Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-24, 11:06   #1531
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
I jeszcze chciałam Wam pokazać, normalnie sama słodycz : http://www.youtube.com/watch?v=t2Asq...ayer_embedded#!
o Matko moja !
nie zachwyca mnie
link powinien być zgłoszony do usunięcia

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2010-09-24 o 12:43
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:17   #1532
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

cześć lachoniki, to ja baobabek, nie wiem czy ktoś tu mnie jeszcze pamięta nie mam czasu, normalnie nie wyrabiam praca, korki, tłumaczenia, Kubuś, dom...ehhh po jakiego grzyba ja wracałam do tej pracy mam mega wyrzuty z powodu kubusia, nie udaje mi się codziennie go zabrać na spacer, bo zaraz mam zajęcia popołudniami i mały siedzi z moim ojcem (jego niania) a ten z nim nie wyjdzie bo mówi, że jak się tak mały zaziębi to ja będę się na niego drzeć...no pewnie tak by było hmmm opiszę w skróćie co u nas. Więc tak, po przeziębieniu ślsdu nie ma, wzywałam lekarza do domu w zeszłą sobotę, bo mały mi strasznie kaszlał i tak mu się odrywało że aż się dławił...i do tego kichał non stop w seriach po 3-4 kichnięcia...do tego rzygała po jedzeniu jak go kaszel zebrał, no ale na szczęście płucka i oskrzela czyste i gorączki nie miał więc obeszło się bez antybiotyków i w poniedziałek już był zdrów jak ryba, brał tylko flavamed i vit c i przeszło ale co się nerwów najadłam to moje...i non stop przebieranie no i e końcu dzisiaj byliśmy na szczepieniu jeszcze go babka dobrze wybadała i wsio ok i zaszczepiony na pneumokoki 3 raz ale żółtaczkę mi przełożyła o 4 tygodnie bo stwierdziła, że lepiej nie łączyć tych szczepionek i termin mamy na 26 października na tą żółtaczkę. Ja dzisiaj wzięłam sobie urlop z tyt. opieki nad dzieckiem i nie poszłam do szkoły Mały wazy 7.5 kg . Poza tym zaczęłam wreszcie chudnąć chyba przez to tępo zycia Zaraz idziemy z małym do parku i z moja siostra i siostrzenica wreszcie wspólny spacerek

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:18   #1533
P0P70
Zakorzenienie

MAdziwina - Trzymaj się dziewczyno. A może to z przemęczenia.
Duuuużo zdrowia życzę.

Grumelka - fajny filmik. Tylko mi to oprócz tego czepka to jeszcze wanny brakuje.

PL-Madzia - no na boso to nie bo już trochę zimna ta ziemia. Ale ta japonki będą OK

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:22   #1534
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja też chcę taki czepek

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

No wlaśnie ja fotelików czesto używam, a ta koleżanka dopiero od niedawna ma auto, a wcześniej z doskoku do auta rodziców jej był.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

i też czekam na opinie na temat tych orzechów, bo proszek mi się kończy
Ja również czekam na opinie na temat orzechów.

Te mebelki od Oliwki cudne,muszę tam zadzwonic i sprawdzic ceny,bo na stronie nie podali.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:30   #1535
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja to od wczoraj wzielam sie za siebie, bo przez @ to nic przez 7 dni nie robiłam. Wczoraj fryzjer, dzisiaj depilacja, francuz na pazurkach, maseczka co przez czytanie forum mialam ją nie 30 a 50 min na twarzy. No a jutro siłowniai czuje się jak człowiek

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:37   #1536
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
- jak zwykle jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy. Do Wrocka mam niedaleko więc chyba zaczne za jakieś 2-3 lata przywozić do Ciebie Oliwkę na naukę. Ja uwielbiam czytać ale Biblia mnie nie pociąga
Zapraszam, zapraszam

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Właśnie widzicie problem w tym,że dla mnie te wszystkie księżniczki są odrażające i wstrętne,nie mogę patrzec na te brrr wypłosze.I nic małej nie kupuje w nie i nie kupie.
Kubuś puchatek,hello kitty,snoopy
a lalki barbie,księżniczki
Gorzej jak sama będzie za nimi przepadała i wszystko będzie w barbi
No właśnie, ja też tak mam....Ale niestety boję się, że barbiomania nas nie ominie... Choć ja i tak się łatwo nie poddam

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
heheh poki co wiem ze kloskow i zabawek drewnianych kupowac nie bede bo oni wlasnie w tym sie specjalizuja wiec maly ma juz skladowane zabawki
a mają jakąś stronkę? Ja bardzo lubię drewniane zabawki i już kupuję Hani takie Chętnie bym obejrzała

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Fasolka pieknie dziękuję za wyjaśnienia ta biblia którą mam to taka http://allegro.pl/biblia-pismo-swiete-stary-i-nowy-testament-i1200663842.html
to chyba nie jest tysiąclecia ale skoro piszesz że JAHWE powinno byc to wierze Ci .Spróbuję przekonac mojego syna
Podejrzewam że jak bym Cię częściej posłuchała to sama bym zaczęła czytać Biblię, bardzo ciekawie opowiadasz .A Biblia to piękna opowieść.
Ja poszperałam trochę z rana w necie i znalazłam to:

http://dabar.pl/da/1571/68325-pismo-...375161724.html

Czyli Twoja Biblia to tzw Biblia Poznańska, wydana przez wydawnictwo św.Wojciecha , w tym linku jest nota wydawcy, że była ona wydna na prośbę Episkopatu Polski, więc jakby co, to niech Twój synek da to przeczytać Pani Katechetce

A przy okazji wygooglowałam "Biblia Tysiąclecia" i w grafice wyskoczyło mi to:
http://www.rumburak.friko.pl/BIBLIA/JHWH/imie_boze.php

Jest tam dużo o tym Imieniu Bożym i są zdjęcia z Kościołów w Polsce i nie tylko, monet gdzie to imię występuje. Ma fomę JAHWE, albo JEHOWA. A to z tąd , że w hebrajskim nie ma samogłosek i oni zapisywali je spółgłoskami JHWH (takie patyczki), i w zależności jakie wstawisz tam samogłoski tak to imię brzmi, to tak gwoli wyjaśnienia. I tam są też zdjęcia tych miejsc w Kościołach. Parę tu pozwoliłam sobie wstawić

Dobra, a wracając do tematu dzieci, too.... moja kochana Hanulka, przespała dziś calutką noc! Od 22 do 7 rano , aż byłam w szoku i o 5 , jak się przebudziłam, to sprawdzałam czy żyje! A teraz już się obudziła z drzemki i dokazuje, kaszle, ale to tak , żeby zwrócić moją uwagę , he... O! Kupa idzie...No to na razie
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 11:51   #1537
mloda1989
Zakorzenienie

hmm zabawki robia na francje wiec w polsce nie ma sklepu my mamy dostep do niektorych zabawek czesc jak zostaje nie wyslana po prostu zalega na magazynie i jak cos to je odsprzedajemy tutaj jest czesc z nich: http://www.prekfurniture.com/default...lter_id=971037

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

a tu znalazlam ich kalatog czesc rezczy z drewna robia wlasnie oni
http://viewer.zmags.com/publication/...b#/85f4deeb/58
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 12:03   #1538
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

libra musisz sie trzymac rozpiski, al dania mozesz laczyc, mozesz nawet wszystko na raz zjesc, pic cole i papsi light do oporu, nic nie doprawiasz i nie slodzisz, mozesz solic.
Tylko ja przypominam ze to pod moja wage duuuuza bylo wiec nie wiem jak bedzie u Ciebie no i to co tydzien inna dieta jest.
Powodzenia!

Ja bez humoru uciekam, jeszcze jakos dola zalapalam, wszyscy szukaja mieszkan, remonty i tak dalej a my stoimy w miejscu nie stac nas na razie na remont lazienki calej, poki co zyjemy w syfie i o wyprowadzce mowy poki co tez nie ma ....ehhhhh uciekam.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 12:28   #1539
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

Izumi,Mrowak,Sismuetre,Na talala,Claire,Lawenda,Cat ro-wracajcie!!!

Jestem, jestem
Tylko ostatnio mam czas jedynie na podczytywanie.

Moja mała od jakiegoś czasu jak Ola dusiaki - w noc budzi(ła) się z krzykiem co chwilę, zasypiała na chwilę i znowu krzyk. W dzień nie dawałam już rady pisać, nawet czytałam w częściach, podsypiając co chwila, jak tylko mała pozwalała.
Zwalaliśmy na katarek, ale dziś nocka przespana, rano uśmiech na pyszczku a w nim - trzeci ząbek!!! Alleluja, bo małej szkoda bo męczyła się okrutnie

Tylko ten katar się od niej nie chce odczepić - Frida nie daje rady, myślę nad zachwalanym przez Pop Katarkiem, ale mała strasznie boi się odkurzacza - krzyczy jak tylko go włączę, więc mam zagwostkę - może któraś z was, co go używa miała taki problem i dziecko się "oswoiło"?

no i juz mała nie daje pisac, zaraz wrócę

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

rany w czasie jak te pare zdan tworzyłam, wy kolejna strone wyprodukowalyscie

Pop - zgadzam sie z opiniami dziewczyn - super ze Cie mamy

Ankazar - 26m pokoju Ninki? o rany - nasz "duży" pokój ma 16a co do łóżek to rzeczywiście plastik może nie, ale takie księżniczkowe mebelki to ogólnie fajna sprawa (co to się ze światem stało - ja się różem zachwycam )
i trzymam kciuki żebyś sobie z małą sama poradziła do powrotu TZ

Cigi - witamy na forum kolejna emigrantkę - Basia pięknie się uśmiecha

Baobabek - nie dołuj się - na pewno Twój powrót do pracy to najlepsze rozwiązanie dla was wszystkich (ja sobie też tak powtarzam)
I gratulacje ze szczepień (no Kubusiowi to pewnie mniej pasuje)

Gmyrelka - mi to się szczerze mówiąc nie podoba - ta dziewczynka wygląda na przerażoną (nie mówiąc o tym, że nie rozumiem, jak można zdjęcie - tu filmik - rozebranego dziecka wrzucać do sieci)

Madziwnia - co to się do Ciebie przypałętało? Ależ paskuda

Fasolka - rzeczywiście fajnie opowiadasz i o Biblii, i o zasypianiu, tak ogólnie mądra kobitka z Ciebie

libra777 - zdrówka dla Miko - szkoda maluszków jak się męczą

Izumi - gratki dla Michała za postępy i dla męża za prace
ale z tego szefa to niezła franca - raz nie ma pracy, a zaraz jest i nawet sam dzwoni. Sugeruję, żeby mąż dalej szukał pracy
I dziękuję za kartkę

rany - muszę uciekać bo znowu koncert...

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 12:49   #1540
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
ale dziś nocka przespana, rano uśmiech na pyszczku a w nim - trzeci ząbek!!! Alleluja, bo małej szkoda bo męczyła się okrutnie

Fasolka - rzeczywiście fajnie opowiadasz i o Biblii, i o zasypianiu, tak ogólnie mądra kobitka z Ciebie
.
dziękuję, ale się zawstydziłam i spąsowiałam za tą "mądrą kobitkę"

GRATULUJĘ ZĄBKA!!! I to już 3-ci... A my na pierwszy czekamy

Młoda, zmyślne te zabawki tylko ceny...

Ja na razie kupiłam taką Hani:
http://allegro.pl/drewniany-sorter-a...232196711.html
i taka "poprawna politycznie" ale ja uwielbiałam takie zabawki (sortery) i cena ok, a zabawka firmowa, bo ELC

a dziś mi przyszła taka:
http://allegro.pl/item1219245045.html

i ta ciuchcia jest suuuper!!!! (i cena)+ gratis następna zabawka z drewna Jak się wrzuca klocki do niej to wydaje dźwięki, jak jedzie też i światełka się palą, bajer. Hania już jeździ nią i cieszy się jak jej melodyjki grają a mama może sobie popisać
Stary 2010-09-24, 13:05   #1541
anakazar
Zakorzenienie

catro gratuluje ząbka OluniTy już masz 3 za sobą,a mnie to dopiero czeka i już się boję;/

Tak małej pokój ma tyle,a nasza sypialnia ma 34-głupio pomyśleliśmy,bo mamy na górze tylko pokój Niny i sypialnie,a mogliśmy zrobic tam coś jeszcze,tylko w sumie sama nie wiem co?myśleliśmy o drugiej łazience,ale po co kumu jak nas tylko 3.
Tż to mówi,że jak będzie drugie dziecko(jak sam urodzi to będzie)to się na górze zrobi drugi pokój dla dziecka,ale że drugiego nie będzie to i pewnie tak już zostanie.

Wiecie co?poszłam Nine wystawiłam na taras i doleciałam do swojego śmietnika i czyściłam lejdi kuwete i podchodzi do mnie sąsiadka(największa wioskowa plotkara)i pyta"A co to Pani sama?mąż gdzieś wyjechał?a ja babki nie lubie,bo tylko chodzi i tyłek każdemu obrabia i ja zrobiłam nieszczęsną minę i mówię"Tak.Mąż już tutaj nie mieszka.Wyprowadził się,wie Pani rozwodzimy się-tylko niech Pani nic nikomu nie mówi";D jej mina bezcenna;D już się iskry pozapalały babce w oczach-pewnie w gaciach się palic zaczęło ze szczęścia,że taka rewela jej wpadła do ucha.Tż mnie zabije,że tak gadam.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-09-24, 13:12   #1542
mloda1989
Zakorzenienie

tylko to ich ceny mysle ze u nas mogloby byc taniej

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

duza czesc tych zabawek to tezeta ojciec wymyslal...to sa zabawki takie rehbilitacyjne czy cos...dla np dzieci niedowidzacych, nadpobudliwych jest np taki chinczyc co ma rozne pionki tak zrobione ze na kazdym jest inny znaczek a pola sa wyrzlobione...albo ta farma.....czy ten serek wbrew pozorom dziecku przeplatanie go troche czasu zajmuje....mi najbardziej podoba sie taka zabawka co sie klocki z pod spodu wyciaga tak zeby sie nie rozsypalo....albo ukladanka z takich wykretasow ktore trzeba zmiesic w kwadracie sa 3 etapy trudnosci tego najtrudniejszego nie dalam rady albo taka deska na ktorej dziecko staje i musi rownowage utrzymac i tam tor dla kuleczki jest ktora musi po nim prowadzic... a teraz zaceli robic fajne krzeselka ktore mozna zlozyc i powstaje szafka z polkami....ja nawet nie wiedzialam ze ta firma pozniej to w takich cenach sprzedaje...
Stary 2010-09-24, 13:24   #1543
megi-megi
Zakorzenienie

Dziewczyny,
do kiedy mogę złożyć wniosek o becikowe? Bo właśnie się obudziłam w tym temacie
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 13:38   #1544
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Wiecie co?poszłam Nine wystawiłam na taras i doleciałam do swojego śmietnika i czyściłam lejdi kuwete i podchodzi do mnie sąsiadka(największa wioskowa plotkara)i pyta"A co to Pani sama?mąż gdzieś wyjechał?a ja babki nie lubie,bo tylko chodzi i tyłek każdemu obrabia i ja zrobiłam nieszczęsną minę i mówię"Tak.Mąż już tutaj nie mieszka.Wyprowadził się,wie Pani rozwodzimy się-tylko niech Pani nic nikomu nie mówi";D jej mina bezcenna;D już się iskry pozapalały babce w oczach-pewnie w gaciach się palic zaczęło ze szczęścia,że taka rewela jej wpadła do ucha.Tż mnie zabije,że tak gadam.
Nieee, noooo niezła jesteś! oplułam klawiaturę

Cytat:
tylko to ich ceny mysle ze u nas mogloby byc taniej

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

duza czesc tych zabawek to tezeta ojciec wymyslal...to sa zabawki takie rehbilitacyjne czy cos...dla np dzieci niedowidzacych, nadpobudliwych jest np taki chinczyc co ma rozne pionki tak zrobione ze na kazdym jest inny znaczek a pola sa wyrzlobione...albo ta farma.....czy ten serek wbrew pozorom dziecku przeplatanie go troche czasu zajmuje....mi najbardziej podoba sie taka zabawka co sie klocki z pod spodu wyciaga tak zeby sie nie rozsypalo....albo ukladanka z takich wykretasow ktore trzeba zmiesic w kwadracie sa 3 etapy trudnosci tego najtrudniejszego nie dalam rady albo taka deska na ktorej dziecko staje i musi rownowage utrzymac i tam tor dla kuleczki jest ktora musi po nim prowadzic... a teraz zaceli robic fajne krzeselka ktore mozna zlozyc i powstaje szafka z polkami....ja nawet nie wiedzialam ze ta firma pozniej to w takich cenach sprzedaje...

Zabawki są SUPERAŚNE!!!! Naprawdę, a ten serek też mi się spodobał.One rozwijają bardzo dziecku wszystkie zmysły, cierpliwość, spostrzegawczość itp. Sama takie uwielbiam, np w empiku czasami są takie drewniane łamigłówki-moje ulubione.
Tylko gdzie zakupić takie, ale po bardziej ludzkich cenach?
Ehhhh.....

Idę obiad robić (czyt.-odgrzewać pierogi ze sklepu )

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
Z tego co pamiętam masz na to rok od urodzenia dziecka
Stary 2010-09-24, 13:50   #1545
anakazar
Zakorzenienie

zaciekawiłyście mnie tymi zabawkami,ale rzeczywiście ciężko np. w sklepach dostac coś takiego,a na all znalazałam coś takiego http://allegro.pl/hit-kolejka-edukac...235562924.html jeszcze Ninka za mała,ale jej kupię,bo to taka "mądra"zabawka;D

Stary 2010-09-24, 13:59   #1546
Darusiaaaa
Zakorzenienie

megi w ciagu roku

mloda zabawki sa extra.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

podobny serek serek do przeplatania u mnie w pracy dzieciaki w szkole mialy, powiem ze to wciagaaaa!!
nawet ja z szefowa przeciagalysmy kulki. Polegalo to na tym ze ser mial dziury i trzeba bylo kulki na sznurku prowadzic tak aby w te dziury nie powpadaly, tylko to byla taka wielka stojaca zabawka
A.Camus
Stary 2010-09-24, 14:01   #1547
mloda1989
Zakorzenienie

najsmiejszniejsze jest to ze polskie zabawaki wymyslane tutaj a u nas ich nie mozna dostac bo tylko do francji jada....
Stary 2010-09-24, 14:06   #1548
Darusiaaaa
Zakorzenienie

No dokladnie, po prostu;/ ......... ręce opadają.
A.Camus
Stary 2010-09-24, 14:26   #1549
catro
Rozeznanie

Cytat:

Tak małej pokój ma tyle,a nasza sypialnia ma 34-głupio pomyśleliśmy,bo mamy na górze tylko pokój Niny i sypialnie,a mogliśmy zrobic tam coś jeszcze,tylko w sumie sama nie wiem co?myśleliśmy o drugiej łazience,ale po co kumu jak nas tylko 3.
Tż to mówi,że jak będzie drugie dziecko(jak sam urodzi to będzie)to się na górze zrobi drugi pokój dla dziecka,ale że drugiego nie będzie to i pewnie tak już zostanie.

No ale dwie kobity na jedną łazienkę?? Jak Ninka podrosnie to Twój TZ sam zaproponuje przebudowę A żeby jeszcze podkręcić to wyobraź sobie własną łazienkę z lodówką wypełnioną wszelkimi tymi mazidłami ze Zrób Sobie Krem (no bo to przecież w lodówce trzeba trzymać, a po co latać do kuchni)

A co do sąsiadki, to TZ Cię ubije, tym bardziej że do niego dotrze wersja, że Cię zostawił dla kochanki której zrobił dziecko

Stary 2010-09-24, 15:01   #1550
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Ja to jestem okropna matka. Moja Oliwka to już ma swój laptop i swoje konto na skype. Ale to jedyny sposób na to abym codziennie mogła ją oglądać. Jak na razie mało ją iteresuje bardziej te kabelki dookoła. Piloty od TV też uwielbia ale jej nie dajemy do zabawy bo to straszne źródło zarazków. Dojemy jej tylko jej pilota. No bo pilota też już ma co prawda od karuzeli ale też dla niej jest super. I telefon też ma przykładany do ucha jak dzwonię. I na kogo ta moja córka wyrośnie. Całkowita porażka wychowawcza.

A moje siostrzenice też rozpuściłam. Najstarszej jak miała 7 lat to pod choinkę dałam komputer. Młodszej na komunie dałam oczywiście laptopa. I najmłodsza też już śmiga na laptopie mamusi, który też ja im kupiłam. Każda od dawna ma swoją komórkę - nie ja kupowałam. Najstarsza ma już 13 lat i oczywiście ostatnio zastanawiałam się już nad skuterem dla niej Fakt, faktem wystarczy że do mnie zadzwonią i powiedzą że coś chcą to im kupuję o ile mogę. Mam do nich słabość. Zawsze jedziłam do mich z samochodem pełnym prezentów. Dodatkowo opłacam im zajęcia poza szkolene np. j. angielski. Wiecie byłam stara Panna bez dzieci to musiałam jakoś odreagować i kogos rozpieszczać.
To rozpieściłaś siostrzenice, nie ma co gadać.
Skutera nie kupuj jednak. 2 Lata temu niedaleko nas był wypadek. Rodzice na komunię zafundowali swojemu jedynakowi skuter. Chłopak wyjechał z podwórka wprost pod jadący samochód. Zginął na oczach rodziców i gości w dzień swojej I-szej Komunii. Wiem ,że na rowerze też można się zabić ale jednak.
Syn mojego Tż ma 7 lat i jest uzależniony od komputera. Z wielkim trudem ale na szczęście można go odciągnąć oferując w zamian piłkę, basen albo... bajki na XD albo podobnych kanałach . Trzeba naprawdę się napracować żeby nie myślał kolejnym poziomie w grze. Mama żeby mieć spokój pozwala na kompa bez ograniczeń
Stary 2010-09-24, 15:04   #1551
P0P70
Zakorzenienie

Baobabek - witaj po przerwie

Catro - Już prawie zapomniałyśmy o Twoji istnieniu, niestety ale TylkoOliwka sobie o Tobie przypomniała. A Ty się tu pojawiasz jak gdyby nic i to jeszcze TRZECIM!!! ząbkiem się chwalisz.

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
dziękuję, ale się zawstydziłam i spąsowiałam za tą "mądrą kobitkę"
No już nie czerwień się tak. Z WIEKIEM to i człowiek coraz mądrzejszy

Cytat:
klask i:JA też uwielbiam tak mówić .

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
Masz 12 miesięcy od daty urodzenia. Czyli trochę czasu Ci jeszcze zostało.

Młoda- te zabawki to są naprawdę super. Moze powinniście zwiększyć produkcje i sprzedawać je takze na naszym rodzimym rynku.

Stary 2010-09-24, 15:13   #1552
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Ja to od wczoraj wzielam sie za siebie, bo przez @ to nic przez 7 dni nie robiłam. Wczoraj fryzjer, dzisiaj depilacja, francuz na pazurkach, maseczka co przez czytanie forum mialam ją nie 30 a 50 min na twarzy. No a jutro siłowniai czuje się jak człowiek
ale Ci zazdroszcze... maseczki to ja z pół roku nie miałam, frencz to jeszcze w ciazy, siłowni to u mnie nie ma, jedynie depilacja to co dzień

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
libra musisz sie trzymac rozpiski, al dania mozesz laczyc, mozesz nawet wszystko na raz zjesc, pic cole i papsi light do oporu, nic nie doprawiasz i nie slodzisz, mozesz solic.
Tylko ja przypominam ze to pod moja wage duuuuza bylo wiec nie wiem jak bedzie u Ciebie no i to co tydzien inna dieta jest.
Powodzenia!

Ja bez humoru uciekam, jeszcze jakos dola zalapalam, wszyscy szukaja mieszkan, remonty i tak dalej a my stoimy w miejscu nie stac nas na razie na remont lazienki calej, poki co zyjemy w syfie i o wyprowadzce mowy poki co tez nie ma ....ehhhhh uciekam.
don't worry ja tez nie remontuje bo nie mam czego a mieszkamy w wynajetym

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Czas zeby przedstawic moja mala smieszke. Oto Basienka
ale sie fajnie smieje

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
no to mi nic nie mowi, a to antybiotyk jakis czy krem/masc? wszelkie smarowidla dzialaja na mnie ladnie tylko na samym poczatku kuracji, potem skora sie przyzwyczaja i d...

PoP, ja sobie to zapisuję!

a co do zaproszenia, to po tym jak napisałaś, że masz quada to wypatruj nas przez okno

a propos żółtka właśnie-pytalam wczoraj pediatry i powiedziala, ze dopiero po 9 m-cu, a schematy zywienia mowia o 7 miesiacu no to jak w koncu? (pediatra taka starej daty nieco)

aha- kiedy podajecie dzieciaczkom deserki owocowe? jak zje obiadek to potem jako deser kilka lyzeczek czy oddzielnie po jakims czasie i traktujecie jako posilek typu podwieczorek? bo zdurnialam
ja daje pół zółtka co 2 dzień do objadku, albo jak mam danie : dynia z zółtkiem to wtedy juz nie daje, no i zaczełam dawac jak skonczył 6 m-cy
wiecie co? mam krzeseło arti i niech go szlag... oparcie klekocze sie jak cholera...kupie chyba na all jakies uzywane...usmazyłam sobie cukinie i zasmrodziłam chyba cała klatke bo mi sie olej spalił

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 15:21   #1553
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
No ale dwie kobity na jedną łazienkę?? Jak Ninka podrosnie to Twój TZ sam zaproponuje przebudowę A żeby jeszcze podkręcić to wyobraź sobie własną łazienkę z lodówką wypełnioną wszelkimi tymi mazidłami ze Zrób Sobie Krem (no bo to przecież w lodówce trzeba trzymać, a po co latać do kuchni)

A co do sąsiadki, to TZ Cię ubije, tym bardziej że do niego dotrze wersja, że Cię zostawił dla kochanki której zrobił dziecko
Taai wyjdzie dlaczego tż wyjechał-dwie kobity ma,dzieci też dwójka to Polska pensja chłopowi nie wystarcza

megi no proszę mówią,że u nas bieda,a Tu dziecko półroczne,a Ty jeszcze biecikowego nie odebrałaś

madzia a Ty zadowolona jesteś z nowej fryzurki i koloru?

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Kocie dziewczyny:na czy macie położoną kuwete?bo ja miałam na czymś co już muszę wyrzucic,a muszę kupic coś na czym będą stały i miseczki i kuweta,bo lejdi jak wylazi z kuwety to rozwala żwirek i wylewa wode i wtedy robi się białe coś i to coś strasznie brudzi mi panele,a mam je ciemne i już nawet jak w tym kącie umyje podłogę to ślad zostaje;/chcę coś tam położyc,bo szkoda podłogi

Stary 2010-09-24, 15:27   #1554
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Kocie dziewczyny:na czy macie położoną kuwete?bo ja miałam na czymś co już muszę wyrzucic,a muszę kupic coś na czym będą stały i miseczki i kuweta,bo lejdi jak wylazi z kuwety to rozwala żwirek i wylewa wode i wtedy robi się białe coś i to coś strasznie brudzi mi panele,a mam je ciemne i już nawet jak w tym kącie umyje podłogę to ślad zostaje;/chcę coś tam położyc,bo szkoda podłogi
Ja mam takie podkładki duże kupione w IKEA.

Stary 2010-09-24, 15:41   #1555
catro
Rozeznanie

Cytat:

Catro - Już prawie zapomniałyśmy o Twoji istnieniu, niestety ale TylkoOliwka sobie o Tobie przypomniała. A Ty się tu pojawiasz jak gdyby nic i to jeszcze TRZECIM!!! ząbkiem się chwalisz.
Pop, słonko moje, ja wiem, że na Ciebie w tej kwestii nie ma co liczyć, bo w TYM WIEKU, to pamięć już nie ta

Stary 2010-09-24, 15:47   #1556
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
najsmiejszniejsze jest to ze polskie zabawaki wymyslane tutaj a u nas ich nie mozna dostac bo tylko do francji jada....
Bo pewnie zbytu nie ma z powodu wysokich cen. Szkoda.

A ja dzisiaj opierdzieliłam faceta w przychodni.
Czekam sobie z moją Zosią pod gabinetem (myślałam ze ma ospę), w poczekalni czarno ludzi a w zabiegowym jakieś małe dziecko strasznie płacze. Jakiś zniecierpliwiony tym płaczem pacjent zaczyna narzekać że pewni tylko szczepienie ma i histeryzuje. Matka nawet nie potrafi go zabawić itd. Jęczy i jęczy jakby tabun dzieci wychował własnoręcznie i wiedział co to histeria i że szczepienie nic nie boli. Zmierzyłam go takim wzrokiem że ucichł w momencie. Z gabinetu wyszła znajoma pielęgniarka więc się przywitałam i pytam o tego malucha. Okazało się że ta dziecina zma poparzoną nóżkę. Facet spąsowiał a ja do niego żeby następnym razem uciął sobie jęzor zanim zacznie pierdoły opowiadać o dziecięcych histeriach (nie pamiętam jak się to pisze). Zbladł, spuścił wzrok i poszedł na koniec poczekalni. Reszta pacjentów mnie poprła. No jak tak można ?! No wku....... mnie kjak dziabli

No i pochwalę się. Doktor powiedział że bardzo dobrze dziecko jest ubrane - body z krótkim rękawem, lekka bluza dresikowa, legginsy i skarpetki. Na dworze słońce i 20 st. Zamiast wózka nosidło (bardziej mobilne jesteśmy)

A teraz papatki. Czekam na Tż-a i jedziemy w góry z małą
Stary 2010-09-24, 15:52   #1557
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ale Ci zazdroszcze... maseczki to ja z pół roku nie miałam, frencz to jeszcze w ciazy, siłowni to u mnie nie ma, jedynie depilacja to co dzień
Maseczka w czasie jak małego usypialam to był zły pomysł, bo z zaciekawienia miał problem z zaśnięciem, ale jak już zasnął to i francuza zrobilam. Z francuzem jest tyle łatwiej że można go robić na raty, najpierw końcówki, w razie jak mały się obudzi to reszta może być przy następnej drzemce , no i czasem jeszcze jakieś mazgaje robię, ale to może wieczorem.Zamiast siłowni to polecam krokomierz i silną wolę, np rano 5 tyś kroków i po południu tak samo, dziecko zadowolone z dłuższych spacerów, a waga leci

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
madzia a Ty zadowolona jesteś z nowej fryzurki i koloru?
Dzisiaj jestem bardzo zadowolona, na lato miałam jaśniutki blondzik, a na zimę chcialam co nieco ciemniej, to mam balejage z 2 kolorów+mój naturalny, wyszedł taki ciemny blond,jaśniutki brązik.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Jak mialam kota babci na przechowaniu to wszystko trzymalam na takiej podgumowanej wycieraczce, nie przeciekało nic przez nią, i było można prać.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 16:03   #1558
cigi
Rozeznanie

Czesc dziewczyny.
Na poczatek bardzo dziekuje Wam wszystkim za komplementy ; milusio z waszej strony.
Basia urodzila sie z niezla fryzurka, jakby dopiero co z salonu wyszla, maly irokezik, pejsiki i czarniuskie. A teraz wloski sa imponujace, tylko pojasnialy. Musze jej przypinac spineczkami, bo wielka grzywa wlazi jej w oczka. Moze czas na jakies postrzyzyny? (reka noga mozg na scianie...tfu tfu);
I jest baaardzo pogodna. A juz jak zobaczy aparat to usmiech od ucha do ucha. Malo ma powaznych zdjec.

Cytat:
aaa no wlasnie Basienka boska kurcze razem z moim to jak para roczniakow wygladaja i widze ze buzia usmiechnieta non stop tak jak i u mojego boska
No, rzeklabym nawet, ze twoj synus jeszcze dojrzalej wyglada. Wlosiska robia swoje

Cytat:

Marcelito upodobał sobie kręcenie się totalne. Teraz przewraca się brzuch-plecy dwa razy w jedną a później dwa razy w drugą stronę i ma przy tym ubaw nieziemski

cigi ja uwierzyć nie mogę jakie Basia ma cudne włosy!! Toż to prawdziwa kobietka Muszę kiedyś wstawić zdjęcie mojej Hanki jak mała była - miała takiego wielkiego loka na czubku głowy a po bokach łysa była
Moja sie przekreca, ale jakos tak nie za wiele; tylko jak sie wygupiamy i piescimy razem; Dawaj foteczke. A ile Hania ma lat?

Cytat:
I jeszcze chciałam Wam pokazać, normalnie sama słodycz : http://www.youtube.com/watch?v=t2Asq...ayer_embedded#!

Ale fajniusia dziewczynka; i jaki wynalazek; tylko czy to dobry pomysl podtrzymywac dziecie w wodzie tylko za glowke? Moim zdaniem niekoniecznie jest niezadowolona (catro) tylko moze skupiona?

Cytat:
Dziewczyny teraz w DDTV była reni jusic-zwolenniczka ekologii i mówiła min,o tych wielorazowych pieluchach,oczywiście o jedzeniu i o tych orzechach do prania o których mówiła i chyba nawet zamówiła
To ja chcialam dorzucic moje 3 grosze w tych tematach.
Uzywam tylko pieluch wielorazowych (nie od poczatku, bo za duze byly) z powodow przede wszystkim eko. (Odstraszaly mnie worki pelne zuzytych pampersow porzucane w lasach); Jestem z nich baaardzo zadowolona i polecam. jak w pampku kupa zdarzala sie znajdowac sie na plecach, mimo, ze dobrze zapiety, tak w tych nigdy. Nie ma zadnych podraznien, wszystko ok; A ile mniej smieciowego obciazenia dla naszej planety;
Co do orzechow czytalam opinie, ze dobre; Ale osobiscie nie wiem. Natomiast mam kulki i dyski kauczukowe do prania. Uzywam niewiele proszku ale czy jakos lepiej sie pierze i zmiekcza, nie wiem, tylko ze mam chyba o 4 sztuki mniej niz sie zaleca dla najlepszych efektow.
Co tam jeszcze; Aha, mydlem marsylianskim myje sie od dawna, a wlasciwie twarz. Uzywalam tez najpopularniejszego mydla chyba bialy jelen. Skore mam sucha, sklonna do egzem i nie czulam sie dobrze po pachnacych mydelkach. Wole takie. Tylko marsylianskie, to takie srednio naturalne jest. Zmobilizowana waszymi rozmowami kupilam sobie mydlo d'Alep; (z Alep chyba) sklada sie z oleju z oliwek i oleju z nasion chyba drzewa laurowego. I koniec na tym; no oczywiscie ten skladnik do zmydlania. Ale jeszcze nie probowalam. Zalecaane do skory alergicznej, atopicznej.

Cytat:

Ferou do sterylizacji to najlepsza jest mikrofalówka i jakikolwiek pojemnik do przechowywania żywności znoszący duże temp.
Ja w ogole nie sterylizuje. Czaem zalewalam woda wrzaca ale nie zawsze. (tylko moja z butelki nie jadla) Dziewczyny, jaki to ma sens? co, nie ma bakterii dookola? A moze sie uodpornia.
Moja Basia ostatnio upodobala sobie wcinac karimate, na ktorej lezy jej mata (bo podloga zimna), a ona bruuudna. Ze nie wspomne, ze atakuje dywan , ale tutaj to ja gonie, ku jej niezadowoleniu.
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 16:20   #1559
cigi
Rozeznanie

A ja powinnam isc spac natychmiast, a nie tu siedziec i czyyyyytac (uff), bo padam.

Jestem skonana. Wczoraj Basiula nie mogla mocno zasnac. Po karmieniu budzila sie dwa razy, musialam ja utulac (bez cycka ); ale za trzecim juz dalam, bo mogla byc glodna, choc wczesnie, po 23. A potem budzila mi sie jeszcze dwa czy trzy razy (nie wiem, nieprzytomna bylam) i juz byl cyc, bo nie mialam sily bawic sie w usyppianie bez tego; Caly czas z wrzaskiem. Wczoraj sie przebudzala za dnia, wiec tez zmeczona bylam i siedzilam jak glupia na forum do 1.

Teraz spi, wiec sie streszczam i moze uda mi sie kimnac.
Zaczelam sie dziwowac, skad te pobudki, i ogladalam jej paszczeke. Nie jestem pewna, ale cos mi wyglada na dole jakby 2 zebiska sie czaily; Dziewczyny, jak to wyglada???
I pytanie do mam cyckowozabczastych (to taki zlepek a la Fasolka), czy to da sie przezyc, to wbijanie w cyca zebuchow? Przyzwyczaja sie?
I to moze stad leciutki katarek i ten tajemniczy kaszel?

Bo dzis bylam u innej lekarki i nic nie stwierdzila, wszystko z nia dobrze; zaszczepilam, ale tylko jedna szczepionke a na ostatnie pneumo umowilam ja za miesiac, bo dzis jej plasterka nie przykleilam, bo myslalam, ze chora i nie bedzie szczepienia.
Powiedzcie mi potrzeba waszym zdaniem taki plaster znieczulajacy przykleic, czy wiecej w tym zlego niz dobrego? wczesniej miala bez plastra i dzielna byla.

A poza tym to mnie tutejsza opieka lekarska dobija. Nie wiem ktory raz musialam wysluchac, ze nie powinno dziecie na brzuchu spac, a moja tak od malenkosci i zyje. I zawsze musze wywod prowadzic, ze badania, ze Polska, ze brzuszek i ze to moja corka itd. I w ogole patrz na mnie jak na panikare. Tutaj ogolnie chyba sie mniej przejmuja rodzice;

A skoro sie podobalo to prosze jeszcze
1 tak wita mamusie po przebudzeniu
2 inna minka

Edytowane przez cigi
Czas edycji: 2010-10-29 o 23:34
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 16:58   #1560
Ferrou
Zakorzenienie

JA tak na szybko bo zaraz korki mam

IZumi, super wieści, A Michaś cudny I już 5 miesięcy ma

Cigi, w końcu pokazałaś nam swoją księżniczkę, śliczna Włoski cudowne, uśmiech piękny

Izaizula, któreś foteliki z firmy Nania były brane do testów ADAC 2010 i chyba nawet 3 dostały tylko nie wiem czy ten model który ty masz trza by było sprawdzić na www.foteliki.info czy jakoś tak

Gmyrelka - w sumie średnio mi się ten filmik podoba. Dziecko ładnie pływa, to fakt, ale jest bez majteczek Nie wiem o czym myśleli rodzice udostępniając taki filmik w sieci.....

Catro, miło Ciebie widzieć i czytać Gratulujemy 3 ząbka Kubuś na razie ma bezzębną paszczę

Baobabek - ty tam się nie bój i pozwól dziadkowi pójść na spacerek z Kubusiem

Ankazar - zobaczysz jak mała podrośnie Szybko wybudujecie drugą łazienkę A nie myślałaś o dużej garderobie? No chyba że już masz
Bosko odpowiedziałaś tej plotkarze Mina TŻta jak się o tym dowie będzie pewnie bezcenna
A kuwety w sumie na niczym nie trzymamy. Leżą w kuchni na wykładzinie więc ładnie to się sprząta. Jakoś za niedługo będziemy kupować kuwety takie zamknięte bo teraz to widzę Kubusia z "precelkiem" w buzi A przy zamkniętych kuwetach to dostępu do kocich skarbów takiego łatwego mieć nie będzie. A miseczki trzymamy na takiej mniejszej tacce

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości