|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
chyba mnie tu nikt nie chce
ale i tak zapytam: (doszłam do 10str) czytałam ze bierzecie tabletki anty (te dla karmiących piersią (?) i chciałam zapytać ile kosztują? bo też chciałabym ich używać a TŻ mnie nastraszył że chyba 100zł kosztują i że nie będzie miał tyle co miesiąc na tabletki (trochę marnie u nas, TŻ pracuje na wszystko) a ja na samych prezerwatywach jechać nie będę bo nie mam zamiaru mieć kolejnego dziecka (bynajmniej nie teraz !! mam uraz po tym co widzę po porodzie, nacięcie i rozstępy na cycach ;/) a nad spiralą też się zastanawiałam (mama doradzała) bo jest na kilka lat i chyba wyszłoby taniej?
|
|
|
|
#512 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
kinia Ja akurat nie biorę,ale z tego co kojarze to te tabletki kosztują ok.30zł.Spirala to wydatek rzędu kilkaset złotych i faktycznie jest na dłużej,ale to też średnio bezpieczne rozwiązanie (ciąże pozamciczne itp.
)Moja Lenusia wczoraj i dziś
|
|
|
|
#513 |
|
Zadomowienie
|
farminka dziękuję za odp ;p już myślałam że nikt mnie tu nie zauważy tak się rozgadały
30zł to ok ;p bo już się bałam..czytałam też coś o stópkach maluszków.. mój też ma stópki jak kaczuszka tzw. do środka ale lekarz, położna i jak byłam na usg stawów biodrowych mówili że mam po prostu masować i "odginać" na zewnątrz i powinno być ok. Aż mnie przeraziło to gipsowanie. Mój prawie 2 miesięczny Natanek też podnosi główkę, ale czasem tak mu się gibocze na prawo i lewo a czasem jakby cały czas kiwał "tak" jak naćpany. Chce skakać (jak czuje grunt pod nóżkami), chce się podnosić ale jest jeszcze za słabiuutki..
|
|
|
|
#514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To właśnie mój synuś ma problem ze stópką. I ma w gipsach. Jak wczoraj i przedwczoraj leżeliśmy w Łodzi w szpitalu - widziałam dzieci które zostały objęte dopiero leczeniem w wieku 7-8 lat. I... lepiej zacząć leczyć teraz kiedy dziecko malutkie, nic nie będzie pamiętać, niż później. Aha, a co do bioderek - Dziewczyny upominajcie się o USG bo podobno nie wszędzie chcą dawać skierowanie. Było troje dzieci w Łodzi z bioderkami. Dwoje w wieku 4 i 3 miesiące, i jedno w wieku 11 miesięcy. Ta młodsza dwójka wyleży 2 tyg pod tzw wyciągiem (wygląda to strasznie), a już takie 11 miesięczne nie wiem jakim cudem wyleży na pleckach non stop, skoro już zaczyna takie maleństwo nie raz chodzić. W przypadku tej 11-mc dziewczynki rodzice chodzili na USG ale słyszeli że wszystko ok. a jednak nie było.
|
|
#515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
farminka Lenka przesłodka
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-09-24 o 14:53 |
|
|
|
|
#516 | ||
|
Zadomowienie
|
Hey
![]() niezawsze brak slow na to, co sie wtedy dzialo na lotnisku. Istny cyrk. Ja tez nie rozumiem, jak mozna bylo komus innemu oddac nasze bilety. Zamieszanie bylo totalne tamtego dnia. Na szczescie to jeszcze byly czasy, kiedy Milenka bardzo duzo spala, wiec zniosla bardzo dobrze cala te podroz. Cytat:
![]() Cytat:
![]() opowiedz nam cos o sobie
|
||
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
lenka cudna
obiad gotowy, drozdzowki sie pieka a po tem na dwor bo taka ladna pogoda 26 stopni w sloncu
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#518 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
.
|
|
|
|
#520 |
|
Raczkowanie
|
a ja dzisiaj miałam wychodne i szalałam na zakupach.... miałam odnowić garderobę ale nie obyło się bez zakupów dla córci
a ja no cóż kupilam sobie leginsy leginsy
|
|
|
|
#521 |
|
Zadomowienie
|
To mój pulpecik (tuczy się z dnia na dzień, ja nie wiem czy to moje mleko jest takie kaloryczne?
) urodził się z wagą 2.740 a teraz chyba waży prawie z 5 kg. Chyba muszę zacząć pić swoje mleko to może też się podtuczę bo jestem chudzielec ;/ A co konkretnie chcecie o mnie wiedzieć? |
|
|
|
#522 |
|
Raczkowanie
|
zapomnialam
|
|
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
Natanek
|
|
|
|
#525 | |||
|
Rozeznanie
|
Farminka - sliczna dzidzia.
Co dzieje sie z Agrafka. Cytat:
Biedactwo. Zagotowalam sie czytajac Twoj post. Jak mozna. Co za ludzie. Cytat:
Cytat:
skad jestes?
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
My po szczepieniu(w dwa udka ).Byliśmy rano.Maly sie spinal wiec tym bardziej go bolało Płakał az sie zanosił.Teraz zasnał w huśtawce...kupiłam syrop w razie goraczki ale mam nadzieje ze sie nie pojawi...mówiłam pediatrze ze ma katar i kupki ze sluzem (to te nitki ciagnace o ktorych kiedys wspominalam mam nadzieje ze to przez katar a nie spowodowane jakas infekcja w jelitach ) ale nie widziala przeciwwskazan do szczepienia...Poza tym mały waży 4820g ![]() dzidzia jak sie dzis czujecie ? i pochwal sie włosami ![]() ania super ze podróż udana ...ta mata jest super ale drooga. A dzis mi przyszla ta karuzelka i maly sie wpatrywal w nia jak zahipnotyzowany .marta za oczko małegoalguien jej jaka duża dziewczynka a jak siedzi ![]() kinia plamie nadal ale juz na jasnocaprica za wizyte u ginakasienka biedactwa farminka śliczności ja musze sobie wreszcie cos kupic ...wcisnelam sie w spodnie z przed ciazy ale sie rozciagaja wiec sie nie liczy poza tym mam kolo ratunkowe ktore sie z nich wylewa Ostatnio sie czaje na mate i zauwazylam ze na all sa 3 rozne a wygladaja prawie identycznie!!! same zobaczcie fisher price i baby gift i camry rozne firmy a tylko ta z fisher price ma poduszeczke pod glowke no i ta camry chyba tez...kurcze jak to wszystko trzeba dokladnie czytac i ogladac ![]() Co do ortopedy to ja z nfz bylam na 7 pazdziernika ale to za pozno wiec bylismy za kase (70zł )poczatkiem wrzesnia.... Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-09-24 o 16:54 |
|
|
|
#527 |
|
Rozeznanie
|
Moja Dagusia ma najprawdopodobniej uczulenie od smoczka. dookola ust. Szukam smoczka z mala tarczką. Bylam dzis w sklepie, ale panie nie mialy takich. Znalazlam na internecie taki http://www.wszystko.dla.dziecka.pl/p...0-2m-1szt.html.
Moze ktoras z was ma taki. Czy rzeczywiscie tarczka jest mini. Chodzi mi o to czy jest duzo mniejsza od tradycyjnych smoczkow? np takiegego jak ma moja coreczka na avatarze?
25.02.1997 24.12.2006 20.06.2009 10.08.2010http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv734rjke2qp.pngEdytowane przez alutka78 Czas edycji: 2010-09-24 o 17:01 |
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezawsze taki ma ..ja zamówiłam z mam ale 2-6 miesiecy..i nuk lateksowy..czekam na paczke, ale moj nie przepada za smokami nuby jeszcze chwyci ale tt i avent odpada ....jak tych co przyjda nie zalapie to sobie odpuszcze smoki
|
|
|
|
|
#529 |
|
Zadomowienie
|
alutka jestem z okolic Bydgoszczy, mam 19 lat, za rok planuję iść na studia zaoczne. To możesz oddać mi swoje 9 kilo, mi się bardzo przyda
spodnie sprzed ciąży na mnie wiszą, zawsze byłam drobna, w ciąży przytyłam 8kg, weszło mi tylko w brzuszek (no i cyce) a po porodzie ważę mniej jak przed ciążą :P papeteria tak wiem, muszę zadzwonić i się umówić na wizytę. Boję się że jak wsadzi wziernik to będzie bolało ;/ a na czym polega to całe czyszczenie? to twój gin to zrobił czy w szpitalu trzeba było? Bolało? Miałaś jakieś dolegliwości? |
|
|
|
#530 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem, moje kochane!
bylam tydzien u rodzicow z malutka, a w niedziele-moze jutro jedziemy do krakowa i stamtad bedziemy wypadac do zakopca i w rozne inne, fajne miejsca nie czytalam Was prawie wcale-moze dwie str przez tydzien-czyli tyle co nic...i kompletnie nie wiem co u was...moze tak w skrócie? z gory dziekuje
|
|
|
|
#531 |
|
Zadomowienie
|
kinia656 słodki ten Twój Natanek, aż się chce go schrupać
|
#532 |
|
Zadomowienie
|
misiulka przyznam ze jak caluje jego pultachowe policzki to malo nie brakuje do schrupania ;p ale pewnie ma tak kazda z nas
![]()
|
|
|
|
#533 |
|
Zadomowienie
|
Misiulka tak ostatnio przegladalam liste naszych mamusiek i nasze corcie sa najbardziej zblizone do siebie przy urodzeniu
![]() Morgana zerknelam dopiero, ze jestes z Pomorza. A skad dokladnie? A gdzie jusdan, roztrzepaniec - wiecie cos?? U nas dzis upal - 31 stopni ma byc...Ale to juz na pewno ostatni taki goracy dzien. |
|
|
|
#534 | |||
|
Zadomowienie
|
Czesc Mamusie
ale slodziak no wiec mozna by rzec,ze znakomita wiekszosc mamus sie skakankuje![]() Jak tam Twoja corunia? ![]() Cytat:
![]() tez szukam maty ![]() Cytat:
A ja dalej w ciemnej duu z kilogramami. Jeszcze ostatnio sobie nakupilam biszkopcikow, mac i petitkow Wspolczuje i nie zazdroszcze przezyc. Wojtus ma dzielna mame A my tez bylysmy dzis na spacerku Udanej imprezki jutro Cytat:
Ja jestem beznadziejna w tej dziedzinie, az mi szkoda mojego meza Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-09-24 o 18:36 |
|||
|
|
|
#535 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyprawa bardzo udana choc meczaca. Pozwiedzalismy miasto, pochodzilismy po sklepach bo my to z takiej norweskiej wioski jestesmy No i najwazniejsze zalatwilismy paszport dla Szymcia ,choc nie obylo sie bez problemow ..pani z konsulatu odrzucila nasze zdjecie i kazala nam isc z dzieckiem do fotografa i zrobic drugie bo to niewyrazne (a robione u fotografa!) Tylko ,ze dziecko 2 tys. km stad Wkurzylam sie strasznie! W koncu jednak po namowach i tlumaczeniach z niezbyt zadowolona mina przyjela to zdjecie. A paszport tymczasowy i tak jest wazny tylko rok, jak bede w Polsce to wyrobie malemu dowod co by nie latac co roku po nowy do Oslo.Cytat:
Papi w sumie niezle podrobki. Jak wybierzesz jakas to napisz jak sie sprawdza bo szukam jakiejs nowej dla malego. Ta ktora mamy to maly nie zwracal na nia w ogole uwagi bardziej go interesowalismy ja i M. jak lezelismy obok niego. Moze inna bardziej polubi tym bardziej ,ze od wczoraj wyciaga lapki jak mu sie pomacha przed buzka zabawka. Kinia Witaj! Super imie Natan ,przypomina mi o moim dawniej ulubionym serialu.. ![]() Farminka Przeslodka ta twoja coreczka i jaka juz duza ,niesamowite jak nasze forumowe dzieciaczki sie szybko zmieniaja.
|
|
|
#536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A to moja niunia tydzień temu. Na drugim zdjęciu M stwierdził, że już potrafi garde trzymać.
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-09-24 o 18:53 |
|
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
U nas cieplutko
wlasnie wrocilysmy z dworku![]() Moja nastka ma lekka kaszke na brodzie ale to od sliny bo slini sie na potege, lezy na brzuszku i sie wyciaga ![]() A to moje wypieki i Nastka
|
|
|
#538 |
|
Rozeznanie
|
Vette - moja Dagusia zaczela w koncu robic codziennie kupke. Daje jej Dicoflor30. Teraz walczymy z tymi krostkami wokol buzi, katarem.
W nocy spi czasem 7 h bez jedzenia. Nie moge narzekac. Chrzciny mamy 6 listopada. Wlasnie rozgladam sie za ubrankiem na allegro.
|
#539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z mojej cory bedzie chyba chlopczyca, jeszcze nie ubralam jej ani razu w sukienke czy cos bardziej rozowo-rozowego ![]() Jakos mi te falbanki do niej nie pasuja, nie wiem czego choc dzis kupilam jedna taka ladna sukienusie na 68 i moze cos z tego bedzie,moze sie przelamie ![]() coz za spojrzenie ![]() oj wiecej dziewczyn nam poginelo ... nie mam pojecia co u nich
|
|
|
|
|
#540 |
|
Zadomowienie
|
kurcze ja nie wiem co jest albo wizaz się psuje albo moja przeglądarka
i nie pamiętam co miałam poodpisywać bo od wczoraj zaznaczałam bo jakiś taki zabiegany dzień dzisiaj aa i aleks ma 2 miesiące a ja się wcale nie cieszę bo ten czas tak szybko leci
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

ale i tak zapytam: (doszłam do 10str) czytałam ze bierzecie tabletki anty (te dla karmiących piersią (?) i chciałam zapytać ile kosztują? bo też chciałabym ich używać a TŻ mnie nastraszył że chyba 100zł kosztują i że nie będzie miał tyle co miesiąc na tabletki (trochę marnie u nas, TŻ pracuje na wszystko) a ja na samych prezerwatywach jechać nie będę bo nie mam zamiaru mieć kolejnego dziecka (bynajmniej nie teraz !! mam uraz po tym co widzę po porodzie, nacięcie i rozstępy na cycach ;/) a nad spiralą też się zastanawiałam (mama doradzała) bo jest na kilka lat i chyba wyszłoby taniej?

30zł to ok ;p bo już się bałam..

za oczko małego
plamie nadal ale juz na jasno
no wiec mozna by rzec,ze znakomita wiekszosc mamus sie skakankuje![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
No i najwazniejsze zalatwilismy paszport dla Szymcia ,choc nie obylo sie bez problemow ..pani z konsulatu odrzucila nasze zdjecie i kazala nam isc z dzieckiem do fotografa i zrobic drugie bo to niewyrazne (a robione u fotografa!) Tylko ,ze dziecko 2 tys. km stad