|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(
![]() Moj na szczescie nie jest tak wychowany, ze pierscionek musi byc drogi! On jest tak wychowany, zeby wybrance pierscionek podpasowal Boże dzieki Ci!
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z reszta chyba zadna z nas po otrzymaniu pierscionka nie bedzie domagac sie pokazania certyfikatu i pokazania ceny pierscioneczka
|
|
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
No dokladnie! Ja sie modle o to, zeby po prostu mi sie podobal
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Madamew- dobrze, ze doszłyśmy do porozumienia
![]() A morza zazdroszczę sama bym pojechała...Aczkolwiek muszę też sie czymś pochwalić ![]() TŻ kupił wczoraj bilety na festiwal One Love Zawsze chiałam tam pojechać...no i pojade Sylvi- no ok Ale po prostu też nie można uważać, że Tomek przedstawia nam tu meśki punkt widzenia.On przedstawia SWÓJ punkt widzenia, niekoniecznie męski (tzn. nie koniecznie każdego faceta )Alunia- mój też jest tak wychowany I wiem, ze mój pierścionek nie był drogi ![]() Jednak wygląda rewelacyjnie i przypomina mi jak odbyły sie nasze zaręczyny ![]() Nie mówiąc o tym, że jest SYMBOLEM A symbol może kosztować 100 zł a moze i 100 000 I dla mnie znaczyłby tyle samo
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alunia zgadzam sie z toba. obojetnie ile by nie kosztowal pierscionek to i tak bedzie dla mnie bezcenny bo od ukochanego
|
|
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to pewnie bym sie mojego zapytala ile kosztowal, a on pewnie prawdy by mi nie powiedzial
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
A dziewczyny co sądzicie o ametystach albo tanzanitach w pierścionkach?
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie kompletnie na kamieniach nie znam jednak wiem, ze zadnego kolorowego bym nie chciala
I nie mowie, ze musze miec jakies brylanty czy inne diamenty - cyrkonia tez by byla ok tylko w jasnym kolorze
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
tez wczesniej nie rozroznialam:
Tanzanit http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,kolekcje,tanzanit Ametyst http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,ko...y-z-ametystami Topaz http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,ko...y-z-diamentami Cytryny(pierwsze slysze) http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,ko...y-z-diamentami nie wiem ktory bardziej mi sie podoba,, albo tanzanit albo topaz
|
|
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
piekne sa jeszcze akwamaryny! http://www.jewelryant.com/shop/img/1/180.jpg i szafiry http://www.yes.pl/diamenty/pierscion...000-Y01-2132WS i rubiny http://www.yes.pl/bizuteria/wszystko...000-Y01-3502WR i szmaragdy http://www.yes.pl/bizuteria/wszystko...000-Y01-3502WZ
moje typy: moj wymarzony to chyba numer 4 juz tu jeden pokazywalam ale wkleje go jeszcze raz. ten ostatni to kamien aleksandryt. aprzedostatni to akwamaryn. Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2010-09-23 o 18:10 |
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie niczym poza kolorem sie nie roznia
no i ksztaltem!
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
chyba jednak na zareczynowy wolalabym biały(przezroczysty znaczy sie) bo takie kolorowe to juz na zareczynowe nie wygladaja
|
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez!
|
#3736 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jescze mam czekać :((
wybaczcie, ale dla mnie takie podejscie jest dosyc załosne. nie rozumiem takiej mentalnosci.
ja jestem z moim chłopakiem od czterech lat, od dwóch ze sobą mieszkamy. jest nam razem swietnie, oboje dobrze zarabiamy, ale wcale nam sie nie spieszy do slubu. przeciez najwazniejsze jest zeby czuc sie ze soba dobrze, kochac sie. nie sadze zeby zareczyny cos zmieniały, no chyba ze poczujesz sie wielka pania majac pierscionek na palcu i mogac go pokazac kolezankom (jesli tak, to wspolczuje)
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy taka mentalnosc, ty inna i ok. Przez caly watek tlumaczymy sie czemu nam tak "spieszno" do pierscionka, a raczej do deklaracji
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bardzo chciałam zaręczyn i przez pewien czas, jak wspomniałam, trułam J. tyłek ![]() Ale szybko przeszło i zaczęłam podchodzić do tego tak jak Ty ![]() Zazdrościć tylko, ze Ty tak myślisz od początku
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem tego jadu, który wyziewa z wypowiedzi Ancil. Każdy sobie rzepkę skrobie. Jedni robią to skrobaczką, inni zębami, a jeszcze inni wolą poczekać aż sama się obierze. Litości
![]() Amentysty ok, reszta nie ok. Mam dużą słabość do filoletu ![]() Gdyby już się nie nadarzyła okazja, to życzę udanego weekendu i do popisania w poniedziałek. Kazimierz czeka, a razem z nim melon, dorato, mnóstwo smetów o miłości, głupie gry towarzyskie i nasze pięć i pół, które wybije równo co prawda dopiero we wtorek po naszym powrocie, ale co przeszkadza poświętować wcześniej w sprzyjających okolicznościach przyrody
|
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Gaja, zycze udanego wyjazdu! I owocnego we wszystko co najprzyjemniejsze
Trzymam kciuki Za cokolwiek
|
#3741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3742 |
|
Raczkowanie
|
Gaja,życzę odpoczynku,dużo miłości na wyjeździe !!!
![]() A do Ancil:wiesz co,szanuję Twoje zdanie..ale każda z nas ma własne.. ja potrzebuję zaręczyn nawet z pierścionkiem z odpustu ;-) przed ciążą...którą mamy zaplanowaną..potrzebuję powiedzenia B przez mojego lubego ,gdy powiedział już A-a nawet śmiem twierdzić,że już pół alfabetu..i to swoim znajomym,i rodzinie.. podejrzewam,że coś tam szykuje powoli..Ale ja naprawdę nie rozumiem czemu faceci nie mogą się oświadczyć..- przecież to jest tylko postawienie kropki nad "i" my się nie poznaliśmy mając 15 lat,poznaliśmy się w wieku dużo dużo późniejszym,więc nie mam w głowie bóg wie czego,i właśnie dlatego,że traktuję swój związek strasznie poważnie i kocham najbardziej na świecie,to nie widzę przeszkód w żadnych zaręczynach,ślubie itp.Bo to są najnormalniejsze rzeczy na świecie I wcale nie uważam siebie za żałosną ;-) tylko za zdecydowaną,konkretną kobietę,która wie czego chce od życia,od związku,od faceta i od przyszłości A Ty Ancil chyba uważasz,że to jest jakaś słabość/ułomność do dążenia do zaręczyn,ślubu itp.Dla mnie to jest normalna kolej rzeczy-gdy np.mieszkam z facetem,śpię z nim,dzielę wszystko oraz ponad wszystko kocham.Nic w tym dziwnego,że zamierzam z nim założyć rodzinę-a to nic innego jak deklaracje,i te słowne i te namacalne Edytowane przez Brawurka84 Czas edycji: 2010-09-23 o 23:46 |
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Ancil ja jestem w takim wieku,że raczej powinno się mysleć o poważniejszych deklaracjach niż czy chcesz ze mną chodzić?
Oboje pracujemy i jesteśmy po studiach, więc normalne jest to,że chciałabym,żeby nasz związek raczej poszedł do przodu niż stał w miejscu...ale każdy ma swoje podejście do życia, zwłaszcza kiedy przekracza się pewną barierę wieku![]() Gaja życzę udanej zabawy i zwiedzania-trzymam kciuki za...wiesz co ![]() Mi też się wydaje,że kolorowe kamienie są bardzo piękne, ale na zaręczynowy pierścien to tylko bezbarwny
|
#3744 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
chyba i ja dołączę... Mam 23 lata, spotykam się z moim chłopakiem 2 lata 9 miesięcy i czekam na zaręczyny. Wszystko byłoby w porządku, bo w sumie nie wyrywam się z tym jakoś bardzo, ale mój chłopak już od jakiegoś czasu mówi o tym. Cały czas zahacza o ten temat, a już od maja, czerwca dosyć często. Zabrał mi pierścionek, żeby miał do miary, pytał się, jak bym chciała, żeby mi się oświadczył, zabrał do galerii pokazać pierścionki, wypytać... I chyba na tym stanęło... Całe lato już zdążyło minąć i nic... Byliśmy w sierpniu na ślubie znajomych, na którym bardzo się cieszył, a ja się czułam wśród tylu zamężnych i narzeczonych jak zwykła koleżanka, z którą może się pokazać. Dostał ostatnio świetną pracę, gdzie naprawdę dużo zarabia, ja mam mieszkanie, a nasz związek stanął gdzieś w miejscu. A co najgorsze, nie widujemy się tak często, jakbym chciała. Teraz zaczynają się obowiązki, egzaminy, nauka, sama już nie wiem, co o tym myśleć i czy robić sobie bez sensu nadzieję. |
|
|
|
#3745 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym radziła żebyś się przestała zamartwiać, bo najważniejsze, że Twój TŻ z Tobą o sprawach zaręczyn rozmawia i widać jest do tego kroku gotowy. A uwierz mi - nie wszystkie mamy to szczęście. Zostaw go teraz z tym tematem. Pokazałaś czego od niego oczekujesz, co Tobie się podoba, itp. Teraz daj mu czas aby mógł wszystko spokojnie zaplanować i wcielić w życie...
Życzę cierpliwości i wytrwałości!
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozbudza fantazję i urywa temat...Mam tylko nadzieję,że szykuje Ci mega niespodziankę
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie sie zdaje ze to by bylo tak glupio ze bierze pierscionek i np po miesiacu sie oswiadcza , bo zadna z tego niespodzianka, ja mysle ze on oswiadczy sie jakos w grudniu albo na poczatku roku, badz nawet w lutym bo wtedy sie nawet dziewczyna tego spodziewac nie bedzie bo zapomni o calej sprawie z rozmiarem hihi |
|
|
|
|
#3748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podejrzewam, ze twoj facet rozumuje tak jak moj - musi byc niespodzianka i koniec
|
|
#3749 |
|
Zadomowienie
|
Czekam87 Ty sie ciesz z takiego faceta a nie marudz
![]() zobacz Ilu tutaj facetow wogole nie mysli o temacie 2 lata to krociutko,ja jestem z moim 7 lat i czekam ![]() Dzisiaj ma okazje sie popisac-zobaczymy co i czy wogole cos kombinuje... |
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
ty 7 lat a ja po 5 marudze hihi. a co to za okazja dzisiaj?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

Ale po prostu też nie można uważać, że Tomek przedstawia nam tu meśki punkt widzenia.

I nie mowie, ze musze miec jakies brylanty czy inne diamenty - cyrkonia tez by byla ok tylko w jasnym kolorze 

Ja tez!