Wiem, że blisko jest dzień, gdy się nam spotkają marzenia i sny...Zazdrośnic część 23 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-23, 10:54   #3541
raingirl
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że blisko jest dzień, gdy się nam spotkają marzenia i sny...Zazdrośnic cz

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Ale mi się nie chce dziś do tego fryzjera, chyba boję się efektu po pierwszej próbie, ktora była niewypałem
Spoko, próba może być. Ważne żeby efekt ostateczny wyszedł jak należy

Najeczko nie przejmuj się głupim gadaniem
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:56   #3542
Claris
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że blisko jest dzień, gdy się nam spotkają marzenia i sny...Zazdrośnic cz

ja piernicze http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:01   #3543
magda2109
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość

Wy tam lepiej nie pytajcie co u mnie, tylko opowiadajcie co u Was Magda, 100lat Co prawda spóźnione, ale szczere.

I kto się wybiera na ślub Claris? Bo się zastanawiam, czy samochodem nie jechać i mogę kogoś zgarnąć.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

i nie zanosi się na szybką poprawę. Ale trzymam się, jestem dobrej myśli i mimo, że momenty są bardzo ciężkie, to jakoś leci....
Dziękuję Oj, Bidulko widzę, że to coś poważniejszego... Oby Ci się wszystko poukładało
Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Wygrałaś

Gwizdaczku
No to super, że termin zaklepany
Stary 2010-09-23, 11:03   #3544
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Naj (pojedziesz ze mną do Claris? )

Claris, w ślub będziesz piękna a pogodą się nie przejmuj, mają problem z przewidzeniem na 3 dni w przód...

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2010-09-23 o 11:04
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:09   #3545
najfajniejsza
Zakorzenienie

W ogóle to walić wszystko - opowiem Wam.
Wprowadzenie: Otóż jutro po pracy jadę do Tarnowskich Gór (a w sumie do miejscowości jakiejś za TG) na imprezę pożegnalną mojej kumpeli ze studiów. To jest godzina jazdy autem, autobusem będą ze 3-4 (bo kiepskie połączenia są).
Rozwinięcie: tata P. spytał, czy pożyczymy mu auto, że w nd. odda. My że jasne. Zadzwoniłam do mojego ojca spytać, czy będzie w pt. w nocy w Polsce i czyby po mnie do TG przyjechał, bo nie widzi mi się nocować w domu działkowca i wracać do domu w sobotę rano 4 godziny po całonocnej bibie. Niestety, mój ojciec będzie jeszcze w Hiszpanii. W rozmowie z mamą powiedziałam, że gadałam z ojcem i chyba go nie będzie w nd. jeszcze (mam wtedy urodziny), no i od słowa do słowa, że nie przyjedzie po mnie autem. Mama zaproponowała, by P. pożyczył ich samochód. Powiedziałam, że go spytam, ona coś prychnęła. Spytałam lubego, ale powiedział, że nie chce pożyczać, bo jeszcze coś się stanie, no i że prędzej pożyczyłby auto od swoich rodziców jednak, ale po prostu nie chce. że za daleko trochę itp. W międzyczasie okazało się, że ojciec P. nie pożyczy naszego auta, bo jednak nie jedzie, a woli pomajsterkować przy naszym aucie, bo kupili z lubym jakąś pompę czy coś i chcą sprawdzić, jak to działa. a ojciec P. pojedzie razem z nami na wieś za tydzień.
dzwoni mama, pyta, czy pytałam P., czy pojedzie po mnie do TG ich (moich rodziców) autem. Ja na to, że P. nie chce jechać ich autem, żeby nic się nie stało, że jakby co, to wrócę rano, a może (i tu miałam powiedzieć: "a może pojedzie po mnie naszym, jeśli coś tam dokręcą")... mama mi przerwała, mówiąc: "No tak... bo jeśli o Ciebie chodzi, to on nic nie zrobi".
Myśmy myśleli (P. słyszał tę rozmowę, bo moja mama drze się do telefonu), że chodzi o to, że taniej tankujemy na stacji w taty firmie i że P. jeździ sobie po świecie na tym tańszym paliwie, a mnie olewa. Ale nieeeeeeeee!
Otóż moja mama twierdzi, że P. po prostu chce mi pokazać, że to JEGO auto, bo to JEGO rodzice za nie zapłacili. i że do Krakowa też po mnie pojechał a przecież tłumaczyłam jej, że to bez sensu, żeby jechał do Krakowa tylko po mnie, skoro o wiele taniej wychodzi PKS-em, a tak samo szybko. Usłyszałam, że to moje zdanie, że ona to widzi inaczej, i że ma nadzieję, że nie będzie musiała mi za jakiś czas powiedzieć: "A nie mówiłam".

no i smutno mi, że tak myśli, że ma takie kompleksy, że jest taka....

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Naj (pojedziesz ze mną do Claris? )
nie wiem. chyba pojadę z konkubentem, jak będziemy wracać ze wsi. połazimy po Wrocku, a potem na ślub i do domu. ale jak nie, to chętnie
W ogóle to jakby co, to nie mówcie do mnie "Naj" przy nim, a znamy się z forum złośnic zazdrośnic (on to tak nazywa ), które jest o wszystkim!

No i w ogóle to jeszcze dodam do tego, że P. tak o mnie nie dba, tak okazuje, że jestem nikim, bo jego rodzice kupili samochód (pożyczyli kasę tak po prawdzie), że wziął na moją prośbę dwa dni wolnego, żeby jechać do Polanicy i z niej wrócić z moim bratem. Ale nieee....
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:11   #3546
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam... I też chcę mieć już plan... I mój P. też ma coraz więcej siwych włosów... I nie chcę wracać na studia, mam wrażenie, że podjęłam złą decyzję co do kierunku... I nie chcę, żeby P. wracał do Gdańska...

Pomarudziłam... Mam jakieś takie uczucie beznadziei...

I chcę wyjść za mąż. Jak najszybciej...
Oj Hawwuś juz za niedługo będziesz szczęśliwą żoną.
Cytat:
29.01.2011, godzina 16.00

I po raz kolejny stwierdzam, że pani w biurze parafialnym jest po prostu przemiła kazała mi się nic nie martwić i nie stresować, bo nie ma takiej możliwości, żeby nam odmówiono ślubu zapisała nas w kalendarzu, dała mi numer do proboszcza i poradziła czym się zająć po kolei
No widzisz! Gratuluję!

Najeczko
Stary 2010-09-23, 11:17   #3547
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Naj, to ok Ale mam nadzieję, że inne zazdrośnice nie mają zamiaru wracać po ślubie prosto do domu, tylko pójdą na starówkę, bo np ja nie byłam i nie widziałam i mam w planach pozwiedzać

Musisz olać mamę

30.12.2012
26.04.2014

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-23, 11:19   #3548
carmelova
Zakorzenienie

Dopiero nadrobiłam. Mam na zmianę dużo pracy, załatwianie formalności z dziekanatem i robienie korekty pracy mgr Tżta...
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:21   #3549
magda2109
Zakorzenienie

Dziewczyny, co mam zrobić, skoro od nocy mam skurcz w obydwu nogach od stóp do połowy łydek? Myślałam w nocy, że się rozpłaczę, tak bolało, a widzę, że nadal mam twarde łydki i mięśnie są jakby "skurczone"... Nie miałam nigdy takiego skurczu, zawsze jak mnie łapią to w stopach (co się często zdarza).
Stary 2010-09-23, 11:23   #3550
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Naj, to ok Ale mam nadzieję, że inne zazdrośnice nie mają zamiaru wracać po ślubie prosto do domu, tylko pójdą na starówkę, bo np ja nie byłam i nie widziałam i mam w planach pozwiedzać

Musisz olać mamę
no właśnie... z jednej strony wolałabym jechać z Wami i wstąpić na piwko do Wrocka (bo ślub, o ile dobrze kojarzę, jest pod Wrockiem), ale nie byłam we Wrocku z lubym, no i wiadomo... Ale jeszcze jest takie wyjście, że on pójdzie połazić, a ja z Wami strzelę szybkie piwo

no już olewam - dziś musiałam do niej pójść, byłam oceanem spokoju
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Dopiero nadrobiłam. Mam na zmianę dużo pracy, załatwianie formalności z dziekanatem i robienie korekty pracy mgr Tżta...
to ostatnie powierzyć należy ekspertom
Stary 2010-09-23, 11:26   #3551
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co mam zrobić, skoro od nocy mam skurcz w obydwu nogach od stóp do połowy łydek? Myślałam w nocy, że się rozpłaczę, tak bolało, a widzę, że nadal mam twarde łydki i mięśnie są jakby "skurczone"... Nie miałam nigdy takiego skurczu, zawsze jak mnie łapią to w stopach (co się często zdarza).
Rozmasowanie, może delikatne rozgrzanie łydek? Na dłuższą metę tabletki magnez+potas, a jak nie pomoże to wizyta u lekarza. Bierzesz tabletki anty?

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
to ostatnie powierzyć należy ekspertom
Zgadzam się
Wiesz Najeczko, że byłam jedyną osobą u nas z roku bodajże, która u tej konkretnej pani prof. która recenzowała pracę nie miała żadnych uwag o gramatyce i przecinkach?
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-23, 11:29   #3552
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
odstaw kawę, pij magnez, jedz pomidory i banany.

niestety, miałam takie skurcze kilka-kilkanaście razy w ciągu nocy przez jakiś czas i najwięcej mi pomogło odstawienie leków, wypłukujących witaminy i minerały.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Rain, wieeeeeeeeem

aaaaaaaaaa, zmniejszył mi się obraz, nie wiem, co kliknęłam, ja chcę większe literkiiiiiiiiiiiiiii

już powiększyłam
Stary 2010-09-23, 11:30   #3553
201608251020
Konto usunięte

I dostałam... plan...

Obydwie babki których się tak bałam przydzielono mi na ćwiczenia...

idę sobie po cichutku umrzeć..
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:31   #3554
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

rain super, ze macie date juz

naj nie rozumiem kompletnie twojej mamy

a ja dzis wzielam od taty laptopa do pracy bo chciala kolezance fotki z sesji pokazac i dzieki temu moge tu z wami popisac

mam ochote na jakies ciacho ale nie chce mi sie isc do sklepu, a zreszya sie odchudzam przeciez
Stary 2010-09-23, 11:33   #3555
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
I dostałam... plan...

nie taki diabeł straszny...
poza tym spróbuj zmienić grupę

w ogóle jeszcze co do P. i auta to on mi mówi ostatnio: "czemu Ty nie masz bliżej koleżanek? Jak nie Kraków, to Mysłowice, jak nie Myslowice, to Tarnowskie Góry, a jak nie Tarnowskie Góry, to Wrocław, obieżyświat mi się trafił"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-23, 11:34   #3556
justyna_dt
Zakorzenienie

paollino, oj, może nie będzie tak źle, miałaś już z nimi zajęcia?
Mojego planu oczywiście wciąż nie ma
Najeczko
med, o jaaaa a przystojny chociaż ten gość był?

A mama już mi zrobiła awanturę o syf, mimo że na bieżąco sprzątałam przecież nie moja wina, że pies się leni na potęgę i pająków pełno :/ no szok... i wagę zepsułam, bo bateria padła, to ewidentnie moja wina ale uspokoiła się trochę, bo miałam mocne argumenty
A dziś pierwszy odcinek nowego sezonu Bones!
I... i... i... głodna jestem, a nie chce mi się gotować. Później zrobię kurczaka w papryczce i ziółkach

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:35   #3557
magda2109
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmasowanie, może delikatne rozgrzanie łydek? Na dłuższą metę tabletki magnez+potas, a jak nie pomoże to wizyta u lekarza. Bierzesz tabletki anty?
Masowałam w nocy, nie chciało wcale przejść... Magnez z potasem biorę już ponad rok... Tak, biorę tabletki anty... Teraz sobie przypominam, że kiedyś pisałyście coś o ich wpływie na skurcze...
Cytat:
odstaw kawę, pij magnez, jedz pomidory i banany.

niestety, miałam takie skurcze kilka-kilkanaście razy w ciągu nocy przez jakiś czas i najwięcej mi pomogło odstawienie leków, wypłukujących witaminy i minerały.
Jem pomidory i banany Magnez biorę, kawę piję jedną dziennie i to rozpuszczalną... Chyba przejdę się do lekarza, bo ostatnio zbyt dużo dolegliwości mi się skumulowało...
Stary 2010-09-23, 11:36   #3558
201608251020
Konto usunięte

Cytat:

Nie da się, jest podobno za późno, tak mi powiedziała babka w dziekanacie...
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:36   #3559
elizka773
Wtajemniczenie

Cytat:
mam ją już w domu!!!!!!!

Kupiłam tżtowi bokserki na ślub Kupiłam też ramki dla dziadków i dałam do wywołania zdjęcia (na sb. takiego dużego formatu), zaklepałam odbiór serca z balonów, zamówiłam bukiety dla rodziców i dziadków. Rodzice właśnie pojechali ustalać dekorację do kościoła, a ja czekałam na panią z salonu, bo mi jeszcze doniosła welon, bo zapomnieli dokleić kryształki (mieszka niedaleko mnie). Nieźle jak na jeden dzień, co?
Zaraz jeszcze każę bratu ściagnąć piosenki w dobrej jakości na film i poszukam fotek, moze też zapakuję ramki dla rodziców jak zdąrzę. A na jutro jesteśmy umówieni z facetem z zespołu
się sprężasz i super że suknia wisi już w domu!! niedługo będzie NA TOBIE!!! łaaaa!!

Cytat:
Claris pokaż cycki... pokaż ops... sukienkę
(text copyright by Carmi )
...
taaak niech pokaże cycki bo miała się pokazać w bieliźnie ślubnej

Cytat:
dzizas jak mozna sie urznac od 1 szkl. wina
łoj Ty cienki Bolku z Tobą bym się nie napiła

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
Dziewczynki jak myślicie sztuczne rzesy mogą być w Drogerii Natura albo w Superpharmie? Któraś miała?
w Naturze na pewno są

Cytat:
Dostałam różyczkę aaaa... a niespodzianką było to, że rzucił palenie już 5 dzień nie pali Jestem z niego dumna
a ile czasu palił i jak mu się to udało?

Cytat:
Siemka
Chciałam powiedzieć, że z ranca dostałam @ 2 wieczory kuracji winem i imbirem zrobiły swoje
A teraz wracam do pracy
no i gites

Cytat:
29.01.2011, godzina 16.00

I po raz kolejny stwierdzam, że pani w biurze parafialnym jest po prostu przemiła kazała mi się nic nie martwić i nie stresować, bo nie ma takiej możliwości, żeby nam odmówiono ślubu zapisała nas w kalendarzu, dała mi numer do proboszcza i poradziła czym się zająć po kolei

ale super! gratulacje!

Magda wszystkiego co sobie wymarzysz, abyś była w pełni szczęśliwa i spełniona
elizka773 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 11:38   #3560
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Justynko... ale ty się wypinałas tak sama z siebie, żadnego mężczyzny nie podrywałaś

Naj, no to pomyśl jeszcze, jak to strategicznie rozegrać

paollino, może uda się przenieść? Napisz podanie mimo wszystko.

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2010-09-23 o 11:39
Stary 2010-09-23, 11:39   #3561
justyna_dt
Zakorzenienie

Magda, to, że masz teraz twarde i obolałe łydki, to niekoniecznie dalej skurcz tylko po prostu efekt tego nocnego. Wiem, bo tak miałam zawsze po nocnych skurczach łydek. I też mam skurcze stóp no cóż... u mnie działa odstawienie kawy, magnez+potas, witaminy i nie przesadzanie z płynami - tzn. dużo, ale co za dużo, to wiadomo.

Stary 2010-09-23, 11:39   #3562
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:

Nie da się, jest podobno za późno, tak mi powiedziała babka w dziekanacie...
to masz rację, pozostaje Ci śmierć nie przesadzaj - zawsze się da wystarczy, że pójdziesz do opiekuna roku i powiesz, jak to musisz mieć zajęcia z inną grupą.
mówię Ci, będzie dobrze

w ogóle ja mam najlepszą panią z dziekanatu na świecie i nie rozumiem niefajnych babek z dziekanatu - to jakaś ściema chyba jest
Stary 2010-09-23, 11:39   #3563
justyna_dt
Zakorzenienie

med, aaa... o szit dobra, łorever, jak sama z siebie, to znaczy, że nie działało, więc se dam na wstrzymanie

Stary 2010-09-23, 11:41   #3564
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Naj, no to pomyśl jeszcze, jak to strategicznie rozegrać
nooo, to najpewniej wyjdzie w praniu. Jakby co to napisz mi swój nr kom. na PW, dobra?
Stary 2010-09-23, 11:42   #3565
magda2109
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
rain super, ze macie date juz

naj nie rozumiem kompletnie twojej mamy

a ja dzis wzielam od taty laptopa do pracy bo chciala kolezance fotki z sesji pokazac i dzieki temu moge tu z wami popisac

mam ochote na jakies ciacho ale nie chce mi sie isc do sklepu, a zreszya sie odchudzam przeciez
A ja się zastanawiałam właśnie, jak to możliwe, że piszesz z nami, skoro wczoraj pisałaś, że z samego rana idziesz do pracy
Cytat:
nie taki diabeł straszny...

w ogóle jeszcze co do P. i auta to on mi mówi ostatnio: "czemu Ty nie masz bliżej koleżanek? Jak nie Kraków, to Mysłowice, jak nie Myslowice, to Tarnowskie Góry, a jak nie Tarnowskie Góry, to Wrocław, obieżyświat mi się trafił"
Stary 2010-09-23, 11:43   #3566
justyna_dt
Zakorzenienie

Oj, ja też mam niefajną panią w instytucie, ale mam na nią sposób paollino, na pewno da się zmienić grupę, zawsze się da, a spróbować to już na pewno nie zaszkodzi. Opiekun roku, prorektor - tam próbuj, prorektor ds. studenckich powinien Ci podpowiedzieć, co możesz zrobić. U nas jak się instytut nie zgadza, to się ugadujemy z wykładowcami i wtedy oni osobiście przy okazji w sekretariacie mówią, jak jest. Raz miałam tak... a w sumie rok temu, że zmieniłam po 2 tygodniach grupę i dodatkowo promotora. Nie było jakichś formalności, choć powinny. Tzn. napisałam podania, ale nic więcej - zaniosłam do instytutu. Potem przed sesją mi babka w instytucie powiedziała, że jak ja mogę mieć ocenę z angielskiego, jak jestem wpisana na rosyjski tym samym byli u mnie wpisani inni wykładowcy, inne godziny, karta egzaminacyjna cała zła... Ale nie mogła się mnie czepiać, bo ja podanie złożyłam, z tego co pamiętam to nawet było zatwierdzone

Stary 2010-09-23, 11:44   #3567
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
med, aaa... o szit dobra, łorever, jak sama z siebie, to znaczy, że nie działało, więc se dam na wstrzymanie
No chyba że to ja mam o tobie fantazje (jako sprzątaczce w moim pokoju)

naj, obydwa numery są w klubie

30.12.2012
26.04.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-23, 11:46   #3568
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
I dostałam... plan...

Nie przejmuj się, wszystko da się przeżyć, a 3 na koniec z jakiegoś przedmiotu zamiast 5 to jeszcze nie tragedia.

I zawsze możesz zmienić grupę.
Stary 2010-09-23, 11:47   #3569
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
No chyba że to ja mam o tobie fantazje (jako sprzątaczce w moim pokoju)

naj, obydwa numery są w klubie
mrrrrrr...

Stary 2010-09-23, 11:47   #3570
magda2109
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizka773 Pokaż wiadomość
Magda wszystkiego co sobie wymarzysz, abyś była w pełni szczęśliwa i spełniona
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Magda, to, że masz teraz twarde i obolałe łydki, to niekoniecznie dalej skurcz tylko po prostu efekt tego nocnego. Wiem, bo tak miałam zawsze po nocnych skurczach łydek. I też mam skurcze stóp no cóż... u mnie działa odstawienie kawy, magnez+potas, witaminy i nie przesadzanie z płynami - tzn. dużo, ale co za dużo, to wiadomo.
Justynko całkiem możliwe, że po prostu to jest efekt tego nocnego skurczu, ale boję się, bo idę dziś na aerobik i jak mnie tam złapie to chyba się popłaczę... No i u mnie nie działa przyjmowanie magnezu... Już sama nie wiem co to może być...

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości