Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-23, 22:44   #1501
Izumi
Wtajemniczenie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Pozytywne informacje! łazienka wygląda juz jak z katalogu!!! nie ma to jak wziąśc fachowca tydzien i mamy cud miód!!!

Złe wiesci- jeszcze nie mamy ogrzewania bo Teomek dopiero od poniedziałku dosdtał wolne w pracy.. i teraz nadrabia1 ale max tydzien chyba juz juz bedzie ciepło w domu.

Znowu złe info... cos mni sie przyplatało.- najpierw myslałam że Michaska mi okopała nogę potem druga zaczeła bolec a wieczorem ręce.. i te miejsca były mega gorące. a od wczoraj bola mnie całe rece i nogi i plecy nawet miesnie szczeki.. lekarka pytała czy swojskich wyrobów nie jadłam bo na pasozyta wygląda albo inne sprawy mięsniowe.. nie mam siły podnoscic michaski, BA JA NAWET NIE MAM SIŁY teraz pisac i zapiąć jej body te napy bo mnie boli jak sie spinam dpo wysiłku cała reka. jak pisze to tez sztywno i boli.. dziwne to uutro mam kolejną serie badan zrobic.

buziole dla wszystkich

bez bicia nie nadrobiłam nic tylko ta stronke
Super z tą łazienką! Nie mogę się doczekać aż będziesz mieć chwilkę żeby jakieś foteczki wrzucić

A z tym choróbskiem to faktycznie porażka Rób te badania kochana i pozbywaj się szybko tego cholersta, bo żartów nie ma! Trzymam kciuki żebyś szybko dzoszła do siebie i miała czas odpocząc i upragnionego PIERDA puścić

Całuski dla Kochanej Michasi!
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 22:47   #1502
cigi
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Czas zeby przedstawic moja mala smieszke. Oto Basienka

Edytowane przez cigi
Czas edycji: 2010-11-04 o 00:06
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 22:50   #1503
Izumi
Wtajemniczenie

Apropo pokoju dziecięcego - tu jest trochę fajnych rzeczy - http://www.dadum.pl/category/titouta...Fdgv3wodxARCFg - drogie, ale większośc można zrobić samemu na ich podobieństwo

A teraz już mówię dobranoc bo Młodego stukanie klawiatury wybudza ;P

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
BASIU ALE Z CIEBIE PIĘKNA DAMA!!!
No Mamusiu... będzie odpędzanie kawalerów już niedługo, oj będzie
Ślicznie się śmieje!
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 22:55   #1504
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

mrowak trądzik?mówisz,że dużo próbowałaś,a acnederm?
no to mi nic nie mowi, a to antybiotyk jakis czy krem/masc? wszelkie smarowidla dzialaja na mnie ladnie tylko na samym poczatku kuracji, potem skora sie przyzwyczaja i d...

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Normalny rodzic ma wiele wątpliwośći czy robi coś dobrze czy źle. Wiele dróg prowadzi do Krakowa i wieloma środkami lokomocji można sie tam dostać. Raz jest lepiej tak a za drugim razem inaczej.

Więc może zróbmy tak że to Wy przyjedziecie do mnie. Zapraszam!!!
PoP, ja sobie to zapisuję!

a co do zaproszenia, to po tym jak napisałaś, że masz quada to wypatruj nas przez okno

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Asiulek - gotowanie dziecku jest mega proste. Ale nie zawsze smakuje efekt naszej pracy.
Ja daję np. 2 marchewki, kawałek ziemniaczka, albo jak mały to cały, i np. kawałek indyka i włala Do tego opcjonalnie kawałek pietruszki. No i pod koniec troszkę kaszki mannej. Na przemian z indykiem, zółtko - pod sam koniec. No i troszkę masła albo oliwy z oliwek. Ale namotałam.
a propos żółtka właśnie-pytalam wczoraj pediatry i powiedziala, ze dopiero po 9 m-cu, a schematy zywienia mowia o 7 miesiacu no to jak w koncu? (pediatra taka starej daty nieco)

aha- kiedy podajecie dzieciaczkom deserki owocowe? jak zje obiadek to potem jako deser kilka lyzeczek czy oddzielnie po jakims czasie i traktujecie jako posilek typu podwieczorek? bo zdurnialam
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 23:10   #1505
libra777
Zakorzenienie

Mrowak ja podaję jako podwieczorek o 16.
Izumi za dobre wieści (o pracy) i
dla Michasia za 5 miechów i nowe umiejętności,zdjęcie ze słuchawkami extra
Madziwnia wracaj nam do zdrowia
Cigi duża pannica ile ona juz ma rok? (tak wygląda) i jaki piekny usmiech az się sama uśmiechnęłam
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 00:04   #1506
fasolka73
Rozeznanie

Ufffff...
Dopiero Was nadrobiłam....
Nie było mnie tu 2 dni i też jak Madziwnia nie mam czasu na przysłowiowego bąka, padam na tfasz normalnie. Latam, załatwiam różne sprawy, sprzątam, i kożystam z ostatnich dni słonecznych=spacery z małą I na wizaż już brak sił...Ale dziś, jak uśpiłam Hanię to postanowiłam nadrobić te 10(?) stronek (a co mi tam, przecież jestem taaaka wyspana, hi,hi)

Ferrou, ruszaj do konkursu, powiedz sobie "ahoj!Przygodo!"
Ale jak czytam Ciebie i Mrowak, to mam wrażenie, że my jedną mamę mamy (?!)
I wogóle jak my możemy mieć jakiekolwiek kompleksy, jak one przecież takie hipersuperochach są matki?! Dobrze, że mamy forum i.... POP....

Przeleciało mi parę stron o paleniu papierosów. Moi rodzice palili, tato obecnie nie pali, a mama, mimo raka płuc pali nadal. Paliła będąc z nami (mną i bratem)w ciąży, w domu siekierę można było wieszać taki czad, pieniędzy nigdy nie było, a fajki były (minimum 2 paczki dziennie)... Ja bardzo chorowita byłam jako dziecko, raz w miesiącu angina, 1xpół roku zap. oskrzeli, albo płuc itp. Jak tylko się z domu wyprowadziłam do internatu (16 lat) to jak ręką odjął. Zdrowa jak ryba(taka bierniepaląca ryba). Do dziś mam alergię na papierosy! Dusi mnie, oczy łzawią itp. Ja nie palę i nie paliłam(raz, w liceum wzięłam od kolegi i pociągnęłam papierosa,z ciekawości, ale mi to nie smakowało wogóle). I wg mnie powinny być miejsca dla palących i niepalących osobno, coby każdy mógł se wybrać co mu pasi, bez dyskryminacji, kłótni i wzajemnego obrzucania się obelgami, tudzież petami

Cytat:
MAm jedną bardzo dobrą koleżanką znamy się bardzo długo (większość z Was to tyle jeszcze nie żyją ile my sie znamy) i ona w domu właśnie zawsze miała wmawiane że jest wyjątkowa i dużo lepsza od innych. Ale spokatła na swojej drodze życiowej mnie. Rodzice oczywiście zabraniali jej przyjaźni ze mną bo byłam córką robotnika no i półsierotą. Powiedzieli jej to wprost a mi pośrednio dawali do zrozumienia że jestem gorsza. A my razem chodziłyśmy do jednej podstawówki potem razem do liceum a potem jeszcze studia razem. Do dzisiaj mamy stały kontakt. Często bywało tak że spotykałyśmy się pokryjomu. Miała wmawiane że jest wyjątkowa, zdolna ale to były tylko słowa z za tym czyny nie szły. Tam Ojciec w domu był prawie że bogiem. Wszystko co mówił było święte i tylko on miał racje - nigdy się nie mylił. Więc dziecko było skołowane bo z jednej strony niby miała być wyjątkowa a z drugiej miała tylko podziwiać swego ojca. Oczywiście odbiło się to na jej psychice i od paru lat się leczy. A naprawdę jest to wyjątkowa osoba. I do dzisiaj mi powtarza jakie to szczęsie że mnie ma.
A od jakiś 15 lat przyjaźnię się też z inną dziewczyną, która była bardzo zakompleksiona i zawsze w cieniu innych. I też ją wyciągnełam z dołka. Zmieniła się bardzo i fizycznie i psychicznie. Nawet na rowerze nuczyłam ją jeździć (miała wtedy ponad 30 lata). Została szefem dużego działu. A była strasznie zdominowana przez otocznie. Jak to ona mówi : wyciągnełaś mnie z dołka. I najfajniesze było to że jej rodzice też powiedzieli mi że miała bardzo dużo szczęsci że mnie spotkała.
JA jestem bardzo szczerą osobą, nie potrafię się do kogoś uśmiechać jak go nie lubię, nie potrafię powiedzieć że coś mi sie podaba gdy mi się nie podoba. I uważam że każdy człowiek jest wyjątkowy i ma zalety tylko nie zawsze zdaje sobie z nich sprawie i wtedy potrzebuje innej osoby aby jej to uświadomiła.

dokładnie, świetnie to ujęłaś!
Fajnie mieć taką przyjaciółkę jak Te, dziewczyny mają szczęście

Cytat:
Basieńka śliczna!!! Love normalnie!!!! A jakie ma włoski ładne , zupełnie takie " dorosłe"

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Fasolka mam pytanie do Ciebie , Ty tak cytujesz biblię może mi wyjaśnisz coś.Tylko sie nie smiej bo jestem w tym kompletnym laikiem.Ostatnio moja przygoda z biblią była w 8 klasie na oazie.
Kupiłam nową biblię , bo potrzebna synowi do szkoły na religię i po przejrzeniu widze że wszędzie tam gdzie jest napisane w starej biblii PAN to w tej nowej jest napisane JAHWE o co tu chodzi.Tekst się prawie zgadza tzn. sens ten sam tylko niektóre słowa inne.No i mój syn nie chce jej wziąść do szkoły bo mówi że to nie taka i katachetka go będzie gnębić(fakt że baba ma trochę dekiel zryty) .Czy to jest nasza biblia czy jak .Proszę o wyjaśnienie jeśli możesz .[COLOR="Silver"]
Ależ oczywiście, spróbuję wyjaśnić
Prawdopodobnie kupiłaś Biblię Tysiąclecia wydanie drugie zmienione. Tam we wstępie jest nota Jego Eminencji Księdza Kardynała Wyszyńskiego Prymasa Polski (ufff,,,ledwo to przepisałam, bo tą Biblię mam na kolanach właśnie-ale swoją drogą, jakie tytuły?Fiu,fiu...) Czyli ta Biblia jak najbardziej jest wydawnictwem katolickim.
Troszkę dalej w uwagach do wydania są takie słowa:

"Troska o autentyzm kazała nam nie stylizować zbyt współcześnie hebrajskiego sposobu opisywania, który tak się różni od dzisiejszego. Wprowadzamy dalej wszędzie Boże Imię Jahwe tam, gdzie dotąd w przekładach idących za Wujkiem, Wulgatą i Septuagintą czytaliśmy zastępcze imię "Pan", niebędące wcale przekładem tego Imienia Bożego."

Przepisałam to by uwypuklić, że Kościół Katolicki w tym momencie sam przyznaje, że Bóg ma na imię Jahwe (bo i tak jest) i w tym przekładzie co Ty (i ja) masz nie zmienili tego. Tam gdzie w oryginałach było Imię Boże tam je zachowali. A tych miejsc w samym starym testamencie jest ok 7 tysięcy. A tak dla ciekawości dodam, że dawniej Imię Boże Jahwe było bardzo powszechnie używane w kościele. Do dziś jest wiele takich miejsc,kościołów gdzie ono występuje-jest namalowane, wyrzeźbione. Nawet w Watykanie jest taki obraz ,gdzie to imię jest namalowane na turbanie żydowskiego arcykapłana.
Więc jeśli Twoja Biblia jest tą Biblią o której tu piszę to Twój synek może spokojnie iść z nią na religię i pokazać Pani Katechetce ten wstęp i podpis Kardynała Wyszyńskiego No i chyba kobita si ę odczepi

Dobra, idę spać, czacha dymi, a tu już 1-wsza w nocy!!!
Dobrejnocki

Aaaa!!! Izumi- gratulacje wyczynom Miśka!!!! Brawo!

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-09-24 o 00:59
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 00:39   #1507
mloda1989
Zakorzenienie

bedzie bedzie jak nacisniejsz na ten artykow to w opisie jest ze beda 2 wzory a jak na cisniejsz na inny to obok w zdjeciach innych artukolow pojawia sie tez zdjecie tego kombinezonu ale w werscji rozowej i granatowej
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 00:51   #1508
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość

BASIU ALE Z CIEBIE PIĘKNA DAMA!!!
No Mamusiu... będzie odpędzanie kawalerów już niedługo, oj będzie
Ślicznie się śmieje!
Dziekuje pieknie ; Przekaze Basi jutro z ranka;
No i oby nie tak niedlugo ci kawalerowie ; nie wiadomo cieszyc sie czy plakac

A foteczki fajowe. Anioleczek tak fajnie zdziwiony "co ta mama bredzi";

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Cigi duża pannica ile ona juz ma rok? (tak wygląda) i jaki piekny usmiech az się sama uśmiechnęłam
No przeciez marcoweczka. Moj tata powiada, ze wyglada jak przedszkolak. Mysle, ze wloski to robia. A usmiecha sie caly czas

Dziekujemy za komplemenciki

(Madziwnia, a coz to za wstretne chorobsko? )
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 07:35   #1509
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Hej laseczki

Jestem z Wami na bieżąco tylko wybiłam sie gdzieś z rytmu pisania.

Wiec tak na szybko napisze Wam co sobie myślę hehe.

Tak po pierwsze to ja też mam jeżyka . Mam taka króciutka grzyweczke i baki zaczęły mi odrastać i jest zdecydowanie mniej włosów na poduszce.

Co do komputerów to ja nie bronie mojemu Kubie usiaść czasem przed kompem. Niestety mamy takie czasy a nie innej że komp i jeżyki to podstawa hehe. Jak Kubalec właczy kompa to nie pot o żeby grać w jakies zabijanki, strzelanki i inne cuda on uwielbia sie uczyc. W ten sposób przyswaja sobie literki przelicza rozpoznaje cyfry. Daje mu to dużo bo widze jakie robi postepy jak pracujemy z jakimiś kssiążkami dla dzieci. Bo ja mam trochę zboczenie zawodowe i byłoby super gdyby Kuba już uczył się czytać, wiec czesto siadami i działamy.

Co do fotelików to oczywiscie ja ciemna masa jak z wózkami było jeśli chodzi o firmy. Ja miałam dla Kuby taki http://allegro.pl/fotelik-samochodow...237025433.html. Nie wiem czy to dokładnie ten sam model. w kazdym razie ta firma i bardzo podobnie wyglada. Nie wiem jaki ma ten materiał bo ten co jest przy moim jest super przyjemny dla dziecka i super się pierze. Antos ostatnio w nim jechał i wygladał jak hrabia jest szeroki, można ustawic do pozycji leżącej. Testów pewnie żadnych nie ma ale to już inna sprawa i długi temat do rozmów. Ja pamietam że dałam za niego 5 lat temu 270zł teraz sa jeszcze tańsze. Jak ktoś ma ograniczone wydatki to jak dla mnie ten jest fajny i wygodny

Edytowane przez izaizula
Czas edycji: 2010-09-24 o 07:36
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 07:43   #1510
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
no to mi nic nie mowi, a to antybiotyk jakis czy krem/masc? wszelkie smarowidla dzialaja na mnie ladnie tylko na samym poczatku kuracji, potem skora sie przyzwyczaja i d...

a co do zaproszenia, to po tym jak napisałaś, że masz quada to wypatruj nas przez okno

a propos żółtka właśnie-pytalam wczoraj pediatry i powiedziala, ze dopiero po 9 m-cu, a schematy zywienia mowia o 7 miesiacu no to jak w koncu? (pediatra taka starej daty nieco)

aha- kiedy podajecie dzieciaczkom deserki owocowe? jak zje obiadek to potem jako deser kilka lyzeczek czy oddzielnie po jakims czasie i traktujecie jako posilek typu podwieczorek? bo zdurnialam
A moze coś takiego Wam pomoze
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 08:37   #1511
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:

Będę wypatrywała.
Jeżeli chodzi o żółtko to ja zaczełam podawą jak mała skończyła 7 mż ale tak 1/3 żółtka raz w tygodniu. Teraz podaję 1/2 żółtka 2 razy w tygodniu. Wrzucam ugotowane/rozgniecione żółtko do obiadku i podaję.

Jeżeli chodzi o deserki to ja podawałam (teraz nie podajemy bo wymiotuje po nich) tak około 18-tej między posiłkami a nie zamiast.

Cigi - Basieńska jest prześliczna i te włosy. Jak ja chcę wiązać już kiteczki.

Izumi - twoje wpisy to jak powiew świerzego powietrza. A jak jeszcze się je czyta z samego rana to już cały dzień człowiek ma uśmiech na gębie. Michaś jak zwylke przystojny. O to pierwsze zdjęcie to chyba miał być Twój głos w naszej dyskusji na temat dostępu dzieci do nowych technologi.

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Ufffff...
Ależ oczywiście, spróbuję wyjaśnić
Prawdopodobnie kupiłaś Biblię Tysiąclecia wydanie drugie zmienione. Tam we wstępie jest nota Jego Eminencji Księdza Kardynała Wyszyńskiego Prymasa Polski (ufff,,,ledwo to przepisałam, bo tą Biblię mam na kolanach właśnie-ale swoją drogą, jakie tytuły?Fiu,fiu...) Czyli ta Biblia jak najbardziej jest wydawnictwem katolickim.
Troszkę dalej w uwagach do wydania są takie słowa:

"Troska o autentyzm kazała nam nie stylizować zbyt współcześnie hebrajskiego sposobu opisywania, który tak się różni od dzisiejszego. Wprowadzamy dalej wszędzie Boże Imię Jahwe tam, gdzie dotąd w przekładach idących za Wujkiem, Wulgatą i Septuagintą czytaliśmy zastępcze imię "Pan", niebędące wcale przekładem tego Imienia Bożego."
Przepisałam to by uwypuklić, że Kościół Katolicki w tym momencie sam przyznaje, że Bóg ma na imię Jahwe (bo i tak jest) i w tym przekładzie co Ty (i ja) masz nie zmienili tego. Tam gdzie w oryginałach było Imię Boże tam je zachowali. A tych miejsc w samym starym testamencie jest ok 7 tysięcy. A tak dla ciekawości dodam, że dawniej Imię Boże Jahwe było bardzo powszechnie używane w kościele. Do dziś jest wiele takich miejsc,kościołów gdzie ono występuje-jest namalowane, wyrzeźbione. Nawet w Watykanie jest taki obraz ,gdzie to imię jest namalowane na turbanie żydowskiego arcykapłana.
Więc jeśli Twoja Biblia jest tą Biblią o której tu piszę to Twój synek może spokojnie iść z nią na religię i pokazać Pani Katechetce ten wstęp i podpis Kardynała Wyszyńskiego No i chyba kobita si ę odczepi
- jak zwykle jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy. Do Wrocka mam niedaleko więc chyba zaczne za jakieś 2-3 lata przywozić do Ciebie Oliwkę na naukę. Ja uwielbiam czytać ale Biblia mnie nie pociąga

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-09-24 o 08:38
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 09:20   #1512
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ALE MAM DOŁA!!!
SIEDZE I WYJE!!!!

Pisalam wam jaka mialam zlota szefowa!!!! Miala raka
wracali z męzem od lekarza zmarla
Nigdy nie znalam takiego czlowieka
Tak zwany czlowiek-aniol!
Bardzo mi przykro Darusia
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
mój synek ma 6 lat, i czasami siedzi na komputerze, ale zamuje mu to co najwyżej 15 min 3 razy w tyg. Komputer mamy w pokoju gościnnym, i temu mamy kontrole. Ale Eryk jej nie potrzebuje bo ma 3 gierki, to jedna jest do ćwiczenia pamięci Bolek i Lolek, druga do Adibu, i ma jeszcze jedną typowo do nauki liczenia i pisania, i tylko z tej korzysta i jest rewelka do nauki. W pokoju nie będzie miał jeszcze długo komputera, a jak już komputer to bez dostępu do internetu bo nie chce żeby oglądał te niektóre stronki co wskakują
Eryk woli jak pójdziemy na basen, do lasu, czy na rowery.
Co do skuterów i qadów to ja bym może się odważyła a dla dziecka w tym wieku to rower super sprawa, a jak ktoś już nie ma co z kasą robić to myślę że fajnym pomysłem jest segweyi dużo bezpieczniejszy niż skutery i qady, ni i najważniejsze to ekologiczny(ach jak ja bym chciała coś takiego). Szkoda że wersje dla dzieci maja plastikowe koła http://allegro.onet.pl/listing.php/s...&string=segway
Hmm na takie użytkowanie komputera wyraziłabym zgodę-gry,które uczą,rodzic,który ma wpływa na czas dziecka spędzanego przy komputerze.Tego nie potępiam w żadnym wypadku.
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
no właśnie ten9-25 dzisiaj byłam przymierzyc i całe szczęście,że nie zamówiłam na allegro bo zastanawiałam się nad caretero-prawie Daniela w niego nie zmieściłam a Espiro nie było,wsadzałam go do Coneco i całkiem niezły jest ten fotelik,tylko nie wiem który tam model był bo jest zenith atos a one podobne.Szukam dalej-chciałabym jeszcze ten Espiro na żywo zobaczyc co dziewczyny pisały

a ja sie wzruszyłam jak to czytam-och Ty głupolu-dekady???!
tak już całkowicie odstawiłam i właśnie na kolacje zżeram pierogi z kapusta i grzybami jedyny plus,że moge teraz wszystko ale juz tęsknię chociaż emocje juz mi przeszły i teraz czerpie radośc z innych rzeczy,teraz Danielek jak widzi butlę z mlekiem to aż się trzęsie-jego wzrok bezcenny

ja dzisiaj zrobiłam nowośc-posmakowała
marchewka,ziemniak,pietru szka,seler,burak,1/2 żółtka,plasterek szynki,oliwa z oliwek,na dole efekty hihi

przykro

Wy nadal po każdym karmieniu parzycie butelkę??
bo ja doszłam do wniosku,że np jak daję zupkę w miseczce to jej nie parzę tylko jest po umyciu więc w sumie butekę też można tylko wymyc i tak robię teraz.

Anakazar zobacz może meblika Wam się coś spodoba http://www.meblik.pl/pl/kolekcje/6/ksiezniczka/ bo z tych opcji to chyba tez mi się najbardziej z tym domkiem spodobało bo to pierwsze to wygląda przynajmniej na zdjęciu jak z kartonu
Ale fajnych rzeczy do obiadku napakowałaś-Nina jeszcze musi poczekac
Ja nadal parze wszystkie butelki wrzątkiem,po każdym użyciu

Właśnie widzicie problem w tym,że dla mnie te wszystkie księżniczki są odrażające i wstrętne,nie mogę patrzec na te brrr wypłosze.I nic małej nie kupuje w nie i nie kupie.
Kubuś puchatek,hello kitty,snoopy
a lalki barbie,księżniczki
Gorzej jak sama będzie za nimi przepadała i wszystko będzie w barbi

lece do sklepu,po pieczywo,bo nie mam co jeśc

dziękuje za te linki,wróce to wszystko sobie posprawdzam.

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:

To jest krem na pryszcze i na przebarwienia po nich,kosztuje 20zł i jest bardzo dobry-zawiera bardzo fajny kwas.Ja w wieku 16 lat miałam wysypaną twarz i ramiona,co pózniej przeszło w okropne plamy potrądzikowe-2 tubki maści zrobiły z mojej buzi i ramion cud i miód-jakbym nigdy nic na twarzy nie miała.Teraz na ramiona też zacznę stosowac-plamy po ciążowe tym razem
Zresztą na biochemii jest cały wątek na temat acne dermu-to jest dużo tańszy zamiennik skinorenu-jak dla mnie dużo lepszy,bo ten skinoren o kant dupy...
Moje siostrze,która teraz walczy z plamami też pomaga.Hmm,ale skoro mówisz,że poprawa jest chwilowa i potem wraca to może zrób badania hormonalne i na podstawie wyniku niech gin dobierze Ci tabletki antykoncepcyjne?fajnie się wszystko wyreguluje i może problem zniknie

ja mojej daje teraz inaczej:jak wstanie rano to o 7 flaszka i ok 10 jak wstanie dostaje deserek,pózniej po pół godzinie lub godzinie mleko

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

izumi gratuluję pracyfajnie wam się poukładało-praca i przespane nocki

Moja już też 3 nocke śpi calutką,bez budzenia się na jedzonko

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

cigi Basiula przepiękna

izumi ta stroną,którą podałaś to ceny tam z kosmosu chyba mają;/

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-09-24 o 09:11
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 09:22   #1513
mloda1989
Zakorzenienie

wiecie ze film chca krecic o krzyzu??

meblik ma bardzo fajne mebelki choc tez ladnie sobie za nie licza...

ja mam nadzieje ze meble do pokoju dawida zrobi tata albo dziadek w koncu maja zaklad stolarski... heheh poki co wiem ze kloskow i zabawek drewnianych kupowac nie bede bo oni wlasnie w tym sie specjalizuja wiec maly ma juz skladowane zabawki

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

izumi super ze sie cos ruszylo... podniesie go to na duchu i bedzie mial wiecej ochoty na szukanie jakejs lepszej pracy...

a mi skonczylo sie macierzynsie i nie wiem co teraz chyba musze wniosek o wychowawczy pisac??
Stary 2010-09-24, 09:25   #1514
anakazar
Zakorzenienie

oliwka ta strona od Ciebie-piękne mebelki i po linku się wystraszyłam,że to "te"księżniczki,który ch nie lubię,a tu nie-pełny wybór,wszystko słodkie i duużo różu;D idę oglądac

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-09-24, 09:28   #1515
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

No po prostu pięęęęęęękkkknaaaa!!! zakochalam się!! Taka "dorosła". A jakie wlosy.................... ..

A ja tylko na momencik bo moja coś dziś męcząca a szykujemy sie na spacerek z Jagąąąą i Lindsley. Mam nadzieję, ze mała się trochę uspokoi...
Nie jestem pewna (bo mała zlośliwa i nie pozwala sobie zajrzeć w paszczkę) ale chyba co nieco jej wykiełkowało na dole... Nie jestem pewna, jak da mi zajrzeć to potwierdzę lub nie

A teraz mykam, paaaaaaaaaaa.........

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 09:37   #1516
mloda1989
Zakorzenienie

aaa no wlasnie Basienka boska kurcze razem z moim to jak para roczniakow wygladaja i widze ze buzia usmiechnieta non stop tak jak i u mojego boska
Stary 2010-09-24, 10:01   #1517
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cześć mamulki Ja znowu Was nie nadrobię U nas masakra - wszyscy chorzy i niestety dopadło i Dyzia Kaszle i ma mega wielki katar Hanka już doszła do siebie i wróciła do szkoły. Najgorzej ze mną i Marcelem. Ja nie mam się czym leczyć, a On pluje syropem dalej niż widzi

Z dobrych wieści to moje mieszkanie już przypomina mieszkanie Łazieneczka skończona, podłoga położona i panowie ściany malują Także w przyszły weekend nareszcie mieszkam u siebie (bez mebli, łóżek, stołu, krzeseł, szaf, tv i internetu ale zawsze U SIEBIE ) Będzie tylko, co najważniejsze, kuchnia i łazienka

Marcelito upodobał sobie kręcenie się totalne. Teraz przewraca się brzuch-plecy dwa razy w jedną a później dwa razy w drugą stronę i ma przy tym ubaw nieziemski Oprócz tego jest jakimś sadomasochistą Lubi jak Go uderzam poduszką w głowę, rzucam w Niego tetruchą, zakrywam kocem itp itd Rechota przy tym w głos, ale nie za długo bo za chwilę dostaje czkawki

Izumi czy czytałaś kiedyś że Ci pisałam o tym że też mam rodzinę w Nowym Sączu ?? Siostra mojej mamy tam mieszka, mój brat się tam urodził, mam dziadków ukochanych w Nowym Targu, a mama urodzona w Limanowej Tylko ja i tata z Kielc
dla Michasia i za wszystkie pozytywne wieści - OBY TAK DALEJ!!

cigi ja uwierzyć nie mogę jakie Basia ma cudne włosy!! Toż to prawdziwa kobietka Muszę kiedyś wstawić zdjęcie mojej Hanki jak mała była - miała takiego wielkiego loka na czubku głowy a po bokach łysa była

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 10:10   #1518
libra777
Zakorzenienie

Fasolka pieknie dziękuję za wyjaśnienia ta biblia którą mam to taka http://allegro.pl/biblia-pismo-swiete-stary-i-nowy-testament-i1200663842.html
to chyba nie jest tysiąclecia ale skoro piszesz że JAHWE powinno byc to wierze Ci .Spróbuję przekonac mojego syna
Podejrzewam że jak bym Cię częściej posłuchała to sama bym zaczęła czytać Biblię, bardzo ciekawie opowiadasz .A Biblia to piękna opowieść.
Stary 2010-09-24, 10:12   #1519
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

I jeszcze chciałam Wam pokazać, normalnie sama słodycz : http://www.youtube.com/watch?v=t2Asq...ayer_embedded#!

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 10:17   #1520
libra777
Zakorzenienie

Co do komputerów to mój syn ma 1-2 godz dziennie czas na kompa , ale z tego co wiem to nie gra tylko kombinuje cos tam sobie w fotoshopie albo uczy się robić różne grafiki i takie tam inne rzeczy

A papierochy to u mnie w domu się nie pali , my nie palimy i nikt kto do nas przychodzi u nas nie pali nie ma wyjątków.
Do tesciowej jak pojade to wszystko co mamy na sobie do prania, co prawda nie pali przy nas ale w domu w którym sie pali to wszystko smierdzi i przesiąka.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Gmyrelka boskie
Stary 2010-09-24, 10:18   #1521
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczyny teraz w DDTV była reni jusic-zwolenniczka ekologii i mówiła min,o tych wielorazowych pieluchach,oczywiście o jedzeniu i o tych orzechach do prania o których mówiła i chyba nawet zamówiła koglus?przyszły Ci już?prałaś w nich już?bo w sumie to nawet ciekawy temat...sama jestem ciekawa tych orzechów

Stary 2010-09-24, 10:32   #1522
libra777
Zakorzenienie

A my dalej sie zmagamy z chorobą jade dzisiaj z Mikiem do lekarza bo wczoraj mi się zdawało ze mu przechodzi a on zaczął kaszlać w nocy.
I jeszcze to czyszczenie noska koszmar , mogłam objechac apteki to bym moze dostała ten katarek do odciągania a ja durna zamówiłam i teraz czekam moze dzisiaj bedzie

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

To chyba Sponsa zamawiała tez miałam własnie pytac jak tam pranie , bo proszek mi sie kończy i ciekawa jestem tych orzechów

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Darusia mam pytanie odnośnie diety , bo od dzisiaj zaczęłam , czy to muszą byc dwa śniadania czy może być to wszysytko w jednym sniadaniu no i co z tymi napojami acha i jeszcze czy to musi być zawsze ten rosół czy inna zupa nie zaprawiana może być np. jakis barszcz czy kapusniak
Stary 2010-09-24, 10:32   #1523
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
A jeżeli chodzi o moje siostrzenice to ja też do końca tego nie rozumiem. Ale jak taka podejdzie do mnie powie że mnie kocha, przytuli się do mnie, spojrzy tymi swoimi ślepiami i powie że oczymś tam takbaaardzo marzy. No to wymiękam. NA punkcie swojej starszej siostry też mam chopla. Zawsze tak było że jak dostawałyśmy pieniądze to ona zaraz swoje wydawała a potem wydawałyśmy moje. Ja gdybym mogła to wszystko bym jej oddała. Oczywiście teraz już się zmieniam. Ale to moja siostra ma pełny dostęp do mojego konta a nie TZ. Tak jest od lat i nigdy tego nie nadużywała. Ona także wszystko dla mnie by zrobiła. Ja to tak mam że predzej coś jej kupię niż sobie. Oczywiście teraz numer jeden to dla mnie Oliwka, ale na 2 miejscu jest moja siostra. To jest jedyna bliska rodzina jaka mam.
Ja niestety tez tak mam, najpierw dzieci,a potem dzieci mojego brata, i na końcu układu pokarmowego ja no i tak to wygląda że wczoraj mi się zepsuły moje półbuciki, co im zmiennieka kupuję już drugi rok a jakoś nie kupiłam, i na dzisiaj do ubrania mam albo japonki, albo kozaki ocieplane, albo moje adidasy bieganioweMoge też zrobic jak cejrowski i chodzić na boso

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 10:37   #1524
libra777
Zakorzenienie

heh Madzia proponuje to ostatnie dla zdrowia
Stary 2010-09-24, 10:37   #1525
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
I jeszcze chciałam Wam pokazać, normalnie sama słodycz : http://www.youtube.com/watch?v=t2Asq...ayer_embedded#!

hmm a jak nazywaja sie te gabeczki wokol glowy??
Stary 2010-09-24, 10:44   #1526
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ferou ja bylam uczona że jak ktoś uczulony na mleko to powinien jogurt jadać na ostatni dzień terminu bo wtedy to najwięcej kulturalnych bakteri a najmniej alergi, więc po terminie to tym bardziej

Fotelik coneco ma koleżanka i wszystko super, ale po roku wygląda jakby był po kilkoru dzieciaczkowwyblaknięty i wogle niebardzo. Ja po Eryku mam Graco, ciągle w nim jeździ i ma chorobe lokomocyjnąale wszytko dopieram i nic nie bleknie, po 3 latach jak nówka. Tylko że to już dla takiego dziecka 2-u letniego i dla Erwiego kupiłam Espiro bo u Ani po jednym dziecku nie wyglądał na zniszczony.

Ferou do sterylizacji to najlepsza jest mikrofalówka i jakikolwiek pojemnik do przechowywania żywności znoszący duże temp. Około 70 ml wody z wszystkimi smokami i butelkami na 2 min, i potem około 10 min stygnie i mam wszystko wysterylizowane. Ale ja przy Erwim to może raz w tyg wszystko sterylizuję, tak to zmyware na dłuższy program włanczam żeby detergenty wypłukała, i tak ciągnie 3 mc.

Madziwnia trzymam kciuki żeby nie pasożyt, tylko coś duzo prostrzego

Stary 2010-09-24, 10:45   #1527
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
oliwka ta strona od Ciebie-piękne mebelki i po linku się wystraszyłam,że to "te"księżniczki,który ch nie lubię,a tu nie-pełny wybór,wszystko słodkie i duużo różu;D idę oglądac
ciesze się,że się przyda

Izumi same dobre wiadomości jezzzu jaki pozytyw w tym wpisie i Michaś ile ma pierwszych razów-booosko~! Gratulacje dla Michasia za sprawnosc dla taty za pracę,dla mamy za chwile dla siebie oby tak dalej.
aaa Michałek wygląda juz jak nałogowy gracz

Cigi wreszcie widzimy Basieńkę-piekny uśmiech od ucha do ucha.

Madziwnia zdrówka!co za paskudztwo Ci się przyplątało?!

Gmyrelka ale śmieszny ten filmik ale troche mi to dziwnie wygląda hehe
i precz z chorobami
Daniel tez właśnie lubi jak coś spada koło niego to ma ubaw albo właśnie jak mu tetrę kłade od góry na główkę i powoli zsuwam po czym jest akuku to jest zabawa przednia

Libra ale go długo coś trzyma,niech przechodzi szybciutko daj znac co u lekarza.

Madzia no widzisz,z tym coneco kurczaki nie wiem co teraz jeszcze musze gdzieś zobaczyc te espiro może jutro podjedziemy gdzieś,tylko,że te coneco mi tak solidnie dosc wyglądają może też zależy jak kto dba?

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-09-24 o 10:52
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 10:47   #1528
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Poza tym właśnie mi minął 2 dzień diety Normalnie,z każdym "burknięciem" w brzuchu... czuję jak chudnę "Brzuszek burczy gdy się kurczy"
teraz też zaczne do tego tak podchodzić

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Jaka śliczna a jaka fryzurka

Stary 2010-09-24, 10:56   #1529
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja niestety tez tak mam, najpierw dzieci,a potem dzieci mojego brata, i na końcu układu pokarmowego ja no i tak to wygląda że wczoraj mi się zepsuły moje półbuciki, co im zmiennieka kupuję już drugi rok a jakoś nie kupiłam, i na dzisiaj do ubrania mam albo japonki, albo kozaki ocieplane, albo moje adidasy bieganioweMoge też zrobic jak cejrowski i chodzić na boso
hehe mi to prędzej zabraknie gaci na tyłek niż butów.Mam ich tyle,że nie zliczę.To jedyna rzecz,której oprzec się nie potrafię.A kozaki to już w ogóle.Z zeszłego roku mam 4 pary-wyglądają jak nowe,bo o buty dbam przesadnie,dzięki czemu mogę je nosic nawet 2-3 sezony.Teraz kupiłam jedne i czaję się na 2siostrze podobają się jedne to oczywiście jej dam,bo ja nie przenoszę.Jeszcze jak pracowałam to było gdzie się stroic,a teraz to wsi to kalosze na nogi i jazzda

Tak to chyba była sponsa nie koglus

Stary 2010-09-24, 11:01   #1530
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

Ja też chcę taki czepek

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Madzia no widzisz,z tym coneco kurczaki nie wiem co teraz jeszcze musze gdzieś zobaczyc te espiro może jutro podjedziemy gdzieś,tylko,że te coneco mi tak solidnie dosc wyglądają może też zależy jak kto dba?
No wlaśnie ja fotelików czesto używam, a ta koleżanka dopiero od niedawna ma auto, a wcześniej z doskoku do auta rodziców jej był.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

i też czekam na opinie na temat tych orzechów, bo proszek mi się kończy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości