Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-24, 10:12   #481
FraniaPirania
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

a ja nie wiem co sie dzieje z moim dzieckiem chodzi o jedzenie, czasami (ale juz nie tak czesto) jest tak ze zje butle normalnie, a czasami ma tak ze sie wierci, wygna, prezy, az sie robi czerwony, nie je, zaczyna plakac i pluje tym mlekiem na poczatku nie wiedzialam co robic, teraz juz wiem ze musze przeczekac, wsadzam cmoka do buzi i przytulam, cmoka zawsze ssie wiec glodny, jak juz sie uspokoi to znowu daje, reakcje sa rozne, raz zje do konca bez oderwania sie od butli (ale wtedy to zazwyczaj gapi sie gdzies, i jakby zapomnial ze je) raz pociagnie i znowu placz, a nawet tak ma ze jak zobaczy tylko butle u mnie w rece to juz wyje
doszlo do tego ze to ja musze dawac mu ciagle jesc bo moj to cuduje, wpycha mu ta butle na sile, trzyma go nogami zeby sie nie wil i jest jeszcze gorzej
teraz bylo to samo,chcialam dac to nie moglam, w koncu uspokoilam i
usnol, a przeciez wstal pol godziny temu

nie, to nie kolki, pierdy ma...
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 10:14   #482
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

hd- mi powiedziano ze pierwsza wizyta za darmo u ortopedy, ale jak chcem USG to musze zaplacic 70zl, nie wiem po co skladki....okulista tez prywatnie 50zl

frania - jak tak reguje, odstaw butelke wez do gory, poczekaj az sie odbije a jka dlugo sie nie odbija to znow daj butelke czasami nalyka sie powietrza i musi wzias do piony powinno pomoc
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-24 o 10:17
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 10:16   #483
caprica6
Wtajemniczenie

Chyba wreszcie konczy mi sie plamienie, od kilku dni leci cos jasnego Ale boli czesto jak na @ wiec nie wiem.... Dzis ide do gina, zobaczymy co powie

Frania u mnie jest to samo!! Moja Ala od wczoraj starsznie marudzi, je co 2 godz albo nawet czesciej, wczesniej w dzien wytryzmywala 3-4, nie wiem co jest Dobrze ze w nocy bez zmian (jedno karmienie) ale po wczorajszym dniu jestem wykonczona, spala moze max godz Wydaje mi sie ze mogla sie podziebic bo troche pokasluje, moze to dlatego. Przyjdzie dzis polozna i oceni. Poza tym wyskoczyly jej na szyjce i za uszkiem jakies krostki, nie mam pojecia od czego
Jestem jakas zmeczona, TŻ ciagle w pracy, zreszta nawet jak jest w domu to duzo nie pomoze bo ma zwichniety bark i jedna reka ma niesprawna...
Z dobrych wiadomosci to schudlam 1kg, nawet nie wiem jak i kiedy Jeszcze tylko 4

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-09-24 o 10:19
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 10:22   #484
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
frania - ja wlasnie tak sie odchudzalam
zadowolona jestes?

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:

frania - jak tak reguje, odstaw butelke wez do gory, poczekaj az sie odbije a jka dlugo sie nie odbija to znow daj butelke czasami nalyka sie powietrza i musi wzias do piony powinno pomoc
czasami pomaga, ale nie zawsze, ja juz mam strasa jak mam mu dawac jesc
Stary 2010-09-24, 10:28   #485
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
zadowolona jestes?

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

czasami pomaga, ale nie zawsze, ja juz mam strasa jak mam mu dawac jesc
Mojej pomaga ale zadko sie to juz zdarza

A z odchudzania tak, schudlam 30 kg a teraz niestety nie idzie tak szybko ale staram sie

Stary 2010-09-24, 10:33   #486
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
za co płaciłyście? za wizytę u ortopedy?

No tak 30 złotych. Może nie majątek, ale co miesiąc płacę składkę zdrowotna więc cos mi sie należny chyba? Złodzieje. Państwowa służbę zdrowia powinno sie zlikwidować.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 10:34   #487
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Mojej pomaga ale zadko sie to juz zdarza

A z odchudzania tak, schudlam 30 kg a teraz niestety nie idzie tak szybko ale staram sie
nie wiem jaka Ty mials diete, ale moja kolezanka miala 1200 kalori (jak to sie psze) i najadala sie, nie chodzila glodna,
bo to chyba najgorsze byc na diecie, glodnym, zlym, a wiadomo ze dziecko nie zawsze dostarcza nam samych radosci
Stary 2010-09-24, 10:35   #488
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
hd- mi powiedziano ze pierwsza wizyta za darmo u ortopedy, ale jak chcem USG to musze zaplacic 70zl, nie wiem po co skladki....okulista tez prywatnie 50zl
czyli wychodzą z założenia, że to USG jest na Twoje żądanie i dlatego jest płatne. Pewnie bezpłatnie robią tylko w "krytycznych" przypadkach. Aaaaaaaaa....... Jak to mnie wku.... Nie chodzi o pieniądze tylko o fakt. Płacę składki całe życie. Niemałe. Nie korzystałam z państwowej służby zdrowia do czasu porodu i co? i mam zapłacić za badanie mojego dziecka? Co za kraj!!!!

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 10:43   #489
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
czyli wychodzą z założenia, że to USG jest na Twoje żądanie i dlatego jest płatne. Pewnie bezpłatnie robią tylko w "krytycznych" przypadkach. Aaaaaaaaa....... Jak to mnie wku.... Nie chodzi o pieniądze tylko o fakt. Płacę składki całe życie. Niemałe. Nie korzystałam z państwowej służby zdrowia do czasu porodu i co? i mam zapłacić za badanie mojego dziecka? Co za kraj!!!!
Wiem co czujesz, mnie tez to strasznie wkurza...po za pobytem w szpitalu to nie korzystam z uslug sluzby zdrowia, bo przewaznie slysze limit sie skonczyl, wiec prywatnie, a czemu nie ma tak ze na osobe jest limit a nie na ilosc przyjetych pacjetow mimo ze jedna osoba byla 5 razy a ty nie zdazylas
Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
nie wiem jaka Ty mials diete, ale moja kolezanka miala 1200 kalori (jak to sie psze) i najadala sie, nie chodzila glodna,
bo to chyba najgorsze byc na diecie, glodnym, zlym, a wiadomo ze dziecko nie zawsze dostarcza nam samych radosci
ja milam 1000kcl i warzywa, tez nie chodzilam glodna niechodze nadal

Stary 2010-09-24, 10:57   #490
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
No tak 30 złotych. Może nie majątek, ale co miesiąc płacę składkę zdrowotna więc cos mi sie należny chyba? Złodzieje. Państwowa służbę zdrowia powinno sie zlikwidować.
no właśnie, chodzi o fakt...

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

karolcia, marta - no to sobie ponarzekałyśmy i tyle

Stary 2010-09-24, 11:00   #491
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
no właśnie, chodzi o fakt...

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

karolcia, marta - no to sobie ponarzekałyśmy i tyle
Ach niestety tyle mamy co sobie ponarzekamy
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:17   #492
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
za co płaciłyście? za wizytę u ortopedy?
no czy oni powariowali??? to na co ida te moje składki???
ja byłam w poradni preluksacyjnej ze skierowania pediatry i nic nie płaciłam a usg też nam lekarz zrobił-bezpłatnie

hd- dobre wiadomości i oby po wizycie były jeszcze lepsze

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
kiedy się tak odchudzałaś? po ciąży czy wcześniej?

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:22   #493
itakasia
Zakorzenienie

witam
ale mnie zaszokowalyscie tymi wizytami platnymi. ja bylam u ortopedy i Zosia miala usg i wszystko bezplatne
Stary 2010-09-24, 11:51   #494
hd2005
Zakorzenienie

Widać w służbie zdrowia pełna samowolka. Jedni płaca inni nie...
Szkoda słów...

Zobaczymy jak będzie u nas

Stary 2010-09-24, 11:58   #495
kasienka2607
Rozeznanie

GG do kasienka2607

cześć.
Piszę, bo może któraś z Was jest ciekaw co u Nas.

W środę pojechaliśmy na izbę przyjęć, badanie przez ortopedę, badanie przez pediatrę i na oddział. Przyjeli Nas.
Pobierania krwi - i raz kłucie, drugie, trzecie. Tak mi Wojtusia pokuły że szok.
w czwartek o 8 rano mieliśmy mieć operację ale ...
wyniki krwi wyszły złe.
Wojtuś prawdopodobnie ma ZABURZENIA KRZEPNIĘCIA KRWI.
Lekarze nie podjeli się operacji, bo mogło by dojść do krwotoku i najgorszego - nawet śmierci mojego maleństwa.
Wypisali nas do domu ze skierowaniem do hematologa. Ale byli tak uprzejmi że sami ustalili nam termin.
W PONIEDZIAŁEK znowu idziemy do szpitala do Łodzi - na oddział hematologii. Prawdopodobnie na 3 dni (ale się okaże)
Jeśli w środę wyjdziemy, to w czwartek znowu Łódź i ortopeda - zmiana gipsu, i na nowo ustalanie terminu operacji - OCZYWIŚCIE JEŻELI HEMATOLOG SIĘ ZGODZI NA OPERACJĘ.

Jestem tak wykończona psychicznie że mam dość. Ale wiem że muszę się trzymać dla mojego Maleństwa no i przed Mężem.

Na dodatek w Matce Polce - sale na ortopedii dla Maluszków są tak małe że szok. Na naszej sali były trzy łóżeczka. Jednak zajęte tylko dwa. Na jednym leżał Wojtuś, na drugim inne dziecko, więc trzecie wolne wystawili na korytarz. dzięki temu było więcej miejsca na sali, więc mogłam sobie rozłożyć materac żeby się przespać.
Wczoraj dopiero o 14 były wypisy. Więc Wojtuś nadal był pacjentem oddziału, ale...
I to mnie najbardziej Wku*****. Nadal na sali były dwa łóżeczka jak pisałam wyżej. Przyszli rodzice do przyjęcie z dziewczynką 11-miesięczną. Kobitka zobaczyła salę i hasło "gdybym wiedziała że tu są takie warunki to pojechałabym do Warszawy" No ok, pomyślałam ma prawo. Ale za to jej Teściowa, poszła gdzieś, nie było jej z 40 min. I przychodzi, z oddziałową, jakimś lekarzem - i najlepsze teraz ...
Decyzja, (my do wypisu) nasze łóżeczko wystawili, Wojtuś spał w foteliku samochodowym. A wiadomo jak dzieci są ułożone w nich. Nasze łóżko zabrali bez żadnych wyjaśnień, co jak dlaczego.
Ja w szoku, że jak to. Mały jest jeszcze pacjentem, wypisu nie dostaliśmy - a już nie mamy łóżeczka - ale usłyszałam - taka decyzja oddziałowej.
ku*** - jeśli ktoś ma kasę to ma wszystko. A jak ktoś nie ma to jest nikim.
I przez taką BABĘ - Wojtuś zamiast spać ładnie, prościutko w łóżeczku - spał 4 godz w tym foteliku :[

Mam nadzieję że nie zanudziłam was tym długim postem, ale musiałam z siebie wszystko wyrzucić.

Edytowane przez kasienka2607
Czas edycji: 2010-09-24 o 12:13
kasienka2607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 12:12   #496
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
cześć.
Piszę, bo może któraś z Was jest ciekaw co u Nas.
matko, co za ludzie...
Może warto napisać skargę do dyrektora szpitala. Wiem, wiem nie masz teraz do tego głowy ale ja bym babie (oddziałowej) nie odpuściła.

Trzymam kciuki za Was

Stary 2010-09-24, 12:13   #497
karolcia228
Zakorzenienie

AGAMARCIO - zeby zajsc w ciaze musialam schudna przed ciaza

kasia -
wspolczuje naprawde

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-24 o 12:19
Stary 2010-09-24, 12:16   #498
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
Wojtuś prawdopodobnie ma ZABURZENIA KRZEPNIĘCIA KRWI.
Lekarze nie podjeli się operacji, bo mogło by dojść do krwotoku i najgorszego - nawet śmierci mojego maleństwa.

o jej współczuję trzymam kciuki żeby wszystko dobrze było

Jestem tak wykończona psychicznie że mam dość. Ale wiem że muszę się trzymać dla mojego Maleństwa no i przed Mężem.

ku*** - jeśli ktoś ma kasę to ma wszystko. A jak ktoś nie ma to jest nikim.
I przez taką BABĘ - Wojtuś zamiast spać ładnie, prościutko w łóżeczku spać 4 godz w tym foteliku :[
no niestety takie są często realia wyobrażam sobie jaka musiałaś być wku******

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-09-24 o 12:17
Stary 2010-09-24, 12:17   #499
itakasia
Zakorzenienie

kasienka
wspolczuje przezyc, i trzymam kciuki zeby problemy z krwia szybko minely, i oby mozna przeprowadzic bezpiecznie operacje. niech ten czas wam szybko minie bo wyobrazam sobie jakie to musi byc ciezkie dla ciebie. tyle stresu i jeszcze to czekaniea sytuacja w szpitalu

u nas piekne sloneczko i bardzo cieplo, bylysmy na spacerku, podeszlysmy do szkoly wysuszyc Marysi wlosy po basenie, ona ma takie geste ze zajmuje to kwadrans teraz Zoska spi od 1.5h wiec jeszcze z dwie i wstanie. a popoludnie biore moja 2letnia chrzesniaczke do nas na noc, pojedziemy wszyscy do wesolego miasteczka zeby czas milo uplynal i zeby dzieci padly wieczorem a jutro robimy ognisko u rodzicow. trzeba wykorzystac ostatnie cieple dni
Stary 2010-09-24, 12:20   #500
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
AGAMARCIO - zeby zajsc w ciaze musialam schudna przed ciaza

no właśnie nie wiedziałam wow to niezle! ale i miałaś mega motywację

Stary 2010-09-24, 12:26   #501
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

Cytat:
Zgadzam się, złodzieje... Też płacę składki od lat i "g" z tego mam. Bo prawda jest taka, że nawet nie chodzę do przychodni. Do dentysty tylko prywatnie - bo NFZ ma beznadziejne plomby i kolejki...
CAŁĄ ciążę chodziłam prywatnie do mojej ginekolog, plus USG prywatnie u niej, przez co wszystkie pobierania krwi - odpłatne bo skierowanie prywatne, wszystkie posiewy, badania inne - prywatne / płatne... Wolałam chodzić prywatnie i byc pod konkretną kontrolą z pełnymi badaniami. Jedyne co mi NFZ zfinansował - poród w szpitalu, który daleko odbiegał od normalnego standardu...

teraz jak sobie przypomnę, jak byłam pierwszy raz i stwierdzono ciążę, pytałam o USG w przychodni z NFZ, to okazało się, że najbliższy termin ( na starym pamiętającym PRL sprzęcie) był na "za 3 miesiące"... a byłam wtedy w 3 miesiącu...

NFZ powinno sie zlikwidować i każdy sam pownien płacić sobie składki na prywatne ośrodki zdrowia z całymi pakietami. NO! podejrzewam, że ta samą kwotę składek, mielibysmy fundusz na milion prywatnych wizyt...
na naszych składach korzystają tylko stare moherowe berety chodzące do lekarza w każdą środę i piątek...

Edytowane przez Morgana le Fay
Czas edycji: 2010-09-24 o 12:28
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 12:40   #502
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
na naszych składach korzystają tylko stare moherowe berety chodzące do lekarza w każdą środę i piątek...
ja wiem ze sytuacja w nfz jest dramatyczna i wywoluje skrajne emocje, ale chyba starsi ludzie ktorzy przepracowali cale zycie placac skladki maja prawo do opieki lekarskiej tym bardziej ze w pewnym wieku problemy ze zdrowiem narastaja. a i tak zazwyczaj emerytura nie starcza na leki...
Stary 2010-09-24, 12:43   #503
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
farminko mam nadzieje ze to nie krzywica
a dajesz mu wit.D?
Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
kobito ja mam 176 i przed ciaza wazylam najmniej 59 i wygladalam jak chodzaca anoreksja
Dzisiaj waga pokazała 56kg... Ale anoreksji nie widzę

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
A to jedne z ostatnich zdjec mojej damy
No to chyba tylko ja Lenki jeszcze nie sadzam... Jakoś tak za wcześnie mi się wydaje.A od dawna tak robisz??
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 12:55   #504
kinia656
Zadomowienie

Witam
Mogę się dołączyć i wprosić na ten wątek? Widzę że już się dobrze znacie ;p
Mam synka, urodził się w lipcu 28, za 4 dni będzie miał 2 miesiące. Zaraz nadrobię ten wątek i poczytam od początku co tu się dzieje
caprica nie jestem w temacie ale czy chodzi o plamienie po porodzie? Rodziłaś naturalnie czy cesarka? Bo ja naturalnie i dłuugo krwawiłam troszkę ponad miesiąc, potem parę tyg, brązowo a teraz ostatnio na jasno ;p ale u gina jeszcze nie byłam, muszę zadzwonić i się umówić (a zwlekałam bo byłam nacinana i długo mi się goiła rana i bolała i bałam się po prostu że przy badaniu będzie mnie strasznie bolało)
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 12:59   #505
karolcia228
Zakorzenienie

dzis zrobie basine drozdzowki

Na obiad sosik i kasza

Stary 2010-09-24, 13:00   #506
entertete
Rozeznanie

ech nfz, my pierwsza wizyta u ortopedy prywatnie, bo za odlegle terminy i wtedy się zapisaliśmy na kontrolną, co już będzie za free. Ja też całą ciążę chodziłam na nfz, więc nie narzekam i opieka spoko. no ale wiem, że do specjalistów dostać się to masakra.

No a co do starych dziadków i babć (a raczej tych drugich) to spora część ma paskudne charaktery, ale też kiedyś (oj zleci jak z bicza trzasł) też będziemy stare tylko mam nadzieję, że w innym stylu Dla mnie moherowe berety są biedne w sensie niematerialnym, bo nie umieją żyć po prostu, ale to się w każdym wieku zdarza

A jeszcze mam pytanie do dziewczyn co mają matę, warto? Wasze dzieciaczki się interesują tym? ja mam mało miejsca, ale tak se myślę, że to i tak na kilka dosłownie miesięcy. Bardzo podoba mi się ta rainforest, droga, ale w sumie nie kupuję mu na razie za dużo rzeczy (ostatnio wiatraczek, żadnych bajerów, to może bym się skusiła.

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-09-24 o 13:11
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 13:11   #507
bassienkaw
Zakorzenienie

Karolcia daj znać jak drożdżówki wyjdą... ja zobaczę czy zostanie mi coś sera po serniku...
HD daj znać jak sernik wyszedł. ja troszkę modyfikuje przepis wg siebie... ale to wrzucę jak coś wieczorem na bloga...

Ja się wystałam a raczej wysiedzialam 2 godziny w przychodni przyszpitalnej... mąż miał wizytę na 11... więc byliśmy z pół godziny wczesniej. I co? I dopiero teraz wszedł... a myśmy się zebrały 40 minut temu... bo wiadomo jak to z dziecmi... z dwojka w dodatku. Gdzie najniejsza nie spi, a starsza sie nudzi... ciekawe co wyjdzie na kontroli nogi

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 13:37   #508
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
ja wiem ze sytuacja w nfz jest dramatyczna i wywoluje skrajne emocje, ale chyba starsi ludzie ktorzy przepracowali cale zycie placac skladki maja prawo do opieki lekarskiej tym bardziej ze w pewnym wieku problemy ze zdrowiem narastaja. a i tak zazwyczaj emerytura nie starcza na leki...
to prawda miałam raczej na myśli starsze "panie" które nachodzą lekarzy prawie dwa razy w tygodniu wymyślając coraz to nowsze problemy zdrowotne. Mojej mamy kolega jest lekarzem chirurgiem, pracuje w przychodni ( swoją droga nasz rodzinny lekarz) i on opowiadał jak to odwiedzają go rutynowo te same 80tki

ahahahaah powiem Wam - siedze sobie , słysze, że moje dziecko piszczy, niby kweka, krzyczy ale nei krzyczy, dziwne odgłosy... Ide w popłochu patrze = a ona się do ściany smieje w najlepsze
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 14:26   #509
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Hej mamuśki

Dzisiaj w nocy Lilianka pierwszy raz miała problemy ze zrobieniem kupki. Chyba coś zajdłam. Podejrzewam ser żółty albo mielone.
Alguien ale śliczna księżniczka z Milenki

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 14:27   #510
itakasia
Zakorzenienie

rybka w piekarniku, dzis w sosie koperkowym, dziewczynki uwielbiaja a wy kusicie tym sernikiem ale ja chyba zostane przy szarlotce, zobaczymy jakie jeszcze tz bedzie mial zyczenia kulinarne

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości