Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-23, 09:47   #1051
moria44
Wtajemniczenie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Cytat:
Napisane przez cophotis Pokaż wiadomość
Moria44 coś wiecej o sobie? Będę młodą mamuśką, mam dopiero 21 lat. O reszcie nie warto wspominać :-P
Zawsze chciałam urodzić dziecko w tym wieku

Co do jedzenia, to tak jak pisała listopadowa trzeba odstawić surowe mięso czyli żadnego tatara, sushi i jeśli np. stek to wysmażony a nie półkrwisty, do tego wszelkie sery z niepasteryzowanego mleka czyli pleśniowe i feta też może z takiego mleka być. Trzeba też uważać na jajka, bo na skorupce może się czaić salmonella. Ja od zawsze myję jajka przed ich rozbiciem.

Miłego dnia ciężaróweczki

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:47   #1052
spice1985
Zadomowienie

Dziewczyny,mam do zrobienia toxoplazmoze, morfologie, glukoze,mocz, TSH. NA Hbs mam szczepionke.Zdziwiło mnie ze nie mam do zrobienia rózyczki i cytomegalii... Wiem ze moja gin jest bardzo dobrym lekarzem, ma same pozytywne opinie, odbiera porody w Szpitalu Wojewodzkim itd wiec nie wiem czy ta rozyczka i cytomegalia jest niepotrzebna? Pytalam poloznej potem to mowila ze nie kazdy lekarz zleca rozyczke i ze generalnie te szczepienia w 12 roku zycia sa wazne, a poza tym i tak sie w ciazy nie zaszczepie-fakt. A co z cytomegalia? Robilyscie? Robic na wlasna reke?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:53   #1053
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,mam do zrobienia toxoplazmoze, morfologie, glukoze,mocz, TSH. NA Hbs mam szczepionke.Zdziwiło mnie ze nie mam do zrobienia rózyczki i cytomegalii... Wiem ze moja gin jest bardzo dobrym lekarzem, ma same pozytywne opinie, odbiera porody w Szpitalu Wojewodzkim itd wiec nie wiem czy ta rozyczka i cytomegalia jest niepotrzebna? Pytalam poloznej potem to mowila ze nie kazdy lekarz zleca rozyczke i ze generalnie te szczepienia w 12 roku zycia sa wazne, a poza tym i tak sie w ciazy nie zaszczepie-fakt. A co z cytomegalia? Robilyscie? Robic na wlasna reke?
ja nie robiłam ani różyczki ani cytomegalli
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:55   #1054
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

Przeciwciał przeciwko różyczce też nie miałam badać - lekarz stwierdził, że jestem z tego rocznika, który był już szczepiony i szczepienie jest nadal ważne
Co do cytomegalii - nie każdy lekarz zleca to badanie. Ja musiałam zrobić, bo jest to choroba odzwierzęca.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:55   #1055
eweska
Moderatoreska

Dzien dobry

Właśnie zjadłam drugie małe śniadanko, czuję się dobrze nie mam mdłości, mam nadzieję, że dzisiaj również będzie dobrze
Dziś znowu na trening z synkiem popołudniu, ale ponownie piękna pogoda więc będzie spacerek

Co do karmienia piersią to ja jak zwykle chcę spróbować, choć wiem że bardzo ciężko będzie mi wykarmić dwójkę brzdąców. Z synkiem miałam kłopoty z karmieniem, ponieważ moje sutki są małe i nie mógł ssać za bardzo, później miałam popękane sutki, krew leciała i na koniec stan zapalny piersi, moje karmienie skończyło się po tygodniu. Okazało się, że synal nie dojadał, siedział przy cycku po dwie godziny, usnął na 1-2 i znowu do cycka był głodny. Z początku pokarmu miałam multum, ale chyba małowartościowe bo nie dojadał, po ok tygodniu z dwóch piersi z wielkim trudem udało mi się ściągnąć zaledwie 30ml, więc trzeba było go dokarmiać butelką i po kilku dniach ja pokarmu nie miałam już wcale.
Tym razem nie wiem jak będzie, sutki raczej większe nie będą już taka moja budowa, próbowałam nakładek też, ale jakoś synal średnio dawał sobie z nimi radę.
A teraz nie wiem jak ja dam radę wykarmić dwójkę, spróbujemy jeśli będą takie same problemy trzeba będzie przejść na butlę nie będzie innego wyjścia.

Mazianka też oglądam DDTVN
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:05   #1056
agacio
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

postanowiłam dołączyć do waszego grona test zrobiłam 14.09 pozytywny

Według internetowych obliczaczy terminu powinnam rodzić w okolicach 24-25maj

Ale czekam na wizytę u lekarza Buziaki wszystkim zaciążonym mamusiom

literakomaniaczka

Mój wątek wymiankowy zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733577

27
agacio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:07   #1057
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Właśnie zjadłam drugie małe śniadanko, czuję się dobrze nie mam mdłości, mam nadzieję, że dzisiaj również będzie dobrze
Dziś znowu na trening z synkiem popołudniu, ale ponownie piękna pogoda więc będzie spacerek

Co do karmienia piersią to ja jak zwykle chcę spróbować, choć wiem że bardzo ciężko będzie mi wykarmić dwójkę brzdąców. Z synkiem miałam kłopoty z karmieniem, ponieważ moje sutki są małe i nie mógł ssać za bardzo, później miałam popękane sutki, krew leciała i na koniec stan zapalny piersi, moje karmienie skończyło się po tygodniu. Okazało się, że synal nie dojadał, siedział przy cycku po dwie godziny, usnął na 1-2 i znowu do cycka był głodny. Z początku pokarmu miałam multum, ale chyba małowartościowe bo nie dojadał, po ok tygodniu z dwóch piersi z wielkim trudem udało mi się ściągnąć zaledwie 30ml, więc trzeba było go dokarmiać butelką i po kilku dniach ja pokarmu nie miałam już wcale.
Tym razem nie wiem jak będzie, sutki raczej większe nie będą już taka moja budowa, próbowałam nakładek też, ale jakoś synal średnio dawał sobie z nimi radę.
A teraz nie wiem jak ja dam radę wykarmić dwójkę, spróbujemy jeśli będą takie same problemy trzeba będzie przejść na butlę nie będzie innego wyjścia.

Mazianka też oglądam DDTVN
Jak sobie stworzyc takiego bobaska jak masz w stopce? Bo ja swojego zrobilam,ale mam takie male okienko tylko na stronie tej aplikacji i nie wiem co dalej...jak miec link do takiego duzego jak TY?

Zęby Hanusi
Stary 2010-09-23, 10:13   #1058
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacio Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Witaj i gratulacje
Ale nas już tu dużo

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Jak sobie stworzyc takiego bobaska jak masz w stopce? Bo ja swojego zrobilam,ale mam takie male okienko tylko na stronie tej aplikacji i nie wiem co dalej...jak miec link do takiego duzego jak TY?
Faktycznie, bobaski Eweski wyglądają fantastycznie.
Ale ja to jestem taka guła komputerowa, że nawet nie potrafiłabym zrobić takiego podpisu, jak Ty masz
Stary 2010-09-23, 10:15   #1059
agacio
Zadomowienie

Raźniej nam będzie, Ja jestem strasznie sczęśliwa, skólowana, przerażona i zagubiona jednocześnie, to moja pierwsza ciąża oby przebiegła ksiązkowo czego wszystkim życzę oczywiście

literakomaniaczka

Mój wątek wymiankowy zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733577

27
agacio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:20   #1060
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Cześć dziewczyny

Witam i gratuluję

Cytat:
Wchodzisz na stronę http://babystrology.com/tickers/ Wpisujesz w okienka dane swoje, czyli imię i datę ostatniej miesiączki, pod spodem w ramce masz kody htlm i wybierasz jeden sposród nich i wklejasz w podpis. Tylko to w ramce w całosci to jest kilka kodów wybierasz jeden, który zaczyna się od http i kopiujesz go w całości tylko musisz wyszukać miejsce gzie on się kończy bo tam jest to jakos tak bez sensu wszystko w całości w jednym rzędzie.

Mam nadzieję że w miarę dobrze wyjasniłam

Szkoda że nie ma możliwości wyboru bliźniaków dwujajowych hehehe, ale nie ważne są dwa

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2010-09-23 o 10:22
Stary 2010-09-23, 10:23   #1061
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Wchodzisz na stronę http://babystrology.com/tickers/ Wpisujesz w okienka dane swoje, czyli imię i datę ostatniej miesiączki, pod spodem w ramce masz kody htlm i wybierasz jeden sposród nich i wklejasz w podpis. Tylko to w ramce w całosci to jest kilka kodów wybierasz jeden, który zaczyna się od http i kopiujesz go w całości tylko musisz wyszukać miejsce gzie on się kończy bo tam jest to jakos tak bez sensu wszystko w całości w jednym rzędzie.

Mam nadzieję że w miarę dobrze wyjasniłam
Czy mogę również skorzystać

I mam jeszcze takie pytanko (nie śmiejcie się, proszę) - jak zrobić, żeby u mnie w podpisie najeżdżając na "czekając na..." pojawiała się łapka i było odesłanie do innej strony - np. suwaczka?

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2010-09-23 o 10:25
Stary 2010-09-23, 10:23   #1062
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Raźniej nam będzie, Ja jestem strasznie sczęśliwa, skólowana, przerażona i zagubiona jednocześnie, to moja pierwsza ciąża oby przebiegła ksiązkowo czego wszystkim życzę oczywiście
Będzie dobrze zobaczysz

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Czy mogę również skorzystać
Oczywiście
Stary 2010-09-23, 10:27   #1063
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

Oczywiście
Dziękować
Stary 2010-09-23, 10:33   #1064
eweska
Moderatoreska

Nie ma za co

Dziewczyny wygońcie mnie do sprzątania
Czuję się świetnie, ale nic mi się nie chce, mam nadzieję, że mdłosci na dobre mi minęły Za to brzuchol coraz większy
Stary 2010-09-23, 10:33   #1065
spice1985
Zadomowienie

http://babystrology.com/tickers/baby...mbed%20src=%22

Mam:P ale jak w stopke teraz? a wytłumaczylas super

to migajace cos to serduszko?

O patrz tu sie podlinkowalo, a jak wkleilam w podpis to taki dlugi niepodlinkowany twor byl...

Jest!!!!!!!!!!!

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2010-09-23 o 10:40
Stary 2010-09-23, 10:37   #1066
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma za co

Dziewczyny wygońcie mnie do sprzątania
Czuję się świetnie, ale nic mi się nie chce, mam nadzieję, że mdłosci na dobre mi minęły Za to brzuchol coraz większy
Ja wczoraj wysprzątałam całą chałupę, ale zebrać się także nie mogłam - takiego mam lenia

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:

Tak wygląda
Stary 2010-09-23, 10:37   #1067
moniqac
Zadomowienie

dzień dobry mamuśki!!!

Cytat:
Dzien dobry

Jak dobrze w końcu się obudzić bez mdłości Czuję się dobrze nic mnie nie muli oby tak dalej, nie chcę zapeszać

Moniqac no mam synka ale już nie takie maleństwo ma już ponad 10 lat w lutym 11, kawał chłopa z niego jeszcze z rok i mamę przerośnie Chodzi już do 4 klasy, nawet nie wiem kiedy to zleciało Mój tż się przeraził jak usłyszał że będzie jeszcze dwójka, w sumie ja też
Za dwa tygodnie lekarz powiedział, że synal będzie mógł zobaczyć rodzenstwo na usg, ponieważ już powinno być więcej widać przez powłoki brzuszne. Wczoraj miałam usg robione dopochwowo i brzuszne i wczoraj już było widać maleństwa ale jeszcze nie zbyt dokładnie.

Pogoda piękna Nic tylko iść na spacer, ale pójdę popołudniu z synkiem na trening to sie troszkę przejdziemy

aaaa to juz Ci kawaler rośnie. Ja tam się ciesze że będzie was pięcioro

Cytat:
W 1 i 2 trymestrze ibuprofen jest tak samo bezpieczny jak paracetamol (obie subst. czynne należą do kat. B wg FDA - sorry, że ciągle Wam przynudzam o tych kategoriach, ale to dla mnie wyznacznik). Dopiero w 3 trymestrze nie należy stosować ibuprofenu - w tym okresie należy do kat. D (a paracetamol w dalszym ciągu należy do kat. B)

Aha - i jak się karmi piersią to nie należy stosować ibuprofenu

No to już nie przynudzam więcej

ooooooooo.... dziękuje, bo już zaczęłam wątpić w mojego lekarza... a tego byśmy nie chcieli.

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość

Kochanie ja to pisałam w sensie,że juz fajnie widać,a nie ,ze jakies wyjątkowo duze dzieciątko,hihi,moje też do najmniejszych nie należy,więc sie nie martw,zawsze to lepiej żeby większe niz za malutkie,nie??
a na normach sie nie znam
ufffffffffff - nie ma to jak być przewrażliwioną przyszłą mamuśką

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Myślę o jakimś wyjeździe gdzieś w Polsce, nie znam tylko żadnych fajnych miejsc ale poszukam na allegro. Może góry albo Mazury
własnie ja się zastanawiam, czy zostać w pl czy gdzieś pojechać dalej. jeszcze nie wiem.

Cytat:
hmmm,to ja sie pochwalę,bo w pon przeprowadzam sie do innego woj."na swoje" i bede miała lubuskie mazury cały rok
otworze okno i ... jezioro.
tylko troche sie boje z miasta do osadki,cóż jakoś trzeba będzie sie zorganizować
dodaję zdj.
co Ty hotel kupiłas? piękny widok i okolica!

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Moniqac, tak, tylko samolotem.

Mi tez lekarz powiedzial, ze do 32t. mozna, tylko jak sie spytalam o dluzsze (10-12 godz.) loty, to troche sie krzywil... W sumie prawda, bo na dluzszych lotach jest wieksze ryzyko DVT i radiacja tez wieksza, wiec sobie daruje... W Europie tez jest duzo fajnych miejsc (dla mnie to nawet nie musi byc tak bardzo cieplo, oby bylo cos ciekawego do zwiedzania). A przelom pazdziernika/listopada to juz bedzie 13-14 tydzien, wiec mysle, ze spokojnie polece...
Poza tym 4-go pazdziernika planuje lot do PL, pare dni wczesniej mam spotkanie z polozna to sie jeszcze dopytam, jak to jest z tym 1wszym trymestrem...
super, bo ja sie jakoś dziwnie boje robić cokolwiek.... ale planujemy własnie europę - tak jak piszesz, nie musi być gorąco, byle byśmy byli z dala od domu (bo w domu nie odpoczniemy), a jesteśmy naprawdę już zmęczeni pracą - oboje mamy taką, że psychicznie wysiadamy.

a tak w ogóle to doszłam do wniosku że chętnie bym już nie pracowała - jakoś mi się zmienił stosunek do pracy odkąd wiem o bąbelku malutkim. już nie mam takich aspiracji, ambicji, robię wszystko na spokojnie i nie stresuję się tak jak wcześniej. to chyba dobrze

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Z tymi wakacjami, to przyznam się Wam, że planowaliśmy je z TŻ jeszcze w czasach przedfasolowych i nie chcemy rezygnować. Planujemy Egipt pod koniec października, a jeśli gorzej się będę czuła, to Kraków i Zakopane.

Jeszcze porozmawiam z lekarką, bo w poniedziałek mam wizytę
ooo... to daj znać co Ci powie - nastęna opinia nie zaszkodzi
ja do Egiptu nie chciałabym chyba teraz, jeszcze jak nie byłam w ciąży planowaliśmy tam właśnie jechać, bo byliśmy rok temu i teraz też chcieliśmy tam lecieć, ale jak dla mnie to nie bardzo w te rejony w ciąży, ale ja jestem przewrażliwiona .

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Wszystkim Mamusiom i Fasolkom zycze milego dnia, zero mdlosci i duuuzo slonca!!! Buziaki w brzusie
tobie t eż !

wiecie co - dla mnie ciąża, jak sie dowiedziałam to jakaś abstrakcja, nie mogę sobie jakoś wyobrazić latających po domu małych stópek i pupci w pampersie chociaż jest to dla mnie niesamowite i niesamowicie pozytywne, to dalej jest to jakaś abstrakcja.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:40   #1068
agus87
Zakorzenienie

dzien dobry!
ja wczoraj na basen pojechalam
duzo lepiej i przestal mnie krzyz bolec

dzisiaj zauwzylam, ze brzuszek zaczyna mi sie w okolicach jajnikow wybaluszczac, w sobote zaczynam 10 tydzien
teraz juz mam pierwszy tydzien 3 miesiaca
mozliwe, ze brzuszek juz zaczyna rosnac ??????

wczoraj pojechalam na zakupy i nakupilam tyle owocow, ze szok
salatki sledziowe z buraczkami, jogurty, ser smazony aaaaaaaaa mniam mniam
Cytat:
hmmm,to ja sie pochwalę,bo w pon przeprowadzam sie do innego woj."na swoje" i bede miała lubuskie mazury cały rok
otworze okno i ... jezioro.
tylko troche sie boje z miasta do osadki,cóż jakoś trzeba będzie sie zorganizować
dodaję zdj.

Ja mam to samo!!!! ahhh pomidory mniammmm,śledzie,gołąbki taaak,i tez bym ciągle jadła,z tym,ze co zjem to wymiotuje,i narazie nie tyje,chociaż juz brzusio mi pomału wypycha,cóż 3mies czas zacząć,wkrótce chyba ciążówki założe
a słodyczami sie objadałam przez całe zycie,teraz czasem mam zachcianki na cos extra słodkiego,albo lody,a tak to nie jem,nie mam ochoty,zresztą mogłyby nie istniec i tez bym się obyła hihi,za to za bulkę z pomidorem dałabym sie pokroic
hehe no to mamy tak samo ;-)
Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Moniqac, tak, tylko samolotem.

Mi tez lekarz powiedzial, ze do 32t. mozna, tylko jak sie spytalam o dluzsze (10-12 godz.) loty, to troche sie krzywil... W sumie prawda, bo na dluzszych lotach jest wieksze ryzyko DVT i radiacja tez wieksza, wiec sobie daruje... W Europie tez jest duzo fajnych miejsc (dla mnie to nawet nie musi byc tak bardzo cieplo, oby bylo cos ciekawego do zwiedzania). A przelom pazdziernika/listopada to juz bedzie 13-14 tydzien, wiec mysle, ze spokojnie polece...
Poza tym 4-go pazdziernika planuje lot do PL, pare dni wczesniej mam spotkanie z polozna to sie jeszcze dopytam, jak to jest z tym 1wszym trymestrem...

Hej, witaj!
No i widze, ze tez jestes z UK. Fajnie, nie bede sama.

Nawet nie wiedzialam, ze za cos takiego daja bana

Nie przynudzasz, fajnie wiedziec takie rzeczy .

Twoje mdlosci przeszly chyba na mnie ...
Lodowke otwieram na wydechu, wepchnelam dzis w siebie tylko na sniadanie owsianke... I to tyle.
Nie moge patrzec na jedzenie...

Na weekend chetnie przekaze mdlosci komus innemu, moze ktos chetny

Ide poczytac ksiazek do ogrodka, tutaj piekna pogoda, sloneczko swieci i cieplo! U was tez?
a jednak ;-)
Stary 2010-09-23, 10:40   #1069
eweska
Moderatoreska

Cytat:
http://babystrology.com/tickers/baby...mbed%20src=%22

Mam:P ale jak w stopke teraz? a wytłumaczylas super

Tak to migające to chyba serduszko
Teraz wejdź w swoje ustawienia, edytuj podpis i wklej link, jeśli nie będzie się prawidłowo wyświetlał to też w edycji podpisu masz taki znaczek tak jakby z kulą ziemską i go klikasz, wstawiasz w ramkę ten link i ok, zatwierdzasz podpis i powinno byc ok

Cytat:
Ja wczoraj wysprzątałam całą chałupę, ale zebrać się także nie mogłam - takiego mam lenia
Ja całe mieszkanie porządnie będę sprzątać jak mi tą elewację w końcu skończą i ściągną rusztowania, a zostały im do pomalowania jedynie barierki i powinni sie zwijać, mogliby bo póki ładna pogoda okna bym pomyła
Stary 2010-09-23, 10:45   #1070
spice1985
Zadomowienie

A termin porodu mi internet wylicza na 13 maja w piatek Piatek 13stego hehe. Ale z kolei wg ksiazki "W oczekiwaniu na dziecko", wychodzi na 10 maja. A jak bedzie to sie okaze

Zęby Hanusi
Stary 2010-09-23, 10:46   #1071
eweska
Moderatoreska

Moniqac tak tak już niedługo kawaler z niego będzie, obiecał mamusi pomagać zobaczymy jak to będzie
Agus może już wychodzic brzuszek to wcale nie jest powiedziane że powinien wyjść w tym i w tym tygodniu, każda kobieta jest inna, a brzuszek ci się pokazuje bo macica sie powiększa i idzie ku górze, możesz też zaobserwować że podbrzusze masz duzo twardsze. Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam lekarza bo cos takiego też mi mówił

Spice mi internet na 3-4 maja i raczej tez się to zgadza z obliczeniami lekarza, ponieważ tydzień i dzień dokładnie wychodzi mi z netu taki sam, jak obliczenia lekarza, no ale pewnie jeszcze się to może zmienić.
Ja wogóle się powinnam nastawić na to że mogę wcześniej urodzić, podobno mało kiedy bliźniaki doczekaja do terminu, ciekawe jak będzie u mnie :P

aaaa malują mi własnie barierki na żółto

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2010-09-23 o 10:52
Stary 2010-09-23, 10:53   #1072
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
co Ty hotel kupiłas? piękny widok i okolica!
.
hehe,dobre,
niestety nie hotel,chociaz bardzo nam sie kiedys marzy pensjonacik,narazie mieszkanko kupilismy,mój Tz stamtad pochodzi i teściowie tez tam mieszkaja.widokicudne,lat em tłumy,ale zimą idzie ześwirować z nudów

[QUOTE=agus87;22246214]dzien dobry!
ja wczoraj na basen pojechalam
duzo lepiej i przestal mnie krzyz bolec

dzisiaj zauwzylam, ze brzuszek zaczyna mi sie w okolicach jajnikow wybaluszczac, w sobote zaczynam 10 tydzien
teraz juz mam pierwszy tydzien 3 miesiaca
mozliwe, ze brzuszek juz zaczyna rosnac ??????
QUOTE]

no u mnie tez juz 3mies,i niby jeszcze w swoich jeansach śmigam,ale to juz nie to,juz czuję,ze brzusio pomału rosnie

Cytat:
a całe mieszkanie porządnie będę sprzątać jak mi tą elewację w końcu skończą i ściągną rusztowania, a zostały im do pomalowania jedynie barierki i powinni sie zwijać, mogliby bo póki ładna pogoda okna bym pomyła
Wy mi lepiej o porządkach nie piszcie,mnie w pon przeprowadzka czeka i dopiero sie zacznie sajgon ze sprzątaniem,masakra,az sie boje.
niedobrze mi
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:00   #1073
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Witam mamuśki, nowe i te zadomowione

W marcu robiłam cytmegalię i toxoplazmozę IgM i IgG. Okazało się wtedy, że cytomegalię przechodziłam i teraz jestem uodporniona.
Teraz mam zrobić tylko toxoplazmozę IgM.
Co lekarz, to inne zalecenia.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:11   #1074
moniqac
Zadomowienie

Dziewczyny - mnie też się udało z baby ticker ale nie rozumiem co to za liczby po prawej stronie i te dni? nie umiem tego policzyć ciumcia jestem.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:20   #1075
listopadowa80
Zakorzenienie

Anulinka - podpowiesz mi jak zrobiłaś podpis ("Będę mamą"), że po kliknięciu odsyła do suwaczka? Ja guła jestem
Stary 2010-09-23, 11:23   #1076
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dziewczyny - mnie też się udało z baby ticker ale nie rozumiem co to za liczby po prawej stronie i te dni? nie umiem tego policzyć ciumcia jestem.
Chodzi ci o te liczby przy wirtualnym dzidziusiu ??? Jeśli tak to jest to tydzień ciąży i ile dni.
Stary 2010-09-23, 11:32   #1077
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Anulinka - podpowiesz mi jak zrobiłaś podpis ("Będę mamą"), że po kliknięciu odsyła do suwaczka? Ja guła jestem
Nie martw się, ja też. Całkowicie antytechniczna jestem i musiałam TŻ o pomoc prosić.

Wchodzisz w "edytuj podpis", w okienko wpisujesz to, co ma być widać , np. "będę mamą", zaznaczasz to myszką ( podświetlasz ) i naciskasz taką ikonkę z globusem ( wstaw link ). I tam właśnie wstawiasz link, który ma być widoczny pod tym podświetlonym zdaniem czy słowem.
Powodzenia
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:36   #1078
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Nie martw się, ja też. Całkowicie antytechniczna jestem i musiałam TŻ o pomoc prosić.

Wchodzisz w "edytuj podpis", w okienko wpisujesz to, co ma być widać , np. "będę mamą", zaznaczasz to myszką ( podświetlasz ) i naciskasz taką ikonkę z globusem ( wstaw link ). I tam właśnie wstawiasz link, który ma być widoczny pod tym podświetlonym zdaniem czy słowem.
Powodzenia
Merci
Ja też skorzystałam, kiedyś to robiłam za pomocą jakiś kodów, ale własnie nie pamiętam już jakich, a ten sposób łatwiejszy
Stary 2010-09-23, 11:37   #1079
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość

Powodzenia
Dzięki, zaraz będę próbować. Próbowałam z url ale
Stary 2010-09-23, 11:38   #1080
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Chodzi ci o te liczby przy wirtualnym dzidziusiu ??? Jeśli tak to jest to tydzień ciąży i ile dni.
a ja mam 4 a jestem w 7

a listopadowa masz 1... 1szy tydz? a dzidź wiekszy od mojego dziwne le liczby, tez ich nie czaje

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2010-09-23 o 11:39
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości