|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
![]() A z tym choróbskiem to faktycznie porażka Rób te badania kochana i pozbywaj się szybko tego cholersta, bo żartów nie ma! Trzymam kciuki żebyś szybko dzoszła do siebie i miała czas odpocząc i upragnionego PIERDA puścić ![]() Całuski dla Kochanej Michasi! |
|
|
|
|
#1502 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Czas zeby przedstawic moja mala smieszke. Oto Basienka
Edytowane przez cigi Czas edycji: 2010-11-04 o 00:06 |
|
|
|
#1503 |
|
Wtajemniczenie
|
Apropo pokoju dziecięcego - tu jest trochę fajnych rzeczy - http://www.dadum.pl/category/titouta...Fdgv3wodxARCFg - drogie, ale większośc można zrobić samemu na ich podobieństwo
![]() A teraz już mówię dobranoc bo Młodego stukanie klawiatury wybudza ;P ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- BASIU ALE Z CIEBIE PIĘKNA DAMA!!! No Mamusiu... będzie odpędzanie kawalerów już niedługo, oj będzie ![]() Ślicznie się śmieje!
|
|
|
|
#1504 | ||
|
Zakorzenienie
|
no to mi nic nie mowi, a to antybiotyk jakis czy krem/masc? wszelkie smarowidla dzialaja na mnie ladnie tylko na samym poczatku kuracji, potem skora sie przyzwyczaja i d...
Cytat:
a co do zaproszenia, to po tym jak napisałaś, że masz quada to wypatruj nas przez okno ![]() Cytat:
aha- kiedy podajecie dzieciaczkom deserki owocowe? jak zje obiadek to potem jako deser kilka lyzeczek czy oddzielnie po jakims czasie i traktujecie jako posilek typu podwieczorek? bo zdurnialam
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak ja podaję jako podwieczorek o 16.
Izumi za dobre wieści (o pracy) i dla Michasia za 5 miechów i nowe umiejętności,zdjęcie ze słuchawkami extraMadziwnia wracaj nam do zdrowia Cigi duża pannica ile ona juz ma rok? (tak wygląda) i jaki piekny usmiech az się sama uśmiechnęłam |
|
|
|
#1506 | ||
|
Rozeznanie
|
Ufffff...
Dopiero Was nadrobiłam.... Nie było mnie tu 2 dni i też jak Madziwnia nie mam czasu na przysłowiowego bąka, padam na tfasz normalnie. Latam, załatwiam różne sprawy, sprzątam, i kożystam z ostatnich dni słonecznych=spacery z małą I na wizaż już brak sił...Ale dziś, jak uśpiłam Hanię to postanowiłam nadrobić te 10(?) stronek (a co mi tam, przecież jestem taaaka wyspana, hi,hi)Ferrou, ruszaj do konkursu, powiedz sobie "ahoj!Przygodo!" Ale jak czytam Ciebie i Mrowak, to mam wrażenie, że my jedną mamę mamy (?!) I wogóle jak my możemy mieć jakiekolwiek kompleksy, jak one przecież takie hipersuperochach są matki?! Dobrze, że mamy forum i.... POP... .Przeleciało mi parę stron o paleniu papierosów. Moi rodzice palili, tato obecnie nie pali, a mama, mimo raka płuc pali nadal. Paliła będąc z nami (mną i bratem)w ciąży, w domu siekierę można było wieszać taki czad, pieniędzy nigdy nie było, a fajki były (minimum 2 paczki dziennie)... Ja bardzo chorowita byłam jako dziecko, raz w miesiącu angina, 1xpół roku zap. oskrzeli, albo płuc itp. Jak tylko się z domu wyprowadziłam do internatu (16 lat) to jak ręką odjął. Zdrowa jak ryba(taka bierniepaląca ryba). Do dziś mam alergię na papierosy! Dusi mnie, oczy łzawią itp. Ja nie palę i nie paliłam(raz, w liceum wzięłam od kolegi i pociągnęłam papierosa,z ciekawości, ale mi to nie smakowało wogóle). I wg mnie powinny być miejsca dla palących i niepalących osobno, coby każdy mógł se wybrać co mu pasi, bez dyskryminacji, kłótni i wzajemnego obrzucania się obelgami, tudzież petami ![]() Cytat:
![]() dokładnie, świetnie to ujęłaś! Fajnie mieć taką przyjaciółkę jak Te, dziewczyny mają szczęście ![]() Basieńka śliczna!!! Love normalnie!!!! A jakie ma włoski ładne , zupełnie takie " dorosłe" Cytat:
![]() Prawdopodobnie kupiłaś Biblię Tysiąclecia wydanie drugie zmienione. Tam we wstępie jest nota Jego Eminencji Księdza Kardynała Wyszyńskiego Prymasa Polski (ufff,,,ledwo to przepisałam, bo tą Biblię mam na kolanach właśnie-ale swoją drogą, jakie tytuły?Fiu,fiu...) Czyli ta Biblia jak najbardziej jest wydawnictwem katolickim. Troszkę dalej w uwagach do wydania są takie słowa: "Troska o autentyzm kazała nam nie stylizować zbyt współcześnie hebrajskiego sposobu opisywania, który tak się różni od dzisiejszego. Wprowadzamy dalej wszędzie Boże Imię Jahwe tam, gdzie dotąd w przekładach idących za Wujkiem, Wulgatą i Septuagintą czytaliśmy zastępcze imię "Pan", niebędące wcale przekładem tego Imienia Bożego." Przepisałam to by uwypuklić, że Kościół Katolicki w tym momencie sam przyznaje, że Bóg ma na imię Jahwe (bo i tak jest) i w tym przekładzie co Ty (i ja) masz nie zmienili tego. Tam gdzie w oryginałach było Imię Boże tam je zachowali. A tych miejsc w samym starym testamencie jest ok 7 tysięcy. A tak dla ciekawości dodam, że dawniej Imię Boże Jahwe było bardzo powszechnie używane w kościele. Do dziś jest wiele takich miejsc,kościołów gdzie ono występuje-jest namalowane, wyrzeźbione. Nawet w Watykanie jest taki obraz ,gdzie to imię jest namalowane na turbanie żydowskiego arcykapłana. ![]() Więc jeśli Twoja Biblia jest tą Biblią o której tu piszę to Twój synek może spokojnie iść z nią na religię i pokazać Pani Katechetce ten wstęp i podpis Kardynała Wyszyńskiego No i chyba kobita si ę odczepi ![]() Dobra, idę spać, czacha dymi, a tu już 1-wsza w nocy!!! Dobrejnocki ![]() Aaaa!!! Izumi- gratulacje wyczynom Miśka!!!! Brawo! Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-09-24 o 00:59 |
||
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
bedzie bedzie jak nacisniejsz na ten artykow to w opisie jest ze beda 2 wzory a jak na cisniejsz na inny to obok w zdjeciach innych artukolow pojawia sie tez zdjecie tego kombinezonu ale w werscji rozowej i granatowej
|
|
|
|
#1508 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i oby nie tak niedlugo ci kawalerowie ; nie wiadomo cieszyc sie czy plakac ![]() A foteczki fajowe. Anioleczek tak fajnie zdziwiony "co ta mama bredzi"; Cytat:
Dziekujemy za komplemenciki (Madziwnia, a coz to za wstretne chorobsko? |
||
|
|
|
#1509 |
|
Rozeznanie
|
Hej laseczki
Jestem z Wami na bieżąco tylko wybiłam sie gdzieś z rytmu pisania. Wiec tak na szybko napisze Wam co sobie myślę hehe. Tak po pierwsze to ja też mam jeżyka . Mam taka króciutka grzyweczke i baki zaczęły mi odrastać i jest zdecydowanie mniej włosów na poduszce. Co do komputerów to ja nie bronie mojemu Kubie usiaść czasem przed kompem. Niestety mamy takie czasy a nie innej że komp i jeżyki to podstawa hehe. Jak Kubalec właczy kompa to nie pot o żeby grać w jakies zabijanki, strzelanki i inne cuda on uwielbia sie uczyc. W ten sposób przyswaja sobie literki przelicza rozpoznaje cyfry. Daje mu to dużo bo widze jakie robi postepy jak pracujemy z jakimiś kssiążkami dla dzieci. Bo ja mam trochę zboczenie zawodowe i byłoby super gdyby Kuba już uczył się czytać, wiec czesto siadami i działamy. Co do fotelików to oczywiscie ja ciemna masa jak z wózkami było jeśli chodzi o firmy. Ja miałam dla Kuby taki http://allegro.pl/fotelik-samochodow...237025433.html. Nie wiem czy to dokładnie ten sam model. w kazdym razie ta firma i bardzo podobnie wyglada. Nie wiem jaki ma ten materiał bo ten co jest przy moim jest super przyjemny dla dziecka i super się pierze. Antos ostatnio w nim jechał i wygladał jak hrabia jest szeroki, można ustawic do pozycji leżącej. Testów pewnie żadnych nie ma ale to już inna sprawa i długi temat do rozmów. Ja pamietam że dałam za niego 5 lat temu 270zł teraz sa jeszcze tańsze. Jak ktoś ma ograniczone wydatki to jak dla mnie ten jest fajny i wygodny Edytowane przez izaizula Czas edycji: 2010-09-24 o 07:36 |
|
|
|
#1510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o żółtko to ja zaczełam podawą jak mała skończyła 7 mż ale tak 1/3 żółtka raz w tygodniu. Teraz podaję 1/2 żółtka 2 razy w tygodniu. Wrzucam ugotowane/rozgniecione żółtko do obiadku i podaję. Jeżeli chodzi o deserki to ja podawałam (teraz nie podajemy bo wymiotuje po nich) tak około 18-tej między posiłkami a nie zamiast. Cigi - Basieńska jest prześliczna i te włosy. Jak ja chcę wiązać już kiteczki. Izumi - twoje wpisy to jak powiew świerzego powietrza. A jak jeszcze się je czyta z samego rana to już cały dzień człowiek ma uśmiech na gębie Cytat:
- jak zwykle jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy. Do Wrocka mam niedaleko więc chyba zaczne za jakieś 2-3 lata przywozić do Ciebie Oliwkę na naukę. Ja uwielbiam czytać ale Biblia mnie nie pociąga
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-09-24 o 08:38 |
||
|
|
|
#1512 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja nadal parze wszystkie butelki wrzątkiem,po każdym użyciu ![]() Właśnie widzicie problem w tym,że dla mnie te wszystkie księżniczki są odrażające i wstrętne,nie mogę patrzec na te brrr wypłosze.I nic małej nie kupuje w nie i nie kupie. Kubuś puchatek,hello kitty,snoopy a lalki barbie,księżniczki Gorzej jak sama będzie za nimi przepadała i wszystko będzie w barbi ![]() lece do sklepu,po pieczywo,bo nie mam co jeśc ![]() dziękuje za te linki,wróce to wszystko sobie posprawdzam. ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]() Zresztą na biochemii jest cały wątek na temat acne dermu-to jest dużo tańszy zamiennik skinorenu-jak dla mnie dużo lepszy,bo ten skinoren o kant dupy... Moje siostrze,która teraz walczy z plamami też pomaga.Hmm,ale skoro mówisz,że poprawa jest chwilowa i potem wraca to może zrób badania hormonalne i na podstawie wyniku niech gin dobierze Ci tabletki antykoncepcyjne?fajnie się wszystko wyreguluje i może problem zniknie ![]() ja mojej daje teraz inaczej:jak wstanie rano to o 7 flaszka i ok 10 jak wstanie dostaje deserek,pózniej po pół godzinie lub godzinie mleko ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- izumi gratuluję pracy fajnie wam się poukładało-praca i przespane nocki![]() Moja już też 3 nocke śpi calutką,bez budzenia się na jedzonko ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- cigi Basiula przepiękna ![]() izumi ta stroną,którą podałaś to ceny tam z kosmosu chyba mają;/
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-09-24 o 09:11 |
||||
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie ze film chca krecic o krzyzu??
meblik ma bardzo fajne mebelki choc tez ladnie sobie za nie licza... ja mam nadzieje ze meble do pokoju dawida zrobi tata albo dziadek w koncu maja zaklad stolarski... heheh poki co wiem ze kloskow i zabawek drewnianych kupowac nie bede bo oni wlasnie w tym sie specjalizuja wiec maly ma juz skladowane zabawki ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- izumi super ze sie cos ruszylo... podniesie go to na duchu i bedzie mial wiecej ochoty na szukanie jakejs lepszej pracy... a mi skonczylo sie macierzynsie i nie wiem co teraz chyba musze wniosek o wychowawczy pisac?? |
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
oliwka ta strona od Ciebie-piękne mebelki i po linku się wystraszyłam,że to "te"księżniczki,który ch nie lubię,a tu nie-pełny wybór,wszystko słodkie i duużo różu;D idę oglądac
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
No po prostu pięęęęęęękkkknaaaa!!! A ja tylko na momencik bo moja coś dziś męcząca a szykujemy sie na spacerek z Jagąąąą i Lindsley. Mam nadzieję, ze mała się trochę uspokoi... Nie jestem pewna (bo mała zlośliwa i nie pozwala sobie zajrzeć w paszczkę) ale chyba co nieco jej wykiełkowało na dole... Nie jestem pewna, jak da mi zajrzeć to potwierdzę lub nie ![]() A teraz mykam, paaaaaaaaaaa.........
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
aaa no wlasnie Basienka boska kurcze razem z moim to jak para roczniakow wygladaja i widze ze buzia usmiechnieta non stop tak jak i u mojego
boska
|
|
|
|
#1517 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamulki
Ja znowu Was nie nadrobię U nas masakra - wszyscy chorzy i niestety dopadło i Dyzia Kaszle i ma mega wielki katar ![]() Z dobrych wieści to moje mieszkanie już przypomina mieszkanie Łazieneczka skończona, podłoga położona i panowie ściany malują ) Będzie tylko, co najważniejsze, kuchnia i łazienka ![]() Marcelito upodobał sobie kręcenie się totalne. Teraz przewraca się brzuch-plecy dwa razy w jedną a później dwa razy w drugą stronę i ma przy tym ubaw nieziemski Oprócz tego jest jakimś sadomasochistą Lubi jak Go uderzam poduszką w głowę, rzucam w Niego tetruchą, zakrywam kocem itp itd Rechota przy tym w głos, ale nie za długo bo za chwilę dostaje czkawki ![]() Izumi czy czytałaś kiedyś że Ci pisałam o tym że też mam rodzinę w Nowym Sączu ?? Siostra mojej mamy tam mieszka, mój brat się tam urodził, mam dziadków ukochanych w Nowym Targu, a mama urodzona w Limanowej Tylko ja i tata z Kielc dla Michasia i za wszystkie pozytywne wieści - OBY TAK DALEJ !!cigi ja uwierzyć nie mogę jakie Basia ma cudne włosy!! Toż to prawdziwa kobietka Muszę kiedyś wstawić zdjęcie mojej Hanki jak mała była - miała takiego wielkiego loka na czubku głowy a po bokach łysa była
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka pieknie dziękuję za wyjaśnienia ta biblia którą mam to taka http://allegro.pl/biblia-pismo-swiete-stary-i-nowy-testament-i1200663842.html
to chyba nie jest tysiąclecia ale skoro piszesz że JAHWE powinno byc to wierze Ci .Spróbuję przekonac mojego syna ![]() Podejrzewam że jak bym Cię częściej posłuchała to sama bym zaczęła czytać Biblię, bardzo ciekawie opowiadasz .A Biblia to piękna opowieść. |
|
|
|
#1519 |
|
Wtajemniczenie
|
I jeszcze chciałam Wam pokazać, normalnie sama słodycz
: http://www.youtube.com/watch?v=t2Asq...ayer_embedded#!
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Co do komputerów to mój syn ma 1-2 godz dziennie czas na kompa , ale z tego co wiem to nie gra tylko kombinuje cos tam sobie w fotoshopie albo uczy się robić różne grafiki i takie tam inne rzeczy
A papierochy to u mnie w domu się nie pali , my nie palimy i nikt kto do nas przychodzi u nas nie pali nie ma wyjątków. Do tesciowej jak pojade to wszystko co mamy na sobie do prania, co prawda nie pali przy nas ale w domu w którym sie pali to wszystko smierdzi i przesiąka. ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Gmyrelka boskie |
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny teraz w DDTV była reni jusic-zwolenniczka ekologii i mówiła min,o tych wielorazowych pieluchach,oczywiście o jedzeniu i o tych orzechach do prania o których mówiła i chyba nawet zamówiła koglus?przyszły Ci już?prałaś w nich już?bo w sumie to nawet ciekawy temat...sama jestem ciekawa tych orzechów
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
A my dalej sie zmagamy z chorobą jade dzisiaj z Mikiem do lekarza bo wczoraj mi się zdawało ze mu przechodzi a on zaczął kaszlać w nocy.
I jeszcze to czyszczenie noska koszmar , mogłam objechac apteki to bym moze dostała ten katarek do odciągania a ja durna zamówiłam i teraz czekam ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- To chyba Sponsa zamawiała tez miałam własnie pytac jak tam pranie , bo proszek mi sie kończy i ciekawa jestem tych orzechów ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Darusia mam pytanie odnośnie diety , bo od dzisiaj zaczęłam , czy to muszą byc dwa śniadania czy może być to wszysytko w jednym sniadaniu no i co z tymi napojami acha i jeszcze czy to musi być zawsze ten rosół czy inna zupa nie zaprawiana może być np. jakis barszcz czy kapusniak |
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moge też zrobic jak cejrowski i chodzić na boso
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
heh Madzia proponuje to ostatnie dla zdrowia
|
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm a jak nazywaja sie te gabeczki wokol glowy?? |
|
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Ferou ja bylam uczona że jak ktoś uczulony na mleko to powinien jogurt jadać na ostatni dzień terminu bo wtedy to najwięcej kulturalnych bakteri a najmniej alergi
, więc po terminie to tym bardziej![]() Fotelik coneco ma koleżanka i wszystko super, ale po roku wygląda jakby był po kilkoru dzieciaczkow wyblaknięty i wogle niebardzo. Ja po Eryku mam Graco, ciągle w nim jeździ i ma chorobe lokomocyjną ale wszytko dopieram i nic nie bleknie, po 3 latach jak nówka. Tylko że to już dla takiego dziecka 2-u letniego i dla Erwiego kupiłam Espiro bo u Ani po jednym dziecku nie wyglądał na zniszczony.Ferou do sterylizacji to najlepsza jest mikrofalówka i jakikolwiek pojemnik do przechowywania żywności znoszący duże temp. Około 70 ml wody z wszystkimi smokami i butelkami na 2 min, i potem około 10 min stygnie i mam wszystko wysterylizowane Madziwnia trzymam kciuki żeby nie pasożyt, tylko coś duzo prostrzego
|
|
#1527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Izumi same dobre wiadomości jezzzu jaki pozytyw w tym wpisie i Michaś ile ma pierwszych razów-booosko~! Gratulacje dla Michasia za sprawnosc dla taty za pracę,dla mamy za chwile dla siebie aaa Michałek wygląda juz jak nałogowy gracz ![]() Cigi wreszcie widzimy Basieńkę-piekny uśmiech od ucha do ucha. Madziwnia zdrówka!co za paskudztwo Ci się przyplątało?! Gmyrelka ale śmieszny ten filmik ale troche mi to dziwnie wygląda hehe i precz z chorobami Daniel tez właśnie lubi jak coś spada koło niego to ma ubaw albo właśnie jak mu tetrę kłade od góry na główkę i powoli zsuwam po czym jest akuku to jest zabawa przednia ![]() Libra ale go długo coś trzyma,niech przechodzi szybciutko daj znac co u lekarza. Madzia no widzisz,z tym coneco kurczaki nie wiem co teraz jeszcze musze gdzieś zobaczyc te espiro może jutro podjedziemy gdzieś,tylko,że te coneco mi tak solidnie dosc wyglądają może też zależy jak kto dba? Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-09-24 o 10:52 |
|
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Jaka śliczna
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siostrze podobają się jedne to oczywiście jej dam,bo ja nie przenoszę.Jeszcze jak pracowałam to było gdzie się stroic,a teraz to wsi to kalosze na nogi i jazzda![]() Tak to chyba była sponsa nie koglus
|
|
#1530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- i też czekam na opinie na temat tych orzechów, bo proszek mi się kończy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

Rób te badania kochana i pozbywaj się szybko tego cholersta, bo żartów nie ma! Trzymam kciuki żebyś szybko dzoszła do siebie i miała czas odpocząc i upragnionego PIERDA puścić 

za dobre wieści (o pracy) i
) i ona w domu właśnie zawsze miała wmawiane że jest wyjątkowa i dużo lepsza od innych. Ale spokatła na swojej drodze życiowej mnie. Rodzice oczywiście zabraniali jej przyjaźni ze mną bo byłam córką robotnika no i półsierotą. Powiedzieli jej to wprost a mi pośrednio dawali do zrozumienia że jestem gorsza. A my razem chodziłyśmy do jednej podstawówki potem razem do liceum a potem jeszcze studia razem. Do dzisiaj mamy stały kontakt. Często bywało tak że spotykałyśmy się pokryjomu. Miała wmawiane że jest wyjątkowa, zdolna ale to były tylko słowa z za tym czyny nie szły. Tam Ojciec w domu był prawie że bogiem. Wszystko co mówił było święte i tylko on miał racje - nigdy się nie mylił. Więc dziecko było skołowane bo z jednej strony niby miała być wyjątkowa a z drugiej miała tylko podziwiać swego ojca. Oczywiście odbiło się to na jej psychice i od paru lat się leczy. A naprawdę jest to wyjątkowa osoba. I do dzisiaj mi powtarza jakie to szczęsie że mnie ma.

; nie wiadomo cieszyc sie czy plakac