3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-24, 11:20   #2911
olajka
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Dziewczyny co można kupić na Pierwszą Rocznicę Ślubu..? (oprócz zegarka )
I drugie moje pytanko do Was, czy Wasi faceci obchodzą Dzień Chłopaka i im coś kupujecie, czy raczej Dzień Mężczyzny? Bo ja mojemu kupowałam zawsze i na jedną i na drugą okazje.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:20   #2912
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Witajcie ja dopiero wstałam czekam na kuriera bo może przyjedzie, a wczoraj zamówilam 3 szt. body na all, ale takie większe na 6-9 mies. Strasznie mi się spodobały, ale wsystkie są z różowym

Moja siostra też w mikrofali podgrzewała je ale ta instrukcja obsługi dołączona do laktatora jest dosyć wyczerpująca co do użytku produktów Avent
JA PODGRZALAM RAZ ALE NA 15 SEK I BUTELKA DOSTALA PLAM - wylalam herbate bo sie balam ze cos z butelki sie przedostalo - ale na 10 sek juz bylo ok teraz jednak wole nie chemikowac dziecka i do szklanki przelewac a potem do butelki - szklanki kazda z nas ma

nie uzywlaam sterylizatora, wygotowywalam w soboty i smoczki i butle z nakretkami - nie przesadzalam poprostu a po umyciu na wieczor splukiwalam wrzatkiem
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:21   #2913
Patrycja_1708
Zadomowienie

A mnie sie chyba jakies dziadostwo znowu przyplątało bo zaczyna mnie swędzieć delikatnie... Non stop powraca...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:22   #2914
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropka27 Pokaż wiadomość
ale śliczne macie brzusie! Dzidziusie rosną w oczach!

Mam pytanie do dziewczyn z cukrzyca ciazowa- jak kontrolujecie cukier to zdaza Wam sie niski na poziomie ok 50? ja zawsze wlaczylam z wysokim- zawsze mialam ok 120-130 wiec dietke okroiłam a teraz od kilku dni pojawia mi sie czasem wynik ok 50- wyglada jak bym sie glodowala- ale tak nie jest!
Kurde boje sie perwspektywt insuliny w brzuch.... Bierze ktoras z was insuline?
Mnie sie Kropka wynik 50 nie zdarza, ale przy takim wyniku to nie grozi Ci insulina, a raczej to co ma Kretencja czyli hipoglikemia czyli niedocukrzenie. Jeśli są to sporadyczne przypadki to bez paniki. Trzeba powiedziec lekarzowi i on coś zdecyduje
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:22   #2915
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
I drugie moje pytanko do Was, czy Wasi faceci obchodzą Dzień Chłopaka i im coś kupujecie, czy raczej Dzień Mężczyzny? Bo ja mojemu kupowałam zawsze i na jedną i na drugą okazje.
ja kupuje zwykle to co jest tz potrzebne :0
spodnie pasek kapcie wycieczke bilety do kina swetry tv kolumny wycieraczki do auta... to co na co dzien sie odklada a przy okazji sie daruje

moj przyjmuje na takie okazje tylko zyczenia a ja dodaje mu zawsze ze obiad specjalnie na te okazje chocby to byl makaron z serem
Stary 2010-09-24, 11:23   #2916
sylwia01485
Zadomowienie

kretencja - obiecane zdjęcia. Styl może nie taki ikeowy, ale zamieszczam, żeby pokazać Ci stan mebli po ponad 4 latach użytkowania, w tym rok mieszkanie było wynajmowane, gdy byliśmy za granicą. Sofa jeszcze przed praniem, więc może nie jakoś super czysta- ale piorę profesjonalnie tylko 2 razy w roku, a w międzyczasie tylko odkurzam.
Expedit mamy przy komputerze, ale jest tak pojemny, że książki są po dwóch stronach- te mniej używane od strony ściany. I większość pierdułek typu lamy, pudełka, świeczniki, ramki są z IKEI. Części już nawet nie ma w bieżących katalogach, bo to stare nabytki, ale jeszcze nie chcę się ich pozbyć.

Na pierwszym zdjęciu też moja nowa " psia córeczka " Michalinka ( jednak zostaje ), a " koci synek" Zygmuś -na trzecim.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:31   #2917
andziat
Zakorzenienie

M25 śliczny brzuchol

kretencja ja tez biorę feminatal i tak właśnie sobie trochę tłumaczę, że jak w razie czego nie zjem tych witamin w postaci warzyw i owoców to przynajmniej w tabletkach są

wiecie co, powiem wam szczerze, że chyba ja mam trochę szczęścia z tym wstawaniem w nocy, bo ja w ogóle nie wstaję, jak byłam w 5 miesiącu ciąży to wstawałam a teraz jakoś przestałam, może dlatego tak mi puchną palce i nogi ale bardzo dużo piję i w dzień dużo sikam, więc w sumie w nocy też powinnam wstawać

margaryt ja już chodziłam w męża polarze jak było chłodniej bo w swoim się nie dopinam a jeśli chodzi o jakąś kurtkę to albo będę chodzić w swojej rozpięta albo w męża mam nadzieję że nie będzie aż tak zimno i że aż tak często nie będę wychodzić z domu

żeby szybciej urodzić oprócz tego co napisałyście można jeszcze jeść ostre i kochać się.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:31   #2918
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ja wlasnie odkrylam, ze moja kurtka north face jest przyjemnie szeroka i na mnie nadal pasuje Eleganckiego plaszcza niestety nie zaloze ale przynajmniej bedzie mi cieplo.
De ja też w moją jeszcze wchodzę ale bez wpiętego polara, jak przyjdzie mróz to będzie zbyt lekka, a w zeszłym roku kupiłam sobie płaszczyk i jak narazie musze na niego poczekać, ale mam nadzieje ze do stycznia w niego wskoczę Ciekawe czy prognozy o ziemie tysiąclecie się sprawdza
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:32   #2919
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Sylwia ladniutko i przemyslane ulozenie

lece uspac T

no i powiem wam ze wreszcie przyszla swinka z fishera zachwycony nia jest, a slimakiem z fishera bawi sie non stop wiec ciese sie tymbardziej ze mu sie podoba i przydaje... tyle ze za slimaka nie dalabym tyle kasy co w sklepie kosztuje ponad 10o zl wiec odkupilismy za 25 hehe i sprawdza sie

NIE MAM PAPIERU TOALETOWEGO!!!!!!! dobrze ze mam chusteczki wilgotne w domu
Stary 2010-09-24, 11:33   #2920
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
a kiedy jest ten owy dzień ?
ja właśnie teraz mam 2 rocznice z tżtem (chociaz to nie ślubu)i nie mam pojęcia co kupić... zegarki ma... może portfel i kolację ;p rok temu on mi do pracy przesłał kosz z czerwonymi różami, potem niby koleżanka tam gdzieś mnie wyciągnęła a on czekał na mnie z jeszcze jedną różą przed elegancką restauracją gdzie zjedliśmy sobie kolację a w deserze dostalam złote kolczyki

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
kretencja - obiecane zdjęcia. Styl może nie taki ikeowy, ale zamieszczam, żeby pokazać Ci stan mebli po ponad 4 latach użytkowania, w tym rok mieszkanie było wynajmowane, gdy byliśmy za granicą. Sofa jeszcze przed praniem, więc może nie jakoś super czysta- ale piorę profesjonalnie tylko 2 razy w roku, a w międzyczasie tylko odkurzam.
Expedit mamy przy komputerze, ale jest tak pojemny, że książki są po dwóch stronach- te mniej używane od strony ściany. I większość pierdułek typu lamy, pudełka, świeczniki, ramki są z IKEI. Części już nawet nie ma w bieżących katalogach, bo to stare nabytki, ale jeszcze nie chcę się ich pozbyć.

Na pierwszym zdjęciu też moja nowa " psia córeczka " Michalinka ( jednak zostaje ), a " koci synek" Zygmuś -na trzecim.
ale masz fajny salonik... naprawdę świetny taki przestrzenny i nie zapchany i kocur jaki słodziak sobie leży na biurku

De ja nie miałam takiego bólu/ pieczenia... nadal boli ?

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-09-24 o 11:35
_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:35   #2921
olajka
Zadomowienie

A to mój brzuś 29 t. 5 d. (teraz jestem przy końcu 31 t.c.)

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2010-09-24 o 11:40
Stary 2010-09-24, 11:39   #2922
sylwia01485
Zadomowienie

dołączę jeszcze zdjęcie mojego ulubionego fotela i stolików na kółkach- są ekstra- zapłaciłam za nie 50 zl w jakiejś ikeowej promocji i już przydałoby się je wymienić albo odświeżyć, ale takich już niestety nie ma- może kiedyś będą, poluje
Stary 2010-09-24, 11:39   #2923
Ishka
Zadomowienie

Imienniczko moja super mieszkanko

Podoba mi sie ten styl...super że piesek został z Wami ja też znajać siebie bym nie była w stanie szukac nawet dla niego domu bo bym juz nie oddała a mam pytanko...ta ściana z tym pięknym kwiatem to fototapeta jakaś gdzie można dostać cos podobnego? Baardzo mi sie podoba takie cuś
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:40   #2924
olajka
Zadomowienie

eee cuś mi się pokopało ;/

Stary 2010-09-24, 11:42   #2925
sylwia01485
Zadomowienie

pełnia , paulinka - fajnie, że Wam się podoba. Dla nas najważniejsza jest funkcjonalność, bo to jest jednocześnie nasza sypialnia, pokój do pracy, wypoczynku i jadalnia. I wszyscy spędzamy tu mnóstwo czasu, z braku miejsca gdzie indziej. Mamy oprócz tego tylko jeden mniejszy pokój ,który jest obecnie córki, a będzie obu dziewczynek.
Stary 2010-09-24, 11:43   #2926
olajka
Zadomowienie

sylwia fajnie urządzone, tak jaśniutko i przytulnie
paulinka to słodko było a Dzień Chłopaka jest 30 września, Dzień Mężczyzny jest 10 marca.
W niedziele jeszcze mam babci urodziny

Stary 2010-09-24, 11:46   #2927
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Witam dziewczynki

Wczoraj bylam z tz-em na malych zakupkach dla malej i myslalam ze padne ze smiechu tz powiedzial tekst miesiaca idziemy kupic anty-drapki Chodzilo oczywiscie o niedrapki ale smiesznie zabrzmialo ze caly dzien sie z tego smialam.

Pierscionki nosze tylko gdy wychodze bo zaczely mi przeszkadzac w ciazy, i budze sie w nocy raz moze dwa ale zanim zasne to wc odwiedzam 20 razy hehe.

Sliczne mieszkanko urzadzone swietnie bardzo mi sie podoba a piesio podbil moje serce

Brzucholki tez sliczne i duze

Ishka trzym sie dasz rade i fajnie ze to juz niedlugo

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:46   #2928
Patrycja_1708
Zadomowienie

Wam też ten swędzący problem nawraca często??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:47   #2929
olajka
Zadomowienie

Ishka właśnie zapomniałam o seksie... (do szybszego porodu)

Kurczę, a ja się boję że właśnie nie będę mogła urodzić, że ciężko mi będzie i baaardzo się namęczę, to przez to co się nasłuchałam ostatnim czasem .

My chyba gdzieś wyjdziemy w tą rocznice, z resztą zoabczymy jak będzie z samopoczuciem moim.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Wam też ten swędzący problem nawraca często??
mnie nie, ale te upławy to mnie do szału doprowadzają

Stary 2010-09-24, 11:48   #2930
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
moj nie pbchodzi ani tego, ani tego, mowi ze za stary jest na to
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:49   #2931
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
dołączę jeszcze zdjęcie mojego ulubionego fotela i stolików na kółkach- są ekstra- zapłaciłam za nie 50 zl w jakiejś ikeowej promocji i już przydałoby się je wymienić albo odświeżyć, ale takich już niestety nie ma- może kiedyś będą, poluje
Bardzo fajnie masz urzadzone mieszkanko Jaki ty masz metraz??Jesli mozna wiedziec oczywiscie.
A co do nocki to ja dzisiaj dobrze spalam ale tak jak pisalyscie tez tak mam ze boli mnie nad tylkiem,w krzyzu jak spie a jak wstaje to przestaje.
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:50   #2932
olajka
Zadomowienie

Paczka priorytetowa to chyba nie dojdzie jeszcze dziś do mnie jak wczoraj złożyłam zamówienie prawda??

Stary 2010-09-24, 11:51   #2933
sylwia01485
Zadomowienie

Ishka - specjalnie dla Ciebie strzelilam fotke. To moj wymysl sprzed 2 lat- ale jeszcze się trzyma, więc nie zmieniamy. To fototapeta firmy KOMAR- kupilam na allegro, w rzeczywistości ma ładniejsze kolory, tylko naprzeciwko jest okno i o tej porze bardzo swiatło odbija, a ja nie umiem zrobić dobrego zdjęcia przy takim oświetleniu.
Stary 2010-09-24, 11:51   #2934
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
moj nie pbchodzi ani tego, ani tego, mowi ze za stary jest na to
ee no, ale na Dzień Mężczyzny to chyba nie jest niektórzy to Dnia Chłopaka nie obchodzą, tylko ten drugi bo się już czują doroślej

Stary 2010-09-24, 11:55   #2935
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Paczka priorytetowa to chyba nie dojdzie jeszcze dziś do mnie jak wczoraj złożyłam zamówienie prawda??
watpie, zeby sprzedawaca tak szybko wyslal paczke, bo jezeli by wysłal do ok 13 czy 14.00 to mogla by dojsc na dzis.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:56   #2936
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
ee no, ale na Dzień Mężczyzny to chyba nie jest niektórzy to Dnia Chłopaka nie obchodzą, tylko ten drugi bo się już czują doroślej
my ogolnie nie lubimy takich "swiat" ,walentynek tez nie obchodzimy
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:58   #2937
Ishka
Zadomowienie

Dzieki Sylwia za namiar super to wygląda i własnie dobrze ze w pokoju duzo światła macie bo to ma lepszy efekt tak mi sie wydaje
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 12:01   #2938
lutien
Wtajemniczenie

Witam,
dziś przyjeżdża do mnie w odwiedziny mama Zostaje do jutra. Wczoraj skręciliśmy łóżeczko. Jest to ostatnia rzecz, której nam brakowało z tych na 100% potrzebnych dla dziecka. Więc już mogę z czystym sumieniem urodzić
Ja dziś się czuję troszkę lepiej, choć i tak zdrowa jeszcze nie jestem

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A ja standardowo nie moge spac. Od trzeciej sie wierce.

O 5 nad ranem zlapal mnie dziwny bol.Moze miala ktoras z was. Maly sie wiercil, postanowilam z plecow na prawy bok sie polozyc i zlapal mnie taki piekacy bol pod lewa piersia.Potem az do teraz pod piersia piekla mnie skora.Nie ma zaczerwienienia, niczego, ale piecze.Jakby ktos mi wrzatek w to miejsce wylal.
Mnie nie boli po lewej stronie, a po prawej i raczej pod piersią, ale już pod żebrami. I najczęściej boli, jak noszę stanik. Kumpela mojej siostry też miała problem z bólem w jednym miejscu i jej lekarz powiedział, że to przez to, że coś jej uciska na nerwy i naczynia krwionośne. Mi się to wydaje logiczne, bo mój ból na początku przypominał drętwienie.

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
dzień dobry!

zaczynam dzień w nienajlepszej formie bo zdążyłam się popśtykać z TŻ-em i pewnie kilka dni będziemy się boczyć więc nie nastraja mnie to zbyt optymistycznie.

Wczoraj poszłam do koleżanki co ma rocznego synka. I powiem Wam, że nie idzie za nim nadążyć. Rany we dwie się zmachałyśmy. Trochę to straszne
Ale za to przytachałam wkładki laktacyjne chicco od niej. była bardzo z nich zadowolona. się zobaczy.

Mam do Was pytanie. Zastanawiała się któraś nad skorzystaniem z programu "mama wraca dop pracy"?Koleżanka wczoraj mi mówiła, że można liczyć u nas w woj. na 20 tyć bezzwrotnej pomocy, pod warunkiem, że działalność będzie utrzymana przez rok. Bardzo mnie to zainteresowało. Tylko jeszcze nie wiem co mogłabym robić
Nic nie znalazłam na internecie na temat tego programu A z chęcią bym poczytała, bo zastanawiam się nad rozpoczęciem działalności i z chęcią bym skorzystała z dofinansowania.

Dziewczyny - czy w ciąży można stosować czopki glicerynowe na zaparcia? Bo mam od kilku dni problem i nic z normalnych sposobów nie działa. A czopki mam w domu, ale nei wiem czy to nie wpływa na wcześniejszy poród (bo lewatywa podobno tak).

Ishka - weź nic nie mów o tym, że rozwieranie szyjki przypomina ból okresowy Bo ja od kilku dni mam coraz mocniejsze bóle właśnie jak na okres, czasem połączone z twardnieniem macicy. Szyjkę już mam miękką. Więc może u mnie też się zaczyna coś dziać We wtorek wizyta u gina, więc się przekonam

Lecę wziąć długą, relaksującą kąpiel, bo już od kilku dni mam ochotę poleżeć w wannie, ale jakoś okazji nie było
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 12:03   #2939
Gustawek
Rozeznanie

dzien dobry wszystkim ale piękny dziś dzień, trzeba iść na jakiś spacer, ale najpierw zawsze wizaz
Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
...Mam do Was pytanie. Zastanawiała się któraś nad skorzystaniem z programu "mama wraca dop pracy"?Koleżanka wczoraj mi mówiła, że można liczyć u nas w woj. na 20 tyć bezzwrotnej pomocy, pod warunkiem, że działalność będzie utrzymana przez rok. Bardzo mnie to zainteresowało. Tylko jeszcze nie wiem co mogłabym robić
ciekawe, muszę to sprawdzić, też myślę nad jakąś działalnością gosp.A to jest program dla wszystkich kobiet czy trzeba być bezrobotną? no nic muszę się tym zainteresować

Cytat:
dziewczyny od dziś w Rossmannie promocja na dziecięce kosmetyki- ja już nabyłam jakieś podstawowe, ale jest sporo taniej - zerknijcie sobie na ich gazetkę w necie.
Pozdrawiam
o super bo właśnie się dziś wybieram do rossmanna. Bardzo ładne mieszkanko, "córeczka" i "syneczek"
Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim
Macie jakieś pomysły w co tu się ubrać w chłodne dni?
Nie mam co na siebie włożyć!!!!
Kurtka już się nie dopina Kupiłam na all 2 bluzki z długim rekawem, ale to mało, co na wierzch
chyba polar męża, jesteśmy podobnego wzrostu. Cóż nie będę wyglądać zbyt powabnie hehe ale na miesiąc coś kupować
Ishka za szybki bezbolesny poród, czekamy na dobre wieści a czemu Cię straszą tą cesarką???
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 12:03   #2940
sylwia01485
Zadomowienie

olajka
czasami poczta mnie zaskakiwała i dostawałam następnego dnia.

eliza -
my zakochaliśmy się w tej suni i po 2 dniach przestaliśmy się oszukiwać, że będziemy dla niej szukać domu, bo ani ja, ani mąż nie chcieliśmy w głębi serca jej zostawić . Teraz to nasze oczko w głowie. I super się dogaduje z kotem

zenia , metraż niewielki, bo tylko 47 m kw ,ale mamy obok mieszkania zamykany schowek z oknem - kilka metrów ( nie wiem dokładnie), który pełni rolę spizarni, garderoby i skladziku na bardziej zbędne rzeczy, więc to trochę pozwala zaoszczedzic przestrzeni w domu. Ale ogólnie to marzy mi się większe mieszkanie, chociaż to bardzo lubię, mimo ze jest malutkie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości