"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-25, 15:08   #2011
muron
Zakorzenienie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Dziewczyny, podoba Wam się imię Aniela? Co o nim myślicie?
mnie bardzo, Anielka słodko Ale u mnie niestety nie przeszło:-(

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 15:12   #2012
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Dziewczyny, podoba Wam się imię Aniela? Co o nim myślicie?
mi się kojarzy z osobą "do rany przyłóż" ... podoba mi się to imię, jest takie dla mnie normalne - choć inni pewnie mogą twierdzić że "babciowe"

ja kupuję normalne łóżeczko tzn te większe 140x70 bo chcę mieć na dłużej dla małego a przy okazji bardziej mi się podobają;
a turystyczne też chcę bo do rodziców będę jeździć a i w planach mam na wakacje wyjazd do rodziny więc się przyda tylko teraz szukam jakiegoś konkretnego i niedrogiego łóżeczka turystycznego
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 15:14   #2013
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Co do smoczka, ja czytałam i słyszałam w programie w TV, że owszem można spokojnie podawać dziecku, ale najlepiej wyłącznie do zasypiania (nie jak po prostu dziecko sobie leży czy się bawi) i później go wyjmować jak tylko zaśnie, no i żeby nie podawać go dłużej niż do 6 miesiąca, bo wtedy na pewno nie pokrzywimy ząbków a dziecko nie będzie miało wady wymowy. I tak też zamierzam robić. Ja sama niestety właśnie od smoczka mam krzywy zgryz (nie zęby, ale cały zgryz...) Dziwię się szczerze mówiąc jak widzę smoczki dla 18-miesięcznego dziecka, bo nie wyobrażam sobie 1,5-rocznemu dziecku dawać smoka - wiele psychologów dziecięcych wypowiada się własnie że w takim wieku dziecko jesteśmy już w stanie zainteresować się czymś innym i niepotrzebuje go. Tak przynajmniej czytałam.

anka_bzzz ja też jestem z tych stanikowo uświadomionych i mam obsesję na punkcie dopasowania biustonosza Prawda jest taka że w dobrze dopasowanym miękkim nawet mały biuścik może wyglądać ślicznie i wydawać się większy. Teraz niestety noszę głównie sportowe (czasami co bardziej rozciągliwy normalny) bo mój biust na razie rośnie i boję się zainwestować w większy, żeby za miesiąc znowu nie okazał się zbyt mały. Po urodzeniu na pewno zakupię jakiś dobrze dopasowany do karmienia.

A czy wózek to największa inwestycja? Hm, szczerze mówiąc nas łóżeczko z komodą będzie kosztować ciut więcej. Widziałam sporo x-landerów (całe komplety) na Allegro - używane oczywiście ale w super stanie - za 500-800zł. My od listopada zaczniemy "polować" i jak pojawi się jakiś fajny to kupujemy. Ja cały czas mam wrażenie że mała sie urodzi przed terminem

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Justyna M ja też na początku patrzyłam na te łóżeczka, ale wychodzi mi na to, że są tylko jakieś 100zł (góra!) tańsze niż te drewniane, a czasem w tej samej cenie, w drewnianych dziecko dłużej może spać (przedszkolakowi można wyjąć szczebelki), a materac słyszałam że i tak trzeba dokupić, bo niestety te w tych turystycznych nie nadają się do codziennego użytku a poza tym i tak nie zamierzałabym zabierać na wyjazdy łóżka z domu. Wolę dokupić używane lub nowe tańsze turystyczne żeby mieć na wyjazdy, a do domu mieć normalne drewniane.
gondola mus, bo długo dziecko w nosidełku byc nie powinno, kręgosłup jeszcze nie ukształtowany, a w foteliku jest w pozycji półleżącej nie na płasko
posa tym wspominany deszcz i śnieg, ale w lutym zdarza się że i sniegu nie ma, marzec-kwiecien tez jeszcze gondolka przecież, a niektóre mają tu dzieci lutowe to i do maja dociągną

Ja znalazłam łóżeczko drewniane, z szufladą z łukiem b ładne za 199 zł, 214 z przesyłką (są 3 kolory) i takie bedzie.
te turystyczne to naprawdę powinny byc turystyczne

http://allegro.pl/lozeczko-ola-bialy...231570547.html

NA pewno NIE kupujcie kołyski typu Simplicity, jak nie macie za dużo kasy;-)
Ja od początku nie uważałam tego za dobry pomysł, siostra kupiła, dziecko ma 2 miesiące, nie jest duży, a jest mu nie wygodnie, nic z niej nie widzi i nie chce tam spać.
Ja ją dostanę;-) dla mnie ok bo za free;-) a tylko ok 2 mies. planujemy u siebie w sypialni, potem w swoim pokoju, który jest za ścianą

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-09-25 o 15:23
Stary 2010-09-25, 15:31   #2014
make_up_istka
BAN stały

No my właśnie taką małą drewnianą kołyskę mamy, jeszcze po mnie i całej rodzinie, ale fakt - wystarcza góra na 3-4 miesiące (o ile dziecko jest dosyć małe), bo potem to nawet rączek już nie ma gdzie rozłożyć. Sama bym też takiej nie kupiła, bo to wydatek ok. 150zł, a tak naprawdę ma poza wyglądem niewielki sens, ale skoro mam to OK, cieszę się i mała na początku będzie w niej spała, tym bardziej, że jest na kółkach, więc można do łóżka przysunąć

muron bardzo ładne, takie proste to łóżeczko
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 15:33   #2015
muron
Zakorzenienie

tak samo jak u mnie- dostanę super, oni mają ta Simplicity a to ok 300 zł, za to mozna mieć wypasione łóżeczko z szuflada i biegunami z alle

Stary 2010-09-25, 15:37   #2016
make_up_istka
BAN stały

My mamy taką: http://allegro.pl/sosnowa-kolyska-po...235532680.html tylko sprzed 40 lat ale odnawiana wygląda jak nowa - sosnowa, ale z ciemnymi szczebelkami. Dostaliśmy już razem z pościelą po moich kuzynkach.
Wow, jakie one drogie na Allegro!!!

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-09-25 o 15:41
Stary 2010-09-25, 15:45   #2017
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość
a którego roku urodził się Twój synek ? bo mój też z 20 stycznia 2006
co do wózka to jak najbardziej gondola jest potrzebna ,wprawdzie krótko ale mimo wszystko niezbędna.
Wiecie co dobrze jest kupić wózek popularny ,np. jak x-lander ponieważ później łatwo go sprzedać i zwykle około 50 % ceny można odzyskać .
Spacerówka dobrze żeby rozkładała się na płasko wtedy szybciej możemy malucha w niej wozić.

natomiast ja mam dylemat co do łóżeczka bo nastawiłam się na turystyczne http://allegro.pl/markowe-lozeczko-t...245871453.html

ale teraz się zastanawiam czy ten I poziom skoro jest podwieszany ,to czy nie będzie się gibał na wszystkie strony a przede wszystkim ten materacyk który tam jest pewnie jest cieniutki i sztywny .W sumie mogę dokupić materac i tam włożyć już sama nie wiem .Najlepiej chyba jak zobaczę takie łóżeczko zanim kupię i sprawdzę sama
moj jest mlodszy 20 styczeń 2009

x-landera polecam bo mamy choc dosc ciężki do wnoszenia

łóżeczko turystyczne dla mnie to tylko okazjonalnie.... juz chyba wolalabym by dziecko(niemowle) spalo w wozku niz w turystycznym na codzien tam bynajmniej nie martwilabym sie o jego kręgosłupik malutki
ale to moje zdanie
Stary 2010-09-25, 15:50   #2018
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
moj jest mlodszy 20 styczeń 2009

x-landera polecam bo mamy choc dosc ciężki do wnoszenia

łóżeczko turystyczne dla mnie to tylko okazjonalnie.... juz chyba wolalabym by dziecko(niemowle) spalo w wozku niz w turystycznym na codzien tam bynajmniej nie martwilabym sie o jego kręgosłupik malutki
ale to moje zdanie
moje tez;-)
my tez nie chciałybysmy spać na łóżku turystycznym
Tak jak nie ma porównania miedzy normalnym z materacem, a rozkładaną kanapą
ale mi babcia zapakowała siaty;-) Miodek, jajka od kury ( nie mieszkamy na wsi, wręcz odwrtotnie, ale sąsiadka w domu obok ma;-)polędwice wołowe, warzywka, owocki, zupa, kiełbaski..... nawet cukierki i ciasteczka. Chyba nigdy od niej nie wyszłam z pustymi rekami. Inaczej umiera z żalu

Stary 2010-09-25, 16:03   #2019
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
moje tez;-)
my tez nie chciałybysmy spać na łóżku turystycznym
Tak jak nie ma porównania miedzy normalnym z materacem, a rozkładaną kanapą
ale mi babcia zapakowała siaty;-) Miodek, jajka od kury ( nie mieszkamy na wsi, wręcz odwrtotnie, ale sąsiadka w domu obok ma;-)polędwice wołowe, warzywka, owocki, zupa, kiełbaski..... nawet cukierki i ciasteczka. Chyba nigdy od niej nie wyszłam z pustymi rekami. Inaczej umiera z żalu
Babcie już tak jaką.. Moja nie rozumie, że ktoś jest najedzony.. tylko wciska obiadek..:p
To łozeczko, które pokazałaś jest super. I jestem w kropce. Bo znalazłam na innej aukcji, które mi się podoba.. ale to jest też ładne i ma szufladę! http://allegro.pl/biale-lozeczko-120...224357314.html Nie wiem czemu, ale uparłam się na białe łóżeczko. Nie wiem jak będzie wyglądać z innymi meblami, ale strasznie mi się białe podobają!

Ja jestem przeciwniczką turystycznych łóżeczek. Chociażby z tego powodu, że cena jest porównywalna do drewnianego, ale trzeba dokupić dodatkowo materacyk.. Poza tym one są dla mnie kiczowate.. Nie wiem czemu. Ja podobno dostane turystyczne. będzie stało u moich teściów.. Zobaczymy.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 16:12   #2020
make_up_istka
BAN stały

Ja też dostanę używane po dwójce dzieci (ale też tylko na wyjazdach i u dziadków), będzie stało u moich rodziców. Zamierzam też do domu kupić siatkowy kojec (taki min. 100x100cm) ale to jak juz mała będzie się chociaż czołgać, zeby mogła się bawić w salonie - są tam schody na dół, wiec nie będę jej mogła zostawić ani na chwilę samej na ziemi.
Stary 2010-09-25, 17:13   #2021
marleen32
Rozeznanie

Ja z poczatku chcialam kupic turystyczne lozeczko, na krotkie wyjazdy i drzemki w czasie dnia (jak dziecko skonczy pol roku), ale uznalam, ze bez sensu, wlasnie ze wzgledu na kregoslup, na krotkich wyjazdach moze spac z nami, a do rodzicow jak pojedziemy to bedzie mialo 6-7 miesiecy, kupie wiec normalne lozko z barierka co by malenstwo nie wypadlo, ewentualnie przespi sie z nami, my tam mamy szerokie.
Co dop nosidelek i skrzywien kregoslupa, to zalezy jakie nosidelko sie kupi, sa testowane dla dzieci od 0 miesiecy wlasnie, ale tez inwestycja nie mala, bo one ponad 100 Euro kosztuja, ja sie jednak zdecyduje, nawet jak wozek z gondola kupie, bo co jak male nie bedzie chcialo byc w wozku?, a do szkoly z dziewczynkami chodzic musze, czy tego chce czy nie.
Mlodsza tez miala super wyprofilowane nosidelko, i jej kregoslup ok jest .
Poza tym na poczatku malenstwo bedzie spalo w domu w koszu mojzesza.
Ja raczej nie bede werandowac, jak bede sie czula ok, to juz na drugi dzien po wyjsciu ze szpitala idziemy na pierwszy spacer, tak samo z dziewczynkami robilam.
Chyba ze bedzie cos nie tak, wtedy moze na balkonie poweranduje.
Smoczki hmm, nie kupie, zobacze najpierw w szpitalu, czy bedzie chcialo smoczek, bo moje obie byly bezsmoczkowe, pielegniarki probowaly wciskac , ale nic to nie dalo, choc ja bym wolala zeby smoka ciaglo, niz z moich piersi smoka robilo jak siostrzyczki .
Ale tu smoczki moge spokojnie na poczatek w szpitalu kupic, jak bedzie mlode chcialo, a potem meza po jakis wysle, bo dziewczynkom nakupilam, a pozniej nowe wyrzucalam.
A, ze zgryzem nie ma to nic wspolnego, moje obie bezsmoczkowe, starsza rowne zabki, mlodsza krzywe, ze szok.
Obie karmione naturalnie, a problemow z zebami i tak nie uniknely, mimo higieny, ograniczonej ilosci slodyczy potem etc..
Czyli wszystko geny jednak, na szczescie dentysty sie nie boja, wiec jest ok
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 17:49   #2022
Justine1988
Zadomowienie

Hej dziewczyny.Jak mija dzionek/?? ja dzis dałam czadu...strasznie bola mnie nogi...od rana porzadki , pranie potem wymyslilam sobie gołabki...tak dawno nie jeadlam..narobilam wielki gar..porozdaje rodzince a reszte zamroze...w sumie jak bedzie co.... bo zaraz bede miala gosci...upieklam tez ciacho...super przepis na kruchy jablecznik jak ktoras chce przepis dajcie znac..naprawde wychodzi ekstra i szybko sie robi..

Mój mężulek wczoraj dał mi do myślenia...mieliśmy postanowione, że córeczce damy na imie Nadia i tak zostaje a chłopcu Krystian, a mój mąż wczoraj stwierdził, że Jakub bardziej dla synka mus ie podoba.. i teraz tak sie zastanawiam..mam jeszcze na to sporo czasu..mi sie bardziej podoba Krystian..a Wam???Kubusiów jest dużo, poza tym moja kolezanka ma psa Kubę
Postaram sie Was teraz troche nadrobic

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 17:56   #2023
marleen32
Rozeznanie

Ja mam siostrzenice Anielke
Fajna dziewczyna zdolna bardzo i madra, a imie do niej super pasuje .
No i urodziwa nieskromnie mowiac.
Co do Jakuba i Krystiana, mi sie oba te imiona podobaja, choc psa Kube tez mielismy, ale mimo to Kuba, Kubus sliczne imie jest.
Jakbym miala jednak z tych dwoch wybierac, to wlasnie ze wzgledu na to, ze psa mielismy, bylby Krystian .
Ja, tez dzis na obrotach caly dzien, umylam okna, wypralam firany, polowe rozwiesilam, druga zaraz zrobie, zrobilam obiad, bylam na zakupach (ale malutkich, bo wczoraj wieksze zrobilam), na basenie, i tak dzionek zlecial.
Zostalo mi jedno okno umyc, i firany z sypialni wyprac, wyprasowac plus zawiesic
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 18:02   #2024
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Ja cale życie marzylam o Kubusiu... ale tesciowa tak psa nazwala, pies zdechl 2 lata temu czy nazwac tak dziecko czy nie
Stary 2010-09-25, 18:10   #2025
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Babcie już tak jaką.. Moja nie rozumie, że ktoś jest najedzony.. tylko wciska obiadek..:p
To łozeczko, które pokazałaś jest super. I jestem w kropce. Bo znalazłam na innej aukcji, które mi się podoba.. ale to jest też ładne i ma szufladę! http://allegro.pl/biale-lozeczko-120...224357314.html Nie wiem czemu, ale uparłam się na białe łóżeczko. Nie wiem jak będzie wyglądać z innymi meblami, ale strasznie mi się białe podobają!

Ja jestem przeciwniczką turystycznych łóżeczek. Chociażby z tego powodu, że cena jest porównywalna do drewnianego, ale trzeba dokupić dodatkowo materacyk.. Poza tym one są dla mnie kiczowate.. Nie wiem czemu. Ja podobno dostane turystyczne. będzie stało u moich teściów.. Zobaczymy.
no ja koniecznie chcę szufladę, bo to zawsze schowek więcej, a nie chcę łóżeczka za 400 stówy to tylko tamto;-)

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
no ja koniecznie chcę szufladę, bo to zawsze schowek więcej, a nie chcę łóżeczka za 400 stówy to tylko tamto;-)
u mnie tez pasła Nadia, ale mnie się wydaje zbyt nienaturalne w PL.Może przesadzam? Pola mi się podoba, ale jakby nie było jest skrótem od Apolonia, choć Pola Negri była, to hm...nieee;-)
Chciałam Lilianę, Anielkę, Milenę- zadne nie przeszło. A Lilka tak mi się podoba, buuu

Podoba mi się Julianna, nie Julia, ale Julek w sumie mnóstwo. A do tego mam nieciekawe konotacje;-)

Hankę akceptują wszyscy, ale chciałam coś bardziej oryginalnego, ale "normalnego".
Co z tego jak TXowi nic się nie podoba.

O podoba mi się Karolina, ale jak słyszę Karolinka to mnie trzepie

Stary 2010-09-25, 18:16   #2026
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość

natomiast ja mam dylemat co do łóżeczka bo nastawiłam się na turystyczne http://allegro.pl/markowe-lozeczko-t...245871453.html

ale teraz się zastanawiam czy ten I poziom skoro jest podwieszany ,to czy nie będzie się gibał na wszystkie strony a przede wszystkim ten materacyk który tam jest pewnie jest cieniutki i sztywny .W sumie mogę dokupić materac i tam włożyć już sama nie wiem .Najlepiej chyba jak zobaczę takie łóżeczko zanim kupię i sprawdzę sama
ja chciałam właśnie takie turystyczne ale dostalismy szczerbelkowe wiec grzech nie wziąć ale znajomi mieli i bardzo chwalili, dokupili tylko materac a i tak wyszło taniej niz szczebelkowe bo nie musieli dokupowac ochraaniacza, przewijaka ani torby podrecznej na pieluszki acha i najważniejsze dziecko nie ma wcale problemów z kręgosłupem bo łóżeczko było stabilne, twarde. To nie wygląda wcale jak kojec do zabawy czy łózko polowe tylko jest stabilne w środku przede wszystkim

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 18:28   #2027
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
ja też mam wózek z gondolą, bo dziecko w spacerówce można wozic dopiero jak zacznie siedziec, nie wyobrażam sobie nie chodzic z nim wcześniej na spacer, nawet w zimie...poza tym tak jak piszecie, foteliki do samochodów są ok ale na ładną wiosnę, a nie na zimę...nie wiem gdzie, może tutaj, czytałam o tym, że mamy na samym początku przyzwyczajają dziecko do niskich temperatur wystawiając je w gondoli i w ubraniu jak na spacer (kombinezon, czapka, rękawiczki,...) na balkon, najpierw na 5 minut kilka razy, potem na 10-15, a potem to na spacer Wydaje mi się to dobrym pomysłem....a co Wy myślicie??

Dziewczyny, jakie macie zdanie na temat smoczków?? Ja zawsze byłam przeciwniczką, uważałam, ze to zbędne, po co uczyc dziecka tego, co będziemy niedługo oduczac...ale ostatnio spotkałam się z koleżanką, która ma ośmiomiesięczną córeczkę i nie daje jej smoczka wcale, ale mała ciągle ssie kciuk więc teraz się zastanawiam
Jestem "za" jesli chodzi o przyzwyczajanie dziecka do niskich temperatur. Tez najpierw bede dzieciątko wsytawiac na troszke na balkon dopiero pozniej spacerek, mozna w ten sposob zahartowac dzidzie.
A co do smoczka...moje dziecko bedzie ssało smoczek...oczywiscie nie za dlugo bo potem moga pojawic sie wady zgryzu u dziecka..ale na poaczatku tak mysle do 7/8 miesiecy. Mam tez znajomych, ktorzy byli przeciwni smoczkom i ich córka nie ssała, ale tak jak mówisz zasypiajac ssała kciuk.I moja kooezanka musiala mala czesto przy piersi trzymac,,nie jadla tylko tak sobie ssala i zasypiala wiec to dziecko uspokaja, skoro dzieci ktore nie ssaja smoczka ssaja kciuk to znaczy ze maja taka potrzebe. I tez przyznam dla własnej wygody moje dziecko bedzie ssało smoczek...zawsze to łatwo uspokaja dziecko i pomaga w zasypianiu.Dziecko nie bedzie takie uzaleznione od ssania piersi 24 h/ na dobe prawie;-)

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
Ja cale życie marzylam o Kubusiu... ale tesciowa tak psa nazwala, pies zdechl 2 lata temu czy nazwac tak dziecko czy nie
Heheh widze ze sporo tych psów, które wabia sie.."Kuba"...
Jakos do mnie Ktrystian bardziej przemawia..i chyba nie ustapie mężowi

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

u mnie tez pasła Nadia, ale mnie się wydaje zbyt nienaturalne w PL.Może przesadzam? Pola mi się podoba, ale jakby nie było jest skrótem od Apolonia, choć Pola Negri była, to hm...nieee;-)
Chciałam Lilianę, Anielkę, Milenę- zadne nie przeszło. A Lilka tak mi się podoba, buuu

Podoba mi się Julianna, nie Julia, ale Julek w sumie mnóstwo. A do tego mam nieciekawe konotacje;-)

Hankę akceptują wszyscy, ale chciałam coś bardziej oryginalnego, ale "normalnego".
Co z tego jak TXowi nic się nie podoba.

O podoba mi się Karolina, ale jak słyszę Karolinka to mnie trzepie
Ja bardzo lubie takie rzadkie , oryginalne imiona. dlatego nasza córeczka będzie Nadia. A u Ciebie widze, nie mały problem, masz sporo propozycji i żadna nie przypasowałą TŻ-towi???
A jak zdrobnienie do Karoliny, Karolinka Cie odrzuca...to radze od razu zrezygnowac z tego imienia..bo te zdrobnienie bedziesz czesto slyszala...na dzieci mowi sie zdrobniale...hehe a swoja droga ciekawe jak zdrobnic.Nadia albo Krystian..moja mała siostra mowi do brzuszka "Nadyjka" mimo ze jeszce plci nie znamy...A Krystian to może krystek...ale nie ładnie..Krystianek poprostu

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 18:29   #2028
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
ja chciałam właśnie takie turystyczne ale dostalismy szczerbelkowe wiec grzech nie wziąć ale znajomi mieli i bardzo chwalili, dokupili tylko materac a i tak wyszło taniej niz szczebelkowe bo nie musieli dokupowac ochraaniacza, przewijaka ani torby podrecznej na pieluszki acha i najważniejsze dziecko nie ma wcale problemów z kręgosłupem bo łóżeczko było stabilne, twarde. To nie wygląda wcale jak kojec do zabawy czy łózko polowe tylko jest stabilne w środku przede wszystkim
co się komu podoba takze
Mnie łóżeczko z materacem i szufladą wyniesie ok 280 zł
posciel 14 el jest prezentem
a torba na pieluszki i przybornik, są w tym zestawie sliczne i sa elementem wystroju

Mnie tez nie przekonuja turystyczne. Ja tam tylko po przynajmniej 300 zł widziałam, wiec nie wiem w czym tansze;-)

Już widzę , że sa tansze;-)

Ale mnie się niezbyt podobają, a na pewno by mi nie pasowało, bo trochę retro będzie

A co o tej Poli myslicie?

Ja tak chciałam milenę. Jak w Baśni Braci Grimm "O dziewicy Milenie"

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-09-25 o 18:34
Stary 2010-09-25, 18:53   #2029
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

U mnie było "Albo Pola, albo Grzegorz"
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 19:27   #2030
Supernovaja
Raczkowanie

dziewczyny witam sie szybciutko, bo czas goni, a jestesmy u mojej mamy, aktualnie remont nas pochłonął ( finansowo też), w dodatku kamienice nam odnawiają i nie mamy neta i dopiero od pazdziernika inna firma ma sie podjac załozenia, wiec nie piszcie zbyt duzo, błagam, bo nie nadrobie

u nas wszystko dobrze, mały kopie coraz mocniej, na tatusia reaguje bardziej niż na mamusie, jakis fenomen :P albo mnie sie tak wydaje bylismy na usg z tydzien temu, mały ważył wtedy 270gram, jajca wystawił wzorowo, za to buźke zastawił i nie dał sie przez pol godziny panu doktorowi reszte opisze po powrocie do wirtualnego pozdrawiamy cieplutkoooo
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 19:44   #2031
make_up_istka
BAN stały

muron śliczne te wszystkie dziewczęce imiona (Anielka - boskie! Pola też śliczne). A co do Krystiana i Kuby - mnie niestety Kuba nie kojarzy się zbyt dobrze, bo znam jedno bardzo nieznośne dziecko o tym imieniu (które często u nas gości...) i jakoś mnie od tego imienia odrzuca Poza tym faktycznie ostatnio jest masa Kubusiów.

Mnie do łóżeczka turystycznego nie przekonuje torba na pieluchy ani ochraniacze, bo można je spokojnie uszyć samemu (ja torby na pieluchy nie będę mieć, tylko pudełko) i wychodzi ładnie A te tańsze łóżeczka turystyczne (za ok 150zł) niestety okazują się nietrwałe (choć znajomi używali go tylko turystycznie, okazjonalnie)

Aha, szuflada w łóżeczku podobno faktycznie bardzo się przydaje - ciocia trzymała tam zawsze zapasy pieluszek, ręczniczki, kocyki i wszystkie rzeczy które nie musiały leżeć na wierzchu.

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-09-25 o 20:24
Stary 2010-09-25, 20:47   #2032
muron
Zakorzenienie

Cytat:
muron śliczne te wszystkie dziewczęce imiona (Anielka - boskie! Pola też śliczne). A co do Krystiana i Kuby - mnie niestety Kuba nie kojarzy się zbyt dobrze, bo znam jedno bardzo nieznośne dziecko o tym imieniu (które często u nas gości...) i jakoś mnie od tego imienia odrzuca Poza tym faktycznie ostatnio jest masa Kubusiów.

Mnie do łóżeczka turystycznego nie przekonuje torba na pieluchy ani ochraniacze, bo można je spokojnie uszyć samemu (ja torby na pieluchy nie będę mieć, tylko pudełko) i wychodzi ładnie A te tańsze łóżeczka turystyczne (za ok 150zł) niestety okazują się nietrwałe (choć znajomi używali go tylko turystycznie, okazjonalnie)

Aha, szuflada w łóżeczku podobno faktycznie bardzo się przydaje - ciocia trzymała tam zawsze zapasy pieluszek, ręczniczki, kocyki i wszystkie rzeczy które nie musiały leżeć na wierzchu.
włąśnie szuflada ma być na zapas pieluch i takie rzeczy mamy dużą szafę na ubrania i przybory i pewnie stolik+przewijak z półką z Ikei drewniany

Ja jak moge to mam szuflady, pudła- tak żeby wszystko było pochowane

i szuflada musi być

Stary 2010-09-25, 20:59   #2033
Jessy_
Raczkowanie

Moja znajoma odchowała już jedno dziecko w łóżeczku turystycznym a teraz śpi tam drugi jej maluch i ona sobie strasznie je chwali. Ja osobiście nie jestem przekonana bo jak sama nazwa wskazuje dla mnie powinno to być tylko łóżeczko okazjonalne a nie na co dzień a do tego jakoś nie za bardzo pasują mi wizualnie. Nam jak na razie najbardziej do gustu przypadło to z misiem z drewexu: http://drewex.com/popup.php?url=http...ment/501-2.jpg
ale z zakupem jeszcze się wstrzymujemy trochę więc może jeszcze będzie zmiana decyzji

aaa... i zaczęły u mnie wreszcie się klarować propozycje imion - na razie wiodące to Tymek
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 21:51   #2034
Stokrotka81
Wtajemniczenie

dziewczyny taka rada co do łóżeczek z szufladami... zwracajcie uwage na to zeby pokrywa szuflady byla bezposrednio na niej... bo w wiekszosci jest z 5 cm nad szuflada i strasznie sie tam kurzy w drewexach napewno jest nad szufglada z 5 cm... i mimo ze mi si e podobalo to z tego powodu odpadlo
Stary 2010-09-25, 22:08   #2035
make_up_istka
BAN stały

muron to Ty masz tak jak ja - ja kocham pudła i pudełka, żeby wszystko było pochowane. TŻ już nie może na nie patrzeć

Jessy my prawdopodobnie kupujemy właśnie to łóżeczko plus do tego do kompletu komodę z przewijakiem i regał z półeczkami.
Stary 2010-09-26, 07:36   #2036
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
ja przy pierwszym dziecku miałam łóżeczko turystyczne i nie zamieniłabym go na drewnianie... Teraz będzie spało w nim drugie dziecko. Oczywiście dokupiliśmy do tego materacyk gryka pianka kokos. Moje dziecko nigdy sie nie uderzyło o szczebelki a upadków było mnóstwo przy probach wstawania. A poza nie podobają mi się ochraniacze i baldachimy To takie moje prywatne zdanie

Cytat:
co się komu podoba takze
a torba na pieluszki i przybornik, są w tym zestawie sliczne i sa elementem wystroju

Mnie tez nie przekonuja turystyczne. Ja tam tylko po przynajmniej 300 zł widziałam, wiec nie wiem w czym tansze;-)

Ale mnie się niezbyt podobają, a na pewno by mi nie pasowało, bo trochę retro będzie

Pola podoba mi się bardzo Bardzo chciałabym dać córci na imię Apolonia albo Emilka albo Adrianna niestety Tż żadnego nie akceptuje....
Stary 2010-09-26, 08:44   #2037
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
Moja znajoma odchowała już jedno dziecko w łóżeczku turystycznym a teraz śpi tam drugi jej maluch i ona sobie strasznie je chwali. Ja osobiście nie jestem przekonana bo jak sama nazwa wskazuje dla mnie powinno to być tylko łóżeczko okazjonalne a nie na co dzień a do tego jakoś nie za bardzo pasują mi wizualnie. Nam jak na razie najbardziej do gustu przypadło to z misiem z drewexu: http://drewex.com/popup.php?url=http...ment/501-2.jpg
ale z zakupem jeszcze się wstrzymujemy trochę więc może jeszcze będzie zmiana decyzji

aaa... i zaczęły u mnie wreszcie się klarować propozycje imion - na razie wiodące to Tymek
a jako Tymon czy Tymoteusz?

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
muron to Ty masz tak jak ja - ja kocham pudła i pudełka, żeby wszystko było pochowane. TŻ już nie może na nie patrzeć

Jessy my prawdopodobnie kupujemy właśnie to łóżeczko plus do tego do kompletu komodę z przewijakiem i regał z półeczkami.
jestem wstrętna, piloty w rządku, poduszki na kanapie ładnie, kocyk w kostkę, nie mam bibelotów, poza 1 zdjęciem i głowa buddy drewnianą wielka;-)jakimś świecznikiem ipoduchami;-) Na wierzchu to mają byc książkiBałąganu nie trawię. Ale TŻ też, więc luz.
Ale jak byłam mała to byłam megabałagniara- w półkach na wcisk, spleśniałe kanapki w plecaki, reklamówki z BAARDZO przydatnymi rzeczami za całym łóżkiem. Mama często pilota robiła;-)

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
ja przy pierwszym dziecku miałam łóżeczko turystyczne i nie zamieniłabym go na drewnianie... Teraz będzie spało w nim drugie dziecko. Oczywiście dokupiliśmy do tego materacyk gryka pianka kokos. Moje dziecko nigdy sie nie uderzyło o szczebelki a upadków było mnóstwo przy probach wstawania. A poza nie podobają mi się ochraniacze i baldachimy To takie moje prywatne zdanie

Pola podoba mi się bardzo Bardzo chciałabym dać córci na imię Apolonia albo Emilka albo Adrianna niestety Tż żadnego nie akceptuje....
i tu problem bo Pola tak, ale Apolonia- nieee, tym bardziej, że z nazwiskiem głupio wygląda, a na to tez patrzymy

Stary 2010-09-26, 09:27   #2038
s_a_j
Rozeznanie

Witam wszystkie Panie

Pogoda buuu, mgła, mgła, mgła!

Co do łóżeczek, to my kupiliśmy drewniane, też z szufladą i wyjmowanymi szczebelkami, ma możliwość też wkręcenia kółeczek jeśli chce się przestawiać np. na noc do łóżeczka mamusi. Jeśli nie ma takiej potrzeby to kółeczek (są blokowane) nie trzeba w ogóle wkręcac. Za całość zapłaciliśmy ok 300 zł.

Ja co prawda czekam na synka, imię wybrane od dawna (Michał), ale tak ostatnio rozmyślałam nad imionami dziewczęcymi, stąd pytanie o Anielkę. U nas miała być Lena, ale teraz ta Aniela mnie tak urzekła No cóż, jeszcze jednego nie urodziłam a już następne planuję, trzeba przystopować hehehe

Wczoraj dużo siedziałam na forum i grzebałam w wątkach o wózkach, ponieważ nie podjęliśmy z mężem tej jednej ostatecznej decyzji. Najbardziej przekonuje mnie Implast Bolder Ecoline, większość opinii mają bardzo pochlebnych, poza tym strasznie (wiem,, ten argument to czysta próżność) ale to strasznie mi się podobają, te żywe kolorki, dla mnie bomba. Ale nowy komplet to wydatek ok 2 tys. Jak dla naszego budżetu to dużo, raczej rodzina nam nie pomaga, mąż tylko pracuje, ja dopiero studia skończyłam i nie zdążyłam do pracy pójść a tu już w 6 miesiąc wchodzę Tak więc na wszelki wypadek, gdyby nam finanse nie pozwoliły, to jeszcze rozglądam się za jakimś sporo tańszym, czytałam na forach o Mikado Boston, jedni chwalą, inni nie, ale wózek też bardzo ładny, zrobił na mnie pozytywne wrażenie, muszę jeszcze go odnaleźć z sklepie, żeby zobaczyć, czy wygodny, czy dobrze się prowadzi. No i jest o połowę tańszy od Boldera.

Ojojoj ale się rozpisałam Ale uwielbiam tu do Was zaglądać i czytać każdej przemyślenia, czy to na temat imion czy łóżeczek turystycznych Buziaki na niedziele dla każdej z osobna
s_a_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 10:16   #2039
mysiopez
Zadomowienie

Dzień Dobry niedzielnie;D

Nie posłuchałam Was w piątek i nie poszłam do lekarza, i teraz mam za swoje. Kaszel doprowadza mnie do szewskiej pasji! Czekam na jutrzejszy dzień i z rana lece do lekarza. Może jednak ten antybiotyk nie zadziałał i coś mi weszło na płuca?

Co do wózka, to ja jestem na etapie nerwów na sprzedawców z allegro w sklepie coś innego - na all coś innego, a nazwa ta sama.. bez komentarza..

A łózeczko - moje 3 kuzynki miały łózeczka turystyczne i mówią, że nie zamieniłyby ich na żadne inne. Ja nie mogę się do nich jakos przekonać. Teraz podoba mi się łozeczko, które muron pokazała..

Nie piszcie dzis dużo:P bo cały dzień mnie nie będzie.

Pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 10:22   #2040
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)

anka_bzzz ja też jestem z tych stanikowo uświadomionych i mam obsesję na punkcie dopasowania biustonosza Prawda jest taka że w dobrze dopasowanym miękkim nawet mały biuścik może wyglądać ślicznie i wydawać się większy. Teraz niestety noszę głównie sportowe (czasami co bardziej rozciągliwy normalny) bo mój biust na razie rośnie i boję się zainwestować w większy, żeby za miesiąc znowu nie okazał się zbyt mały. Po urodzeniu na pewno zakupię jakiś dobrze dopasowany do karmienia.

A czy wózek to największa inwestycja? Hm, szczerze mówiąc nas łóżeczko z komodą będzie kosztować ciut więcej. Widziałam sporo x-landerów (całe komplety) na Allegro - używane oczywiście ale w super stanie - za 500-800zł. My od listopada zaczniemy "polować" i jak pojawi się jakiś fajny to kupujemy. Ja cały czas mam wrażenie że mała sie urodzi przed terminem
(...)
Ja jeśli chodzi o staniki jestem nieco skrzywiona, bo nie trawię jak kobieta w lecie w obcisłej bluzce ma biust na brzuchu. To lepiej niech już sobie w ogóle stanik daruje. Niestety dobrze dopasowane są drogie. Póki co ja noszę stare z przedłużkami, bo mi szkoda inwestować, ale pewnie w grudniu zaszaleję i jakiś "karmnik" kupię.

Co do wózka - u nas wychodzi najdrożej. Komoda ma być za 500 zł, ale na razie musimy się wstrzymać, a łóżeczko zapewne moi rodzice będą nam chcieli sprezentować. Dlatego mi z tym wózkiem nie jest spieszno...

Cytat:
co się komu podoba takze

Wiesz, mi Milena się raczej z piosenką Nosowskiej kojarzy.

Moja córka (jeśli okaże się córką ), to będzie Alicja Apolonia (po babci TŻa), mi s kolei zdrobnienie Pola się średnio podoba (ale to już tak jest, że jak się znało osobę o tym imieniu, która raczej do miłych nie należała, to można się uprzedzić). Poza tym wydaje mi się, że można spokojnie dać dziewczynce Pola, nie Apolonia.

Mi turystyczne łóżeczko nie będzie pasowało do sypialni i koniec. Nie chcę takiego plastiku. Co innego, jeśli faktycznie za turystyczne służy.

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość

Czy Drewex ma może stronę internetową? Bo coś czuję, że nasze łóżeczko będzie tej firmy...

Cytat:
a jako Tymon czy Tymoteusz?

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

jestem wstrętna, piloty w rządku, poduszki na kanapie ładnie, kocyk w kostkę, nie mam bibelotów, poza 1 zdjęciem i głowa buddy drewnianą wielka;-)jakimś świecznikiem ipoduchami;-) Na wierzchu to mają byc książkiBałąganu nie trawię. Ale TŻ też, więc luz.
Ale jak byłam mała to byłam megabałagniara- w półkach na wcisk, spleśniałe kanapki w plecaki, reklamówki z BAARDZO przydatnymi rzeczami za całym łóżkiem. Mama często pilota robiła;-)

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

i tu problem bo Pola tak, ale Apolonia- nieee, tym bardziej, że z nazwiskiem głupio wygląda, a na to tez patrzymy
Kurcze, a ja taka bałaganiara. Ale staram się z tym walczyć. A pudełka i kuferki uwielbiam! I bibeloty też mi przeszkadzają. Jedyne, co mam to jakieś wazony i dwa świeczniki.

U mnie dziś brzydko. Nie wiem, jestem jakaś rozlazła, wczoraj cały dzień u rodziców przesiedziałam i teraz mam lenia.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Edit: Już znalazłam Drewex, są z mojej okolicy, więc spokojnie sobie pooglądam, co tam mają
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości