|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
Można i dynię. Przy owocach i warzywach trzeba pamiętać, że nad nimi powinien być płyn (wywar, sok itd.) żeby lepiej trzymały i nie zepsuły się, bo mogą mimo pasteryzacji. |
|
|
|
|
#2102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję że wyjdzie bo ja w kuchni to początkująca jestem - a dyni to jeszcze nigdy nie gotowałam , a co dopiero o pasteryzacji mówić.
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Mam pytanie o gotowane jablko.Ja robie sobie kompot z jabłek, słodze je.Czy takie jabłka z kompotu moge podać Oli? No bo slodzone będa. Czy podac niesłodzone? Czy lepiej podać jabłko ztarte. No i jak z bananem, też gotować czy wystarczy zetrzeć? Bylo na ten temat pewnie dużo razy ale jakoś mnie teraz oświeciło. |
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze odradzam. Jabłko albo surowe albo w małej ilości wody, takie sparzone, uduszone raczej niż gotowane. To samo z bananem. ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Ja też dyni nie gotowałam jeszcze. Mało tego, nawet nie wiem jak dobrą kupić. ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- A gdzieś Ty się Daria ostrzeżenia dorobiła?
|
|
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale takie zblenderowane jabłko z bananem jest ok? Ostrzezenie za podanie linka do moich aukcji na ebayu. Trochę mnie to dziwi bo podajemy linki do aukcji innych np.z all i nie dostajemy ostrzeżenia. Następną razą poprosze inna wizażankę aby wstawiła link do mojej aukcji
|
|
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No faktycznie, nie wolno. Ktoś może. Takie zasady. Reklama jest płatna.
|
|
|
|
|
#2108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22271576]PRZEPISY DLA DZIECI[/QUOTE] Czytałam już tą stronę, ale nie przypadła mi do gustu, tzn przepisy i maałoo... małoo
|
||
|
|
|
#2109 |
|
Rozeznanie
|
uff, już po usg bioder...trochę się działo
Adam zareagował krzykiem na pana doktora- chyba mu się nie spodobał a ja musiałam asystować przy badaniu- tzn. trzymać dość mocno adama za nogę i tułów..ale udało się- mamy zdjęcie i wsio jest ok oczywiście dostałam opr, że trochę późno, ale tak wyszło..![]() w poniedziałek kolejna wizyta w przychodni- szczepienie...to dopiero będzie się dziać..
|
|
#2110 |
|
Wtajemniczenie
|
Helloo..
Wyniki z tomokomputera odebrane - z moim brainem wszystko ok może wkońcu epi powiedziała mi byebye ![]() U małej nic ciekawego oprócz tego że białe plamki się zmniejszają ![]() Wczoraj wieczorem dodałam troszkę ryżowej kaszki bananowej do mleczka...myślałam, że pośpi chociaż więcej niz 4/5 h...gdzie tam..nawet nie minęły 4h a ta już amciu woła ..
|
|
|
|
#2111 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
u nas niestety choróbsko niby mały najlepiej to znosi z całej naszej trójki ale i tak się martwię nie chcę mi się nawet pisać
|
|
#2112 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też chora jestem..2 dni temu mnie jakoś złapało..ale małej za to nic nie jest
|
|
|
|
#2113 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Świetnie, że ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas ząbkowanie na całego
|
|||
|
|
|
#2114 |
|
Wtajemniczenie
|
szaja - coś się tak te wszystkie bąble zgadały na to ząbkowanie
|
|
|
|
#2115 |
|
Konto usunięte
|
No
![]() Za to mała chyba pierwszy raz tak poważnie głośno się śmiała Całowałam ją po policzkach tak głośno, a ona lała |
|
|
|
#2116 |
|
Wtajemniczenie
|
Heehhe Shadee też coś tam powoli wydobywa z siebie...jakieś tam podśmiewajki niby ;D ale za to mi się śmiać chce jak kicha...to takie sweet jest :P
Dzisiaj wogóle sytuacja, siedzimy u mojej mamy w kuchni przy stole, mała na kolanach..i jakoś tak nie zauważyłam, że wygięła się bardziej do przodu, a że stół był na jej wysokości buźki...to wgryzła się w niego i zostawiła ślad jak po ślimaku zresztą te ślimaki to wszędzie..moją mamę gryzie w rękę, mnie w ramię wszystko co jest najbliżej jej "zębów"
|
|
|
|
#2117 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22280353]Świetnie, że ok
![]() No to mam nadzieję, że choroba poszła precz A kysz zarazo! ![]() U nas ząbkowanie na całego [/QUOTE]Jak to u was wygląda??
|
|
#2118 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny.
My mamy już za sobą badanie bioderek.Wszystko jest ok.Następna kontrol w grudniu. W niedzielę ochrzciliśmy małą.OD chrztu mała zaczęła przesypiać noce do 5.30.Niestety pewnej nocy wierzgała się w łóżeczku,ułożyła się w poprzek i zaczeła kopać nóżkami.Zachaczyła i o karuzelę i ta się na nią przewróciła. Niestety się przestraszyła i od tej pory jest marudna.Ciagle płacze!. Są też dobre wieści ![]() Mała odkryła dziś,ze ma nogi!Leżała w bujaczku.Nagle uniosła jedną nogę do góry,zaczęła kręcić stopą w różne strony i przy tym strasznie się dziwiła.A oczy miała taaakie duuuże ![]() Od kilku dni dla żartu udaje,że kaszle przy tym się uśmiecha-to chyba sposób na zwrócenie uwagi na siebie.Oczywiscie próbuje też się śmiać w głos jednak bez skutku. A i jeszcze jedna nowina.W poniedziałek idę na rozmowę do dyrektora.Zamierzam wrócic do pracy od 1 listopada.Muszę przestawić małą na butlę Niestety w pracy nie ma warunków do odciagania mleka.Strasznie mi jej szkoda,ale czuję ze muszę wrócić bo oszaleję w domuoto zdjęcie mojego aniołka
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-09-24 o 20:17 |
|
|
|
#2119 |
|
Konto usunięte
|
Pchanie łapek w paszczę (WSZYSTKIEGO w paszczę, na dobrą sprawę), ślinotok, płacz, brak apetytu (dzisiaj nie wiem, czy 300ml zjadła w sumie), rozpulchnione dziąsła.
|
|
|
|
#2120 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak sobie tam grzebałam w necie i znalazłam fotkę małej mulatki - córeczki Heidi Klum
i tak sobie myślę....jak ja będę jej czesać te włosy??!?!?!?! już mam problem, a co dopiero później? ciężko to wogóle ujarzmić, bo włosy u takich dzieciaczków idą w górę i na boki, czyli konkretne afroo.......ooo damn
|
|
|
|
#2121 |
|
Rozeznanie
|
heja, ja po tygodniowej przerwie
![]() doszłam do siebie po chrzcinach...ale miałam kocioł...nastepnym razem biorę catering albo lokal.dobrze,że mam mamusię bez niej nie dałabym rady, cienki bolek ze mnie![]() zabieram się za nadrabianie, jutro cosik naskrobię ![]() teraz to co mi sie rzuciło w oczy: kumkura- gratki za usg nasze dzieci w tym samym wieku, my tez w srodę szepienie więc razem to przejdziemy ![]() djerba- super wieści, bardzo sie cieszę i zdrowka zyczę szaja-cierpliwości życzę dla ząbków ![]() iza - mnie czeka to samo, tylko od 1go grudnia...w związku z tym musze niedługo małej diete rozszerzać, bo ja tylko cyc+herbatki.dzis dałam polizac małej jabłko, nie spodobało jej się nie wiem jak to bedzie - przejscie na karmienie mieszane plus roszerzanie... od czego tu zacząc ![]() spadam nadrabiac,pa
|
#2122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a my mamy dopiero 2 mieś 1 tydz i 3 dni
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Cytat:
Dziś popołudnie marudzenia. Do południa aniołeczek.Jedzonko zabawa spanie a po południu jedzonko zabawa,marud, brak drzemki. Dziś zauważyłam, ze próbuje się podciągać.Łapie za pieluszkę. ktora ma pod brodą i ciężko sie podnosi główkę no ale pieluszka nie daje oporu wiec doopa. |
|
|
|
|
#2124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2125 |
|
Konto usunięte
|
Kumkura, ja po 3 miesiącu Agu dałam malinę z różą - smaczna jest, ale ja słabszą niż zalecane robię.
|
|
|
|
#2126 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22282657]Kumkura, ja po 3 miesiącu Agu dałam malinę z różą - smaczna jest, ale ja słabszą niż zalecane robię.[/QUOTE]
a jakiej firmy?brzmi smacznie..
|
|
#2127 |
|
Konto usunięte
|
Bobovita bodajże...
|
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, dopiero przed chwilą Lusia zasnęła.Troszkę się prężyła przy jedzeniu. Dałam jej dzisiaj na obiad zupkę z cielęciną, może to spowodowało ból. Podałam kropelki i było lepiej.
Dzisiaj też zaczęła się śmiać na głos, tak troszkę. Całowałam ją po szyjce i robiłam pierdzioszki ![]() Pospaliśmy sobie rano do 9.40
|
#2129 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22283787]Bobovita bodajże...[/QUOTE]
dzięks jutro się rozejrzę..co we wsi mają.. dobranoc kobity
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś zjedliśmy dynię z ziemniakami - smaczna była. Poza tym żadnych nowości.
Aaaaa kupiliśmy parę zabawek przy wsparciu cioci Szai. Między innymi super owocka: ananasowego Piotrusia. Teraz kasza i nyny... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

, a co dopiero o pasteryzacji mówić.

i maałoo... małoo 
niby mały najlepiej to znosi z całej naszej trójki ale i tak się martwię

nasze dzieci w tym samym wieku, my tez w srodę szepienie