|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!!
Ja biore taka wersje pod uwage i nawet to zostalo przeze mnie napisan ale zdaje sie, ze jest to wersja dosc niepoprawna politycznie
|
|
|
|
#1592 |
|
BAN stały
|
No właśnie wyżej wkeiłam cytat z tej wypowiedzi.
|
|
|
|
#1593 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo możliwe, ale... Niekoniecznie.
|
|
#1594 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() widzisz, jednak ktoś myśli podobnie do Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Słuchajcie, jeszcze w sprawie że w gazecie byłamanipulacja i mama Iwony tak nie powiedziała. Na 3 forach wypowaida się przedstawiciel rodziny, będący w stałym kontakcie z mamą Iwony.Gdyby była to nieprawda,manipulacja to na pewno by o tym napisał. Tymczasem posty Janusz odnośnie artykułu są dość jednoznaczne i myślę że mowy o manipulacji w przypadku wypowiedzi mamy być nie może |
|
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Z podejrzeniami wobec policjanta Marcina O. poszła do gazety więc dlaczego w tym przypadku miałby być inaczej?
|
#1596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1597 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1598 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I zadziwia mnie fakt, że w artykule te same fakty, które podawał nam Janusz są napisane zupełnie na odwrót tzn: -Wg Janusza Kasia zrobiła alarm a wg gazety Paweł -wg Janusza Kasia rozmawiała z Piotrem a wg gazety z mamą Iwony - wg Janusza dziewczyny umówiły się na 7 rano a wg gazety na 8:30 Jeśli wierzyć Januszowi a pisał to niby po konsultacji z mamą Iwony to ten artykuł jest mocno naciągany. Nie wiem jak było i nie wiem komu wierzyć. Nie wiem czy mama Iwony co innego mówiła Januszowi a co innego gazecie. ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Nie wiem czy poszła czy to Rutkowski trąbił o swoich podejrzeniach w mediach jeszcze wtedy. |
|
|
|
|
#1599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
EDIT: dokładnie, widzę że Burgund miała coś podobnego na myśli. |
|
|
|
|
#1600 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do reszty - nie wiem. Mam wrażenie że rodzina sama się już gubi w tym wszystkim i każdemu mówi co innego. Januszowi jedno, mediom co innego. (westlondon - sprzeczne wersje - jakiś element do Twojej układanki ) Myślę że akurat z godzinami to by nie manipulowali,bo po co? Natomiast mama Iwony ma na pewno możliwość wypowiedzi sie w mediach,choćby na stronie lublina,może tam udzielić wywiadu i zdementować pewne rzeczy, jeśli coś jest nieprawdą. Jak będzie chciała to znajdzie sposób i to zrobi (jak mama Pawła). A jak nie to też będzie to mówiło wiele. |
|
|
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem przeceniacie Janusza. On wielokrotnie podawał informacje które później okazywały się zupełnie różne od prawdy. (np. o bilingach). Rutkowski i mama Iwony, która opowiadała o tym że Marcin wzbudza podejrzenia bo nigdy nie wchodził do nich do domu itp....
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2010-09-26 o 14:22 |
|
|
|
|
#1602 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale Janusz mógłby się wyrażać precyzyjnie albo nie brać za to. Mógł napisać, że to Paweł zadzwonił do Kasi a ona dalej do domu Iwony. A tak większości zasugerowal, że to Kasia zaczęła alarm. Napisał, ze telefon odebrał Piotr to nie mógł napisać, że przekazał słuchawkę mamie Iwony? Ludzie ( ja się rownież nie wypieram) zaczęli snuć swoje domysły na takich niedopowiedzeniach biorąc to za pewnik bo Janusz przecież to wie od mamy Iwony. I co pozwalał na to? Jeśli nie znał faktów do końca to mógł wogóle nie zaczynać i nie podpuszczać ludzi do snucia hipotez. |
|
|
|
|
#1603 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W tym przypadku też są zapewnienia jaka to Iwona byla spokojna, grzeczna i miła. A co ma matka powiedzieć? Ma własne dziecko oczerniać? A ludzie i tak wiedzą i myślą swoje. Cytat:
Poza tym świat dyskotek, nocnych klubów przyciąga różny element, mogła tam poznać kogoś kto potem przyczynił się do zaginięcia. Może znała tą osobę dobrze a może przelotnie i traf chciał, że w drodze powrotnej doszło do spotkania zakończonego tragedią... Mało to już było takich spraw, gdzie dziewczyna poznawała kogoś na dyskotece a potem kończyło się to tragedią? Przykre tylko, że w tej sprawie rzuca się podejrzenia na ludzi, oczernia ich bez podania dowodów. Mam wrażenie, że rodzina zaginionej strzela na oślep, mając nadzieję, że za którymś razem trafi i znajdzie się sprawca.
|
|
#1604 |
|
Raczkowanie
|
...
co nie zmienia faktu, że Janusz zrobił wiele sensownego w sprawie Iwony i jest jedną z osób, które zasługują na większy szacunek. można się z kimś nie zgadzać w pewnych kwestia, ale ...
|
|
#1605 |
|
Raczkowanie
|
Hawa - o częściach zamiennych napisałam, bo słyszałam, że są takie grupy przestępcze, które się w tym specjalizują. Ale na ogół są w kontakcie z przekupionym, nieuczciwym lekarzem. Podobno.
Ja osobiście przychylam się do tezy o podwójnym życiu i że to właśnie było źródłem tragedii. A może nie tragedii? Może po prostu zniknięcia? Czasem ludzie znikają, przez lata nie można ich odnaleźć, a oni nagle dają znak, że żyją, mają się dobrze i proszą, by ich zostawić w spokoju. I to by była najoptymistyczniejsza wersja. Dowcip polega na tym, że intuicja mi krzyczy (i pewnie nie tylko mi), że coś o tym podwójnym życiu wiedzieli koledzy Iwony, że to było zaczynkiem kłótni i że nie mówią, bo im głupio roztrzaskać kryształowy wizerunek zaginionej. |
|
|
|
#1606 | |
|
BAN stały
|
Napiszę to bo uważam że każdy zaangażowany w sprawę ma prawo to wiedzieć.
Jestem genaralnie oburzona postępowaniem rodziny i Janusza. Coraz bardziej dociera do mnie, że sposób ich postępowania jest bardzo nie fair. Cytat:
Nie wiem do ilu osób, nie wiem konkretnie do kogo. Ja zostałam poproszona o to 2 razy tu na wizażu. Spełniłam prośbę, zamieściłam, głupio mi było odmówić. Jedna była niegroźna, chodziło o Rutkowskiego, druga o znajomych, już gorsza. Wygładziłam ją jak tylko mogłam, ale generalnie czułam się po tym bardzo nie fajnie. Przepraszam was za to. W każdym bądź razie Janusz działa i w taki sposób. Myślę ze warto o tym wiedzieć i miec to na uwadze. to też dużo o nim mówi. |
|
|
|
|
#1607 |
|
Raczkowanie
|
Według mapy google z "Sanatorium" do Chilly Willy jest 3,3km Iwona powinna przejśc ten odcinek w 40 min,a pokonuje go w minut 65,czyli o ok 25 minut dłużej-stąd moja hipoteza,że wysłała sma do kogoś i czekała przy tym 3 wyjściu na plaże od molo-jak wspominałam wcześniej to okolica Chińskiej restauracji.
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuje watek, chociaz trudno nadrobic zaleglosci.
Swego czasu bylam mocno zaangazowana w sprawe Joanny Surowieckiej. W sprawe, podobnie jak tutaj, byl zaangazowany pan Rutkowski oraz pan Jackowski. Do tej pory nic. Iwona - Gdziekolwiek jestes, mam nadzieje, ze odnajda Cie juz niebawem. Trzymam kciuki za Ciebie i za Twoja rodzine. |
|
|
|
#1609 |
|
Raczkowanie
|
No wlasnie- moja ukladanka. Wychodzi na to, ze nie tylko moja bo na innym forum, tez pojawila sie podbna sugestia.
Rzecz w tym, ze tak naprawde nie wiemy, jak ukladaly sie stosunki wewnatrzrodzinne. Wedlug mnie nie mozna wykluczyc, ze do jakiegos tragicznego zdarzenia doszlo juz po powrocie Iwony do domu. W tekscie w GW sa sugestie, ze w dimu nie panowala sielanka. Powszechnie uwaza xie, ze matka zawsze stanie po stronie dziecka. To tak zwane : wszyscy wiedza. Ale znaczna czesc wie, ze w wiezieniach siedzi pare matek, ktore nie tylko nie stanely po stronie wlasnego dziecka ale nawet pomagaly nowym parntnerom w jego katowaniu. To oczywiscie bron Boze zadna sugestia. Ale zdarzaja sie przypadki klotni rodzinnych w czasie, ktorych dochodzi do nieszczesliwych wypadkow a pozniej wspolnymi silami usiluje sie to nieszczescie tak zmanipulowac, zeby ochronic innych czlonkow rodziny. Wezcie pod uwage, ze kiedy Policja zajmowala sie np. szukaniem pana recznika rzeczywiscie sprawcy mieli mnostwo czasu na ukrycie sladow. Chociazby jak ten ewentualny sprawca potracenia Iwony po jej wbiegnieciu na ulice. Gdyby tak sie faktycznie stalo, to wszelkie slady (odpryski lakieru, kawalki swiatel czy slady hamowania) dawno poszlyby sie pasc. |
|
|
|
#1610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1611 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczynacie "najeżdżać" na rodzinę Iwony i Janusza. Nie podoba mi się to, mam prawo mieć takie owe zdanie? Mam. Zastanówcie się tylko ile jest w tym prawdy czego się tu dowiadujecie z gazet itp. Ile jest prawdy w Waszych domysłach ( jak wcześniej była tu wielka nagonka na A i P.), no i może też dobrze byłoby się zastanowić jak Wy byście się zachowywali, gdyby zaginęła Wam najbliższa osoba. Nie oceniam nikogo, bo nie mam zielonego pojęcia jak jest na prawdę z mamą Iwony, z Januszem, z mamą Pawła. Chcę tylko, żeby Iwona się znalazła.
'..This time, this place... misused, mistakes. Edytowane przez Loczek90 Czas edycji: 2010-09-26 o 15:09 |
|
|
|
#1612 |
|
BAN stały
|
Wypowiedź Jnuszaw sprawie wywiadu z mamą Pawła:
1) - jeśli artykuł mijał się z prawdą - można dochodzić sprawy w sądzie 2) - oskarżenia pod adresem Iwonki rzucać jest najprościej , gdyż ta nie ma mozliwości obron 3) - użycie słowa -"ty szmato" powinno raczej być wyjaśnione dla czego to powiedziała a nie że użyła tego słowa . 4) - nikogo się nie zatrzymuje na określony czas - w tym czasie przeszukując wszystkie możliwe nieruchomości , sprawdzając ultrafioletem podejrzane miejsca - bez powodu 5)- nigdzie nie padły słowa oskarżające w artykule towarzystwo z którym się bawiła Iwona 6) - dla czego w takim razie jak wszyscy święci nikt włącznie z policją nie zna powodu kłótni 7) - co do pomocy - od samego początku , nie tylko policji ale i detektywowi wydała się ona mocno podejrzana (sposób i sugestie) 8) - dla czego rodziny - rodzina nie opowie dokładnie co się stało (może również nic nie mogą się dowiedzieć od swoich "pociech" ) - a to rozwiało by wszystkie wątpliwości ps - jakim celem jest działanie osób z ramienia tamtych rodzin na innych forach ? Czy nie byłoby bardziej jasne i klarowne prowadząc dyskusje wiedząc - kto jest kto i od kogo ? nie bardzo rozumiem punkt 4. Czy to oznacza że Paweł został zatrzymany a różne "jego" miejsca zostały sprawdzone? |
|
|
|
#1613 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1614 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Z westlondon pisałam sobie na pw, ale za każdym razem twierdziłam że w to nie wierzę. Rozumiem że oceniasz ludzi przez swój pryzmat, ale nie każdy postępuje tak ja Ty i tworzy hipotezy oskarżające ludzi tylko na podstawie własnych wyobrażeń. A nawet jeśli to akurat Ty nie masz prawa się o to czepiać,w końcu robisz to samo. |
|
|
|
|
#1615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
później zawiązałeś mi szalik, żebym się nie przeziębiła. Edytowane przez bezuczuciowa Czas edycji: 2010-09-26 o 15:23 |
|
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I juz nic nie pisze, dalej bede sobie czytac, bo nic madrego w sprawie Iwony nie wymysle. |
|
|
|
|
#1618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1619 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mówię, że tak było w tym wypadku, ale trzeba mieć umysł otwarty i brać pod uwagę wszelkie możliwości. |
|
|
|
|
#1620 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ma alibi, monitoring go nagrał, sprawdzono różne jego miejsca w poszukiwaniu śladów krwi itp. I nic nie znaleziono, nic nie wskazuje na jego winę. Może nie mieliśmy się o tym dowiedzieć i dalej go oskarżać, a Januszowi wymsknęlo się to przypadkiem? W końcu jeszcze niedawno twierdził że policja nic nie zrobiła w sprawie znajomych. A ultrafiolet to jednak nie jest nic. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.