Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-23, 17:30   #1471
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

anakazar dokladnie, tak samo ja i tz jestesmy z tych co piloty telefony i tak dalej nie dla dzieci , jak to nieraz sie widzi jak dziecko zjada pilota;/

My mamy dwie komunie za rok mojego chrzestnego syn i jego siostry syn( robia razem zeby rodziny nie podzielac, zreszta od jest chrzestnym u swojej siostry a ona jest chrzestna u niego) i tez nie zamierzam kupowac nie wiadomo czego, nie ma nawet takiej opcji.

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

zapomnialam dodac ze jeden to moj chrzesniak:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 17:32   #1472
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Tak mój potrafi takie rzeczy,tylko czasu brak;/

Co do okrucieństwa wsród szkolnych dzieci to jestem w temacie na bieżąco(siostry)nie masz ciąganego plecaka z hany montany?Twoi rodzice Cię nie kochaja,bo jakby kochali to by Ci kupili,nie masz telefonu komórkowego?to obciach nie miec,pewnie jesteś biedna i dlatego nie masz,nie masz bluzki,piórnika hello kitty to samo co wyżej-tak to niestety wygląda i owszem można spłakanemu dziecku tłumaczyc,że "kochanie ciągany plecak jest niepraktyczny,że deszcz będzie to i tak na plecy go założysz,że kółko może odleciec,że to tylko moda,która przeminie..."skoro w szkole mówią,że nie ma ,bo jest biedna?każdy rodzic chcę jak najlepiej dla swojego dziecka i zrezygnowany kupuje albo i nie-choc najczęściej to pierwsze.

Dlatego ja się boję tych szkolnych rzeczy,bo nie wiem jak sobie poradzic z tego typu problemami...

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

U mnie to po 1 dzieciak nie dostałby żadnego lapa!
My za rok mamy komunie chrześnicy tżta i się śmiejemy czy kupic "komórke z GPS-co my mała mogła trafic do sklepu,lapa czy skuterto przykre,że jest tak,bo to zabiera dzieciom dzieciństwo,psuje je i nie wiem ja nie widzę sensu w tym by małe ludki miały rzeczy dla dorosłychdla Niny telefon czy laptop będzie twierdzą nie do zdobycia-czymś co jest tylko dla mamy i taty.
A po to dziecu kupuje zabawki,bajeczki,kredki,ż eby się tym zajmowalo.Jest wiele atrakcji tylko matka-ojciec musi chciec się ruszyc,pomyślec i dziecku lapek czy inna bzdura wyjdzie z głowy.
To nic tylko Tż zmobilizować do własnoręcznego wykonania łóżka dla małej.

Ostatnio córa koleżanki wróciła ze szkoły spłakana bo koleżanki nie chciały się z nią bawić na przerwie bo nie wiedziała gdzie (znaczy w jakiej knajpie) będzie miała komunię. Jesteś biedna i cię nie potrzebujemy itd.
A 2 lata temu syn mojej kuzynki płakał bo na komunię dostał rower od rodziców i jak on się w szkole pokaże, wszyscy bedą się z niego śmali.
Stary 2010-09-23, 18:10   #1473
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
ja bym poszła, żeby małą lekarz dobrze osłuchał. A może wystarczy nawilżyć powietrze w domku?
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Może nawilżacz wypróbuj, może powietrze za suche

O tej astmie tak napisalam, bo juz nie wiem dlaczego tak kaszle. Nie przez caly czas ale jednak, sa momenty, ze sporo, np rano i jak sie obudzila przed poludniem.
Co do suchego powietrza, to chyba nie, wydaje mi sie ze jest raczej wilgotne. Mieszkamy w starej kamienicy, grube, kamienne mury, ktore po deszczu, jak troche chlodniej maja tendencje do zagrzybiania sie; Okna sie paruja na maksa itd. A u nas teraz jeszcze bardzo cieplo, okna prawie caly czas otwarte. To chyba nie.
Ale jak pisalam jutro ma corcia szczepienie, wiec bedziemy u lekarza, innego tym razem, to zapytam;

aneczkaa- nie wiem czy chodzilo ci o jakis konkretny fotelik czy pytasz ogolnie? Ja mam taki od urodzenia do 4latek, nie pamietam wagowo; juz o nim pisalam; nazywa sie britax first class plus; Dla malucha jest wkladka. Malucha wozi sie tylem do kierunku jazdy, a fotelik ustawia sie w pozycji lezacej. Dla starszaka przekreca sie przodem i w pozycje siedzaca. We francji fotelik ma baardzo dobre notowania. Jest to jedna z najstarszych firm, sprawdzonych, fotelik jest bezpieczny, bardzo dobre ma noty w crash testach. Oto link: http://www.britax-roemer.fr/sieges-a...rst-class-plus
Jest fajny; Basia siedzi w nim chyba dosc wygodnie;

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

anakazar- mnie te 2 pierwsze lozeczka sie nie podobaja; i nie uwazam zeby plastik byl zdrowym materialem do spania;
Uwazam, ze lozko to lozko i ma sie kojarzyc ze spaniem i taka funkcje glownie tez pelnic. Lepiej moim zdaniem kupic dziecku taki domek do zabawy, do domu czy do ogrodu, niz lozko, w ktorym pewnie nie bedzie takiej zabawy;
Trzecie jest za to fajne. Mozna dziecku bajkowo uzadzic pokoik normalnymi mebelkami, ale ladnymi, kolorowymi itd.
Ja mam dla corci drewniane lozeczko z wyrzezbionym misiem; Zdejmuje sie z niego pozniej szczebelki, wstawia boczki i ma sluzyc dziecku do ok 7 lat

anakazar, darusiaaa- a czy macie juz pomysly na te prezenty na komunie, jakiego typu planujecie?

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

Ostatnio córa koleżanki wróciła ze szkoły spłakana bo koleżanki nie chciały się z nią bawić na przerwie bo nie wiedziała gdzie (znaczy w jakiej knajpie) będzie miała komunię. Jesteś biedna i cię nie potrzebujemy itd.
A 2 lata temu syn mojej kuzynki płakał bo na komunię dostał rower od rodziców i jak on się w szkole pokaże, wszyscy bedą się z niego śmali.
Rany, jak ludzie w ogole wychowuja te dzieci; cos strasznego; na kogo one wyrosna...
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 18:30   #1474
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Tak, moja hipoteza faktycznie zostala obalona;

Ferrou- zgadzam sie z toba calkowicie; Wlasnie powinien byc wzajemny szacunek. Tutaj sa takie bary, w ktorych mozna sie napic alkoholu, kawki i kupic fajki albo tyton, papierki, zapalniczki itd. Nawet nazywaja sie czesto Tabac cos tam, bar np; tabac to tyton, a wiec sa to bary z tytoniem. I tutaj wprowadzali przepis ktory mial zabraniac palenia we wszystkich barach, restauracjach itd. To o ile zgadzam sie w pelni, co do restauracji (bo to mi odbiera apetyt, ze nie wspomne, ze przychodza tez i dzieci), to po prostu smieszne bylo zabronienie palenia w tego typu barach. No przeciez to wlasnie tam powinno sie odbywac. Ja tam nigdy nie wchodze, bo nie mam po co. Nie wiem czy ten przepis nadal obowiazuje. To ja juz skonczylam na ten temat, zeby nie meczyc rzucajacych;
ferrou - hustawka skoczek to nie dla mnie kolezanka chce kupic i myslalam ze ktos ma i zaopiniuje, ja bym tego nie kupila bo to drogie i na kregoslup nie dobre , ale dzieki

cigi- u nas w uk jest to prawo zakaz palenia w miejscach publicznych i mozna palic tylko w wyznaczonych miejscach, sprawdza sie i jestem zadowolona i powiem ze tak ludzie jakos nie cierpia z tego powodu a wiadomo na dworze to i tak zapala , wazne ze w miejscach publicznych nie pala
fajne jest to ze idziesz do restauracji czy pubu i twoje ciuch pachna perfumami a nie fajami.
powinno byc to w Polsce , naprawde sprawdza sie to tu i nikt nie robi z tego problemu,

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

ja tez powinnam pojsc na diete bo do wagi z przedciazy to mi 6 kg brakuje, a najlepsza waga dla mnie to 58kg, no ale kiedy to bylo

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 18:50   #1475
aneczkkaa
Zakorzenienie

[QUOTE=cigi;22255576]

aneczkaa- nie wiem czy chodzilo ci o jakis konkretny fotelik czy pytasz ogolnie? Ja mam taki od urodzenia do 4latek, nie pamietam wagowo; juz o nim pisalam; nazywa sie britax first class plus; Dla malucha jest wkladka. Malucha wozi sie tylem do kierunku jazdy, a fotelik ustawia sie w pozycji lezacej. Dla starszaka przekreca sie przodem i w pozycje siedzaca. We francji fotelik ma baardzo dobre notowania. Jest to jedna z najstarszych firm, sprawdzonych, fotelik jest bezpieczny, bardzo dobre ma noty w crash testach. Oto link: http://www.britax-roemer.fr/sieges-a...rst-class-plus
QUOTE]

no super tylko dla nas za drogi
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 18:53   #1476
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
O tej astmie tak napisalam, bo juz nie wiem dlaczego tak kaszle. Nie przez caly czas ale jednak, sa momenty, ze sporo, np rano i jak sie obudzila przed poludniem.
Co do suchego powietrza, to chyba nie, wydaje mi sie ze jest raczej wilgotne. Mieszkamy w starej kamienicy, grube, kamienne mury, ktore po deszczu, jak troche chlodniej maja tendencje do zagrzybiania sie; Okna sie paruja na maksa itd. A u nas teraz jeszcze bardzo cieplo, okna prawie caly czas otwarte. To chyba nie.
Ale jak pisalam jutro ma corcia szczepienie, wiec bedziemy u lekarza, innego tym razem, to zapytam;

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

anakazar- mnie te 2 pierwsze lozeczka sie nie podobaja; i nie uwazam zeby plastik byl zdrowym materialem do spania;
Uwazam, ze lozko to lozko i ma sie kojarzyc ze spaniem i taka funkcje glownie tez pelnic. Lepiej moim zdaniem kupic dziecku taki domek do zabawy, do domu czy do ogrodu, niz lozko, w ktorym pewnie nie bedzie takiej zabawy;
Trzecie jest za to fajne. Mozna dziecku bajkowo uzadzic pokoik normalnymi mebelkami, ale ladnymi, kolorowymi itd.
Ja mam dla corci drewniane lozeczko z wyrzezbionym misiem; Zdejmuje sie z niego pozniej szczebelki, wstawia boczki i ma sluzyc dziecku do ok 7 lat

anakazar, darusiaaa- a czy macie juz pomysly na te prezenty na komunie, jakiego typu planujecie?

Rany, jak ludzie w ogole wychowuja te dzieci; cos strasznego; na kogo one wyrosna...
Nie wiem-pomysł prezentu pewnie spadnie na moje barki,bo tż to zawsze się wymiga"Ty wiesz lepiej kochanie".Myśle może o złocie:kolczyki plus łańcuszek z jakimś wisiorkiem?mojej siostrze kupiłam właśnie taki zestaw na komunie i była zadowolona,mimo,że na razie jeszcze nie nosi-nie wiem sama ,w ogóle nie wiem co się kupuje teraz na komunie

Co do łóżka sama miałam wątpliwości dlatego potrzebowałam porad i może rzeczywiście lepiej kupic jakieś drewniane?ta karoca odpada,a tamto z tym domkiem oglądałam przed chwilą na aukcji gdzie babka chcę sprzedac używane i były tam fotki gdzie leżała w nim jej córeczka i takie jakieś brzydkie mi się wydałoale póki co nic oprócz tego z hello kitty nie znalazłam co by mi się spodobało

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 19:10   #1477
P0P70
Zakorzenienie

Ja to jestem okropna matka. Moja Oliwka to już ma swój laptop i swoje konto na skype. Ale to jedyny sposób na to abym codziennie mogła ją oglądać. Jak na razie mało ją iteresuje bardziej te kabelki dookoła. Piloty od TV też uwielbia ale jej nie dajemy do zabawy bo to straszne źródło zarazków. Dojemy jej tylko jej pilota. No bo pilota też już ma co prawda od karuzeli ale też dla niej jest super. I telefon też ma przykładany do ucha jak dzwonię. I na kogo ta moja córka wyrośnie. Całkowita porażka wychowawcza.

A moje siostrzenice też rozpuściłam. Najstarszej jak miała 7 lat to pod choinkę dałam komputer. Młodszej na komunie dałam oczywiście laptopa. I najmłodsza też już śmiga na laptopie mamusi, który też ja im kupiłam. Każda od dawna ma swoją komórkę - nie ja kupowałam. Najstarsza ma już 13 lat i oczywiście ostatnio zastanawiałam się już nad skuterem dla niej Fakt, faktem wystarczy że do mnie zadzwonią i powiedzą że coś chcą to im kupuję o ile mogę. Mam do nich słabość. Zawsze jedziłam do mich z samochodem pełnym prezentów. Dodatkowo opłacam im zajęcia poza szkolene np. j. angielski. Wiecie byłam stara Panna bez dzieci to musiałam jakoś odreagować i kogos rozpieszczać.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 19:46   #1478
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
No ja też myślę,żeby iśc w przyszłym tygodniu z powrotem zrobic grzywkę,bo wydaję mi się,że lepiej mi było w niej-buzia nie była taka szczupła i jeżola nie będzie widac

dziewczyny a napiszcie czym się różnią pasemka od balejażu?bo ja też bym coś pokombinowała z kolorem,ale co
To ja już po farbowaniu i ścinaniu
Pasemka to się robi przez czepek gumowy, a balejage to jeden lub więcej kolorów na włosy i zawija się w te sreberka

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Ja znow podchodze troszke inaczej do tego niz anakazar, tak na prawde ( ale to wtedy kiedy dziecko juz dobrze rozumie) jesli bedziemy kupowac to co tylko bedzie chcialo bedziemy krzywde robic sobie.
Ja uwazam, że dopoki nie rozumie- owszem, wszystko co tylko sie da, ale jak juz zacznie rozumiec cos na podstawie - chce to i mam to pozniej bedzie masakra.
Podobnie nie wyobrazam sobie Oliwki 5 letniej przed kompem- no way!
Dla mnie to tragedia, albo dziecko w 1 klasie z komorka- jeszcze gorzej.
mój w pierwszej klasie i ma komórkę taką http://allegro.onet.pl/fonek-dla-dzi...244572736.html
I to nie jest do gierek czy szpanu, ale ma w bocznej kieszonce w plecaku tylko na taką awaryjną sytuację, jak np szybciej skończą lekcje czy coś się stanie. Jak narazie nigdy jej nie wyciągnął, tylko ja mu ładuję, i raz ja z tel. jego dzwonilam bo zatrzasnelam klucze w domu i mój telefonBoję się że skończy szybciej, albo wyjdzie ze szkoły mnie nie będzie w domu, albo ktoś go po drodze zaczepi.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 20:16   #1479
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Oczywiscie nie obraz sie ale dla mnie glupota, po jaka cholere 7 latce osobisty komputer? czy lap na komunie? ja po prostu tego nie kumam dlatego pytam.
Dla mnie to odebranie dziecinstwa, no chyba ze rodzice rozsadni i daja okreslony czas na to - skoro juz musza to jeszcze jeszcze.

Ja jestem za zabawami raczej rodzinnymi , moja Oliwke przedszkole i szkole ma juz wybraną, bardzo mi sie ta szkola podoba , przedszkole jest malutkie jest tylko 12 dzieci, to jest szkola wiejska malutka, wies takze malenka, po dzieci jezdzi autobus i odwozi je do domu z opiekunami wiec jak dla mnie bomba.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

A jesli o skuter chodzi to juz dla mnie w ogole przesada.
Takie rzeczy powinni kupowac rodzice , ja bym skutera nigdy nie kupila chociazby pod takim wzgledem ze po prostu gdyby nawet moj chrzesniak zlamal na nim noge czy cokolwiek by sie stalo mialabym glupie wyrzuty sumienia.
Podobnie jak ludzie quady kupuja na komunie a pozniej jest placz bo dziecko mialo wypadek.
A.Camus

Edytowane przez Darusiaaaa
Czas edycji: 2010-09-23 o 20:21
Stary 2010-09-23, 20:38   #1480
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
No to do dziewczyn co maja dzieci z katarem.Wczoraj się dowiedzialam że u niektórych dzieci katar występuje podczas ząbkowania, dlatego katar po tych 5 dniach nie mija. Inne dzieci mogą mieć też biegunkę.
no ja o tym wiem tylko że mój to ma chyba zwykły katar , bo najpierw ja miałam a na drugi dzień mały
Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
a propo diety dukanato tak wszyscy ja strasznie zachwalaja....ostatnio jakas diedetyczna w ddtvn sie oburzyla napisala do nich meila i zaprosili ja do programu sa tam tlumaczyla ze ta dieta jest bardzo nie zdrowa dla naszego orgazmu w szczegolnosci dla watroby i nerek ze przez bialko wytwarza sie bardzo duzo mocznika i cos tam jeszcze tlumaczyla to dosc dokladnie i tak zrozumiale ze po tym programie wiedzialam ze na ta diete sie nie zdecyduje...
wszyscy ją chwalą bo się chudnie ale ja na niej nie mogłam wytrzymać nie jestem przyzwyczajona do takiej ilości białka a tu nagle dzień w dzień
Cytat:
To ja mam zupelnie inaczej bo mam dokladnie jedzenie wydzielone w gramach, ile czego i tak dalej. Teraz roie te diety ktore mialam wczesniej , nie jezdze do tej Pani jak zobacze ze waga mi nie spada( choc powinna) to wtedy pojade.
Moja dieta na tydzien wyglada tak:

ŚNIADANIE:
Chleb 50
Maslo 5
dżem 30

II ŚNIADANIE
Chleb 30
wędlina 20
Pomidor50( bleeeee) :P
sałata

Obiad
Rosól z miesem
-woda
-udko z kurczaka bez skory 200
makaron 40
marchew lub inne warzywa 100

PODWIECZOREK
Owoc 200 ( lub lód big milk bez czekolady)

KOLACJA
Chleb 50
Wedlina 20
Ser żółty 20
Ogórek
Goracy kubek knorr 1 szt.

Dieta II

ŚNIADANIE:
Chleb50
Jajko 1 szt

II ŚNIADANIE
Bułka kajzerka 50
wędlina 30

OBIAD
Mięso bez kosci 100
ziemniak 100
marchew 100
jakies warzywo 150

Podwieczorek
Bulka kajzerka

Kolacja
Chleb 50
Serek topiony FIT 1 szt
wedlina 20

Jedna diete stosuje sie 3 dni, druga 3 dni i na 7 dzien wybiera sie ktora sie chce i pozniej kolejna.
te liczby to rozumiem gramy?
I nie jesteś głodna? a co z piciem tzn. kawa , herbata czy woda?

Cytat:
Asiulek- ale ona slodka, sliczniuchna ;

Dziewczyny, a ja sie strasznie martwie. Mala mi znowu strasznie dzis rano kaszlala, nie sucho, ale bardzo duzo. I teraz znowu slysze. Katar umiarkowany, troche w nocy w nosie swiszczalo, ale nie duzo. Bylam z nia w poniedzialek u lekarza i nic nie stwierdzil. Nie jest chora wg niego. NO wiec co jest. Juz sie zastanawiam nad jakimis astmami?
A w piatek mam szczepienie. Glupio mi znowu leciec do lekarza, patrza na mnie jak na panikare; Obejrzal ja dokladnie, osluchal, a ona kaszle. Co jest?
Astma to by ciężko oddychała ,albo takie świsty w oddechu.
Jak kaszle to chora nie ma innej opcji zdrowe dziecko nie kaszle ja bym poszła jeszcze raz do lekarza
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
MAm jedną bardzo dobrą koleżanką znamy się bardzo długo (większość z Was to tyle jeszcze nie żyją ile my sie znamy) i ona w domu właśnie zawsze miała wmawiane że jest wyjątkowa i dużo lepsza od innych. Ale spokatła na swojej drodze życiowej mnie. Rodzice oczywiście zabraniali jej przyjaźni ze mną bo byłam córką robotnika no i półsierotą. Powiedzieli jej to wprost a mi pośrednio dawali do zrozumienia że jestem gorsza. A my razem chodziłyśmy do jednej podstawówki potem razem do liceum a potem jeszcze studia razem. Do dzisiaj mamy stały kontakt. Często bywało tak że spotykałyśmy się pokryjomu. Miała wmawiane że jest wyjątkowa, zdolna ale to były tylko słowa z za tym czyny nie szły. Tam Ojciec w domu był prawie że bogiem. Wszystko co mówił było święte i tylko on miał racje - nigdy się nie mylił. Więc dziecko było skołowane bo z jednej strony niby miała być wyjątkowa a z drugiej miała tylko podziwiać swego ojca. Oczywiście odbiło się to na jej psychice i od paru lat się leczy. A naprawdę jest to wyjątkowa osoba. I do dzisiaj mi powtarza jakie to szczęsie że mnie ma.
A od jakiś 15 lat przyjaźnię się też z inną dziewczyną, która była bardzo zakompleksiona i zawsze w cieniu innych. I też ją wyciągnełam z dołka. Zmieniła się bardzo i fizycznie i psychicznie. Nawet na rowerze nuczyłam ją jeździć (miała wtedy ponad 30 lata). Została szefem dużego działu. A była strasznie zdominowana przez otocznie. Jak to ona mówi : wyciągnełaś mnie z dołka. I najfajniesze było to że jej rodzice też powiedzieli mi że miała bardzo dużo szczęsci że mnie spotkała.
JA jestem bardzo szczerą osobą, nie potrafię się do kogoś uśmiechać jak go nie lubię, nie potrafię powiedzieć że coś mi sie podaba gdy mi się nie podoba. I uważam że każdy człowiek jest wyjątkowy i ma zalety tylko nie zawsze zdaje sobie z nich sprawie i wtedy potrzebuje innej osoby aby jej to uświadomiła.
To Ty dobry psycholog jesteś.
Ja mam podobnie tez się nie usmiechnę jak kogos nie lubię nie potrafię udawać miłej i nigdy nie powiem że coś jest ładne jak mi się nie widzi .Jeśli ktoś mnie pyta o zdanie to się pytam czy mam być szczera czy uprzejma .
To prawda wszyscy maja zalety tylko niektórzy zaciekle z nimi walczą albo ukrywają je przed całym swiatem jako słabostki.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 20:45   #1481
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ALE MAM DOŁA!!!
SIEDZE I WYJE!!!!

Pisalam wam jaka mialam zlota szefowa!!!! Miala raka
wracali z męzem od lekarza zmarla
Nigdy nie znalam takiego czlowieka
Tak zwany czlowiek-aniol!
A.Camus
Stary 2010-09-23, 20:50   #1482
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

mój synek ma 6 lat, i czasami siedzi na komputerze, ale zamuje mu to co najwyżej 15 min 3 razy w tyg. Komputer mamy w pokoju gościnnym, i temu mamy kontrole. Ale Eryk jej nie potrzebuje bo ma 3 gierki, to jedna jest do ćwiczenia pamięci Bolek i Lolek, druga do Adibu, i ma jeszcze jedną typowo do nauki liczenia i pisania, i tylko z tej korzysta i jest rewelka do nauki. W pokoju nie będzie miał jeszcze długo komputera, a jak już komputer to bez dostępu do internetu bo nie chce żeby oglądał te niektóre stronki co wskakują
Eryk woli jak pójdziemy na basen, do lasu, czy na rowery.
Co do skuterów i qadów to ja bym może się odważyła a dla dziecka w tym wieku to rower super sprawa, a jak ktoś już nie ma co z kasą robić to myślę że fajnym pomysłem jest segweyi dużo bezpieczniejszy niż skutery i qady, ni i najważniejsze to ekologiczny(ach jak ja bym chciała coś takiego). Szkoda że wersje dla dzieci maja plastikowe koła http://allegro.onet.pl/listing.php/s...&string=segway

Stary 2010-09-23, 20:54   #1483
Darusiaaaa
Zakorzenienie

segwey jest extra

kur** noooo!
bylam teraz w pracy tak mowila ze chcialaby wnuczki doczekac i tak sie z oliwka bawila;/ zdazylam ja zobaczyc....
juz mam pare dni z glowy i nocy
blizsza mi niz w niektorych momentach mama, zawsze wspierala wszystkich, doradzala.... sory ze wam pisze takie rzeczy ale nie mam komu
A.Camus
Stary 2010-09-23, 20:57   #1484
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
ALE MAM DOŁA!!!
SIEDZE I WYJE!!!!

normalnie ostatnio w moim otoczeniu to rak jak grypa panuje dzisiaj fryzjerka u mnie była i 4 tyg temu miała operacje, usuneli jej narządy kobiece, bo miała mięśniaka jak ja,i jej sie zrobil złośliwy. Od 4 tyg czeka na wynik badania, bo prof co jej to robi jest na urlopie, a bez tego chemi nie może dostaćdziewczyna 33 lata 3 synków najmłodszy 3 lata(same trójki) taka załamana bo w głębi duszy liczyła że jeszcze córkę będzie miała, a teraz tylko chce żyć.
Sorki że tak opisuję, ale takie to niesprawiedliwe. Dziewczyna dba o siebie jak może nie pije nie pali zdrowo się odżywia i tu takie coś.

Stary 2010-09-23, 21:03   #1485
aneczkkaa
Zakorzenienie

przykro mi

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

nawet nie mówcie o żadnych rakach prosze
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 21:07   #1486
libra777
Zakorzenienie

Darusia no przykro strasznie

Cytat:
Anakazar - do mnie też nie przemawiają tego typu łóżka. Ani pierwsze ani drugie mi się nie podoba. Ale niestety dzieci lubią taką tandetę. Przykładem tutaj jest zielony potwór rowerowy Libry który Mikuś uwielbia. W sumie to im ma sie podobać a nie nam. A może od początku powinniśmy wyrabiać w dzieciach dobry smak

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Taaaa, i to ma być baaardzo proste?
Co czy ktos tu wywoływał zielonego potwora
Nie miałam wpływu na to sama bym nigdy czegoś takiego nie kupiła
Cytat:

Czy wy wozicie juz dzieci w pozycji pol siedzacej??
Ja juz na spacerach podnosze malej oparcie zeby sobie patrzyla. Nie caly czas ale co jakis czas na jakies 10-15 minut jej podnosze i jest w siodmym niebie.
Miko to inaczej jak na siedząco nie ma mowy żeby jechał
Cytat:
Dzieki za rade.Nie wiem na co mam zwracac uwage przy wyborze takich rzeczy,wiec wszelkie sugestie bezcenne.Jeszcze myśleliśmy o takim http://allegro.pl/meble-dzieciece-ba...216399286.html ale tż stwierdził,że jest w stanie sam coś takiego wykonac(oprócz kota)i że szkoda kasy na takie łóżko,bo cena jak na takie nie mała.
Jak już to to bym kupowała to drewniane
Cytat:
Ja znow podchodze troszke inaczej do tego niz anakazar, tak na prawde ( ale to wtedy kiedy dziecko juz dobrze rozumie) jesli bedziemy kupowac to co tylko bedzie chcialo bedziemy krzywde robic sobie.
Ja uwazam, że dopoki nie rozumie- owszem, wszystko co tylko sie da, ale jak juz zacznie rozumiec cos na podstawie - chce to i mam to pozniej bedzie masakra.
Podobnie nie wyobrazam sobie Oliwki 5 letniej przed kompem- no way!
Dla mnie to tragedia, albo dziecko w 1 klasie z komorka- jeszcze gorzej.
zgadzam się z Darusią trzeba od małego uczyć że nie można mieć wszystkiego
Cytat:
zle zrozumialam, przepraszam a swoja droga dzieci sznurowadel nie zawiaza a na kompach wymiataja;/
koleżanki syn czytać nie umie a na kompie wymiata i co chwila lata się pytać mamo co tam pisze , no masakra
Cytat:
Nie wiem-pomysł prezentu pewnie spadnie na moje barki,bo tż to zawsze się wymiga"Ty wiesz lepiej kochanie".Myśle może o złocie:kolczyki plus łańcuszek z jakimś wisiorkiem?mojej siostrze kupiłam właśnie taki zestaw na komunie i była zadowolona,mimo,że na razie jeszcze nie nosi-nie wiem sama ,w ogóle nie wiem co się kupuje teraz na komunie

Co do łóżka sama miałam wątpliwości dlatego potrzebowałam porad i może rzeczywiście lepiej kupic jakieś drewniane?ta karoca odpada,a tamto z tym domkiem oglądałam przed chwilą na aukcji gdzie babka chcę sprzedac używane i były tam fotki gdzie leżała w nim jej córeczka i takie jakieś brzydkie mi się wydałoale póki co nic oprócz tego z hello kitty nie znalazłam co by mi się spodobało
nie wiesz co kupują qady kupują , skutery, ale złoto też dobry pomysł
My w zeszłym roku kupiliśmy tradycyjnie rower
Stary 2010-09-23, 21:10   #1487
P0P70
Zakorzenienie

Ja Darusia to się całkowicie z Tobą zgadzam ale dzieci mojej siostry mają wiele zajęć poza szkolnych teniec, tenis, konie, karate. W domu jest pełno zwierząt (2 psy, kot, 2 papugi) którymi muszą się zajmować. Z rodzicami też spędzają dużo czasu. Oni maja dom i ogródek. Wsólnie jeżdżą na rowerach na wycieczki itp itd. A z tym skuterm to przesada i dlatego nie kupiłam. Tylko że moja chrześnica jest baardzo roztropna i spokojna. No i teraz mam własne dziecko które muszę odpowiednio wychować. Ja po prostu byłam bardzo dobrą ciocią a teraz muszę być rozsądną matką.

Stary 2010-09-23, 21:21   #1488
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ja ja ze złośliwie czy cos Pop tylko ja po prostu pytam bo nie rozumiem tego i moze mi ktos w koncu madrze wytlumaczy
A.Camus
Stary 2010-09-23, 21:24   #1489
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość

no super tylko dla nas za drogi
Wiesz co, nie orientuje sie jaka cena w Polsce; ale moge sobie wyobrazic. Ogolnie rzecz biorac w Polsce jest droogo; To co u nas kosztuje 300 E to tyle samo w Polsce, tzn ok 1200 zl. Tylko, powiedzmy ktos zarabia 2000E, a w Polsce 2000 zl, no to tu widac roznice. Tutaj mozna sobie na wiecej pozwolic, a w Polsce, coz... Tutaj kupilismy wiele rzeczy nowych. W polsce wozka np nowego na pewno bym nie kupila, bo za taka kosmiczna kase? Co do fotelika to moze jednak, bo tu chodzi o bezpieczenstwo;
Stary 2010-09-23, 21:26   #1490
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Moj chrzesniak nie nalezy do spokojnych dzieci dlatego nigdy mu niczego czym moglby krzywde sobie zrobic nie kupie, az do momentu dopoki nie wydorosleje

Ktoras z was pytala o prezent komunijny- nie mam pojecia, chyba dam mu pieniazki bo ma cel i od 3 lat odklada kazda zlotowke i zbiera na cos ale nie chce nikomu powiedziec na co.
Podoba mi sie to bo dziecko jest uczone ze trzeba sobie zapracowac na cos czego bardzo sie pragnie.
Oczywiscie to nie tak ze musi na wszystko zapracowywac ale widocznie to cos na co zbiera kosztuje kupe kasy .
A.Camus
Stary 2010-09-23, 21:31   #1491
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
KLONUJEMY POP jestem za

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

jak kupujesz od 0 do 25 czy ten od 9 kilo ? bo ja nie mam pojęcia który kupić Maciek waży 7300 a juz wyrasta mi z tego 1-go do 9 kg

dziewczyny co mam robic który kupic ?
no właśnie ten9-25 dzisiaj byłam przymierzyc i całe szczęście,że nie zamówiłam na allegro bo zastanawiałam się nad caretero-prawie Daniela w niego nie zmieściłam a Espiro nie było,wsadzałam go do Coneco i całkiem niezły jest ten fotelik,tylko nie wiem który tam model był bo jest zenith atos a one podobne.Szukam dalej-chciałabym jeszcze ten Espiro na żywo zobaczyc co dziewczyny pisały

Cytat:
tylkooliwka- brawa za ten kilogram. Oby tak dalej. A karmienie to już całkowicie odstawiłaś?

Wczoraj spotkałam na korytarzu swojego szefa i ten do mnie z jakimś tekstem że gruba jestem. No to ja do niego: No wie Pan co? Przykrość mi Pan zrobił. (i tu dodałam szklane oczy - wystarczy że pomyśle o swoje małej a już mam łzy w oczach). Jemu głupio się zrobiło i stwierdził że to był żart. JA mu na to że już ja go znam i on wie bardzo dobrze jak zrobić przykrość kobiecie. No i głupio było mu a nie mnie tym bardziej że nie byliśmy sami. On to taki szowinista męski i bardzo lubię go wprawiać z zakłopotanie.:br zydal:. Mi przykrości nie sprawił bo ja sama wiem dobrze jak wyglądam.

A tak na marginesie to ja mam takie motto na swoich drzwiach w pracy i wszyscy którzy wychodzą muszą je przeczytać.
"Kobiety, które chcą być traktowane na równi z mężczyznami, nie muszą stawiać sobie wysoko poprzeczki."

Dziewczyny ja to może bym się i sklonowała ale jakbym tak sama siebie spotkała to nie wiem czy bym nie zabiła tej drugiej. Więc może zróbmy tak że to Wy przyjedziecie do mnie. Zapraszam!!!
Ja tutaj na tym forum wiele od Wsz wszystkich się nauczyłam i "dojrzałam" do roli matki. I za to Wam wszystkim dziękuję i proszę o więcej. Nie raz czytając WAS śmiałam sięw głos a czasami też płakałam. Byłyście przy mnie w trudnych chwilach. A przecież z niejedną z was dzieli mnie ponad dekada życiowych doświadczeń. Kurcze wzruszyłam się idę więc na kawę
a ja sie wzruszyłam jak to czytam-och Ty głupolu-dekady???!
tak już całkowicie odstawiłam i właśnie na kolacje zżeram pierogi z kapusta i grzybami jedyny plus,że moge teraz wszystko ale juz tęsknię chociaż emocje juz mi przeszły i teraz czerpie radośc z innych rzeczy,teraz Danielek jak widzi butlę z mlekiem to aż się trzęsie-jego wzrok bezcenny

Cytat:
Nineczka też za sklepowymi nie jest,a moje wciąga aż miło.
Ja robie np.
ziemniak,marchewkę
marchcewka,kalafior,ziemn iak plus wrzucam odrobine piersi z kurczaka
próbowała też buraczka z ziemniakiem
wczoraj zjadła ziemniaka,marchewkę i makaron tzn. jedną kluseczkę i to wszystko miksuje blenderem i już

ze sklepowych małej bardzo smakuje dynia z ziemniakami i to jej kupuje
ja dzisiaj zrobiłam nowośc-posmakowała
marchewka,ziemniak,pietru szka,seler,burak,1/2 żółtka,plasterek szynki,oliwa z oliwek,na dole efekty hihi
Cytat:
ALE MAM DOŁA!!!
SIEDZE I WYJE!!!!

przykro

Wy nadal po każdym karmieniu parzycie butelkę??
bo ja doszłam do wniosku,że np jak daję zupkę w miseczce to jej nie parzę tylko jest po umyciu więc w sumie butekę też można tylko wymyc i tak robię teraz.

Anakazar zobacz może meblika Wam się coś spodoba http://www.meblik.pl/pl/kolekcje/6/ksiezniczka/ bo z tych opcji to chyba tez mi się najbardziej z tym domkiem spodobało bo to pierwsze to wygląda przynajmniej na zdjęciu jak z kartonu

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-09-23 o 21:36
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 21:37   #1492
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja nie wyparzam za kazdym razem, na poczatku tak robilam teraz juz tylko myje i codziennie wieczorem raz sterylizuje.
A.Camus
Stary 2010-09-23, 21:38   #1493
Ferrou
Zakorzenienie

Darusia, przykro mi

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
proszę Cię, gdzie ty masz ten krajobraz?????? Przyjedź do mnie to od razu Ci się humor poprawi- ja już nie wiem jak z tym walczyc-nie ma chyba takiego leku o ktorym nie wiem-kiedys nawet dermatologa zaskoczylam podajac mu kolejne propozycje lekow dla mnie "a pani to po studiach farmaceutycznych jest, ze je wszyskie zna?" "nie, panie doktorze, ja je stosowalam tylko"
A mam mam przecież pokazywałam z bliska jak ta moja cera wygląda Chyba tak już mamy, że wiecznie młode i wiecznie trądzik

Cytat:

Używałam kiedyś tych tabletel mi nie pomagały ale moj kuzyn rzucił z nimi to świństwo jak narazie nie pale 2 dzien

Cytat:
Asiulka - Wercia naprawdę zrobiła się taka pyzata. A w tym wózeczku to taka ujmująca. Chciało by się podlecieć i przytulić.
No ale ja to wygłodniała jestem już i zgłodniała dziecka. Dobrze że mam kotka.

tylkooliwka- brawa za ten kilogram. Oby tak dalej. A karmienie to już całkowicie odstawiłaś?

Wczoraj spotkałam na korytarzu swojego szefa i ten do mnie z jakimś tekstem że gruba jestem. No to ja do niego: No wie Pan co? Przykrość mi Pan zrobił. (i tu dodałam szklane oczy - wystarczy że pomyśle o swoje małej a już mam łzy w oczach). Jemu głupio się zrobiło i stwierdził że to był żart. JA mu na to że już ja go znam i on wie bardzo dobrze jak zrobić przykrość kobiecie. No i głupio było mu a nie mnie tym bardziej że nie byliśmy sami. On to taki szowinista męski i bardzo lubię go wprawiać z zakłopotanie.:br zydal:. Mi przykrości nie sprawił bo ja sama wiem dobrze jak wyglądam.

A tak na marginesie to ja mam takie motto na swoich drzwiach w pracy i wszyscy którzy wychodzą muszą je przeczytać.
"Kobiety, które chcą być traktowane na równi z mężczyznami, nie muszą stawiać sobie wysoko poprzeczki."

Aneczkkaa- brawa za te dwa dni bez

No i właśnie dlatego że jest taka pewna siebie że jest taka doskonała to nie jest doskonała. Normalny rodzic ma wiele wątpliwośći czy robi coś dobrze czy źle. Wiele dróg prowadzi do Krakowa i wieloma środkami lokomocji można sie tam dostać. Raz jest lepiej tak a za drugim razem inaczej. Ja mimo wszystko miałam szczęście bo miałam fantstycznego ojca i jemu dużo zawdzięczam.

Dziewczyny ja to może bym się i sklonowała ale jakbym tak sama siebie spotkała to nie wiem czy bym nie zabiła tej drugiej. Więc może zróbmy tak że to Wy przyjedziecie do mnie. Zapraszam!!!
Ja tutaj na tym forum wiele od Wsz wszystkich się nauczyłam i "dojrzałam" do roli matki. I za to Wam wszystkim dziękuję i proszę o więcej. Nie raz czytając WAS śmiałam sięw głos a czasami też płakałam. Byłyście przy mnie w trudnych chwilach. A przecież z niejedną z was dzieli mnie ponad dekada życiowych doświadczeń. Kurcze wzruszyłam się idę więc na kawę
Pop, boska jesteś uwielbiam Twój humor, sposób wypowiedzi, bezpośredniość, szczerość i masę innych twoich cech

Cytat:
Dziewczyny doradzcie,bo chcemy kupic Ninie łóżko i nie chcemy jej kupic tradycyjnego i tż jest za tym http://allegro.pl/swiat-mebli-kids-l...234492588.html
ja za tym http://allegro.pl/promocja-little-ti...235701144.html

a nie wiem czy takie łóżka są dobre?czy to będzie dobry zakup?

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

ferrou a biała kredkę do oczy również polecasz tą z avonu?bo ja lubię białej używac-odkąd babeczka w makijażu ślubnym mnie nią wymalowała to nie wyobrażam sobie bez niej swojego oka.Bo ja mam z clinique,ale ona mi nie odpowiada.

Babcia mi nawiozła pełno gazet,siostre poprosiłam o przywiezienie mi książek,bo obie uwielbiamy czytac i teraz będę miała okazję nadrobic zaległości
z Avonu ale te z colortrendu kredki są bardzo fajne, bo z innych linii to za bardzo nie wiem bo nie stosowałam. I tam są takie podwójne, jest też i biała i tak samo miękka, dość długo trzyma się na oku.

Jeżeli chodzi o łóżeczko, to ładnie wyglądają te księżniczkowate takie bajkowe Ale chyba zdecydowałabym się na takie drewniane co później pokazywałaś z hello kitty - jakoś takie bardziej funkcjonalne to dla mnie.

A jeżeli chodzi o prezenty dla dzieciaków - zauważcie że czasy się zmieniły (wcale nie mówię że na lepsze) i teraz inne są "zabawki". Dla mnie nie jest dziwne że 7 letnie dziecko ma swój komputer, bo dlaczego nie?? Mi się wydaje że chodzi przede wszystkim o rozwagę w użytkowaniu a nie samo posiadanie. Bo kupienie dziecku kompa i pozwalanie mu siedzieć przed nim przez kilka godzin dziennie bez nadzoru jest przegięciem, natomiast wspólna zabawa w gry, lub zapoznawanie się z komputerem razem z rodzicem jest ok komp to przecież nie tylko gry, można na nim robić naprawdę wiele fajnych rzeczy Np nauczyć dzieciaka programowania w C ++ (ofkors to taki żarcik )

A ja siedzę sama. TŻ poszedł na grilla... zawsze mam tysiące rzeczy do zrobienia a dzisiaj mi się nie chce i najnormalniej w swiecie się nudzę
myślicie, że jeżeli zjem jogurt którego data ważności skończyła się jutro to coś mi się stanie?
Stary 2010-09-23, 21:41   #1494
P0P70
Zakorzenienie

Darisia - bardzo mi przykro z powodu Twojej szefowej.

A jeżeli chodzi o moje siostrzenice to ja też do końca tego nie rozumiem. Ale jak taka podejdzie do mnie powie że mnie kocha, przytuli się do mnie, spojrzy tymi swoimi ślepiami i powie że oczymś tam takbaaardzo marzy. No to wymiękam. NA punkcie swojej starszej siostry też mam chopla. Zawsze tak było że jak dostawałyśmy pieniądze to ona zaraz swoje wydawała a potem wydawałyśmy moje. Ja gdybym mogła to wszystko bym jej oddała. Oczywiście teraz już się zmieniam. Ale to moja siostra ma pełny dostęp do mojego konta a nie TZ. Tak jest od lat i nigdy tego nie nadużywała. Ona także wszystko dla mnie by zrobiła. Ja to tak mam że predzej coś jej kupię niż sobie. Oczywiście teraz numer jeden to dla mnie Oliwka, ale na 2 miejscu jest moja siostra. To jest jedyna bliska rodzina jaka mam.

A jeżeli chodzi o qady to my mamy i uwielbiam na nim jeździć.
A segwey jest super.

Stary 2010-09-23, 21:45   #1495
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
ja dzisiaj zrobiłam nowośc-posmakowała
marchewka,ziemniak,pietru szka,seler,burak,1/2 żółtka,plasterek szynki,oliwa z oliwek,na dole efekty hihi

Wy nadal po każdym karmieniu parzycie butelkę??
bo ja doszłam do wniosku,że np jak daję zupkę w miseczce to jej nie parzę tylko jest po umyciu więc w sumie butekę też można tylko wymyc i tak robię teraz.

słodki bąbel

Butelek nie sterylizuje bo nie mam w czym natomiast czasami zalewam wrzątkiem jak nie umyję butelki tuż po uzyciu, natomiast zazwyczaj tylko myję. Stwierdziłam że w tym wieku dziecko już wszystko bierze do buzi i bakterii multum go otacza- więc sterylizacja czy wyparzanie za wiele nie da

Jednak zjadłam ten jogurt - jak będę świecić to już będzie moja wina
Stary 2010-09-23, 21:49   #1496
libra777
Zakorzenienie

Ferrou możesz zjeśc nic Ci nie będzie chyba ze wieczko się wybrzuszyło
Tylkooliwka ja też oglądałam ten fotelik coneco i też mi sie wydaje całkiem niezły podobał mi się , tez się odchyla do półleżącaj ale tez nie pamiętam który model

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Pop zazdroszczę relacji z siostrą ja ze swoją niedawno się pogodziłam po kilkuletnim nie odzywaniu i jakoś tak dziwnie teraz
Stary 2010-09-23, 22:03   #1497
Izumi
Wtajemniczenie

Darusia. Tak bardzo mi przykro. Zwłaszcza kiedy napisałaś, że tak bardzo chciała wnuków doczekać . Wiem +/- co czujesz, bo moja mama jeszcze 2 lata temu też walczyła z rakiem. Min. innymi z powodu tej choroby wiele rzeczy w swoim życiu "przyspieszyłam" (Michałek nie był jedną z nich ... w każdym razie nie do końca).
Na razie jednak odpukać. Mama dalej się leczy ale jest dobrze na razie

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Tylkooliwka! PIĘKNE TO TWOJE DZIECIĘ!!! A jakie opalone!!!! Wow! Czy może efekt diety z marchewką? . Śliczności
Przy okazji niezły mix w tym obiadku poczyniłaś. Gdybym ja była na miejscu Danielka zadbałabym o to żeby większość tych "pyszności" była na buzi, śliniaczku, podłodze, suficie i wszędzie, WSZĘDZIE tylko nie w buzi I potem też bym miała taki uśmiech.. - "batalia się udała! Nie zjadłam! A mamusia teraz będzie robić aerobik z mopem żeby to wszystko ogarnąć "

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Butelek nie sterylizuje bo nie mam w czym natomiast czasami zalewam wrzątkiem jak nie umyję butelki tuż po uzyciu, natomiast zazwyczaj tylko myję. Stwierdziłam że w tym wieku dziecko już wszystko bierze do buzi i bakterii multum go otacza- więc sterylizacja czy wyparzanie za wiele nie da

Jednak zjadłam ten jogurt - jak będę świecić to już będzie moja wina
Jak to nie masz w czym? A garnka jakiegoś dużego nie masz? Wlewasz wode, gotujesz, wrzucasz butelki i gotujesz jeszcze z 5min. i wyciągasz
Tak robiłam na pocztku. Potem tata się na mnie wkurzył, za te "zupki" z butelek i sam mi kupił sterylizator (taki do mikrofali)
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 22:16   #1498
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dobry wieczór!!!!

Udało mi sie lekko klAwiature odkurzyc i folie ściągnąć z kompa...

ale zaraz zmykam bo ja nawet czasu PIERDA puscic nie mam....

Mało tego za duzo mam na głowie i łapie mnie deprecha dzis co chwile ryczałam z bezsilności bo czasu mi brak!!1

Codziennie musze gdzies pojechać1 , to na bioderka we wtrore, to szczepienie w srode, brata do dentysty , po jakies czesci, kleje , ciagle czegso do remontu brakuje... karmie cycem wiec wolna chwila dla mnie to kiedy leze i mała ssie!!

Do jutra musze dowieśc papiery na uczelnie a w sobote musz eejchac cos na dupę kupic na chrzciny bo to ujuz za tydzien!!

Pozytywne informacje! łazienka wygląda juz jak z katalogu!!! nie ma to jak wziąśc fachowca tydzien i mamy cud miód!!!

Złe wiesci- jeszcze nie mamy ogrzewania bo Teomek dopiero od poniedziałku dosdtał wolne w pracy.. i teraz nadrabia1 ale max tydzien chyba juz juz bedzie ciepło w domu.

Znowu złe info... cos mni sie przyplatało.- najpierw myslałam że Michaska mi okopała nogę potem druga zaczeła bolec a wieczorem ręce.. i te miejsca były mega gorące. a od wczoraj bola mnie całe rece i nogi i plecy nawet miesnie szczeki.. lekarka pytała czy swojskich wyrobów nie jadłam bo na pasozyta wygląda albo inne sprawy mięsniowe.. nie mam siły podnoscic michaski, BA JA NAWET NIE MAM SIŁY teraz pisac i zapiąć jej body te napy bo mnie boli jak sie spinam dpo wysiłku cała reka. jak pisze to tez sztywno i boli.. dziwne to uutro mam kolejną serie badan zrobic.

buziole dla wszystkich

bez bicia nie nadrobiłam nic tylko ta stronke

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 22:37   #1499
cigi
Rozeznanie

Cytat:

No jak to co sie kupuje; byla juz o tym mowa ; tez mam taki pomysl bizuteryjny, ale zastanawiam sie jeszcze nad czyms bardziej oryginalnym; zobacze jeszcze;

Jakbys chciala sobie popatrzec to wklejam link do strony z pieknymi pokoikami. Dla maluszkow one, ale to tylko, zeby pokazac, ze mozna zrobic sliczne pokoiki, dodatkami, kolorami itd.
http://www.newbaby.fr/le-sommeil_5/chambres_17.html
Ten ksiezniczkowy tez dosc fajny

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Astma to by ciężko oddychała ,albo takie świsty w oddechu.
Jak kaszle to chora nie ma innej opcji zdrowe dziecko nie kaszle ja bym poszła jeszcze raz do lekarza
Zielonego pojecia nie mam. Wczesniej jak pisalam bywalo, ze pokaszlywala, bo sie nalykala sliny chyba; a teraz duzo czesciej; Ale lekarz nic u niej nie widzial; Jutro mam szczepienia, wiec bedziemy u lekarza. Tylko nie wiem czy mam jej plasterki przeciwbolowe przyklejac, bo jak chora, to chyba szczepienia nie bedzie?

Cytat:
mój synek ma 6 lat, i czasami siedzi na komputerze, ale zamuje mu to co najwyżej 15 min 3 razy w tyg. Komputer mamy w pokoju gościnnym, i temu mamy kontrole. Ale Eryk jej nie potrzebuje bo ma 3 gierki, to jedna jest do ćwiczenia pamięci Bolek i Lolek, druga do Adibu, i ma jeszcze jedną typowo do nauki liczenia i pisania, i tylko z tej korzysta i jest rewelka do nauki. W pokoju nie będzie miał jeszcze długo komputera, a jak już komputer to bez dostępu do internetu bo nie chce żeby oglądał te niektóre stronki co wskakują
Eryk woli jak pójdziemy na basen, do lasu, czy na rowery.
No i to mi sie podoba. To jest zdrowe. Pewnie, ze dziecko moze miec kontakt z nowoczesna technologia, wrecz wskazane, ale wcale mu wlasny komputer na te kilka rzeczy nie potrzebny, chyba zeby zakazane strony ogladac w zaciszu pokoiku.
Stary 2010-09-23, 22:40   #1500
Izumi
Wtajemniczenie

A w ogóle to wpadłam przypomnieć się że ŻYJE I WSZYSTKO U NAS DOBRZE! + parę innych.

1. DZIŚ MISIO ZACZĄŁ 5 MIESIĄC!!! ...jutro zapodaje mu indyka do jedzenia

(przy okazji. Przeczytałam na stronie bobovity, że niektóre ich słoiczki obiadowe od 5 m-ca zawieraja ekspozycyjną dawkę glutenu, żeby dziecko pomału i odpowiednio do niego przyzwyczajać... niestety NIE ZNALAZŁAM W SKLEPIE TAKOWYCH ... Z Hipp'a od 5mc-a zawierają, ale z kolei nie pisze ile tego glutenu .... więc jak do cholerki mam mu zacząć "aplikować" to cholerstwo??? Proszę o podpowiedź, choć jak znam życie temat przewinął się tu już tyle razy ile nas jest na forum )

2. Od tygodnia Michałek sam siedzi!!! MOOOJE KOCHANIE . I teraz już próbuje się sam dźwigać. Tylko że tak jak go mama dźwigała - w przód - i mu nie wychodzi i się flustruje strasznie . Za to w wannie... no w wannie jest większa wyporność, w wannie udaje mu się podnieść wyżej dzięki wodzie, potem łapie się krawędzi wanienki, ciągnie do góry i ....... DUP!!! - W koniec wanienki!!! Bo dupka mu się ślizga po dnie i zamiast się podnieść to odjeżdża kończąc nieoczekiwanie podróż wraz z końcem wanny .. no i znowu się flustruje ... ogólnie - ostatnio straszny flustrant ;D

3. Od 2 dni zaczął przewracać się na brzuszek Tylko mu zawsze jedna rączka pod brzuszkiem zostaje i nie potrafi jej za chiny wydobyć przez co się .... tia ... flustruje

4. Zaczął robić nałogowo odgłos samochodziku "BRRRRRRRRRRRMMMMMMM" oczywiście plując się przy tym i tocząc pianę jak wścieknięty bober. Latam tylko z tetrą i mu wycieram z tetrą.. on tego nie lubi, więc jak wycieram to się ....flustruje.

5. TŻ POSZEDŁ DO PRACY!... Niestety wrócił do tego wrednego/okropnego/głupiego/debilnego/itd/ gościa u którego pracował wcześniej. Tego co go te kilka mies. temu wyrzucił. Gość sam do niego zadzwonił, a tż się zgodził, bo na razie z wszystkiego innego wychodziła dupa . I tym sposobem.. Tż właśnie (pół godz. temu) wyszedł do pracy. Wróci ok 10ej rano. Potem pośpi do ok 17ej. Zje, umyje się, obejżymy serial.. i znów pójdzie .... . A ja siedzę sama cały czas z Maluchem i zaczynam czuć się jak szoszon, jak dzik, jak oszołom jakiś! ...
.....i dlatego.....

6. ... zapisałam się na aerobik!!! Bo tym razem ja się już flustrowałam! i musiałam DO LUUUDZI.... DO LUUUUUDZI! I fart, bo na osiedlu w domu kultury godzina aerobiku kosztuje 5zł Sesese . A rano żeby tż pospał pakuje małego w wózek i wracam k 13-14ej do domu, wychodzę z psem, ide na zakupy, robie obiad, potem znowu się z Miśkiem bawimy, potem wstaje tż, odgzrewam mu obiad itd... i czas leci.... eh.
Poza tym właśnie mi minął 2 dzień diety Normalnie,z każdym "burknięciem" w brzuchu... czuję jak chudnę "Brzuszek burczy gdy się kurczy"

7. Mój mały gargulec dalej sypia po nocach!! A przynajmniej lepiej niż dotychczas! Mam siłę potem latać przy nim resztę dnia

8. Foto garulca w załączniku - "tatuś informatyk jest moim idolem"

9. Zdjęcie motywacyjne mamy gargulca . Po lewej mama gargulca kiedyś, po prawej mamusia gargulca po ciąży . ...chyba sobie w ramach motywacji ustawię na pulpicie ... Poflustruje się trochę
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości