|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
BAN stały
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!!
Podsumowanie dzisiejszego dnia 23 września:
1. Iwona Kinda: Premierze pomóż! - - rozmowa z matką zaginionej w Sopocie nastolatki. Artykuł z '' Gazety Wyborczej'' w, którym mama Iwony mówi o apelu ,który wystosowała do Premiera Tuska: http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/...nastolatki%29/ 2. Wywiad z mamą Iwony dla dziennika lublin.pl: Pani Iwona min mówi o apelu do Premiera a także wyraża żal, że prokuratura nie informuje jej o przebiegu śledztwa zasłaniając się jego dobrem. http://audio.lublin.com.pl/index.php?id=865 3. Przełożono dzisiejszy wywiad z mamą Iwony w programie " Pytanie na śniadanie'' - program 2 TVP na inny termin z powodu choroby pani Iwony - prawdopodobnie przyszły tydzień. 4. Internauci dzięki swojej dociekliwośći przyczynili się do ustalenia , że Iwona posiadała drugi numer telefonu i potwierdzenia tego faktu a także ustalenia jaki to był numer. Informację przekazano policji: http://gdziejestiwona.pl/forum/viewt...p?thread_id=90 5. Poseł Kozak: Potraktowali mnie jak zaginioną Iwonę http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmias...ona_Iwone.html W artykule min: Poseł pytał też dlaczego policja dopiero po 9 dniach odczytała monitoring, który znajduje się na komisariacie na Przymorzu. Jak się okazało była na nim wracająca do domu Iwona. W samym czasie policjanci rozpytywali o nią w Sopocie. Odpowiedź Rapackiego: "Zapisy monitoringów, których istniała techniczna możliwość przejrzenia, wykonano bezpośrednio po zdarzeniu. W większości przypadków, z uwagi na brak technicznych możliwości, czynności te wykonywane były sukcesywnie, w możliwie najszybszym terminie." 6. Jutro w '' Gazecie Wyborczej" ukaże się artykuł o Iwonie i ma tam być coś o nas - info od Janusza.7. Na forum GP24 powstaje lista pytań do Krzysztofa Rutkowskiego. Osobą, która ma się skontaktować z detektywem i zadać mu te pytania jest Rychu z lublin.pl. Wśród pytań jest między innymi pytanie o znajomych z imprezy po, której zaginęła Iwona i czy ich udział w sprawie nadal jest brany pod uwagę czy całkowicie wykluczony - informacja zamieszczona przez Kimikikę. Informacja, którą początkowo usunełam ale może jednak ktoś chciałby się z tym zapoznać. Jest to niestety artykuł szkalujący Iwonę i jej rodzinę: http://interia360.pl/artykul/zaginio...7d90794ba908a2 Edytowane przez burgund1234 Czas edycji: 2010-09-24 o 01:24 |
|
|
|
#1052 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dobra robota ale ja bym wykasowal ten artykul szkalujacy. poco ma jakis glupek podchwycic temat i nawijac na watku niepotrzebnie glupoty.pozatym rewelka |
|
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
burgund baaardzo Ci dziękuję. ;*
![]() A ten artykuł na Interii - szok!
|
#1054 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
robson - nie ma sensu cytowanie takich długich postów, możesz je skrócić.
A artykuł niech zostanie. Jest jaki jest,ale każdy ma prawo wyrazić to co myśli. To tak jakby usunąć z wątku wszystkie oskarżenia skierowane na znajomych Iwony. Ale to tylko moje zdanie. Wracam do swoich obowiązków... ;/
|
#1056 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
masz racje melissa sorka ale robson to taki raptus hehehhe Burgund..... dzieki ![]() ---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ---------- no i znowu nie to zacytowalem |
|
|
|
|
#1057 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale bardziej zszokował mnie ten o pośle Kozaku. nie maja technicznych możliwości - to jakiś skandal i pytanie po co komu te monitoringi? |
|
|
|
|
#1058 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie,Burgund bardzo dziękuję za podsumowanie wczorajszego dnia, miałam zajęte popołudnie i brakowało mi czasu żeby być z Wami, a dzięki Tobie szybko nadrobiłam zaległości
|
|
#1059 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczyny, weszłam właśnie poszukac e-wydania GW by przeczytac artykuł o Iwonie i dac linka, ale niestety wydanie jest płatne i trzeba się gdzieś tam logowac i jakiś program ściągac do przeglądania gazet
ehhh chyba pojadę i kupię i zrobie skana dla wszystkich
|
#1060 |
|
Raczkowanie
|
(Tu poprawiam ewentualne błędy i dopisuję przegapione,ważne fakty)
Właśnie czytam artykuł z GW 24.09.2010, postaram się streścic najważniejsze fragmenty,skanera niestety nie mam... 1.Paweł jest jedną z najważniejszych postaci-wszczyna alarm,że Iwonie musiało się coś stać,to on widzi ją po raz ostatni i to on wybiera,którego detektywa wynająć.. ( z tego wynika,że tylko on wybiegł za nią z DC)Chłopaka podejżewaja wszyscy mama Iwony,plicja,Rutkowski...ale chłopak ma alibi 2 Iwona miała niedługo jechać z siostrą na wakacje do Hiszpani, w DC była po raz pierwszy,do torebki zabiera tel i papierosy,portfel zostawia w domu Adri. 3. Po dziweczyny ok 22 przyjeżdżają srebrną toyotą Avenssis,koledzy,wszyscy dobrze sytuowani, Paweł(prowadzi auto), Adrian i Marek-wszyscy przed 30-stką 4.Działka jest babci Pawła,piją przed domkiem później Paweł odstawia auto pod dom babci i wraca piechotą na działkę ok 00,30 zamawiają taksówke-kolege Pawła i jadą do DC,tam nie czekają w kolejce aby wejśc bo Paweł zna bramkarzy... 5.Dziewczyny kłócą się dwa razy, za pierwszym razem Iwona wraca do towarzystwa za drugim wybiega z DC Paweł i Adria za nią, Paweł próbuje ją zatrzymać,ale Iwona się wyrywa,Adria nie dogania Iwony i nie widzi jej juz po wyjsciu z DC,Adrai mówi,że Iwona mogła być zazdrosna o Adriana a Paweł mówi,że o niego... 6.Towarzystwo wychodzi z DC, dzwonią do Iwony, Adria twierdzi,że Iwona wyzwała ją od "szmat",Adria bierze taksówka i jedzie do domu ,a Paweł dzwoni po kolege i ten rozwozi chłopaków do domów,najpierw Pawła,póżniej Marka i Adraian do Gdańska-Paweł śpi u babci twierdzi,że nie wychodził juz tej nocy-babcia nie musi tego potwierdzać bo jest monitoring nad klatką(to właśnie stanowi alibi Pawła),jednak babcia mieszka na parterze... "....Paweł jest dzisiaj bardzo przestraszony i rozgoryczony.Raptem okazało się,że całe śledztwo skoncentrowało się na nim.Podejrzewa go policja,matka Iwony,jasnowidz, nawet detektyw Rutkowski. -Jest tylko jeden problem-chłopak uśmiecha się.-Mam alibi...." 7.Pweł dzwoni do Iwony ok 8-9,tel wyłączony,dzwoni do kasi z którą Iwona była umówiona na mecz na godz.8:30,kasia dzwoni do mamy Iwony na stacjonarny i mama (a nie jak wczesniej pisano Piotr-ojczym)mówi,że Iwona pewnie śpi u Adrii,wiec kasia dzwoni do Adri ,a ta mówi,że Iwony u niej nie ma,znajomi wyruszają na poszukiwania,o 16 są u mamy Iwony o 17 na komisariacie,mama ustala,że poczeka do 22 i wtedy zgłosi zaginięcie 8. Najbardziej zazngażowany we wszelkie działania jest Paweł,wzbudza to podejrzenia u policjantów,Paweł tłumaczy,że 4 lata temu zginęłą w wypadku jego dziewczyna... 9.Znajomy policjant ma 100%alibi 10.Jackowski oskarża Pawła,przeszuje działkę... 11.Oprócz,porwania,potrąc enia przez samochód jest również analizowany wątek ojczyma Iwony-stosunki mają poprawne,ale nie różowe..a może Iwona na dyskotece dowiedziała się czym zajmują się Adria Paweł i inni i to Ją tak wzburzyło... Iwona zan tych chłopaków od miesiaca dzieki Kasi,która chodziła z Pawłem do szkoły,taksówkarzem jest kolega Pawła,ma forda sharana,nie wiem czy ten sam kolega rozwoził ich z DC,ale można wywnioskować,że tak....Za Iwona wybiegła Paweł-tylko on widział ja przed DC po raz ostatni, Adria nie zdążyła jej zobaczyć.... ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Paweł chodził z Kasią do szkoły a nie do klasy-juz poprawiałam.Paweł ma 22 lata a Kasia 19.
Edytowane przez karo3006 Czas edycji: 2010-09-24 o 12:47 |
|
|
|
#1061 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przynajmniej wyjaśniło się co z samochodem na temat którego tyle dyskutowaliśmy, ale pojawił się drugi którym kolega Pawła rozwoził do domu uczestników imprezy ( pytanie czy Adrię też i czy sprawdzony jest taksówkach który ją odwiózł do domu ) i czy również ten kolega ma alibi, bo nic na ten temat nie jest napisane?? Wychodzi na to że powód kłótni jest znany przynajmniej częściowo coś powiedzieli, ale teraz wychodzi że dziewczyny pokłóciły się dwa razy No i pięknie teraz do kręgu podejrzanych dokładają oczyma Iwony Ciągle jest zmieniana godzina na którą była umówiona z Kasią, najpierw było że na 7 rano teraz wychodzi że na 8.30
Bywa, że marzenia o rycerzu na białym koniu przekreśla romans ze stajennym. Edytowane przez Asiczka Czas edycji: 2010-09-24 o 09:29 |
|
|
|
|
#1062 |
|
Raczkowanie
|
cyt.oświadczenie Dream Club
W imieniu właścicieli lokalu Dream Club, pragniemy wyrazić nasze zaniepokojenie, informacjami podanymi w poście ?Meduzy?. Dream Club, jest największym i najbardziej popularnym lokalem w Trójmieście. Naszymi klientami bardzo często są piękne kobiety i osoby zamożne, jednak szufladkowanie ich według zasad, że każda piękna kobieta to ??, a każdy bogaty mężczyzna to ?... jest krzywdzące i po prostu nieprawdziwe. Z relacji obsługi i ochrony Dream Clubu wynika, iż tak charakterystyczna postać, jak ?Krystek? nie jest stałym klientem, w przeciwnym razie byłby kojarzony. Przeprowadzono także analizę monitoringu w lokalu, na której również nie zaobserwowano, w przeciągu miesiąca, takiej osoby. Z drugiej strony obsługa kojarzy Panią Iwonę. Nie znamy życia prywatnego naszych klientów i nie wtrącamy się nie. Wiemy jednak, że Pani Iwona jest młodą, kulturalną osobą, często odwiedzającą Dream Club i bawiącą się zawsze w gronie rówieśników i przyjaciół. Jesteśmy pełni obaw, iż rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji, może utrudnić poszukiwania zaginionej. No nie pasuje mi to do informacji z GW, że Iwona była po raz pierwszy w Dream Clubie. |
|
|
|
#1063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1064 | |
|
Rozeznanie
|
Hmmmmm kurcze,ten artykuł nie pwoiem troszkę mi zamotał.....
Jest tam dla mnie dziwny zbieg okoliczności... Czemu dopiero tera padają podejrzenia na ojczyma Iwony no a co najważniejsze na jakiej podstawie... i jeszcze jedno pytanie się nasuwa czy artykuł jest autoryzowany przez Panią Iwonę-tutaj mam na myśli poruszenie wątku ojczyma.... Może Janusz odp na te pytania tzn może bedzie umiał odpowiedzieć na te pytania.... ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
Wydaję mi się,ze chodzi o to,że jak się nie zna konkretnego wieku to tak się mówi po 20tce albi przed 30tką,mogli mieć po 26-27 a to już jest przed 30tką
|
|
#1065 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=muciula25;22267912]Hmmmmm kurcze,ten artykuł nie pwoiem troszkę mi zamotał.....
Jest tam dla mnie dziwny zbieg okoliczności... Czemu dopiero tera padają podejrzenia na ojczyma Iwony no a co najważniejsze na jakiej podstawie... i ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Nie padają na niego podejrzenia, tylko jest analizowany wątek ich relacji, widać mają powody, których nie znamy. Być może jest analizowany od początku, tylko do nas on dociera dopiero teraz. Zresztą ten artykuł wygląda mi na jakiś przeciek z policji. Wierzę że gdyby Janusz lub p.Iwona miała te informacje to by się z nami wcześniej podzielili. |
|
|
|
#1066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja rozumiem o co Ci chodzi z tym wiekiem, ale mi chodzi o to że wcześniej było mówione że jeden z kolegów ma 31 lat i my się dziwiliśmy co robił z takimi małolatami (czyt 19 i 17 czy tam 18)a teraz podają że obaj przed 30 A namotali namotali ale przynajmniej będziemy mieli o czym dyskutowac
Bywa, że marzenia o rycerzu na białym koniu przekreśla romans ze stajennym. Edytowane przez Asiczka Czas edycji: 2010-09-24 o 10:16 |
|
|
|
|
#1067 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Corrina;22268081]
Cytat:
Fakt źle się wyraziłam:więc jestem ciekawa na jakuej podstawie analizują wątek ojczyma Iwony. A co dla mnie najważniejsze jak do tego podchodzi Pani Iwona-myślę,że będzie tak samo zaskoczona jak my
|
|
#1068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie ten artykuł też namieszał. Cytat:
|
|
#1069 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1070 |
|
Raczkowanie
|
To pytanie jest do mnie?? Ja tylko przytoczyłam informacje z artykułu-to nie są moje przemyślenia.
|
|
#1071 |
|
Raczkowanie
|
Lekko to wszystko pokręcone. Paweł jest w wieku Kasi, tak przynajmniej do tej pory myślałam.Ci pozostali faceci są przed 30tką.
|
|
|
|
#1072 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie czytam artykuł z GW 24.09.2010, postaram się streścic najważniejsze fragmenty,skanera niestety nie mam...
1.Paweł jest jedną z najważniejszych postaci-wszczyna alarm,że Iwonie musiało się coś stać,to on widzi ją po raz ostatni i to on wybiera,którego detektywa wynająć.. ( z tego wynika,że tylko on wybiegł za nią z DC)Chłopaka podejżewaja wszyscy mama Iwony,plicja,Rutkowski...ale chłopak ma alibi 2 Iwona miała niedługo jechać z siostrą na wakacje do Hiszpani, w DC była po raz pierwszy,do torebki zabiera tel i papierosy,portfel zostawia w domu Adri. 3. Po dziweczyny ok 22 przyjeżdżają srebrną toyotą Avenssis,koledzy,wszyscy dobrze sytuowani, Paweł(prowadzi auto), Adrian i Marek-wszyscy przed 30-stką 4.Działka jest babci Pawła,pija przed domkiem później Paweł odstawia auto pod dom babci, ok 00,30 zamawiają taksówke i jadą do DC,tam nie czekają w kolejce aby wejśc bo Paweł zna bramkarzy... 5.Dziewczyny kłócą się dwa razy, za pierwszym razem Iwona wraca do towarzystwa za drugim wybiega z DC,Adrai mówi,że Iwona mogła być zazdrosna o Adriana a Paweł mówi,że o niego... 6.Towarzystwo wychodzi z DC, dzwonią do Iwony, Adria twierdzi,że Iwona wyzwała ja od "szmat",kolega Pawła rozwozi ich do domów-Paweł śpi u babci twierdzi,że nie wychodził juz tej nocy-babcia nie musi tego potwierdzać bo jest monitoring nad klatką,jednak babcia mieszka na parterze... 7.Pweł dzwoni do Iwony ok 8-9,tel wyłączony,dzwoni do kasi z którą Iwona była umówiona na mecz na godz.8:30,kasia dzwoni do adri,a ta mówi,że Iwony u niej nie ma,znajomi wyruszają na poszukiwania,o 16 są u mamy Iwony o 17 na komisariacie,mama ustala,że poczeka do 22 i wtedy zgłosi zaginięcie 8. Najbardziej zazngażowany we wszelkie działania jest Paweł,powzbudza to podejrzenia u policjantów,Paweł tłumaczy,że 4 lata temu zginęłą w wypadku jego dziewczyna... 9.Znajomy policjant ma 100%alibi 10.Jackowski oskarża Pawła,przeszuje działkę... 11.Oprócz,porwania,potrąc enia przez samochód jest również analizowany wątek ojczyma Iwony-stosunki mają poprawne,ale nie różowe..a może Iwona na dyskotece dowiedziała się czym zajmują się Adria Paweł i inni i to Ją tak wzburzyło... Iwona zan tych chłopaków od miesiaca dzieki Kasi,która chodziła z Pawłem do szkoły,taksówkarzem jest kolega Pawła,ma forda sharana,nie wiem czy ten sam kolega rozwoził ich z DC,ale można wywnioskować,że tak....Za Iwona wybiegła Paweł-tylko on widział ja przed DC po raz ostatni, Adria nie zdążyła jej zobaczyć.... ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Paweł chodził z Kasią do szkoły a nie do klasy-juz poprawiałam.Paweł ma 22 lata a Kasia 19.
Edytowane przez karo3006 Czas edycji: 2010-09-24 o 12:03 |
|
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że to Twoje zdanie ![]() ale pytanie pozostaje, czym oni się zajmują?
|
|
#1074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- oficjalnie, Paweł ma firme transportową -zajmuje się też tunningiem samochodów,jednak w artykule chodzi o to,że może Iwona mogła się dowiedzieć o jakiś niezgodnych z prawem zajęciach-interesach Pawła i Adri i dlatego zdenerwowana wyszła z DC-to jest jedna z wersji,którą rozważa policja-hipoteza a nie fakt
|
|
|
#1075 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1076 |
|
Raczkowanie
|
no nie mam zielonego pojęcia to tylko hipoteza policji,może faktycznie pokłóciły się o któregoś z chłopaków i dlatego Iwona - przez telefon użyła tak mało wybrednego epitetu w stosunku do Adrii....
|
|
#1077 |
|
Raczkowanie
|
Też tak myślę.Kłótnia musiała dotyczyć bezpośrednio Iwony, sądząc po jej zdenerwowaniu. Nie sądzę żeby się przejęła aż tak bardzo sprawami Adrii i Pawła.
|
|
|
|
#1078 |
|
BAN stały
|
Że tak spytam, dobrze kojaże?
Program 'Krzysztof' na TVN będzie o Olewniku? Jeżeli tak to w końcu będe miała okazję poznać tę smutną historię (ciągle do tego nie mogę się zabrać). |
|
|
|
#1079 |
|
Raczkowanie
|
cytat z GW
".....Adria: Ostatni raz rozmawiałam z Iwoną juz sprzed mojego domu,sto metrów od domu Iwony.Dalej się kłóciłyśmy.Powiedziała mi,że ciągle idzie i ,że jest przy trzecim od mola wejściu na plażę.I jeszcze żebym zostawiła torbę z jej kluczami i rzeczami na balkonie to sobie odbierze. Nie raz tak robiłyśmy,dodała,że za raz rozładuje się jej komórka...." ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- tak 30 września...
Edytowane przez karo3006 Czas edycji: 2010-09-24 o 11:13 |
|
|
|
#1080 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

- info od Janusza.

ehhh chyba pojadę i kupię i zrobie skana dla wszystkich