|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Nie wiem bo ja nie zmienialam nic w tych dietach , ukladala pod moj jadlospis i jadlam to co pisala, jak mi cos nie odpowiadalo to na miejscu skreslala i dawala cos innego wiec nie mam pojecia.
---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Uciekam spać, dobranoc. Tż może będzie dziś o 3- masakra;/ od 14;/
|
|
#1592 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
; musze jeszcze poszukac; i co ona bedzie zula;Poza tym- glowa do gory; Cytat:
![]() Co do tych szczepien, to nic z tego nie rozumiem; Moja miala prevenar 1 i za miesiac 2 dawke a teraz chcialam po 2 miesiacach trzecia, ale jako ze myslalam ze chora, przelozona jest za miesiac, to o co w tym wszystkim chodzi? ![]() Cytat:
; moja 29; ![]() Dziewczyny litosciwe, pomocy Nie wyobrazam sobie nocy; juz wysiadaja mi plecy i nie moge oddychac, bo uspokaja sie pionowo jak jest na rekach, i nie mam sily w tej pozycji; przysypia na naszym lozku, ale nic z tego Mam jej dac czopka przeciwbolowego??? Laaa, ide do niej, bo tz ja nosi i drze sie okropnie; wola mame ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:41 ---------- (drze sie basia nie tz ), dalam cyca i sie zobaczy
|
|||
|
|
|
#1593 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzieki-przyjrze sie dokladnie
Cytat:
Cytat:
a tablety to ja niestety poki co moge tylko jeden czy dwa typy, bo karmie jeszcze [QUOTE=mloda1989;22267073] Cytat:
dzisiaj tez jakas taka nieswoja w dzien byla, teraz zasnela mocno-moze zęby? i Gabrysia nie przesypia mi już od jakiegos czasu nocy bez jedzenia-budzi sie czasem o 1 potem o 4 i tym sposobem przed sniadaniem je jeszcze dwa razy w nocy, a juz kiedys przesypiala Cytat:
Cytat:
ja jestem zdecydowanie za!
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja witam... mam nocny dyżur przy Michasi.. jak do was skonczyłam pisac to ok 23 zmierzyłam jej temp a tam zamiast po czopkach byc niska jeszcze wyższa!!! wyszło na term. 40st w pupie .. zadzwoniłam do doktorki tej w miescie nie ma.. kazała podjechac na duzur do osrodka zdrowia... a tak jakies stare pruchno który ma w szpitalu dyzury tylko. buuuuuuuu
osłuchał kazał odac znowu czopek wykapac w wodzie o 2 st niższej niz temp ciała i koniec.. W domu mierze temp a tam pod pacha 39,6 st boziu .... zapodalismy czopka nurofen o 0.15 i czekam chwilke jeszcze i pojde znmierzyc znowu Ja nie wiem co jej jest może 3-dniówka tylko gorączka zero innych objawów narazie... ale taak sie męczy
|
|
#1595 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=mrowak;22286793]dzieki-przyjrze sie dokladnie
a ile takiego deserku jej podajesz jednorazowo? caly sloiczek wciaga? u mnie skinoren przesuszal bardzo skore a tablety to ja niestety poki co moge tylko jeden czy dwa typy, bo karmie jeszcze Cytat:
co do kuwet i misek to kibel i zarcie nie stoja obok siebie,ale w poblizu-potrzebuje czegos pod to i tamto madziwnia łazienka śliczna,a kolory jak w mojej-chociaż u Ciebie jest wiecej fioletu,a ja żałuje,że wiecej w swojej nie dalam ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- [QUOTE=mrowak;22286793]dzieki-przyjrze sie dokladnie a ile takiego deserku jej podajesz jednorazowo? caly sloiczek wciaga? u mnie skinoren przesuszal bardzo skore a tablety to ja niestety poki co moge tylko jeden czy dwa typy, bo karmie jeszcze Cytat:
po skinorenie też mi się buzia przesuszała ferrou ja mam kuwete zakrywaną i jest bardzo fajna-nic nie widac,czuc też dużo mniej,wychodząc też gubi mniej żwirku,więc polecam madziwnia łazienka mi się podoba-kolory takie jak lubię i kolorystycznie jest w Twojej jak i w mojej z tym,że u Ciebie jest więcej fioletu,a ja żałuje ,że większej ilości nie dałam nie wiem co się stało przy cytowaniu,że wyszło co wyszło Informuję,że w biedronkach jest proszek ariel kolor i biały 3,5 kg wraz z litrowym płynem fairy za 19,99
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-09-25 o 08:24 |
||
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
![]() Moje slonko dzisiaj pobilo sama siebie, bo dopiero wstalo zjadlo i zaciesza do mnie:P a ja dalej dieta dzien 5 jeszcze z 3 miesiace i bedzie dobrze:P hehehe
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Dzisiaj ma być piękna pogoda, to zaraz śmigam na spacer i od razu zakupy na ryneczku. Bo małemu sie zapasy zupek w zamrażalniku pokończyły. Erwi jak zwykle leży na podłodze i biega(że jedo te piety nie bolą, cały czas lak nimi puka)Muszę szwagrowi powiedzieć żeby mi film przerobił, nagram Erina jak tak leży i biega a on niech zamiast tła podłogi wklei las Madziwnia-łazienka mi sie podoba, ale jak pokazałam mojemu tz to powiedział że by na coś takiego w domu nie pozwolił(mało męskie a u mnie przewaga facetów)Fajnie że jeszcze tak dużo cycem karmisz, ja bym też tak chciala, ale mój naśladując brata woli dorosła rzeczy wcinać i pić z kubka, a cyc to tylko przez sen 4-6 razy dziennie. Przyszło mi to masło shea, troche takie ciężkie do rozsmarowania, ale to wprawy nabiore, dłonie gładziutkie, jak u dziecka ![]() Wczoraj zamieniłam gondole na spacerówkę, i jaka zawiedziona jestem albo wogle zamiast tego mojego i parasolki na zmiany coś takiego http://allegro.onet.pl/wozek-x-lande...230952713.html
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
ten III mi sie bardzo podoba , ale jak za sama spacerowke cena tez niezla....
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę sobię zamówic to masło shea. A ja wcinam bardzo dietetyczne śniadanie:kopytka polane mega ilościa masła i posypane cukrem ![]() pop jak wyjezdzasz na weekend to kota zostawiasz samego?bo ja jadę w przyszłym tyg do mamy i się zastanawiam na ile mogę lejdi zostawic samą,została raz sama na jedną noc...
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
my tu o dietach , wazeniu bulki a ta wyjezdza z kopytkami !!!! polanymi maslem i cukrem!! no nieeeee.....
|
|
#1601 |
|
Wtajemniczenie
|
madzia mój to samo powiedział apropo łazienki Madziwni
A jak Ty przechowujesz Erwiemu zapas tych zupek?? W czym to mrozisz i jak je robisz?? Ja to leniwa jestem ale w sumie jakby jeden dzień poświęcić na ugotowanie zapasu to pewnie sporo kasy by się zaoszczędziło Marcel też stale biega - strasznie to śmieszne I pełza - ja to mam wrażenie że On szybciej będzie raczkował niż siedział Jak Go kładę na podłodze to cały pokój "przechodzi" w poszukiwaniu skarbów ![]() Laski ja to naprawdę nie zazdroszczę Wam tych diet Ja bym nie potrafiła, szybciej katowałabym się ćwiczeniami niż nie jadła Ja uwielbiam jeść (choć wcale tego po mnie nie widać )madziwnia jak tam Misia dzisiaj?? My dalej z synem zdychamy Ale u nas to ponoć typowa wirusówka bo nie mamy temp tylko wręcz osłabieni jesteśmy (36 stopni) Wczoraj znowu byłam u lekarza żeby Go osłuchał i nic nie słychać i ponoć w gardle poprawa - mniej spływają gluty i gardło już nie czerwone. Ciekawe tylko od czego ta poprawa jak chodzimy na dwór, jeździmy po sklepach a syropem pluje No ale co tam grunt że jest lepiej Ja za to kaszle jak stary zaprawiony w boju palacz ![]() A do czego Wy tego masła shea używacie ??Apropo wózków to ja nadal wożę Dyzia w gondoli - ledwo się mieści ale ja tak strasznie lubię ten wózek!! Ale już niebawem przejdziemy na spacerówkę x-landera
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-09-25 o 09:43 |
|
|
|
#1602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój ma kobiecą i łazienkę i sypialnie-tylko salon dałam mu w męskich kolorach(niech ma) i nawet nie narzeka ja mu powiedziałam,że w domu częściej siedzę ja,więc mi ma byc w nim dobrze,a zresztą ja mam dużo lepszy gust i już tż będzie miał pole do popisu przy aranżacji garażu i auto też może sobie wybrac w takim kolorze jaki chcę![]() Współczuje choróbska i życzę wam dużo zdrówka ja też przełożyłam Nine z powrotem do gondoli,bo ona malutka jeszcze,a tam ma cieplutko i teraz zima i niech jezdzi póki jeszcze może. Cytat:
![]() idę małej dac bananka,bo wstała
|
|
#1603 |
|
Wtajemniczenie
|
anakazar a w jakich kolorach macie sypialnie i salon ??
Wczoraj byliśmy w mieszkanku i dwie ściany mojej Hanki są mega różowe!! W lekkim szoki byłam, bo miał to być wrzos ... ehhhh te kolory w próbniku, ale Hani się baaaardzo podobało i to najważniejsze ![]() I piękną mam podłogę Taki ciemny brąz Łazienka też niczego sobie - wstawię fotki jak hydraulik zamontuje szafki i umywalkę To się pochwaliłam hehehehe
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Salon to dzieło,które wymaga jeszcze dopracowania-to nie jest to o czym marzę-szarośc z dodatkami bieli,ale pracuję nad pomysłem i tż w przerwie świątecznej będzie robił ![]() Niny pokój oczywiście róż z wrzosem plus pastele A z ciemnej podłogi to się kobieto nie ciesz,przy sprzątaniu uśmiech Ci zejdzie z twarzy ja się uparłam jak głupi osioł przy brązowyh płytkach w łazience(tż mówił,żeby brac wanilie,bo wiedział co to znaczy ciemna podłoga)ale oczywiście byłam mądrzejsza i teraz tak w duchu klne siebie za to(bo gdzieżby na głos )podłoga mimo,że umyta nawet dwa razy dziennie już po paru wejściach do łazienki wygląda jakby myta nie była-do szału mnie to doprowadza i pierwsze w tym domu co będzie robione to łazienka.Ciemne panele mam w całym salonie-metrów od cholery i to samo trafia mnie.Próbowałam różnych płynów i nie wiem czy to ja mam pecha czy na żaden jeszcze nie trafiłam,który mogłby mi ulżyc w bólu
|
|
#1605 |
|
Wtajemniczenie
|
anakazar nie strasz
Choć swojej decyzji bym nie zmieniła bo szalenie ta podłoga mi się podoba Łazienka szaro-pomarańczowa więc podłoga też ciemna W salonie mam więcej gresu niż parkietu, za to u dzieci w pokoju jest ten ciemny parkiet ale co tam Salon mam muśnięty zielenią, na jedne ścianie tapeta popielato/srebrna, gres jasny i grafit, do tego chce pomarańczową lampę nad stół, chyba taką http://www.skleplampy.pl/?p=4099&o=z...yna_398h_aldex, a krzesła takie: http://myin.pl/krzeslo-diamante-karmelowe,4800.html choć to wszystko jeszcze w fazie poszukiwań. Meble mamy mieć takie: http://www.bydgoskiemeble.pl/files/p...t/jetset_6.jpg czarne fronty na połysk, a Hania takie: http://www.polskatimes.pl/twojdom/14...id,t,z,no.html więc będą pięknie wyglądać na tle tego oczoje... różu Swoją drogą to nieźle drogie te meble z Vox ... Ale się upisałam, wybaczcie
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
grymelka to nie lila ,a "lawendowe pole"a natchnęło mnie tą lawendą przy zmienianiu pampka Niny z niespodzianką
![]() A chwal się,chwal ja chętnie pooglądam fotki
|
#1607 |
|
Konto usunięte
|
http://www.x-lander.pl/xs
mam, nie polecam |
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masło kupiłam dla tz bo on żadko czego może używać, i tak na próbę. Super się sprawdza jako krem do rąk dla mnie i balsam do ust. Ja chyba spowrotem gondole zamontuję, bo spacerówka to pomyłka, ciężkie i jak rozłożona to nie mogę sie z większymi rzeczami do kosza spakować ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;22289520]http://www.x-lander.pl/xs mam, nie polecam[/QUOTE] No to chyba xv będzie najlepszym wyjsciem, planowałam w sumie kupic spacerowkę w nowym roku bo zawsze jakies nowsze modele, ale raczej w gondoli do stycznia będzie ciężko
|
|
|
#1610 |
|
Wtajemniczenie
|
madzia dziękuję za odpowiedź
![]() anakazar tutaj masz ceny podane: http://www.meble.vox.pl/kolekcje-mebli/--modern--/ Ja kupiłam Hani biurko (plus szafka pod biurko), łózko, szafę narożną, komodę 2-drzwiową i regał z drzwiami oraz półkę wiszącą Tutaj akurat jest ten inny kolor. Mi się te meble szalenie podobają!! Na żywo - bajka!! Tylko drogie, ale dziadki Hani kupują więc nie muszę się tym tematem martwić ![]() O żyrandolu do salony myślałam takim: http://www.skleplampy.pl/?p=8785&o=z...006_lampgustaf Będzie do mebli pasować a do Hani taki: http://www.skleplampy.pl/?p=881&o=zy...6312_markslojdTo jeszcze raz meble salonowe: http://www.bydgoskiemeble.pl/?pid=ca...&id=11&lang=pl tylko ja wzięłam inne rodzaje tych mebli niż te ze zdjęcia
|
#1611 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja po dzisijeszych korkach już, czekam aż mały się obudzi i uciekamy na spacerek bo od jutra ponoć ma lać i ochłodzenie idzie Mały po wczorajszym sczepieniu ok, tylko meeega śpioch jak zasnął wczoraj o 17 ej tak wstał dopiero dzisiaj o 8 rano!!! nawet go nie kąpałam i nie przebierałam, zmieniłam tylko po śpiącku pieluchę dostał 3 razy mleko i mleko z kaszą i tyle mi przespał wolę to niż ewentualną temperaturę jakoś to przez palce puściłam to co powiedziała, przecież dostaje kropelkę wit codziennie, dodatkowo w mleku ma no i ze słoneczka też coś tam wyłapie... ja miałam pierwszego zęba w 8 miesiącu i nikt się tym nie przejmował....chociaż jak u was niektóre dzieciaki młodsze od mojego a już zębole minimum 2 mają
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
w tym pesjonacie co bylismy nad morzem na podlodze byly plytki ciemne a panele....wygladaly super i w utrzymaniu czystosci bez problemu...w lazence byly na poldocze czarne takie na wpol blyszczace zmalane szarym i lekko chropowate tez nie bylo z nimi zle....
a my w koncu znalezlismy naroznik o ten http://www.esklep.meblolux.com/pokaz...u=gal-nar-rimina zdj widac te plytki...sorry za nas ale innych zdj nie mam Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2010-09-25 o 13:01 |
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Więc maraton trwa.. chyba 3-dniówka.. wstaje rano znaczy budzi mnie michasi mamroczenie a ona ma 40st równo!! Cała rozpalona... telefon do lekarza a on ze jak tylko gorączka to podawac czopki tylko zbijac bo nic innego mi nikt nie poradzi. i tak co 4 godziny podaję czopek i Ibufen d w syropie na zmiane... raz to raz to.. ale szkoda mi jej jak nie wiem.. taaak sie męczy. I JA TEZ jak NIE UROK TO ... BUUUUUUUUUUUU ja wysiadam..
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
plus jest taki ze raz sie to przejdzie i drugi raz sie nie powtorzy.....wiec jak cos to bedzie to juz za wami
|
|
|
|
#1615 |
|
Wtajemniczenie
|
Baobabku ale baba wymyśliła!! Co za głupota z tymi zębami
Moja przyjaciółka ma dwójkę dzieciaków i każde po roku miało pierwszego zęba i absolutnie wszystko z Nimi okey!! Wariatka jakaś ![]() P.S. Kiedy my się spotkamy ![]() Madziwnia trzymaj się!! Ja już to przechodziłam mloda fajne te panele Mam nadzieje że mój parkiet też będzie łatwy w czyszczeniu ![]() Byłam w mieszkanku swym i mam już tapetę na jednej ścianie - super to wygląda Już się doczekać nie mogę aż tam mieszkać będę
|
#1616 |
|
Wtajemniczenie
|
chorobcia Madzwnia trzymajcie się!ciekawe czy to ta 3-dniowka aleprzy tym nie ma nic innego tylko gorączka?
dzisiaj bylismy na zakupach w aucie coś mi przemknęło białego w buzi Daniela patrze i jest-1 ząbek ![]() spał w nocy ładnie nic by nie wskazywało na tego małego kiełka. no i zamówiłam wkońcu fotelik espiro optima do Aneczki-porównywałam bo byłam w sklepie i te coneco rzeczywiście mają gorszą tapicerkę taką welurową a w espiro jest śliska więc będzie łatwiejsza w utrzymaniu no i ogólnie komfort jest inny tylko,że mój synuś trochę duży i w tych innych tak niewygodnie wyglądał.więc zakup zrobiony. Anakazar tak pięknie opisałaś tą sypialnię,że koniecznie musisz się pochwalic jak będziesz miała już fotki. |
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
a my wczoraj mierzylismy malego do bebe comfort....i tak szczerze mowiac zastanawiamy sie nad maxi cosi pearl albo romerem king plus lub safefix...i przekonal mnie sprzedawca do jednego ze krzeselko w ktorym dziecko ma duzo luzu wcale nie jest takie dobre bo przy wypadku duzo gorzej chroni niz takie co ladnie je otula....
|
|
|
|
#1618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Baobabku kiedyś byli zdania że im później dziecko zęby dostanie tym starczą na dłużej. Eryk dostał pierwszego zęba jak miał 9 miesięcy, teraz ma 6 lat i ma brak dwóch mleczaków. Jak widze zęby jego rówieśników to on ma takie piękne i białe te zęby, a u innych takie jakieś szare te zęby(ale to pewnie dlatego że jak tylko ząbek mu wyszedł to dostał szczoteczkę i po swojemu mył zębolka sztoteczka maczaną w wodzie)A właśnie co do pasty to mój dentysta mówił że wlaśnie takim dzieciaczkom do około 2-go roku życia wystarczy myć ząbki samą wodą bo skladniki z wody doskonale je konserwują. Przedszkolanka pamiętam jak opowiadała że niektóre dzieci to dopiero ona uczy myć zęby jak przyjdą do zerówki ![]() Erwi dalej bezzębny, choć ja już taki ich zarys długo widzę, ale dziąsła nie spuchnięte to pewnie jeszcze poczekam. Na badaniu bioderek ortopeda widzi jakie jest zwapnienie kości, i u mojego w czerwcu już wyszło na usg że ma zwapnienia i miał niby lada tydzień być zębaty, a tu cisza, i dobrze
|
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
ja z Erwim na rwaniu trawy,mój mały czerwony skarpetek
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2010-09-25 o 19:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

; musze jeszcze poszukac; i co ona bedzie zula;

a u mnie przewaga facetów)

my tu o dietach , wazeniu bulki a ta wyjezdza z kopytkami !!!! polanymi maslem i cukrem!! no nieeeee.....
Ale u nas to ponoć typowa wirusówka bo nie mamy temp tylko wręcz osłabieni jesteśmy (36 stopni) Wczoraj znowu byłam u lekarza żeby Go osłuchał i nic nie słychać i ponoć w gardle poprawa - mniej spływają gluty i gardło już nie czerwone. Ciekawe tylko od czego ta poprawa jak chodzimy na dwór, jeździmy po sklepach a syropem pluje