|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -czesc III
Cytat:
|
|
#692 |
|
Zadomowienie
|
Hopemagda, no właśnie welaton ma to do siebie, że żółknie niestety
Snow no właśnie, napuchcnięty, teraz to przynajmniej wiem, że mam sie nie przejmowac dziękiKotka no wiem o tym, ale właśnie w tym problem, że ja czuję tak, jakby ten kolczyk był jeszcze za mały, ale już wiem o co chodzi, bo Snow mi wytłumaczyła
|
#693 |
|
Rozeznanie
|
zaczynam myslec o farbach lorela miałam do czynienia już ze stockholmem,teraz moze coś typu viking,sama niewiem rozjaśnianie jeszcze bardziej zniszczy moje włosy,zależy mi na w miare jasnym kolorze wyrównaniem tego co mam.Może polecicie jakąs farbe?
|
|
#694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle, ze ten kolczyk 10mm spokojnie Ci wystarczy, najdluzsze maja chyba 12mm? ale standardowo po przebiciu zaklada sie raczej 10mm i jest dobrze
|
|
#696 |
|
Rozeznanie
|
oglądałam ostatnio w rossmanie spodobał mi sie 9-5.
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#698 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Rozjaśnianie Leo Blond Platin
Dzięki bardzo za odpowiedzi zupełna biel też może być
.A jakie jeszcze polecacie szampony i odżywki?? |
|
|
|
#699 |
|
Zadomowienie
|
Hopemagda a ty robisz bez podkładu? jaki masz naturalny??
Snow dziękuję bardzo no największy jest 12mm, ja mam 10mm i babka mówiła, że idealny to chyba jest ok ty też tak mówisz, więc już się nie martwię mam nadzieję, że to "ciągnięcie" za niedługo przejdzie
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#701 |
|
Rozeznanie
|
robie bez podkładu,naturalny kolor to taki blond mysi,razjaśniaczem szybko mi sie rozjaśniaja
Edytowane przez HopeMAGDA Czas edycji: 2010-09-23 o 20:36 |
|
|
|
#702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny jeżeli macie jakieś propozycje farby dla mnie to czekam
ognista rudość żelki na swoich ![]() studentka II roku Pedagogiki TŻ 13.12.2010 Edytowane przez EwCiA000 Czas edycji: 2010-09-23 o 20:40 |
|
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale rozumiem Cie ze czasami chce się zmiany. Ja to sie znowu kocham w stylu elegancko-sportowo ale wygodnie.Nie nawidze na przyklad spodni na kantke.Ale w spudnicach (czarnych,granatowych z rozpierdaczkiem z tylu)i dżinsach sie kocham.Uwielbiam kombinacje dżinsów i szpilek.A przewazaja koszule u mnie w szafie.Ostatnio jak sie przeprowadzałam to je specjalnie policzyłam i wyszło 23.A ostatnio dokupiłam jeszcze 5.To się nazywa obsesja
|
|
#704 |
|
Zadomowienie
|
tego że taki ładny blondzik macie ![]() mi te farby nie łapią a silnych sę boję, więc tchórzem ciemnowłosym zostanę :P
|
#705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak Ci dobrze w ciemnych to nie kombinuj![]()
|
|
#706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No narazie dałam sobie spokój bo wypadają na potęgę i zapuszczam do talii Więc to mnie troche stopujeAle przyjdzie czas przyjdzie ![]() Narazie będę was podglądać i czasem może coś nawet napisze:P
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
snowhitee ja tez nastepnym razem dam mniej popielu. Ale szaro nie jest, uwierz mi.
Kiedy robisz? ![]() Trzymalam 30 minut, trochę sie zagapiłam więc może więcej Dziewczyny polećcie dobry tusz do rzes. Lifunia dasz rade, trzymamy kciuki za zapuszczanie i kolor. Widzę w Twoim podpisie że mocno schudłas i to w krótkim czasie. Zdradzisz jak? |
|
|
|
#708 |
|
Zadomowienie
|
dieta dukana
![]() ale narazie ją porzuciłam, a od października silownia będzie ![]() Moja mama stosuje ją też od sierpnia i schudła 11 kg
Biotin Challenge - 27/60 Kwas Foliowy - 27/120 Active Woman (Multivitamina) - 27/? Edytowane przez LifUnia Czas edycji: 2010-09-23 o 21:23 |
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z psem już lepiej...uff...nawet kolację mi normalnie zjadła
![]() wg przepisu kotki-dzięki wielkie! Zobaczymy jutro. Już nigdy nie zrobię takiej głupoty, tak mi przykro, że skrzywdziłam swoje maleństwo... Snow nutrisse i naturals chyba mają po 40ml farby i 60ml wody utlenionej. jak dasz całego nutrissa i 1/3 naturalsa to będzie tak: 40+13ml=53ml farby 60+20ml=80ml utleniacza Mniejsza czy tam są 6% czy 9% utleniacze bo my zrobimy z nich ok.6%. Trzeba dolać wody przegotowanej 22ml. Potem odciągnąć oczywiście tyle. Następnie dodać farby i wymieszać. Na odrost daj farbę z wodą oryginalną bez rozcieńczania. Jeśli coś nie jasne to pisz ![]() Ewcia zobaczysz za tydzień wszelkie bóle ci przejdą, abyś nie zabrudziła.
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tuszu to moj nr1 to lash architect loreala, nr2 ultra wolume collagene tez loreala a 3 boujrois ultra curl czy jakos tak wszystkie te tuze ogolnie sa drogie(przynajmniej jak dla mnie) ale ja zaopatrzam sie zawsze podczas promocji i wtedy srednio za kazdy tusz wychodzi w granicach 35-40zl. Colosall o ktorym napisala Kaps bez promocji kosztuje jakies 32zl, moim zdaniem nie warto Cytat:
jak juz je to jest dobrze co do przepisu wszystko chyba zrozumialam zrozumialam, dziekuje czyli na odrosty klade mieszanke 40+13ml=53ml farby60+20ml=80ml utleniacza, jak bede chciala zabrac sie za reszte dolewam wody przegotowanej 22ml, potem odciągam tak? Powiedz mi jeszcze jesli mozesz bo tak mysle czy nie bedzie za duzo farby, jakbym chciala zuzyc w sumie 1 tubke i jedna wode to wtedy mam dac: 27ml bezowej+13ml popielatej+60ml wody i wtedy ile dolac tej wody przegotowanej? Tez 22ml? I jeszcze chcialam sie spytac, stezenie wyliczylas mi tak jak agatau88? Bo nie chcialabym ciemniejszych bardzo Z gory bardzo dziekuje za odpowiedzija z biedy w tym miesiacu kupilam tego colossala i szczerze srednio jestem zadowolona jednak po lorealach ciezko mnie zadowolic lubie mocno umalowane rzesy, colosall daje baaardzo naturalny efekt. ale za 24zl oplacalo sie, nie jest najgorzej
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za Collosala zapłaciłam ostatnio 18 zł (w promocji), więc nie ma źle i jeśli nałoże kilka warstw to też efekt jest niezły
Loreala nie miałam więc nie wiem, zresztą każde rzęsy są inne i trzeba na sobie wypróbować kilka tuszy żeby znaleść ten najlepszy
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
blond bunny dobrze że z pieskiem ok
![]() Powiem Ci że naprawdę zazdroszcze Ci pięknych długich gęstych włosów. Chociaż jest i minus - ja mam krótkie i mogę malować do woli, najwyżej obetnę, a Tobie jak nie wyjdzie z farbą, to możesz poniszczyć włosy i beda do obciecia-tyle że u mnie 5 cm a u Ciebie 50cm.Dziewczyny dziekie za opinie, a co powiecie na Max Factor false lashes czy jakos tak? Całe wakacje od mniej więcej końca maja nie malowalam rzes(powaznie ) i chciałam kupić jakiś fajny tusz, jakoś poprzednie mnie nie zadowalały.snowhitee rób włoski i dawaj fotki ![]() Ewcia pytalas jakie farby Ci polecamy, jak na przyciemnienie to bierz Nutrissa oczywiscie
|
|
|
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
Bunny dzięki
a czy mogłabyś mi polecic jakąś farbkę?? napisałam wcześniej jaki kolor bym chciała ![]() Agatau dzięki, ale czekam jeszcze na wypowiedź Bunny
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia ja już naprawdę nie wiem co ci polecić...
Tyle farb już tu było przerabiane że może obejrzyj sobie foty dziewczyn i na coś się zdecydujesz. Ze sklepowymi kremowymi odcieniami jest ciężko... Snow źle jednak zrozumiałaś. Czyli chcesz zużyć jedną farbę czyli jakieś 40ml. Jeżeli ma być 3części beżu do 1 popielu to będzie tak: Farba-30ml nutrisse i 10ml popielu Utleniacz z nutrisse-60ml. To kładziesz na odrost. Myślę że zużyjesz połowę mniej więcej. Do połówki co ci zostaje dolewasz 8ml wody. Nic już nie odciągasz. Kładziesz na długości. Stężenie tak wyliczyłam że długości stonujesz bądź podciągniesz do tonu a odrost rozjaśnisz jakieś 2-3 tony. Podobnie jak dla agatau tylko że ona nie miała odrostów i było łatwiej i inaczej troszkę. Ty będziesz mieć więcej zabawy.
blog blond bunny Edytowane przez blond bunny Czas edycji: 2010-09-24 o 07:50 |
|
|
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
Bunny, ja właśnie wiem, że ze sklepowymi cieżko, ale własnie chodziło mi o profesjonalne
![]()
|
#717 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!!!
wieki mnie tu nie było! szukalam wąku a tu juz 3 czesc, wow J jestem wlasnie przed fryzerem, moze jeszcze z 2 tyg. wytrzymam ale juz mam duze odrosty, bylam jakos 2 miesiace temu. Robilam balejaz na wodzie 3% i pozniej na to toner o ładnym odcieniu. Wlosy były sliczne, pieknie sie blyszczaly i nie byly takie jak po samum rozjasniaczu. Robilam w Salonie Carlo Biani na produktach Goldwella. Chyba pierwszy raaz bylam zadowolona. Ze scieciem i wyprostowaniem jeszcze zaplacilam za wszxystko 150zł- duzo ale przynajmniej bylam zadowolona. Teraz mysle intensywnie o zmianie fryzury... chce sciac wlosy bo mam cienkie i ostatnio bardzo wypadaja. Co byscie mi proponowały? moje zdjecia ostatnie są na blogu, link w sygnaturce. czekam na Wasze rady. pozdrawiam wszystkie blondynki!
|
|
#718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moze zostan przy tej długości, tylko je jakoś wzmocnij.
|
|
|
|
|
#719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bunny, psy czesto tak źle reagują na mleko oraz jogurt. Moga jeśc biały ser. A ryż z marchewka zatrzymałby biegunkę. Nalezy ugotowac na miękko, przestudzic i podac psu. --- kochane, umyłam włosy stricte metoda dla CG. Szampon oczyszczający, mycie odzywką, odżywka z garniera restucture volume bez silikonów, potem balsam z miodem i mlekiem joanny bez spłukiwania. I moje włosy wyglądają strasznie! Normalnie jeden wielki puch. Co prawda zrobiłam jeden grzech i rozczesałam je po myciu, a chyba nie powinnam była, bo na mokro robiły się takie lekkie fale. Ale rozczesałam i pogniotłam i juz nie chciały tak ładnie się falowac. Dam na nie troche pianki, moze uratuje sytuacje, a jak nie, to związe. Blee.
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Agatau, co do tuszy to zależy jaki efekt chcesz osiągnąc
ja z pogrubiających polecam maxfactor 2000cal i masterpiece, loreal intesifique, volumissime, a efekt stucznych rzes na imprezy to najlepszy jest loreal volume shocking mascara ( z baza i grzebyczkiem:P) boski ostatnio dzieki wizazowi odkrylam multi action z essense, kosztuje 10 zl ( ) a działa niczym 2000calorie generealnie to tych tuszy juz przetestowałam kilkanaście i te co podałam są wg mnie najlepsze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

jak przy 10mm mam wrażenie że jest mała, to co dopiero przy 8mm. Możecie mi to wytłumaczyc??
dzięki
, tak jak napisalam kolor bardzo mi sie podoba i wpadl mi w oko juz dosc dawno ale na moje wlosy to i tak jeszcze za wczesnie bo sa za cieple, tak na dalsza przyszlosc sie zastanawiam no i zwrocilam uwage na te trojke. Moze sie odwaze zrobic zdjecie probnika w drogerii ale nie obiecuje bo raczej tchorzliwa jestem i nie chce konfrontacji z ochrona, a poza tym w tym sklepie jest nedzne oswietlenie wiec zdjecie mogloby i tak nie oddawac koloru. Jak sie wybiore nastepnym razem (nie predzej niz w przyszlym tygodniu) to zwroce szczegolna uwage na ten probnik jeszcze raz. Bunny mowi, ze to zloto tylko do przelamania wiec moze i tak jest. Mnie by to odpowiadalo bo bardzo bym chciala odcien z pudelka i chetnie sprobowalabym tej farby. U Ciebie sytuacja jest inna bo masz kompletnie chlodne wlosy. A nad Vikingiem na przyszly raz sama sie zastanawiam - jest na 6% wodzie i nie rozjasnia za bardzo - raz go uzylam i ladnie wychlodzil kolor chociaz na poczatku bylo troche szaro. 

.

- ja mam krótkie i mogę malować do woli, najwyżej obetnę, a Tobie jak nie wyjdzie z farbą, to możesz poniszczyć włosy i beda do obciecia-tyle że u mnie 5 cm a u Ciebie 50cm.