|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -czesc III
szampon mi sie skończył musze kupić robiłam płukanką minimalna różnica....robiłam tez taką maseczka świetlisty blond z avonu tez taka fioletowa pierwszy dzień po umyciu jest ok ale sa strasznie puszyte i kazdy włos w inna strone na drugi dzień jest lepiej ale kolor taki sobie.
Edytowane przez HopeMAGDA Czas edycji: 2010-09-23 o 14:46 |
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: tylko nie dawaj za dużo bo może zwrócić... mysle ze tak z 5-6łyzek ryżyku
ALFAPARF EVOLUTION CUBE 11.21 + utleniacz 12% szampon dermena vitapil odżywianie włosków Edytowane przez Kotka17 Czas edycji: 2010-09-23 o 14:51 |
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko słówko, bo mi się obiad przypali, mój odrościk ma 1,5cm!!! Minęły 3 tyg od farbowania.
|
#664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Mozesz jeszcze zrobic plukanke octowa. Z czasem na jasnym blondzie osadza sie dziadostwo z wody z kranu i taka plukanka dobrze wlosy z osadow oczyszcza. Dopoki nie kupisz szamponu po kazdym myciu splukaj wlosy woda z octem (troche smierdzi ale jak wlosy wyschna "zapaszek" sie ulatnia. A potem na oczyszczony wlos szampon fioletowy na 5 minut i powinno byc lepiej.
|
|
|
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi juz ponad 2 m-c śmigneły od farbowania a odrost 2,5 cm i tak dobrze ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Bunny i jak sobie radzisz?
|
|
#666 |
|
Rozeznanie
|
Bunny wstyd przyznac, ale jogurt, chipsy to jadło zdecydowanie nie dla psów, wiem, wiem, czasem myslimy że zrobimy psu przysługę...okazuje się że niedzwiedzią:-(
Pies jest mięsożerny i kropka, tak ma ukształtowane zęby a narządy trawienne przygotowane są do trawienia mięsa, kości, chrząstek itd. Pewnie, psy wciągną wczystko, to łakomczuchy ale od myslenia maja włascicieli. Oto doskonała stronka do poczytania dla Ciebie: http://connectit.pl/~orion/index.php...424&Itemid=110 Co do biegunki, wymiotów itp najlepsza jest ścisła dieta przez 1 dzień, tylko woda. Nigdy nie podajemy psu leków dla ludzi!!!, chyba że tak orzeknie weterynarz. Smecta jest łagodnym środkiem, ale ja polecam weterynaryjny Enteramid, sa to tabletki do leczenia bakteryjnych schorzeń jelitowych, zawsze mam je pod ręką. |
|
|
|
#667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A możesz mi powiedzieć jakie masz z natury włosy? Chodzi mi o to czy by mi nie wyszły rude odrosty
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój czasami dostaje i czipsika i czekoladkę... łakomczuch jeden
|
|
#669 |
|
Zadomowienie
|
bardzo dobrze czuje sie w takim kolorku
i mysle ze to ten ten mój odcień ... ![]() bardzo jasny blond odpada odrosty potraktuje wellatonem 12/1 a koncówek nie ruszam![]() tak przejscie z czernii długa droga było kilka przyciemnień koloru kładzionych na rudo-złotych włoskach ,pozniej coraz to jasniejsze farby a wszystko bez typowego rozjasniacza
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
Agatau śliczne włoski
a na jakie kładłaś i jaki odrost??Adzi dziękuję Dziewczyny ja się coraz poważniej zastanawiam nad przyciemnieniem, ale dalej blond po pierwsze moje włosy są strasznie, ale to strasznie sztywne po drugie czuję się jakby niewyraźnie w tak jasnych włosach, może macie jakies propozycje??![]() Dziewczyny a wracając do mojego kolczyka... ![]() kurczę, nie wiem czy tak ma byc czy nie, ale mnie boli, przemywam codziennie rano i wieczoram bardzo dokładnie, smaruje maścią, żadna ropa mi nie leci, nie mam sinego wokoło, ani czerwonego, ale boli, mam takie wrażenie jakby mi sie tak ciągnęło to w środku i naciągało a nie ma miejsca, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi, np. jak sie położę na plecach na łóżku to mnie tak tam dziwinie rwie, nie przecina mi skóry ani nic z tych rzeczy, broń Boże, tylko takie dziwne uczucie pomóżcie
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do kolczyka to tak będzie minimum tydzień... ja butów zawiązać nie mogłam jak przebiłam...
|
|
#672 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bunny moglabys mi odpowiedziec? ![]() pisalam: widac psinka rozwydrzyla krolika nie martw sie mala sie uspokoi niedlugo
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-09-23 o 16:59 |
|||
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia dzieki
![]() Wszystkie chyba przyciemniamy. Ja mam z natury blond więc nie bede kombinowac, ten poziom 8-9-10 mi wystarczy. Kładłam na rozjasniony blond, ten "mój" zolto-biały. Nakładalam tak jak pisalam Nutrisse 89 i połowa 91. Odrost ok, pojasnial mimo że wodę rozcieńczałam, ale ze odrost był mały to w sumie konkretów nie podam. Własnie kupiłam w Naturze Nutrisse 89 i 91 na następny raz ![]() Była promocja ![]() Do tego kupiłam parę rzeczy na włosy: - ampułki Radicala, bo teraz jakoś opuscilam sie we wcieraniu - spray Radicala - Dermena, mój szampon na zapas - i jakąś nowość-maska Seboradin 14 aktywnych składników, podobno bardzo dobra - bede tez sprayować na nowo Pokrzepolem bo sluzył mi snowhitee beżowo-popielato
Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-09-23 o 16:59 |
|
|
|
#674 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozjaśnianie Leo Blond Platin
jak chcesz chodzić w jansych to żeby nieżółkły kup sobie szampon z płukanką srebrną czy jak to tam sie zwie, bo rozjaśniacz kilka razy z blondu na blond nie ma sensu, to Ci całkowicie wystarczy
|
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki ratujcie nigdzie nie moge dostać tej XXL-ki
szleker je wyprowadza ze swojej oferty i co ja teraz zrobie??? jesli któraś z blondynek mialaby okazje kupic ja bym pokryla koszty razem z przesyłką... bo potrzebne mi jeszcze jedno opakowanie... bo jedno mi nie wystarczy na ten duży odrost... wiec jakby któraś z dziewczynek była taka miła... bardzo proszę...
|
#676 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozjaśnianie Leo Blond Platin
Po pierwsze to polecam lekturę tego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=223514 i jego kontynuacji
Trochę tam offtopu, ale widać mniej więcej jakie efekty można przy pomocy danego środka ![]() Po drugie to żeby utrzymać ładny platynowy kolor, niezbędny jest niebieski-fioletowy szampon Polecam ten z Joanny zarówno wersje sklepową jak i profesjonalną (ta druga jest bardziej ekonomiczna). To prawda, że lepiej nałożyć kilka razy mniejsze stężenie wody utlenionej i przytrzymać dłużej, ale zależy to w dużej mierze od twojego naturalnego koloru włosów. Woda 6% nie rozjaśni ci włosów, musiałbyś nakładać ją wiele razy. Jeśli masz włosy ciemniejsze niż średni blond to radzę spróbować z 9% i trzymać dłużej niż 30 min. Lepiej powtórzyć kilka razy zabieg i potem ewentualnie tonować kolor farbą z małym stężeniem wody utlenionej, bo rozjaśniacz sam w sobie nie da ci ładnej platyny (chyba, że chodzi ci o zupełną biel). Polecam farby z niebieskim i fioletowym refleksem (czyli popielate i opalizujące - w profesjonalnej numeracji najcześciej .1 i .2). |
|
|
|
#677 |
|
Rozeznanie
|
kotka17 chętnie bym ją ci zakupiła i wysłała ale jak byłam przedwczoraj w rossmanie to były chyba tylko 2 opakowania miały obniżona cene i była karteczka na pożegnanie,wydaje mi sie ze bedzie cięzko ją dostac.
|
|
#678 |
|
Zadomowienie
|
Kotka ja nie wymiękam, tylko mam dośc tego, że jak dotykam moje włosy to nie są takie fajne mięciutkie
a najgorzej jak zrobię kucyka wyżej to mi stoi jak drut, naprawdę, nie schodzi w ogóle w dół, tylko na wprost![]() Kotka i Snow dzięki za to pocieszenie odnośnie kolczyka, bo już myślałam, że jest cos nie tak Agatau no to Ci dobrze, że masz blond z natury
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia no ja pytałam fryzjera jak byłam tydzien temo o mój odrost i powiedzial ze jest dość jasny, poziom 7 jak nie jasniej.
Chociaż przy tych białych włosach każde się ciemne wydawały A Ty Ewcia przyciemniasz? snowhitee zrobiłam jeszcze pare zdjec żebyś zastanowiła sie czy chcesz farbować, ale już z lampą się robiły. Na 3 zdjęciu nie patrz na tę stojącą i odstającą grzywę
Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-09-23 o 18:11 |
|
|
|
#680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mi mówili, że poziom 5-6 Snow i Kotka a z tym kolczykiem to jest tak, że mam wrażenie że ta dziurka jest za mała na ten kolczy, dokładnie takie uczucie. Ale babka, która mi przebijała powiedziała, że jest idealny, pręt ma 10mm. A któraś z Was napisała, że ta dziurka się jeszcze zmniejszy i potem będe nosiła 8mm, na razie sobie tego nie wyobrażam jak przy 10mm mam wrażenie że jest mała, to co dopiero przy 8mm. Możecie mi to wytłumaczyc??
ognista rudość żelki na swoich ![]() studentka II roku Pedagogiki TŻ 13.12.2010 Edytowane przez EwCiA000 Czas edycji: 2010-09-23 o 18:11 |
|
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
To rzeczywiście masz taki jasny braz jak poziom 5-6.
Ewcia jaki poziom rozważasz, jaką farbe? Powiem Wam szczerze że dlatego nie rozważalam teraz Loreala bo nieraz zrobił mi zielone włosy. Nawet u fryzjera kiedys, nakładalam 7,1 na jasne włosy (2 lata temu, jak chciałam mieć jak najblizej naturalnych) i wyszła zielen. I ratowalam się jasnym brazem Castinga a że kolor mi się spodobał to tak juz zostałam na kilka miesięcy. Nutrissa uzylam kiedys i pamietam że super mi rozjasnil wlosy, ale to było jakiś czas temu. |
|
|
|
#682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no najwidoczniej nie wiem jaki poziom, nie wiem jaką farbę, w sumie poziom chyba 9-10 strasznie mi sie podoba taki mleczny blond, nie musi byc bardzo jasny, białawy, ale chłodnawy i mleczny, to jest mój wymarzony kolor
|
|
#683 |
|
Rozeznanie
|
a na moje co mam położyć?już myśle o tych co ty Agatau88,dlatego ze też mam białe i żółte,z wierzchu są jaśniutkie a pod spodem żółte same zobaczcie fotka poniżej
|
|
#684 |
|
Zadomowienie
|
czytam was czytam i zazdroszczę
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
|
#686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje włosy są w widocznie ciepłym odcieniu, ale nie są zolte, raczej złotawe. ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Ale ten Garnier mocno rozjasnia. Wyjda Ci bardzo jasne włosy po nim. |
|
|
|
|
#688 |
|
Rozeznanie
|
długi czas robiłam wellatonem ale mi zółkły i będąc u kolezanki fryzjerki skusiłam sie zrobić jej farbą fryzjerską,to było 3 tyg temu na początku ładny popiel jak było na fotkach co wstawiłam a teraz widzicie jaki zółte no w sumie złotawe od środka.co do garniera 111 to nie już kilka razy robiłam mam na maxa siwe szare brrrr wiem ze to sie wypłukuje ale nie chce już tej farby.z wierzchu są w miare ok ale pod spodem tragedia no i baczki nie podobaja mi sie.dla przypomnienia takie były
Edytowane przez HopeMAGDA Czas edycji: 2010-09-23 o 19:23 |
|
|
|
#689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale juz wiem, ze dam 1/3 tubke popielu bo chce miec ciut mniej chlodne a powiedz mi trzymalas tyle co w ulotce? ja bede kladla na odrot to tam pewnie z normalna woda a rozciencze na dlugosci nie? jeszcze czekam az Bunny mi odpisze ![]() ![]() Cytat:
wtedy sobie zmienisz na krotszy, na 8mm np
|
|
#690 |
|
Rozeznanie
|
marejta dokładnie opisałam numer i nazwę farby
Poczytaj, wyżej. Pozdrawiam....a z natury mam dość jasne włosy poziom 8 tył a przód 9 , robię teraz wodą 6%, ty mogłabyś spróbować z 9%WAŻNE DLA KOTKA17: Animalia Czekolada, która nam ludziom bardzo smakuje, jest niebezpieczna dla psa i może spowodować jego zatrucie a w skrajnym wypadku nawet śmierć. Odpowiedzialna jest za to substancja zwana teobromminą. Występuje ona w kakao, z którego powstaje czekolada. Organizm zwierzęcia w przeciwieństwie do ludzkiego nie jest w stanie szybko metabolizować tego składnika. Objawy zatrucia U PSA po zjedzeniu zbyt dużej ilości czekolady: -wymioty -biegunka -wzmożone oddawanie moczu -drżenie mięśni -przyspieszony oddech -arytmia -drgawki -zapaść -śmierć Najniebezpieczniejsza jest czekolada gorzka, gdyż zawiera najwięcej teobrominy. Gdy zauważymy, że nasze zwierze spożyło znaczną ilość czekolady należy niezwłocznie udać się do weterynarza. Już 15 gram czekolady gorzkiej używanej do pieczenia może zabić pieska rasy chihuahua. W domu należy trzymać czekoladę z dala od naszych zwierząt i częstować nią tylko naszych ludzkich znajomych Jeżeli mimo wszystko nie możesz się powstrzymać przed karmieniem czekoladą swojego pieska zafunduj mu specjalną czekoladę firmy Trixie, która nie zagraża zdrowiu twojemu pupilowi: Czekolada biała Czekolada zwykła Edytowane przez AnnaMK Czas edycji: 2010-09-23 o 19:43 Powód: dodałam info dla Kotka 17 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

szleker je wyprowadza ze swojej oferty i co ja teraz zrobie??? jesli któraś z blondynek mialaby okazje kupic ja bym pokryla koszty razem z przesyłką... bo potrzebne mi jeszcze jedno opakowanie... bo jedno mi nie wystarczy na ten duży odrost... wiec jakby któraś z dziewczynek była taka miła... bardzo proszę...

a na moje co mam położyć?już myśle o tych co ty Agatau88,dlatego ze też mam białe i żółte,z wierzchu są jaśniutkie a pod spodem żółte same zobaczcie fotka poniżej