Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-25, 15:36   #1351
karo3006
Raczkowanie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!!

Można przypuszczać,że dziewczyny zotały w jakimś sensie "zaroszone" ,nie spotkały się z nimi pod klubem,tylko przyjechali po nie,później na działkę i na końcu DC,jeśli zaprośili to niech stawiają żadna łaska,to nawet nie wypada żeby dziewczyny brały udział w składkach na wódke czy taksówkę,to nie jest jakaś zżyta paczka starych znajomych którzy robią składę...Ja to bynajmniej tak widzę.
Mama Iwony twierdziła,że córka nawet nie popala,więc nie zna jej tak "na wylot"każdy ma swoje tajemnice...
Stary 2010-09-25, 15:45   #1352
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość
no ja nie jetem taka pewna czy ktoś tu pisał, że znajomi są mordercami raczej, że kręcą - to na podstawie innych artykułów, w których mama Iwony mówiła że nie wie o co poszło.

To na podstawie artykułów z gazety można tylko wyciągać wnioski o Iwonie?
Przecież nie napisali, że kazała sobie stawiać.

Podwędzenie mamie butów to jest zatajanie faktów? Przecież zniknęły z widocznego miejsca i mama odrazu to zauważyła.

Drugi numer? też nie wiesz jak długo go miała? Może dostała i odrazu oddała koleżance?
burgund mowa o tym że nie miała tajemnic przed mamą, prawda?
I że o wszystkim jej mówiła, tak?
A jednak te tajemnice miała - być może niektóre się wydały (jak buty) ale nie grała do końca z mamą w otwarte karty - bo gdyby tak było to by ją o to zapytała.

Z tym nr, no wybacz, ale jakby miała go jeden dzień i oddała koleżance to nie byłaby takaa sensacji i nie szliby z tym na polcję. Zwłaszcza że ta osoba - king... (przepraszam, nie pamiętam dalej) jasno napisała że sprawdzili to dokładnie zanim gdziekolwiek zgłosili.

Poza tym ja nie piszę że na pewno jej stawiali i jak napisałam chociażby karo nie upieram się na 100% że tych pieniędzy ze sobą nie miała.

Gdybam sobie.

Ach, burgund przez 1,5 miesiąca gdybałaś sobie o znajomych, że są w to zamieszani, a teraz oburzają cię zupełnie niewinne gdybania o Iwonie? Nie piszę przecież że sypiała z kimś za kasę, a jedynie że jak dla mnie mogła należeć do tego typu paninek,które wybierają sobie zamożnych znajomych i oczękują że będą za nie płacić.

A co do meczu - tak, masz rację, wiedziała,ale była tym zdziwiona. Ale to też oczymś mówi, prawda? Choćby o tym, że jednak Iwona postępowała (czy chciała postąpić) inaczej niz jej mama się spodziewała.

Edytowane przez Kimikika
Czas edycji: 2010-09-25 o 15:49
Kimikika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 15:51   #1353
ry-bcia
Zadomowienie

nie tylko my gdybamy sobie na temat bliskości kontaktów Iwony i jej mamy - na forum gazety też poruszyli ten temat, pisali m. in o tym że Iwony wujek wyprawiał jej 18-stke w DC a matka mówi że feralnej nocy była tam 1 raz
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 16:13   #1354
Patrycja.T
Raczkowanie

Czytalam komentarze osob na forum gdziejestiwona do artykulu z wyborczej i ponoc jest tam sporo niescislosci....
Przyznaje ze i ja juz zgupialam i nie rozumiem juz jak bylo...
Wedlug tego co pisze na forum gdziejestiwona pawel mowil ze spal u Adri.... Slyszal ktos cos na ten temat?

Patrycja.T jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 16:17   #1355
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja.T Pokaż wiadomość
Czytalam komentarze osob na forum gdziejestiwona do artykulu z wyborczej i ponoc jest tam sporo niescislosci....
Przyznaje ze i ja juz zgupialam i nie rozumiem juz jak bylo...
Wedlug tego co pisze na forum gdziejestiwona pawel mowil ze spal u Adri.... Slyszal ktos cos na ten temat?
no własnie,ja o tym,że Paweł spał u Adri tez czytał -dużo wczesniej,Kimikika też o to pytała-Janusza i jak do tej pory odpowiedź nie padła...chyba,że gdzieś to przeoczyłam

Edytowane przez karo3006
Czas edycji: 2010-09-25 o 16:19
karo3006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 16:18   #1356
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kimikika Pokaż wiadomość
burgund mowa o tym że nie miała tajemnic przed mamą, prawda?
I że o wszystkim jej mówiła, tak?
A jednak te tajemnice miała - być może niektóre się wydały (jak buty) ale nie grała do końca z mamą w otwarte karty - bo gdyby tak było to by ją o to zapytała.

Z tym nr, no wybacz, ale jakby miała go jeden dzień i oddała koleżance to nie byłaby takaa sensacji i nie szliby z tym na polcję. Zwłaszcza że ta osoba - king... (przepraszam, nie pamiętam dalej) jasno napisała że sprawdzili to dokładnie zanim gdziekolwiek zgłosili.

Poza tym ja nie piszę że na pewno jej stawiali i jak napisałam chociażby karo nie upieram się na 100% że tych pieniędzy ze sobą nie miała.

Gdybam sobie.

Ach, burgund przez 1,5 miesiąca gdybałaś sobie o znajomych, że są w to zamieszani, a teraz oburzają cię zupełnie niewinne gdybania o Iwonie? Nie piszę przecież że sypiała z kimś za kasę, a jedynie że jak dla mnie mogła należeć do tego typu paninek,które wybierają sobie zamożnych znajomych i oczękują że będą za nie płacić.

A co do meczu - tak, masz rację, wiedziała,ale była tym zdziwiona. Ale to też oczymś mówi, prawda? Choćby o tym, że jednak Iwona postępowała (czy chciała postąpić) inaczej niz jej mama się spodziewała.
Ok było gdybanie na forum czy są zamieszani przynajmniej ja nie posunełam się dalej. Może kolega Robson ale i on nie napisał, że to napewno oni a napewno nikt nie użył słowa morderca.

Tak wiem, że Iwona zataiła buty, telefon i wyłamała się ze stałego rytuału spania po południu po imprezie. No i co z tego?
Przecież to pierdoły a jeśli chodzi o telefon to okaże się jak policja to sprawdzi czy słusznie był robiony raban.
To że zgłosili to na policję to jeszcze nie świadczy, że Iwona robiła cos złego i ma zły kontakt z matką.
burgund1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 16:32   #1357
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Tak wiem, że Iwona zataiła buty, telefon i wyłamała się ze stałego rytuału spania po południu po imprezie. No i co z tego?
Przecież to pierdoły a jeśli chodzi o telefon to okaże się jak policja to sprawdzi czy słusznie był robiony raban.
To że zgłosili to na policję to jeszcze nie świadczy, że Iwona robiła cos złego i ma zły kontakt z matką.

Co z tego? Ano to że już na podstawie "pierdół" widać że nie mówiła matce wszystkiego.

Nikt tu nie pisał że Iwona robiła coś złeg oczy że miała zły kontakt z matką. Ale widać ewidentne że ten kontakt nie był tak bliski i idealny jak jest przedstawiany.

I jest to całkiem normalne, nie wiem dlaczego tak bardzo się upierasz, że ze wszystkim chodziła do mamusi?

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Dziewczyny o tym że Paweł spał u Adrii to było tylko gdybanie na forach, które wzięło się artykułu we wprost że Kasia dzwoniła po znajomych. Tam były takie słowa: "Obudziałam Adrię, obudziałam Pawła". I niektórzy sobie dodali, że spali wtedy razem.

Myślę że po wczorajszym artykule nie ma co o tym gdybać, bo w końcu wypowiedzi Pawła były,nawet jak przemielone to na pewno nie zmieniono by tego tak bardzo, że spał w inny miejscu
Stary 2010-09-25, 16:35   #1358
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Co z tego? Ano to że już na podstawie "pierdół" widać że nie mówiła matce wszystkiego.

Nikt tu nie pisał że Iwona robiła coś złeg oczy że miała zły kontakt z matką. Ale widać ewidentne że ten kontakt nie był tak bliski i idealny jak jest przedstawiany.

I jest to całkiem normalne, nie wiem dlaczego tak bardzo się upierasz, że ze wszystkim chodziła do mamusi?
A niby jak mogli dokładnie to sprawdzić chodzi mi o ten drugi numer?

Janusz napisał, że Paweł nie nocował u Adrii.
Bilingami czy jakoś inaczej? kingincrimson nie chciał zdradzić.
Oni mogli co najwyżej ustalić numer ale całą resztę to już musi policja i poczekajmy aż to się wyjaśni.

A te buty czy mecz to nie są aż tak przełomowe fakty, żeby oceniań na ich podstawie kontakt Iwony z matką.

Edytowane przez burgund1234
Czas edycji: 2010-09-25 o 16:36
Stary 2010-09-25, 16:36   #1359
karo3006
Raczkowanie

z własnego doświadczenia...
Na początku roku moja siostrzenica robiła 18-stke w jednym z sopockich klubów,miałam byc,ale sie rozchorowałam,mimo tego byłam z nią w kontakcie,wiem,że różne rzeczy się dzieją,więc troche się o nią bałam.Mimo,że znam bramkarza w tym klubie i on ma mój numer,pisałam do niej esy-typu jak sie bawi i dwa razy zadzwoniłam,ok 2 w nocy powiedział,że nie ma juz kasy i wróci ze znajomymi skm-ką,myślałam,że oszaleję od razu wstałam z łóżka i mimo choroby i późnej godziny chciałam po nią jechać autem,jednak siostrzenica nie chciała jeszcze iść i obiecała,że jeśli nikt ze znajomych nie będzie miał kasy żeby jej pożyczyć na taxi to zadzwoni,oczywiście to ja zadzwoniłam do niej za godzinę,była w taksówce ale i tak nie zasnęłam do póki nie puściła mi umówionego sygnału,jak weszła do mieszkania...Jej rodzice smacznie spali...nie wyobrażam sobie,że moje dziecko dzwoni w środku nocy,mówi,że nie ma jak wrócić z imprezy,jest same a ja się wkurzam..trudno,wstaje i jadę-z drugiej strony ja -jako matka mogłam się zainteresować czy moje dziecko idąc na imprezę ma na powrót..
Oczywiście nie twierdzę,że mama iwony jest winna jej zaginięciu bo nie dała jej na taksówkę!!!-ABSOLUTNIE,chodzi mi o to,że nie wściekałabym się na córkę,że dzwoni skoro sama wcześniej mogłam niedopilnować czy ma za co i jak wrócić...

Edytowane przez karo3006
Czas edycji: 2010-09-25 o 16:41
karo3006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 16:40   #1360
Patrycja.T
Raczkowanie

Odwoluje moje wczesniejsze slowa w ktorych snulam przypuszczenia ze winny moze byc Pawel.
Na podstwie informacji z mediow nie mozna bazowac i nikogo osadzac.
Bije sie w piers i przepraszam Pawla za swoje slowa.
Chlopak moze byc naprawde niewinny.
Nie bede wiecej snuc zadnych teorii ani podejrzen.
To strasznie przykre i smutne zenadalnie udalo sie wyjasnic sprawy ani odalezc Iwony....
Patrycja.T jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 16:43   #1361
Kimikika
BAN stały

Cytat:
A niby jak mogli dokładnie to sprawdzić chodzi mi o ten drugi numer?

Janusz napisał, że Paweł nie nocował u Adrii.
Bilingami czy jakoś inaczej? kingincrimson nie chciał zdradzić.
Oni mogli co najwyżej ustalić numer ale całą resztę to już musi policja i poczekajmy aż to się wyjaśni.

A te buty czy mecz to nie są aż tak przełomowe fakty, żeby oceniań na ich podstawie kontakt Iwony z matką.
burgund nie chodzi oto do czego ten nr służył, ale że był i że przez 2 miesiące matka o nim nie widziała.

To + buty +mecz + uznanie o godz. 16, ża możliwe że Iwonka gdzies się zapodziała, mimo że nie dała żadnego znaku

jasno pokazuje że matka nie miała wcale idealnego kontaktu ze swoją córką.

Zresztą, wierz w co chcesz.

Ja tam nie uważam Iwony ża świetej dziewczyny. Tak jak pisała Patrycja, rzadko która nastolatka taka jest.

Dla mnie to by było dziwne że 19-letnia dziewczyna ze wszystkim idzie do mamy i nie ma swoich tajemnic.
Stary 2010-09-25, 16:56   #1362
Janusz_G
Raczkowanie

Witam . Rozpatrujemy sprawe czy Iwona postąpiła by tak czy siak w kontekście 19 latki która wchodzi dopiero w dorosłe życie . Zastanawiamy się nad tym czy, czy była rozkapryszona panienka czy nie . Czy miała kontakt z matką ? czy też nie ? Każdy wiek ma swoje przywileje , tak mi się zdaje .
Tęż miałem 19 lat też robiłem wiele rzeczy które rodzicom się nie podobały .
Ale nie o tym chciałem napisać . Zaznaczam z góry są to tylko moje i wyłącznie moje hipotezy które w pewnym sensie są oparte na doświadczeniu życiowym . Zacznę od tego że będąc młodym człowiekiem- chce się bawić , przebywać w miłym towarzystwie , chodzić na imprezy . Nie ma w tym nic dziwnego . Więc bawimy się chodzimy na imprezy . Gdzie ? no tam gdzie coś się dzieje jest wesoło fajne lasie jak to się teraz potocznie mówi . Piszę to z punktu widzenia mężczyzny . W wieku 20 lat nocne życie trójmiasta nie było mi obce - Atrium , U Eda , Ksantypa, Caro , Amazonka , Romantica , Hotel Posejdon , Marina , Grand hotel , Maxim , - dobrze że w poniedziałki knajpy były z reguły zamknięte bo nie miałbym czasu na sen - nauka , praca , po prostu kiedyś trzeba było wypocząć . Jednym słowem rozrywkowe życie . Nie pochodzę z tzw marginesu społecznego raczej z dobrej rodziny , ja pracowałem w dobrze płatnym zawodzie . Owszem w tamtych czasach nie było na co wydawać kasę - puste półki w każdym asortymencie i kolejki do wszystkiego . No to kasę wydawało się na nocne życie. Nigdy nie byłem wpływową osobą taką którą by można manipulować - ale umiałem postępować rozsądnie w sytuacjach delikatnych . Do czego zmierzam - otóż świat się nie składa z samych dobrych ludzi . Są ludzie którzy jak rekiny żyją z tego świata , jest to tzw świat przestępczy , wtedy- świat alfonsów, cinkciarzy , prostytutek , arabesek , oszustów . Poznałem kilka takich osób , kilka panienek ale nigdy nie wplatałem się w jakąś kabałę . Poruszałem się w tym towarzystwie mimo woli gdyż tak jak wspomniałem każdą noc spędzałem , poruszałem się pomiędzy nimi . Znam ich metody - niewyszukane , metody zdobycia kasy , pozyskania panienki w celach stręczycielskich , poznałem świetnych pokerowych oszustów z którymi "prawi" obywatele przepuszczali majątki . Mógłbym wymienić kilka ksyw z tamtego okresu które były znane w tym świecie ale po co ? część z nich już nie żyje część się wycofała z interesu ustępując jak to ktoś już napisał miejsca " młodym wilkom" . Powoli zbliżam się do mojej Hipotezy że po prostu Iwona znalazła się w nieodpowiednim miejscu , i stała się celem . Była moim zdaniem namierzona już wcześniej i myśliwi zagięli na nią parol .
Tak jak pisałem wcześniej - dobrego oszusta poznasz po tym kiedy już jesteś okradziony i zostajesz na lodzie . Alfons - kulturalny miły chłopak , przystojny , mający powodzenie i kasę - sprytnie rozkochuje ofiarę w sobie by potem mu służyła . To samo jest z dilerami , złodziejami .
Nocny świat to -jest to ich świat cyt. z powiesci : .
"Te skrajności tutaj są nierozdzielne , w śród turystów pojawiają się typki spod ciemnej gwiazdy szukające łatwego zarobku , panienki lekkich obyczajów , alfonsi i złodzieje. "

Każdy z nas może być narażony na atak - tego typu ludzi . Bo to jest ich świat a my tylko jesteśmy ich potencjalnymi ofiarami .

Nikt bez powodu nie ginie nie znika . Tylko trzeba znaleźć motyw . Trzeba znaleźć powód . W wypadku Iwony jest to owiane wieloma niewiadomymi . Znałem Iwonkę i wiem że w brew pozorom -była na prawdę rozsądną dziewczyną , moze czasami tylko grała rolę , czasami każdy znas przybiera jakaś pozę - odpowiednią do otoczenia w którym się przebywa . Ale własnie jej poczucie wartości i cel który założyła sobie w rzyciu nie pozwoliłby jej zejść na krętą "łatwiejszą " scieżkę.

Nie sugeruję tu w stosunku do jej znajomych niczego , byli może tylko swiadkami , a może równiez ofiarami tej sytuacji Nie dowiemy się tego do puki Iwona się nie znajdzie .
BO GŁĘBOKO W TO WIERZĘ ŻE IWONKA ŻYJE

Edytowane przez Janusz_G
Czas edycji: 2010-09-25 o 17:01
Janusz_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 17:03   #1363
Kimikika
BAN stały

Janusz a nie bierzecie w ogóle pod uwagę, że to był przypadek?

Szła samotna dziewczyna nocą, ktoś ją przyuważył i stało się?
Stary 2010-09-25, 17:13   #1364
burgund1234
BAN stały

Cytat:
burgund nie chodzi oto do czego ten nr służył, ale że był i że przez 2 miesiące matka o nim nie widziała.

To + buty +mecz + uznanie o godz. 16, ża możliwe że Iwonka gdzies się zapodziała, mimo że nie dała żadnego znaku

jasno pokazuje że matka nie miała wcale idealnego kontaktu ze swoją córką.

Zresztą, wierz w co chcesz.

Ja tam nie uważam Iwony ża świetej dziewczyny. Tak jak pisała Patrycja, rzadko która nastolatka taka jest.

Dla mnie to by było dziwne że 19-letnia dziewczyna ze wszystkim idzie do mamy i nie ma swoich tajemnic.
Skąd Ty wiesz, że mama Iwony uznała, że Iwona się gdzieś zapodziała?
Przecież odrazu jak tylko dowiedziała się, że coś jest nie tak o 16ej poszła na policję.
Byłaś tam? zgłaszałaś czyjeś zaginięcie kiedyś? Wiesz czy odrazu dała się przekonać?
Denerwują mnie już te Twoje wszechwiedząca posty.
Znajomych bronisz a co do Iwony, która nie może się bronić wysnuwasz wnioski stawiające ją w nienajlepszym świetle.
I nie napisałam, że Iwona ze wszystkim latała do mamusi tylko, że te fakty nie są odpowiednie do prowadzenia analiz jej kontaktu z matką.
Stary 2010-09-25, 17:13   #1365
Janusz_G
Raczkowanie

Cytat:

Nic się nie dzieje z przypadku . Przypadkiem może być wypadek który musi pozostawić ślady nawet w postaci ciała - nie słyszałem przypadku kiedy np kierowca pakuje taką osobę do samochodu zbiera porozrzucane rzeczy - przykład z życia - osoba potrącona na przejściu dla pieszych przeleciała przez maskę 8 metrów po drodze gubiąc buty w których szła rzeczy osobiste . Potrącenie jest to ogromna siła która luźne rzeczy rozrzuca wszędzie .
Zboczeniec ? gwałciciel ? w 90 % pozostawiają ciało ofiary na miejscu a jeśli ukrywają to pobieżnie . więc ? co się mogło stać ?

Edytowane przez Janusz_G
Czas edycji: 2010-09-25 o 17:18
Stary 2010-09-25, 17:17   #1366
burgund1234
BAN stały

Cytat:

nie nocą tylko już w biały dzień

chodzi Ci o ostatnie 2 miesiące? Jeśli tak, to jak jej Iwona miała powiedzieć?
A i teraz też zataja gdzie jest?

Edytowane przez burgund1234
Czas edycji: 2010-09-25 o 17:23
Stary 2010-09-25, 17:20   #1367
gerda203
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to gerda203

Dla mnie ta sprawa w ogóle jest dziwna. Po pierwsze dlaczego nie wiadomo co było powodem tej kłótni? Przecież to podstawowa informacja. Może dziewczyna się zakochała w którymś z tych kolesi. Jej koleżanka może też akurat w tym samym i jest powód do kłótni. Dlaczego nikt z osób, które z nią wtedy były na imprezie niczego nie chcę konkretnego powiedzieć? Ja zazwyczaj jak towarzyszy mi bardzo silny stres też idę na space. Muszę się przejść. Moim zdaniem w grę tu wchodzą zranione uczucia. Poważnie. Dlaczego wykluczono, że ona sobie coś mogła zrobić sama? Czasami człowiek robi różne dziwne rzeczy, który nikt się nie spodziewa. A z mamą swoją ewidentnie miała kiepski kontakt. Z drugiej strony co ta kobieta może powiedzieć innego na forum publicznym zastanówcie się? A może po prostu jej się wydawało, że ma dobry kontakt a prawda była inna.... Uważam, że albo faktycznie została porwana gdzieś do domu publicznego, albo nie żyje. W zasadzie nic nowego nie mówię. Sądzę, że jeśli faktycznie ją ktoś zaczepił i zabił to na tle seksualnym bo dziewczyna jest atrakcyjna i ubrana była też no powiedzmy sobie nieskromnie...
gerda203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 17:22   #1368
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Skąd Ty wiesz, że mama Iwony uznała, że Iwona się gdzieś zapodziała?
Przecież odrazu jak tylko dowiedziała się, że coś jest nie tak o 16ej poszła na policję.
Byłaś tam? zgłaszałaś czyjeś zaginięcie kiedyś? Wiesz czy odrazu dała się przekonać?
Denerwują mnie już te Twoje wszechwiedząca posty.
Znajomych bronisz a co do Iwony, która nie może się bronić wysnuwasz wnioski stawiające ją w nienajlepszym świetle.
I nie napisałam, że Iwona ze wszystkim latała do mamusi tylko, że te fakty nie są odpowiednie do prowadzenia analiz jej kontaktu z matką.
Jeżeli moja córka jest święta, wiem o niej wszystko, zawsze mi o wszystkim mówi to gdy dowiduję się że jej nie ma od zaniepokojonych znajomych i podejrzewam że coś się złego stało to zgłaszam to na policję a nie daję się przekonać że może gdzies poszła, i nie chodzę i nie szukam jej po mieście. Tylko zgłaszam to od razu. Zwłaszcza że z wypowiedzi mamy jasno wynika że nikt jej niczego nie narzucał, tylko policjant zadał pytanie - teraz czy jeszcze czekamy.

Dla ciebie fakty nie są odpowiednie a dla mnie są. I jasno z nich wynika że nie wiedziała o córce wszystkiego i Iwona nie o wszystkim jej mówiła.

Poza tym taki świetny kontakt, a matka nie zaniepokoiła się że Iwona nie daje znać tak długo? Wyszła z domu ok 17, rano w sobotę próbowała zadzwonić, a potem dała sobie spokój.

Rewelacyjny kontakt.

A co do denerwujących postów - i vice versa

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
nie nocą tylko już w biały dzień
wybacz, ale dla mnie i myślę że dla większości ludzi godz 4 to jeszcze noc.

A wędrówkę rozpoczeła o godz. 3
Stary 2010-09-25, 17:27   #1369
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Jeżeli moja córka jest święta, wiem o niej wszystko, zawsze mi o wszystkim mówi to gdy dowiduję się że jej nie ma od zaniepokojonych znajomych i podejrzewam że coś się złego stało to zgłaszam to na policję a nie daję się przekonać że może gdzies poszła, i nie chodzę i nie szukam jej po mieście. Tylko zgłaszam to od razu. Zwłaszcza że z wypowiedzi mamy jasno wynika że nikt jej niczego nie narzucał, tylko policjant zadał pytanie - teraz czy jeszcze czekamy.

Dla ciebie fakty nie są odpowiednie a dla mnie są. I jasno z nich wynika że nie wiedziała o córce wszystkiego i Iwona nie o wszystkim jej mówiła.

Poza tym taki świetny kontakt, a matka nie zaniepokoiła się że Iwona nie daje znać tak długo? Wyszła z domu ok 17, rano w sobotę próbowała zadzwonić, a potem dała sobie spokój.

Rewelacyjny kontakt.

A co do denerwujących postów - i vice versa

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

wybacz, ale dla mnie i myślę że dla większości ludzi godz 4 to jeszcze noc.

A wędrówkę rozpoczeła o godz. 3
Policja ją przekonała
Stary 2010-09-25, 17:28   #1370
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Janusz_G Pokaż wiadomość
Nic się nie dzieje z przypadku . Przypadkiem może być wypadek który musi pozostawić ślady nawet w postaci ciała - nie słyszałem przypadku kiedy np kierowca pakuje taką osobę do samochodu zbiera porozrzucane rzeczy - przykład z życia - osoba potrącona na przejściu dla pieszych przeleciała przez maskę 8 metrów po drodze gubiąc buty w których szła rzeczy osobiste . Potrącenie jest to ogromna siła która luźne rzeczy rozrzuca wszędzie .
Zboczeniec ? gwałciciel ? w 90 % pozostawiają ciało ofiary na miejscu a jeśli ukrywają to pobieżnie . więc ? co się mogło stać ?
Wiesz,piszesz że to było zaplanowane.

Ja nie wierzę, nikt nie wiedział że Iwona pojdzie sama, no nikt.

Akurat wtedy tego nie dało się zaplanować.

Znajomy uciekający przez balkon po to by zabić - mnie to śmieszy, mało realne jak dla mnie.

Sledzić, nikt jej nie śledził. Przynajmniej nic takiego na monitoringu nie ma, a niekt nie wiedział że pójdzie pieszo a nie wsiądzie po drodze do taksówki.

No chyba że Ręcznik,ale też jakoś nie bardzo.

Moim zdaniem natknęła się na kogoś przypadkiem.

Może był to ktoś znajomy - jak najbardziej, ale taki który przypadkowo się tam znalazł w tamtych rejonach.

ktoto mógł być?

Może jakiś znajomy z osiedla, albo mieszkający w pobliżu? Wracał akuratz imprezy, napotkał Iwonę...
Stary 2010-09-25, 17:28   #1371
muszynianka
Zakorzenienie

Biały dzień zaczyna się średnio koło 11-12 i kończy koło 16-17
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 17:32   #1372
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Policja ją przekonała
do czego?
skąd to wiesz?
masz taki idealny kontakt z córka a dajesz się przekonać komuś kto jej w ogóle nie zna?

Widziałaś córkę w pt rano, rozmawiałaś z nią po południu, a potem przez 24 h zero kontaktu od niej a ty sie dajesz przekonać?

burgund wierz w co chcesz, już ci to napisałam.
wierz sobie, że Iwona miała idealny kontakt z matką, Iwona nie miała przed nią żadnych tajemnic.

Ale ja mam inne zdanie w tej kwestii. To co wiem o sprawie jeszcze bardziej mnie w tym utwierdza. Więc pozwól że zostanę przy swoim zdaniu ok?

I jeszcze raz napiszę żeby nie było - to nie jest nic złego że matka nie wie wszystkiego o swojej 19-letniej córce. Gdyby Iwona miała 6 lat byłoby to naganne, ale w wieku 19-lat jest to całkiem normalne, że dorastające dzieci mają tajemnice przed rodzicami.

Edytowane przez Kimikika
Czas edycji: 2010-09-25 o 17:36
Stary 2010-09-25, 17:35   #1373
Janusz_G
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gerda203 Pokaż wiadomość
Dla mnie ta sprawa w ogóle jest dziwna. Po pierwsze dlaczego nie wiadomo co było powodem tej kłótni? Przecież to podstawowa informacja. Może dziewczyna się zakochała w którymś z tych kolesi. Jej koleżanka może też akurat w tym samym i jest powód do kłótni. Dlaczego nikt z osób, które z nią wtedy były na imprezie niczego nie chcę konkretnego powiedzieć? Ja zazwyczaj jak towarzyszy mi bardzo silny stres też idę na space. Muszę się przejść. Moim zdaniem w grę tu wchodzą zranione uczucia. Poważnie. Dlaczego wykluczono, że ona sobie coś mogła zrobić sama? Czasami człowiek robi różne dziwne rzeczy, który nikt się nie spodziewa. A z mamą swoją ewidentnie miała kiepski kontakt. Z drugiej strony co ta kobieta może powiedzieć innego na forum publicznym zastanówcie się? A może po prostu jej się wydawało, że ma dobry kontakt a prawda była inna.... Uważam, że albo faktycznie została porwana gdzieś do domu publicznego, albo nie żyje. W zasadzie nic nowego nie mówię. Sądzę, że jeśli faktycznie ją ktoś zaczepił i zabił to na tle seksualnym bo dziewczyna jest atrakcyjna i ubrana była też no powiedzmy sobie nieskromnie...
Dla gwałciciela sam fakt gwałtu jest rozkoszą a nie jak dziewczyna czy kobieta jest ubrana - były przypadki gwałtów osób w podeszłym wieku - też nosiły się nieskromnie ?
Stary 2010-09-25, 17:36   #1374
gerda203
Raczkowanie

A i jeszcze jedno. Na YT jest wypowiedź tego jasnowidza Pana Krzysztofa, on twierdzi że Iwona wysyłała do "swojego chłopaka smsa zadzwoń do mnie" twierdzi on, że wie to z ustalonych faktów. Wiecie coś na ten temat?
Stary 2010-09-25, 17:40   #1375
Kimikika
BAN stały

Cytat:
A i jeszcze jedno. Na YT jest wypowiedź tego jasnowidza Pana Krzysztofa, on twierdzi że Iwona wysyłała do "swojego chłopaka smsa zadzwoń do mnie" twierdzi on, że wie to z ustalonych faktów. Wiecie coś na ten temat?

Nie było.

A też jestem ciekawa do kogo ten sms był.
Stary 2010-09-25, 17:40   #1376
gerda203
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Janusz_G Pokaż wiadomość
Dla gwałciciela sam fakt gwałtu jest rozkoszą a nie jak dziewczyna czy kobieta jest ubrana - były przypadki gwałtów osób w podeszłym wieku - też nosiły się nieskromnie ?
Ja nie mówię o gwałcicielu, który gwałci dla przyjemności. Mówię o sytuacji takiej, że mogła się spodobać jakiemuś podchmielonemu kolesiowi bo 4 nad ranem takich nie brakuje. A strój no wybacz, ale nie był jak u zakonnicy. Z resztą nie widzę w tym nic złego. Ładna dziewczyna, szła na imprezę, przecież nie będzie się ubierała w spódnice po kostki. Taki strój uruchamia męską wyobraźnie zwłaszcza na atrakcyjnej kobiecie i tego nie możesz zaprzeczyć.

Edit.

Z resztą nie można odbierać wszystkiego że albo coś jest białe albo czarne. Albo ktoś już jest seryjnym gwałcicielm albo nie. Bez sensu. I uważam, że podpieranie się statystkami jest błędne. Bo różnie mogło być. Czasami zdarzają się sytuacje takie, że szablony i statystyki tego nie obejmują.

Edytowane przez gerda203
Czas edycji: 2010-09-25 o 17:44
Stary 2010-09-25, 17:45   #1377
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Ja nie mówię o gwałcicielu, który gwałci dla przyjemności. Mówię o sytuacji takiej, że mogła się spodobać jakiemuś podchmielonemu kolesiowi bo 4 nad ranem takich nie brakuje. A strój no wybacz, ale nie był jak u zakonnicy. Z resztą nie widzę w tym nic złego. Ładna dziewczyna, szła na imprezę, przecież nie będzie się ubierała w spódnice po kostki. Taki strój uruchamia męską wyobraźnie zwłaszcza na atrakcyjnej kobiecie i tego nie możesz zaprzeczyć.
No, mogłaby też sie nadziać na grupkę kolesi - 2, 3,jechali akurat samochodem z imprezy. spodobała się i stało się.
A może byli z jakiejś wioski to ją wywieźli poza Gdańsk?

Gdzie w ogóle odbywały się poszukiwania Iwony? I ile ich było?
Stary 2010-09-25, 17:49   #1378
muszynianka
Zakorzenienie

Na temat gwałcicieli - wbrew pozorom oni wcale nie wybierają kobiet że tak powiem roznegliżowanych (nie mówię tu nawet o Iwonie bo po prostu było lato) raczej nie pada na pewną siebie blondynę, tylko zahukaną dziewczynkę która wygląda jak dziewica - gwałciciel który ma konkretne preferencje seksualne wybiera raczej młode i "czyste" zakryte kobiety - właśnie to że są zakryte działa jak magnes, są przez to jeszcze bardziej tajemnicze i grzeczne...

Tak uważają psychologwie
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 17:53   #1379
Janusz_G
Raczkowanie

Cytat:

Edit.

Z resztą nie można odbierać wszystkiego że albo coś jest białe albo czarne. Albo ktoś już jest seryjnym gwałcicielm albo nie. Bez sensu. I uważam, że podpieranie się statystkami jest błędne. Bo różnie mogło być. Czasami zdarzają się sytuacje takie, że szablony i statystyki tego nie obejmują.
też w tym wypadku zgadzam się z tobą w 100% ale podchmielony koleś , sprzątający zwłoki , porządkujący miejsce - no chyba że wpierw porwał a potem zgwałcił i zamordował w innym miejscu .
Stary 2010-09-25, 18:03   #1380
kingincrimson
Raczkowanie

Cytat:
No, mogłaby też sie nadziać na grupkę kolesi - 2, 3,jechali akurat samochodem z imprezy. spodobała się i stało się.
A może byli z jakiejś wioski to ją wywieźli poza Gdańsk?
No mogłaby. Tylko, że jeśliby padła ofiarą kogoś zupełnie przypadkowego, to nie ma opcji, żeby nie został po niej jakikolwiek ślad. Chociażby buty. Jeśli ktoś ją napadł przypadkowo, to buty albo wyrzuca, bo przeszkadzają jej w ucieczce, albo puszcza je w szarpaninie. A przypadkowy napastnik myśli przede wszystkim o tym, żeby jak najszybciej oddalić się z miejsca ze zdobyczą. A nie, żeby zbierać z ulicy buty, torebkę itd.
To pierwsze i najważniejsze.
Druga rzecz - domyślam się, że w takim przypadku zakładasz, że Iwona już nie żyje. Tylko co z ciałem? Przypadkowy napastnik tak, jak porywając kogoś z ulicy chce jak najszybciej odjechać, tak po skończonym "dziele" chce jak najszybciej pozbyć się ciała. A wtedy czy byłoby to w Gdańsku, Warszawie czy Sfornych Gaciach - znaleziono by ją przez ten czas już pięć razy.
Nawet przyjmując teorię, że Iwona nie żyje, to gdyby to było przypadkowe, już dawno by została znaleziona.
kingincrimson jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości