|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Cytat:
|
|
|
|
|
#1922 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
ja teraz w ciąży tez odwrotnie
|
|
#1923 |
|
Wtajemniczenie
|
jak kupowalam czapeczki dla mojego pierworodnego to nie bylo rozm w sytlu 0-3 m-ce tylko w cm rozmira glowki, nasza pierwsza czapeczka miala 36 cm czyli obwód głowki
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz czasem nam sie wydaje ze malo jemy, lub nie za duzo warto przez tydzien zapisywac wszystko co jemy, bardzo czesto nie zuwarzamy przekasek w ciagu dnia moze faktycznie nic nie sa sie poradzic bo jesz w normie a moze uda ci sie zobaczyc co mozna wyeleminowac |
|
|
|
|
#1925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za mną chodzą kanapki z samym masłem... i od 3 dni w sumie tylko to jadam.. no i w sumie dziś rosół.. |
|
|
|
|
#1926 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Nawet nie probuje Was nadrobic, bo nie mam szans 5 stron, moze w wekend .Tak krotko Saj witaj .Ja polowkowe tez mam 30 wrzesnia, wiec wiecej nas bedzie , wtedy tez ginka moja dziewczynke potwierdzi .Odebralam wczoraj starsze dziecie, i happy jestem, jak je w komplecie mam TZ tez dzis sie zjawi Poza tym piekna pogoda dzis u nas, wiec wykorzystuje nagly przyplyw energii, wysprzatalam co sie dalo, cos tam w kuchni porzadzilam, a teraz siadlam na p....e, bo mnie chyba kosc ogonowa boli .Jutro mam w planie mycie okien, pranie firan etc.., chyba teraz najlepszy czas na takie cos .Co do zakupow dla malenstwa jak bede cos kupowala w polowie pazdziernika, jak ferie beda, wtedy moge na spokojnie z dzieciakami wyskoczyc, niech tez maja frajde w wybieraniu .Nad wozkiem tez ciagle sie zastanawiam, w sensie, czy bede wychodzic na spacery zima, bo spacerowke rozkladana na plasko mam. No i czy ma sens na te 3-4 miesiace ehh .Nic spiaca jestem, wiec zmykam do lozka, a Wam tez spokojnej nocy zycze
|
|
|
|
#1927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez Wam zycze spokojnej nocy.. ja dziś sama w tz moja Amelka poszła nocowac do mojej siostry..
Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png Edytowane przez kaskup Czas edycji: 2010-09-23 o 21:13 |
|
|
|
|
#1928 |
|
BAN stały
|
Ja brałam Duphaston i nie przytyłam po nim. Tyję wręcz za mało...
Ale tak jak dziś pomyślałam, każda z nas pisze że tylko mniej się rusza (no bo nie można intensywnie lub w ogóle sportu uprawiać czy dźwigać), je tylko trochę więcej na każdy posiłek, czasami pozwala sobie na spełnienie zachcianek i... tak naprawdę jakby to wszystko podliczyć to okazuje się że nasze "tylko" urasta do całkiem sporych rozmiarów Może przy zbyt dużym wzroście masy warto po prostu część bardziej tuczących rzeczy zastąpić warzywami i owocami (to są akurat moje zachcianki, to może dlatego nie tyję...) - np. w postaci sałatki - , a wtedy i my zjemy więcej, dla dziecka będzie zdrowo, a utyjemy pewnie odrobinę mniej a ciasteczka i inne słodycze naprawdę nie są tak niezbędne dla naszych maluszków Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-09-23 o 23:54 |
|
|
|
#1929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja co prawda teraz więcej się ruszam ale już chyba nie mogę tak dłużej. Nie służy to maleństwu.. Jednak doktorek miał rację.. jak nie chodzę dużo to brzuch nie boli.. |
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę żę to nie duphaston sam w sobie jest winowajcą tylko on w połączeniu z brakiem ruchu, brakiem mdłości i mgromnym apetytem (niby nie jadłam nic niezdrowego ale ogólnie dużo). do 10 tyg kazali leżeć jak najwięcej, nie robiłam dosłownie nic i już wtedy miałam 5-6 kg na plusie
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
a tu strona ze stanikami dla karmiących z WB przesyłka do PL tylko 1 Ł może będziecie zainteresowane:
http://www.nursingbra.co.uk/searchbysize.htm
|
|
#1932 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Dziewczyny za pomysły na prezent
Wczoraj pojechałam na zakupy i po negocjacjach wymyśliłam, że kupie takie ręczniki z nadrukami "mąż","żona" i coś do tego. Już się cieszyłam, że jest pomysł, dzwonie do narzeczonego i co? "Nie!" "Żadnych ręczników, pościeli, kocy" No załamałam się strasznie.... Dalej : stwierdziłam, że trochę szkoda mi na tego fryzjera i może zaoszczędzę i zakręce sobie włosy lokówką. Wszystkim się podobało. Wyglądałam słodziutko. Włosy mam mniej więcej do ramion. Tż wrócił z pracy i co usłyszałam? Że do mnie w ogóle loki nie pasują i czy ma mi fryzjera umówić na sobotę... Dość! To ja się głupia staram! Myślę, żeby na czymś oszczędzić a on sobie pójdzie na imprezkę i będzie kase wydawał i dokumenty gubił?!! ![]() ![]() Coś we mnie pękło. Nie mam ochoty w ogóle z nim rozmawiać. Wesele jest jego znajomych. Niech wszystko załatwia. Umywam rączki. Jutro wesele a prezentu, kartki i pomysłów brak ![]() Przepraszam, że Wam tu truję, ale on mnie po prostu strasznie dobija. Przyznają, że z ciążą po prostu wpadliśmy, ale coraz więcej faktów upewnia mnie, że jesteśmy razem tylko z tego powodu
|
#1933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Właśnie zamierzam tak zrobic...zapisywac sobie co jem.
|
|
#1935 |
|
Rozeznanie
|
witam sie z rana..
u nas piekna pogoda.. _havana_ tz sie nie przejmuj, jak tak sie zachowuje to niech sam wymysla prezenty itp moja Amelka wrociła wczoraj o 22.30 bo sie u siostry rozwyła i stwierdziła ze chce do mamy...
|
#1936 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do tycia moja gin. powiedziała, że to kwestia indywidualna, że czasem się babki nie obżerają, a sporo mają na plusie. Czasem organizm też więcej wody zatrzymuje. Cytat:
Cytat:
Muszę się pożalić, że zauważyłam rozstępy po wewnętrznej stronie ud. Bu. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja z tych uświadomionych, więc będę mieć duży problem z kupnem "karmnika" ![]() Cytat:
A musicie iść w ogóle na to wesele? Może da się odmówić ze względu na Twoje złe samopoczucie? Młodych z jakimś drobiazgiem można i po ślubie odwiedzić. Ogólnie staraj się nie denerwować (wiem, wiem - łatwo powiedzieć), bo szkodzisz sobie i dziecku. Myslę, że jak będziecie mieć wolniejszą chwilę to warto porozmawiać. Przemyśl co Ci leży na wątrobie i spróbujcie dojść do porozumienia. Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-09-24 o 10:36 Powód: literówka |
||||||||||
|
|
|
#1937 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry Mamuśki, Havana uszka do góry! Uważam, że loczki to dobry pomysł, może nie pasują każdemu, ale jeśli Ty się dobrze w nich czułaś, to na pewno Tobie pasują
Ja na ostatnim weselu też sama kręciłam i byłam baaaardzo zadowolona. Mam nadzieję, że Twój TŻ się ogarnie przed tym weselem, niech sam spróbuje załatwić prezent, każdemu się nie dogodzi...Słuchajcie dziewczyny, mam do Was pytanie o witaminy w ciąży. Czy Wasi lekarze coś Wam zalecają do brania? Ja mam mieszane odczucia. Na początku chodziłam do innego lekarza i on mi powtarzał, że witaminy żadne nie są potrzebne. Ale nie byłam zadowolona z wizyt u tego lekarza i obecnie chodzę do innego. Rozmawiałam z nim ostatnio i on polecił mi branie jakichś witamin, np Feminatal albo Prenatal. Mąż mi kupił Prenatal DHA z budulcem mózgu i siatkówki oka dziecka i na razie łykam ten preparat. Zastanawiam się co potem, czy kupić jakiś inny, czy ciągle ten do końca ciąży. Co o tym myślicie? Proszę, napiszcie, czy Wy coś bierzecie i jeśli tak, to co? Dzięki za odpowiedzi ![]() Wieczorkiem zamierzam upiec placek kakaowy, taki najprostszy na świecie. Od wczoraj jakieś ciacho za mną chodzi, więc dziś postanowiłam zapewnić sobie słodki wieczór Zainteresowanym podaję link do ciacha, ponoć bardzo wychwalane:http://www.mmzielonagora.pl/artykul/...wy-204693.html Miłego dnia )))
|
|
|
|
#1938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja mam pytanko nie cierpiące zwłoki....zauważyłam u siebie wydzielinę z prawego sutka...wczesniej tez miałam wrażenie , że to z sutka ale zawsze jakos sobie to tlumaczyłam bo dziwne sie wydawało, myślałam, że może wodą się ochlapałam czy cos, bo gdy obserwowalam sutka wydawal sie suchyi przy nacisnieciu tez nic nie wypływało.Wczoraj wieczorem zdecydowanie to zauwazylam, gdy sie nachyliłam troche wyciekło i w nocy tez musiało bo miałam planke na pizamie...Wiem, że niektóre z Was tez to miały cos kojarze, że pisałyście o tym...ale chyba w późniejszej ciązy???czy u mnie na to nie za wczesnie?czy to bezpieczne??
|
|
#1939 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A teraz kilka słów bezczelnie o sobie i swoim wczorajszym "połówkowym" napiszę.
![]() Jestem szczęśliwa i jednocześnie rozczarowana. Szczęśliwa, bo obejrzeliśmy dokładnie serducho, z którym wszystko ok, żołądek, wątroba, nerki. Dzieciaczek waży ok 600g. Ona twierdzi, że norma. Wychodzi z usg, że mniej więcej 23 tc. Liczyliśmy paluszki u rączek i nóżek, niestety ciężko to szło, bo USG tradycyjne, że tak powiem. A co do rozczarowania - mamy wstydnisia! Nie pokazało nam nasze dziecko, co między nóżkami ma. Obracanie się na bok nic nie dało. Pozdrawiam dziewczyny i życzę pogodnego dnia. ![]() U mnie też świeci, ale pewnie na spacer się nie wybierzemy, bo musimy dzisiaj znowu po rodzinie pojeździć. ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
póki co, ale to też kwestia indywidualna. Ponadto dochodzą nieścisłości w liczeniu tygodni, więc wydaje mi się, że nie masz się czym martwić. Cytat:
Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-09-24 o 10:51 |
||
|
|
|
#1940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Justine niczym się nie martw, to zupełnie normalne, przepiszę Ci fragment książki "Oczekiwanie, wszystko, co musisz wiedzieć o ciąży i porodzie": "Siara to pierwsze mleko wytwarzane przez piersi. Już w 20. tygodniu ciąży możesz zauważyć na swoich piersiach gęstą, żółtą substancję - to właśnie siara." ))---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- anka_bzzz dzięki za odpowiedz a drogie te Twoje preparaty? Może kupię sobie je jako następne...
|
|
|
|
|
#1941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nasze tez wpadkowe dziecko miłości jak to się mówi ![]() co do wesela - nie napinaj się tak Kochana, niech się TŻ zastanowi co kupić/wręczyć znajomym skoro Twój pomysł mu się nie spodobał
|
|
|
|
|
#1942 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
JeSuisUnPapillon w Szczecinie opłaca się wybierać na lumpki w poszukiwaniu ubranek dla dziecka? i gdzie np? tylko nie gdziś daleko od centrum, bo się zgubię ![]() bo zaczyna mi się szkoła i będę miała chwile czasu przed odjazdem autobusu |
|||
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1945 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do do leków: Oba preparaty kosztują ponad 30 zł, dochodzą nawet do 40) za 30 tabletek/kapsułek). Ja zwykle sprawdzam tutaj i doliczam kilka złotych do ceny (jak chcę znać orientacyjną), np: http://www.*******/apteka/p45986-Pre...apsulki_30_szt Chociaż u mnie w miasteczku jest apteka (chyba jakaś sieciowa), w której można w pon. i śr. między 10 a 1 2 kupić leki bez marży (albo bez Vatu? nie wiem) i wtedy to wychodzi ok 30. Elevit można też nabyć w opakowaniu bodajże 96 kapsułek, musiałabym sprawdzić cenę. Dużo się po forach tego preparatu przewija: http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...-tabletek.html EDIT: PregnaPlus Elevit ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
Właśnie chyba wiem, o które Ci chodzi, bo parę dni temu oglądałam, ale nie ma mojego rozmiaru. Niestety jestem większych rozmiarów, a i biust mam spory ![]() Do H&M mam zamiar się jeszcze przejechać, ale to "wyprawa", bo parędziesiąt km ode mnie. Ogólnie ceny porządnych staników są bardzo wysokie... ![]() A co do karmienia Twoją opinię znam, sama obiecuję sobie pół roku góra, o ile w ogóle będę mogła karmić. PS. Nie wiecie dlaczego jedną aptekę internetową mi wizaż "wygwiazdkował"? Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-09-24 o 11:42 Powód: literówki |
||
|
|
|
#1946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś znalazłam to zdjęcie w necie i strasznie mi się spodobało. Mój maluszek jakos słabo się ustawia do zdjęć.. Dziewczyny! Dziś jest piątek. Ja jestem na atybiotykach od poniedziałku. Owszem gardło przestało boleć, ale dalej mam kaszel i doszedł katar.. Myślicie, że za szybko chcę wyzdrowieć czy, że te leki nie działają? Mam iść na kolejną wizytę do rodzinnego? czy się wstrzymać? ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Jeśli się nie mylę to chodzi ci o doz? zawsze ją kropkują.. pisz doz i nazwę leków.. Dziewczynki znajdą;D |
|
|
|
|
#1947 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam! Wszystkie jesteście kochane
Wyżaliłam się i już mi trochę lepiej Trzeba zebrać się do kupy bo dziecko potrzebuje szczęśliwej mamy a nie płaczka jakiegoś![]() A na wesele to już nie tkne palcem nic Niech Tż działa. A jak nie zadziała to nie pójdziemy![]() s_a_j ja biorę pranatal classic. Mi włsnie prenatal lekarz polecał ![]() i zakręce i tak sobie chyba te włoski i najwyżej się mojemu nie będzie podobać. Będą mnie inni podrywać kaskup Avatar to Twoja córcia? ![]() anka_bzzz może dzidzia chce Was trzymać w tym napięciu! Mi ostatnio dzidzia też nie chciała pokazać co tam ma. 30tego mam połówkowe więc będę wypatrywać, ale może znowu nam psikusa zrobi nie wiadomogabishing ja podejrzewam, że tutaj z jakieś 80% to pewnie "dzieci miłości" Po prostu nadszedł na nas czas! ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- mysiopemnie kaszel też już tydzień męczy... Ale zawsze miałam problem z pozbyciem się kaszlu. Potrafiłam miesiąc albo nawet dwa tak się męczyć. Teraz już chyba do lekarza nie pójde tylko popytam w aptece o jakiś syrop ![]() Ale Ty bierzesz antybiotyki więc chyba wszystkie objawy powinny Ci zniknąc... Może jednak powinnaś się przejść do lekarza bo po co masz się truć antybiotykiem skoro nie pomaga.
|
#1948 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny,
wybaczcie nie chciało mi się wczoraj wklepywac tej diety zrobię to dzis obiecuję i może uwiesze gdzies tu na forum żebyście wszystkie sobie mogły ją poczytac nic specjalnego ta dieta poprostu porady i kilka przepisów jak racjonalnie się odzywiac w ciązy. Mnie dietetyczka generalnie radziła uwazac na cukier w ciązy bo on lubi sobie szlaeć w tym okresie narazie wracam do pracy bo mnie tu wnerwia jedna kleintka co sama nie wie czego chce
|
|
|
|
#1949 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak chodzi o doz. Swoją drogą ciekawe... Cytat:
Ja po prostu chcę wiedzieć, czy niebieskie, czy różowe
|
||
|
|
|
#1950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do witamin to jak ja chodziłam w ciąży z Amelka to zadnych witamin nie brałam bo moj lekarz uwazał ze jak sie ma morfologie na bardzo dobrym poziomie to nie trzeba sie faszerowac.. teraz biore Faminantal, bo musze brac cos co ma zwiekszona dawke kwasu foliowego.. mysiopez dla własnego spokoju moze podejdz do lekarza zeby cie osłuchał.. teraz sa jakies podstepne wirusy.. moja mama np je juz drugi antybiotyk a poprawy nie widac.. gabishing to dziś czekamy na dietke Justine1988 siara to nic strasznego.. mi tez czasem teraz cos pocieknie.. ![]() miałam okna myc ale jak moj tz usłyszał to mi płyn schował i stwierdził ze on to zrobi w sobote jak bedzie miał wolne.. wiec poszłam z Amelka na spacerek bo jest dzis normalnie gorąco.. ale to chyba ostatnie takie dni..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

faktyczni e wiecej niz przed ciaza ale przed ciaza to ja zawsze sie dochudzalam: duzo sportu, teraz ne moge, - zupelnie inny tryb zycia, kiedys od rana na nogach do wieczora, teraz tez mam sporo obowiazkow domowych ale wiecej wypoczywam, jak zalecila doktorka, - nie jadlam kolacji, teraz jem bo nie moge sie glodzic, naet nie zwiekszylam ilsci zjadanych posilkow tylko urozmaicilam swoja diete w owoce i warzywa, sporo ich jem..noi pozwalam sobie spelnic swoje zachcianki ale ktora kobieta w ciazy sobie tego odmawia...raz jest to cos slodkiego, raz kefir, raz ogore, śledzik...czy to taki grzech..fast foody jak juz mowilam raz na jakis czas ...nie wiem ale znalazłam watek gdzie sie wypowiadaja dziewczyny ktore braly duphaston.

Haters Gonna Hate 
.
.