|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!!
Cytat:
mam tylko pytanie i prosze odnies sie do tego oki? co nalezaloby zrobic aby matce wynagrodzic utrate córki? co nalezaloby zrobic aby matce zapelnic pustke po córce? co nalezaloby zrobic aby pani Iwona nadal sie uśmiechala? |
|
|
|
|
#1202 |
|
Wtajemniczenie
|
najwiekszego dola załapałam jak to przeczytalam:
"Rutkowski po miesiącu "śledztwa" wraca do Łodzi. Udziela jeszcze kilku buńczucznych wywiadów, że jest "już na tropie" i że "ma podejrzanego". Nam mówi: - To koniec." co jest odpuscił? nie ma juz pomysłu?
|
#1203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co z poszerzaniem poszukiwań? wystarczyłoby wydrukować jeden plakat i ruszyć 'tyłek' w miasto. pamiętaj, że ratując życie jednej osobie możesz zniszczyć je innym.
|
|
|
#1204 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
z tym ruszeniem tylka to do mnie? no to zapytaj moderatorow z oficjalnej strony iwony co zrobilem do tej pory i zapytaj jednego z moderatorow co razem za moment zrobimy....jesli ci odpowie to poznasz prawde jesli nie bedziesz zyc w niewiedzy bo niemam zamiaru sie chwalic. |
|
|
|
|
#1205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mnie dziwi,ze jeszcze tego nie zrobił-skoro jest niewinny czemu pozwala na zniesławienie przez kogokolwiek?
|
|
#1206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1207 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() obecnie sądzę, że to ktoś ze znajomych, ale wykluczam kogoś z czwórki... i im dłużej o tym myślę, to szkoda mi Adrii i Pawła - chociaż zapewne nie jestem bez winy i być może kiedyś też coś złego napisałam na któreś z nich... artykuł w Wyborczej bardzo ciekawy i wnosi wiele nowych faktów... ale jest w nim sporo manipulacji nie wiem, może chcieli żeby lepiej to się sprzedało? może uznali, że to będzie brzmiało atrakcyjniej, jeśli zasugerują, że sprawcą jest kolega...---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
EDIT: żebym nie została źle zrozumiana - wiadomo, że to chamskie ze strony Jackowskiego gadać takie rzeczy... ale to Paweł powiedział o tym dziennikarzowi. Edytowane przez rilla900 Czas edycji: 2010-09-24 o 18:45 |
||
|
|
|
#1208 |
|
Raczkowanie
|
Panorama tv gdansk bedzie o Iwonie
kurde nie wiem czy juz było....
Edytowane przez karo3006 Czas edycji: 2010-09-24 o 18:47 |
|
|
|
#1209 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ktoś zrobił podsumowanie i bałam się wysnuwać wnioski dopuki nie zobaczę całości. Zrozumiałam o co chodziło Kimikice i przyznaję że wnioski snute były na wyrost . I mam też swoje przemyślenie na temat tego artykułu. Jak to jest z takimi artykułami zanim trafią do druku? Artykuł rzeczywiście nie stawia Pawła w dobrym świetle i wręcz sugeruje, że miał coś z tym wspólnego. Ale pada tam szereg różnych nazwisk osób, które go podejrzewają Są przytoczone słowa np jasnowidza : Również jasnowidz z Człuchowa jest w kropce. W pewnym momencie nabiera przekonania, że Iwona leży w ciężkim stanie 500 metrów od wejścia 63 w Jelitkowie. Żąda też spotkania z Pawłem. Razem jadą na działkę. Jackowski oskarża Pawła o krętactwa i zaczyna grzebać w kompostowniku. W końcu bez ogródek oświadcza: - Taki głupi, żeby tu ją schować, to nie jesteś. Jest dużo innych cytatów i przytoczonych rozmów. Przecież te osoby powinny takie coś autoryzować. Są tu przytoczone czyjeś podejrzenia : Podejrzewa go policja, matka Iwony, jasnowidz, nawet detektyw Rutkowski. Chociaż w przypadku Jackowskiego to brzmi dużo poważniej wręcz jest to, nie bójmy się powiedzieć, oskarżenie. Czy te wszystkie osoby widziały i autoryzowały ten artykuł przed drukiem? Jeśli nie to mieli prawo to zamieścić i bezkarnie zmarnować życie chłopakowi, który może być niewinny? To jest za poważna sprawa , żeby sobie robić manipulacje i pisać tylko dla samej sensacji. A Gazeta Wyborcza ma trochę lepszą renomę niż Fakt i nie sądzę, że to jest tylko manipulacja. Nie pozbieraliby się z proceami sądowymi. Edytowane przez burgund1234 Czas edycji: 2010-09-24 o 19:09 |
|
|
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli to co powiedział jest prawdą to jak dla mnie jest to pomówienie. Oczywiście sąd jest od stwierdzania co jest, a co nie jest prawdą. Niestety mam wrażenie, że wszystko skupia się wokół robienia szumu przez media zamiast szukaniu Iwonki.
|
|
#1211 |
|
Zadomowienie
|
Moje odczucia po przeczytaniu artykułu w GW:
* przede wszystkim SILNA koncentracja na osobie Pawła, jak ktoś pisał wcześniej, nacechowanie jego postaci pewnymi niby to niewinnymi a jednak zapadającymi w podświadomość informacjami (śmierć byłej dziewczyny, uśmiech na twarzy, nie odstępowania na krok Rutkowskiego, zaskakująco nieprofesjonalny komentarz Jackowskiego...) powoduje, że właściwie niemalże na talerzyku poddaje nam się jego osobę jako podejrzanego nr 1. z całkowitym wyłączeniem z kręgu podejrzanych pozostałych osób. I teraz mój wniosek --> podejrzewam iż jest to celowa manipulacja mająca na celu coś tym osiągnąć. Niewykluczone że za zgodą samego Pawła (choć z drugiej strony musi być diablo nieprzyjemnie figurować w tak nieprzyjemnej pozycji na widoku opinii publicznej), być może nie "tykając" na razie głównego podejrzanego pozwoli się na spokojne go rozpracowanie z dala od fleszy * zminimalizowanie znaczenia w sprawie pozostałych osób * poddanie kolejnego tropu - ojczyma, moim zdaniem zupełnie "ślepo-uliczkowego" * ośmieszenie metod i roli w dochodzeniu Rutkowskiego * nieścisłości/sprzeczności takie jak siatkówka o 8.30 rano (a nie 7) choć obie godziny wydają się być równie upiorne zwł. po imprezowej hulance, wiek osób, podkreślona informacja jakoby Iwona po raz pierwszy zawitała w progi DC kłóci się z oświadczeniem klubu (tu raczej skłaniałabym się ku wersji DC, wydaje mi się że Iwona należy do dziewczyn nie stroniących od "bywanych" miejsc) * istotna informacja pani Iwony, znając córkę pomysł z siatkówką wydał jej się mocno nietypowym * osławiony motyw kłótni - ? dalej panuje zbiorowa amnezja jaka była jej przyczyna. A może kłótnia była ustawiona z góry? Obliczona na wk...urzenie Iwony? Tak żeby właśnie doszło do tego do czego doszło - do samotnego opuszczenia klubu * fakt, że dziewczyna nie zabierała z domu żadnych pieniędzy jest wg mnie zastanawiający. Uważam że wybierając się w pojedynkę (mam tu na myśli osobę w postaci chłopaka, męża) do takiego miejsca jak -przypuszczam - drogi klub nocny w kurorcie bez choćby kilkunastu zł na taxi jest lekko podejrzanym/ryzykownym przedsięwzięciem. Niewątpliwie ktoś w towarzystwie był fundatorem zabawy, wg mnie w przypadku osoby Iwony - Paweł. Skoro więc nie zabrała na powrót pieniędzy od niego (Adrię wykluczam jako osobę z którą przede wszystkim, jak jest podawane, dochodziło do sprzeczek) to można przypuszczać, że osoba Pawła także była przez I. w tym momencie "zbanowana".
|
|
#1212 | ||
|
Raczkowanie
|
no właśnie, po przeczytaniu posta Burgunda tak myślę - jeśli nie było takiej autoryzacji, to wcale nie mamy pewności, czy mama Iwony i te inne wymienione osoby, naprawdę podejrzewają Pawła :/ to też może być manipulacja :/
---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i: bardzo dobra myśl! może Paweł sam się zgodził, żeby go szkalowano, po to, żeby wszyscy się skupili na nim, a prawdziwy sprawca był spokojny, że nikt go nie podejrzewa!---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
moim zdaniem w sądzie niekoniecznie zostałoby uznane to, że Jackowski powiedział Pawłowi coś takiego... no chyba, że byłoby to w obecności iluś osób, wtedy faktycznie podchodziłoby pod zniesławienie... ale nie znam się na tym, rozpatruję tak na logikę. (swoją logikę, a z tym też może być różnie)
|
||
|
|
|
#1213 |
|
BAN stały
|
Jeśli organizujecie jakąś akcję dla Iwony to może ktoś się będzie chciał dołączyć.
Znowu tajemnice? Tu nie chodzi o chwalenie tylko o pomoc tej dziewczynie właśnie, żeby wróciła i żeby jej mama wreszcie odetchnęła z ulgą i zaczęła się uśmiechać. Znowu mam wrażenie,że robisz jakiś wyścig niestety. Tylko się nie obrażaj , to nie jest atak tylko moje obiektywne spostrzeżenie. Zapomniałam zacytować ale mam na myśli Robsona Edytowane przez burgund1234 Czas edycji: 2010-09-24 o 19:15 |
|
|
|
#1214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moj tok myslenia wskazuje na podejrzanego Pawla (tym bardziej jesli zgodnie z tym co pisze podejrzewa go rowniez policja- jak sadze ma ku temu wiecej powodow niz ja), ale sa to moje podejrzenia i nie upieram sie przy jego winie bo wyjasnienie zaginiecia Iwony moze byc zupelnie inne i bez zwiazku z Pawlem. |
|
|
|
|
#1215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1216 |
|
BAN stały
|
na chwilę - w sprawie autoryzacji napiszę - zaraz zamieszczę dłuższego posta, o tym co wcześniej chciałam - autoryzacja nie jest obowiązkiem.jest to dobry zwyczaj, niektóre znane osoby z góry,przed wywiadem zastrzegają sobie autoryzację i jest to warunek, żeby wywiad się odbył, ale nie wszystkie. Rozmiawiałam z paroma znanymi osobami, nikt autoryzacji nie wymagał. Z reguły podczas następnego wywiadu z tą samą osobą przynosiłam gazetę z poprzednim wywiadem "w prezencie". Ale autoryzacji przed publikacją nie było.
Skoro w przypadku "gwiazd" autoryzacji często nie ma, to w przypadku "zwykłych" ludzi tymbardziej ![]() Zresztą sądzicie że Paweł by się zgodził dobrowolnie na taki artykuł?
Edytowane przez Kimikika Czas edycji: 2010-09-24 o 19:16 |
|
|
|
#1217 |
|
Zadomowienie
|
Najistotniejszy jest motyw.
Jeśli faktycznie podejrzanym byłby Paweł to należy przypuszczać, że dziewczyna dowiedziała się o czymś obciążającym go jako - powiedzmy - przestępcę (finansowego, zakładam), stąd jej oburzenie, kłótnia, odejście...(moim skromnym zdaniem nie sądzę, żeby na taką wieść zareagowała tak impulsywnie, powód zazdrości wydaje mi się tutaj bardziej na miejscu) Tylko teraz - czy Paweł, jak wiemy nie małolat czy pierwszy lepszy żółtodziób - wprowadzałby osobę którą zna od m-ca w istotne dla siebie informacje? Wątpię. Inna hipoteza - mógł coś wygadać, palnąć coś co obciążałoby kogoś np. wyżej od niego. Tylko wtedy czy kilka nie całkiem zapewne trzeźwych osób zdołałoby w kilkanaście minut sprawić, że osoba znika z powierzchni ziemi? Na razie wygląda to na bardziej rozpracowaną akcję. Według mnie to nie P. stoi za zginięciem Iwony, przynajmniej nie bezpośrednio. Nie wykluczone jednak, że jest w jakiś sposób w to zamieszany.
Edytowane przez piroksena Czas edycji: 2010-09-24 o 19:25 |
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
'Numer może także nie mieć żadnego znaczenia, dziewczyna kupiła kartę, którą wykorzystała, gdy na jej "normalnym" koncie nie było impulsów.' GW
Jak sie nie ma 'impulsow' to sie kupuje doladowanie a nie starter, wiec patrzac na ich rozumowanie nie ma sie co dziwic,ze po Iwonie do dzis dzien zero sladu. Oczywiste jest,ze drugi numer byl jej potrzebny z zupelnie innych przyczyn. Sama znam pare osob,ktore maja po 2 numery : jeden dla wszystkich a drugi dla tych ciemniejszych sprawek (np. kolezanka jedzie na dwa frony i w pracy co chwile przeklada karte i pisze/dzwoni do 'drugiego'; inna znajoma miala problemy z jednym facetem (starszym o 20lat), nachodzil ja, wysylal dziwne smsy, wkladal listy z pogrozkami za wycieraczke w aucie itp stad tez miala dwa numery ITD). Przykladow znam wiecej ale nie widze sensu dalszego ich opisywania. Wedlug mnie Iwona miala cos do ukrycia, niekoniecznie zlego, po prostu cos co zdarza sie kazdej nastolatce- jakas tajemnica. Ogladal ktos moze dzisiaj Interwencje w Polsacie? Bylo o Ewelinie, ktora porwano 5 lat temu. Niby monitoring, wszystkie inne szczegoly, a do dzis dzien nie wiadomo co sie z nia dzieje/co sie wydarzylo. Brak slow dla naszej Polskiej Policji... ps- sorki za pisownie, nie jestem w pelni trzezwo myslaca
|
|
#1219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1220 |
|
Zadomowienie
|
Tak, oczywiście... już edytuję!
|
|
#1221 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#1222 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Pisalem ze cos organizuje? czy ze bede robil? Broni ktoś komus aby zalogowal sie na oficjalnej? nie Broni ktos aby zapodać wlasny pomysl? nie Broni ktos aby czynnie sie zaangazowac? nie Wybacz ale nie musze pisac czegos w stylu " wychodze z domu teraz i ide przykleic plakat na drzewie w parku" Sorry ale mnie nie interesuje tylko *******enie na forum o niczym i o wszystkim. Dla tych , ktorzy uważaja ze mam jakies tajemnice proponuje zajrzeć na adres www.gdziejestiwona.pl tam jest wątek"co jeszcze możemy zrobić?" i każdy może zglosic wlasne propozycje w imie zasady " dla chcącego nic trudnego" i chce bana za przekleństwa bo ****ica mnie bierze jak czytam takie teksty pod moim adresem.Przykro mi bardzo , że nie mieszkam w trójmieście i nie moge uczestniczyć w centrum i przykro mi bardzo , że jest coś takiego jak internet i można wiele zalatwić za jego pomocą.Dla chcacego nic trudnego.Pozdrawiam i zmykam stąd bo chyba faktycznie sieje zamęt na tym wątku. Chce bana!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#1223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z tego względu choćby ja mam dwa numery - czasem jak za szybko zużyję esemesy na numerze w Mixie, to wkładam drugi starter i z niego piszę zdarza się to raz na parę mcy, ale zdarza...a nie mam nic do ukrycia. Iwonka mogła mieć drugi numer z tego względu właśnie, a nie z jakichś dziwnych powodów. EDIT: że nie wspomnę o tym, że mogła mieć np. jeden numer w Orange, a drugi w Playu, bo wtedy do części znajomych miałaby taniej... itp. Edytowane przez rilla900 Czas edycji: 2010-09-24 o 19:30 |
|
|
|
|
#1224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hymmm... pewnie, tez mozesz miec racje. Nie pomyslalam o tym, dluuugo mnie nie ma w Polsce i nie orientuje sie w tych wszystkich 'mykach' ![]() Nie zakladam jednak z gory,ze na 100% miala cos 'na boku', po prostu po wlasnych doswiadczeniach (tj obserwacji moich kolezanek) wiem,ze czasem cos sie dzieje,o czym inni nie wiedza. Nie koniecznie zlego.
|
|
|
#1226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez karo3006 Czas edycji: 2010-09-24 o 19:45 |
|
|
|
|
#1227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1228 |
|
Konto usunięte
|
Widzę , że Robsonowi znowu się oberwało co wy tak naskakujecie ( bez urazy ) na tego chłopaka. Ja też mam dwie karty dużo osób tak robi zwłaszcza jak maja na abonament ( tak jak ja ) to mają druga żeby na tej abonamentowej nie nastukać kosmicznych rachunków.
Tylko co bedzie jak Paweł okaże się niewinny hmm będzie nie zły bigos... |
|
|
|
#1229 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiejszy artykul w wyborczej jest napisany bardzo skrupulatnie...wszystko szczegolowo opisane...pewne rzeczy przez te 2 miesiace nie zostaly powiedziane czy tez napisane...zawsze wierzylam w wizje jackowskiego...
ale nie sadze ze tak wprost powiedzial do Pawla ze to on zrobil..mysle ze artykul nieco przekoloryzowany zostal... coz musimy czekac na jakies oficjalne wersje policji. Bo oskrazajac Pawla mozemy narazic niewinnego chlopaka na krzywde i upokozenia... Jesli znowu okaze sie ze iwonie cos zlego stalo sie z winy znajomych...moja wiara w czlowieka umiera
|
#1230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

klask i: