Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-25, 00:17   #1321
piroksena
Zadomowienie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!!

Cytat:
Napisane przez ry-bcia Pokaż wiadomość
wiecie co im więcej czytam o tym wszystkim tym bardziej dochodzę do wniosku że matka Iwony wcale nie była z Iwoną tak blisko jak mówi

- twierdzi, że I. szła po raz 1 do DC - tymczasem obsługa twierdzi ze I. była tam częstym bywalcem
- twierdzi, że I. miała 1 numer telefonu - teraz okazuje sie że niby miała 2
- twierdzi, że I. nie szła by bez powodu sama 6 km - a jednak znajomi twierdza, że to z powodu "błahostki" walnęła focha i poszła
- twierdzi, że nie w jej stylu było wstawanie rano po imprezie - a jednak umówiła się na 8 z Kasią
- no i na koniec... czy matka która tak świetnie zna swoje dziecko, dowiadując sie o godz 16, że od 12 h nie ma kontaktu z jej córką , a znajomi obdzwonili już innych znajomych i nie ma po niej śladu czeka do 22 z pójściem na policje??
myślę że zdawała sobie sprawę z tego że I. nie o wszystkim jej mówi i dlatego czekała do 22 bo nie była pewna czy I. nie pojechała do kogoś o kim mogła matce nigdy nie wspominać

piroksena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 01:59   #1322
burgund1234
BAN stały

Cytat:
wiecie co im więcej czytam o tym wszystkim tym bardziej dochodzę do wniosku że matka Iwony wcale nie była z Iwoną tak blisko jak mówi

- twierdzi, że I. szła po raz 1 do DC - tymczasem obsługa twierdzi ze I. była tam częstym bywalcem
- twierdzi, że I. miała 1 numer telefonu - teraz okazuje sie że niby miała 2
- twierdzi, że I. nie szła by bez powodu sama 6 km - a jednak znajomi twierdza, że to z powodu "błahostki" walnęła focha i poszła
- twierdzi, że nie w jej stylu było wstawanie rano po imprezie - a jednak umówiła się na 8 z Kasią
- no i na koniec... czy matka która tak świetnie zna swoje dziecko, dowiadując sie o godz 16, że od 12 h nie ma kontaktu z jej córką , a znajomi obdzwonili już innych znajomych i nie ma po niej śladu czeka do 22 z pójściem na policje??
myślę że zdawała sobie sprawę z tego że I. nie o wszystkim jej mówi i dlatego czekała do 22 bo nie była pewna czy I. nie pojechała do kogoś o kim mogła matce nigdy nie wspominać
Teraz ja wrzucę swoje 3 grosze:
1. Skąd wiesz, że mama Iwony twierdziła, że Iwona nie miała 2 telefonu?
Nie natknęłam się na takie info gdzie pani Iwona twierdziła to ewidentnie.
Może i mówiła coś o tym telefonie wszystkim wiadomym.
To,że nie mówiła o tym drugim telefonie nie znaczy, że twierdziła, że Iwona ma jeden.
Chyba, że coś przegapiłam to sorry ale zainteresowało mnie to.

2 W dzisiejszym artykule w GW jest napisane i to jest akurat prawda , że mama Iwony poszła na policję o
16-ej z wszystkimi znajomymi i tam poradzono im czekać do 22-ej a to jest co innego niż wybierać się na komendę dopiero o 22-ej

3. Nie chcę tu nikogo pouczać czy być niegrzeczna ale ja tu widzę osądzenie mamy Iwony i to na podstawie niedoczytanych artykułów bądź plotek.

4. A co do błahostki. Czy z powodu błachostki wyzywa się kogoś od ''szmat''?
Jakoś po pierwszej kłótni wróciła do towarzystwa a po drugiej widocznie przebrała się miarka.
Nie wiem co jej się stało, że zapomniała nawet o swojej wygodzie i leciała piechotą nie dzwoniąc po któregoś z rodziców ale nie wyglada mi to na błahostkę.
Może to co dla znajomych jest błahostką dla niej było czymś ogromnie ważnym i bardzo ją uraziło.
A fakt, ze zdjeła buty już w klubie i wybiegła boso może świadczyć o tym, ze może nie chciała kogoś oglądać , patrzeć na czyjeś zachowanie albo się przerazila nie na żarty. To musiała być bardzo gwałtowna reakcja.

5. A częste bywanie w jakimś klubie nie oznacza, że się jest stałym bywalcem i nie wiadomo czy nie pomylili jej z kimś innym.
Bardziej przekonują mnie słowa matki niż ludzi, którzy Iwonę tylko kojarzą.
---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

I mam jeszcze pytanie z innej beczki może ktoś się zna.
W artykule podali, że P. sprawdzał monitoringi na półwyspie helskim.
To mu je udostępnili? Jeśli tak to z jakiej racji? Bo chyba tak byle kto nie ma dostępu do monitoringu?
To chyba jakaś bzdura.
Sprawdzał na półwyspie helskim a czemu nie na drodze Iwony do domu, bo te jak wiadomo dopadł i wyciągnął Rutkowski po 10 dniach.
Jak długo taki monitoring nad klatką ma zapis?
Bo z tego co wiem policja zabrała się za monitoringi bardzo póżno i nawet gdzieś czytałam, że już jakiś czas jest nie możliwe odczytanie zapisów.

A co do autoryzacji to ja rozumiem, że mama Iwony i reszta osób, o których pisali to zwykli ludzie ale to nie jest artykuł o pani Zosi, Heni i d....e maryni tylko artykuł dotyczący śledztwa w sprawie zaginięcia dziewczyny i są tam takie treści, że ja będąc np P.podałabym ich do sądu.
A gazeta wyborcza chyba nie jest jakimś " Światem dupereli" i nie pisze co ślina na język przyniesie dziennikarzom? Mam nadzieję, że dziennikarze mają jakąś etykę zawodową i nie postąpili z tym artykułem jak zwykłe hieny.
Bo jeśli by tak bylo to byłby to poprostu skandal i życzę im ,żeby zbankrutowali z powodów kosztów procesów im wytoczonych.

Edytowane przez burgund1234
Czas edycji: 2010-09-25 o 02:18
burgund1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 02:18   #1323
vMALENAv
Raczkowanie

Od szmat raczej nie wyzywa się "ot tak sobie"... Myślę o konkretnej sytuacji kiedy np twoja przyjaciółka/kolezanka klei się do twojego faceta...

Co do monitoringu nad klatkami, niby za późno zabrali się za sprawdzenie nagrań i odczyt zapisu nie jest już możliwy, to jakim cudem w bloku babci Pawła dali radę odczytać nagranie? Tam można było, a tu już nie da rady? ...

LAST.FM

vMALENAv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 07:26   #1324
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość
Teraz ja wrzucę swoje 3 grosze:
1. Skąd wiesz, że mama Iwony twierdziła, że Iwona nie miała 2 telefonu?
Nie natknęłam się na takie info gdzie pani Iwona twierdziła to ewidentnie.
Może i mówiła coś o tym telefonie wszystkim wiadomym.
To,że nie mówiła o tym drugim telefonie nie znaczy, że twierdziła, że Iwona ma jeden.
Chyba, że coś przegapiłam to sorry ale zainteresowało mnie to.

2 W dzisiejszym artykule w GW jest napisane i to jest akurat prawda , że mama Iwony poszła na policję o
16-ej z wszystkimi znajomymi i tam poradzono im czekać do 22-ej a to jest co innego niż wybierać się na komendę dopiero o 22-ej

3. A co do błahostki. Czy z powodu błachostki wyzywa się kogoś od ''szmat''?
Jakoś po pierwszej kłótni wróciła do towarzystwa a po drugiej widocznie przebrała się miarka.
Nie wiem co jej się stało, że zapomniała nawet o swojej wygodzie i leciała piechotą nie dzwoniąc po któregoś z rodziców ale nie wyglada mi to na błahostkę.
Może to co dla znajomych jest błahostką dla niej było czymś ogromnie ważnym i bardzo ją uraziło.
A fakt, ze zdjeła buty już w klubie i wybiegła boso może świadczyć o tym, ze może nie chciała kogoś oglądać , patrzeć na czyjeś zachowanie albo się przerazila nie na żarty. To musiała być bardzo gwałtowna reakcja.

4. A co do autoryzacji to ja rozumiem, że mama Iwony i reszta osób, o których pisali to zwykli ludzie ale to nie jest artykuł o pani Zosi, Heni i d....e maryni tylko artykuł dotyczący śledztwa w sprawie zaginięcia dziewczyny i są tam takie treści, że ja będąc np P.podałabym ich do sądu.
A gazeta wyborcza chyba nie jest jakimś " Światem dupereli" i nie pisze co ślina na język przyniesie dziennikarzom? Mam nadzieję, że dziennikarze mają jakąś etykę zawodową i nie postąpili z tym artykułem jak zwykłe hieny.
Bo jeśli by tak bylo to byłby to poprostu skandal i życzę im ,żeby zbankrutowali z powodów kosztów procesów im wytoczonych.
To teraz moje 3 grosze

burgund - uprzedzam, żebyś nie doszukiwała się 2 dna - że odpowiadam na Twój post. 2 dna nie ma - odpowiedziałabym to samo gdyby takiego posta zamieścił też ktoś inny

1. Sprawa drugiego nr wyszła 2 miesiące po zaginieciu,dzięki "wnikliwej analizie i zaangażowaniu w sprawę" internautów.

Dopiero teraz zostało to zgłoszone na policję,dopiero teraz są sprawdzane przez nich bilingi z tego nr.

Gdyby mama Iwony wiedziała o 2 numerze to oczywistym jest że zgłosiłaby to znacznie wcześniej. W końcu 2 nr i sprawdzenie z kim utrzymywała za jego pośrednictwem kontakt jest istotne.

2. Tak, poszła na policję o 16, ale oficjalne zaginięcie zgłosiła dopiero o 22.

Przykładowo - masz córkę - grzeczną dziewczynkę,o której wszystko wiesz, która nigdy nie robiła nic złego,nie znikała po imprezie. Przychodzą do Ciebie jej znajomi i mówią że może stało się coś złego. Idziesz na policję, a policjant pyta czy chcesz zgłosić oficjalne zaginięcie teraz czy może poczekasz jeszcze bo może się znajdzie. Co robisz? Twojego dziecka nie ma od 12h, nikt nie ma z nią kontaktu, nigdy wcześniej tak nie robiła. Zgodziłabyś się na czekanie,czy zgłosiłabyś to od razu?

Dla mnie od początku było to dziwne. Gdyby Iwona była rzeczywiście takim grzecznym dzieckiem i nie miała wcześniej takich historii na koncie to jej mama z którą jest tak blisko nie czekałaby.
A skoro czekała to jednak nie do końca było tak jak jest to przedstawiane.
Moim zdaniem oczywiście

3. Jeśli jesteś rozpieszczoną panną,która uważa się za pępek świata to powodów do kłótni można znaleźć mnóstwo. Wystarczy błahostka - np. to że koleżanka nie poszła z tobą do toalety, tylko wolała bawić się z chłopakiem.

Nie wiadomo jaka była Iwona - czy była skromną,grzeczną dziewczyną czy może rozpuszczoną panną.

Ja już teraz skłaniam się ku tej 2 opcji.

To że już raz się obraziła tamtego wieczoru i sobie poszła mówi wiele.Gdyby było to coś poważneego nie wracałaby. A może takie obrażanie i odchodzenie miało na celu skupienie uwagi na sobie?

Dla mnie nie pojętym jest, że dziewczyna wybiera się do dream clubu - pierwszy raz,bardzo na to czeka, zawsze chciała tam iść - i nie bierze ze sobą żadnych pieniędzy.

Z tego co mówi mama nie było to przypadkowe wyjście, pod wpływem chwili, tylko zaplanowane wcześniej.

Dla mnie mówi to wiele - dziewczyna idzie z 3 zamożnych kolesi i nie ma swojej kasy.

Pieniędzy nie wydała na zakupach w biedronce - tych na działkę - bo zgodnie z tym co w gazecie w ogóle ich tam nie wzięła:
" Na koniec Iwona przez ramię przewiesza małą czarną torebkę. Wrzuca do niej tylko telefon i papierosy. Portfel, resztę ubrań i klucze do domu zostawia u Adrii.".

Czyli zgodnie z tym co tam jest napisane - wyszła sobie na imprezę bez jakichkolwiek pieniędzy. Czyżby jednak liczyła że ktoś będzie za nią płacił? Mi mówi to wiele na temat samej Iwony...

4. Autoryzacja nie jest obowiązkiem, nie jest narzucona w prawie.

A Paweł do sądu podać ich może, ale sprawy nie wygra.

Nie jest tam oskarżany, nie jest napisane wprost, że to on. Są tylko podejrzenia.

Żeby wygrać sprawę w sądzie musiałby udowodnić, że na podstawie tego artykułu (i tylko jego) ucierpiało jego dobre imię, poniósł jakieś straty z tego tytułu (np.jego firma zaczęła upadać bo brak klientów - ale to też trzeba udowodnić, że to za sprawą artykułu ten brak klientów, a nie z innej przyczyny).

Tego nie da się zrobić, bo z artykułu nie można wywnioskować że on to rzeczywiści on - nie ma jego nazwiska, nie ma jego zdjęcia.
Imię Paweł jest dosyć popularne

To że Paweł pokazał twarz wcześniej i choćby po tym można go rozpoznać nie ma znaczenia. To były inne media, a żeby wygrać taką sprawę musiałoby byc wszystko w tym jednym artykule.

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Cytat:
A częste bywanie w jakimś klubie nie oznacza, że się jest stałym bywalcem
Na pewno?

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Aaaa, i jeszcze jedno przyszło mi do głowy.

Skoro Iwona pożyczyła w tamtą noc kilkadziesiąt zł, ale nie wzięła ze sobą tych piniędzy, to czy nie mogła wrócić jednak taksówką?

Ok 3.30 czy. 3.40 Adria była już pod domem - rozmawiała z Iwoną przez telefon. Miała zostawić jej torebkę z portfelem na balkonie.
Iwona mogła przecież wsiąść w taksówkę, podjechać pod dom, sięgnąć torebkę z balkonu i zapłacić.
Nie musiałaby nikogo budzić.

Edytowane przez Kimikika
Czas edycji: 2010-09-25 o 08:53
Kimikika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 08:51   #1325
glamorous90
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020

Cytat:
Napisane przez Kimikika Pokaż wiadomość
To teraz moje 3 grosze

burgund - uprzedzam, żebyś nie doszukiwała się 2 dna - że odpowiadam na Twój post. 2 dna nie ma - odpowiedziałabym to samo gdyby takiego posta zamieścił też ktoś inny

1. Sprawa drugiego nr wyszła 2 miesiące po zaginieciu,dzięki "wnikliwej analizie i zaangażowaniu w sprawę" internautów.

Dopiero teraz zostało to zgłoszone na policję,dopiero teraz są sprawdzane przez nich bilingi z tego nr.

Gdyby mama Iwony wiedziała o 2 numerze to oczywistym jest że zgłosiłaby to znacznie wcześniej. W końcu 2 nr i sprawdzenie z kim utrzymywała za jego pośrednictwem kontakt jest istotne.

Przykładowo - masz córkę - grzeczną dziewczynkę,o której wszystko wiesz, która nigdy nie robiła nic złego,nie znikała po imprezie. Przychodzą do Ciebie jej znajomi i mówią że może stało się coś złego. Idziesz na policję, a policjant pyta czy chcesz zgłosić oficjalne zaginięcie teraz czy może poczekasz jeszcze bo może się znajdzie. Co robisz? Twojego dziecka nie ma od 12h, nikt nie ma z nią kontaktu, nigdy wcześniej tak nie robiła. Zgodziłabyś się na czekanie,czy zgłosiłabyś to od razu?

Dla mnie od początku było to dziwne. Gdyby Iwona była rzeczywiście takim grzecznym dzieckiem i nie miała wcześniej takich historii na koncie to jej mama z którą jest tak blisko nie czekałaby.
Moim zdaniem oczywiście

3. Jeśli jesteś rozpieszczoną panną,która uważa się za pępek świata to powodów do kłótni można znaleźć mnóstwo. Wystarczy błahostka - np. to że koleżanka nie poszła z tobą do toalety, tylko wolała bawić się z chłopakiem.

To że już raz się obraziła tamtego wieczoru i sobie poszła mówi wiele.Gdyby było to coś poważneego nie wracałaby. A może takie obrażanie i odchodzenie miało na celu skupienie uwagi na sobie?

Dla mnie nie pojętym jest, że dziewczyna wybiera się do dream clubu - pierwszy raz,bardzo na to czeka, zawsze chciała tam iść - i nie bierze ze sobą żadnych pieniędzy.

Z tego co mówi mama nie było to przypadkowe wyjście, pod wpływem chwili, tylko zaplanowane wcześniej.

Dla mnie mówi to wiele - dziewczyna idzie z 3 zamożnych kolesi i nie ma swojej kasy.

Pieniędzy nie wydała na zakupach w biedronce - tych na działkę - bo zgodnie z tym co w gazecie w ogóle ich tam nie wzięła:
" Na koniec Iwona przez ramię przewiesza małą czarną torebkę. Wrzuca do niej tylko telefon i papierosy. Portfel, resztę ubrań i klucze do domu zostawia u Adrii.".

Czyli zgodnie z tym co tam jest napisane - wyszła sobie na imprezę bez jakichkolwiek pieniędzy. Czyżby jednak liczyła że ktoś będzie za nią płacił? Mi mówi to wiele na temat samej Iwony...

4. Autoryzacja nie jest obowiązkiem, nie jest narzucona w prawie.

A Paweł do sądu podać ich może, ale sprawy nie wygra.

Nie jest tam oskarżany, nie jest napisane wprost, że to on. Są tylko podejrzenia.

Żeby wygrać sprawę w sądzie musiałby udowodnić, że na podstawie tego artykułu (i tylko jego) ucierpiało jego dobre imię, poniósł jakieś straty z tego tytułu (np.jego firma zaczęła upadać bo brak klientów - ale to też trzeba udowodnić, że to za sprawą artykułu ten brak klientów, a nie z innej przyczyny).

Tego nie da się zrobić, bo z artykułu nie można wywnioskować że on to rzeczywiści on - nie ma jego nazwiska, nie ma jego zdjęcia.
Imię Paweł jest dosyć popularne

To że Paweł pokazał twarz wcześniej i choćby po tym można go rozpoznać nie ma znaczenia. To były inne media, a żeby wygrać taką sprawę musiałoby byc wszystko w tym jednym artykule.

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Na pewno?

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Aaaa, i jeszcze jedno przyszło mi do głowy.

Skoro Iwona pożyczyła w tamtą noc kilkadziesiąt zł, ale nie wzięła ze sobą tych piniędzy, to czy nie mogła wrócić jednak taksówką?

Ok 3.30 czy. 3.40 Adria była już pod domem - rozmawiała z Iwoną przez telefon. Miała zostawić jej torebkę z portfelem na balkonie.
Iwona mogła przecież wsiąść w taksówkę, podjechać pod dom, sięgnąć torebkę z balkonu i zapłacić.
Nie musiałaby nikogo budzić.

01.07.2014 =>
glamorous90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 09:02   #1326
Corrina
Raczkowanie

Cytat:

Moim zdaniem oczywiście

Zgadzam się z tym. Poza tym w artykule napisali, że w DC tylko faceci pili drinki, więc może jednak nie byli tacy skorzy do stawiania? Wogóle nie bardzo mi się to podoba. Trzech facetów w tym dwóch koło 30tki z takimi młodymi panienkami.Iwona ich znała dopiero od miesiąca. Rozsądna i odpowiedzialna dziewczyna tak nie postępuje. Mnie dręczy jedna rzecz.Jasne że wiele wskazuje na to że zamieszani są w to znajomi, w każdym razie ktoś kto zna Iwonę.Co będzie jak ta sprawa się nigdy nie wyjaśni . Co z tym kręgiem podejrzanych ludzi
Corrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 09:20   #1327
nanga parbat
Raczkowanie

Kimikika, brawo za ten post i wcześniejsze
nanga parbat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 09:55   #1328
westlondon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Corrina Pokaż wiadomość
w artykule napisali, że w DC tylko faceci pili drinki, więc może jednak nie byli tacy skorzy do stawiania?
A moze jednak pli wszyscy, tylko do wpuszczenia osob ponizej wymaganego wieku, nikt nie chcial dokladac podawania alkoholu nieletnim?
westlondon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 10:29   #1329
ravik
Raczkowanie

Witam,
Już w sierpniu niektórzy pisali (w tym również ja) że kontakty Iwony..towarzystwo itd. były bardzooo niefajne. Wtedy wiele osób bagatelizowało te fakty mówiąc "nie takie numery za młodu się robiło". Tymczasem to środowisko jest kluczem do sprawy- i niekoniecznie chodzi tu o konkretną osobę Pawła czy jego kolegów ale o jakąś grupę ludzi...Nie ma co ukrywać- trudność w wyjaśnieniu tej zagadki polega właśnie na tym że to środowisko jest dobrze zorganizowane i majętne no i na tym że sama Iwona prowadziła życie dość wielowątkowe...
ravik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 10:59   #1330
gerda203
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to gerda203

Hej

Powiem Wam jak to wygląda z tymi bilingami. Sama miałam z tym do czynienia. Mianowicie byłam nękana telefonami z prywatnego telefonu. Po kilkadziesiąt połączeń dziennie jak odbierałam nikt się nie odzywał. Miałam podejrzenia co do osoby, ale nie miałam dowodów. Postanowiłam się zgłosić na policje. Oni mnie przesłuchali. I później musieli uzyskać wniosek prokuratorski, który wysłali do orange, że chcą mój biling z połączeń przychodzących. I na to czekałam długo bo około 2 mc. I w końcu dostałam biling do wglądu ze wszystkimi numerami. I musiałam identyfikować kto to. Był podany nr telefonu godzina i na kogo jest numer zarejestrowany. I nie dostałam bilingu do ręki, on został u nich.
gerda203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 11:26   #1331
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:

Kimikia masz bardzo szablonowe myselnie.
Iwona byla normalna nastolatka. W tym wieku ciagle ma sie pstro w glowie. Nie ma na swiecie ludzi ktorych mozna oceniac tak szblonowo. Myslisz ze jest na swiecie chociaz jedna nastolatka o ktorej rodzice wypowiadaja sie jak o swietej, ktora sie nigdy nie buntuje i nie ma swojego charakteru a dziala jak robot? Kazdy nastolatek ma mniejsze lub wieksze komibinacje na swoim koncie. Bez jaj... Mysl troche szerzej.
Policja namawiala matke ktora jest przerazona zeby poczekala bo moze corka zaraz wroci. Nie wiesz ile ja namawiali by poczekala, czy latwo dala sie przekonac z tym aby poczekac...Kobieta pewnie liczyla ze moze wroci ze nie stalo sie jej nic zlego... I nie musialo to byc na zasadzie ze takie spoznienie moglo byc w stylu Iwony, tylko jej mama mogla pomyslec ze moze faktycznie akurtat wlasnie gdzies sie udala... Takie myslenie daje nadzieje i latwiej je przyjac niz myselnie ktos ja zamordowal.
Nie wiedziala co sie stalo wiec przyjela wersje ktora dawala nadzieje ze corka moze zarazsie pojawi a nie od razu najgorszy scenariusz. Wydaje mi sie ze kazdy rodzic zagionego dziecka mimo wszystko przyjmuje wersje ktora daje mu nadzieje.
A ty wszystko analizujesz szablonowo.
Patrycja.T jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 11:36   #1332
muciula25
Rozeznanie

Dokładnie to samo chciałam napsiać konieta nie czekała nie wiadomo ile na zgłoszenie tylko zaraz jak przyszli znajomi Iwony udała się na komisariat tam policjant Ją przekonał by poczekała do 22giej.... punk 22 złożyła zawiadomienie o zaginięciu-też uważam,że to czekanie dało Jej nadzieję,że wszystko skończy się do słownie za chwilkę
Stary 2010-09-25, 12:02   #1333
kasica123
Zakorzenienie

Ja myślę że albo ją do burdla wywieżli i faszerują ją prochami,albo nie żyje....
Stary 2010-09-25, 12:16   #1334
masmeli
Wtajemniczenie

Według mnie to nie było PIERWSZE wyjscie Iwony do DC ponieważ właśnie z tego miejsca ktoś wklejał(w I albo II części atku, nie pamiętam)foto na którym była Iwonka... Było zupełnie z innego dnia i miała czarno-białą sukienkę bodajże

masmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 13:32   #1335
karo3006
Raczkowanie

[QUOTE=Kimikika;22287274]To teraz moje 3 grosze

karo3006:a ja widzę jeszcze inną mozliwość i może niepotrzebnie czepiam się "słówek" ale.... To,że ktoś ie bierze portfela nie oznacza,że nie bierze pieniędzy,juz wcześniej o tym pisałam-może do torebki zmieściły się tylko papierosy i telefon,dla portfela nie starczyło miejsca,więc może wsadziła banknot/y do torebki luzem lub do zapinanej przegródki,albo dała Adrii żeby ta jej po prostu kase przechowała...

Edytowane przez karo3006
Czas edycji: 2010-09-25 o 13:47
karo3006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 13:35   #1336
burgund1234
BAN stały

Kimikika napisałaś:

Gdyby mama Iwony wiedziała o 2 numerze to oczywistym jest że zgłosiłaby to znacznie wcześniej. W końcu 2 nr i sprawdzenie z kim utrzymywała za jego pośrednictwem kontakt jest istotne

No właśnie czy to oznacza, że twierdziła, że Iwona miała tylko 1 telefon?
Poprostu nie wiedziała o tym i tu własnie nie ma 2 dna i dlatego uznałam, że koleżanka Ryb_cia się tu czegoś doszukuje.

Ustalono ( zapytaj Titiny), że Iwona wzięła ze sobą na imprezę także dowód osobisty a tego w gazecie nie podali. Więc nie można do końca wierzyć artykułowi.
Równie dobrze mogła wziąć ze sobą jakieś pieniądze do jakiejś przegródki w małej torebce i kupowała sobie np colę w klubie i dlatego nie miala pieniędzy po imprezie.

Masz rację i to Ci przyznaję, że bronisz znajomych Iwony , bo nasze teksty mogłyby im złamać życie.
Ale warto pomyśleć też o mamie Iwony?
Ona nie ma uczuć? Może czytać takie opinie o swojej córce? Myślisz, że tego nie przeżywa?
A siostra Iwony? Ona też jest w złym stanie psychicznym, który może się pogorszyć jak np przeczyta takie rzeczy o Iwonie albo zrobi to ktoś z jej np szkoły i jej to powtórzy?

Czas edycji: 2010-09-25 o 13:55
Stary 2010-09-25, 14:03   #1337
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Patrycja.T Pokaż wiadomość
Kimikia masz bardzo szablonowe myselnie.
Iwona byla normalna nastolatka. W tym wieku ciagle ma sie pstro w glowie. Nie ma na swiecie ludzi ktorych mozna oceniac tak szblonowo. Myslisz ze jest na swiecie chociaz jedna nastolatka o ktorej rodzice wypowiadaja sie jak o swietej, ktora sie nigdy nie buntuje i nie ma swojego charakteru a dziala jak robot? Kazdy nastolatek ma mniejsze lub wieksze komibinacje na swoim koncie. Bez jaj... Mysl troche szerzej.
Policja namawiala matke ktora jest przerazona zeby poczekala bo moze corka zaraz wroci. Nie wiesz ile ja namawiali by poczekala, czy latwo dala sie przekonac z tym aby poczekac...Kobieta pewnie liczyla ze moze wroci ze nie stalo sie jej nic zlego... I nie musialo to byc na zasadzie ze takie spoznienie moglo byc w stylu Iwony, tylko jej mama mogla pomyslec ze moze faktycznie akurtat wlasnie gdzies sie udala... Takie myslenie daje nadzieje i latwiej je przyjac niz myselnie ktos ja zamordowal.
Nie wiedziala co sie stalo wiec przyjela wersje ktora dawala nadzieje ze corka moze zarazsie pojawi a nie od razu najgorszy scenariusz. Wydaje mi sie ze kazdy rodzic zagionego dziecka mimo wszystko przyjmuje wersje ktora daje mu nadzieje.
A ty wszystko analizujesz szablonowo.
Patrycja przykro mi ale kompletnie nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi

Czasem warto spojrzeć trochę szerzej, popatrzeć choćby na kontekst w jakim została ona napisana.

Odpwiadałam na post burgund, która z kolei odpowiadała na post rybci.

W skrócie: rybcia napisała że uważa że Iwona nie była tak blisko z mamą i wymieniła powody dla których tak sądzi. Burgund się z nią nie zgodziła i wymieniła swoje powody, a ja nie zgodziłam się z burgund (zgadzając się tym samym z rybcią) i wymieniłam swoje powody.

Niepotrzebnie doszukujesz się tu nie wiadomo czego i próbujesz analizować moje myślenie

Ja akurat dobrze wiem że nastolatki mają swoje życie, rodzice nie o wszystkim wiedzą, a w chwili kiedy kogoś nie ma to nie zakłada się od razu najgorszego(chyba że kogoś spotkała już tragedia, wtedy może tak).

Pisałam tutaj wielokrotnie o tym.

Moim zdaniem to nie tylko nie jest nic złego, że matka nie wie wszystkiego o swojej 19-letniej córce, ale jest wręcz normalne.

Tyle tylko że nie opowiadajmy, że skoro mama nie wiedziała to tak na pewno nie było, bo to niemożliwe.

Natomiast moja wypowiedź,która zacytowałaś była odpowiedzią na konkretną wypowiedź, z konkretnymi punktami , a ja na te punkty odpowiedziałam swoimi.

Mam nadzieję że teraz już wiesz o co chodziło

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Kimikika napisałaś:

Gdyby mama Iwony wiedziała o 2 numerze to oczywistym jest że zgłosiłaby to znacznie wcześniej. W końcu 2 nr i sprawdzenie z kim utrzymywała za jego pośrednictwem kontakt jest istotne

Poprostu nie wiedziała o tym i tu własnie nie ma 2 dna i dlatego uznałam, że koleżanka Ryb_cia się tu czegoś doszukuje.

Ustalono ( zapytaj Titiny), że Iwona wzięła ze sobą na imprezę także dowód osobisty a tego w gazecie nie podali. Więc nie można do końca wierzyć artykułowi.
Równie dobrze mogła wziąć ze sobą jakieś pieniądze do jakiejś przegródki w małej torebce i kupowała sobie np colę w klubie i dlatego nie miala pieniędzy po imprezie.

Masz rację i to Ci przyznaję, że bronisz znajomych Iwony , bo nasze teksty mogłyby im złamać życie.
Ale warto pomyśleć też o mamie Iwony?
Ona nie ma uczuć? Może czytać takie opinie o swojej córce? Myślisz, że tego nie przeżywa?
A siostra Iwony? Ona też jest w złym stanie psychicznym, który może się pogorszyć jak np przeczyta takie rzeczy o Iwonie albo zrobi to ktoś z jej np szkoły i jej to powtórzy?
Burgund,tak masz rację - mama nie twierdziła że nie miała 2nr.
Myślę że rybci chodziło o to że nie wiedziała, ale może sama się wypowie o co jej chodziło, ja przynajmniej miałam to właśnie na myśli, że nie wiedziała.

A co do Iwony, to jakie opinie? Że uważam że jest rozpieszczona?
Porównujesz to z zarzutami o morderstwo?

No niestety, ale taki mam obraz Iwony. Po działaniach i wypowiedziach rodziny i przyjaciół rodziny,po pewnych faktach jakie znamy, po wypowidziach odnośnie samej Iwony z ust jej mamy - mi rysuje się obraz rozpuszczonej pannicy.
Stary 2010-09-25, 14:10   #1338
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
To teraz moje 3 grosze

Moim zdaniem oczywiście

Nie wiadomo jaka była Iwona - czy była skromną,grzeczną dziewczyną czy może rozpuszczoną panną.

Ja już teraz skłaniam się ku tej 2 opcji.

Burgund chciałam Ci ładnie odpisać na Twoje zarzuty no ale po tym poście nie mam już właściwie nic do dodania

pisząc to nie chce oskarżać absolutnie Pani Iwony - chodzi mi o to że z jej wypowiedzi wylania się obraz Iwony jako grzecznej ułożonej nastolatki - wiadomo że dla matki córka z reguły jest ideałem - ale niekoniecznie tak było, może jednak była rozpuszczoną grymaśną dziewuchą, która jak coś poszło nie po jej myśli tupała nóżką i odwracała sie na pięcie tego nie wiemy
Cytat:
Iwona mogła przecież wsiąść w taksówkę, podjechać pod dom, sięgnąć torebkę z balkonu i zapłacić. Nie musiałaby nikogo budzić.
druga opcja - jeśli pożyczyła w tamtą noc kilkadziesiąt zł i wzięła je ze sobą tp na co je wydała że nie miała na taxi???
Cytat:
Napisane przez karo3006 Pokaż wiadomość
a poza tym,jedzie z koleżanką na impre z 3 dobrze sytuowanymi kolegami,no myślę,że większośś facetów nie żąda kasy na składkę-dziewczyny dajcie 4,50 bo wódkę trzeba kupić,nie wiadomo też czy interesował Je "wjazd" do DC skoro Paweł zna bramkę,a do tego kolega taksówkarz,kurs na monciak spod działek ok15 zł-więc co? znowu składka? tym razem po 3zł?
10 na alkohol w biedronce??? 5 zł na taksę z działek??? 20 na wstęp???
Cytat:
Poza tym w artykule napisali, że w DC tylko faceci pili drinki, więc może jednak nie byli tacy skorzy do stawiania?
swoją drogą nie piły nic przez 2,5 godz???
Cytat:
ale ja właśnie o tym mówię nie wiedziała, że córka ma 2 numery więc może o wielu innych rzeczach też nie wiedziała!!!

Edytowane przez ry-bcia
Czas edycji: 2010-09-25 o 14:11
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 14:14   #1339
Kimikika
BAN stały

Cytat:

karo3006:a ja widzę jeszcze inną mozliwość i może niepotrzebnie czepiam się "słówek" ale.... To,że ktoś ie bierze portfela nie oznacza,że nie bierze pieniędzy,juz wcześniej o tym pisałam-może do torebki zmieściły się tylko papierosy i telefon,dla portfela nie starczyło miejsca,więc może wsadziła banknot/y do torebki luzem lub do zapinanej przegródki,albo dała Adrii żeby ta jej po prostu kase przechowała...
Oczywiście że artykuł może być nieprawdziwy, choć akurat ten powstał we współpracy z mamą Iwony.

A w artykule jest mowa że tylko...
Potem że nie miała pieniędzy itd.

Niemniej jednak nie musi to być prawda i wcale się co do tego nie upieram
Stary 2010-09-25, 14:19   #1340
Corrina
Raczkowanie

Cytat:
swoją drogą nie piły nic przez 2,5 godz???
No mi się zdarza nic nie pić przez 2,5 godz. i żyję. Poza tym sprzedaż alkoholu nieletnim jest karalna natomiast samo wpuszczenie na dyskotekę już nie.To są wewnętrzne ustalenia danego klubu jaką dolną granicę wiekową wyznaczą.
Corrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 14:19   #1341
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
Moim zdaniem to nie tylko nie jest nic złego, że matka nie wie wszystkiego o swojej 19-letniej córce, ale jest wręcz normalne.
Tyle tylko że nie opowiadajmy, że skoro mama nie wiedziała to tak na pewno nie było, bo to niemożliwe.
właśnie o to chodzi, czy gdyby Iwona szczęśliwie dotarła do domu jej mama wiedziałby o tym że puściła sie sama w 6 km spacer prze kłótnię z Adrią? Nie sądzę bo po co miałaby jej to mówić, chyba tylko po to żeby ją zdenerwować i usłyszeć wykład na temat tego jakie to niebezpieczne i nierozsądne
Cytat:
No mi się zdarza nic nie pić przez 2,5 godz. i żyję. Poza tym sprzedaż alkoholu nieletnim jest karalna natomiast samo wpuszczenie na dyskotekę już nie.To są wewnętrzne ustalenia danego klubu jaką dolną granicę wiekową wyznaczą.
nieletnia była tylko Adria

Edytowane przez ry-bcia
Czas edycji: 2010-09-25 o 14:22
Stary 2010-09-25, 14:30   #1342
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
Oczywiście że artykuł może być nieprawdziwy, choć akurat ten powstał we współpracy z mamą Iwony.

A w artykule jest mowa że tylko...
Potem że nie miała pieniędzy itd.

Niemniej jednak nie musi to być prawda i wcale się co do tego nie upieram
Jasne,ale czy to, takie ważne czy miała na taksówkę czy nie? Jeśli faktycznie jest "rozpieszczoną królewną" i nie chciałaby za cholere wracać z buta,wystarczyłby pewnie telefon do mamy i ,albo mama w auto i po nią do Sopotu,albo Iwonka na postój ,w taryfę do domu-mama schodzi i płaci...Nie zrobiła tak...Dlaczego?Mogła się z "kimś" umówić(pisała sms-y do kogoś), może chciała się "pocieszyć" po średnio udanym wieczorze,może ktoś Ją jednak udobruchał..Nie mam pojęcia,a może chciała po prostu podkreslić swoje wzburzenie i udowodnić,że da sobie radę....
Stary 2010-09-25, 14:40   #1343
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Jasne,ale czy to, takie ważne czy miała na taksówkę czy nie? Jeśli faktycznie jest "rozpieszczoną królewną" i nie chciałaby za cholere wracać z buta,wystarczyłby pewnie telefon do mamy i ,albo mama w auto i po nią do Sopotu,albo Iwonka na postój ,w taryfę do domu-mama schodzi i płaci...Nie zrobiła tak...Dlaczego?Mogła się z "kimś" umówić(pisała sms-y do kogoś), może chciała się "pocieszyć" po średnio udanym wieczorze,może ktoś Ją jednak udobruchał..Nie mam pojęcia,a może chciała po prostu podkreslić swoje wzburzenie i udowodnić,że da sobie radę....
Czy miała pieniądze na taksówkę i w ogóle na impreze może dać jakis obraz o Iwonie.

A czemu nie chciała dzwonić po mamę?

Raz że pewnie nie byłaby zadowolana - no nie oszukujmy się, żaden rodzic nie będzie z usmiechem na ustach zrywał się w nocy i jechał bo córeczka pokłóciła się z koleżanką.

Ojczym byc może miałby jakieś "ale"

+ buty, zabrane ukradkiem.

No i pewnie musiałaby powiedzieć o co poszło, a może było to intymne i nie chciała?
Stary 2010-09-25, 14:56   #1344
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
No i pewnie musiałaby powiedzieć o co poszło, a może było to intymne i nie chciała?
a może to była rzeczywiście błahostka i matka by jej powiedziała że następnym razem nie ma jej wyrywać o 3 z łóżka tylko pogodzić sie z koleżanką??

SAME ZNAKI ZAPYTANIA... i wiecie co ... mam przeczucie ze tak już pozostanie...
Stary 2010-09-25, 15:01   #1345
Kimikika
BAN stały

Cytat:
a może to była rzeczywiście błahostka i matka by jej powiedziała że następnym razem nie ma jej wyrywać o 3 z łóżka tylko pogodzić sie z koleżanką??

SAME ZNAKI ZAPYTANIA... i wiecie co ... mam przeczucie ze tak już pozostanie...
Tak, oczywiście

Z tym intymnym to mi chodzło np.o taką sytuację, że Iwonie podobał się jakiś chłopak, a on wolał Adrię i to Adrii okazywał zainteresowanie, a na Iwonę nie zwracał uwagi.

Z jednej strony błahostka (dla mamy, dla nas), ale dla niej mogło być to coś ważnego, intymnego, poczuła się może odrzucona i nie chciałaby o tym mówić.

No ja bym nie chciała mówić o takich rzeczach, że miałam nadzieje na cos,a ktoś mnie olał i "wybrał" moją koleżankę.
Gdybanie oczywiści
Stary 2010-09-25, 15:05   #1346
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
1.Czy miała pieniądze na taksówkę i w ogóle na impreze może dać jakis obraz o Iwonie.

A czemu nie chciała dzwonić po mamę?

2.Raz że pewnie nie byłaby zadowolana - no nie oszukujmy się, żaden rodzic nie będzie z usmiechem na ustach zrywał się w nocy i jechał bo córeczka pokłóciła się z koleżanką.

Ojczym byc może miałby jakieś "ale"

3.+ buty, zabrane ukradkiem.

4.No i pewnie musiałaby powiedzieć o co poszło, a może było to intymne i nie chciała?
ad1.niby tak-przyzwyczajona,że ktoś jej stawia itp,ale w końcu nie był to tydzień na Dominikanie, tylko impra na działce i Dc, a chłopaki zamożne to mogą wydać na dziewczyny te pare złotych -nie zbiedniejąoczywiście zgadzam się,że kasę zawsze trzeba mieć ja również nie uznaję wypadów na "krzywy ryj"

ad2.pewnie Pani Kinda nie skakałaby z radości po sufit,ale to nie byłaby pierwsza taka "akcja" wspominała,że wcześniej zdażało się Jej odwozić,zawozić,przywozić córkę

ad3.Iwona brała chyba pod uwagę,że "sprawa butów" ujrzy światło dzienne już z rana,albo po powrocie mamy z pracy,z resztą jej mama wspomina,że od razu zauważyła brak szpilek w korytarzu,więc pewnie stały na wierzch,nie były ukryte w kartoniku na dnie szafy,mama mówi,że była zła i miała nawet (chyba) dzwonić żeby Iwonę "opierniczyć,ale tego nie zrobiła...

ad4.tak,ale skoro podjęła decyzję,że śpi u siebie a nie jak wcześniej planowała u Adri i tak musiałaby mamie powiedzieć DLACZEGO zmieniła decyzję i woli spać w swoim domu a nie u przyjaciółki...
Stary 2010-09-25, 15:10   #1347
burgund1234
BAN stały

Kimikika rysuje Ci się obraz rozpuszczonej panny.
OK każdy ma prawo mieć swoje zdanie.
Ale ja na przykład nie mam podstaw, żeby nie wierzyć mamie Iwony, która powiedziała, że Iwona jej o wszystkim mówiła, bo poprostu nie znam faktów, które niby Iwona ukryła przed mamą.
Nikt z nas z nimi na tej imprezie nie był i nie siedział w jej torebce.
Dlatego takie pisanie, że pewnie liczyła, że jej postawią i to koledzy, których znała miesiąc jest nie w porządku.
Może Adria jej kupowała jakieś napoje i chciały rozliczyć się w domu i rachunek wyniósł właśnie kilkadziesiąt złotych.
Stary 2010-09-25, 15:13   #1348
Flaviek
Zakorzenienie

sa jakies nowe informacje bo dopiero zauwazylam ze jest nowy watek i nie przekopie sie w takiej ilosci postow;o
Flaviek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 15:23   #1349
Kimikika
BAN stały

Cytat:
ad4.tak,ale skoro podjęła decyzję,że śpi u siebie a nie jak wcześniej planowała u Adri i tak musiałaby mamie powiedzieć DLACZEGO zmieniła decyzję i woli spać w swoim domu a nie u przyjaciółki...
mogłaby powiedzieć po prostu, że dzisiaj jest zmęczona i woli własne łóżko niż jeszcze słuchać gadaniny Adrii np.

Jakby nie chciała powiedzieć to by nie powiedziała, wymysliłaby coś.
Gdyby mama przyjechała to byłoby trochę gorzej z niepowiedzeniem, bo wątpię że matka nie drążyłaby tematu dlaczego córka, w nocy odłączyła się od znajomych.

W byle co by nie uwierzyła.

Ale no nie wiem jak było. Skoro wcześniej dzwoniła to trudno mi wymyślić czemu nie tym razem. Chyba że rzeczywiście chciała jeszcze z kimś się spotkać.

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Kimikika rysuje Ci się obraz rozpuszczonej panny.
OK każdy ma prawo mieć swoje zdanie.
Ale ja na przykład nie mam podstaw, żeby nie wierzyć mamie Iwony, która powiedziała, że Iwona jej o wszystkim mówiła, bo poprostu nie znam faktów, które niby Iwona ukryła przed mamą.
Nikt z nas z nimi na tej imprezie nie był i nie siedział w jej torebce.
Dlatego takie pisanie, że pewnie liczyła, że jej postawią i to koledzy, których znała miesiąc jest nie w porządku.
Może Adria jej kupowała jakieś napoje i chciały rozliczyć się w domu i rachunek wyniósł właśnie kilkadziesiąt złotych.
No jednak mamy fakty, które Iwona ukrywała przed mamą, których mama nie wiedziała.

2 nr chociażby, używany jeszcze w lipcu.

nie wiedziała o meczu, uważa to za dziwne, a jednak córka się umówiła
(chyba że teraz dla odmiany Kasia kłamie)

buty wzięte po kryjomu (może błahe ale jednak),.

A pisanie o tym że liczyła że jej ktoś postawi jest na podstawie artykułu uzgodnionego z mamą Iwony.

Jeśli miała pieniądze to powinna je wziąc, a nie liczyć na kupowanie przez koleżankę i późniejsze rozliczanie.

Ja nie uważam że to nie wporządku, takie gdybanie o tym.

To nie są zarzuty o morderstwo, czy porwanie.
Stary 2010-09-25, 15:34   #1350
burgund1234
BAN stały

no ja nie jetem taka pewna czy ktoś tu pisał, że znajomi są mordercami raczej, że kręcą - to na podstawie innych artykułów, w których mama Iwony mówiła że nie wie o co poszło.

To na podstawie artykułów z gazety można tylko wyciągać wnioski o Iwonie?
Przecież nie napisali, że kazała sobie stawiać.

Podwędzenie mamie butów to jest zatajanie faktów? Przecież zniknęły z widocznego miejsca i mama odrazu to zauważyła.

Drugi numer? też nie wiesz jak długo go miała? Może dostała i odrazu oddała koleżance?

Co do meczu to mama Iwony była zdziwiona tylko, że Iwona która po imprezie lubi spać do południa raptem umawia się na wcześnie rano. Nie powiedziała, że o tym nie wiedziała.

Czas edycji: 2010-09-25 o 15:37
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości