3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-24, 15:08   #3001
Vcelka
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Wszystkie macie piękne brzuszki trochę Wam pozazdrościłam i sama sobie zrobiłam zdjęcia

Oto my: 31 tyg + 6 dz

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 15:23   #3002
79 Marta
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

vikicullen
też chciałabym urodzić po 36 tc, ale niewiele potem. Ustalam z małą, że jak napiszę pracę, to może wychodzić A dziś juz zrobiłam nalot na bibliotekę, w przyszłym tygodniu chce zacząć pisac, myslę, że do 2 tygodni skończę. No tym bardziej, że lekarz powiedział, że on w zasadzie już uznaje tą ciążę za donoszoną. 14 października mam wizytę, zaraz potem Hania mam nadzieje, że wyjdzie. Niby nadzieja matką głupich, ale...
Stary 2010-09-24, 15:24   #3003
kretencja
Zakorzenienie

Vcelka, tez masz ładny

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 15:28   #3004
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Vcelka, tez masz ładny
Dziękuję

Mam jeszcze pytanie, któraś z Was kupowała taką kurtkę z Top Secret - czy ona jest bardziej na jesień, czy jest pikowana i nadawałaby się zimą ?

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 15:30   #3005
Patrycja_1708
Zadomowienie

A powiedzcie mi ile w ciagu dnia pijecie?? bo ja nie jestem w stanie wypic tyle ile zalecają... A u was jak jest??

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-09-24 o 15:32
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 15:32   #3006
sylwia01485
Zadomowienie

mallinka, m25- dzięki za ciepłe słowa o mojej fototapecie- mi od 2 lat się jeszcze nie znudziła, ale za jakiś czas wymienię na coś nowego - lubię zmiany. Z kwiatów polecam szeflerę, jeśli ktoś nie ma za bardzo doświadczenia w hodowli- rośnie jak dzika i nie jest wymagająca za bardzo.

lisek za pobyt w szpitalu

de28 współczuję z powodu kotka. Ja przeżyłam śmierć króliczka na moich rękach- wiedziałam, że zdechnie, bo dostał paraliżu kończyn i nie było ratunku- w sumie nie żałuję, że byłam przy nim do końca- głaskałam, mówiłam czule i on odszedł spokojny. Oczywiście ostatni oddech i spojrzenie przed śmiercią to coś, czego się nie zapomina, ale świadomość, że on czuł się wtedy bezpiecznie dodała mi siły i mniej histeryzowałam- chociaż ja mam tendencje ku temu. Bądź dzielna i tylko okazuj kici miłość, a nie strach- to jej nie pomoże. Trzymam kciuki
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 15:34   #3007
kliwia
Zakorzenienie

patrycja ja w ogole malo pije. ale sprawdzalam na polowkowym ilosc wod i sa w normie. Musze zaczac pic wiecej by potem nie miec problemu z piciem przy karmieniu.

vcelka ale brzuuuuusio

A kotka szkoda
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 15:35   #3008
kretencja
Zakorzenienie

Patrycja, nie przejmuj się za bardzo
Ja w ogóle na to nie zwracam uwagi. Piję jak mam potrzebę, nie sądzę, żeby wychodziło tyle, ile zalecają

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-24, 15:35   #3009
Ishka
Zadomowienie

Siedziałam chwile na watku wrzesniowo-pazdziernikowych i tam jednak ta pełnia księżyca podziałała chyba z 5 dziewczyn sie rozpakowało a jeszcze z 2 dni po pełni lubi sie wiecej dzieciaczków rodzić tak więc może i mnie coś łapnie
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 15:41   #3010
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Siedziałam chwile na watku wrzesniowo-pazdziernikowych i tam jednak ta pełnia księżyca podziałała chyba z 5 dziewczyn sie rozpakowało a jeszcze z 2 dni po pełni lubi sie wiecej dzieciaczków rodzić tak więc może i mnie coś łapnie
Ty nie fisiuj
Masz jeszcze czas.
Ty się załapiesz dopiero na następną pełnię czyli 23.10 Ja też się wtedy szykuję

Od wczoraj piję liście malin i jem kapsułki wiesiołka
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 15:43   #3011
mallinka
Zadomowienie

no Ishka 2 dni po pełni to dziś także do roboty jak tam po spacerze się czujesz?

Vcelka ładny brzusio

ja dziś już 2 razy płakałam, czuję się jakbym miała PMS-wszystko mnie wkurza i mam wrażenie przytłoczenia... oby szybko przeszło

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 15:55   #3012
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Ty nie fisiuj
Masz jeszcze czas.
Ty się załapiesz dopiero na następną pełnię czyli 23.10 Ja też się wtedy szykuję

Od wczoraj piję liście malin i jem kapsułki wiesiołka
gdzie kupujesz herbatkę z liści malin? szukałam dziś w kilku aptekach i sklepach, ale nigdzie nie było.
Stary 2010-09-24, 15:55   #3013
Patrycja_1708
Zadomowienie

Macie może jakies linki albo juz zgraną muzyczke do sluchania w ciazy?? bo ja nic takiego nie mam a chetnie bym cos pusciła mojemu malenstwu...
Stary 2010-09-24, 15:57   #3014
kretencja
Zakorzenienie

Patrycja, nie pomogę, ja w ciąży słucham tego co zwykle

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-24, 16:00   #3015
zenia2211
Rozeznanie

Ja pije lyczkami przez caly dzien i wychodzi jakies 3 litry dziennie.A powinnam nawet wiecej bo mialam w wakacje kolke nerkowa,lekarz stwierdzil ze za malo pije bo wtedy pilam 1,5l dziennie.
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 16:04   #3016
bela14
Rozeznanie

hej hej mamuśki
Ja już po wizycie a więc:anemii nie ma
mały nadal boy choć ptaszka nie pokazał ale jajczęta wisiały
warzy 2445g. i termin z usg.26paż a @ 6lis.
wolałabym ten pierwszy bo jak urodze takiego klocka.
szyjka miekka ale zamknięta.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 16:14   #3017
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim
Macie jakieś pomysły w co tu się ubrać w chłodne dni?
Nie mam co na siebie włożyć!!!!
Kurtka już się nie dopina Kupiłam na all 2 bluzki z długim rekawem, ale to mało, co na wierzch
Ja ma mtylko kurke p/wiatrowa fajnie brzuchol miesci wiec w niej bede chodzic poki co, ale na all mozna dorwac takie grzybki (tylk oczemu one maja rekawy 3/4????) lub fajne parki (co to za nazwa????) niedrogo.

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Dziewczyny co można kupić na Pierwszą Rocznicę Ślubu..? (oprócz zegarka )
I drugie moje pytanko do Was, czy Wasi faceci obchodzą Dzień Chłopaka i im coś kupujecie, czy raczej Dzień Mężczyzny? Bo ja mojemu kupowałam zawsze i na jedną i na drugą okazje.
A kiedy jest dzien mezyczyny?
My tez nie obchodzimy takich dni, walentynki czasami, ale nawet urodzin nie, tzn no zlozymy sobie zyczenia i tyle

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Bardzo boje sie momentu, kiedy przestanie oddychac. Moja dzielna malutka gasnie. Wiedzialam, ze ten moment nastapi, ale ciezko mi pomyslec, ze za kilka godzin nie bedzie jej z nami. Jednak przedluzanie tego to bylby czysty egoizm
Eh.. wiem co o za uczucie, bo przeszlam przez to niestety. Badz przy niej do konca.. niech widzi i wie ze jest do konca kochana i nie opuszczana..

kotek81, sorry zapomnialam, ze u Cieibie biedronki nie ma hehe wiecej nie bede pisac co tam kupilam

Wlasnie ugotowalam zupke z grzybkami suszonymi, ciekawe czy ja dobrze zrobilam? Najpierw namoczylam na 10 minut, zmiekly i podsmazylam.. a nastepnie dalam do zupy, wiec chyba nie beda jakies "niezrobione" te grzyby i surowe.. ?

Poki co sacze Inke (duzo mocniejsza od Anatola no i mega czarna) i jem biszkopty

Duze brzuchole juz macie z reszta moj tez sie teraz zaczal rozrastac szybko Od okolo paru dni to strasznie czuje juz małą.. normalnie przeszkadza mi to i boli, Wy tez tak macie? po 33 t.c.

aaa przed chwila taki sie wiatr zerwal i nagle za oknem huk i kawalki szyby polecialy heh sasiadce z gory oknem przywalilo

79marta w herbaciarniach sa takie herbaty

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

aha jeszcze mialam napisac troche :P

Ishka, no wlasnie moze Irsin sie przelamie i bedzie jednak druga hehehehe

Patrycja wpisz w YT muzyka bobasa wyskakuje kilka. Ja to slucham mozarta ale tak to tego co zawsze czyli gitary

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-09-24 o 16:12
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 16:26   #3018
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Macie może jakies linki albo juz zgraną muzyczke do sluchania w ciazy?? bo ja nic takiego nie mam a chetnie bym cos pusciła mojemu malenstwu...
moje dziecię reggae słucha, pewnie dlatego takie skoczne
Stary 2010-09-24, 16:31   #3019
sereniti
Zakorzenienie

kretencja jestem zootechnikiem moja praca to hodowanie zwierząt mam kilka uprawnień do leczenia ale strikte operacje i przepisywanie leków to już domena wetów

zenia ja serio chwale Twoje nogi bardzo zgrabne kiedyś też takie miałam ale teraz ...baobaby

karolina ja pije około 3 litry ale przy mojej nerce nie da się mniej inaczej kamienie tak dają się we znaki że potrafię całą butelkę niegazowanej na raz wypić
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 16:36   #3020
Patrycja_1708
Zadomowienie

oglada któras rozmowy w toku?? masakra co te dziewczyny wygaduja... az płakac sie chce...
Stary 2010-09-24, 16:40   #3021
kretencja
Zakorzenienie

A ja odebrałam wyniki badań i tym razem mocz nie jest zadowalający (choć nie mam żadnych objawów). Pojedyncze krwinki białe i czerwone, śladowe białko, a co najważniejsze - bardzo liczne nabłonki
Morfologia niby w normie w większości, ale z boku mam coś długopisem podopisywane, jeszcze jakieś słowa nie do odczytania i liczby
Jakoś się zmartwiłam. Dobrze, że do gina we wtorek.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-24, 16:42   #3022
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
A powiedzcie mi ile w ciagu dnia pijecie?? bo ja nie jestem w stanie wypic tyle ile zalecają... A u was jak jest??
czasami jedną szklankę a czasami 2 litry - bardzo różnie - staram się pić jak najwięcej ale z mizernym skutkiem
Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
hej hej mamuśki
Ja już po wizycie a więc:anemii nie ma
mały nadal boy choć ptaszka nie pokazał ale jajczęta wisiały
warzy 2445g. i termin z usg.26paż a @ 6lis.
wolałabym ten pierwszy bo jak urodze takiego klocka.
szyjka miekka ale zamknięta.
super, że z małym wszystko ok
Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

kotek81, sorry zapomnialam, ze u Cieibie biedronki nie ma hehe wiecej nie bede pisac co tam kupilam

Wlasnie ugotowalam zupke z grzybkami suszonymi, ciekawe czy ja dobrze zrobilam? Najpierw namoczylam na 10 minut, zmiekly i podsmazylam.. a nastepnie dalam do zupy, wiec chyba nie beda jakies "niezrobione" te grzyby i surowe.. ?
Nie no pisz, pisz ja jakoś przeżyję

To może lepiej nie jedz tych grzybów??? Zawsze można je powyciągać z talerza
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 16:43   #3023
zenia2211
Rozeznanie

Cytat:
oglada któras rozmowy w toku?? masakra co te dziewczyny wygaduja... az płakac sie chce...
Ja ogladam,masakra jakas...przy tej poprzedniej to az sie poplakalam jak ja tamta przekonywala Jak tak mozna,swoje dziecko zabic.
Sereniti w takim razie dziekuje za komplement chociaz przytyly mi nogi w ciazy i tak nie bardzo mi sie podobaja.
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 16:45   #3024
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
A ja odebrałam wyniki badań i tym razem mocz nie jest zadowalający (choć nie mam żadnych objawów). Pojedyncze krwinki białe i czerwone, śladowe białko, a co najważniejsze - bardzo liczne nabłonki
Morfologia niby w normie w większości, ale z boku mam coś długopisem podopisywane, jeszcze jakieś słowa nie do odczytania i liczby
Jakoś się zmartwiłam. Dobrze, że do gina we wtorek.
te krwinki i białko to nic strasznego ponoć w ciąży mogą się pojawić, ale o co chodzi z tymi nabłonkami to nie mam pojęcia

A zapomniałam napisać - śliczne brzuchole
Stary 2010-09-24, 16:48   #3025
kretencja
Zakorzenienie

Przeczytałam w necie, że obecność nabłonków też nie ma dużego znaczenia diagnostycznego, bo mogą pochodzić np. z pochwy. Ale są bardzo liczne, więc nie wiem Może mam jakiś lekki stan zapalny po prostu. Zmartwiłam się tymi dopiskami, których nie umiem odczytać... Pewnie niepotrzebnie, ale ja panikara jestem.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-24, 16:51   #3026
Ishka
Zadomowienie

Weronisia tyle ile lekarzy mnie oglądało (a było ich naprawde sporo) tak stwierdzili jednogłosnie że do terminu swojego nie dociągne...
U mnie niestety jest prawdopodobieństwo pomyłki co do terminu tzn pomyłki na wcześniejszą date porodu a i tak od wczoraj wiem ze jak tydzień dotrwam to bedzie duzo

Ale co tam bede gadać pozyjemy zobaczymy czy moje i wczorajszej lekarki przeczucia sie sprawdzą sama jestem ciekawa tym bardziej że moj klocuch wazy juz 3 kg i od wtorku juz bedzie donoszonym dzieciaczkiem czyli moze sie rodzic i nic mu nie grozi

Zresztą pewnie gdyby nie branie fenoterolu przez te 3 tygodnie napewno juz bym dawno miala Juniora przy sobie...ale dobrze ze jeszcze troche sobie posiedział przynajmniej obrósł troche w tłuszczyk
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 16:52   #3027
Patrycja_1708
Zadomowienie

mozna wiele zrozumiec ale zeby 5krotnie poddac sie aborcji??? Jak mozna zabic swoje dziecko bo jakis palant ją zdradził?? Nigdy nie pojme tak idiotycznych postepowan ludzi... Zadne poczecie nie jest bez przyczyny, kazde dziecko to nowe zycie przeciez... A tak wiele rodzin pragnie by miec dziecko...
Stary 2010-09-24, 17:01   #3028
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczytałam w necie, że obecność nabłonków też nie ma dużego znaczenia diagnostycznego, bo mogą pochodzić np. z pochwy. Ale są bardzo liczne, więc nie wiem Może mam jakiś lekki stan zapalny po prostu. Zmartwiłam się tymi dopiskami, których nie umiem odczytać... Pewnie niepotrzebnie, ale ja panikara jestem.
Do wtorku już nie daleko - na pewno wszystko jest ok

Wiecie co spotkałam się dziś z taką dawno nie widzianą znajomą - podwiozłam ja autem do domu i weszłam na herbatę i ona się nie kapnęła, ze w ciąży jestem czyli jednak nie mam takiego wielkiego brzuchola skoro dało się go ukryć pod trochę większą bluzą a że to taka daleka znajoma (a szkoda, bo wiele lat temu była moją najlepsza przyjaciółką...) to jej nic nie powiedziałam
Stary 2010-09-24, 17:04   #3029
kretencja
Zakorzenienie

Kotek, nieźle
U mnie chyba nie ma opcji, żeby ktoś nie poznał, że jestem w ciązy

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-24, 17:05   #3030
ona1010
Raczkowanie

Patrycja- ja z tymi brodawkami mam tak samo, jakies zoltawe grudki jak cos zdrapie i jak narazie tez mi nic nie lecialo, ale ostatnio polozna w SR powiedziala, ze pokarm moze sie nawet w 3 dniu po porodzie pojawic, wiec moze bedzie dobrze
czemu sobie nie znajdziesz lekarza Polaka, napewno w Twoim rejonie tez taki jest, choc ja chodze do Niemca, wogole to pierwszy facet do ktorego poszlam i jest super. Zapytaj go o to swedzenie, sama nic nie bierz.

Weronisia- mam pytanko do Ciebie, jako juz doswiadczonej w rodzeniu w DE, co zabiera sie tutaj do szpitala dla siebie, jak jest z goleniem i lewatywa?

puchna Wam tez nogi?? Dzisiaj duzo nie chodzilam, prawie caly dzien siedzialam w biurze, a tak mnie nogi bola, jakbym ze 100 km przebiegla, a grube ze szooooookkkkkkkkkkkk.
Kiedy sie to skonczy ?????????????????

Naprawde seks przyspiesza porod?
slyszalam, ze jednak to nieprawda.

Edytowane przez ona1010
Czas edycji: 2010-09-24 o 17:09
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości