3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-24, 19:09   #3061
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ps to co wystaje zza tylka to moje palce od reki zeby nie bylo
a wygląda jak ogonek
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 19:09   #3062
mallinka
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

No Anecka ładny brzusio i wcale nie jest mały a ogonek z palców niezły

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 19:12   #3063
olajka
Zadomowienie

Anecka wg mnie masz spory niech UN już nie przesadza chłopina

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Zmykam od promieniowania, bo już dawno wyczerpałam limit 4 godzin siedzenia dziś przy lapku zjem sobie malinek, a mam czerwone i żółte ;p Wczoraj robiłam kukurydze, ale długo musiałam gotować bo była twarda, niezła nawet wyszła
Jecie jeszcze ,,niezdrowe" żarcie? (pizza, kebaby,fryty itp)

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 19:15   #3064
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
anecka dobry masz brzusio to z powodu wielkosci brzucha gin chce Cie di spitala wyslac?
Tak, bo jemu sie wydaje ze mala nie ma chyba miejsca u mnie w brzuchu a tylko mu powiedzialam, ze juz mnie organy bola od srodka
No to on stwierdzil, ze mam maly brzuch

Aaa ogonek

olajka, zolte maliny? w ogole maliny? ja tez chce!!!!!!!!! i mam wielka ochote na frytki kebaby itp :P ale jem bardzo sporadycznie.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 19:15   #3065
mallinka
Zadomowienie

My dziś robimy sobie wieczór filmowy - TŻ wypożyczył "czy słyszeliście o morganach" muszę o jakis przekąskach pomyśleć a znowu od kilku dni mam ochotę na fast food

Stary 2010-09-24, 19:15   #3066
kliwia
Zakorzenienie

olajka w sobote jadlam pizze
w mc donaldzie bylam raz. Do jakis super fastfoodow mnie nie ciagnie, a gdyby ciagnelo to bym sobie pozwalal od czasu do czasu.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 19:16   #3067
anankee
Rozeznanie

Dziewczyny zamówiłam sobie książkę Tracy Hogg "Język niemowląt". Już nie mogę się doczekać, kiedy przyjdzie.
Wiecie ta babeczka jest zaklinaczką dzieci, był nawet cykl programów o niej, jak pomaga rodzicom z niemowlakami.
Do porodu jeszcze ponad dwa miesiące, mam czas, a może lektura tej książki rozjaśni mi w głowie. A ma bardzo dobre recenzje

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 19:20   #3068
mallinka
Zadomowienie

no ja mam język niemowląt na kompie, ale jeszcze nie zaczęłam czytać chociaż jestem przekonana do tych metod zwłaszcza czytając wątki na odchowalni na pewno spróbuję wprowadzić jej metody, a czy się uda to wyjdzie w praniu

Stary 2010-09-24, 19:22   #3069
rptrbj1978
Rozeznanie

słyszałam o tej ksiazce jest b. fajna

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 19:24   #3070
kularek
Zadomowienie

Anankee dzwoniłam dziś do szkoły rodzenia tej w szpitalu na tysiącleciu (mój lekarz powiedział, żebym lepiej najpierw zadzwoniła) i dobrze zrobiłam bo okazało się, że tam teraz remont mają i jest zamknięta ale pani powiedziała, żebym zadzwoniła na początku października bo może już otworzą
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 19:24   #3071
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
olajka w sobote jadlam pizze
w mc donaldzie bylam raz. Do jakis super fastfoodow mnie nie ciagnie, a gdyby ciagnelo to bym sobie pozwalal od czasu do czasu.
Mnie tez nie ciagnie, frytki to w domu robilam we frytownicy, pizze raz na miesiac sie ukrecilo hehe.
Kurde natchnelyscie mnie tym pisaniem o jedzeniu i ide sobie zrobic zapiekaneczki na bagietkach jeszcze mam ser z wloch wiec bedzie pysznie

Nie slyszalam o ksiazce, chyba zozbacze co to

Ciekawe jak tam DE..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-24, 19:27   #3072
anankee
Rozeznanie

Ja też ją mam na kompie, przeczytałam fragment, ale jednak wolę mieć książkę papierową lepiej mi się tak czyta

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Anankee dzwoniłam dziś do szkoły rodzenia tej w szpitalu na tysiącleciu (mój lekarz powiedział, żebym lepiej najpierw zadzwoniła) i dobrze zrobiłam bo okazało się, że tam teraz remont mają i jest zamknięta ale pani powiedziała, żebym zadzwoniła na początku października bo może już otworzą
O, dzięki za info. Bo ja oczywiście się zbieram z tygodnia na tydzień i jakoś minie wychodzi Mam nadzieję że załapię się chociaż na zajęcia połączone ze zwiedzaniem porodówki

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 19:28   #3073
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Dziewczyny zamówiłam sobie książkę Tracy Hogg "Język niemowląt". Już nie mogę się doczekać, kiedy przyjdzie.
Wiecie ta babeczka jest zaklinaczką dzieci, był nawet cykl programów o niej, jak pomaga rodzicom z niemowlakami.
Do porodu jeszcze ponad dwa miesiące, mam czas, a może lektura tej książki rozjaśni mi w głowie. A ma bardzo dobre recenzje
Ja tez chce sobie zamówic ta ksiazke , słyszałam same pochlebne opinie wsród mam ...

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 19:31   #3074
kularek
Zadomowienie

dziewczyny zróbcie coś ze mną bo dłużej chyba nie wytrzymam ! tak strasznie bolą mnie żebra, że sobie miejsca nie mogę znaleźć -nawet jak leżę to bolą (a na lewym boku to już wogóle odpada leżenie) i tak już od kilku godzin

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
.......O, dzięki za info. Bo ja oczywiście się zbieram z tygodnia na tydzień i jakoś minie wychodzi Mam nadzieję że załapię się chociaż na zajęcia połączone ze zwiedzaniem porodówki

To tak jak ja bo też się tak zbierałam i zebrać nie mogłam -chciałam jechać tam kilka razy a teraz to myślę, że jak z 2 razy albo raz mi się uda to będzie już sukces
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 19:31   #3075
kretencja
Zakorzenienie

Donuś, widać koniec Właśnie mój mąż z moim Bratem są w ikei i robią mega zakupy Zamówią transport na jutro po południu, bo... my jutro zaczynamy SR Przez 5 kolejnych sobót od 9,30 do 14
A chłopaki kupują sofę, stół do salonu, krzesła, stół do kuchni, dwa regały, dwie komody, łóżko z wielkim zagłówkiem, stolik kawowy, kilka półek i milion drobiazgów jak kosze i pudełka do przechowywania, pościel, poszewki, lampy... Ach, nie mogę się doczekać

Olajka, to Ty masz limit siedzenia przed lapkiem 4 godziny? Ja siedzę znacznie więcej Jak nie ma nic w domu szczególnego do roboty, to pewnie z 8 godzin nieraz się nazbiera

Anecka, ale mnie ubawiłaś tymi palcami wystającymi z tyłka

Kularek, nie wiem co by Ci mogło pomóc

Mnie ciągle trochę kłuje w przełyku, już tylko podczas połykania gorących płynów (w czasie połykania zwykłego jedzenia nie), tak że chyba pomału się goi...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-24 o 19:33
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 19:32   #3076
kliwia
Zakorzenienie

Ja w poniedzialek kaze mezowi wydrukowac ten jezyk niemowlat

Tez bym cos zjadla, chyba sobie kaszke zagrzeje.

kretencja
bo w ciazy zaleca sie ciezarnym prace z komputerem max 4h

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-09-24 o 19:33
Stary 2010-09-24, 19:36   #3077
Aliszcze
Zakorzenienie

Anecka, brzuszek śliczny ale i tak nic nie przebije Twojego "ogonka"

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 19:41   #3078
kretencja
Zakorzenienie

O boziu, to ja strasznie niedobra jestem
Nie piję dość płynów, jem mało warzyw i owoców, mało spaceruję, nie wysypiam się, nie umiem uniknąć stresu, siedzę godzinami przed kompem, i to nieraz w pozycji, w której brzuszkowi jest niewygodnie... Mam nadzieję, że wszystkie badania twierdzące, że dzidziuś zdrowy, potwierdzą się po jego narodzinach. I że jakoś mi przebaczy te grzeszki...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-24, 19:48   #3079
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Wszystkie macie piękne brzuszki trochę Wam pozazdrościłam i sama sobie zrobiłam zdjęcia

Oto my: 31 tyg + 6 dz
masz bardzo ładny brzuś Vcelka

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
hej hej mamuśki
Ja już po wizycie a więc:anemii nie ma
mały nadal boy choć ptaszka nie pokazał ale jajczęta wisiały
warzy 2445g. i termin z usg.26paż a @ 6lis.
wolałabym ten pierwszy bo jak urodze takiego klocka.
szyjka miekka ale zamknięta.
cieszymy się że wszystko dobrze pozamykane

Cytat:

Duze brzuchole juz macie z reszta moj tez sie teraz zaczal rozrastac szybko Od okolo paru dni to strasznie czuje juz małą.. normalnie przeszkadza mi to i boli, Wy tez tak macie? po 33 t.c.
ja tak mam że już czuję córcię prawie cały czas

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
A ja odebrałam wyniki badań i tym razem mocz nie jest zadowalający (choć nie mam żadnych objawów). Pojedyncze krwinki białe i czerwone, śladowe białko, a co najważniejsze - bardzo liczne nabłonki
Morfologia niby w normie w większości, ale z boku mam coś długopisem podopisywane, jeszcze jakieś słowa nie do odczytania i liczby
Jakoś się zmartwiłam. Dobrze, że do gina we wtorek.
nie denerwuj się może to nic poważnego... a raczej napewno. Lekarz Ci wszystko powieee

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Hej ja juz po wizycie, wszystko pozamykane, wyniki ladne ,tylko ze moge miec cos włąsnie z tym spojeniem łonowem- rozejscie, bo mnie bolało. no mam lezec i potem zobaczymy za 3 tyg.
żeby żadne problemy ze spojeniem nie wystąpiły.

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 19:57   #3080
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
O boziu, to ja strasznie niedobra jestem
Nie piję dość płynów, jem mało warzyw i owoców, mało spaceruję, nie wysypiam się, nie umiem uniknąć stresu, siedzę godzinami przed kompem, i to nieraz w pozycji, w której brzuszkowi jest niewygodnie... Mam nadzieję, że wszystkie badania twierdzące, że dzidziuś zdrowy, potwierdzą się po jego narodzinach. I że jakoś mi przebaczy te grzeszki...
To ja tez niedobra, plyny to akurat pije, ale warzywa i owoce sporadycznie. Co prawda duzo chodze, bo nie umiem siedziec w miejscu, ale sa dni kiedy po 10h przed kompem siedze

W sumie od ponad roku ciagle z lapem dzien w dzien na nogach.. blisko brzucha.. ale dziecie zdrowe, tzn no wymiary i wyniki prawidlowe..

Juz sciagnelam ta ksiazke, bede wieczorami na komorce czytac choc wolalabym tez papierowa, ale i tak duzo czasu spedzam przed kompem badz z komora w reku hehe

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-24, 20:03   #3081
kliwia
Zakorzenienie

a moj mezul powiedzial ze mi zrobi taka ladnie zlozona ta ksiazeczke

Zezarlam zpol litra kaszki bobovita babanowej, zaraz wyhaftam

Jestem legenda na tvn. fajjnny film, buczalam na koncu

Ide z mezem zobaczyc Jowisza, bo jest w konstelacji z naszym ksiezycem. Jak ktos ma lunete to widac nawet ksiezyce jowisza
Stary 2010-09-24, 20:05   #3082
De28
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny...Sami odeszla. Zawiozlam ja do weterynarza, poniewaz dzis odmowila juz jedzenia i picia.Lezala tylko i ciezko dyszala.

Moja mala, dzielna koteczka, walczyla do konca...Nie moge przestac, caly dzien rycze. Najpierw bo nie bylam pewna podjetej decyzji, a teraz majac jej cialko na kolanach
http://kotyperskie.eu/?p=496

A tak wygladala wyniszczona przez chorobe.Zegnaj malenka

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 20:06   #3083
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:

Zmieniajac temat, zdjelam z podworka wlasnie ubranka i bede prasowac, ale normalnie masakra ten proszek Lovela. Po nim ubranka szorstkie az zaluje ze pralam! Dzis w mleczku pralam i o niebo lepiej, ale mimo wszystko ubranka z takiej froty zrobily sie do

Piernicze nie bedzie mi dziecko w takich szorstkich rzeczach lezec, kupie jakis zmiekczac o ile takie cos cos daje
no ja też dzisiaj prałam i zachwycona nie jestem z tej loveli ;/

Cytat:
To ja też wkleję swojego kiciusia Pitka vel Agresta (o, właśnie do mnie przyszedł, jakby wyczuł, że o nim mowa ).
Na zdjęciu widać Pitka na samym środku salonu, a więc też nowe panele i świeży kolor ścian
słodziak a panele i kolory ścianek bardzo ładne

Cytat:
No zobaczymy, jutro bede prasowac a nienawidze prasowania w sumie i tak to robie na odwal aby przejechac te ubranka

O fajny kocuras, mialam podobnego

Kurde dziewczyny mam wielki brzuch, naprawde w tydzien przybralam sporo wiec niech mnie gin nie wysyla w poniedzialek do szpitala Zaloze jakas mega obcisla bluzke i niech spada, niech zobaczy ze nie mam malego bebzonka
33 tc prawie
co ten lekarz chce od Twojego brzusia normalny, ani duży ani mały najważniejsze że z dzidzią wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Anecka wg mnie masz spory niech UN już nie przesadza chłopina

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Zmykam od promieniowania, bo już dawno wyczerpałam limit 4 godzin siedzenia dziś przy lapku zjem sobie malinek, a mam czerwone i żółte ;p Wczoraj robiłam kukurydze, ale długo musiałam gotować bo była twarda, niezła nawet wyszła
Jecie jeszcze ,,niezdrowe" żarcie? (pizza, kebaby,fryty itp)
ja mam od czasu do czasu, i czasem zjem maka (rzadko) lub pizzę

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 20:12   #3084
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
a moj mezul powiedzial ze mi zrobi taka ladnie zlozona ta ksiazeczke

Zezarlam zpol litra kaszki bobovita babanowej, zaraz wyhaftam

Jestem legenda na tvn. fajjnny film, buczalam na koncu

Ide z mezem zobaczyc Jowisza, bo jest w konstelacji z naszym ksiezycem. Jak ktos ma lunete to widac nawet ksiezyce jowisza
O zazdroszcze lunety. Kiedys moj kolega mial tzn moze dalej ma ale sie wyprowadzil z miasta i niestety nie mam z kim ogladac, bo sprzet jednak drogiii.

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny...Sami odeszla. Zawiozlam ja do weterynarza, poniewaz dzis odmowila juz jedzenia i picia.Lezala tylko i ciezko dyszala.

Moja mala, dzielna koteczka, walczyla do konca...Nie moge przestac, caly dzien rycze. Najpierw bo nie bylam pewna podjetej decyzji, a teraz majac jej cialko na kolanach
http://kotyperskie.eu/?p=496

A tak wygladala wyniszczona przez chorobe.Zegnaj malenka
Ale piekna, widać, ze kocica, co za oczy..

Przezyla z Wami najlepsze dni, miala duzo szczescia ze trafila na Was

-----------

Ogladam Garfielda i pozeram zapiekanki

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

paulinka, no ja tez z proszku nie jestem zadowolona, ale mleczko juz lepsze, tylko ciekawe jak sie sprawdzi przy plamach Bo teraz to pralam dla odswiezenia oczywiscie.

Garfielddddd, czekam na moj ulubiony moment: Rozwala w mieszkaniu, spada szafka, wchodzi jego Pan a on z tym bananem na twarzy Zawsze pare razy ten fragment z TZ ogladamy

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-24, 20:19   #3085
mimiskierka
Raczkowanie

de28 przykro mi bardzo z powodu kotka....

patrycja1708 ja też mam takie żółte skórki na brodawkach, zwłaszcza widać jak się po kąpieli wytrę to tak się łuszczy ale niczego nie obskubuje.
Co do muzyki to słucham to co lubie, ale pozbierałam sobie jeszcze moje wszystkie ulubione wolne ballady celine dion, phil collins, metalicca itp. i ją sobie włączam jako uspokajającą

malinkaa tak mnie rozbawiłaś z tymi brodłejami że masakra, przed wyjściem na miasto akurat przeczytałam twój post, no i jak w autobusie mi się to przypomniało to się uśmiechnęłam do okna

piękne macie brzusie wszystkie bez wyjątku

mimiskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 20:24   #3086
Patrycja_1708
Zadomowienie

A czy któraś wie co to są te żółte skórki?? Bo widze ze nie tylko ja to mam...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 20:29   #3087
kretencja
Zakorzenienie

De, niesamowicie mi przykro Rozumiem Twój ból, w zeszłym roku w odstępie kilku miesięcy odeszły dwie nasze szczurki, obie były chore, pod koniec życia cierpiały. Choć znaliśmy je krótko, bardzo przeżyłam ich śmierć, też po każdej płakałam cały dzień...
Jestem z Tobą

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-24, 20:38   #3088
andziat
Zakorzenienie

Anecka śliczny brzuchol
ja cały czas piorę w tym delikatnym mleczku lovela i jestem bardzo zadowolona, nawet ostatnio swoje rzeczy w nim wyprałam

dziewczyny cudne macie kociaki

"Język niemowląt" właśnie kończę czytać, polecam, ale nie wiem czy będę w stanie stworzyć taki plan jaki ta Pani poleca, trochę jakby nie wyobrażam sobie tych godzin karmienia i zabawy, ale może muszę to jeszcze raz przeanalizować Jeśli chodzi o podejście do niemowląt to jestem zachwycona metodami, są bardzo logiczne, mam nadzieję że się u mnie sprawdzą

De28 bardzo ci współczuję straty przyjaciela. Aż przytuliłam swojego kocura bo mi się przykro zrobiło. Trzymaj się.

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
A czy któraś wie co to są te żółte skórki?? Bo widze ze nie tylko ja to mam...
ja też je miewam na sutkach i podejrzewam, że jest to po prostu zaschnięta kropelka siary

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-09-24 o 21:27
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 20:44   #3089
Anecka
Zakorzenienie

Pytanie do mamus z Niemiec.

Bedziecie uzywac pieluch Hartmann Fixies Classic? Slyszalam tylko jedna opinie mojej ciotki, ze pieluchy sa swietne.. no ale jedna opinia to nie wszystko

Akurat z Hartmanna mam ten krem do pielegnacji skory Menalind i bylam z niego barrrrdzo zadowolona, tak sam oz kremu do rak, istne cudo.

andziat, bebzonik jak bebzonik ciesze sie ze pepek mi jeszcze nie wystaje i raczej sie nie wywinie hehehehe oj ale mala mi daje na prawy bok kuksańce. Auć

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-24, 20:51   #3090
kliwia
Zakorzenienie

anecka ja nie ma lunety hihih - ale maz byla kilka dni temu u chrzesniaka i widzial te ksiezycie
a dzis ten jowisz daleko od naszego ksiezyca, i najjasniej swieci ze wszystkich gwiazd.

De trzymaj sie, po drugiej stronie na pewno sie do Ciebie teraz usmiecha

A jestem legenda pomylilo mi sie z 7życ

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Dziewczyny, czy ktoras z was kupila majtki poporodowe firmy Horizon?
Bo u mnie na meijscu tylko takie sa. Nie ma hartmanna, a nie wiem czy te horizony moga byc.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości