|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!!
Ok, wiec sie nie zgadzamy.
Nikt nie powiedzial ze musial miec lopate i od razu zakopac. Mial nastepna noc po zaginieciu na pozbycie sie zwlok. Nikt od razu go nie pilnowal i nie patrzyl mu na rece. Zabic mozna bez krwi... Np udusic. Wiec sladow kwi byc nie musialo. |
|
|
|
#1262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dowodów brak to może wytypujmy winnego za pomocą wyliczanki? może Adrian, a może sąsiad spod piątki, a może jeszcze inny kolega, bo ma 30 lat i kasę? nie jest to oczywiście post 'wymierzony' w Ciebie. zacytowałam, bo początek to odpowiedź.
|
|
|
#1263 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie miałem w planach rejestrować się tutaj, ale poczułem się wywołany do tablicy, jako, że to ja umieściłem informację o dotarciu do drugiego telefonu Iwony. Pytasz, Kimikika, jakim to cudem sie udało. Ano stało się, ale żaden cud nie był do tego potrzebny. Przyznaję, od dość długiego czasu postawiłem sobie za cel stuprocentowe potwierdzenie lub zaprzeczenie istnienia drugiego numeru telefonu. Jako, że nie jestem z Trójmiasta, nie było to zadanie łatwe i zajęło strasznie dużo czasu. Nie dawały mi spokoju niektóre fakty (nie domysły, tylko fakty), niektóre materiały, niektóre zdjęcia itd. Siedziałem, patrzyłem, analizowałem, pytałem itd. Przyznaję, że zabrakło mi spostrzegawczości. Dopiero niedawno, pod koniec zeszłego tygodnia pomógł mi ktoś z oficjalnej strony. Wystarczyło kilkanaście minut, żeby zorientować się, że sowy nie są tym, czym się wydają. Mówiąc jaśniej - dopiero dzięki genialnej spostrzegawczości pewnego użytkownika doszliśmy do wniosku, że pewne rzeczy, między którymi zakładaliśmy duży odstęp czasowy miały miejsce w odstępie zdecydowanie mniejszym, może tygodniowym, może dwutygodniowym. Jakie rzeczy? Wbrew temu, co napisałaś, ujawnienie wszystkiego może nie być najlepsze dla dobra sprawy, bo nie wiemy, czy te rzeczy nie mają większego znaczenia, niż w tej chwili nam się zdaje. Tak czy inaczej - w tym momencie miałem 90% przekonanie, że ten drugi telefon był. Ale było to przekonanie, nie pewność. Natomiast to tak silne przekonanie pozwoliło mi też przekonać kilka innych osób, które będąc na miejscu w Trójmieście, mogły zająć się ostatecznym potwierdzeniem. Długi czas spędziliśmy na analizowaniu, kto mógł mieć ten drugi numer. To było wiele godzin analiz, konsultacji itd. Uwierzycie czy nie - ale ja staram się nie robić NIC na zasadzie "bo mi się wydaje". Dopiero kiedy przygotowaliśmy sobie modele psychologiczne pewnych zachowań, mogliśmy wytypować kilka osób, co do których zachodziło uzasadnione przypuszczenie, że mogą znać drugi numer Iwony. I wtedy pewna osoba z najbliższego grona Iwony zajęła się szukaniem potwierdzenia. I znalazła to potwierdzenie jednoznacznie. Ale gdyby nie wszystko to, o czym napisałem wyżej, nawet nie śmiałbym prosić nikogo z bliskich Iwony o pytanie ludzi w tej sprawie. Musieliśmy do tego mieć naprawdę mocne przypuszczenia. I mieliśmy. I potwierdziliśmy te przypuszczenia. I teraz dla jasności: Cytat:
I owszem - nie powiem na ten temat ani jednego słowa więcej. |
||
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łojezu no widzisz, pogubiłam się ![]() bezuczuciowa mi się wydaje że teorie nie tyle co są absurdalne, ale ludzie nieco się zapędzają w surowej ocenie, można by to ująć delikatniej, bez takiego oskarżycielskiego tonu. no bo to czasami niesmaczne i aż niemiłe jest
|
|
|
|
|
#1265 |
|
Raczkowanie
|
- gdyby używała drugiego telefonu na co dzień to myślę, że przyjaciółka miałaby ten numer, a jeśli nie to miałaby świadomość o jego istnieniu.
- jeśli karta była praktycznie nieużywana to musiała mieć ją dość krótko, bo nie sądzę żeby doładowywała konto z którego nie korzysta
|
|
#1266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciekawe że to niby nas nie dotyczyło a w jakiś dziwny sposób warzywa znalazły się pod postami wyciętymi z naszej strony? ![]() Dyskusja wróciła a Ty nie odpowiedziałeś na moje pytanie więc może spytam jeszcze raz: Czy mama Iwonki autoryzowała te wszystkie buraki i ziemniaki pod naszym adresem?
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2010-09-24 o 21:59 |
||
|
|
|
#1267 |
|
BAN stały
|
Janusz:
Na inne strony wpływu może nie masz, ale na swoją własną i owszem. Gdyby tylko pojawił się tam wpis choćby odrobinę obrażający Iwonę to w 5 minut zostałby usunięty. Ale obraza Wizażanek,oskarżenia znajomych mogą tam normalnie "wisieć". Widziasz to jest właśnie podejście - Iwony nie ma to i inni mogą cierpieć z tego powodu, mogą znosić przykrości. Nie obchodzi Cie że niszczysz życie innych ludzi. Co do marszu - jakie koszty? Wiesz dobrze jak było - miał być marsz dla Iwony, ale zaginął chłopak z Gdańska z osiedla Iwony (czy obok) i była propozycja, aby nieść też jego zdjęcia. To było wielkie oburzenie - niech każdy organizuje własny marsz. Co do wypowiedzi odnośnie wieszania plakatów przez mamę Iwony- czytałam to na bieżąco, wiem jak było i w jakim kontekście padły te słowa. Nie była to prośba o pomoc, a oczekiwania że ktoś to zrobi za nią bo przecież sama nie będzie tego robic.Przytoczyłabym ci tego posta, ale sprytnie go usunąłeś jakis czas po napisaniu gdy sporo osób się na to oburzyło. Co do strony - taka prawda - była obraza bo pojawiały się niewygodne info o Iwonie. Potem próbowałeś to przykryć że niby chodziło o zbiórę kasy - że to przestępstwo - bzdura. Dla mnie Janusz po Twoich wypowiedziach, po autoryzacji pewnych informacji na stronie przez mamę Iwony rysuje się obraz, że Iwona jak najbardziej mogła być rozpieszczoną panną, która rzuciła focha nie wiadomo o co (może chciała być "gwiazdą wieczoru", a Adria "ukradła" całe zinteresowanie kolegów?). Takie podejście,które prezentujesz Ty i mama Iwony (bo strona jest przez nia autoryzowana) pokazuje że Iwonka jest najważniejsza a innych macie gdzieś. Równie dobrze Iwona mogłamysleć tak sama o sobie. Edytowane przez Kimikika Czas edycji: 2010-09-24 o 22:07 |
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli mam być szczera to nie rozumiem o co się kłócicie
|
|
|
|
#1269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wstaw mi buraka napisz że jestem burak albo jeszcze lepiej ale nie wracaj więcej do tego po co ? chcesz to przyjadę omówimy się na spacer hmm gdzie ? znasz jakieś miejsce Parki są moim ulubionym miejscem na spotkania - no i wyjaśnimy sobie to i owo ok ?A pro po kosztów - same koszulki 1500 zł o pracy kilku osób które chodziły i załatwiały pozwolenia nie wspomnę - znowu drążycie coś co jest bez sensu - urażona duma ? To przepraszam mOje panie róż jak Robson nie będę rozdawał - ale przepraszam i KOCHAM VisionAM Edytowane przez Janusz_G Czas edycji: 2010-09-24 o 22:07 |
|
|
|
|
#1270 |
|
Zadomowienie
|
kingincrimsom jak dla mnie Twój post jest tak zagmatwany i niejasny że równie dobrze mogłoby go nie być, mnie przynajmniej nic nie wyjaśnił ale oczywiście z mojej strony witam na forum
|
|
|
|
#1271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję, nie gustuję w starszych panach...
|
|
#1272 | |
|
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Cytat:
Wybacz, ale cały Twój post to gadanie o d***e Marynie, skoro nie masz nic konkretnego do odpisania na pytanie forumowiczów, to po co piszesz posta o tym, jak "dotarłeś do drugiego nru "? Pół strony wypracowania o tym jak to dzięki "analizie" i wgłebianiu się w sprawę udało Ci się wnieść coś do sprawy - ludzie na forum pytali w jaki DOKŁADNIE sposób dotarli do drugiej karty, głęboka analiza znaczy tyle co nic. A tak odnośnie Dream Clubu - w GW pisali, że Iwona była tam po raz pierwszy, z tego co pamiętam natknęłam się na jej profilu na nk, że ma w znajomych konto fikcyjne "Dream Club - miłośnicy / bywalcy (coś w tym stylu). Skoro była tam pierwszy raz to dlaczego miałaby mieć w znajomych ten profil?
01.07.2014 =>![]() Edytowane przez glamorous90 Czas edycji: 2010-09-24 o 22:12 |
|
|
|
|
#1273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Że niby nagroda obierki była pod Waszym adresem?? |
|
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1275 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Rozbawiacie mnie dzisiaj na tym wątku
|
|
|
|
|
#1276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1277 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcale nie zabiegam o Twój szacunek. Natomiast siebie szanuję i dlatego nie umawiam się z jakimiś wirtualnymi Januszami, poznanymi na forum. W żadnym celu. Skoro piszesz że Iwonkę traktujesz jak córkę to pomyśl czy chciałbyś żeby umawiała się z jakimi starszymi gośćmi poznanymi w necie do parku?
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2010-09-24 o 22:32 |
|
|
|
|
#1280 | |
|
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Cytat:
Nie znam Gdańska/Sopotu i tamtejszych klubów, więc na zdjęciach na pewno bym nie rozpoznała To pierwsze, co wpadło mi w oko po przeczytaniu artykułu. Rozumiem, że matka może nie wiedzieć o tym, w którym lokalu bawi się jej córka ( zwłaszcza , ze w turystycznym mieście jest ich pełno, więc nie sposób zapamiętać gdzie imprezowała w lipcu, a gdzie w marcu), ale nie wierzę, że była tam pierwszy raz, skoro rzekomo widywała ją tam obsługa, a do tego te konto fikcyjne ( co nie znaczy, że nie mogła go zaakceptować tylko dlatego, ze dostała zaproszenie, pare innych głupawych kont typu "Posiadaczki dużych piersi" też miała)
|
|
#1281 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() traktowania z pogardą i kłótni również nie ![]() śmianie się i owszem, ale jak byś zareagowała gdyby ktos usilnie pisał o tym że Iwonę porwali kosmici. Czy popewnym czasie nie zaczęłabyś się z tego śmiać? Bo dla mnie wchodzenie do babci przez balkon po morderstwie koleżanki jest tak samo realne co porwanie przez kosmitów ![]() A post glamorous mnie rozbawił bo trafnie napisał - wypracowanie na pół strony " o tym jak to dzięki "analizie" i wgłebianiu się w sprawę udało Ci się wnieść coś do sprawy". Masło maślane na pół strony
|
|
|
|
|
#1282 |
|
Raczkowanie
|
Kobitki nie było mnie chwilkę a już tyle nadziergałyście że nie nadążam czytać
Ojjjj widzę że Pana Janusza na amory zebrało???
|
#1283 |
|
Raczkowanie
|
na innym forum,pisali,że Iwona podobno miała 18-stke w DC i jej wujek chrzestny miał jej tą impreze niby zorganizować...zdjęcia z tej imprezy były na oficjalnej stronie Iwony,chetnie bym je przejrzała bo byłam w DC kilka razy,ale niestety zostały usunięte..
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
nie martw się glamorous ja też w to nie wierzę że była tam pierwszy raz. wręcz jestem prezkonana że nie
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- jeżeli na osiemnastce była w czerwonej koszulce to to chyba nie jest dc...? |
|
|
|
#1285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1286 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem nie byłem - porównajcie i powiedzcie
http://img837.imageshack.us/img837/1764/4b1ead8178.jpg |
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
masz więcej zdjęć? bo tutaj nie widać nic ale myślę o dawnym paradoxie
|
|
|
|
#1288 |
|
Raczkowanie
|
jak było to przepraszam jak nie było to poczytajcie,kopia z oficjalnej strony,wynika z tego,że treść artykułu jest raczej akceptowana przez bliskich,chyba,że pismaki mimo długo trwajacych uzgodnień jednak podkoloryzowali...
W ubiegły weekend spotkałem się z mamą Iwonki . Przyjechałem na 3 dni do swojej rodziny jak i spotkać się w sprawie Iwony z kilkoma osobami . Na wstępie chciałbym przekazać serdeczne podziękowania dla Internautów od mamy Iwony . Miałem tym razem okazję przekazać ustnie wszystkie słowa otuchy jak i wsparcia , które płynęły do mnie na E-mail od forumowiczów. Iwona zagląda od czasu do czasu na różne fora ale tak jak powiedziała mi ,czasami się boi , boi się obraźliwych postów pod adresem jej lub Iwony . Jest bardzo wdzięczna za wsparcie i dziękuje wam wszystkim za słowa otuchy jak i za prowadzone Internetowe śledztwo . Widzieliśmy się dwa razy , raz w moim domu drugi w domu Iwonki . Była to pierwsza moja wizyta po zaginięciu Iwonki, więc osobiste zetknięcie sie z Tragedią która dotknęła Iwonę jak i jej rodzinę odcisnęło na mnie piętno rozpaczy i tragedii matki . Rozmawialiśmy długo i poruszaliśmy tematy związane ze "śledztwem"- jakie ono by nie było to przepływ informacji do zainteresowanej - pokrzywdzonej kobiety jest znikomy . Czasami zdawało mi się ze wiem więcej faktów o zdarzeniu niż sama Iwona . Pojawiło się kilka nowych okoliczności które zostaną przedłożone przez Kancelarię Pana Nowosielskiego policji . Mam nadzieję że teraz przy takim wsparciu - tak znanego adwokata, mam Iwonki będzie miała na bieżąco wszystkie informacje . Mama Iwony ma również wsparcie mediów a przede wszystkim wsparcie znanego dziennikarza Pana Marka Sterlingowa z Gazety Wyborczej , pana Tomasza ZŁotośia z Telewizji Gdańskiej jak również innych mediów o których nie wspominam za co serdecznie przeprasza . Z Panem Sterlingowem spędziliśmy wspólnie kilka godzin z mama Iwonki, którego efektem był na drugi dzień w Gazecie Wyborczej artykuł. Na tym jednym artykule na pewno się nie skończy , więc o dalszych działaniach i problemach będziecie mogli się dowiedzieć z Gazety Wyborczej jak i ode mnie . Oczywiście pytajcie mnie nadal - drążcie temat . Wieczorem poruszę jeden z problemów który będzie można rozwiązać tylko przy pomocy Internautów . Pozdrawiam Mamy więc wsparcie mediów , internautów , polityków i osób którym ta sprawa leży na sercu .
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
btw jeśli chodzi o osiemnastkę, wynajem tego paradoxu o którym mówię to było 1000-1200 zł, wynajem dream clubu 4500 do 7000 zł zależnie od dnia, poniedziałki i czwartki chyba w ogóle wchodzą w grę.
wątpię by tam miała osiemnastkę, to nie lokal na tego typu imprezy, nie chcieliby tam jej zorganizować bo klub teoretycznie od 21 r.ż. rozumiecie - renoma :c |
|
|
|
#1290 |
|
Raczkowanie
|
czytam Was codziennie jednak nie wypowiadam się za często. nie chcę snuc żadnych teorii na ten znajomych Iwony itp bo się do tego nie nadaję. Widocznie nie mam aż tak bujnej wyobraźni. Ale żeby nie było to nie jest krytyka tego, że częśc z Was tak robi. ( z góry się tłumaczę bo podejrzewam co co niektórzy zaraz by napisali
)Zazwyczaj piszecie całkiem konkretnie i fajnie się Was czyta a przede wszystkim wątek nie umiera.Ale teraz posatanowiłam napisac bo jestem w szoku. Tyle się mówi o porwaniach, gwałtach, zaginięciach. Tak głośno jest o sprawie Iwony. Z każdej strony wszyscy mówią,że trzeba byc ostrożnym itp. A dzisiaj wracałam do swojego miasta z oddalonego o paredziesiąt km miasteczka autobusem. Było koło godz 21 więc już ciemno. Jechaliśmy akurat parę km drogą,która prowadziła przez las ( no nie dosłownie z dwóch stron drogi był duży las) Siedziałam przy szybie i ... kierowca wyminął młodą dziewczynę, która tą drogą szła SAMA. a do najbliższej miejscowości było jakieś 8 km... Byłam w szoku, ja bym w życiu nie poszła sama nawet w dzień Odrazu nasuneła mi się myśl " a później się dziwią,że ludzie giną". Tak wiem, niby powinno byc tak,że ona mogła by tam sobie leżec przy drodze bo miała taki kaprys i nikt nie powinnien jej ruszyc ale jest jak jest na świecie. Przecież to jest stwarzanie sobie samej takiej sytuacji, nawet ktoś kto nie miałby w planach tego wieczoru jakiejś "zbrodni czy gwałtu" jedzie samochodem, widzi samą, młodą dziewczynę wieczorem w lesie...Mało to psycholi chodzi po świecie...Później w razie czego ( odpukac) by szukali "igły w stogu siana"...
Albo nie umiem,albo życie tak sprawiło,że o bólu nic nie powiem i ukryję wszystko-nawet miłośc... ...Daj zdrowie moim bliskim, dla mnie tylko trochę siły, może mniej poczucia winy... UWAGA!!! http://www.youtube.com/watch?v=sjU1lK84ZfU |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

Parki są moim ulubionym miejscem na spotkania - no i wyjaśnimy sobie to i owo ok ?