalismy. Poczekamy oczywiscie do porodu
Posciel mamy od tego producenta http://puchatekfpu.pl/
Ja bym proponowała nie czekać do porodu tylko wyjąć ta pościel i wyprać
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
De, cieszę się, że zupa się udała

Dziewczyny, ciągle mnie kłuje w przełyku podczas przełykania. Normalnie tego nie czuję, a jak przełykam, nawet pogryzionego banana czy herbatę, to jest mi strasznie nieprzyjemnie Co to jest
musiałaś sobie czymś podrażnić...

A dziś już lepiej????
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
czy u Was też taka śliczna pogoda? bo słonko od rana świeci
Robi się coraz fajniej ale o 7 rano musiałam skrzybać szyby w samochodzie bo przymarzły trochę
Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Ja sobie zaserwowałam dzisiaj na śniadanie... to co tu ostatnio króluje na sniadania kakao i dżemik
To ja tak non-stop wcinam kanapki/bułki z dżemem i kakao na śniadanie - dzisiaj zresztą też
Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość

ale okropnie sie was czyta bo wy tylko o jedzeniu!!!!!!!!!! a ja sie tu odchdzam a smaka robicie ze bym konia z kopytami zjadla, ale musze sie pochwalic ze od porodu zrzuciłam 12 kg (8 w szpitalu) i 4 na powietrzu przez nie cale 3 tygodnie

zbieram sie i jade do Małego
super ci idzie zrzucanie wagi

Ja dziś w nocy spałam jak niemowlę - miałam obejrzeć MjM i iść się wykąpać i usnęłam w ciuchach w nocy wstałam tylko raz na siku (to się rozebrałam od razu ) i potem o dziwo od razu zasnęłam...

Idę sobie kawkę zrobić bo zaczyna mi się chcieć spać i głowa coś mnie ćmi...

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Robie dzisiaj na obiadek prażoki z kapustką Kapustka juz sie gotuje i jak zjem sniadanko bede ziemniaczki obierac. A wy co dzisiaj na obiadek robicie??
A co to takiego Bo ja pierwsze słyszę

Ja właśnie nie mam zupełnie pomysłu na obiad
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:19   #2612
79 Marta
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

co to są prażoki
Stary 2010-09-23, 10:20   #2613
kotek81
Zakorzenienie

Ale sobie chciałam kawę zrobić.... zamiast kawy nasypałam do szklanki soli
Stary 2010-09-23, 10:22   #2614
_paulinka2
Wtajemniczenie

ja dzisiaj na obiadek robię kurczaka w sosie tao tao nigdy nie przepadałam za kurczakiem a teraz bym mogła jeść tylko n ie wiem jaka surówka

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:22   #2615
Anecka
Zakorzenienie

kretencja, no bez przesady ze modelka, modelka ma w pasie 60 Hehehhe

kotek81, a to posciel tez trzeba wyprac? hmm no to musze ten proszek bezfosforanowy kupic bo nie mam. Sama go nie przytargam, wiec juz w domu sie bedzie musialo suszyc pranie
Aha ale w sensie posciel posciel czy poszewki? Ja jakos wolalabym poscieli nie prac np koldry poniewaz moze sie zrobic nie taka ciepla itd. Ja swoja kiedys wypralam zgodnie z zaleceniami i zrobila sie do bani bo juz ciepla nie trzyma.

A wlasnie sluchajcie mam ten oslawiony spiwoerek z 5-10-15 rozmiar 62.. (zalacznik) i w tym dziecko moze spac od urodzenia???? bo jakos nie wyoibrazam sobie przykrywac koldra, dziwne by to bylo chyba

ajjjjj ale sie mała rusza

hmm ja na obiad nie wiem, chyba nic nie zrobie bo mam lenia wiec pewnie caly dzien na bulkach albo ew. jajecznice zrobie hehe

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:24   #2616
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ale sobie chciałam kawę zrobić.... zamiast kawy nasypałam do szklanki soli
kotek rozbawiłaś mnie ;p

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
kretencja, no bez przesady ze modelka, modelka ma w pasie 60 Hehehhe

kotek81, a to posciel tez trzeba wyprac? hmm no to musze ten proszek bezfosforanowy kupic bo nie mam. Sama go nie przytargam, wiec juz w domu sie bedzie musialo suszyc pranie
Aha ale w sensie posciel posciel czy poszewki? Ja jakos wolalabym poscieli nie prac np koldry poniewaz moze sie zrobic nie taka ciepla itd. Ja swoja kiedys wypralam zgodnie z zaleceniami i zrobila sie do bani bo juz ciepla nie trzyma.

A wlasnie sluchajcie mam ten oslawiony spiwoerek z 5-10-15 rozmiar 62.. (zalacznik) i w tym dziecko moze spac od urodzenia???? bo jakos nie wyoibrazam sobie przykrywac koldra, dziwne by to bylo chyba

ajjjjj ale sie mała rusza

hmm ja na obiad nie wiem, chyba nic nie zrobie bo mam lenia wiec pewnie caly dzien na bulkach albo ew. jajecznice zrobie hehe

ale śliczny a ja się nie załapałam na promocję

dbam o włosy

Stary 2010-09-23, 10:25   #2617
Patrycja_1708
Zadomowienie

Prażoki to ziemniaki które pod koniec gotowania dosypujemy mąke i potem wszystko razem mieszkamy, takie cos jak puree wychodzi Do tego kapustka gotowana z przesmażonym wędzonym boczusiem.
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:28   #2618
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:

same poszewki - nie ma potrzeby prać kołderki

Moja będzie spać pod kołderką

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Prażoki to ziemniaki które pod koniec gotowania dosypujemy mąke i potem wszystko razem mieszkamy, takie cos jak puree wychodzi Do tego kapustka gotowana z przesmażonym wędzonym boczusiem.
brzmi ciekawie
Stary 2010-09-23, 10:36   #2619
kretencja
Zakorzenienie

Kotek, dziękuję, lepiej

Patrycja, a ich się nie obsmaża po dodaniu tej mąki? Bo ja takie prażoki znam z opowieści mojej Mamy (podobno dziadek robił).

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:37   #2620
Anecka
Zakorzenienie

a poszewki to ok dzieki

no to sie ubieram i jade po proszek persil sensitive aha o ile znajde cos do ubrania dla sebie bo spodnie w praniu

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:40   #2621
zenia2211
Rozeznanie

Powiem wam ze ja dzisiaj tez zle spalam Mialam jakies glupie sny...raz mi sie snilo ze urodzilam swoja coreczke i nie moglam sobie dac rady Tak w ogole budzilam sie co godzine...masakra normalnie...moze przez ta pelnie.
Ja na obiad dzisiaj robie piers z kurczaka i warzywa w parowarze bo moj maz musi przejsc na diete.Ma bardzo zle wyniki watrobowe...norma jest 40 a on ma 177
Ktoras z was pytala czy mozna woda przemywac oczka zamiast ta sola fizjologiczna za 12 zl.
Mozna ale po co kupujecie ta za 12 zl, ja pracuje w aptece wiec kupcie sobie zwykla sol fizjologiczna w tych ampulkach po 5 ml.Jedna kosztuje 0,30 gr a to jest to samo co physiodose.
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:42   #2622
kotek81
Zakorzenienie

Wkleje wam moje ulubione zdjęcie Kingi - na załączonej fotce miała 3 tygodnie
Stary 2010-09-23, 10:42   #2623
apoolonia
Rozeznanie

Ja dziś robię pierogi z paczki hahahaah
żeby było wykwintnie to nie mrożone tylko z lodówki
do tego kapusta kiszona na krótko
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:42   #2624
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
no pewnie że może ja mam tylko takie właśnie śpiworki, nie będę używać kołderki.
Wszyscy zgodnie mi mówili, że kołdra może się jakoś zawinąć, podwinąć lub dziecko się rozkopie i może mu być zimno a w tych śpiworkach nic takiego się nie stanie ma dużo miejsca na nóżki do wierzgania a na pewno nie zmarznie
poza tym trochę mnie nastraszyli, że dziecko może niechcący przykryć sobie główkę i nie będzie mogło oddychać, wiem wiem, że to może dziwnie brzmieć ale wyczytałam to w kilku książkach, było też w gazetach i wspomnieli nam o tym na sr.
Żadna moja koleżanka nie używała kołderki, jedna nawet kupiła cały komplet bo ją w sklepie namówili a dziecko ma 1,5 roku i jeszcze ani razu tego nie użyła
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:43   #2625
De28
Wtajemniczenie

Widze, ze coniektore sie wyspaly ja nie bardzo. Najpierw do 3 nad ranem nie moglam zasnac a potem musialam spac przy zapalonym swietle, bo jakies dziwne schizy ze zmeczenia mialam I budzilam sie co chwile. Dobrze ze chociaz pogoda sloneczna. Co mi nie przeszkadza miec lenia.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:46   #2626
sanderinka
Zakorzenienie

hej.

brzuch mnie boli od kaszlu a nie wiem co zrobić zeby nie kaszleć nie mam siły

katar wczoraj niby lżejszy dziś od nowa...

tyle przyjemnego ze mnie mała obudziła
czy moj kaszel jej nie zaszkodzi??

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:48   #2627
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Ktoras z was pytala czy mozna woda przemywac oczka zamiast ta sola fizjologiczna za 12 zl.
Mozna ale po co kupujecie ta za 12 zl, ja pracuje w aptece wiec kupcie sobie zwykla sol fizjologiczna w tych ampulkach po 5 ml.Jedna kosztuje 0,30 gr a to jest to samo co physiodose.
też mi koleżanka o tych ampułkach mówiła, można też przemywać oczka przegotowaną wodą

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Wkleje wam moje ulubione zdjęcie Kingi - na załączonej fotce miała 3 tygodnie
ale cudna

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
hej.

brzuch mnie boli od kaszlu a nie wiem co zrobić zeby nie kaszleć nie mam siły

katar wczoraj niby lżejszy dziś od nowa...

tyle przyjemnego ze mnie mała obudziła
czy moj kaszel jej nie zaszkodzi??
idź do lekarza, musisz się szybko pozbyć kaszlu, bo niestety jest dosyć groźny w najgorszym wypadku może nawet spowodować przedwczesne skurcze.

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...e_w_ciazy.html

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-09-23 o 10:49
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:48   #2628
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Powiem wam ze ja dzisiaj tez zle spalam Mialam jakies glupie sny...raz mi sie snilo ze urodzilam swoja coreczke i nie moglam sobie dac rady Tak w ogole budzilam sie co godzine...masakra normalnie...moze przez ta pelnie.
Ja na obiad dzisiaj robie piers z kurczaka i warzywa w parowarze bo moj maz musi przejsc na diete.Ma bardzo zle wyniki watrobowe...norma jest 40 a on ma 177
mam sól do nosa taka w aerozolu
czy jeśli prysnę tym na wacik mogę dziecku przemyć oczka?
czy to już jakiś inny preparat
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:51   #2629
Patrycja_1708
Zadomowienie

No ja ich nie obsmażam tylko przy nabieraniu maczam łyzke w maśle na którym obsmażyłam boczuś i wtedy nic sie nie klei. Ale polecam bo jedzonko naprawde jest pyszne

Wczoraj włączylam na noc nawilżacz powietrza ale powiem wam że myslalam ze bedzie to lepiej nawilżało pomieszczenie... Obudzilam sie to sucho w nosie jak diabli Wiec jednym slowem szkoda było pieniedzy na to...
Stary 2010-09-23, 10:52   #2630
_paulinka2
Wtajemniczenie

kotekk cudna ta Twoja córcia

dbam o włosy

Stary 2010-09-23, 10:56   #2631
mallinka
Zadomowienie

Hej, hej

miałam straszną noc-tak mnie gardło bolało może z 3 godz w sumie spałam... Obserwowałam pełnię i zastanawiałam się ile kobiet teraz rodzi a potem z bezsilności płakałam i grałam w sudoku
Chyba jednak wczorajsze kanapki z czosnkiem nie pomogły

rano byłam na pobraniu krwi i od razu zaszłam do mojej doktor rodzinnej
powiedziała że dobrze że nie czekam na rozwój choroby i mam zażywać:
bioparox 3x4 psikniecia
rutinoscorbin 3x2
wapno calcium 3x1
syrop lipomal (ziołowy dla dzieci ) 3x2łyżeczki
ssać tantum verde 4x1
i apap przy silnym bólu głowy

na razie jest lepiej-gardło mniej boli i katar jeszcze się nie rozkręcił

idę się połozyć-musze trochę odespać

dużo zdrowia wszystkim życzę i nie dajcie się wirusom

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:56   #2632
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
mam sól do nosa taka w aerozolu
czy jeśli prysnę tym na wacik mogę dziecku przemyć oczka?
czy to już jakiś inny preparat
Do noska jest inna procentowosc wiec do oczek raczej tego nie uzywaj.Tak jak mowie te ampulki sa jednorazowe za 0,30gr wiec kupcie sobie na poczatek 10 szt. i wystarczy.Ja tak zawsze radze mlodym mamom Tylko jak ja otworzycie to nie moze dlugo lezec.To sa takie jednorazowki.
Spirytus do przemywania pepuzka tez kupcie osbie w aptece,sa na sztuki takie saszetki za 1 zl jedna.Nazywaja sie leko.
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:57   #2633
kretencja
Zakorzenienie

Patrycja, muszę sobie kiedyś zrobić, lubię takie rzeczy

My ciągle mamy boje w kwestii nieszczęsnego regału, choć wydawało się, że już wszystko ustalone. Tzn. nawet nie spieramy się między sobą, tylko cały czas nie jesteśmy pewni, czy wziąć Bestę czy Billy. Besta jest bardziej pojemna, ale trochę masywna. Billy wygląda lżej, a pokój jest niewielki i łączyć będzie funkcję pokoju gościnnego i miejsca do pracy, więc jest sporo do wykombinowania, żeby go nie przytłoczyć meblami... Ech, a jutro zakupy

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-23, 11:00   #2634
kliwia
Zakorzenienie

anecka poszewki lepiej jest uprac. Tak samo pieluchy tettrowe
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:02   #2635
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
dzien dobry

w koncu jestem z wami na bieżaco, przynajmniej wiem co u was, ale juz dawno zapomnialam co wam chcialam napisac

ale okropnie sie was czyta bo wy tylko o jedzeniu!!!!!!!!!! a ja sie tu odchdzam a smaka robicie ze bym konia z kopytami zjadla, ale musze sie pochwalic ze od porodu zrzuciłam 12 kg (8 w szpitalu) i 4 na powietrzu przez nie cale 3 tygodnie

zbieram sie i jade do Małego

juz 12 kg?

to juz nic ci nie zostalo!!!
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:06   #2636
kliwia
Zakorzenienie

kretencja ja nie pomoge z regalem, musialabym pomacac. Jesli pokoj neiwielki, to moze lepiej billy? Bo co z tego ze bedziecie miec pojemne meble, jak przestrzeni zadnej? A tak jak beda malopojemne meble to czlowiek od razu wie ze nie moze sobie pozwolic na duze zakupy i czesciej robi inwentaryzacje w szafkach

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

a to dziecku trzeba oczy przemywac sola fizjoloficzna? woda przegotowana nie moze byc? A i czy ta sola f. sie zakrapia oczy czy tylko przemywa?
a przemywa sie od zewnatrz do wewnatrz co nie?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:07   #2637
kretencja
Zakorzenienie

Kliwia, my przedmiotów to nie mamy tak dużo (np. żadnych bibelotów prawie), ale należymy do tych ludzi, którzy gromadzą książki Już teraz mamy sporo, a mam nadzieję, że będzie się ten zbiór rozrastał... No ale przecież te meble nie są na zawsze, nie kosztują majątku. Jak się za 5 lat okaże, że już nam nie pasują, to zawsze możemy zmienić

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-23, 11:07   #2638
Patrycja_1708
Zadomowienie

A powiedzcie mi czy pościel już macie wyjętą? Bo ja mam wszystko jeszcze zapakowane i póki łóżeczko nie bedzie złozone to nie mam gdzie tego nawet rozpakować... A u was jak??
Stary 2010-09-23, 11:10   #2639
kretencja
Zakorzenienie

Ja mam też na razie wszystko zapakowane. Łóżeczko się złoży, jak będą juz meble w sypialni i wtedy też wyjmę pościel, zobaczę, jak wygląda w łóżeczku i upiorę

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-23, 11:11   #2640
sanderinka
Zakorzenienie

poprosze o kciuki dla mojej szyjki ide popołudni do gina boje sie bo wtedy mówił ze dobrze nie jest a teraz ten kaszel....

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
idź do lekarza, musisz się szybko pozbyć kaszlu, bo niestety jest dosyć groźny w najgorszym wypadku może nawet spowodować przedwczesne skurcze.

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...e_w_ciazy.html

byłam. mam bioparox i syrop ziołowy, tantum verde...
najgorsze jak długo kaszle mam twardy brzuch

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Hej, hej

miałam straszną noc-tak mnie gardło bolało może z 3 godz w sumie spałam... Obserwowałam pełnię i zastanawiałam się ile kobiet teraz rodzi a potem z bezsilności płakałam i grałam w sudoku
Chyba jednak wczorajsze kanapki z czosnkiem nie pomogły

rano byłam na pobraniu krwi i od razu zaszłam do mojej doktor rodzinnej
powiedziała że dobrze że nie czekam na rozwój choroby i mam zażywać:
bioparox 3x4 psikniecia
rutinoscorbin 3x2
wapno calcium 3x1
syrop lipomal (ziołowy dla dzieci ) 3x2łyżeczki
ssać tantum verde 4x1
i apap przy silnym bólu głowy

na razie jest lepiej-gardło mniej boli i katar jeszcze się nie rozkręcił

idę się połozyć-musze trochę odespać

dużo zdrowia wszystkim życzę i nie dajcie się wirusom

mnie też juz nie bolało gardlo ale zaczelo od nowa
juz nie mam siły

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości