Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-23, 13:30   #1441
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Jejku Oliwka gratuluję i zazdroszczę kilograma
Teraz tż nie ma i nie ma mi kto przywozic pączków,eklerów;/ale postanowiłam sobie,że musze przytyc do 50kg,nie wiem jeszcze jak,ale muszę.Ostatniej nocy z tż tak jakoś dziwnie leżałam i tż nadział się na moje żebra i powiedział"jej Aniu rzeczywiście strasznie wystają".
Muszę poszukac jakiś przepisów na kaloryczne mocno żarcie i jeśc i jeśc i jeśc-a że jedzenie i seks to to co najbardziej lubię to problemu nie będzie;D
Jak znajdziesz te przepisy to mi podrzuć Bo ja tez już pewnie niewiele ponad 50 kg ważę a mam 72 cm wzrostu wiec to stanowczo za malo. A moja pani doktor na urlopie do konca tygodnia. Ide w poniedziałek. A jutro ide z Wercią na badania (morfologię) to i sobie każę spuścić trochę krewki

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Do wypadniecia z wózka troche jej raczej brakuje ale i tak jestem obok cały czas

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 13:31   #1442
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

JESTEM W SZOKU!!!!!!!!!

Byłam sie zważyc ( ze strachem w oczach) atam 1 kg mniej!!! A to dopiero 2 dzien wiec moze jednak sie uda tak jak ostatnio 20 kg:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 13:32   #1443
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Mała na spacerku dzis aniolek Polowę spala, u lekarza nawet nie kwęknela tylko łapała doktorowi stetoskop (czy jak to się zwie) i sie smiala. Potem juz nie spala ale gadala do grzechotki. Ludzie jak przechodzili koło wozka to zaglądali i sie śmiali

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-23, 13:34   #1444
megi-megi
Zakorzenienie

Ja polecam kredki z Avonu - mam sama taką biało-czarną z colortrend, jest tania i bardzo fajna, miękka.

Igor dostał dzisiaj pierwszy raz mleko modyfikowane, a raczej miał dostać Aż rzucił butelką To się nazywa stanowcze mówienie: NIE
A moje cycki zareagowały na stan ducha i znów mam więcej mleka. Albo przez to, że co 2 godziny Igor w nocy je męczył
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 13:42   #1445
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Masz sile, ja sie ciesze ze mala spi cale noce a ty ze mlody co 2 godzinki ciumkal-podziwiam.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

niunia wstala wiec spadam na spacerek paa
A.Camus
Stary 2010-09-23, 13:55   #1446
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
śpi.
A ja się zanudzę na śmierc chybagotowac nie mam dla kogo-bo dla siebie ugotuje i mam na 3 dni.Zresztą ja jestem "pieczywowa"moge na nim spędzic kilka dni-uwielbiam bułki,rogale,chleb,pączki .Palcem ruszyc nie mam gdzie,bo mam czysto,aż się w podłogach przeglądac mogę-największy i jedyny w moim domu bałaganiarz wyjechał,więc ja nie wiem co pocznę ze sobążeby to było miasto chociaż...chyba w przyszłym tygodniu pojadę i pogadam z szefem swoim,żebym cała pracę wykonywała w domu na kompie
to może do mnie przyjedziesz, u mnie jest dużo roboty

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja sie strasznie martwie. Mala mi znowu strasznie dzis rano kaszlala, nie sucho, ale bardzo duzo. I teraz znowu slysze. Katar umiarkowany, troche w nocy w nosie swiszczalo, ale nie duzo. Bylam z nia w poniedzialek u lekarza i nic nie stwierdzil. Nie jest chora wg niego. NO wiec co jest. Juz sie zastanawiam nad jakimis astmami?
A w piatek mam szczepienie. Glupio mi znowu leciec do lekarza, patrza na mnie jak na panikare; Obejrzal ja dokladnie, osluchal, a ona kaszle. Co jest?
Może nawilżacz wypróbuj, może powietrze za suche

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 13:57   #1447
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
to może do mnie przyjedziesz, u mnie jest dużo roboty

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Może nawilżacz wypróbuj, może powietrze za suche
Madzia odpada-stosuję od dzisiaj dietę,dużo żryj,ruchu brak

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 13:58   #1448
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy jak Wam dziecię odmowi obiadku to dajecie zamiast tego mleko? Bo moja coś mi strajkuje i nie chce zjeśc obiadku. Pluje i robi minę jakby miała zwymiotować...

Proszę o przepis jak robicie zupki dla swoich pociech bo chyba bedę musiała zacząć robic sama a nie mam pojęcia jak?? Bo te sklepowe jej nie smakuję (zresztą nie dziwię się... sa ochydne...)

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-23, 14:05   #1449
megi-megi
Zakorzenienie

Asiulek - gotowanie dziecku jest mega proste. Ale nie zawsze smakuje efekt naszej pracy.
Ja daję np. 2 marchewki, kawałek ziemniaczka, albo jak mały to cały, i np. kawałek indyka i włala Do tego opcjonalnie kawałek pietruszki. No i pod koniec troszkę kaszki mannej. Na przemian z indykiem, zółtko - pod sam koniec. No i troszkę masła albo oliwy z oliwek. Ale namotałam.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 14:20   #1450
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość

prosze daj mi linka tego fotelika chce kupic i nie wiem u kogo

http://allegro.onet.pl/item1202213040.html

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy jak Wam dziecię odmowi obiadku to dajecie zamiast tego mleko? Bo moja coś mi strajkuje i nie chce zjeśc obiadku. Pluje i robi minę jakby miała zwymiotować...

Proszę o przepis jak robicie zupki dla swoich pociech bo chyba bedę musiała zacząć robic sama a nie mam pojęcia jak?? Bo te sklepowe jej nie smakuję (zresztą nie dziwię się... sa ochydne...)
Ja robię wielki gar zupy taki jak dla siebie tylko że bez soli i pieprzu. Dla małego odlewam po ugotowaniu w miskę do ostygnięcia, a sobie dosalam, i pieprzu daję i trochę jeszcze gotuję żeby warzywa przesiąkły przyprawami. Jemu zamrażam nie miksowane w woreczkach(po rozmrożeniu takie grudowade jest jak miksowane) porcje do podania miksuje i dodaję miarkę mleka modyfikowanego do zabielenia.Uwielbia jak jemy to samo, a najważniejsze że razem

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

No wlaśnie jak robię rosół to zamiast makaronu kaszkę manna, a pomidorówki mu nie daję, wcześniej przed koncetratem też jako rosół wcina.

Stary 2010-09-23, 14:21   #1451
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

Nineczka też za sklepowymi nie jest,a moje wciąga aż miło.
Ja robie np.
ziemniak,marchewkę
marchcewka,kalafior,ziemn iak plus wrzucam odrobine piersi z kurczaka
próbowała też buraczka z ziemniakiem
wczoraj zjadła ziemniaka,marchewkę i makaron tzn. jedną kluseczkę i to wszystko miksuje blenderem i już

ze sklepowych małej bardzo smakuje dynia z ziemniakami i to jej kupuje

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-09-23 o 14:25
Stary 2010-09-23, 14:22   #1452
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

No wlaśnie jak robię rosół to zamiast makaronu kaszkę manna, a pomidorówki mu nie daję, wcześniej przed koncetratem też jako rosół wcina.

Na godz 15 mam fryzjerke umówioną w domu, będe włosy przyciemniała, i mocno stopniowała u góry żeby nie było tego jeżyka widać, ale przy zostawieniu długości, bo ciągle zapuszczam

Stary 2010-09-23, 14:36   #1453
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Na godz 15 mam fryzjerke umówioną w domu, będe włosy przyciemniała, i mocno stopniowała u góry żeby nie było tego jeżyka widać, ale przy zostawieniu długości, bo ciągle zapuszczam
No ja też myślę,żeby iśc w przyszłym tygodniu z powrotem zrobic grzywkę,bo wydaję mi się,że lepiej mi było w niej-buzia nie była taka szczupła i jeżola nie będzie widac

dziewczyny a napiszcie czym się różnią pasemka od balejażu?bo ja też bym coś pokombinowała z kolorem,ale co

Stary 2010-09-23, 14:52   #1454
mloda1989
Zakorzenienie

hmm ja bym sie chyba nie zdecydowala na taie lozko...hmm jak juz to wybralabym takie rozsuwane jak maja w ikei co rosnie razem z dzieckiem....
ale jelsi juz to jak dla mnie ten domek duzo fajneij wyglada....ta karoca troche przez te schodki odrzuca i nie wiem wydaje mi sie ze duzo tandetniej wyglada a domek jest na prawde fajny....
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 15:29   #1455
P0P70
Zakorzenienie

Anakazar - do mnie też nie przemawiają tego typu łóżka. Ani pierwsze ani drugie mi się nie podoba. Ale niestety dzieci lubią taką tandetę. Przykładem tutaj jest zielony potwór rowerowy Libry który Mikuś uwielbia. W sumie to im ma sie podobać a nie nam. A może od początku powinniśmy wyrabiać w dzieciach dobry smak

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Asiulek - gotowanie dziecku jest mega proste. Ale nie zawsze smakuje efekt naszej pracy.
Ja daję np. 2 marchewki, kawałek ziemniaczka, albo jak mały to cały, i np. kawałek indyka i włala Do tego opcjonalnie kawałek pietruszki. No i pod koniec troszkę kaszki mannej. Na przemian z indykiem, zółtko - pod sam koniec. No i troszkę masła albo oliwy z oliwek. Ale namotałam.
Taaaa, i to ma być baaardzo proste?

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 15:48   #1456
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Anakazar - do mnie też nie przemawiają tego typu łóżka. Ani pierwsze ani drugie mi się nie podoba. Ale niestety dzieci lubią taką tandetę. Przykładem tutaj jest zielony potwór rowerowy Libry który Mikuś uwielbia. W sumie to im ma sie podobać a nie nam. A może od początku powinniśmy wyrabiać w dzieciach dobry smak

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Taaaa, i to ma być baaardzo proste?
Razem z tż stwierdziliśmy,że przeważnie każde dziecko chcę miec swój piękny,bajkowy pokój i skoro teraz są możliwości kupienia takich łóżek,mebli to dlaczego nie zrobic małej super bajkowego pokoju?Na wyrabianie dobrego smaku przyjdzie czas,a dziecko niech się cieszy tym co kolorowe czy nawet(dla nas)tandetne.Nam nie było dane miec takich pięknych,kolorowych pokoi,super zabawek, łóżek,bo nie było takich w sklepach albo nie bylo na nie kasy.

Ja nie zamierzam się sugerowac czy to co podoba się mojemu dziecku jest tandetne czy nie-chcę to dostanie,nie ja się tym będę bawiła.

Mi się podoba ten domek i zapytałam moich dwóch sióstr(6,10 lat)czy by takie łóżko chciały to padło tylko wow,och i ach.Takie są dzieci i dla nie ma czegoś takie jak tandeta,dla nich takie rzeczy są robione-po to,żeby cieszyły,a na wszystko co dorosłe przyjdzie jeszcze czas.

Stary 2010-09-23, 16:05   #1457
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się podoba ten domek i zapytałam moich dwóch sióstr(6,10 lat)czy by takie łóżko chciały to padło tylko wow,och i ach.Takie są dzieci i dla nie ma czegoś takie jak tandeta,dla nich takie rzeczy są robione-po to,żeby cieszyły,a na wszystko co dorosłe przyjdzie jeszcze czas.
I myślę że to jest właściwa rekomendacja dla tego typu zakupu. Dzieciom się to podoba i uwielbiają tego tupy rzeczy. Ja sama mam dylemat przy kupowaniu czegokolwiek dla małej i wyraziłam tylko mój pogląd a dla mnie to tandeta ale dla dzieci to coś najfajniejszego i najulubieńszego (dla mojej pewnie tyż). Tak jak ten koń Mikusia.
Niestety ale baaardzo często to co nam się podoba to naszym dzieciom nie. A dzieciństwo ma się tylko raz. A jak już będzie miała wyrobiony gust to i tak to łóżeczko wymienicie.

Wada którą ja widzę tak z praktycznego punku widzenia to jest taka że nie będziesz mogła się w nim położyć razem z Ninką - za mało miejsca.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 16:06   #1458
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Razem z tż stwierdziliśmy,że przeważnie każde dziecko chcę miec swój piękny,bajkowy pokój i skoro teraz są możliwości kupienia takich łóżek,mebli to dlaczego nie zrobic małej super bajkowego pokoju?Na wyrabianie dobrego smaku przyjdzie czas,a dziecko niech się cieszy tym co kolorowe czy nawet(dla nas)tandetne.Nam nie było dane miec takich pięknych,kolorowych pokoi,super zabawek, łóżek,bo nie było takich w sklepach albo nie bylo na nie kasy.

Ja nie zamierzam się sugerowac czy to co podoba się mojemu dziecku jest tandetne czy nie-chcę to dostanie,nie ja się tym będę bawiła.

Jak dla mnie ten domek ładniejszy. I ja tez uważam, że robimy pokój dla dziecka i trzeba czasem spojrzeć jego oczami. A jak wiadomo dzieci kochają takie bajkowe rzeczy. Dziewczynki chcą być księżniczkami...
Ja nie mam zamiaru kupowac tego typu łóżeczka ale to bardziej pewnie ze względu na koszty a przede wszystkim na brak możliwości- malutki pokoik. Takie łóżeczko zajęło by pewnie 3/4 jego całości :/ Więc będę szukała czegoś praktycznego.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-23, 16:19   #1459
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Dziewczyny doradzcie,bo chcemy kupic Ninie łóżko i nie chcemy jej kupic tradycyjnego i tż jest za tym http://allegro.pl/swiat-mebli-kids-l...234492588.html
ja za tym http://allegro.pl/promocja-little-ti...235701144.html

a nie wiem czy takie łóżka są dobre?czy to będzie dobry zakup?
Tak na szybko co mi się rzuciło w oczy :
łóżko nr 1 (Tż) wygląda na strasznie kańciate - można bardzo łatwo rozbić głowę i szycie gotowe. Znajomi swojemu dziecku kupili taki samochodzik i wygląda strasznie. Był jeden pożytek z tego łóżka - mały chętnie opuścił ich sypialnię mając 4 lata.
Osobiście nie jestem zwolenniczką tego typu łóżek, pomijam plastik, kórego nie znoszę. Łóżko ma być łóżkiem a nie zabawką. A spotkałam się też z kilkoma producentami mebli dziecięcych którzy proponowali naprawdę bajkowe zestawy. Dla mnie ceny były zaporowe więc odpuściłam zupełnie temat ale jak masz możliwości to poszukaj jeszce czegoś innego. To oczywiście tylko i wyłącznie moje zdanie
Stary 2010-09-23, 16:22   #1460
anakazar
Zakorzenienie

Nina ma pokój 26m i mimo,że są tam już meble,kanapa,którą zamierzamy jak się uda to odsprzedac,a jak nie to oddamy,stolik plus dwie pufki i full miejsca,więc można jej kupic ogromne łóżko.

Ja podchodzę do tego tak:nie wiem co będzie w przyszłości,nie wiem czy będę miała finansowe warunki by kupic mojemu dziecko to o czym będzie marzyła(oczywiście w granicach rozsądku)dlatego teraz póki mnie/nas na to stac chcemy,żeby mała miała to wszystko o czym marzą dzieciaczki,bo jak pop napisała bardzo ważną rzecz"że dzieciństwo ma się tylko raz"i chcemy,żeby Nina je jak najmilej wspominała.Oczywiście wiemy,że zabawki,pokój i różne tego typu atrakcje nie zapewnią dziecku miłości,poczucia bezpieczeństwa itp.ale mi tu chodzi tylko i wyłącznie o zapewnienie jej tych wszystkich dziecięcych akcesorii,które jak wiemy dają mnóstwo radości.

Stary 2010-09-23, 16:23   #1461
Darusiaaaa
Zakorzenienie

My przyszlysmy ze spacerku bo na 17nasta do krawcowej, a jeszcze trzeba kaszke malej podac:P

Czy wy wozicie juz dzieci w pozycji pol siedzacej??
Ja juz na spacerach podnosze malej oparcie zeby sobie patrzyla. Nie caly czas ale co jakis czas na jakies 10-15 minut jej podnosze i jest w siodmym niebie.
A.Camus
Stary 2010-09-23, 16:30   #1462
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Tak na szybko co mi się rzuciło w oczy :
łóżko nr 1 (Tż) wygląda na strasznie kańciate - można bardzo łatwo rozbić głowę i szycie gotowe. Znajomi swojemu dziecku kupili taki samochodzik i wygląda strasznie. Był jeden pożytek z tego łóżka - mały chętnie opuścił ich sypialnię mając 4 lata.
Osobiście nie jestem zwolenniczką tego typu łóżek, pomijam plastik, kórego nie znoszę. Łóżko ma być łóżkiem a nie zabawką. A spotkałam się też z kilkoma producentami mebli dziecięcych którzy proponowali naprawdę bajkowe zestawy. Dla mnie ceny były zaporowe więc odpuściłam zupełnie temat ale jak masz możliwości to poszukaj jeszce czegoś innego. To oczywiście tylko i wyłącznie moje zdanie
Dzieki za rade.Nie wiem na co mam zwracac uwage przy wyborze takich rzeczy,wiec wszelkie sugestie bezcenne.Jeszcze myśleliśmy o takim http://allegro.pl/meble-dzieciece-ba...216399286.html ale tż stwierdził,że jest w stanie sam coś takiego wykonac(oprócz kota)i że szkoda kasy na takie łóżko,bo cena jak na takie nie mała.

Stary 2010-09-23, 16:31   #1463
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ja znow podchodze troszke inaczej do tego niz anakazar, tak na prawde ( ale to wtedy kiedy dziecko juz dobrze rozumie) jesli bedziemy kupowac to co tylko bedzie chcialo bedziemy krzywde robic sobie.
Ja uwazam, że dopoki nie rozumie- owszem, wszystko co tylko sie da, ale jak juz zacznie rozumiec cos na podstawie - chce to i mam to pozniej bedzie masakra.
Podobnie nie wyobrazam sobie Oliwki 5 letniej przed kompem- no way!
Dla mnie to tragedia, albo dziecko w 1 klasie z komorka- jeszcze gorzej.
A.Camus
Stary 2010-09-23, 16:43   #1464
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Ja znow podchodze troszke inaczej do tego niz anakazar, tak na prawde ( ale to wtedy kiedy dziecko juz dobrze rozumie) jesli bedziemy kupowac to co tylko bedzie chcialo bedziemy krzywde robic sobie.
Ja uwazam, że dopoki nie rozumie- owszem, wszystko co tylko sie da, ale jak juz zacznie rozumiec cos na podstawie - chce to i mam to pozniej bedzie masakra.
Darusia ja napisałam,że będzie miała wszystko o czym marzą dzieciaczki rozumiejąc przez to,że nie to wszystko co nam palcem pokaże,a mając na myśli właśnie tego typu łóżko czy jakąś wypasioną droższą zabawkę.Nikt tu nie pisał o komputerze czy komórce,bo tego nie uważam.Takie rzeczy są dla osób potrafiących z tego korzystac,a nie dla dziecka,który sobie sznurowadeł nawet nie potrafi zawiązac.

Stary 2010-09-23, 16:48   #1465
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
My przyszlysmy ze spacerku bo na 17nasta do krawcowej, a jeszcze trzeba kaszke malej podac:P

Czy wy wozicie juz dzieci w pozycji pol siedzacej??
Ja juz na spacerach podnosze malej oparcie zeby sobie patrzyla. Nie caly czas ale co jakis czas na jakies 10-15 minut jej podnosze i jest w siodmym niebie.
Jak nie śpi a jest wyspana to nie chce innej pozycji jak półsiedząca. Mam taką możliwość w gondoli. Też jest zadowolona. Staram się jednak nie za długo tak ją trzymać
Stary 2010-09-23, 16:52   #1466
Darusiaaaa
Zakorzenienie

zle zrozumialam, przepraszam a swoja droga dzieci sznurowadel nie zawiaza a na kompach wymiataja;/

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

do krawcowej na 19;/ moglam jeszcze spacerowac;/
A.Camus
Stary 2010-09-23, 16:58   #1467
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Dzieki za rade.Nie wiem na co mam zwracac uwage przy wyborze takich rzeczy,wiec wszelkie sugestie bezcenne.Jeszcze myśleliśmy o takim http://allegro.pl/meble-dzieciece-ba...216399286.html ale tż stwierdził,że jest w stanie sam coś takiego wykonac(oprócz kota)i że szkoda kasy na takie łóżko,bo cena jak na takie nie mała.
Jak Tż ma talenty stolarskie lub macie zaprzyjaźnionego dobrego stolarza to można takie cuda zrobić samemu że hej. Tatuś wtedy dumny i blady (taki zdolny ) a dziecko szczęśliwe bo ma bajkę w domu i to w dodatku tatuś zrobił specjalnie dla niej i nikt takiego nie ma.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Oby się udało. Ja się już tego boję. Rówieśnicy bywaja okrutni niestety
Stary 2010-09-23, 16:59   #1468
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
zle zrozumialam, przepraszam a swoja droga dzieci sznurowadel nie zawiaza a na kompach wymiataja;/

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

do krawcowej na 19;/ moglam jeszcze spacerowac;/
Przykład moja siostra-6 lat od dwóch lat komp,komp,komp-uczyła mnie korzystac z programu,którego nawet nazwy nie pamiętam.Moja mama nie widzi nic złego w tym,że tyle czasu dziewczyny przy nim spędzają.Dla mnie to jakiś koszmar

Stary 2010-09-23, 17:07   #1469
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Tak sie czesto dzieje jak matka chce miec spokoj a dziecko hop do kompa- glupota.
Juz teraz w zerowkach sie komorki zdarzaja wiec jak nasze dorosna to chyba z lapami do szkoly beda chodzily;/
masakra jakas, ale to rodzice tak glupieja zeby pokazac kto ma wiecej kasy i czyje dziecko lepsza komorke czy kompa.
Przykladem jest mojej szwagierki kolezanka- syn 2 ( no juz 3 klasA)
Kupili mu lapa na komunie, maly nawet na wczasy go wzial a jak sie okazalo ze nie ma tam WiFi to taki dym byl ze wrocili do domu- BO DZIECKO TAK CHCIALO!
Po pierwsze nie kazalabym brac lapa na wakacje, po 2 jak nie ma WiFi a juz go wzial to papa kompa nie ma jak nie potrzebny i nawet mowy o powrocie by nie bylo. Zeby dziecko rodzicami rzadzilo to sobie tego nie wyobrazam, zwlaszcza ze to nie maly chlopiec tylko chlopak ktory juz wszystko bardzo dobrze rozumie.
A.Camus
Stary 2010-09-23, 17:25   #1470
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Jak Tż ma talenty stolarskie lub macie zaprzyjaźnionego dobrego stolarza to można takie cuda zrobić samemu że hej. Tatuś wtedy dumny i blady (taki zdolny ) a dziecko szczęśliwe bo ma bajkę w domu i to w dodatku tatuś zrobił specjalnie dla niej i nikt takiego nie ma.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Oby się udało. Ja się już tego boję. Rówieśnicy bywaja okrutni niestety
Tak mój potrafi takie rzeczy,tylko czasu brak;/

Co do okrucieństwa wsród szkolnych dzieci to jestem w temacie na bieżąco(siostry)nie masz ciąganego plecaka z hany montany?Twoi rodzice Cię nie kochaja,bo jakby kochali to by Ci kupili,nie masz telefonu komórkowego?to obciach nie miec,pewnie jesteś biedna i dlatego nie masz,nie masz bluzki,piórnika hello kitty to samo co wyżej-tak to niestety wygląda i owszem można spłakanemu dziecku tłumaczyc,że "kochanie ciągany plecak jest niepraktyczny,że deszcz będzie to i tak na plecy go założysz,że kółko może odleciec,że to tylko moda,która przeminie..."skoro w szkole mówią,że nie ma ,bo jest biedna?każdy rodzic chcę jak najlepiej dla swojego dziecka i zrezygnowany kupuje albo i nie-choc najczęściej to pierwsze.

Dlatego ja się boję tych szkolnych rzeczy,bo nie wiem jak sobie poradzic z tego typu problemami...

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Tak sie czesto dzieje jak matka chce miec spokoj a dziecko hop do kompa- glupota.
Juz teraz w zerowkach sie komorki zdarzaja wiec jak nasze dorosna to chyba z lapami do szkoly beda chodzily;/
masakra jakas, ale to rodzice tak glupieja zeby pokazac kto ma wiecej kasy i czyje dziecko lepsza komorke czy kompa.
Przykladem jest mojej szwagierki kolezanka- syn 2 ( no juz 3 klasA)
Kupili mu lapa na komunie, maly nawet na wczasy go wzial a jak sie okazalo ze nie ma tam WiFi to taki dym byl ze wrocili do domu- BO DZIECKO TAK CHCIALO!
Po pierwsze nie kazalabym brac lapa na wakacje, po 2 jak nie ma WiFi a juz go wzial to papa kompa nie ma jak nie potrzebny i nawet mowy o powrocie by nie bylo. Zeby dziecko rodzicami rzadzilo to sobie tego nie wyobrazam, zwlaszcza ze to nie maly chlopiec tylko chlopak ktory juz wszystko bardzo dobrze rozumie.
U mnie to po 1 dzieciak nie dostałby żadnego lapa!
My za rok mamy komunie chrześnicy tżta i się śmiejemy czy kupic "komórke z GPS-co my mała mogła trafic do sklepu,lapa czy skuterto przykre,że jest tak,bo to zabiera dzieciom dzieciństwo,psuje je i nie wiem ja nie widzę sensu w tym by małe ludki miały rzeczy dla dorosłychdla Niny telefon czy laptop będzie twierdzą nie do zdobycia-czymś co jest tylko dla mamy i taty.
A po to dziecu kupuje zabawki,bajeczki,kredki,ż eby się tym zajmowalo.Jest wiele atrakcji tylko matka-ojciec musi chciec się ruszyc,pomyślec i dziecku lapek czy inna bzdura wyjdzie z głowy.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości