|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cate, ulewanie MOŻE być objawem. Ale niekoniecznie, może dziecko za bardzo szaleć i wówczas ulewać.
Bratku, powiedz mi, ile ty razy dziennie ćwiczysz i te obroty fajne pod kolankiem trzymane ile na raz robicie? Co do snu - to były 2 dziewczynki, a wóżek dziwny taki, one jakby jedna nad drugą siedziały ![]() Kropka, oby i dzisiejsza noc wyspana była ![]() Gdy Agu się urodziła, lało jak cholera, dobre 2 tyg. pogoda pod psem była, i początkowe spacery były z tym nakryciem wózka - ale temp. 10stopni, wietrzysko koszmarne, jesień, nie maj. Ale dzisiaj - no po prostu ludzie mają nawalone we łbach... 22 stopnie, słoneczko, owszem, wiaterek, no ale to przeca jak dziecko odkryte to czapkę wystarczy lekką dać ewentualnie... Darianna dobrze pisze - ludzie nie patrzą na termometr a na kalendarz - jesień = zimno = śpiworek
|
|
|
|
#2042 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
-- -- -- -- -- Byliśmy dziś na zakupach w Fashion House w Sosnowcu i mam już kurtkę na zimę. Bergsona sobie kupiłam i małżowi też. A dla młodego nabyłam fajną kolorową jesienną kurteczkę, na szczęście bez kaptura. ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
Poza tym zalecana jest nam na asymetrię. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22259280]Bratku, powiedz mi, ile ty razy dziennie ćwiczysz i te obroty fajne pod kolankiem trzymane ile na raz robicie? Co do snu - to były 2 dziewczynki, a wóżek dziwny taki, one jakby jedna nad drugą siedziały [/QUOTE]A ile mały wytrzyma. Jak mu się nudzi to już go nie męczę. A dziś na zajęciach skakał na piłce z rehabilitantką. Ile śmiechu przy tym było. Chyba sobie przywiozę od szwagierki piłkę i też zacznę z nim skakać. ![]() Piętrowy wózek bliźniaczy, dobre |
|||
|
|
|
#2043 |
|
Konto usunięte
|
Ooooo moja mama piłkę ma, zwinę jej na trochę
Ale bez cycków ta piłka, gładka.
|
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę sprawdzić czy tak wygodnie. Młody lubi do przodu, może tak nam będzie wygodniej obojgu. |
|
|
|
|
#2045 |
|
Zadomowienie
|
Ona na gładkiej skakała z nim, ale to była taka jakby ósemka, albo inaczej dwie sklejone, a młody siedział jeszcze na mniejszej piłeczce. I tak sobie razem skakali. Postaram się następnym razem zrobić zdjęcia, jak rehabilitantka nie będzie miała nic przeciwko temu.
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Kropko proszę bardzo. Tylko zmieniaj mu strony, bo naszego możemy nosić tylko na jednej ręce, ale jak twój jest zdrowiutki to warto ręce zmieniać.
|
|
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u dentystya po porodzie to jak baba wyjęła igłę i nici to spanikowałam i też się darłam żeby nie na żywca tylko nie czulenie a ona "nie ma" no to ja "jak to nie ma, jeeezuuuu znieczulenie..łolaboga" i takie tam i nagale wyskoczył facet z jakąś psikawką i przez ramię położnej, która już się za mnie zabierała popsikał na oślep.. położna go opitalać zaczęła to zwiał
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2047 |
|
Zadomowienie
|
Ta pozycja jest świetna do poznawania świata. Ostatnio młody w tej pozycji poznawał kwiatki u teściowej, co kończyło się wyrywaniem liści ale co tam.
Poza tym wiele rzeczy rzeczywiście łatwiej dziecku dotknąć. A jak się zmęczy to opieramy go o siebie żeby odpoczął.
|
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daniel ma silniejszą stronę prawą. Szybciej łapał za prawą nogę, szybciej chwytał zabawkę prawą łapką, teraz znowu odwraca się przez prawe ramię. Chciałabym tę lewą z nim poćwiczyć. Może ma to po mnie. Ja z lewej to sierota jestem. Jak prawę rękę wygnę do tyłu przez ramię, to lewą wygiętą dołem na plecach spotkam. Jak odwrotnie - mam pół metra przerwy. Ale może warto mu tę drugą stronę poćwiczyć... nawet jeśli to norma jest. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-09-23 o 20:36 |
|
|
|
|
#2049 |
|
Konto usunięte
|
Bratko, wiem, jaki piłki, klepsydry trochę takie, mamy je w pracy w sali rehabilitacyjnej
Mamy i gładkie, i przeźroczyste z koralikami w środku
|
|
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten dentysta, u którego mój chłop był to taki dość nowy znajomy. Samochód mąż mu robił jakiś czas temu. A potem mi chłopa przycisnęło i w czasie roboty jak na sygnale do niego jechał po ratunek, tak jak stał w mundurze i uzbrojony. Wczoraj zębolog im na warsztacie zawitał, a wspólnik męża oburzony do niego mówi: a mnie to nie miziałeś dziąsła przed zastrzykiem. Na co zębolog: ale on miał broń.
|
|
|
|
|
#2051 |
|
Konto usunięte
|
Kropka, czyli ładnie mu się kształtuje prawostronność
![]() Agu wyciąga najpierw lewą rączkę po zabawki, pewnie po tacie Ale np. częściej obraca się w prawo.
|
|
|
|
#2052 |
|
Zadomowienie
|
Kropko my mamy rozciągać prawą stronę więc dajemy prawą rękę pod pupę.
A najważniejsze żeby go nosić w symetrii na środku, bo on ma się wyuczyć prawidłowej postawy, niekoniecznie trzeba go "przekrzywiać" w drugą stronę, raczej zalecają żeby starać się wyuczyć prawidłowe zachowania, czyli symetrię.
|
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
bratkab, właśnie tak turlam Luizę ( dzięki Twoim wskazówkom ).
Noszenie - robimy tak samo już od dawna, bo nam wygodnie i Lusia patrzy sobie na świat Ona bardzo lubi tą pozycje.No i znowu mam się czym pochwalić. Dzisiaj pierwszy raz moja córa obróciła się z brzuszka na plecy ![]() Nie mam siły więcej pisać, bo wieczorem jeszcze na spacerze byliśmy i zahaczyliśmy o Carrefoura.....promocje na ciuszki są. U nas tez prawa strona przeważa. Chwyta zabawki prawą ręką, prawa noga szła pierwsza do buzi, zaczęła się obracać na prawy bok.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-09-23 o 20:49 |
|
|
|
#2054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cwiczymy 3xtyg. Edytowane przez biankaaa Czas edycji: 2010-09-23 o 20:53 |
|
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22260355]Kropka, czyli ładnie mu się kształtuje prawostronność
![]() Agu wyciąga najpierw lewą rączkę po zabawki, pewnie po tacie Ale np. częściej obraca się w prawo.[/QUOTE]Na to wygląda. Ja myślałam, że on też będzie bardziej w lewo, po ojcu również. ![]() A jak Agu coś robi bardziej na prawo, a coś na lewo to dobrze, to się przydaje potem. Cytat:
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Konto usunięte
|
![]() Agu wyciąga najpierw lewą rączkę po zabawki, pewnie po tacie Ale np. częściej obraca się w prawo.
|
|
|
|
#2057 |
|
Konto usunięte
|
tak na szybko:
przegrzane dzieciaki widuję codziennie. ![]() Dziś u nas było około 18 stopni w cieniu, ale było dość słonecznie, więc Tymek mia założone body długi rękaw, spodenki bawełniane, skarpetki- i tak był do 18:00 na podwórku, bez przykrycia rzecz jasna,. ![]() bratka, ja też tak małego na boki kiwam, bardzo to lubi.
|
|
|
|
#2058 | ||
|
Zadomowienie
|
super, ja tez skorzystam
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() oplułam monitor normalnie ![]() Cytat:
![]() Ja u dentysty tez zawsze brałam znieczulenie, ale teraz po porodzie to dentysta juz mi nie straszny
|
||
|
|
|
#2059 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2060 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tak zaglądam codziennie do tej buźki czy już coś się wykluło czy nie.. ![]() Cytat:
Czemu tak nie ważyć dzieci ? Ja często tak robię ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś pierwszy spacer w spacerówce ![]() Blanka lekko zdziwiona
|
|||
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Wkładkę miałaś w wózku, czy z fotelika przełożyłaś?
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
W wózku miałam.. a to wkładka jest
?!A no rzeczywiście to jest wkładka
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-09-23 o 21:36 |
|
|
|
#2063 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak się zapytam z ciekawości jak on ma się sam nauczyć podtrzymywać głowę jak ciągle mu ktoś w tym pomaga i jak jest ciągle w pozycji leżącej?? Ja się zdałam na doświadczenie lekarzy i na razie jestem zadowolona. ![]() Fajnie A smoka ma wielkoluda Wygląda ten smok na takiego półpaszczaka |
|
|
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A to nuk 1
|
|
|
|
|
#2066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2067 |
|
Konto usunięte
|
Fajnie Blanka wygląda w pojeździe
![]() A Agu na pierwszym spacerówkowym spacerze tak wyglądała - słońce jak cholera, pielucha za zasłonę robiła |
|
|
|
#2068 |
|
Konto usunięte
|
Bydgoś, gratuluję Lusi
|
|
|
|
#2069 |
|
Zadomowienie
|
Ależ ma miejsca. Może się rozwalić jak trza.
I pewnie wygodnie jej teraz.
|
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka duża dziewczynka już.
Jak Daniela mierzyłam 1,5 mies. temu to mi się wydawało, że ginie w tym wózku.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

Obowiązkowo czapka w gondoli, mimo postawionej budki.
Poza tym zalecana jest nam na asymetrię. 

dla Agu