3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-25, 17:53   #3181
olajka
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Ja miałam plan przenoszenia do stycznia, ale skoro moj dzidz zaczął szybko przybierać to juz nie jestem taka chetna
dopiero w 6 miesiącu zaczęłam tyć, to lepiej się nie będę chwalić bo na plusie mam niewiele, ale miałam sporo swoich zapasów

Dziewczyny a ile ten płyn lovela kosztuje? bo wczoraj chciałam coś kupić do prania a wszystko wydawało mi się takie drogie i nie wiem jaka cena jest korzystna...
w Ross. jest po 17 zł i proszek i płyn do płukania

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

U mnie jak narazie zero rozstępów. Smaruje od 4-tego miesiąca Perfecta mama preparatem na rozstępy. Po udach też czasem przejadę. Moja mama nie miała żadnych i nie ma do tej pory, więc może i ja uniknę, oby..

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 18:00   #3182
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

ja wlasnie po prawei calym opkakowaniu tardyferonu miala robione wyniki, i nie byly oszlamiajace, gorsze niz miesiac wczesniej. dlatego tez zaczelam do niego lykac witamine c. Zobaczymy za 2 tygodnie czy cos pomoglo.

zenia ksiazka poszla.

Moja siostra smarowala sie w ciazy maslem shea. I na brzusiu nie miala rozstepow. a przytula 25kilo. zrobil jej sie roastep na posladku i na pewno na lydkach.
Ja jade oliwka teraz.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-09-25 o 18:01
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 18:04   #3183
Weronisia
Zakorzenienie

A ja się smaruję oliwką na rozstępy. Najpierw miałam z Weleda, potem z HIPP.
W poprzednich ciążach też tylko oliwka.
Nie mam ani jednego rozstępa na brzuchu, a przytyłam w obui ciążach 21kg, a w tej już 20 kg.
Rozstępy mam tylko na udach i na boczkach nad biodrami, bo tam się nie smarowałam w pierwszej ciąży.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 18:04   #3184
Aliszcze
Zakorzenienie

na brzuchu nie mam rozstępów, za to po bokach, te tzw boczki, tam mi się jakieś cholerstwa pokazały smaruję się AA na rozstępy oraz oliwką.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 18:08   #3185
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Czy ktoras z was ma ta ksiazke jezyk niemowlat i mogla by mi wyslac teraz na maila??plis

Jak mi podasz @ to ja ci wysle .

Ja tez sie smaruje oliwka nie mam ani jednego rozstepa.

Weronisia i jak synek sie obrócił ???? Pomogła ta metoda

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 18:11   #3186
zenia2211
Rozeznanie

Juz mam dzieki
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 18:18   #3187
olajka
Zadomowienie

Ale mam cholerny katar nie idzie nocha opróżnić, a TŻ-owi już przeszedł.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Zjadłam Andruty, a teraz wcinam Pieguski z orzechami i czekoladą ;p

Stary 2010-09-25, 18:29   #3188
Anecka
Zakorzenienie

olajka, gdzie kupilas andruty? ja ich nigdzie nie widzialam tzn no w podstawowce to byly w sklepiku szkolnym i szyszki..

Ja wlasnie 4 zapiekanki z bagietek zrobilam wcinam juz druga i chyba sie w koncu najem. Zapomnialam ze zupe mam, to na jutro bedzie. Chyba trzeci dzien bedzie dobra
Na deser jednak obralam kilka owocow i pokroilam, zapomnialam o arbuzie ale juz wstawac mi sie nie chce

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 18:31   #3189
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
A ja się smaruję oliwką na rozstępy. Najpierw miałam z Weleda, potem z HIPP.
W poprzednich ciążach też tylko oliwka.
Nie mam ani jednego rozstępa na brzuchu, a przytyłam w obui ciążach 21kg, a w tej już 20 kg.
Rozstępy mam tylko na udach i na boczkach nad biodrami, bo tam się nie smarowałam w pierwszej ciąży.
Weronisia a po poprzednich ciążach zgubiłaś wszystko co przytyłaś?
Stary 2010-09-25, 18:37   #3190
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
w Ross. jest po 17 zł i proszek i płyn do płukania
.
Dziękuję zajdę

u mnie jeszcze rozstępów nie widać (puk puk) ale nie smaruje się (no może raz na tydzien ) i dopiero brzuch mi wybiło więc pewnie niedługo coś ujrzę

ale jestem głodna....

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 18:41   #3191
kretencja
Zakorzenienie

Nadrobię później

Jestem SKONANA. 10 godzin poza domem.
Najpierw SR - było spoko. Potem szybki obiad w North Fish, zakupy w Jysku, Leroy Merlin (na szczęście owocne najgorzej to się nachodzić i nic nie załatwić)... W końcu 40-minutowa podróż tramwajem do domu i jeszcze po drodze zakupy w Tesco.
UMIERAM A właściwie mój krzyż jest wykończony... Teraz sobie odpocznę, może potem uda mi się wszystko nadrobić (wątpię )

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 18:46   #3192
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
Ja mam usg z 13tyg.i tam jest tp.01 listopad czyli jeszcze inaczej
pośrodku tych dwóch wychodzi.(heh od poczatku ciąży się śmiałam ,że z moim szczęściem to urodze 1list.)
no sama jestem ciekawa,starszego urodziłam po terminie
i to czekanie to masakra dlatego teraz bym wolała przed
BOOM i już a jak nie to spróbuję go pośpieszyć jak pisała Ona 1010
pozdrowionka i miłego weekendu.
ach i jeszcze te obrzęki masakrycznie mnie męczą
dostałam wczoraj lek ziołowy na to cyclo3forte.
Oj nie ty jedna chciałabyś szybciej się rozpakować, Ja marze o tym aby w 38tc było już po wszystkim ;-)

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
dlatego pewnie często wstajesz w nocy
ja duuuuużo piję w ciągu dnia i wtedy latam do toalety jak szalona a przed snem troszkę mniej i może dlatego ja nie wstaję
A co Ja biedna mogę na to poradzić jak wieczorem suszy mnie jakbym miała kaca ;-) A do tego nocnego wstawania to już się przyzwyczaiłam, może to mój organizm tak sprytnie przyzwyczaja mnie do nocnego wstawania do dziecka ? :P
Stary 2010-09-25, 18:48   #3193
zenia2211
Rozeznanie

Dziewczyny mam takie pytanie....
W ktorym tygodniu dowiedzialyscie sie plec??
Ja w 21 tyg. i ciekawi mnie czy jak pojde nastepnym razem czy zostanie potwierdzona coreczka
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 18:55   #3194
olajka
Zadomowienie

Anecka a w Groszku byłam z TŻ. Poszliśmy spacerem do sklepu, ale zmęczylam się nawet mimo, że powoli szliśmy (najgorsze, że sama powoli nie bardzo umiem chodzić)i brzuś w dół już ciążył, a jak dzieciaczek się wiercil to już całkiem. Zakupiłam dwa opakowania Andrutów, ale jedno już poszło(ukruszyłam się przy nich niemiłosiernie) też w podstawowce kupowałam i żelki na sztuki były
kretencja nie wiedziałam, że grasz w ,,Konanie" taki joke..
Puszczam dzidce..--> http://www.youtube.com/watch?v=BLhGz...eature=related

Ten katar mnie zamorduje muszę chyba stopy w dobrze ciepłej wodzie z solą wymoczyć, ale nie wiem do końca czy tak wolno Kiedyś wymoczyłam już tak, ale w bardzo gorącej chyba nie można nie?

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Ja w 21 tyg. i ciekawi mnie czy jak pojde nastepnym razem czy zostanie potwierdzona coreczka
Ja na połówkowym w 22, ale mój gin potem mi nie potwierdził, także wiem tylko od jednego lekarza, co robił połówkowe.

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2010-09-25 o 18:59
Stary 2010-09-25, 18:56   #3195
kretencja
Zakorzenienie

Przebiegłam tylko wzrokiem, nie mam siły dokładnie czytać

Któraś (kotek81?) pytała o szafę... Pajace się nie odezwały, zamówiliśmy kogoś innego do szafy, jutro ma przyjść na pomiar. A drobiazgi do kuchni... I tak najważniejsze są halogeny, które zamówiliśmy nietypowe i faktycznie w hurtowni jeszcze ich nie ma (mąż się dowiadywał). Mają być koło połowy października. Więc te duperelki to mogą nawet z tymi halogenami dowieźć, nie ma pospiechu. A z szafą niech się ugryzą w nos Ich strata w końcu, nie?

Co do lampki, to piszecie, że będziecie np. kupować takie malutkie do kontaktu... Pomijam kwestię karmienia po ciemku, bo to się pewnie i tak nie da, ale czy dziecko nie może spać w całkowicie zaciemnionym pokoju? Bo sama tak lubię i chciałabym mieć taką możliwość śpiąc z dzieckiem w jednym pokoju...

Jeśli chodzi o proszki do prania dla dzieci, to ja zamierzam kupić jakiś zwykły proszek w wersji Sensitive. Nie róbmy z tych naszych dzieci chorych od samego początku Moja Mama prała wszystko w normalnym proszku, TYM CO BYŁ, bo nie było wyboru (a może w mydle? Nie wiem) i nie mam żadnej alergii skórnej.
W ogóle jak tak czytam te nowe normy, zalecenia, badania to mi włosy dęba stają Jak my się uchowałyśmy wszystkie? Ciuszki miałyśmy prane w tym , co było dostępne, dupki zasypywane zwykłym talkiem, jeździłyśmy wózkami bez atestów, jadłyśmy normalną żywność (nie żadną eko czy dozwoloną od 6 miesiąca życia przez milion atestów) i jakoś wszystko z nami w porządku Cud jakiś?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-25 o 18:59
Stary 2010-09-25, 18:57   #3196
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Cześć!
Zanim Was nadrobię od wczoraj - kilka słów o wczorajszej wizycie u gina.
Najważniejsze - szyjka bez zmian, tzn. dalej krótka, ale nie krótsza niż ostatnio.
Waga - od początku ciąży - 6 kg na plusie. Nie za mało?
No i najgorsze. Spadło mi żelazo (mimo suplementacji), więc muszę zacząć jeść czerwone mięso. Załamka, bo ja od 10 lat miesa czerwonego nie jem, a tu dziś mnie czeka... wątróbka...
Usg za 3 tygodnie.

Dobra, idę zobaczyć co u Was.
Joanna a szpinak? tuńczyk i suszone morele? Przecież to też ma dużo żelaza
Stary 2010-09-25, 19:00   #3197
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w 25/26 tc sie dowiedzialam dopiero na 3d.

Ale ktos tu kiedys pisal ze jakas dziewczyna miala badanie zwykle 2d w 22 tc jakos i wykazalo zalozmy ze corka a w 27 to juz byl chlopiec

Olajka, u mnie nie ma tego Groszka heh i musze obejsc sie smakiem, ale mam ryz dmuchany

Na katar zrob sobie inhalacje z majeranku, ja dwa razy dziennie jak robie to szybko mi znika kataros Do miski z woda wsyp lyzke majeranku i wdychaj najlepiej pod recznikiem

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-25, 19:02   #3198
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość

co to za sprawiedliwość, że jedne tyją 6 a inne 16 kg
No właśnie Ja też się pytam co to za sprawiedliwość ?!
Stary 2010-09-25, 19:04   #3199
olajka
Zadomowienie

I poszło całe opakowanie Piegusków.. a jeszcze mam jedno, bo po dwa były pakowane. Zbiórka żywności była w sklepei dla dzieciaków biedniejszych.

Stary 2010-09-25, 19:04   #3200
Martinixxx
Zadomowienie

Sysunia wyslesz mi te książkę proszę??

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 19:04   #3201
Anecka
Zakorzenienie

kretrencja, zgadzam sie z Toba w kwestii proszkow Ja mialam ubranka w szarym mydle prane i jakos jeszcze żyje

A z tymi lampkami to chyba chodzi o to zeby np jak sie budzi do karmienia to zeby lampka byla taka przyciemniona, zeby nie zapalac zyrandola i nie robic ze srodka nocy dnia.
Mozna tez taki przyciemniacz do lampy kupic. Wlasnie my jeszcze nie rozmawialismy o tym cholera. W sumie mam lampke ale daje dosc sporo swiatla. Zobaczymy jak to bedzie, poki co nic nie kupujemy

Dzis nie wytrzymalam i baldachim zalozylam do tego lozka, tzn ta moksitiere.. no wyglada to PRZECUDNIE/ Ja zawsze chorowaoalam na takie cos to chociaz moja córka bedzie miec jakis czas a ja bede mogla na to patrzec

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-25, 19:09   #3202
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ja w 25/26 tc sie dowiedzialam dopiero na 3d.

Ale ktos tu kiedys pisal ze jakas dziewczyna miala badanie zwykle 2d w 22 tc jakos i wykazalo zalozmy ze corka a w 27 to juz byl chlopiec

Olajka, u mnie nie ma tego Groszka heh i musze obejsc sie smakiem, ale mam ryz dmuchany

Na katar zrob sobie inhalacje z majeranku, ja dwa razy dziennie jak robie to szybko mi znika kataros Do miski z woda wsyp lyzke majeranku i wdychaj najlepiej pod recznikiem
Dzięki spróbuje tego sposobu

kretencja no właśnie, tyle rzeczy nie było w tamtych czasach! Nie było też niezdrowej żywności, z mnóstwem konserwantów, co by korciła do zjedzenia.

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Boje się, że moje dziecko może mieć za mało miejsca w brzuszku bo jak w dziewiątym miesiącu coraz ciężej mu się tam ruszać, to w mniejszym brzuchalu ma gorzej A tak na marginesie..to ósmy miesiąc jest od 32 t.c.?

Stary 2010-09-25, 19:11   #3203
kretencja
Zakorzenienie

Olajka, ja wychodzę z założenia, że nie ma się co przejmować za bardzo Wszystko jest dla ludzi, trzeba tylko zachowac zdrowy rozsądek.

Anecka, możliwe, że szare mydło jest znacznie zdrowsze, niż te wszystkie nowoczesne proszki sensitive

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-25, 19:15   #3204
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Przebiegłam tylko wzrokiem, nie mam siły dokładnie czytać

Co do lampki, to piszecie, że będziecie np. kupować takie malutkie do kontaktu... Pomijam kwestię karmienia po ciemku, bo to się pewnie i tak nie da, ale czy dziecko nie może spać w całkowicie zaciemnionym pokoju? Bo sama tak lubię i chciałabym mieć taką możliwość śpiąc z dzieckiem w jednym pokoju...

Jeśli chodzi o proszki do prania dla dzieci, to ja zamierzam kupić jakiś zwykły proszek w wersji Sensitive. Nie róbmy z tych naszych dzieci chorych od samego początku Moja Mama prała wszystko w normalnym proszku, TYM CO BYŁ, bo nie było wyboru (a może w mydle? Nie wiem) i nie mam żadnej alergii skórnej.
W ogóle jak tak czytam te nowe normy, zalecenia, badania to mi włosy dęba stają Jak my się uchowałyśmy wszystkie? Ciuszki miałyśmy prane w tym , co było dostępne, dupki zasypywane zwykłym talkiem, jeździłyśmy wózkami bez atestów, jadłyśmy normalną żywność (nie żadną eko czy dozwoloną od 6 miesiąca życia przez milion atestów) i jakoś wszystko z nami w porządku Cud jakiś?
Jeżeli chodzi o lampkę to Ja muszę znaleźć jakąś na ścianę, która daje niewiele światła, chyba też kupię taki księżyc w Ikea. W czasie spania oczywiście będzie ciemno.

Jeżeli chodzi o proszek to ja tylko na pierwsze prania kupiłam Lovella. Potem będę już prała w normalnym proszku. Moja siostra od początku prała w normalnym proszku i dodawała płynu do płukania i mały nie ma na nic uczulenia. A nasze mamy to prały raczej w mydle lub gotowały dla pewności ubranka ;-) Dzisiaj się już raczej nie gotuje, stąd pewnie delikatniejsze proszki.

A z tym jedzonkiem to też było trochę inaczej. Nie było tyle konserwantów. Moi rodzice np. przez pierwsze trzy lata mojego życia mieszkali na wsi gdzie dziadkowie mieli swoją działkę i na niej uprawiali warzywa i owoce a do tego hodowali kury i świnie, więc jedzenie nie zawierało konserwantów. Mleko piło się prosto od krowy, jaja jadło prosto z kurnika a warzywka i owoce z ogródka. A dzisiaj? Wszystko sztucznie hodowane, dlatego nie dziwię się, że jedzonko dla dzieci musi mieć atest.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
I poszło całe opakowanie Piegusków.. a jeszcze mam jedno, bo po dwa były pakowane. Zbiórka żywności była w sklepei dla dzieciaków biedniejszych.
olajka, ty mało tyjesz to możesz jeść, ale nie rób smaka grubaskom ;-)

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Ja się dowiedziałam w 18tc i tak już zostało
Stary 2010-09-25, 19:22   #3205
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
my dowiedzieliśmy się w 18 tc, a potem potwierdziła się płeć w 22 tc na połówkowym

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 19:23   #3206
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

wcinam kukułki
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 19:23   #3207
kretencja
Zakorzenienie

M25, z jednej strony masz pewnie sporo racji, ale z drugiej - czy to dobrze przyzwyczajać dziecko do specjalnych, wyselekcjonowanych składników, skoro prędzej czy później i tak będzie musiało zacząć jeść nasze "normalne" jedzenie?...
Ja w każdym razie nie zamierzam świrować w tej kwestii

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-25, 19:30   #3208
M25
Zadomowienie

Wiecie co, mam nadzieję, że moja mała nie zmieniła pozycji, ale czuję ją teraz zupełnie inaczej. Pomijając fakty, że jak się rusza to razem z nią dosłownie cały mój brzuch, ale wyczuwam poszczególne części ciała z innej strony brzucha niż wcześniej. Do tej pory była obrócona główką w dół.
Stary 2010-09-25, 19:31   #3209
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Olajka, ja wychodzę z założenia, że nie ma się co przejmować za bardzo Wszystko jest dla ludzi, trzeba tylko zachowac zdrowy rozsądek.

Anecka, możliwe, że szare mydło jest znacznie zdrowsze, niż te wszystkie nowoczesne proszki sensitive
No po dzisiejszym dniu mam wyrzuty, że za dużo tych słodkości na dziś. Jak wstałam zaczęłam dzień od czekolady przecież . Jakoś nie mogłam się opanować

Cholerka, chyba mi bebzolek twardnieje, albo wierci się jakoś tam dzidź.

Stary 2010-09-25, 19:33   #3210
Patrycja_1708
Zadomowienie

Co do proszków to ja akurat kupiłam płyn do prania i płyn do płukania DZIDZIUŚ. Kosztowało mnie to jakos koło 10zł za te dwa produkty wiec tanie było, natomiast juz nastepne pranie bede robiła w normalnym żelu do prania. Kupie jedynie płyn do płukania jakis delikatniejszy i tyle.

A co do lampek to ja sie chyba na taka zdecyduje bo komode bede miała koło łózeczka i na komodzie bym ją postawiła. A ja bede spała zaraz koło łozeczka wiec bedzie pod ręką zeby w nocy zapalić. http://allegro.pl/ikea-grono-lampa-l...238173526.html
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości