|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
ojj uwielbiam
ale one mają spiryt (ale nie z płynnym nadzieniem) M25 i to mnie martwi trochę, że mało tyję a Wy to czujecie, że np. brzuch macie cięższy? Bo jak dziecko waży ponad dwa kiloski to chyba czuć w samym brzuchu, że cięższy się zrobił? Albo jak się z boku na bok przekrecacie. Bo ja nie czuje nic, żeby ciężej czy coś
|
#3212 |
|
Dragonfly
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
ja kupie orzechy piorace i w nich bede prac
![]() Zleklam sie dzis,bo poszlam sama na spacer i jak wracalam do brzucha,to stwardnial mi caly brzuch tak jakby ktos mnie nagle gorsetem zacisnal,uczucie poszlo az do dolu..to chyba byl skurcz prawda? i chwile mnie to trzymalo
|
|
#3213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3216 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tylko na chwile niestety nie nadrobie
bylam z malym na tym zabiegu usuniecia znamienia. Wszystko ok |
|
|
|
#3217 |
|
Zadomowienie
|
|
#3218 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Jak siedze to mam juz brzuch miedzy nogami
![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- zżarłam już |
|
|
|
#3220 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A póki co dzisiejsza wątroba jakoś poszła. ![]() Cytat:
Na brzuszku ani jednego. Za to na piersiach... ![]() Cytat:
Ja jeszcze w ogóle nie wiem który proszek kupię. Co sądzicie o Jelp? I te lampki - jakie słodkie.
|
|||
|
|
|
#3221 |
|
Raczkowanie
|
Sysusia- to ja w takim razie poprosze o ksiazke. Moge Ci maila na priva wyslac
???Slyszalam, ze nad przewijak dobra jest lampa grzejaca, bo malenstwu jest zimno, chcialam taka kupic, ale nie wiem gdzie A dzisiaj rozebralam wozek na czesci pierwsze i wszystko co tylko sie dalo wypralam, boje sie tylko jak ja to zloze, zagonie chyba Tz W czasie ciazy wyroslo mi mnostwo pieprzykow i piegow na calym ciele, tez tak macie ??? Podobno na chlopca tak sie dzieje. Ja wlasnie po cieplutkim prysznicu, w lusterku wygolilam ladnie pod brzuszkiem ........ a jak po wszystkim zobaczylam, to niezlego irokeza sobie tam na dole zrobilam a w czwartek ide do lekarza, jak ja mu sie pokaze ciekawe co u Kootek, moze ja juz maluszka w domu ??? i nie moze sie nim nacieszyc. |
|
|
|
#3222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, ze nie miedzy uszami ![]() Moja cycki przynajmniej teraz oparcie maja na brzuchu DObra wcielam tez ryz, ale nie caly. Jestem juz naprawde najedzona, moge sie polozyc i obejrzec film a potem boks.. ha beda sie chlopaki prac
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
M25, zamierzam, może nawet dłużej
Mąż znowu wierci w ścianie, żeby listwy przypodłogowe przykręcić. Ciekawe kiedy sąsiedzi wystąpią o naszą eksmisję
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-25 o 20:15 |
|
|
|
#3225 |
|
Zadomowienie
|
Moja mała ma ostatnio często czkawkę i martwi mnie to, że czuję podskoki na górze brzucha a kiedyś czułam na samym dole
|
#3226 |
|
Zadomowienie
|
Weronisia wiem lekarze czasem za duzo gadaja...ale mi nie powiedział to jeden lekarz a z 5 ktorzy mnie tam oglądało...
Pozatym ja tam juz ostatnio nie miałam prawie szyjki no i rozwarcie na 2-3cm ktore powiekszyło sie w ciagu 4 dni z opuszcza czy cos takiego i czuje ze caly czas to rozwarcie postepuje...a ten śluz to nie dokońca w sumie u mnie wyjaśnione bo wylądowałam w szpitalu ostatnio z podejrzeniem sączących sie wód niestety musiałam zostać na obserwacji ale i tak w sumie nic konkretnego sie nie dowiedziałam tylko dostawałam kroplówki i antybiotyki... Liści malin jeszcze nie pije za mam zamiar od poniedziałku jak dotrwam heh chociaż z dnia na dzień czuje sie coraz gorzej i dzis popuchłam cała jak nigdy w tej ciąży i chodzic to juz prawie nie potrafie jakbym miała kamień miedzy nogami heh jutro wkleje zdjęcie brzucha bo obnizył mi sie...ale co ja tam bede gadać poprostu czuje że to juz niedługo...Urodze to sie Wam pochwale heh a jak nie to bede kwitnąć do tego terminu tylko że potem to bede miała na 100% cesarke...;/Marta nasz maluch na czwartkowym usg miał 3 kg i ok 52cm ale to napewno nic dokładnego heh dokładnie to sie dowiemy jak już wyjdzie z domku ![]() ![]() M25 nie martw sie że mała ma często czkwake to dobrze ćwiczy sobie wtedy płucka takmi lekarz powiedział moj teraz to ma chyba z 5 razy dziennie i bardzo długo po 20 minut czasem i czuje w dole jak głowka mi uderza o moją szyjke a u góry rusza sie brzuch bo dupka podskakuje
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-09-25 o 21:26 |
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja, też tak zamierzam zrobić jak Ty. Chciałabym kupować tylko ekologiczne ale to graniczy z cudem, bo w nie każdym sklepie jest, a nawet jak chce kupić jajka nie z chowu klatkowego, bo takich unikam, tylko staram się takie, co kury luzem sobie chodzą, to muszę się nachodzić po sklepach. Dobrze, że teściowie często przywożą mi jajka od szczęśliwych kurek
![]() a co do zaleceń lekarzy, to one średnio co 1-2 pokolenia się zmieniają, moja mama była uczona przez lekarzy i położne, że można wprowadzać różne jedzenie już od pierwszego miesiaca życia dziecka. Nasze dzieci pewnie swoje dzieci będą też inaczej chować, bo zmienią się kolejny raz zalecenia także najlepiej zaufać swojemu rozsądkowi
|
#3228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
A my właśnie składamy 3-szufladowego Malma na rzeczy tymkowe i wydaje mi się, że starczy bez problemu
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczylam suwaczek - 36 tydzien
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cicho od wczoraj...
![]() No to ja się przywitam ![]() Wczoraj wieczorem złożyliśmy jeszcze z mężem komódkę na rzeczy Tymka i łóżeczko Tym bardziej, że na razie łóżeczko idzie do nas do sypialni, a komoda zostanie w dziecięcym (bo do sypialni już niestety nie wejdzie...). Komódka (Malm) bardzo ładna, złożenie nie było trudne choć dosyć czasochłonne. Łóżeczko tak śmierdziało lakierem po otwarciu, że przenieśliśmy się ze spaniem na - na szczęście już złożoną - sofę (czyli do salonu). Dziś już tak go nie czuć, więc do porodu na pewno wywietrzeje jak należy.Dziś mąż z Tatą będą składać resztę - regały, nasze łoże, stoły i drugą komodę Niestety jakaś mała infekcja chyba zaczyna mnie brać (lekki katar i coś smyra w gardle)... Na razie profilaktycznie zjadłam kanapkę z czosnkiem, zobaczymy, co się będzie dalej działo. W czasie ciąży miałam już ze dwa takie epizody, za każdym razem rozeszło się po kościach, zanim zdecydowałam się iść do lekarza. Oby tak było i tym razem. Jeszcze chciałam napisać o wrażeniach z SR. Bardzo sympatyczna kobietka wczoraj prowadziła (część zajęć będzie z nią, część z praktykującą położną) - kiedyś położna, teraz doradca laktacyjny. Opowiadała dużo o wadze karmienia, sposobach przystawiania dziecka do piersi (w ogóle trzymania dziecka - ćwiczyliśmy na lalkach ), sposobach na kłopoty z laktacją. Pokazała też kilka prostych ćwiczeń na czas ciąży (aby zachować kondycję) oraz różne sposoby, jakie mąż może zastosować podczas porodu, żeby ulżyć kobiecie (proste techniki masażu na przykład). Mieliśmy takie ćwiczenie, że my siedziałyśmy na piłkach (BOSKO ) i poczułam bardzo wyraźnie, że chciałabym go przy porodzie. Dotąd nie byłam na 100% pewna, ale podczas tego ćwiczenia poczułam się taka "zaopiekowana", poczułam się przy nim bezpiecznie, wyciszyło mnie to... Na pewno dużo dałaby mi jego obecność na sali porodowej. I myślę, że jak nic nie stanie na przeszkodzie, to będziemy rodzić razem - wczoraj też mi powiedział po zajęciach, że nabiera przekonania, że chce tego (bo dotąd się wahał) Tak że jestem bardzo zadowolona póki co Jeszcze 4 spotkania. Oj, ale się rozpisałam
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-26 o 08:46 |
|
|
|
#3232 |
|
Rozeznanie
|
witam
79 Marta -duża twoja córa bo my idziemy równo a mój chłopak 2445g.i lekarka powiedziała,ze duży ![]() a mnie te obrzęki dobijają nogi i ręce jak balony ![]() dziewczyny pytanko smoki do butelki to silikon czy lateks? miłej niedzieli |
|
|
|
#3233 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i do tej pory bezapelacyjnie córa![]() Cytat:
Cytat:
ale tak jak wcześniej napisałam że u mnie córaa będzie![]() to już bliżej niż dalej ![]() kretencja ja wszystko przeczytałam i to dobrze, że tak się czujesz przy tżcie
|
||||
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Foteczki to nie jak wszystko poskładam, tylko jak juz potem posprzątam
Bo wiesz, łóżeczko niby zrobione, ale na pewno bym Wam teraz nie pokazała, bo chwilowo jest... koszem na skłębione ciuchy, wyrzucone z rozpieprzonej szafy
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
bella ja mam silikonowy do butli
![]() kretencja ale fajnie ze juz skladacie meble. ja juz bym tez chciala miec lozeczko w domu, i wkurza mnie ze szwagierka nie umie sie zorganizowac by je do mnie przewiesc. Jakbym wiedziala, ze to jej tyle czasu zajmie, to bym sobie kupila swoje lozeczko i jzu dawno miala je rozlozone w sypialni. Ja musze chyba nad lozeczko polke jakas kupic. Tylko musze to przemyslec. Bo nie bardzo chce wiercic w scianach bo tam tapeta jest w pokoju A potem co z tymi dziurami zorbie
|
|
|
|
#3236 |
|
Zadomowienie
|
Dzien doberek
Ja już od 8 na nogach :/ Tż chory i jakos spac nie mogłam. Teraz zjadłam sniadanko i zabrałam sie za rosółek bo na taka pogode to akurat. Leje u nas od wczoraj niesamowicie, zimno sie zrobiło i w ogóle jesien na maxa :/ Po obiadku sie chyba połoze bo tradycyjnie w nocy dwa razy było wstawanie do kibelka i sie nie wyspałam... |
|
|
|
#3237 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja mam dzisiaj ambitny plan poskładania mojej pracy magisterskiej w całość i wysłanie jej do mojego promotora. Czeka mnie trochę takiej technicznej pracy a potem nauki. Mam nadzieję, że zdążę się obronić przed porodem ;-) Już widzę siebie na obronie w 9 miesiącu ciąży z takim ogromnym brzuchem heheh...
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze a ja ogladam "Ukryte Piekno" i juz mnie to drazni ze oni robia te baby na jedno kopyto. W sensie fryzjer ciagle na krotko strzyze a niektorym to naprawde nie pasuje jak maja pulchne twarze
Ten stylista tak brzydko je ubiera, masakra.. czasami mnie sie wydaje ze jednak nie pasuje stroj do figury, no ale ja stylistka nie jestem Zjadlam chlebus z serem i majonezem, zapilam inka i.. leze dalej ![]() Co do komody, ja mam 4 szufladowa i szczerze piszac.. przydalaby mi sie 5cio szufladowa W kazdej szufladzie mam inny rozmiar ubranek. Od góry r 56/62/68 a w 4 szufladzie mam kurtke, spiworek i grubsze takie.. Jej znow sie nei wyspalam, nogi mnie zaczely bolec na pogodę.. myslalam ze oszaleje. Jeszcze mnie bolą ale mniej.
|
#3239 |
|
Zadomowienie
|
Co do komody to w moim przypadku nie ma szans zeby pomiescic ubranka małego w trzech szufladach, bo kilka dni temu wyciagnełam je z worka i ułozylam u nas w szafie zeby miały powietrze jakieś, tylko ze ta półka na którą je wyłozylam jest mega głeboka a te szuflady w tych komodach Ikei są malutkie wiec zdecyduje sie chyba na tą 5szufladową bo potem po kątach nie bede upychała jak wszystko nie wejdzie do tej 3szufladowej.
P.S. Oddycha mi sie dzisiaj jakoś gorzej tak jakbym jakiś ucisk miała... Też tak macie?? |
|
|
|
#3240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziś w nocy mało co spałam - dopadła mnie taka zgaga jak jeszcze nigdy w życiu - kilka razy myślałam, że tak mi wszystko podchodziło pod gardło - dziś cały dzień będę chodzić jak zombie
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

(ale nie z płynnym nadzieniem)
a Wy to czujecie, że np. brzuch macie cięższy? Bo jak dziecko waży ponad dwa kiloski to chyba czuć w samym brzuchu, że cięższy się zrobił? Albo jak się z boku na bok przekrecacie. Bo ja nie czuje nic, żeby ciężej czy coś

i chwile mnie to trzymalo

Na brzuszku ani jednego. Za to na piersiach... 

tak mi wszystko podchodziło pod gardło - dziś cały dzień będę chodzić jak zombie