|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
Witam dziewczyny!
Widzę, że standardowo u was sie mnóstwo dzieje! Czasem nie jestem w stanie nadążyć z czytaniem ale się staram oczywiście.Myślami jestem z wami z tymi problemami zdrowotnymi mniejszymi i większymi - Słonka Wy moje, życzę Wam zdrowia. Myślę o waszych mniejszych i większych sukcesach. Zresztą W y dla mnie początkującej to jesteście przykładem sukcesów i wytrwałości Pewnie dziś też będę tylko na moment więc..... W końcu spadek z tych zaczarowanych 71 kg na 70 kg. Może w końcu przekroczę jakąś barierę. Od dziś PW może być różnie.....ale dukam dalej grzecznie Pozdrawiam i miłego dnia życzę
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uznałam, że to wakacyjne rozluźnienie, zły wpływ TŻa, wyjazdy itd i postanowiłam znowu wziąć się za siebie. Dzisiaj jeszcze się uczę, bo za 3h mam 2 poprawki (proszę trzymać kciuki od 12 ostatnio i przedostatnio działało, więc teraz też na Was liczę ), a wczoraj wieczorem na pocieszenie, żebym miała coś miłego od życia, zamiast tylko nauki, TŻ kupił mi i przywiózł 2 naleśniki (jeden z kurczakiem, pomidorkiem, boczkiem i serem, drugi z nutellą i migdałami ) i po tym znowu popłynęłam - kupiłam snickersa, jakieś ciastka, sprite'a... przynajmniej red bulla mam bez cukru, ale co z tego ![]() na jutro zaprosiłam znajomych na obiad. stwierdziłam, że zrobię coś smacznego, nie koniecznie super-dukanowego, ale za to bezglutenowego, bo wprowadzamy TŻowi razem z jego Mamą dietę bezglutenową. Męczy mnie już brak owoców, więc jeszcze do niedzieli sobie na nie pozwolę, a od poniedziałku zaczynam dukać od nowa. W niedzielę zrobię sobie jeszcze raz test, sprawdzę ile teraz mogę mieć uderzeniówki i rozpiszę sobie jadłospis na cały tydzień. I będę się go kurczowo trzymać. A TŻ jak mnie będzie próbował namówić na coś innego, dostanie szlaban na tiru-riru Myślałam co prawda, żeby przejść na III fazę, utrwalić to, co zrzuciłam, a potem może przejść na inną dietę zamiast IV fazy, bo wracać na II nie będę już chciała. Ale jednak postanowiłam zebrać się w sobie, dociągnąć II do końca i dopiero utrwalać. Czuję się w tej chwili bardzo podobnie do momentu, kiedy postanowiłam w ogóle przejść na dietę Dukana, to chyba dobrze Edytowane przez adrijah Czas edycji: 2010-09-24 o 08:05 |
|
|
|
|
#4563 | |
|
Zadomowienie
|
Haj. Zanim Was doczytam to odpowiem Konczi na pytanko.
No jest spadek o 600g niby. Niby fajnie, że on jest, ale oczywiście zachwytu nie ma, bo wczoraj wzrost był o 1kg Tak więc po proto i tak jeszcze jestem 0,4 na plusie... Poczekam jeszcze do jutra, w zeszłym tygodniu w sobotę mi jeszcze pół kilo mniej pokazała waga niż w pt. Jestem zdecydowanie na etapie obserwacji jeśli chodzi o zachowanie mojego ciała na III. Jeszcze tydzień poobserwuję, a potem zdecyduję czy robić dwa dni proto, czy może nie będzie takiej potrzeby... Bilans na dziś jest taki, że waga mi wzrosła od poprzedniego tygodnia o 300 g. i to mi się nie podoba... ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
Więc zaczęłyśmy się zastanawiać właściwie dlaczego bije się w piersi... No, skórka, OK i tłuszczyk z niej zwłaszcza, za to oberwała po dupie , ale sam w sobie kurczak? Uznałyśmy, że przecież to dobre mięso i jest dla nas w porządku... Tylko skórę zdjąć trzeba i z talerza sobie zabrać żeby nie ściekało z niej... A jak zjecie całego na pół... to się najecie po prostu
|
|
|
|
|
#4564 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Miałam dzisiaj się zwazyc, ale zrezygnowałam z jednego powodu (tym razem obudziłam się wczesniej więc to nie to ) - brak porcelanki od 3 dni i wzdęty brzuch A jestem na antybiotykach już 2 tygodnie i było dobzre (kurna 170 zł na nie wydałam to musiało być), a teraz znowu to, a ciągle je biore. jestem strasznie na to wkuta, bo cholibka tyle kasy i gowno z tego - a raczej jego brak
|
|
#4565 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Cholera jeszcze się wrzesień nie skończył, a mój Orzeł (13 lat) ma trzy jedynki!!! Spadek -100g ale i tak wściekła jestem! |
|
|
|
#4566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- taka niespodzianka ![]() Więc jak je odchowała, wykarmiła i jak juz poszły do ludzi to ona poszła na pierwszy "rzut" do sterylizacji... |
|
|
|
|
#4567 | |||
|
Rozeznanie
|
Duk Duk
U mnie to samo co wczoraj. Nic nie zleciało, nie wzrosło. Stagnacja. Wole to od wzrostu, ale cieszyłabym się bardziej gdyby spadało. Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Może organizm musi sie na nowo przyzwyczaić do nowych produktów. Poobseruj jeszcze zanim wydasz werdykt o 2 dniach proto.
|
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4568 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawo ![]() Cytat:
Ale spadeczku gratuluję. ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A chłopak - no cóż poprawi oceny. |
|
|
|
|
#4570 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Szkoda że masz miesiąc opóźnienia z dietą, faktycznie byłoby nam raźniej. Ale powiem Ci, że jak skończysz uderzeniówkę to już będzie nam się podobnie leciało, kilogramy powinnyśmy gubić w równych odstępach. Powinnyśmy ![]() No to jak dostaniesz to przywoź mi to, będziemy eksperymentowały. Ja słyszałam, że niektóre potrawy, które się zagęszcza maizeną, wychodzą strasznie gumowe. Nie wiem jak to wyjdzie np z chlebkiem do piekarnika, ale obawiam się że nie raz wyjdzie jaki zakalec zanim się dojdzie do perfekcji :P
|
|
#4571 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewuszki
![]() zaniedbałam trochę forum przez 2 dni, ale staram się choć trochę nadrobić tak dużo tu piszecie. A u mnie był zastój ostatnio, ale na PW spadeczek dziś -0,8kg Jestem mniejsza także o 29,5cm na całym ciele. Mój chłopak mówi, że widać różnice bo spodnie ze mnie spadają. Tyłeczek mi schudł i uda brzuszek również. Teraz muszę kupić nowe spodnie bo bez paska ani rusz. Wczoraj piekłam chlebek i muszę go wywalić bo niestety surowy w środku i się go zjeść nie da, a piekłam dłużej niż w przepisie. ![]() Ale dziś coś również upiekę bo nie mam ani bułeczek ani chlebka teraz. Może jakieś ciasteczka również.
|
#4572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł heeeloouuuł
odnotowałam dziś spadek -0,2 kg Oczywiście wszystkim lachonkom spadeczków gratuluję Cytat:
więc po skończoinej rujce ciotka klotka zabrała kitke do doktorka a doktorek powiedział że trzeba ziaziu zrobić... no i za tydzień ziaziu zrobione na drugi dzień po zabiegu króecia wróciła do świata zabaw szalała jak to ona... jedynie po firankach sie nie wspinała NO! zabrałam dzis sniadanie do pracy hehe jajecznice bo nie zdążyłam zjeść w domku i dziś ostatni dzień warzyw mam... o boosz.. sernik na zimno dzis robie mega wielki i budyń gotuje nasz dozwolony i w ogóle musze narobić rzeczy różnych różniastych bo przecie znowu zgrzesze na P i co?? i nie wyrobie sie ze spadkiem do 60 kg do konca wrześnie... kurde to jeszcze tylko6 dni... a ty jeszcze 2 kilosy żona mnie zabije.... |
|
|
|
|
#4573 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Jakieś spadki u Was z rana? U mnie -0,4kg od wczoraj pomimo, że wieczorem zjadłam 3 jeżyki do kawy! Sorry ale musiałam bo mój organizm zaczyna dawać mi sygnały, że brakuje mu węglowodanów... zjadłam to i się okazało, że nie byłam głodna tylko miałam cholerną chcicę na słodkie. Dlatego jeszcze chwilkę i kończę tą II fazę z rozsądku.
|
#4574 |
|
Przyczajenie
|
czesc Dziewczyny!
musze sie pochwalic bo nie mam komu --- tak naprawde to tylko Wy jestescie wtajemniczone w moja dietke ;-) dzis pierwszy dzien II fazy, na I bylam 4dni i stracilam juz -5kg ![]() jestem bardzoooo szczesliwa chociaz nie chce zapeszac i zdaje sobie sprawe ze pozniej te spadki beda duzo wolniejsze... poza tym lada chwila powinnam miec okres i zastanawiam sie czy podczas okresu waga sie znow nie podniesie? no nic zobaczymy - oby nie bylo takich niespodzianek bo znow strace motywacje ... zycze powodzenia dla Was wszystkich
|
|
|
|
#4575 | |
|
Zadomowienie
|
LUCIA!!! Gratulejszon spadeczku, siostro
![]() No, kochana, to Ty się musisz spinać tu, skoro sześć dni i 2 kilo... Bo Cię żona opuści... ![]() Moja whiskaska - dzika kocica afrykańska z natury - na drugi dzień po zabiegu skakała z pierwszego piętra. Myślałam, żę umrę jak to zobaczyłam... A ta skubama jakby nigdy nic... Ale i tak obie w mojej podkolanówce chodziły ubrane na ciasno, bo zarazy gryzły sobie szwy... ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() Nie, no super spad, ale wynik, naprawdę tak to się rzedko zdarza ![]() Waga podnosi się przeważnie przed @ i w okolicach owulacji - taki nasz babski los... W trakcie @ to już spada do właściwego poziomu. Jeszcze raz gratuluję wielkiego spadku uderzeniowego. Oczywiście, że bęzie wolniej teraz spadało, ale 1-1,5 kg na tydzień to też fajny wynik, nie? Powodzenia! |
|
|
|
|
#4576 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sliczne Panie!
![]() Dalej mam lęk przed stawaniem na wadze, ale nadeszła @, więc planuję w poniedzialek z rana (po dniu PP, ide1/1) się zważyć. Mam nadzieję, że będzie choć 72... ![]() A dziś mam ochotę na kolejny dzień leniucha. Jejcia jak mi się nic nie chce, najchętniej zakopałabym się w łóżku i nie wyszła z domu. Powinni dawać urlop pmsowo-@powy.
|
|
#4577 |
|
Zadomowienie
|
OK, opuszczam Was na jakiś czas - idę do roboty, bo wczoraj cały dzień na wizażu przesiedziałam zamiast pracować. A tu audyt się zbliża wielkimi krokami, a ja w czarnej ... jestem... Żegnajcie na jakieś 2-3 godzinki. Potem wpadnę na rozeznanie
|
|
|
|
#4578 |
|
Zadomowienie
|
uszanowanko
![]() po pierwszym ale nie całym dniu w pracy... hmm? mam mieszane uczucia....i chyba zostane tam tylko na okres probny... niestety, a to dlatego ze daja do reki 1050zl:/ za 164 godziny miesiecznie.... fakt! miec a nie miec tysiaka na miesiac, w moim przypadku nie majac dzieci, obowiazków itd to moze i fajne, ale .... ja myslalam ze wyciagne 1200-1300zl i wtedy nawet bylabym happy a tu praca niby po 12 godzin co drugi dzien to wychodzi ze bede pracowac 15 dni w miesiacy:/ moze to i dobre.... bo widac ze w sklepie duuzo roboty jest....ale to chyba nie dla mnie... wczoraj to syndrom dnia pierwszego - wszytsko nowe, nieznane moze dlatego mam takie przeczucie ze nie jest kolorowo kiero sympatyczna nawet, tylko jest jesna taka sucz... bleee!no i wczoraj byl taki dzien ze .... regionalna przyjechala i wszyscy na rzesach chodzili....ja poki co na zapleczu siedzialam i klipsowalam ubrania, potem wyszłam na nie cała godzinke na sklep, poroznosilam ciuchy postalam przy przymierzalni itd...no nie wiem jak dalej, pewnie przeboleje te 2 miechy a potem bede szukac dalej....pewnie tez w handlu ale moze lepiej pracę od 10-18, rano sie wyspie, wieczorka jeszcze troche mi zostanie, co 2 sobota w pracy ale tylko do 14-15, no i niedziele wolne.....ach zobacze jak dzisiaj bedzie poki co tez na 6 godzin ide, ale z tego co slyszalam to przychodzi dzis 100kartonów towaru wiec pewnie znoe bede klipsowac...hehehe:Pps: A moze wiecie jak to jest jakbym chciala zrezygonowac z tej pracy?w kazdej chwili moge??to ejst okres probny na umowe zlecenie.... ps2: na wadze u mnie 61,4 wiec waga z Zakopca 63,2 juz prawie zrzucona hehehe:P
|
|
#4579 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję spadków dziewczęta!!!
![]() Ja po tym protomajonezie od porcelany nie mogę się oddalić więc może będzie większy spadek jutro. ![]() Ale w weekend pewnie nadrobię bo mam urodziny i trochę chcę odpuścić. Czekolada mi nie wyszła, zważyła się, czy to dlatego, że za długo na ogniu trzymałam? |
|
|
|
#4580 |
|
Zadomowienie
|
a no i @ jest!!! chyba ze stresu sie pojawila:P
|
|
#4581 |
|
Raczkowanie
|
czesc
![]() u mnie wzrost warzywno-skrobiowy (poszalalam wczoraj z budyniem i mam) powalajacy - taki jak spadek wczoraj troche jestem przerazona bo jutro przeprowadzka juz a ja jeszcze nie jestem spakowana - dzis chyba nie bede spala.musze tylko przezyc ostatni dzien w pracy (NARESZCIE WOLNE), i sie wieczorem za to zabrac. problem mam bo wieczorem oprozniam lodowke i mysle jak to mądrze zrobic. co zdaze pozjadac to oczywiscie pozjadam, ale wypadaloby cos sobie zostawic na jutro rano do szamki pomysle jeszcze ![]() milego dnia dziewczynki, jece sie doprowadzic do stanu uzywalnosci a pozniej tramwaj. |
|
|
|
#4582 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i zycze dalszych spadkow. Cytat:
ja równiez walcze z kilogramami, ktore przyszły do mnie na moje wlasne hmm zaproszenie Głowa do gory, jak sa spadki, to i waga wróci ![]() Cytat:
Za te jezyki to powinnas baty doatsć, ale.. hmm "kto jest bez winy..." jesli jesteś zadowolona z wagi i czujesz, że już czas, to faktycznie przechodz na III faze i utrawalaj ![]() Cytat:
Oby tak dalej
|
|
#4583 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Wszystkie w ten prześliczny dzionek!
![]() mimo takiej pogody u mnie jakas demotywacja... nie wazylam sie przez 5 dni, bo @ mialam dostac, dzisiaj 3 dzien juz, a tu tylko 0,3 spadku... robie 1/1, wczoraj samo bialeczko... niemila waga, oj nie!
|
|
#4584 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to masz moje ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- joanasz no to dukamy grzecznie teraz wstalam z rana jakas taka silniejsza, miejmy nadzieje ze to uczucie przetrwa dluzej ![]() Sparta glanc pomada juz jest dzis Agnese69 piekny wynik spadkowy wszak to III Lesia27 gratuluje zjechania z nadwyzki ![]() Napoleonka74, Dada00, Lukrecja, Iustice, Sinioritag i Aganiala dziewczyny barwa za spadki ![]() Rumcia1 nie przejmuj sie A6W ja swoje zaczelam od nowa
|
|
#4585 |
|
Przyczajenie
|
O, koleżanka z Biełegostoku lub okolic ![]() Nie, no super spad, ale wynik, naprawdę tak to się rzedko zdarza ![]() Waga podnosi się przeważnie przed @ i w okolicach owulacji - taki nasz babski los... W trakcie @ to już spada do właściwego poziomu. Jeszcze raz gratuluję wielkiego spadku uderzeniowego. Oczywiście, że bęzie wolniej teraz spadało, ale 1-1,5 kg na tydzień to też fajny wynik, nie? Powodzenia![/QUOTE] Czemu z okolic Bialegostoku? domyslam sie ze napislam cos charakterystyczna gwara ale zastanawia mnie co ? ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Dziewczynki, mam pytanko , przestudiowalam pierwsza czesc tego watku i albo pominelam albo mam jakies klopoty ze wzrokiem ale nie widzialam tam zadnej wzmianki o mące... tzn zastanawiam sie czy jesli chcialabym sobie przyrzadzic omleta z jajek to czy maly dodatek mąki bedzie zlamaniem regulaminu?? ;-) |
|
|
|
#4586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4587 |
|
Zadomowienie
|
DUK DUK dziewczynki
tesknicie chociaz troche za mna? ![]() bo ja za Wami bardzo, ale nie mam czasu nadrobic. Mama jest bardzo absorbujaca, zwlaszcza jak jezdzimy kupowac lalki, ciuszki i kinder niespodzianki a no i dogadzam Mamie polska kuchnia ![]() dodatkowo Majka ma jakas tajemnicza chorobe i nie schodzi mi z rak... dzis w nocy prawie nie spalam... wczoraj protoczwartku nie bylo, bo nie mialam czasu ugotowac specjalnie dla siebie, a dzis -600g!!!!! od poniedzialku spadlo mi 1,5kg!!! kocham trzecia faze gratuluje Wam spadkow (bo napewno jakies byly ), trzymajcie sie dzielnie. milego dnia. pozdrawiam
|
#4588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u mnie też dziś dobry dzień. po wzroście +200 dziś spadek -400 ![]() od razu więcej motywacji!
|
|
#4590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a i spadzior jaki zebym ja takie miala na II
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

ale się staram oczywiście.

ja uznałam, że to wakacyjne rozluźnienie, zły wpływ TŻa, wyjazdy itd i postanowiłam znowu wziąć się za siebie. Dzisiaj jeszcze się uczę, bo za 3h mam 2 poprawki (proszę trzymać kciuki od 12
), a wczoraj wieczorem na pocieszenie, żebym miała coś miłego od życia, zamiast tylko nauki, TŻ kupił mi i przywiózł 2 naleśniki (jeden z kurczakiem, pomidorkiem, boczkiem i serem, drugi z nutellą i migdałami
) i po tym znowu popłynęłam - kupiłam snickersa, jakieś ciastka, sprite'a... przynajmniej red bulla mam bez cukru, ale co z tego 
Tak więc po proto i tak jeszcze jestem 0,4 na plusie... Poczekam jeszcze do jutra, w zeszłym tygodniu w sobotę mi jeszcze pół kilo mniej pokazała waga niż w pt.
najbardziej to tym kurakiem z rożna mi w głowie zawróciłaś- zgadnij co jutro będziemy jesc na obiad?
, ale sam w sobie kurczak? Uznałyśmy, że przecież to dobre mięso i jest dla nas w porządku... Tylko skórę zdjąć trzeba i z talerza sobie zabrać żeby nie ściekało z niej... A jak zjecie całego na pół... to się najecie po prostu
A jestem na antybiotykach już 2 tygodnie i było dobzre (kurna 170 zł na nie wydałam to musiało być), a teraz znowu to, a ciągle je biore. jestem strasznie na to wkuta, bo cholibka tyle kasy i gowno z tego - a raczej jego brak 
. Może organizm musi sie na nowo przyzwyczaić do nowych produktów. Poobseruj jeszcze zanim wydasz werdykt o 2 dniach proto.

) ile ty masz wzrostu? 

sernik na zimno dzis robie mega wielki i budyń gotuje nasz dozwolony i w ogóle musze narobić rzeczy różnych różniastych bo przecie znowu zgrzesze na P i co?? i nie wyrobie sie ze spadkiem do 60 kg do konca wrześnie...