![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Pomysłowe panny młode!
Hej dziewczyny! Wielokrotnie w różnych wątkach pojawiał się ten temat ale pomyślałam że mogłybyśmy zebrać tu wszystkie pomysły jak samdzielnie coś wykonać. Chodzi mi np o zaproszenia, księgi wpisów, winietki itp, oraz abyście mogły pochwalić się waszymi dziełami. Ja np postanowiłam robić sama zawieszki na wódkę i stąd moja prośba- może już ktoś je wcześniej robił i podrzuci kilka pomysłów. Poszukuję jak najlepszej formy ale i tego co można napisać na takiej zawieszce. Wiem, że można po prostu "sto lat Młodej Parze" , ale może ktoś zna jakieś fajne i śmieszne wierszyki. Czekam na pomysły i pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pomysłowe panny młode!
My sami robiliśmy zaproszenia i zawieszki na alkohol. Robiąc zaproszenia wzorowaliśmy się trochę na modelu znalezionym w internecie. Zawieszki natomiast to raczej takie większe kotyliony. Zwyczajna różowa wstążeczka złożona jak kotylion i na to naszyty bordowy kwiatek. Trochę się napracowałam, ale jaka satysfakcja. Zaproszenia wszyscy zachwalali, że takie oryginalne.
Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Moje zawieszki na alkochol i przypinki dla gości
I zaproszenia- wszystko własnoręcznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Zawieszki na alkohol mam dokładnie takie same tylko różowa wstążka i bordowy kwiatek, dokładnie taki sam.
Ślicznie Ci to wyszło, szczególnie te kotyliony dla gości. Zaproszenia bardzo oryginalne. Musiałaś nie napracować ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Wow! Bezsenność jestem na prawdę pod wrażeniem
![]() Zachęcam inne dziewczyny do chwalenia się swoimi małymi dziełami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
hehehe
dzieki dorzucam księgę gości jaka zrobiłam - oczywiście bordo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Bezsenność jestem pod ogromnym wrażenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
eee no!, Dziewczymy, to nie mój wątek i sama nie będę tu się dzielić bo to nie kółko samochwalstwa! :p
Pochwalcie sie co macie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez miałam księgę na razie jest w formie roboczej. Bardzo się podobała mimo że wyglad zewnętrzny nieciekawy - ale takie było założenie - dopiero ją uzupełnie o zdjęcia kartki itp. i zrobie porządną okładkę. NIestety z powodu deszczu zamokła na trasie kościól - sala przyjęciowa, ale dzieki temu kartki nabrały charakteru ![]() Co do Twojej księgi nie jestem pewna czy dobrym rozwiązaniem jest mocowanie kartek tylko w środku (tak jak dziurki w segregatorze). Zazwyczaj tak mocowane kartki troochę swobody mają i mogłoby to im zaszkodzić. Będziesz je trzymac w koszulkach czy bez? (widziałam rózne wersje). Tez miałam robić zaproszenia ale za póżno się zabrałam za ich obmyslanie więc poszłam na łatwiznę i tylko drukowałam "środki". Oprócz tego robiłam karteczki do prezencików dla gości (nic specjalnego) i opakowanka na ślubne czekoladki. Kokardek nie było bo mi się nie podobają. Alkohol podawany był bez "etykiet zastępczych" ![]() Aha - kolorystyka generalnie- bordo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
jeśli chodzi o srodek zakupiłam większa ilośc grubego papieru wyzytówkowego za niewielką kase i on będzie uzupełnieniem, raczej się nie rwie.
Jesli chodzi o uiszkodzenia- bedą one już częścią sentymentalną i nawet jeśli pouszkadzają kartki- to nie szkodzi. Później dołaczę do księgi zdjęcia i wszystkie pamiatki- np. wzór zaproszenia, kokardkę, ...i mase innnych drobnych elementów. Będzie to zbiór wspomnień z tego szcześliwego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Na swój ślub zrobiła już zaproszenia, niepowtarzalne i pomysłowe. Strasznie mi się podobają ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
![]()
Bezsennosc - bardzo ladnie wszystko Ci wyszlo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A to moje zaproszenie.
Zdjecie w stylu vintage znalezione w internecie (drukowane hurtem w pracy ![]() Teraz zaczynam myslec o karteczkach na stol, jak cos wymysle to tez sie pochwale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
ja samodzielnie wykonałam obraczki na serwetki..
wystarczy zielony drupcik do kwiató, beżowa rafia i czerwone koraliki.. efekt zacny.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
super watek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
AHaa, bardzo ładne zaproszenie! Chyba najładniejsze jakie widziałam z wlasnoręcznie robionych. Gratulacje!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ahaa swietne zaproszenia
![]() ![]() A tak apropos na naszych zaproszeniach slubnych mielismy ten sam cytat ![]() ![]() Zycze miłego rozwożenia zaproszen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje ![]() a co do cytatu- to wiesz kogo to jest w orginale?my to slyszelismy od Jacka Kuronia,ale nie wiem czy to jego slowa czy i on zacytowal kogos? a zaproszenia sie bardzo milo rozwozi,tylko mozna przytyc i popasc w alkoholizm, bo kazda cioteczka sie stara.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
To ja poprosze Was o pomoc
![]() Pomyslalam sobie ze moglabym przygotowac podziekowania - cos w rodzaju tego co zamieszczone jest ponizej. http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1107343979 Jakie moglabym jeszcze wykorzystac rodzaje cukierkow wedlug Was ? I czy uwazacie ze to dobry pomysl ? Do drucika dolaczona bylaby karteczka z podziekowaniem. Aha jakiego rodzaju drucik nadaje sie do zrobienia takiego czegos?
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. -1 -2 -3 -4 -5 -6 -7 ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-08-20 o 10:42 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podoba mi się to rozwiązanie ale raczej nie jako podziękowanie a winietki na/obok talerzyka. Wydaje mi się że karteczka nie może być za duża żeby się konstrukcja nie zawaliła ![]() My podziękowania dawaliśmy "na dowidzenia" gościom, na stole były tylko winietki-menu (takie 2 w jednym). Ale wyczytałam że popularne są też podziękowania już na talerzach w postaci np. woreczków z migdałami. Co do rodzaju cukierków nie mam pomysłu co mogłoby to jeszcze być. Drucik - może takie do wyrobu biżu?? (są różne grubości). A może skorzystasz z innego pomysłu - dość podobnego a chyba mniej czasochłonnnego, łatwiejszego w ekspoloatacji (bo nie wiem czy sami będziecie to ustawiać czy np. obsługa restauracji która może nie mieć cierpliwości w ich ustawianiu): większa czekoladka z opakowaniem zastępczym na którym są podziękowania położona na talerzyku. Załączam zdjęcie moich czekoladek, które występowały co prawda jako dodatek do podziękowań i były mniejsze. (rzut z góry i zdjęcie całego papierka).
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
zuzaneczka fajne te słodycze z 1. zdjęcia
![]() My mielismy zakupione pudełka na ciasto z rysunkiem pary mlodej i napisem Dziękujemy - rozdawalismy na koniec imprezy. http://allegro.pl/item115531062_szys...tka_5_szt.html A kiedyś wczesniej miałam ochotę zamówienia (nie wiem gdzie...) papierków na cukierki z podziękowaniami, częstowalibysmy nimi pod kościołem przy skladaniu zyczeń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
dziewczyny wklejajcie swoje pomysly! ja teraz sie zastanawiam nad winetkami a moze zrobie jeszcze ksiege gosci? zobaczymy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
AHaa gdzie ty byłas jak zamawiałam zaproszenia!!!!!!!!!!!!!! ! Gdybym wiedziała o twoim talencie to zamówiłabym u Ciebie swoje zaproszenia a zadowolona bym była gdyby były choć w połowie tak piękne jak Twoje!
Pozdrawiam serdecznie! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Zuzaneczko dziekuje za swietne pomysly
![]() Pomysl Eli rowniez mi sie bardzo podoba ![]() Zobaczcie jakie swietne pomysly ![]() http://allegro.pl/item116630076_prez...dla_gosci.html Na temat masy solnej w dziale zrob sama jest duzo informacji. Dla cierpliwych to swietna podpowiedz ![]()
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie. -1 -2 -3 -4 -5 -6 -7 ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-08-20 o 10:43 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
jejciu dziewczyny najbardziej mi sie podoba pomysł tych czekoladek z etykieta na podziekowanie dla gosci KAPITALNY POMYSŁ tylko skad wziasc takie etykiety ????????????????????????? ??????????????????
![]() Samemu zrobic takie etykiety jaaaaaaaaa to trzeba miec zdolnosci ![]() podziwiam naprawde -myslałam ze mozna gdzies takie kupic ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-08-20 o 10:44 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.