|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
id na spacer bo yeyaram zelki i mnie muli
klawiatura mi zglupialaaaaaaaaaaaaa
|
|
#2042 |
|
Raczkowanie
|
Raczej Tymoteusz tym bardziej że akurat tak się składa, że między innymi imieniny wypadają 24 stycznia i 26 stycznia - a ja pierwszy termin miałam mieć 26 a teraz przesunęło się na 23-24... więc to może jakiś znak
![]() Co prawda nie za bardzo podoba mi się obchodzenie imienin w urodziny tym bardziej jak dziecko jest małe, ale jak szukaliśmy pomysłów na imiona to już różne daty prześledziliśmy... |
|
|
|
#2043 |
|
BAN stały
|
muron ja też byłam bałaganiarą, teraz wolę porządek, ale niestety TŻ to straszny bałaganiarz (nie zostawia jedzenia itp psujących się rzeczy, ale wszędzie są jego ubrania i nieskończone prace...) Ja za to mam same pudełka, kuferki, świeczniki i kwiaty które kocham
Straaaaaasznie podobają mi się do dziecięcego kącika takie komody z wiklinowymi koszami pokrytymi w środku materiałem zamiast szuflad, ale niestety drogie, bo u nas kosztują od 200zł (małe) do ponad 300zł (większe, większa ilość koszyków)anka_bzzz mnie szlag rafia jak widzę że z tyłu pasek od stanika podjeżdża komuś prawie do szyi, a z miseczek po bokach wylewają się piersi... ![]() A mnie znowu od dwóch dni leci w nocy (w dzień nie zauważyłam na staniku) siara tylko w większej ilości niż kiedyś (chyba ostatnio leciała mi coś koło 18-19 tyg.) i pobrudziłam TŻowi caaaaałą jego koszulkę w której śpię A dziś w nocy kręgosłup mnie tak napie******ł i do tego dostałam jakiejś kolki jelitowej czy czegoś takiego, że całą noc przechodziłam nie mogąc się w żaden sposób położyć (zadziałała dopiero druga no-spa i apap) |
|
|
|
#2044 |
|
Wtajemniczenie
|
make_up_istka mi też się strasznie podobają te niby komody z wikliny. Na szczęście nam póki co nie pasują nigdzie do wystroju mieszkania, więc mniej kusi. Chociaż zakup komody za 500 zł mi się też nie bardzo uśmiecha. Ale jak mus to mus.
Chętnie bym sporo babek uświadomiła, ale niestety aktualnie sytuacja jest taka, że 95% kobiet woli wydać tę kasę na jakiś ciuch niż porządny stanik. A że ten ekstra ciuch wygląda potem, jak wygląda (bo tu opina, a jak biust na kolanach i do tego zapięcie na szyi to to też pod ubraniem korzystnie nie wygląda) to już nie mój problem. ![]() Mi jeszcze nic nie leci... Chyba zacznę się martwić. Cóż, dzień optymistycznie nie nastraja, ale czas się wziąć za coś. Może jakiś obiad nawet. |
|
|
|
#2045 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie martw się że nic nie leci. Niektórym zaczyna lecieć tuż przed porodem, a niektórym kobietom nawet po nim w sumie trochę zazdroszczę, bo przynajmniej mają komfort spania w czystej koszulce a póki co nie mam jeszcze zamiaru spać w staniku.
|
|
|
|
|
#2046 |
|
Wtajemniczenie
|
mi w tej ciazy siara nie leci(jeszcze), ale w poprzedniej kolo 26 tyg zaczela, moja kolezanka jak akurat byla w szpitalu i zaczela jej leciec siara przepisali jej wit B6 lub B12 nie pamietam jaka... ale jak sie zapytalam o to mojego gina powiedzial ze tych wit nie trzeba brac a ze leci to normalne ze to niczemu nie szkodzi
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-09-26 o 13:00 |
|
|
|
#2047 |
|
BAN stały
|
Zapytam się mojego gina w czwartek na wizycie
choć gdzie nie czytam czy od kogo nie słyszę to wszędzie jednak mówi się że to zupełnie normalne ![]() A ja zamawiam w tym tyg. sukienkę ślubną w maju ślub.
|
|
|
|
#2048 |
|
BAN stały
|
hej u mnie NET sie spieprzyl na 5dni wrrrr mam dosc tej neostrady......wrrrr
brzuszke rosnie rosnie.......ja czuje sie szczesliwa w ciazy.....bo mala mnie slodko kopie... heehhe co do Meza.. jest oki .to zyje z dnia na dzien i sie uspokoilam bo wiem ze to maleje nie sluzy ![]() milej niedzieli wam zycze moj brzuszek i ciuszek ehhe
|
|
|
|
#2049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
życzę Ci tego.Faktycznie brzusio rośnie! ach...te różowe akcenty!! boskie mi TŻ pozwolił zachować śliniaczek różowy Kurde jaka tragedia: http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/art...WIAT/572377679 Mój wrześniowy brzuszek też pokażę a co!
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-09-26 o 14:24 |
|
|
|
|
#2050 |
|
Rozeznanie
|
Słodkie macie brzuszki dziewczynki, sama chętnie bym swój pokazała... jak mi ktoś zdjęcie zrobi heheh
|
|
|
|
#2051 |
|
BAN stały
|
JeSuis... śliczny brzuszek
![]() Ja ledwo żyję po nieprzespanej nocy. Dziewczyny, a co z Werą? Była tu gdzieś? Bo wydaje mi się że dawno nie pisała albo ja przegapiłam... Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-09-26 o 19:08 |
|
|
|
#2052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2053 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=JeSuisUnPapillon;22 310628]
mi TŻ pozwolił zachować śliniaczek różowy JeSuis ja też mam jaśniutki różowy śpiworek kupiony jeszcze na samym początku, kiedy myślałam, że mały niedźwiadek jest Lenką
|
|
|
|
#2054 |
|
Zadomowienie
|
spiworek tez mam rozowy taki do lozeczka...z motylkami, na niego niestety nie dostalam pozwolenia
![]() TŻ ma uczulenie na rozowy kolor wiec nie wiem jakby to byla corka to w co bym ja ubierala
|
#2055 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() przewertowalam posty....od 20.09 jak mnie nie bylo...witam nowa mamusie ![]() imionka dopisze do listy co wyczailam w postach... ojj masakra ta tragedia ![]() :pr osi: az lzy mam w oczach...![]() ![]() Jesli chodzi o Imionka to Julia-bardzo popularne mam juz jej dosc...wszedzie Julia Julia fujjj Anielka-slodkooo i tak deliaktnie.... Kuba-tez bardzo popularne....i tez kojarzy mi sie z psem... Krystian-fajne imie....tak mial na imie moja 1 Milosc.... ![]() Pola-mnie sie podoba ale korazy sie z Polem w krakowie u mnie tak sie mowi Alicja-ladne imie i coraz bardziej popularne.....dla mnie na NET mam zle skojarzenia z tym imeiniem... |
|||
|
|
|
#2056 |
|
Rozeznanie
|
Ja wlasnie probuje kupic rozowy kombinezon na ebayu
Fajny jest, wiec pomyslalam, ze przyda sie na zmiane : Ale jak go wylicytuje, a okaze sie jakims cudem, ze chlopak, to na bank nie zaloze |
|
|
|
#2057 |
|
Zadomowienie
|
rany! ja już jutro mam zajęcia na uczelni ...szok!
i to od 8-17.30 prawdopodobnie; chociaż wiem jak pierwsze zajęcia często wyglądaja - że po pół godziny trzymają a potem godzinę się czeka na następne ;/
|
#2058 | ||
|
Zadomowienie
|
ładne brzuszki macie
![]() Cytat:
![]() imienia dla chłopca nie mamy, podoba mi się wspomniany już tu Kuba, ale też kojarzy mi się z psem może Hubert, Krystian lub Michał nie wiem...Cytat:
co do tej tragedii, mieszkam niedaleko miasta, z którego pochodzą ci ludzie z wypadku, to jest straszne, słów mi brakuje, moi rodzice pracują jako kierowcy autobusów, nie jeżdżą w takie trasy ale mimo wszystko codziennie się o nich boję |
||
|
|
|
#2059 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
Mnie też nic nie leci i mam nadzieję, że tak zostanie;-) ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Oczywiście jedna rzecz a nie wszystko i raczej pastelowy pudrowy, uwielbiam z szarym lub brązem. A fakt kupić coś z dziewczęcym motywem niebieskiego - prawie się ie da. Nie mówię o uiseksach, ale zeby była cholerna kokardka , kwiatek i błękit. Nie bo błękit to z traktorkiem. Mnie smutno, że tak mało seledynowych ciuszków, takich miętowych:-( Przeczytajcie to ????!!!! http://forum.gazeta.pl/forum/w,898,1...ej_matce_.html
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-09-26 o 17:58 |
|||||
|
|
|
#2060 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane
wrocilam po dluuugiej nieobecnosci Mam tyyyle do nadrabiania ze juz nigdy Was na tak dlugo nie opuszcze Ale dzielnie Was nadrabiam, jestem dopiero na 41 stronie ale powoli dam rade ![]() JeSuis...mam nadzieje ze z Twoja mama wszystko ok... ![]() Ja zniknelam na tak dlugo bo mialam te egzaminy na glowie (zdalam wszystkie!! ![]() Rozchorowalam sie ;/ z nosa mi tak leci...kiepsko sie czuje....wiec jutro po praktykach polece chyba do lekarza... Mam juz ogromniasty brzuchol...i przytylam 5kg 8 pazdziernika mam usg
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
od początku 5? A Ty chyba mies? W takim razie normalnie.
A ja już w 6 jak to leciiii...... Znowu mi nie dobrze, błee
|
|
#2062 |
|
BAN stały
|
JeSuis... mój TŻ też był uczulony na róż (taaak, facet w czarnej skórze, glanach, dłuższych włosach itp. a czasem elegancik w marynarce z teczką i eleganckich butach
), ale po tym jak na 100% dowiedzieliśmy sie, że będzie córeczka, sam kupił jaskraworóżowy polarowy kombinezon hahahah Na drobiazgi do ubrania w kolorze różowym pozwala (typu czapeczka, jedne śpiochy, buciki), ale nie za dużo Oboje wolimy inne kolory.Madelinem Hubert mi się niesamowicie dobrze kojarzy, to mój przyjaciel i jeden z takich ludzi, którzy są lubiani praktycznie zawsze przez wszystkich, bo jest po prostu bardzo dobrym i ciepłym człowiekiem ![]() Wera cieszę się że wrócilaś, bo już myślałam że coś się stało ![]() Muron to moja sukienka w załączniku. Sama nie cierpię koronek, koralików czy cekinów na sukniach ślubnych. Do tego w dłoń trzy białe kalie, czwarta we wlosy i koniec
|
|
|
|
#2063 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale musialam sie ostro wziac do pracy zeby bylo ok, dlatego tak zniknelam...
|
|
#2064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę. Ja uwielbiam stare koronki, ale tylko dobrej jakości. Taką tez miałam, najprostszą rybkę bez jakiejkolwiek halki, taka trochę elfią;-)Jak Jak poszłam zrobić manicuer ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
Ja uważam, że koronki sa piękne, ale one są same w sobie ozdoba suknie, dlatego fason musi być ultraprosty Jak poszłam zrobić manicure- mleczny lakier, z lekkim niezbyt wyraznym frenczem, to pani strasznie nalegała co by rzucić jakiś kwiatuszek, diamencik lub inny brokat. Aż byłam zmęczona odmawianiem przy każdym kolejnym paznokciu Takie bolerko tez będziesz mieć? Mnie mało które się podoba, ale to super, jakby podwinięte nonszalancko mankiety, super
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-09-26 o 19:46 |
|||
|
|
|
#2065 |
|
BAN stały
|
Muron dziękuję
mnie akurat proste rybki koronkowe też się podobają, przymierzałam chyba ze dwie, ale po pierwsze rzadko można spotkać ładną koronkę, a po drugie, ja figura rożek, bez wyraźnych bioder, więc fason nie dla mnie...Nie cierpię bolerek, ale to mi się wyjątkowo podoba i będę je mieć do tego tylko długie kolczyki i bransoletka. Własnie suknia podoba mi się głównie dlatego, że jest mega prosta ale zaraze nie jest nudna, bo ma coś w sobie. Slicznie wygląda ten maleńki "kuperek" z tyłu w końcu poszerzy mi pupę ![]() Wera, Muron wy wagi książkowe, a mnie znowu gin opieprzy że za mało przybrałam... Nie wiem ile mam mu już tłumaczyć, żeby zrozumiał, że moja mama tez prawie nie tyła... Schudła 2 kg, po czym przybrała później 5kg, ale na czysto wyszło jej tak naprawdę jakieś 3kg do przodu Ja i tak jestem lepsza, bo już 3-3,5kg do przodu
Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-09-26 o 19:48 |
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marika tez gdzieś zniknęła:-( A propos koronek- to właśnie tylko te drogie mi się podobają, więc kupiłam suknię z drugiej ręki, bo to było dla mnie rozsądne, niz dac za ten model 3,5 tys. Nie żałuję, bo ją trochę potargałam obcasem, ale mega majątku nie straciłam, a córka dostanie "ku pamięci";-)
|
|
|
#2067 |
|
BAN stały
|
Fajnie
a tańsze koronki faktycznie wyglądają niestety jak kawałki pieluchy tetrowej No fakt, każdy a inną tendencję do tycia, ale ja baaaardzo chciałabym przytyć... I naprawdę cały czas po cichutku liczę, że poród sprawi, ze będę miała choć trochę szersze biodra, haha ![]() ![]() ![]() A dziewczyny pewnie zajęte czymś innym i może tylko my mamy za dużo czasu i na wizażu siedzimy. Ja zaraz idę na kolację w końcu, ostatnio tylko miód mnie pociąga
Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-09-26 o 19:59 |
|
|
|
#2068 |
|
Zadomowienie
|
No tak...macie racje, ze kazdy organizm jest inny... Ja przed ciaza mialam niedowage...teraz przy 168cm waze 54kg czyli pewnie tyle ile bym powinna.
Tylko ze ja niestety sie zdrowo nie odzywialam przez ten czas co mnie nie bylo ;/ poza tym tak jak przed ciaza nie przepadalam za slodyczami, to teraz dzien bez (minimum) calego opakowania ciastek to dzien stracony...no po prostu MUSZE zjesc duzo slodkiego i koniec... Do tego bardzo czesto jem mcdonada duze frytki, ta bułę z kurczakiem, cheesburger i cola wiec nie dosc ze to niezdrowe to jeszcze bomba kaloryczna...no i jem bardzo pozno kolacje, ok.22 a ide spac o 23 a o 6 rano sniadanie...;/ Wiec stwirdzilam ze nie bede sie ogolnie ograniczac i przejmowac waga ale musze sie opanowac troche jesli chodzi o slodycze, nie jesc juz tych swinstw z mcdonalds itp. no i kolacje bede jesc tak do godz. 20. I niech sie dzieje co chce wazne ze sumienie bede miec czyste.Zaraz lece sobie zrobic jakas salatke warzywna na jutrzejsze praktyki...i spac...zeby ze mnie ta choroba wyszla w koncu... A w ogole nie wiem o co chodzi...bo jak jeszcze z Wami tu pisalam to wydawalo mi sie ze czulam ruchy...i po tym USG ostatnim koniec...juz ani razu nie poczulam tego co wtedy...teraz doslownie cisza...nic sie nie rusza... Martwilam sie przez jakis czas no ale mysle sobie ze skoro brzuch mi tak rosnie to z dzidzia tez musi byc chyba wszystko ok....jak myslicie??
|
#2069 |
|
BAN stały
|
a który to tydzień? do 22-24 tyg. możesz nie czuć regularnie ruchów
|
|
|
|
#2070 |
|
Zadomowienie
|
ja miałam suknię z koronkowymi rękawkami. Cudna była. Już jej niestety nie mam bo sprzedałam ale czasem żałuję, że nie mogę jej jeszcze raz założyć. To zdjęcie katalogowe tej sukienki.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

Straaaaaasznie podobają mi się do dziecięcego kącika takie komody z wiklinowymi koszami pokrytymi w środku materiałem zamiast szuflad, ale niestety drogie, bo u nas kosztują od 200zł (małe) do ponad 300zł (większe, większa ilość koszyków)
Chyba zacznę się martwić. 

duze frytki, ta bułę z kurczakiem, cheesburger i cola