|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
narkoza a tabletki antykoncepcyjne
Witam
Niedawno miałam operację a co z tym związane znieczulenie ogólne.Cały czas brałam tabletki antykoncepcyjne Yaz, nie robiłam żadnej przerwy. Po narkozie wymiotowałam dwa dni z rzędu ale tabletki brałam koło godz 6 rano a wymiotowałam koło 10-11. W tym czasie był to 13 i 14 dzień brania tabletek. I nagle w 19 dniu brania tabletek dostałam plamienia dosyć obfite. I nie wiem czy jest możliwe abym szybciej dostała okres, czy to wpływ narkozy? Czy mam dalej brać tabletki do końca opakowania ( zostało mi ich 5) czy przerwać? Czy powinnam się tym martwić? czy to normalne po narkozie? Po tych jeszcze 5 tabletkach powinnam zrobić przerwę 4 dni na krwawienie ? czy może zacząć kolejne opakowanie pomijając tabletki placebo? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: narkoza a tabletki antykoncepcyjne
Rozumiem ,że lekarze wiedzieli ,że bierzesz pigulki ?w takim wypadku warto byloby zapytac ginekologa.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Czytałam niedawno w ulotce tabletek Cilest,że 4 tygodnie przed operacją trzeba zaprzestać brania pigułek.
Dla pewności zapytaj ginekologa.
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za bzdura a jak w trakcie brania tabletek będę mieć zapalenie wyrostka robaczkowego albo wypadek?
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy narkoza wpływa na pigułki, ale wydaje mi się, że w tym przypadku nie, inaczej dostałabyś plamienia pewnie dzień po narkozie. Może to wina innych leków, które przyjmowałaś? Grunt, że chyba w tym czasie nie odbywałaś stosunków, więc o ciążę nie musisz się martwić. Dobierz opakowanie do końca i zrób normalną przerwę. Jak krwawienie nie minie przy następnym opakowaniu - idź do ginekologa |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
O braniu tabletek poinformowałam anestezjologa przed zabiegiem i powiedział ze nie muszę ich odstawiać. Na razie nie mogę wyjść z domu więc nie mam jak zapytać o to ginekologa. Podejrzewam, ze organizm zwariował po narkozie. Pytam bo może któraś z Was miała podobną sytuację.
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.