![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: rady od już zamężnych dla przyszłych PM
Cytat:
Hehe, właśnie, lepiej gadać o klimie niż o lekach ![]() Na poważnie, to dziadkowie się obrazili na końcu, ze para młoda nie zadbała o miejsca dla nich i tylko niepotrzebne problemy powstały, bo latali i próbowali znaleźć dla dziadków jakieś odpowiednie miejsca.
![]() |
![]() |
#722 |
Konto usunięte
|
Powiem krótka u nas winietki były i chyba wszyscy byli zadowoleni z miejsc bo mniej wiesej wcześniej skonsultowalismy, na weselu na którym byłam i wiedziałam , że ich nie bedzie pierwsze co zrobiłam to poszłam z siostra zajac sobie miejsce, żebyśmy siedziłiały w swoim towarzystwie a nie nieznajomych.... jak wyszłysmy na zewnatrz czekać na parę młodą i weszliśmy za nimi to okazało się że ktos już usiadł na naszych wybanych miejscach i trzeba było się przesuwać ale na szczęście zostaliśmy w granicach tych samych miejsc.... jednak troszke walka była.... wiadomo kazdy robi jak uważa ale jak drugi raz zrobiłabym winietki dla spokoju swojego i gości
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też nie mam zamiaru widzieć kręcących nosów i niezadowolonych min co do miejsca hehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
hmm....ja z kolei wiem kto z kim sie najbardziej "trzyma" i kto z kim chcialby usiasc,wiec problemu nie ma
![]() oczywiscie nie mieszamy rodzin TŻ i mojej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja miałam pare marud...a to orkiestra za głośno gra i nie da się porozmawiać.hehe a to za dużo/za mało kwiatów heeza dużo/mało jedzenia ![]() ![]() ![]()
moje najbardziej lubiane miejsce na ziemi jest między twoim lewym a prawym ramieniem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png Edytowane przez justynaw1982 Czas edycji: 2010-09-23 o 16:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Rozeznanie
|
justynaw1982 fantastyczne miejsce! bardzo podoba mi sie wytstroj i te belki...super
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Ha! Moje kochane chodzące poradniki ślubne
![]() Mam zamiar sie ostatecznie spotkać z orkiestrą, kucharzami itd.. Na co mam zwracać uwagę... bo mam pustke w głowie.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i masz racje...wczoraj nawet gadalam o tym z TŻ i sie wkurzyl n amnie,z esie przejmuje zlymi opiniami o naszej sali. powiedzial Twoje slowa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() jesli oczywiscie macie taka sytuacje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a sala bardzo ladna ![]()
![]() |
![]() |
#731 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
- ustalcie z nim utwór na pierwszy taniec (najlepiej poproście, żeby Wam pokazali własne wykonanie, ponieważ niestety oryginały utworów są często różne od tego, co wykonuje zespół). - zapytajcie o zabawy weselne. Jeśli nie chcecie zabaw typu ściąganie przez pana młodego podwiązki zębami to od razu to zaznaczcie!!! ![]() - ustalcie godzinę podziękowań dla rodziców (jeśli takowe planujecie) i jeśli nie chcecie mówić podziękowań przez mikrofon zaznaczcie to zespołowi. - zapytajcie ile miejsca będą potrzebowali na rozstawienie swojego sprzętu, ponieważ zdarza się, że zespół rozstawia się na połowie sali, co zmniejsza pole do tańczenia - zapytajcie, czy w razie co będą w stanie zagrać akustycznie. Przecież nikt nie wie, czy podczas wesela nie wyłączą prądu. Wtedy lepiej, żeby zespół potrafił sobie poradzić ![]() - możecie poprosić o listę utworów, które mają w repertuarze i ewentualnie odrzucić piosenki, które się Wam nie podobają. Jeśli chodzi o kucharki to my się z nimi nie spotykaliśmy, wszystko załatwialiśmy przez właściciela sali. Jednak ważnym wydaje mi się dogadanie, ile osób będzie podawało jedzenie podczas obiadu. Jeśli robicie wesele na więcej niż 80 osób to trzy kelnerki to stanowczo za mało ![]() Jak mi się jeszcze cosik przypomni to napiszę ![]()
![]() |
![]() |
#732 |
Zadomowienie
|
dziewczyny a jakie mialyscie zawieszki na wodke?
![]() |
#733 |
Zadomowienie
|
bardzo mi sie podoba twoja sala juz ja tu gdzieś widzialam
![]() ja maiałam zaiwszki krawaty i podwiązki - zwineliśmy z tz po jednej bo po jakims czasie nie było juz ani jednej ![]() ja miałam winietki i napewno bym tego nie zmieniła. Doszły juz do mnie słuchy że ktos tam marudzil bo siedzia na brzegu no ale cóż ktoś musi, przeciez ja nie usiądę. Przy zapraszaniu jeden wuj mi powiedział, że jak posadzę go tyłem do parkietu to on wychodzi.....jakoś nie wyszedł ![]()
![]() |
#734 |
Przyczajenie
|
Przepraszam za długie oczekiwanie, ale już jestem i wrzucam zdjęcia z ślubu sis - ołówkowa sukienka ecru i czerwone dodatki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serdeczne gratulacje na tej Nowej Drodze Życia ![]() Pięknie wyglądałaś. W ogóle jesteś bardzo ładna ![]()
![]() |
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w kazdym razie-piekna sukienka,dziewczyna i dodatki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Zadomowienie
|
dziewczyny dziękuje!!ale jak będę miała zdjęcia to pokaże wam jak z siostrą wystoiłyśmy tą salę...wygladała przepięknie
![]() mafda faktycznie widziałaś już moją salę na którymś z forów ![]() sssaszkagratulacje i wyglądałaś ślicznie Ja na wódce miałam takie delikatne, białe wstążeczki, a moja siostra która ślubowała rok temu miała tylko na dwóch pierwszych rzutach karteczki takie z podziękowaniami, ale z doświadczenia wiem ze t cholernie przeszkadza w nalewaniu wódki i goście zdejmują je i wywalaja więc to pieniądze wyrzucone w błoto...tak myślę...jak już coś wybierać to takie co by się nie majtało ![]()
moje najbardziej lubiane miejsce na ziemi jest między twoim lewym a prawym ramieniem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png Edytowane przez justynaw1982 Czas edycji: 2010-09-23 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja myślałam właśnie o takich wstążkach tylko ale wszyscy gadają o tych karteczkach na sznurku czy wstążce widać mało praktyczne jednak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Myśmy sami robili winietki ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- ehhh nie winietki tylko zawieszki na wódkę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
justynaw1982 piękna sala!!!!!!!!!!! To Wasze dekoracje? Bo zdaje się, że są fioletowe? Jak będziesz miała jakieś zdjęcia, to wklej tutaj, albo prześlij na priv, bardzo proszę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() qa te dekoracje to robiła pani z firmy Artena w szczecinie...w necie sprawdz chyba ma stronkę i napawde ładnie dekoruje ![]()
![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Byłam na weselu z identyczną dekoracją, tylko w różu. Śmiem twierdzić, że ta sama firma dekorowała. Było prześlicznie, słodko i romantycznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Raczkowanie
|
ja zrobiłam swoją listę do dopytania na salę. jest mocno już przerobiona po dyskusji na innym forum. może którejś PM się przyda:
1. Najpierw obiad 2. Potem życzenia (czy odwrotnie?) 3. Pierwszy taniec- godzina 4. Tort- 22.00 1. co z przystrojeniem Sali? Co z kwiatami na stoły? 2. Przygotowanie plastyków na wyniesienie żarełka, gdzie przywieźć, o której, gdzie 3. Owoce- ogarnąć, w czym , kiedy przywieźć, faktura??? 4. Ile napojów? Jakie butelki? Bez limitu??? 5. Co z chlebkiem, szampanem i kieliszkami do tłuczenia? 6. Co z obsługą??? Ile za nią płacimy? czy będzie oddzielny stół (DJ, Foto, kamera) 7. Kiedy dadzą nam klucz do naszego pokoju- wcześniej, żebyśmy mogli wszystko zwieść 8. Pokoje dla gości (około 14szt) + MY, od której do której 9. Ustalić menu + dokłądne godziny podania 10. Pierogi na koniec- ruskie i z mięsem. Ile sztuk na osobę, jak podane 11. Kawa, ciasta- gdzie? 12. Wódka- czy mają chłodnię? Kiedy przywieźć, gdzie, kto ma klucze 13. Gdzie można palić? 14. Co za nami z dekoracji? 15. Stojak na menu- informacyjnie 16. Jaka podłoga? Czy śliska czy załatwiać kalafonię? 17. krzesełka dla dzieci (i jak liczymy posiłki dla maluchów) 18. ile osób może siedzieć przy naszym stoliku ( max) 19. dodatkowo ustalić koszt napojów i piwa dla gości- sami płacą 20. kiedy można przywieźć alkohole 21. LÓD 22. Ustawienie stołów, ilośc krzeseł, dzieci???
28. O której może przyjechać dj 29. Nie zwracać uwagi na układ sztućcy, nie zabierać od razu talerzyków 30. Cytryna do herbaty + śmietanka do kawy 31. Rozdawać jedzenie bez patrzenia na nas 32. Wódka z wodą dla nas 33. Świeczki zapalone a nie tylko dekoracja 34. Do kiedy potwierdzić ilość gości i pokoi hotelowych? 35. Ile obsługi ( w umowie chyba na 30 gości 1 kelner)- potwierdzić 36. ciasta dowiezione przez cukiernię, czy mogą sprawdzic czy ok i ogarnąć opłacenie jak ktoś ma jakieś pomysły to oczywiście chętnie skorzystam do tego u niektórych zapewne dojdzie kwestia stołu wiejskiego, ewentualnej firmy dekoratorskiej, kuli balonowej itp iwona Edytowane przez iwonap79 Czas edycji: 2010-09-24 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc tak: 2. Najpierw jest szampan, potem życzenia, a dopiero po życzeniach obiad. Dziwacznie by wyglądało, jakbyś wpędziła gości na salę, kazała im się najeść, a potem ustawiła się z mężem na środku i czekała na życzenia ![]() 15. Nie bardzo rozumiem ten punt? Po co stojak na menu skoro będziecie mieli wszystko ustalone wcześniej? Czyli godzinę podawania i potrawy? 21. Moim zdaniem lepiej zapytać, czy podawane napoje będą schłodzone. Jeśli bierze się ślub latem trzeba się liczyć, ze podczas upałów lód będzie się non stop topił. Oczywiście można uprzedzić obsługę, aby mieli lód przyszykowany, jakby któryś z gości sobie zażyczył koniecznie lodu, jednak bardziej stawiałbym na wcześniejsze schłodzenie napoi. 1. Nie rozumiem co się komu ma nie powieść w toalecie? ![]() 2. Uważam za zbędne pytanie, jak się będziecie rozliczać jeśli to obsługa będzie roznosić alkohol. Takie rzeczy są już w cenie. Tym tropem idąc, musiałabyś wypytać także o rozliczenie podawania obiadu, kolacji, kawy, przystawek itd. 27. Moim zdaniem lepiej od razu zaznaczyć właścicielowi, że chcecie przyjechać na dzień przed ślubem (najlepiej wieczorem) i rozstawić winietki. Jeśli zostawicie takie cosik obsłudze, może się komuś cosik pomylić i dopiero będzie na ślubie ![]() ![]() 31. Jak rozumiem jedzenie rozdawać to co zostało? Też uważam, że to nie za mądry pomysł, bo przecież nie wiadomo, ile Wam jedzenia zostanie. Potem mogą powstać tylko głupie komentarze, że ten dostał, a tamten nie. Najlepiej samemu iść sprawdzić, ile jedzenia zostało i wtedy dopiero decydować odnośnie rozdawania. Jeśli następnego dnia planowane są też poprawiny najlepiej zapytać właściciela sali, czy np. mięso nie mogłoby zostać podane podczas poprawin. 35. Niby jest tak przyjęte, że na 30 osób jest jeden kelner, ale z doświadczenia wiem, że to zdecydowanie za mało!!! Spróbujcie poprosić o chociaż jedną dodatkową osobę do podawania w szczególności obiadu. Za tym goście czekają najbardziej i troszkę niefajnie jest, kiedy jedna część gości już zabiera się za drugie danie, a druga nadal czeka za zupą. Później już trzy osoby z obsługi w zupełności wystarczają, bo goście tylko raz siedzą wszyscy razem- właśnie podczas obiadu ![]()
![]() |
![]() |
#747 |
Raczkowanie
|
hejka. pod Twoimi pytaniami moje odpowiedzi:
2. Najpierw jest szampan, potem życzenia, a dopiero po życzeniach obiad. Dziwacznie by wyglądało, jakbyś wpędziła gości na salę, kazała im się najeść, a potem ustawiła się z mężem na środku i czekała na życzenia ![]() 15. Nie bardzo rozumiem ten punt? Po co stojak na menu skoro będziecie mieli wszystko ustalone wcześniej? Czyli godzinę podawania i potrawy? BĘDZIE DUŻO LUDZI Z MAŁYMI DZIEĆMI, KTÓRE W TRAKCIE WESELA BĘDĄ ODWOZIĆ DO DOMÓW. MENU PRZED SALĄ WRAZ Z GODZINAMI POSIŁKÓW (OCZYWIŚCIE PRZYBLIŻONE) POZWOLI IM WYGODNIEJ ROZPLANOWAĆ CZAS. NP TORT CHCĘ O 22, WIĘC DZIECIAKI MOGĄ DO TEGO CZASU ZOSTAĆ... 21. Moim zdaniem lepiej zapytać, czy podawane napoje będą schłodzone. Jeśli bierze się ślub latem trzeba się liczyć, ze podczas upałów lód będzie się non stop topił. Oczywiście można uprzedzić obsługę, aby mieli lód przyszykowany, jakby któryś z gości sobie zażyczył koniecznie lodu, jednak bardziej stawiałbym na wcześniejsze schłodzenie napoi. TAK, ALE NA WSZELKI WYPADEK CHCĘ MIEĆ TROCHĘ ![]() 1. Nie rozumiem co się komu ma nie powieść w toalecie? ![]() KOMBINUJ ![]() 2. Uważam za zbędne pytanie, jak się będziecie rozliczać jeśli to obsługa będzie roznosić alkohol. Takie rzeczy są już w cenie. Tym tropem idąc, musiałabyś wypytać także o rozliczenie podawania obiadu, kolacji, kawy, przystawek itd. CHCODZI O WÓDKĘ, KTÓRA BYWA W NIEZAMKNIĘTYCH POMIESZCZENIACH. JESLI BĘDZIE W JAKIMŚ POKOJU DO KTÓREGO KLUCZ BĘDZIE MIAŁ NP TEŚC- PROBLEMU NIE MA. W INNYM PRZYPADKU SŁYSZAŁAM JAK GINĘŁO PO 30 SZT FLASZEK 27. Moim zdaniem lepiej od razu zaznaczyć właścicielowi, że chcecie przyjechać na dzień przed ślubem (najlepiej wieczorem) i rozstawić winietki. Jeśli zostawicie takie cosik obsłudze, może się komuś cosik pomylić i dopiero będzie na ślubie ![]() ![]() 31. Jak rozumiem jedzenie rozdawać to co zostało? Też uważam, że to nie za mądry pomysł, bo przecież nie wiadomo, ile Wam jedzenia zostanie. Potem mogą powstać tylko głupie komentarze, że ten dostał, a tamten nie. Najlepiej samemu iść sprawdzić, ile jedzenia zostało i wtedy dopiero decydować odnośnie rozdawania. Jeśli następnego dnia planowane są też poprawiny najlepiej zapytać właściciela sali, czy np. mięso nie mogłoby zostać podane podczas poprawin. CHODZIŁO MI O TO, ŻEBY SAMI DONOSILI JEDZENIE....JAK BĘDZIE BRAKOWAŁO A NIE CZEKALI NA NASZE PROŚBY (Z TYM TEŻ SIĘ SPOTKAŁAM) 35. Niby jest tak przyjęte, że na 30 osób jest jeden kelner, ale z doświadczenia wiem, że to zdecydowanie za mało!!! Spróbujcie poprosić o chociaż jedną dodatkową osobę do podawania w szczególności obiadu. Za tym goście czekają najbardziej i troszkę niefajnie jest, kiedy jedna część gości już zabiera się za drugie danie, a druga nadal czeka za zupą. Później już trzy osoby z obsługi w zupełności wystarczają, bo goście tylko raz siedzą wszyscy razem- właśnie podczas obiadu ![]() DOKŁADNIE TAK, DLATEGO DOPISAŁAM TO W UMOWIE ŻE MINIMUM... ALE MASZ RACJĘ DO OBIADU PRZYDAŁOBY SIĘ JESZCZE ZE 2 KELNERÓW KOCHANE JAK MACIE JESZCZE JAKIEŚ SUGESTIE TO BARDZO PROSZĘ, A TOBIE BARDZO WIELKIE DZIĘKI ![]() IWONA PS SORKI ZA DUŻE LITERY,ALE CHODZIŁO O PODKREŚLENIE ODPOWIEDZI I OSZCZĘDNOŚĆ MIEJSCA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Rozeznanie
|
rzeczywiście super byłoby mieć dostępne stoły już w piątek wieczorem, ale mało sal sie na to zgodzi. My mieliśmy z tym duży problem, bo stoły były rozstawione ok.12 i w rezultacie Tż rozkładał winietki w ostatniej chwili. maskra.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.