|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
![]() teraz sie ciesze na to wesele bo sie wytancze a uwielbiam wywijac na parkiecie
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Katarzynko, ciesze sie, ze Laurka zdrowieje i apetyt jej wraca.
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anula cieszę się z wizyty Kasiu dobrze, że z L juz lepiej Reszty nie pamiętam ![]() Ide oglądać brzuszek ![]() Edit: przyznaję, że Zosia ma dużo mniejszy, ale nie wiem czy ten Leny jest z kolei za duży...
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-09-23 o 22:22 |
|
|
|
|
#4114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w suuuuuuuuuper dyskotece, to były czasy Kasiu dobrze, że Laurka dochodzi do formy
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chcialam napisac ze moja Werka tak mnie zadziwia , dziennie jakies nowe slowka lapie, niedlugo pewnie bedziemy dialog prowadzic i potrafi uzyc slowka jakie zna do danej sytuacji, ona daje mi tyle radosci ze nie moge tego opisac
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja tylko na moment...doczytam dzisiejsze popołudnie i wieczór jutro, bo padam, a trzeba odpocząć przed jutrzejszym dniem...dzisiaj już w ramach relaksu poszłam z Zu na dłuuugi spacer, zahaczyłyśmy o h&m...angy tak jak Tobie pisałam...w tym koło mnie są tylko zielone (wszystkie rozmiary),ale dziewczyna powiedziała że tylko te dostali i innych na pewno już nie będzie w razie co to mogę podzwonić po innych sklepach i zapytać czy mają wtedy jechać tam...aaaa i koszt - 79zł.No i weszłam też sobie do promodu, stwierdziłam że moze jakąś okazję upoluję, coś w czym się zakocham (trza od czasu do czasu zniżkę wykorzystać ) no i sięhttp://www.promod.eu/accessories/bag...290378003.html Brać? Potrzebuję takiej niewielkiej na co dzień do pracy...i chciałam szarą Tak sobie powiedziałam że w ramach rozładowania jutrzejszych stresów w nagrodę kupię sobie ale powiedźcie czy Wam się podoba![]() Uciekam do łóżka, ale jeszcze z całego serca proooooszę Was o kciuki...punkt 10.30 pomyślcie o Nas i zaciśnijcie kciuki Spokojnej nocki
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-09-23 o 22:34 |
|
|
|
#4117 | ||
|
Wtajemniczenie
|
syla39 dla mnie ten brzusio nie jest jakoś szczególnie duży
Cytat:
Cytat:
![]() O 10:30 myślami i sercem będziemy z Tobą Śpij dobrze, jutro będzie dobry dzień
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Karola ty wiesz ze zyczymy ci jak najlepiej
![]() ![]() ja uciekam bo mnie jakos oczy szczypia dzis i bola strasznie
|
#4119 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Karo mnie sie nie podoba ale jesli Tobie tak to pewnie, ze brac
z tego wszystkiego nie pogratulowalam synowej ![]() Martysiu wielkie ![]() ![]() klask i:![]()
|
|
#4120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poważnie? Cytat:
Wracasz już? Cytat:
Jeszcze chciałam napisać o wchodzeniu i schodzeniu z łóżka. Zuzka już dawno potrafi, nawet Jej nie pilnuję bo Ona wie jak ma to robić a i po łóżku czasem skacze (choć coraz rzadziej bo wie, że Jej nie pozwalam). |
|||
|
|
|
#4121 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
U nas dokłasdnie to samo Wchodzenie na parapet czy stół, to pikuś dla mojego alpinisty. ![]() Dziadkowie biegają za Antosiem w obiawie, zę się potknie, a jak powiedziała co robi i na kanapie to już dawno skacze, to nie dowierzali i jeszcze bardziej pilnowali ![]() Karola, trzymam baaaardzo mocno. ![]() Torebka fajna syla, Antoś ma malutki brzuszek, także trudno mi powiedzieć cokolwiek. Może dla spokoju zrób usg albo inne badania ![]() I niech inne Mamusie się wypowiedzą. Kasiu, cieszę sie, że synowa moja już ma się lepiej Idę spać, dobranoc
|
|
#4122 | ||
|
celebriti
|
cześć dziewczynki, wpadłam poczytać, naszło mnie na sentymenty u znajomych rodzą sie dzieci dzień po dniu i tak sobie przypomniałam jak to było rok temu
![]() Cytat:
![]() nawiązując: AnuLA czy dobrze wnioskuję , że Martyna nie mówi? moja córka tez nie mówi tylko 'yyyy' i palcem pokazuje co chce (ewentualnie robi awanture i tupie - to olewam) mozesz napisac ccos wiecej o tych cwiczeniach? co do brzucha- moje dziecko to potwor, sadza ze nie widzi zza brzucha stóp...
|
|
|
#4123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie będę Cię jeszcze zaprzątać dzwonieniem po innych sklepach, masz poważniejsze rzeczy na głowieTorebkę bierz śmiało, mi się podoba. Aaaa... pisałaś? W sensie smsa? Nic nie dostałam...Kciuki zaciskam cały czas ![]() Cytat:
Jak będziesz w HM to zerknij przy okazji czy są u Was czarne, ok?![]() Dzień dobry, nic szczególnego się nie wydarzyło, Zosia spała dobrze, namiętnie ćwiczy chodzenie , na placu zabaw robi rozpierdówe, wszystkich zaczepia i nikogo nie dopuszcza do huśtawki Ma tyle energii to moje dziecko... Wszystkich zagaduje, w wózku jest wieczna dyskusja... Kocham ją nad życie![]()
|
|
#4124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetnie, ze L wraca do zdrowia i apetytu EDIT: jednak w Lidlu ![]() nie wiem co to za inhalator, opis bardzo ubogi, a za niewiele więcej można na allegro czy w Superpharmie (ten niższy model jest teraz w ofercie) nabyć Medela Cytat:
trzymam
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-09-24 o 08:10 |
||
|
|
|
#4125 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Potem w 6 tygodniu, 8 miesiacu i okolo 1,5 roku zycia dziecka chodzisz na wizyty do ortopedy ktory ocenia prawidlowy rozwoj kosci i stawowo dziecka. W miedzy czasie chodzisz na kontrole do pediatry. Jakby cos bylo nie tak, lekarze napewno by ci o tym powiedzieli. A tak niepotrzebnie sie martwisz. Budowa malego dziecka rozni sie od doroslego. Nie martw sie na zapas, a jezeli moje slowa Ciebie nie przekonuja - idz do pediatry. ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
A kciuki trzymac bedziemy! ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4126 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Nie przesadzam
![]() Cytat:
Maciuś ma łydki jak marzenie, nie jedna panna może zazdrościć ). Brzuszek ma wielgachy, nawet mam w planach zapytać lekarki czy ok, ciemiączko nadal nie zrośnięte Cytat:
Cytat:
![]() Impreza za imprezą, no, no Fajnie masz ![]() Cytat:
Cytat:
pamiętam Muszę Do starej nie chcę wracać, nawet końmi mnie nie zaciągną, ale muszę znaleźć nową, co nie będzie łatwe ![]() --- Dzień dobry Boję się, bo znowu zrobiliśmy posiew i nie ma do tej pory wyników, co może świadczyć o ZUM-ie. Trzymajcie kciuki, żeby go nie było
|
|
|
#4127 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Poza tym syla mieszka w Norwegii, a jak juz wielerazy było podkreślane - opieka różni się od tej w Polsce (różni się - nie oznacza lepsza, gorsza). A dodtakowo wiemy jak jest z lekarzami, nie zawsze zauwazaja to co potrzeba lub znowu wynajduja za wiele, takze jednak trzeba byc czujnym
|
|
#4128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To tylko moje dziecko ma taka opieke ortopedyczna. hmm ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- A ja sie zakochalam w takim sweterku: http://allegro.pl/mietowy-azurowy-ka...242616913.html ale jest za maly. A tak by mi pasowal do kolczykow: http://allegro.pl/kolczyki-kwiaty-ro...226570315.html |
|
|
|
|
#4129 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, zazwyczaj siedzę na dywanie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mi się bardzo podoba trzymamy kciuki z całych sił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Leogopeda powiedziała mi, ze KAŻDA głoska (także to nieszczęsne yyy cz aaaa ) wypowiadana przez dziecko to już gaworzenie i że są dzieci, które zaczynają po prostu o wiele później. Co do ćwiczeń - część dotyczy stymulacji dłoni ze względu na jej ssanie kciuka, jeżeli chodzi o buzię to zalecała zabawy szczoteczką do zębów podczas mycia (wyczyścić ząbki i dotykać szczoteczką wnętrza policzków, języczka, różnych miejsc w buzi) i stymulację jamy ustnej smakami - to wszystko ma na celu "wygimnastykowanie" jej buzi, poznanie różnych "zakamarków" w jamie ustnej. Jak będziesz zainteresowana to daj znać, napiszę ci dokładnie o tej stymulacji smakami. Podstawą w tym wszystkim jest jednak prawidłowy słuch i jeżeli masz poważne obawy to myślę, że warto zbadać Cytat:
![]() Cytat:
trzymam mocno Cytat:
zgadzam się Dzień doberek
|
|
#4130 |
|
Wtajemniczenie
|
Przez 7 lat pracowałam w hotelarstwie, ale już nie chcę
|
|
#4131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale marzyć to ja sobie mogę U nas było teraz super ogłoszenie - praca w sekretariacie/obsługa biurowa i kadrowa prywatnego przedszkola dla dzieci, fajna sprawa, można by malucha ze sobą zabierać
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4133 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak przeczytałam ogłoszenie to miałam od razu wysyłać no ale trzeb być realistą - teraz mam umowę na czas nieokreślony i mogę wrócić, jak złożę wypowiedzenie i wezmę małą do przedszkola to pewnie zacznie troszkę chorować - kilka razy wezmę wolne w okresie próbnym i pewnie nie przedłużą mi umowy i zostanę na lodzie, teraz przynajmniej mam dodatek do wychowawczego
Gdybym nie miała umowy w starej firmie już bym tam biegła
|
#4134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rzeczywiście super praca ![]() --- Zebrałam mocz do badania ogólnego. Maciej cały worek napompował Zaniosę dzisiaj i do badania ogólnego. Mam stresa
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Milego weekendu! Tradycyjnie caly weekend bede w pracy, ale bede was podczytywac
|
#4136 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdjecie ktore dodalam jest w wersji light Wstydzilam sie z wiekszym![]() Cytat:
O 10.30 bede myslami z toba Dziekuje za opinie ![]() Kurcze nie chce sobie dodawac ale chyba jednak ma za duzy brzuszek Cytat:
Ale dlaczego usg? Myslisz ze duzy brzuszek moze byc oznaka jeszcze czegos innego niz krzywica? Narazie pobrali krew do badan, po weekndzie maja byc wyniki ![]() Cytat:
![]() Dla nich zawsze wszystko jest okej, mam wrazenie ze podchodza do wszytskiego z mysla ze kiedys nie bylo lekarstw i dzieci jakos sie wychowywaly wiec teraz tez tak moze byc ![]() Moje dziecko nie dostalo nic mimo ze miala przez 2 tyg biegunke, dobrze ze zalatwilam leki z Pl. Po 2 dniach ani sladu biegunki, mozna bylo? Mozna ale oni maja to w dupce za przeproszeniem ![]() Chyba nie doczytalas ze bylam u pediatry i po obejrzeniu malej stwierdzila ze nie widzi zadnych nieprawidlowosci. Dlaczego wiec moje dziecko wyglada inaczej niz inne??? Cytat:
Nozki ma zgrabniejsze niz nie jedna laska![]() Trzymam kciuki Napewno bedzie dobrzeCytat:
Dziewczyny dziekuje ze zerknelyscie na moja corcie ![]() Niestety nie uspokoilam sie bo tak jak pisalam wstwilam zdjecie z "malym" brzuszkiem Oby przetrwac ten weekend![]() A propos gaworzenia. Moja cocia gada a nawet nawija ale nie wiem w jakim jezyku Podstawowe slowa jak mama, tata, daj, ma (masz) rozumiem ale reszty juz nie koniecznie Za to rozumie juz baaardzo duzo
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym tez mam wrażenie, że rozumie większość z tego, co do niej mówię. Najbardziej śmiać mi się chce jak powiem "idziemy sie kąpać" wtedy biegusiem leci do łazienki, staje przy brodziku i czeka na wspólne robienie kąpieli Potem mówię "zosia ściągaj buzeczkę", a ona podciąga ja do góry Śmiesznie to wygląda.
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() mala spi, obiadek sie gotuje -dzisiaj jej rybke zaserwuje z warzywkami ![]() Cytat:
teraz jest studentka , boze jak ten czas zlecial![]() ona ma swietne podejscie do dzieci, zapytalam ja czy popilnowalaby Wercie wieczorem jak zasnie , powiedziala ze nie ma problemu mam taki plan zeby kolo 21-tej wrocic z mala do domu , wykapac i ululac i wracam na wesele a jakby mala sie obudzila i Madzia nie da rady jej uspokoic to zadzwoni po mnie , mam blisko wiec przylece jednak mam nadzieje ze mala bedzie wymeczona i atom jej nie ruszy planuje ze wroce gdzies kolo 1 w nocy , a na drugi dzien tez ma przy niej posiedziec wogole to ma do mnie przyjsc znaczy do Werki bo mala ja za bardzo nie zna ![]() moze mi sie uda kiedys cichaczem ja nagrac tak zeby nie widziala ze kamera nagrywa bo inaczej nia ma szans
|
|
#4139 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
niedlugo ide po Eryka i wpada kolezanka zostawic syna pod opieke bo idzie do fryzjera, bedzie sajgon w domu ![]() i jeszcze ma wpasc druga kolezanka angy jak bede w hamie to spojrze - jakby co to brac ten czarny?
|
|
#4140 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja tez mowi "ba" Jak tylko powiem do niej "nie" od razu wyciaga paluszek i wymachuje nim na wszystkie strony. Kiwa jeszcze przy tym glowka na "nie nie nie" Cudowne te nasze dzieciczki teraz Dzisiaj obudzila mnie buziakiem Najpierw probowala mnie obudzic klepaniem, ciagnieciem za wlosy az dala buziaka, oczywiscie rozbroila mnie tym i po udawaniu bylo![]() Cytat:
Ja ledwo sniadanie zdazylam zjesc ale plan mam I tez upichce rybkeJaka rybke robisz? Ja lososia Lena bardzo lubi.Kasia wstawisz zdjecie Laurki???
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

pierwszy raz od ... 3 lat
nie mam w co się ubrać 

w razie co to mogę podzwonić po innych sklepach i zapytać czy mają wtedy jechać tam...aaaa i koszt - 79zł.

klask i:

MACIEJKA SYNEK KOCHANY ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Lena bardzo lubi.