"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-23, 20:03   #1921
mysiopez
Zadomowienie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Faktycznie wiele dziewczyn przyznaje, że przytyłypo duphastonie.Cos w tym musi byc...nie jest mozliwe bym ja tak tyła....przeciez nie jem duuużofaktyczni e wiecej niz przed ciaza ale przed ciaza to ja zawsze sie dochudzalam: duzo sportu, teraz ne moge, - zupelnie inny tryb zycia, kiedys od rana na nogach do wieczora, teraz tez mam sporo obowiazkow domowych ale wiecej wypoczywam, jak zalecila doktorka, - nie jadlam kolacji, teraz jem bo nie moge sie glodzic, naet nie zwiekszylam ilsci zjadanych posilkow tylko urozmaicilam swoja diete w owoce i warzywa, sporo ich jem..noi pozwalam sobie spelnic swoje zachcianki ale ktora kobieta w ciazy sobie tego odmawia...raz jest to cos slodkiego, raz kefir, raz ogore, śledzik...czy to taki grzech..fast foody jak juz mowilam raz na jakis czas ...nie wiem ale znalazłam watek gdzie sie wypowiadaja dziewczyny ktore braly duphaston.http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3226112
Ja brałam duphaston, ale nie przytyłam po nim. W ogóle chyba w ciązy moja choroba przystopowała.. ja też mam problem z hormonami, ale nei z tarczycą..Przed ciążą tyłam od powietrza.. nie zartuje, potrafiłam w ciągu tygodnia przytyć 2-3 kg.. a teraz? 2,6kg przytyłam do 22 t.c!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 20:05   #1922
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
zawsze do usług
nie martw się, wiadome - jak kobieta musi ograniczyć ruch i nie dźwigać to też mało spala...

ja przez ten czas co mi lekarz kazał lezeć to też przytyłam trochę więcej niż jak latałam jak głupek po mieście - bo spalałam;
nawet zwykłe wnoszenie większych zakupów do domu dawało duży efekt spalania kalorii a teraz NO NIESTETY nie możemy się przesilać
no ale nie robimy tego dla wydzimisie ale dla naszych maluszków zeby zdrowe były.. wiec sie juz tak nie stresujcie

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Ja brałam duphaston, ale nie przytyłam po nim. W ogóle chyba w ciązy moja choroba przystopowała.. ja też mam problem z hormonami, ale nei z tarczycą..Przed ciążą tyłam od powietrza.. nie zartuje, potrafiłam w ciągu tygodnia przytyć 2-3 kg.. a teraz? 2,6kg przytyłam do 22 t.c!
wiedze ze tez nie jestem sama z hormonami
ja teraz w ciąży tez odwrotnie
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 20:07   #1923
Stokrotka81
Wtajemniczenie

jak kupowalam czapeczki dla mojego pierworodnego to nie bylo rozm w sytlu 0-3 m-ce tylko w cm rozmira glowki, nasza pierwsza czapeczka miala 36 cm czyli obwód głowki
Stary 2010-09-23, 20:16   #1924
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo przydatne te informacje. Dziękuje za wiadomość...wiec z tego co jest napisane powinnam do tej pory przytyc jakies 4 kg....jasne nawyki żywieniowe moge zmienic, chociaz nie uwazam bym strasznie szalała z jedzeniem, a co do sportu nie niestety przez te plamienia, dlugo lezałam,do tej pory musze bardzo uwazac na siebie i sie nie przeciazac...wiec jak to pogodzic???No nic info napepwno sie przyda chetnie skorzystam z tych rad dziekuje.

wiesz czasem nam sie wydaje ze malo jemy, lub nie za duzo
warto przez tydzien zapisywac wszystko co jemy, bardzo czesto nie zuwarzamy przekasek w ciagu dnia
moze faktycznie nic nie sa sie poradzic bo jesz w normie a moze uda ci sie zobaczyc co mozna wyeleminowac

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 20:19   #1925
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
warto przez tydzien zapisywac wszystko co jemy, bardzo czesto nie zuwarzamy przekasek w ciagu dnia
moze faktycznie nic nie sa sie poradzic bo jesz w normie a moze uda ci sie zobaczyc co mozna wyeleminowac
To jest dobry pomysł..
Za mną chodzą kanapki z samym masłem... i od 3 dni w sumie tylko to jadam.. no i w sumie dziś rosół..

Stary 2010-09-23, 20:58   #1926
marleen32
Rozeznanie

Witam
Nawet nie probuje Was nadrobic, bo nie mam szans 5 stron, moze w wekend.
Tak krotko Saj witaj.
Ja polowkowe tez mam 30 wrzesnia, wiec wiecej nas bedzie, wtedy tez ginka moja dziewczynke potwierdzi.
Odebralam wczoraj starsze dziecie, i happy jestem, jak je w komplecie mam.
TZ tez dzis sie zjawi.
Poza tym piekna pogoda dzis u nas, wiec wykorzystuje nagly przyplyw energii, wysprzatalam co sie dalo, cos tam w kuchni porzadzilam, a teraz siadlam na p....e, bo mnie chyba kosc ogonowa boli .
Jutro mam w planie mycie okien, pranie firan etc.., chyba teraz najlepszy czas na takie cos .
Co do zakupow dla malenstwa jak bede cos kupowala w polowie pazdziernika, jak ferie beda, wtedy moge na spokojnie z dzieciakami wyskoczyc, niech tez maja frajde w wybieraniu.
Nad wozkiem tez ciagle sie zastanawiam, w sensie, czy bede wychodzic na spacery zima, bo spacerowke rozkladana na plasko mam.
No i czy ma sens na te 3-4 miesiace ehh.
Nic spiaca jestem, wiec zmykam do lozka, a Wam tez spokojnej nocy zycze
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 21:09   #1927
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Witam
Nawet nie probuje Was nadrobic, bo nie mam szans 5 stron, moze w wekend.
Tak krotko Saj witaj.
Ja polowkowe tez mam 30 wrzesnia, wiec wiecej nas bedzie, wtedy tez ginka moja dziewczynke potwierdzi.
Odebralam wczoraj starsze dziecie, i happy jestem, jak je w komplecie mam.
TZ tez dzis sie zjawi.
Poza tym piekna pogoda dzis u nas, wiec wykorzystuje nagly przyplyw energii, wysprzatalam co sie dalo, cos tam w kuchni porzadzilam, a teraz siadlam na p....e, bo mnie chyba kosc ogonowa boli .
Jutro mam w planie mycie okien, pranie firan etc.., chyba teraz najlepszy czas na takie cos .
Co do zakupow dla malenstwa jak bede cos kupowala w polowie pazdziernika, jak ferie beda, wtedy moge na spokojnie z dzieciakami wyskoczyc, niech tez maja frajde w wybieraniu.
Nad wozkiem tez ciagle sie zastanawiam, w sensie, czy bede wychodzic na spacery zima, bo spacerowke rozkladana na plasko mam.
ja tez sie jutro właśnie za okna zabieram.. poki ładna pogoda jeszcze..
tez Wam zycze spokojnej nocy..
ja dziś sama w tz moja Amelka poszła nocowac do mojej siostry..

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-09-23 o 21:13
Stary 2010-09-23, 23:53   #1928
make_up_istka
BAN stały

Ja brałam Duphaston i nie przytyłam po nim. Tyję wręcz za mało...
Ale tak jak dziś pomyślałam, każda z nas pisze że tylko mniej się rusza (no bo nie można intensywnie lub w ogóle sportu uprawiać czy dźwigać), je tylko trochę więcej na każdy posiłek, czasami pozwala sobie na spełnienie zachcianek i... tak naprawdę jakby to wszystko podliczyć to okazuje się że nasze "tylko" urasta do całkiem sporych rozmiarów Może przy zbyt dużym wzroście masy warto po prostu część bardziej tuczących rzeczy zastąpić warzywami i owocami (to są akurat moje zachcianki, to może dlatego nie tyję...) - np. w postaci sałatki - , a wtedy i my zjemy więcej, dla dziecka będzie zdrowo, a utyjemy pewnie odrobinę mniej a ciasteczka i inne słodycze naprawdę nie są tak niezbędne dla naszych maluszków

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-09-23 o 23:54
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 00:02   #1929
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Ja brałam Duphaston i nie przytyłam po nim. Tyję wręcz za mało...
Ale tak jak dziś pomyślałam, każda z nas pisze że tylko mniej się rusza (no bo nie można intensywnie lub w ogóle sportu uprawiać czy dźwigać), je tylko trochę więcej na każdy posiłek, czasami pozwala sobie na spełnienie zachcianek i... tak naprawdę jakby to wszystko podliczyć to okazuje się że nasze "tylko" urasta do całkiem sporych rozmiarów Może przy zbyt dużym wzroście masy warto po prostu część bardziej tuczących rzeczy zastąpić warzywami i owocami (to są akurat moje zachcianki, to może dlatego nie tyję...) - np. w postaci sałatki - , a wtedy i my zjemy więcej, dla dziecka będzie zdrowo, a utyjemy pewnie odrobinę mniej a ciasteczka i inne słodycze naprawdę nie są tak niezbędne dla naszych maluszków
Święta racja! kilka kcal w tą, mniej ruchu i rosną tyłki
Ja co prawda teraz więcej się ruszam ale już chyba nie mogę tak dłużej. Nie służy to maleństwu.. Jednak doktorek miał rację.. jak nie chodzę dużo to brzuch nie boli..

Stary 2010-09-24, 08:02   #1930
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie wiele dziewczyn przyznaje, że przytyłypo duphastonie.Cos w tym musi byc...nie jest mozliwe bym ja tak tyła....przeciez nie jem duuużofaktyczni e wiecej niz przed ciaza ale przed ciaza to ja zawsze sie dochudzalam: duzo sportu, teraz ne moge, - zupelnie inny tryb zycia, kiedys od rana na nogach do wieczora, teraz tez mam sporo obowiazkow domowych ale wiecej wypoczywam, jak zalecila doktorka, - nie jadlam kolacji, teraz jem bo nie moge sie glodzic, naet nie zwiekszylam ilsci zjadanych posilkow tylko urozmaicilam swoja diete w owoce i warzywa, sporo ich jem..noi pozwalam sobie spelnic swoje zachcianki ale ktora kobieta w ciazy sobie tego odmawia...raz jest to cos slodkiego, raz kefir, raz ogore, śledzik...czy to taki grzech..fast foody jak juz mowilam raz na jakis czas ...nie wiem ale znalazłam watek gdzie sie wypowiadaja dziewczyny ktore braly duphaston.http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3226112
biorąc duphaston już przed ciążą zauważyłam że ze 2 kg waga wzrosła- z tym że to pewnie woda, czułam się "napompowana".
ja myślę żę to nie duphaston sam w sobie jest winowajcą tylko on w połączeniu z brakiem ruchu, brakiem mdłości i mgromnym apetytem (niby nie jadłam nic niezdrowego ale ogólnie dużo). do 10 tyg kazali leżeć jak najwięcej, nie robiłam dosłownie nic i już wtedy miałam 5-6 kg na plusie jak zaczełam sę ruszać i dupka odstawiłam to połowa tego zniknęła a potem przyrost wagi się unormował- ok 1 kg na miesiąc.

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 08:41   #1931
muron
Zakorzenienie

a tu strona ze stanikami dla karmiących z WB przesyłka do PL tylko 1 Ł może będziecie zainteresowane:
http://www.nursingbra.co.uk/searchbysize.htm

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 09:20   #1932
_havana_
Raczkowanie

Dziękuję Dziewczyny za pomysły na prezent
Wczoraj pojechałam na zakupy i po negocjacjach wymyśliłam, że kupie takie ręczniki z nadrukami "mąż","żona" i coś do tego. Już się cieszyłam, że jest pomysł, dzwonie do narzeczonego i co? "Nie!" "Żadnych ręczników, pościeli, kocy" No załamałam się strasznie.... Dalej : stwierdziłam, że trochę szkoda mi na tego fryzjera i może zaoszczędzę i zakręce sobie włosy lokówką. Wszystkim się podobało. Wyglądałam słodziutko. Włosy mam mniej więcej do ramion. Tż wrócił z pracy i co usłyszałam? Że do mnie w ogóle loki nie pasują i czy ma mi fryzjera umówić na sobotę...
Dość! To ja się głupia staram! Myślę, żeby na czymś oszczędzić a on sobie pójdzie na imprezkę i będzie kase wydawał i dokumenty gubił?!!
Coś we mnie pękło. Nie mam ochoty w ogóle z nim rozmawiać.
Wesele jest jego znajomych. Niech wszystko załatwia. Umywam rączki.
Jutro wesele a prezentu, kartki i pomysłów brak

Przepraszam, że Wam tu truję, ale on mnie po prostu strasznie dobija. Przyznają, że z ciążą po prostu wpadliśmy, ale coraz więcej faktów upewnia mnie, że jesteśmy razem tylko z tego powodu
Stary 2010-09-24, 10:21   #1933
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
gabshing mi tez wyślij jeśli możesz .A ta dieta to ze względu na cukier?
zapobiegawczo na cukier
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 10:29   #1934
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
A ile czasu go brałaś???

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
Właśnie zamierzam tak zrobic...zapisywac sobie co jem.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 10:31   #1935
kaskup
Rozeznanie

witam sie z rana..
u nas piekna pogoda..

_havana_ tz sie nie przejmuj, jak tak sie zachowuje to niech sam wymysla prezenty itp

moja Amelka wrociła wczoraj o 22.30 bo sie u siostry rozwyła i stwierdziła ze chce do mamy...
Stary 2010-09-24, 10:35   #1936
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
(...)
Jak to jest u Was ze Szkołami Rodzenia? Zapisałyście się? Będziecie chodzić? My z mężem jesteśmy zapisani na listopad, mi się wydaje, że to trochę późno, ale położna mówiła, że właśnie idealnie będzie pasować. Nie mogę się doczekać, jestem podekscytowana tymi zajęciami strasznie.
Bardzo bym chciała od przyszłego miesiąca albo w listopadzie, ale mąż na zmiany pracuje i nie wiem, jak nam się poukłada. Jestem ciekawa tego. Zobaczymy.
Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
(...)

Hehe, naliczyłam, że chyba 3 z nas mają mężów Michałów. Wiecie - Michały to świetne chłopaki są.

Tak, jak pisałam wyżej - ja też nie znam Michała, który nie byłby fajnym facetem. Ale mój Michał jest absolutnie naj.
Ja akurat mam brata - Michała Jerzego, więc będzie na drugie.

Cytat:
Hej dziewczyny!Wróciłam właśnie z wizyty.Lekarka zrobila mi usg ale na szybkiego i niezbyt chętnie, bo podobno na fundusz mam refundowane tylko 3 usg a ja juz miałam chyba z 7Uspokoił mnie widok bijącego serduszka, dzidziuś jest juz spory ale zadnych pomiarów nie robiła, zdjęcia tez nie dostałam.Odstawiamy duphaston...probujemy po raz 2 , moze teraz moj organizm odpowiednio zareaguje.W razie czego jak cos bedzie nie tak to mam recepte i wykupie.Teraz usg bede miała dopiero w 22 tygodniu takze za jakies 3 tygodnie:-( no nic poczekamy
I rozmawiałam z lekarka o tym badaniu na TSH mówila ze moge zrobic ale takie badanie to konsultuje sie z lekarzem rodzinnym nie ginekologiem, tak mi powiedziala takze z wynikiem do lekarza rodzinnego ale mówila ze nadczynnosc czy niedoczynnosc tarczycy nie szkodzi dziecku...bynajmniej tak ja zrozumielam ..twierdzila ze nie ma powodu do niepokoju...a ja uwazam ze jest.....znowu pzytylam przez 3 tygodnie 4 kg juz na wadze 75 kg,...co sie dzieje, od poczatku ciazy przytylam juz 11 kg, co bedzie dalej....juz mam tego dosc...mi sie wydawalo ze nie jem bardzo duzo ..jem wiecej niz jadlam przed ciaza ale to chyba normalne , nie dopuszczam do uczucia glodu..i jem kolacje wczesniej nie jadlam.......nic tylko ryczec mi sie chce........lekarka mnie nakrzyczala ze tak tyje...te kg mnie przerazaja...tak mi sie humor popsul...ogranicze jedzenie do minimum..tylko jakie jest to minimum w ciazy???Tu prosba do kogos kto sie na tym zna..może Marika mi pomoze..ile powinnam jesc by tak nie tyc i nie zaszkodzic dziecku?tak sie tym przejmuje z eto mi cala radosc ciazy zabiera...
Ja byłam wczoraj na połówkowym, a było to moje "dopiero" piąte USG, ale zawsze na wizycie słuchałyśmy bicia serduszka. A teraz dzieciak się rusza, więc mam pewność, że jest ok.
Co do tycia moja gin. powiedziała, że to kwestia indywidualna, że czasem się babki nie obżerają, a sporo mają na plusie. Czasem organizm też więcej wody zatrzymuje.

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
niestety nie zgodze się z wami co do tych kilogramów ponad programowych... jasne że można to potem zrzucić ale nie zawsze jest tak pięknie... nie chce nikogo dołować ale raczej podbudować do działania bo sama tez musze uważac żeby nie jesc za dużo... moja kumpela przytyła w ciąży 33kg, po szybko schudła i ważyła mniej niż przed ciążą nawet i wyglądała super! jednak tego lata zobaczyłam ją w stroju kąpielowym i te kilogramy+szybka dieta odznaczyły się na całe życie... tak więc uważam że czasem lepiej sobie odmówić tego kebaba czy czekolade żeby za kilka lat nie żałować...

Gabishing Twój "kosmita" jest słodziutki super zdjęcie na pamiątke
Wydaje mi się, że sposób "zrzucania" też ma spore znaczenie.

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
oczywiście pomijając fakt chorób przewlekłych i innych nadczynności to ja nadal uważam, że kwestia tycia i tego jak wygląda ciało po porodzie to indywidualna sprawa. tak jak z rozstępami - jedna ma skłonności i choćby wydała tysiące na mazidła to będzie je miała a druga nic nie zastosuje i nie będzie ich miała, ja mam koleżankę która w ciąży przytyła ponad 30 kg, pod koniec ciąży ważyła prawie 100 kg teraz waży ok 55 kg i nie ma pól rozstępu

druga sprawa jak sie chudnie po porodzie bo to też ważne...
Zgadzam się w 100%.
Muszę się pożalić, że zauważyłam rozstępy po wewnętrznej stronie ud. Bu.

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
Ja właśnie mam -5...
Tylko myślicie, że jak teraz będę miała zaświadczenie o wadzie wzroku to będzie aktualne do stycznia czy lepiej bliżej terminu udać się do okulisty?
Cytat:
powinnaś isć teraz i na krótko przed porodem. Jesli wzrok by się pogorszył to na pewno bedziesz miała cesaarkę, ale jeśli będzie w porządku to nie będą CIę kroić.
Mi lekarka powiedziała, żeby zrobiła sobie badania po 32 tc. i że wcześniej nie ma sensu.

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Ja - tak jak już pisałam z zakupem wózka się wstrzymuję. Nie mamy, co prawda żadnego, ale nie martwię się, najwyżej kupimy coś niedrogiego. Nie potrzebuję jakichś zestawów, bo nosidełko mamy dostać, a nie wiadomo, czym nas rodzina jeszcze wspomoże.

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
a tu strona ze stanikami dla karmiących z WB przesyłka do PL tylko 1 Ł może będziecie zainteresowane:
http://www.nursingbra.co.uk/searchbysize.htm
Fajne te staniki, tylko drogie A ja z tych uświadomionych, więc będę mieć duży problem z kupnem "karmnika"

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Wczoraj pojechałam na zakupy i po negocjacjach wymyśliłam, że kupie takie ręczniki z nadrukami "mąż","żona" i coś do tego. Już się cieszyłam, że jest pomysł, dzwonie do narzeczonego i co? "Nie!" "Żadnych ręczników, pościeli, kocy" No załamałam się strasznie.... Dalej : stwierdziłam, że trochę szkoda mi na tego fryzjera i może zaoszczędzę i zakręce sobie włosy lokówką. Wszystkim się podobało. Wyglądałam słodziutko. Włosy mam mniej więcej do ramion. Tż wrócił z pracy i co usłyszałam? Że do mnie w ogóle loki nie pasują i czy ma mi fryzjera umówić na sobotę...
Dość! To ja się głupia staram! Myślę, żeby na czymś oszczędzić a on sobie pójdzie na imprezkę i będzie kase wydawał i dokumenty gubił?!!

Przepraszam, że Wam tu truję, ale on mnie po prostu strasznie dobija. Przyznają, że z ciążą po prostu wpadliśmy, ale coraz więcej faktów upewnia mnie, że jesteśmy razem tylko z tego powodu
havana - uszy do góry. Przykre to, co piszesz, ale z własnego doświadczenia wiem, że w stresowych sytuacjach nawet w harmonijnym związku czasem się coś "sypie". My tak mieliśmy przed ślubem, a oczywiście głównym zapalnikiem były finanse...

A musicie iść w ogóle na to wesele? Może da się odmówić ze względu na Twoje złe samopoczucie? Młodych z jakimś drobiazgiem można i po ślubie odwiedzić.

Ogólnie staraj się nie denerwować (wiem, wiem - łatwo powiedzieć), bo szkodzisz sobie i dziecku. Myslę, że jak będziecie mieć wolniejszą chwilę to warto porozmawiać. Przemyśl co Ci leży na wątrobie i spróbujcie dojść do porozumienia.

Edytowane przez anka_bzzz
Czas edycji: 2010-09-24 o 10:36 Powód: literówka
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 10:41   #1937
s_a_j
Rozeznanie

dzień dobry Mamuśki, Havana uszka do góry! Uważam, że loczki to dobry pomysł, może nie pasują każdemu, ale jeśli Ty się dobrze w nich czułaś, to na pewno Tobie pasują Ja na ostatnim weselu też sama kręciłam i byłam baaaardzo zadowolona. Mam nadzieję, że Twój TŻ się ogarnie przed tym weselem, niech sam spróbuje załatwić prezent, każdemu się nie dogodzi...

Słuchajcie dziewczyny, mam do Was pytanie o witaminy w ciąży. Czy Wasi lekarze coś Wam zalecają do brania? Ja mam mieszane odczucia. Na początku chodziłam do innego lekarza i on mi powtarzał, że witaminy żadne nie są potrzebne. Ale nie byłam zadowolona z wizyt u tego lekarza i obecnie chodzę do innego. Rozmawiałam z nim ostatnio i on polecił mi branie jakichś witamin, np Feminatal albo Prenatal. Mąż mi kupił Prenatal DHA z budulcem mózgu i siatkówki oka dziecka i na razie łykam ten preparat. Zastanawiam się co potem, czy kupić jakiś inny, czy ciągle ten do końca ciąży. Co o tym myślicie? Proszę, napiszcie, czy Wy coś bierzecie i jeśli tak, to co? Dzięki za odpowiedzi

Wieczorkiem zamierzam upiec placek kakaowy, taki najprostszy na świecie. Od wczoraj jakieś ciacho za mną chodzi, więc dziś postanowiłam zapewnić sobie słodki wieczór Zainteresowanym podaję link do ciacha, ponoć bardzo wychwalane:
http://www.mmzielonagora.pl/artykul/...wy-204693.html

Miłego dnia )))
s_a_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 10:44   #1938
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:

Faktycznie Cie wkurzył.Moim zdaniem masz racje, powinien się bardziej poczuwac, w końcu to jego znajomi a tylko Ty sie wszystkim martwisz.W kazdym bądź razie nie ma co sie denerwowac, wszystko sie jakoś ułoży...cierpkiwości zycze;-)

A ja mam pytanko nie cierpiące zwłoki....zauważyłam u siebie wydzielinę z prawego sutka...wczesniej tez miałam wrażenie , że to z sutka ale zawsze jakos sobie to tlumaczyłam bo dziwne sie wydawało, myślałam, że może wodą się ochlapałam czy cos, bo gdy obserwowalam sutka wydawal sie suchyi przy nacisnieciu tez nic nie wypływało.Wczoraj wieczorem zdecydowanie to zauwazylam, gdy sie nachyliłam troche wyciekło i w nocy tez musiało bo miałam planke na pizamie...Wiem, że niektóre z Was tez to miały cos kojarze, że pisałyście o tym...ale chyba w późniejszej ciązy???czy u mnie na to nie za wczesnie?czy to bezpieczne??

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 10:48   #1939
anka_bzzz
Wtajemniczenie

A teraz kilka słów bezczelnie o sobie i swoim wczorajszym "połówkowym" napiszę.

Jestem szczęśliwa i jednocześnie rozczarowana.

Szczęśliwa, bo obejrzeliśmy dokładnie serducho, z którym wszystko ok, żołądek, wątroba, nerki. Dzieciaczek waży ok 600g. Ona twierdzi, że norma. Wychodzi z usg, że mniej więcej 23 tc. Liczyliśmy paluszki u rączek i nóżek, niestety ciężko to szło, bo USG tradycyjne, że tak powiem.

A co do rozczarowania - mamy wstydnisia! Nie pokazało nam nasze dziecko, co między nóżkami ma. Obracanie się na bok nic nie dało. A ja już chciałabym sobie coś kupić! Tzn maluchowi , bo tak jak pisałyście - najładniejsze ubranka, to te typowo dla chłopczyka albo typowo dla dziewczynki.

Pozdrawiam dziewczyny i życzę pogodnego dnia.
U mnie też świeci, ale pewnie na spacer się nie wybierzemy, bo musimy dzisiaj znowu po rodzinie pojeździć.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Faktycznie Cie wkurzył.Moim zdaniem masz racje, powinien się bardziej poczuwac, w końcu to jego znajomi a tylko Ty sie wszystkim martwisz.W kazdym bądź razie nie ma co sie denerwowac, wszystko sie jakoś ułoży...cierpkiwości zycze;-)

A ja mam pytanko nie cierpiące zwłoki....zauważyłam u siebie wydzielinę z prawego sutka...wczesniej tez miałam wrażenie , że to z sutka ale zawsze jakos sobie to tlumaczyłam bo dziwne sie wydawało, myślałam, że może wodą się ochlapałam czy cos, bo gdy obserwowalam sutka wydawal sie suchyi przy nacisnieciu tez nic nie wypływało.Wczoraj wieczorem zdecydowanie to zauwazylam, gdy sie nachyliłam troche wyciekło i w nocy tez musiało bo miałam planke na pizamie...Wiem, że niektóre z Was tez to miały cos kojarze, że pisałyście o tym...ale chyba w późniejszej ciązy???czy u mnie na to nie za wczesnie?czy to bezpieczne??
Masz na mysli siarę, tak? To normalne z tego co wiem i może się pojawiać od któregoś tam momentu. Ja nie mam żadnych sutkowych wydzielin póki co, ale to też kwestia indywidualna. Ponadto dochodzą nieścisłości w liczeniu tygodni, więc wydaje mi się, że nie masz się czym martwić.

Cytat:
(...)

Słuchajcie dziewczyny, mam do Was pytanie o witaminy w ciąży. Czy Wasi lekarze coś Wam zalecają do brania? Ja mam mieszane odczucia. Na początku chodziłam do innego lekarza i on mi powtarzał, że witaminy żadne nie są potrzebne. Ale nie byłam zadowolona z wizyt u tego lekarza i obecnie chodzę do innego. Rozmawiałam z nim ostatnio i on polecił mi branie jakichś witamin, np Feminatal albo Prenatal. Mąż mi kupił Prenatal DHA z budulcem mózgu i siatkówki oka dziecka i na razie łykam ten preparat. Zastanawiam się co potem, czy kupić jakiś inny, czy ciągle ten do końca ciąży. Co o tym myślicie? Proszę, napiszcie, czy Wy coś bierzecie i jeśli tak, to co? Dzięki za odpowiedzi
(...)
Ja biorę PregnęPlus lub Elevit. Wolę się wspomagać, bo mam wrażenie, że nie odżywiam się zdrowo. A po urodzeniu maleństwa możesz brać ten sam suplement najczęściej przez cały okres karmienia.

Czas edycji: 2010-09-24 o 10:51
Stary 2010-09-24, 10:55   #1940
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:

Justine niczym się nie martw, to zupełnie normalne, przepiszę Ci fragment książki "Oczekiwanie, wszystko, co musisz wiedzieć o ciąży i porodzie":

"Siara to pierwsze mleko wytwarzane przez piersi. Już w 20. tygodniu ciąży możesz zauważyć na swoich piersiach gęstą, żółtą substancję - to właśnie siara."

))

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

anka_bzzz dzięki za odpowiedz a drogie te Twoje preparaty? Może kupię sobie je jako następne...
s_a_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:05   #1941
gabishing
Rozeznanie

Cytat:

nasze tez wpadkowe dziecko miłości jak to się mówi

co do wesela - nie napinaj się tak Kochana, niech się TŻ zastanowi co kupić/wręczyć znajomym skoro Twój pomysł mu się nie spodobał
Stary 2010-09-24, 11:13   #1942
madelinem
Zadomowienie

Cytat:

nie denerwuje się tak, nie warto, bo dzidzia też się denerwuje. a facetom nie dogodzisz...już tak z nimi jest

Cytat:

Wieczorkiem zamierzam upiec placek kakaowy, taki najprostszy na świecie. Od wczoraj jakieś ciacho za mną chodzi, więc dziś postanowiłam zapewnić sobie słodki wieczór Zainteresowanym podaję link do ciacha, ponoć bardzo wychwalane:
http://www.mmzielonagora.pl/artykul/...wy-204693.html

Miłego dnia )))
biorę feminatal 400 metafolin + dha, u mnie w aptece 55 zł za 30 tabletek + 30 kapsułek. prze internet wychodzi taniej. dobrze, że przypomniał mi Twój post o tym, że muszę kupić

Cytat:

u mnie też już coś zauważyłam...

JeSuisUnPapillon w Szczecinie opłaca się wybierać na lumpki w poszukiwaniu ubranek dla dziecka? i gdzie np? tylko nie gdziś daleko od centrum, bo się zgubię
bo zaczyna mi się szkoła i będę miała chwile czasu przed odjazdem autobusu
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:15   #1943
agape
Zadomowienie

mysiopez a co ty masz za avatara??

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:26   #1944
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Bardzo bym chciała od przyszłego miesiąca albo w listopadzie, ale mąż na zmiany pracuje i nie wiem, jak nam się poukłada. Jestem ciekawa tego. Zobaczymy.

Ja akurat mam brata - Michała Jerzego, więc będzie na drugie.

Ja byłam wczoraj na połówkowym, a było to moje "dopiero" piąte USG, ale zawsze na wizycie słuchałyśmy bicia serduszka. A teraz dzieciak się rusza, więc mam pewność, że jest ok.
Co do tycia moja gin. powiedziała, że to kwestia indywidualna, że czasem się babki nie obżerają, a sporo mają na plusie. Czasem organizm też więcej wody zatrzymuje.

Wydaje mi się, że sposób "zrzucania" też ma spore znaczenie.

Zgadzam się w 100%.
Muszę się pożalić, że zauważyłam rozstępy po wewnętrznej stronie ud. Bu.

Mi lekarka powiedziała, żeby zrobiła sobie badania po 32 tc. i że wcześniej nie ma sensu.

Ja - tak jak już pisałam z zakupem wózka się wstrzymuję. Nie mamy, co prawda żadnego, ale nie martwię się, najwyżej kupimy coś niedrogiego. Nie potrzebuję jakichś zestawów, bo nosidełko mamy dostać, a nie wiadomo, czym nas rodzina jeszcze wspomoże.

Fajne te staniki, tylko drogie A ja z tych uświadomionych, więc będę mieć duży problem z kupnem "karmnika"

havana - uszy do góry. Przykre to, co piszesz, ale z własnego doświadczenia wiem, że w stresowych sytuacjach nawet w harmonijnym związku czasem się coś "sypie". My tak mieliśmy przed ślubem, a oczywiście głównym zapalnikiem były finanse...

A musicie iść w ogóle na to wesele? Może da się odmówić ze względu na Twoje złe samopoczucie? Młodych z jakimś drobiazgiem można i po ślubie odwiedzić.

Ogólnie staraj się nie denerwować (wiem, wiem - łatwo powiedzieć), bo szkodzisz sobie i dziecku. Myslę, że jak będziecie mieć wolniejszą chwilę to warto porozmawiać. Przemyśl co Ci leży na wątrobie i spróbujcie dojść do porozumienia.
ja jestem na nie z karmieniem, juz nie będę pisac dlatego itd., ale coś tam kupię. Szkoda, że 90 proc brzydka jak dla starych bab;-) Broni się H&M i sweet dreams no ie pamietam takie w łączkę jak "normalne" na allegro

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:37   #1945
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Justine niczym się nie martw, to zupełnie normalne, przepiszę Ci fragment książki "Oczekiwanie, wszystko, co musisz wiedzieć o ciąży i porodzie":

"Siara to pierwsze mleko wytwarzane przez piersi. Już w 20. tygodniu ciąży możesz zauważyć na swoich piersiach gęstą, żółtą substancję - to właśnie siara."

))

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

anka_bzzz dzięki za odpowiedz a drogie te Twoje preparaty? Może kupię sobie je jako następne...
Skasowałam sobie post!

Do do leków:
Oba preparaty kosztują ponad 30 zł, dochodzą nawet do 40) za 30 tabletek/kapsułek).
Ja zwykle sprawdzam tutaj i doliczam kilka złotych do ceny (jak chcę znać orientacyjną), np: http://www.*******/apteka/p45986-Pre...apsulki_30_szt
Chociaż u mnie w miasteczku jest apteka (chyba jakaś sieciowa), w której można w pon. i śr. między 10 a 1 2 kupić leki bez marży (albo bez Vatu? nie wiem) i wtedy to wychodzi ok 30.
Elevit można też nabyć w opakowaniu bodajże 96 kapsułek, musiałabym sprawdzić cenę.
Dużo się po forach tego preparatu przewija:
http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...-tabletek.html

EDIT:
PregnaPlus
Elevit

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
ja jestem na nie z karmieniem, juz nie będę pisac dlatego itd., ale coś tam kupię. Szkoda, że 90 proc brzydka jak dla starych bab;-) Broni się H&M i sweet dreams no ie pamietam takie w łączkę jak "normalne" na allegro

Właśnie chyba wiem, o które Ci chodzi, bo parę dni temu oglądałam, ale nie ma mojego rozmiaru. Niestety jestem większych rozmiarów, a i biust mam spory
Do H&M mam zamiar się jeszcze przejechać, ale to "wyprawa", bo parędziesiąt km ode mnie.
Ogólnie ceny porządnych staników są bardzo wysokie...
A co do karmienia Twoją opinię znam, sama obiecuję sobie pół roku góra, o ile w ogóle będę mogła karmić.

PS. Nie wiecie dlaczego jedną aptekę internetową mi wizaż "wygwiazdkował"?

Czas edycji: 2010-09-24 o 11:42 Powód: literówki
Stary 2010-09-24, 11:52   #1946
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
A ile czasu go brałaś???

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Właśnie zamierzam tak zrobic...zapisywac sobie co jem.
Ja brałam od hm.. dwa dni od począcia (po monitoringu cyklu..) do końca 16 t.c.

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
mysiopez a co ty masz za avatara??
Kiedyś znalazłam to zdjęcie w necie i strasznie mi się spodobało. Mój maluszek jakos słabo się ustawia do zdjęć..

Dziewczyny! Dziś jest piątek. Ja jestem na atybiotykach od poniedziałku. Owszem gardło przestało boleć, ale dalej mam kaszel i doszedł katar.. Myślicie, że za szybko chcę wyzdrowieć czy, że te leki nie działają? Mam iść na kolejną wizytę do rodzinnego? czy się wstrzymać?

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

PS. Nie wiecie dlaczego jedną aptekę internetową mi wizaż "wygwiazdkował"?
Jeśli się nie mylę to chodzi ci o doz? zawsze ją kropkują.. pisz doz i nazwę leków.. Dziewczynki znajdą;D

Stary 2010-09-24, 12:09   #1947
_havana_
Raczkowanie

Dziękuję Wam! Wszystkie jesteście kochane
Wyżaliłam się i już mi trochę lepiej Trzeba zebrać się do kupy bo dziecko potrzebuje szczęśliwej mamy a nie płaczka jakiegoś
A na wesele to już nie tkne palcem nic Niech Tż działa. A jak nie zadziała to nie pójdziemy

s_a_j ja biorę pranatal classic. Mi włsnie prenatal lekarz polecał
i zakręce i tak sobie chyba te włoski i najwyżej się mojemu nie będzie podobać. Będą mnie inni podrywać

kaskup Avatar to Twoja córcia?

anka_bzzz może dzidzia chce Was trzymać w tym napięciu! Najważniejsze, że jest zdrowe Mi ostatnio dzidzia też nie chciała pokazać co tam ma. 30tego mam połówkowe więc będę wypatrywać, ale może znowu nam psikusa zrobi nie wiadomo

gabishing ja podejrzewam, że tutaj z jakieś 80% to pewnie "dzieci miłości"
Po prostu nadszedł na nas czas!

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

mysiopemnie kaszel też już tydzień męczy... Ale zawsze miałam problem z pozbyciem się kaszlu. Potrafiłam miesiąc albo nawet dwa tak się męczyć.
Teraz już chyba do lekarza nie pójde tylko popytam w aptece o jakiś syrop
Ale Ty bierzesz antybiotyki więc chyba wszystkie objawy powinny Ci zniknąc... Może jednak powinnaś się przejść do lekarza bo po co masz się truć antybiotykiem skoro nie pomaga.
Stary 2010-09-24, 12:32   #1948
gabishing
Rozeznanie

Dziewczyny,
wybaczcie nie chciało mi się wczoraj wklepywac tej diety zrobię to dzis obiecuję i może uwiesze gdzies tu na forum żebyście wszystkie sobie mogły ją poczytac nic specjalnego ta dieta poprostu porady i kilka przepisów jak racjonalnie się odzywiac w ciązy. Mnie dietetyczka generalnie radziła uwazac na cukier w ciązy bo on lubi sobie szlaeć w tym okresie narazie wracam do pracy bo mnie tu wnerwia jedna kleintka co sama nie wie czego chce
Stary 2010-09-24, 12:38   #1949
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Dziewczyny! Dziś jest piątek. Ja jestem na atybiotykach od poniedziałku. Owszem gardło przestało boleć, ale dalej mam kaszel i doszedł katar.. Myślicie, że za szybko chcę wyzdrowieć czy, że te leki nie działają? Mam iść na kolejną wizytę do rodzinnego? czy się wstrzymać?

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Jeśli się nie mylę to chodzi ci o doz? zawsze ją kropkują.. pisz doz i nazwę leków.. Dziewczynki znajdą;D
Jeśli masz dobrego lekarza, do którego masz zaufanie i nie jest jakimś oszołomem to idź. Będziesz mieć czyste sumienie, a kaszel na pewno męczący. Ja mam takie zawsze schizy, że zwymiotuję w końcu jak mnie tak zrywa.

Tak chodzi o doz. Swoją drogą ciekawe...

Cytat:
Dziękuję Wam! Wszystkie jesteście kochane
Wyżaliłam się i już mi trochę lepiej Trzeba zebrać się do kupy bo dziecko potrzebuje szczęśliwej mamy a nie płaczka jakiegoś
A na wesele to już nie tkne palcem nic Niech Tż działa. A jak nie zadziała to nie pójdziemy

s_a_j ja biorę pranatal classic. Mi włsnie prenatal lekarz polecał
i zakręce i tak sobie chyba te włoski i najwyżej się mojemu nie będzie podobać. Będą mnie inni podrywać

anka_bzzz może dzidzia chce Was trzymać w tym napięciu! Najważniejsze, że jest zdrowe Mi ostatnio dzidzia też nie chciała pokazać co tam ma. 30tego mam połówkowe więc będę wypatrywać, ale może znowu nam psikusa zrobi nie wiadomo

gabishing ja podejrzewam, że tutaj z jakieś 80% to pewnie "dzieci miłości"
Po prostu nadszedł na nas czas!

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

mysiopemnie kaszel też już tydzień męczy... Ale zawsze miałam problem z pozbyciem się kaszlu. Potrafiłam miesiąc albo nawet dwa tak się męczyć.
Teraz już chyba do lekarza nie pójde tylko popytam w aptece o jakiś syrop
Ale Ty bierzesz antybiotyki więc chyba wszystkie objawy powinny Ci zniknąc... Może jednak powinnaś się przejść do lekarza bo po co masz się truć antybiotykiem skoro nie pomaga.
Jak się nie dogadacie to nie pójdziecie, nikt Was za to nie zlinczuje. A jak się komuś coś nie podoba, to jego sprawa. Inna sytuacja by była, gdybyś czuła się kwitnąco, miała kasę na prezent i inne okołoweselne drobiazgi i gdybyś szła do osób, które bardzo lubisz i chcesz im po prostu w tym dniu towarzyszyć.

Ja po prostu chcę wiedzieć, czy niebieskie, czy różowe Chociaż większość pewnie i tak będzie zielona.
Stary 2010-09-24, 13:37   #1950
kaskup
Rozeznanie

Cytat:

.
tak to moja Amelka..

co do witamin to jak ja chodziłam w ciąży z Amelka to zadnych witamin nie brałam bo moj lekarz uwazał ze jak sie ma morfologie na bardzo dobrym poziomie to nie trzeba sie faszerowac..
teraz biore Faminantal, bo musze brac cos co ma zwiekszona dawke kwasu foliowego..

mysiopez dla własnego spokoju moze podejdz do lekarza zeby cie osłuchał.. teraz sa jakies podstepne wirusy.. moja mama np je juz drugi antybiotyk a poprawy nie widac..

gabishing to dziś czekamy na dietke

Justine1988 siara to nic strasznego.. mi tez czasem teraz cos pocieknie..

miałam okna myc ale jak moj tz usłyszał to mi płyn schował i stwierdził ze on to zrobi w sobote jak bedzie miał wolne.. wiec poszłam z Amelka na spacerek bo jest dzis normalnie gorąco.. ale to chyba ostatnie takie dni..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości