Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-26, 13:14   #1591
westlondon
Raczkowanie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!!

Cytat:
Napisane przez Turanga Leela Pokaż wiadomość
Istnieje hipoteza, że Iwona dotarła na osiedle. Dlaczego nikt nie bierze pod uwagę, że mogło jej się coś stać już w domu? Brzmi strasznie i nie chcę nikogo oskarżać i jestem przekonana, że policja wzięła i taką wersję pod uwagę.
Ja biore taka wersje pod uwage i nawet to zostalo przeze mnie napisan ale zdaje sie, ze jest to wersja dosc niepoprawna politycznie
westlondon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 13:14   #1592
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bezuczuciowa Pokaż wiadomość
zanim pojawił się wspominany artykuł Janusz pisał, że ukaże się większy artykuł, więc bardzo możliwe, że powstał on w porozumieniu z rodziną, bo ... myślę, że chcieli mieć wgląd w to, co się ukaże w artykule o ich córce.
No właśnie wyżej wkeiłam cytat z tej wypowiedzi.
Kimikika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 13:14   #1593
Loczek90
Wtajemniczenie

Cytat:
zanim pojawił się wspominany artykuł Janusz pisał, że ukaże się większy artykuł, więc bardzo możliwe, że powstał on w porozumieniu z rodziną, bo ... myślę, że chcieli mieć wgląd w to, co się ukaże w artykule o ich córce.
Bardzo możliwe, ale... Niekoniecznie.

'..This time, this place... misused, mistakes.
Loczek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 13:26   #1594
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez westlondon Pokaż wiadomość
a bioretaka wsje pod uwage i nawet to zostalo przeze mnie napisanale zdaje sie, ze jest to wersja dosc niepoprawna politycznie

widzisz, jednak ktoś myśli podobnie do Ciebie

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Słuchajcie, jeszcze w sprawie że w gazecie byłamanipulacja i mama Iwony tak nie powiedziała.

Na 3 forach wypowaida się przedstawiciel rodziny, będący w stałym kontakcie z mamą Iwony.Gdyby była to nieprawda,manipulacja to na pewno by o tym napisał.

Tymczasem posty Janusz odnośnie artykułu są dość jednoznaczne i myślę że mowy o manipulacji w przypadku wypowiedzi mamy być nie może
Stary 2010-09-26, 13:28   #1595
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rilla900 Pokaż wiadomość
ale skąd właściwie wiemy to, że to mama Iwony poszła z podejrzeniami do GW? a nie że to zręczna manipulacja dziennikarska, którą sami wymyslili?
Z podejrzeniami wobec policjanta Marcina O. poszła do gazety więc dlaczego w tym przypadku miałby być inaczej?

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 13:28   #1596
Loczek90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kimikika Pokaż wiadomość
Na 3 forach wypowaida się przedstawiciel rodziny, będący w stałym kontakcie z mamą Iwony.Gdyby była to nieprawda,manipulacja to na pewno by o tym napisał.

Tymczasem posty Janusz odnośnie artykułu są dość jednoznaczne i myślę że mowy o manipulacji w przypadku wypowiedzi mamy być nie może
Może po prostu jak się tu pojawi, spytać Go w prost. Wyjaśni się wszystko.

Stary 2010-09-26, 13:29   #1597
rilla900
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Loczek90 Pokaż wiadomość
Może po prostu jak się tu pojawi, spytać Go w prost. Wyjaśni się wszystko.
popieram.
rilla900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 14:00   #1598
burgund1234
BAN stały

Cytat:

widzisz, jednak ktoś myśli podobnie do Ciebie

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Słuchajcie, jeszcze w sprawie że w gazecie byłamanipulacja i mama Iwony tak nie powiedziała.

Wiesz co ja już zgłupiałam i nie wiem kto tu manipuluje.
I zadziwia mnie fakt, że w artykule te same fakty, które podawał nam Janusz są napisane zupełnie na odwrót tzn:

-Wg Janusza Kasia zrobiła alarm a wg gazety Paweł
-wg Janusza Kasia rozmawiała z Piotrem a wg gazety z mamą Iwony
- wg Janusza dziewczyny umówiły się na 7 rano a wg gazety na 8:30

Jeśli wierzyć Januszowi a pisał to niby po konsultacji z mamą Iwony to ten artykuł jest mocno naciągany.
Nie wiem jak było i nie wiem komu wierzyć.
Nie wiem czy mama Iwony co innego mówiła Januszowi a co innego gazecie.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Z podejrzeniami wobec policjanta Marcina O. poszła do gazety więc dlaczego w tym przypadku miałby być inaczej?
Nie wiem czy poszła czy to Rutkowski trąbił o swoich podejrzeniach w mediach jeszcze wtedy.
burgund1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 14:03   #1599
rilla900
Raczkowanie

Cytat:
i dlatego zezwolili na takie błędy, rozbieżności, jak np. z wiekiem znajomych?

EDIT:
dokładnie, widzę że Burgund miała coś podobnego na myśli.
rilla900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 14:05   #1600
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość
I zadziwia mnie fakt, że w artykule te same fakty, które podawał nam Janusz są napisane zupełnie na odwrót tzn:

Jeśli wierzyć Januszowi a pisał to niby po konsultacji z mamą Iwony to ten artykuł jest mocno naciągany.
Odnosnie pierwszego - to nie było wg Janusza a wg wprost.

Co do reszty - nie wiem. Mam wrażenie że rodzina sama się już gubi w tym wszystkim i każdemu mówi co innego.
Januszowi jedno, mediom co innego.

(westlondon - sprzeczne wersje - jakiś element do Twojej układanki)

Myślę że akurat z godzinami to by nie manipulowali,bo po co?

Natomiast mama Iwony ma na pewno możliwość wypowiedzi sie w mediach,choćby na stronie lublina,może tam udzielić wywiadu i zdementować pewne rzeczy, jeśli coś jest nieprawdą. Jak będzie chciała to znajdzie sposób i to zrobi (jak mama Pawła). A jak nie to też będzie to mówiło wiele.
Stary 2010-09-26, 14:05   #1601
titina
Zakorzenienie

Cytat:

Moim zdaniem przeceniacie Janusza. On wielokrotnie podawał informacje które później okazywały się zupełnie różne od prawdy. (np. o bilingach).

Cytat:
Nie wiem czy poszła czy to Rutkowski trąbił o swoich podejrzeniach w mediach jeszcze wtedy.
Rutkowski i mama Iwony, która opowiadała o tym że Marcin wzbudza podejrzenia bo nigdy nie wchodził do nich do domu itp....

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2010-09-26 o 14:22
Stary 2010-09-26, 14:25   #1602
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Odnosnie pierwszego - to nie było wg Janusza a wg wprost.

Co do reszty - nie wiem. Mam wrażenie że rodzina sama się już gubi w tym wszystkim i każdemu mówi co innego.
Januszowi jedno, mediom co innego.

Myślę że akurat z godzinami to by nie manipulowali,bo po co?

Natomiast mama Iwony ma na pewno możliwość wypowiedzi sie w mediach,choćby na stronie lublina,może tam udzielić wywiadu i zdementować pewne rzeczy, jeśli coś jest nieprawdą. Jak będzie chciała to znajdzie sposób i to zrobi (jak mama Pawła). A jak nie to też będzie to mówiło wiele.
Masz rację co do pierwszego faktu.
Ale Janusz mógłby się wyrażać precyzyjnie albo nie brać za to.
Mógł napisać, że to Paweł zadzwonił do Kasi a ona dalej do domu Iwony.
A tak większości zasugerowal, że to Kasia zaczęła alarm.
Napisał, ze telefon odebrał Piotr to nie mógł napisać, że przekazał słuchawkę mamie Iwony?
Ludzie ( ja się rownież nie wypieram) zaczęli snuć swoje domysły na takich niedopowiedzeniach biorąc to za pewnik bo Janusz przecież to wie od mamy Iwony.
I co pozwalał na to?
Jeśli nie znał faktów do końca to mógł wogóle nie zaczynać i nie podpuszczać ludzi do snucia hipotez.
burgund1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 14:33   #1603
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Napisane przez gerda203 Pokaż wiadomość
Może mama Iwony powinna zatrudnić ten wydział policyjny z Krakowa? (nie jestem pewna czy to akurat to miasto) oni chyba się jakoś tak dziwnie nazywają "archiwum x" czy coś. W każdym razie wiem, że rozwiązują sprawy wcześniej zupełnie niewyjaśnione.
Tak, może jeszcze niech zadzwoni do Interpolu, FBI i CIA. Bez przesady. Poza tym Archiwum X zajmuje się umorzonymi, niewyjaśnionymi sprawami sprzed lat a nie sprzed 2 miesięcy.
Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
karo dla mnie nadal to żadna aluzja, po prostu informacja że ofiara jest wybielana - jak zawsze w takich sytuacjach.
Oczywiscie, ze ofiara z reguly jest wybielana. Zawsze jest grzeczna, niewinna, spokojna, kochana i w ogóle do rany przyłóż. I dzięki temu ludzie się potem sprawą interesują. Bo gdyby jakaś rodzina napisała, że zaginiony mąż to pijak, sadysta i dziwkarz, to na pewno nikt by się nim nie przejął i go nie szukał.
W tym przypadku też są zapewnienia jaka to Iwona byla spokojna, grzeczna i miła. A co ma matka powiedzieć? Ma własne dziecko oczerniać?
A ludzie i tak wiedzą i myślą swoje.
Cytat:
Witam wszystkich. Od początku śledzę kolejne wątki na wizażu dotyczące zaginięcia Iwony. Podobnie, jak Was wszystkich przejęła mnie ta sprawa. Nie chciałam się udzielać na forum, bo nie czuję się detektywem, ani nie jestem znajomą Iwony. Jedyne, co mogę pomóc to podzielić się swoimi spostrzeżeniami, dokonanymi w ciągu tych dwóch miesięcy.
Sprawa Iwony od początku skojarzyła mi się z fimem Lyncha "Fire walk with me". Miła, ładna i spokojna dziewczyna znika w zagadkowych okolicznościach. W toku poszukiwań wychodzą rysy na jej nieskazitelnym charakterze. Rodzina stosuje mechanizm wyparcia, nie dopuszczając do choćby odrobiny wątpliwości w kryształowość Iwony. Nikt nic nie wie i nikt nic nie widział. Dziewczyny nie ma.
Jeśli o mnie chodzi, teorie z potrąceniem jej przez samochód, albo ze była przypadkową ofiarą jakiegoś zboczeńca są naciągane. Wypadek zawsze pozostawia jakieś ślady. A nawet jeśli ktoś ją potrącił, zabił niechcący i postanowił ukryć ciało, to to przecież nie był zawodowiec. Przegapił by jakiś szczegół, który pozostałby na miejscu wypadku. Kolczyk, czy coś innego.
Istnieje hipoteza, że Iwona dotarła na osiedle. Dlaczego nikt nie bierze pod uwagę, że mogło jej się coś stać już w domu? Brzmi strasznie i nie chcę nikogo oskarżać i jestem przekonana, że policja wzięła i taką wersję pod uwagę.
Hipoteza, że mogła ją spotkać krzywda ze strony znajomych jest o tyle prawdopodobna, że sami siebie obciążają nie chcąc powiedzieć, o co właściwie się pokłócili. Mogą być kryształowi, ale przez to, że milczą, kierują na siebie podejrzenia.
Pomysł, na który wpadłam może się wydać nieprawdopodobny, ale możliwy. Mianowicie, mógł ją porwać ktoś, kto porywa ludzi na części zamienne, a w takiej sytuacji nie znajdzie się nawet szczątków dziewczyny.
Jeszcze jedna sprawa. Bardzo nie podoba mi się ton wypowiedzi Janusza. Rozumiem, że jest to dla niego sprawa osobista i emocjonalnie do niej podchodzi. A tam, gdzie rodzą się emocje, rozum idzie spać. Ale nawet Janusz, mam Iwony, czy ktokolwiek z jej bliskich, musi brać pod uwagę, że Iwona mogła (podkreślam: mogła, nie musiała) prowadzić podwójne życie. A istotą podwójnego życia jest to, że nikt z oficjalnego, codziennego nurtu, nic nie wie na ten temat. Ale to, że się o czymś nie wie, nie znaczy, że tego nie ma.
Trzeba być może wziąć też pod uwagę pomysł, że Iwona pod wpływem impulsu (a skoro pokłóciła się i impulsywnie powędrowała na samotny spacer, to znaczy, że była/jest w gorącej wodzie kąpana) postanowiła się gdzieś ukryć, żeby "ukarać" swoich znajomych za krzywdę, jaka ją spotkała na imprezie. Żeby się martwili. A przez to, że sprawa nabrała rozgłosu, boi się wrócić. Bo to i parę osób ma już przechlapane, bo podejrzenia na nich padły, i rodzina wydała spore pieniądze na poszukiwania, etc.
Nie czarujmy się. Dziewiętnastoletni człowiek jest dorosły tylko na papierku. Nie ma to nic wspólnego z dojrzałością, jako taką.
Acha, jeszcze słówko do Janusza, że gdyby przemarsz dla Iwony miałby być przemarszem także dla innych zaginionych, to trzeba by ponieść koszta. Otóż, rejestrowanie przemarszy jest darmowe. I nie ma znaczenia temat marszu. Mogliście posłużyć się Iwoną, jako ikoną, twarzą przemarszu, ale mieć na względzie także innych zaginionych. Myślę, że jako rodzina zaginionej dziewczyny powinniście wspierać się wraz z innymi rodzinami zaginionych, a nie mówić im "wynocha!".
Bardzo podoba mi się Twój post i podpisuję się pod nim. Jedynie w części zamienne nie wierzę. Ale podwójne życie to całkiem ciekawa teza. Zbyt dużo w tej sprawie tajemnic, zbyt dużo nieścisłości, sprzecznych wersji, Przecież 19latka ma różne swoje tajemnice, ma znajomych o których nie wie jej matka ale mogą wiedzieć przyjaciółki. Ale boją się zeznawać na ten temat.
Poza tym świat dyskotek, nocnych klubów przyciąga różny element, mogła tam poznać kogoś kto potem przyczynił się do zaginięcia. Może znała tą osobę dobrze a może przelotnie i traf chciał, że w drodze powrotnej doszło do spotkania zakończonego tragedią... Mało to już było takich spraw, gdzie dziewczyna poznawała kogoś na dyskotece a potem kończyło się to tragedią?

Przykre tylko, że w tej sprawie rzuca się podejrzenia na ludzi, oczernia ich bez podania dowodów. Mam wrażenie, że rodzina zaginionej strzela na oślep, mając nadzieję, że za którymś razem trafi i znajdzie się sprawca.

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 14:40   #1604
bezuczuciowa
Raczkowanie

...

co nie zmienia faktu, że Janusz zrobił wiele sensownego w sprawie Iwony i jest jedną z osób, które zasługują na większy szacunek.
można się z kimś nie zgadzać w pewnych kwestia, ale ...
Stary 2010-09-26, 14:42   #1605
Turanga Leela
Raczkowanie

Hawa - o częściach zamiennych napisałam, bo słyszałam, że są takie grupy przestępcze, które się w tym specjalizują. Ale na ogół są w kontakcie z przekupionym, nieuczciwym lekarzem. Podobno.
Ja osobiście przychylam się do tezy o podwójnym życiu i że to właśnie było źródłem tragedii. A może nie tragedii? Może po prostu zniknięcia? Czasem ludzie znikają, przez lata nie można ich odnaleźć, a oni nagle dają znak, że żyją, mają się dobrze i proszą, by ich zostawić w spokoju. I to by była najoptymistyczniejsza wersja.
Dowcip polega na tym, że intuicja mi krzyczy (i pewnie nie tylko mi), że coś o tym podwójnym życiu wiedzieli koledzy Iwony, że to było zaczynkiem kłótni i że nie mówią, bo im głupio roztrzaskać kryształowy wizerunek zaginionej.
Turanga Leela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 14:44   #1606
Kimikika
BAN stały

Napiszę to bo uważam że każdy zaangażowany w sprawę ma prawo to wiedzieć.

Jestem genaralnie oburzona postępowaniem rodziny i Janusza.
Coraz bardziej dociera do mnie, że sposób ich postępowania jest bardzo nie fair.

Cytat:
Jeśli nie znał faktów do końca to mógł wogóle nie zaczynać i nie podpuszczać ludzi do snucia hipotez.
Janusz nie tylko podpuszcza ludzi do snucia hipotez ale również sam te hipotezy tworzy, a następnie wysyła je na pw i prosi żeby je zamieścić na forum, swoimi słowami, żeby nie wyszło że to on jest autorem.

Nie wiem do ilu osób, nie wiem konkretnie do kogo.

Ja zostałam poproszona o to 2 razy tu na wizażu. Spełniłam prośbę, zamieściłam, głupio mi było odmówić.
Jedna była niegroźna, chodziło o Rutkowskiego, druga o znajomych, już gorsza. Wygładziłam ją jak tylko mogłam, ale generalnie czułam się po tym bardzo nie fajnie.

Przepraszam was za to.

W każdym bądź razie Janusz działa i w taki sposób.

Myślę ze warto o tym wiedzieć i miec to na uwadze. to też dużo o nim mówi.
Stary 2010-09-26, 14:49   #1607
karo3006
Raczkowanie

Według mapy google z "Sanatorium" do Chilly Willy jest 3,3km Iwona powinna przejśc ten odcinek w 40 min,a pokonuje go w minut 65,czyli o ok 25 minut dłużej-stąd moja hipoteza,że wysłała sma do kogoś i czekała przy tym 3 wyjściu na plaże od molo-jak wspominałam wcześniej to okolica Chińskiej restauracji.
Stary 2010-09-26, 14:54   #1608
Hvid
Zakorzenienie

Podczytuje watek, chociaz trudno nadrobic zaleglosci.

Swego czasu bylam mocno zaangazowana w sprawe Joanny Surowieckiej. W sprawe, podobnie jak tutaj, byl zaangazowany pan Rutkowski oraz pan Jackowski. Do tej pory nic.

Iwona - Gdziekolwiek jestes, mam nadzieje, ze odnajda Cie juz niebawem. Trzymam kciuki za Ciebie i za Twoja rodzine.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 15:03   #1609
westlondon
Raczkowanie

Cytat:

No wlasnie- moja ukladanka. Wychodzi na to, ze nie tylko moja bo na innym forum, tez pojawila sie podbna sugestia.
Rzecz w tym, ze tak naprawde nie wiemy, jak ukladaly sie stosunki wewnatrzrodzinne. Wedlug mnie nie mozna wykluczyc, ze do jakiegos tragicznego zdarzenia doszlo juz po powrocie Iwony do domu. W tekscie w GW sa sugestie, ze w dimu nie panowala sielanka.
Powszechnie uwaza xie, ze matka zawsze stanie po stronie dziecka. To tak zwane : wszyscy wiedza.
Ale znaczna czesc wie, ze w wiezieniach siedzi pare matek, ktore nie tylko nie stanely po stronie wlasnego dziecka ale nawet pomagaly nowym parntnerom w jego katowaniu. To oczywiscie bron Boze zadna sugestia.
Ale zdarzaja sie przypadki klotni rodzinnych w czasie, ktorych dochodzi do nieszczesliwych wypadkow a pozniej wspolnymi silami usiluje sie to nieszczescie tak zmanipulowac, zeby ochronic innych czlonkow rodziny.
Wezcie pod uwage, ze kiedy Policja zajmowala sie np. szukaniem pana recznika rzeczywiscie sprawcy mieli mnostwo czasu na ukrycie sladow. Chociazby jak ten ewentualny sprawca potracenia Iwony po jej wbiegnieciu na ulice. Gdyby tak sie faktycznie stalo, to wszelkie slady (odpryski lakieru, kawalki swiatel czy slady hamowania) dawno poszlyby sie pasc.
westlondon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 15:06   #1610
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Hawa - o częściach zamiennych napisałam, bo słyszałam, że są takie grupy przestępcze, które się w tym specjalizują. Ale na ogół są w kontakcie z przekupionym, nieuczciwym lekarzem. Podobno.
Ja osobiście przychylam się do tezy o podwójnym życiu i że to właśnie było źródłem tragedii. A może nie tragedii? Może po prostu zniknięcia? Czasem ludzie znikają, przez lata nie można ich odnaleźć, a oni nagle dają znak, że żyją, mają się dobrze i proszą, by ich zostawić w spokoju. I to by była najoptymistyczniejsza wersja.
Dowcip polega na tym, że intuicja mi krzyczy (i pewnie nie tylko mi), że coś o tym podwójnym życiu wiedzieli koledzy Iwony, że to było zaczynkiem kłótni i że nie mówią, bo im głupio roztrzaskać kryształowy wizerunek zaginionej.
Ja sie z Tobą zgodze, że klucz leży w znajomych i w tej kłótni. To nie mógł być byle jaki powód awantury, po której ktoś wybiega z dyskoteki, porzuca swoje towarzystwo, idzie sam taki kawał na piechotę i jeszcze wyzywa koleżankę przez telefon. Kłótnie o pierdoły nie wywołują takich emocji, nawet jeśli w grę wchodzi jeszcze alkohol.

Cytat:
Napisane przez Hvid Pokaż wiadomość
Podczytuje watek, chociaz trudno nadrobic zaleglosci.

Swego czasu bylam mocno zaangazowana w sprawe Joanny Surowieckiej. W sprawe, podobnie jak tutaj, byl zaangazowany pan Rutkowski oraz pan Jackowski. Do tej pory nic.

Iwona - Gdziekolwiek jestes, mam nadzieje, ze odnajda Cie juz niebawem. Trzymam kciuki za Ciebie i za Twoja rodzine.
Tak, pamiętam pana Rutkowskiego jak udzielał się w sprawie Joanny, też już miał być na tropie i guzik z tego. Dlatego wszystkie jego rewelacje traktuję z przymrużeniem oka.

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 15:07   #1611
Loczek90
Wtajemniczenie

Zaczynacie "najeżdżać" na rodzinę Iwony i Janusza. Nie podoba mi się to, mam prawo mieć takie owe zdanie? Mam. Zastanówcie się tylko ile jest w tym prawdy czego się tu dowiadujecie z gazet itp. Ile jest prawdy w Waszych domysłach ( jak wcześniej była tu wielka nagonka na A i P.), no i może też dobrze byłoby się zastanowić jak Wy byście się zachowywali, gdyby zaginęła Wam najbliższa osoba. Nie oceniam nikogo, bo nie mam zielonego pojęcia jak jest na prawdę z mamą Iwony, z Januszem, z mamą Pawła. Chcę tylko, żeby Iwona się znalazła.

Edytowane przez Loczek90
Czas edycji: 2010-09-26 o 15:09
Stary 2010-09-26, 15:08   #1612
Kimikika
BAN stały

Wypowiedź Jnuszaw sprawie wywiadu z mamą Pawła:

1) - jeśli artykuł mijał się z prawdą - można dochodzić sprawy w sądzie
2) - oskarżenia pod adresem Iwonki rzucać jest najprościej , gdyż ta nie ma mozliwości obron
3) - użycie słowa -"ty szmato" powinno raczej być wyjaśnione dla czego to powiedziała a nie że użyła tego słowa .
4) - nikogo się nie zatrzymuje na określony czas - w tym czasie przeszukując wszystkie możliwe nieruchomości , sprawdzając ultrafioletem podejrzane miejsca - bez powodu
5)- nigdzie nie padły słowa oskarżające w artykule towarzystwo z którym się bawiła Iwona
6) - dla czego w takim razie jak wszyscy święci nikt włącznie z policją nie zna powodu kłótni
7) - co do pomocy - od samego początku , nie tylko policji ale i detektywowi wydała się ona mocno podejrzana (sposób i sugestie)
8) - dla czego rodziny - rodzina nie opowie dokładnie co się stało (może również nic nie mogą się dowiedzieć od swoich "pociech" ) - a to rozwiało by wszystkie wątpliwości

ps - jakim celem jest działanie osób z ramienia tamtych rodzin na innych forach ?
Czy nie byłoby bardziej jasne i klarowne prowadząc dyskusje wiedząc - kto jest kto i od kogo ?

nie bardzo rozumiem punkt 4.

Czy to oznacza że Paweł został zatrzymany a różne "jego" miejsca zostały sprawdzone?
Stary 2010-09-26, 15:08   #1613
Janusz_G
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie wyżej wkeiłam cytat z tej wypowiedzi.

Tak tak - matka z ojcem zabili a potem pozbyli się ciała

Czy teraz już jest po twojej myśli i twoich znajomych ?
Janusz_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 15:13   #1614
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Janusz_G Pokaż wiadomość

sorry Janusz, ale ja nigdy nie sugerowałam że rodzina jest w to zamieszana.

Z westlondon pisałam sobie na pw, ale za każdym razem twierdziłam że w to nie wierzę.

Rozumiem że oceniasz ludzi przez swój pryzmat, ale nie każdy postępuje tak ja Ty i tworzy hipotezy oskarżające ludzi tylko na podstawie własnych wyobrażeń.

A nawet jeśli to akurat Ty nie masz prawa się o to czepiać,w końcu robisz to samo.
Stary 2010-09-26, 15:21   #1615
bezuczuciowa
Raczkowanie

Cytat:
Wypowiedź Janusza w sprawie wywiadu z mamą Pawła:

2) - oskarżenia pod adresem Iwonki rzucać jest najprościej , gdyż ta nie ma mozliwości obrony
odpowiedź na punkt drugi - patrz punkt pierwszy

Edytowane przez bezuczuciowa
Czas edycji: 2010-09-26 o 15:23
bezuczuciowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 15:25   #1616
titina
Zakorzenienie

Cytat:
sorry Janusz, ale ja nigdy nie sugerowałam że rodzina jest w to zamieszana.
Nieważne że nie sugerowałaś. Ważne jest że kto musi "ponieść tego konsekwencje". Chyba przyszła kolej na Ciebie

Stary 2010-09-26, 15:33   #1617
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość

Tak, pamiętam pana Rutkowskiego jak udzielał się w sprawie Joanny, też już miał być na tropie i guzik z tego. Dlatego wszystkie jego rewelacje traktuję z przymrużeniem oka.
Sledztwo w sprawie Joasi Surowieckiej zostalo niedawno umorzone przez policje (!!!). Mam nadzieje, ze odnajda sie - i Iwona, i Joasia oraz wiele innych osob, ktore zaginely.

I juz nic nie pisze, dalej bede sobie czytac, bo nic madrego w sprawie Iwony nie wymysle.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 15:36   #1618
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
Wypowiedź Jnuszaw sprawie wywiadu z mamą Pawła:

2) - oskarżenia pod adresem Iwonki rzucać jest najprościej , gdyż ta nie ma mozliwości obron
3) - użycie słowa -"ty szmato" powinno raczej być wyjaśnione dla czego to powiedziała a nie że użyła tego słowa .
4) - nikogo się nie zatrzymuje na określony czas - w tym czasie przeszukując wszystkie możliwe nieruchomości , sprawdzając ultrafioletem podejrzane miejsca - bez powodu
5)- nigdzie nie padły słowa oskarżające w artykule towarzystwo z którym się bawiła Iwona
6) - dla czego w takim razie jak wszyscy święci nikt włącznie z policją nie zna powodu kłótni
7) - co do pomocy - od samego początku , nie tylko policji ale i detektywowi wydała się ona mocno podejrzana (sposób i sugestie)
8) - dla czego rodziny - rodzina nie opowie dokładnie co się stało (może również nic nie mogą się dowiedzieć od swoich "pociech" ) - a to rozwiało by wszystkie wątpliwości

ps - jakim celem jest działanie osób z ramienia tamtych rodzin na innych forach ?
Czy nie byłoby bardziej jasne i klarowne prowadząc dyskusje wiedząc - kto jest kto i od kogo ?

nie bardzo rozumiem punkt 4.

Czy to oznacza że Paweł został zatrzymany a różne "jego" miejsca zostały sprawdzone?
znowu coś się niechcący "wysypało" czy ktoś spacjalnie próbuje rzucić kolejna sensacje?Bo ja rozumiem,że każdego za znajomych w jakiś sposób sprawdzano,alibi itp,ale zatrzymywać? Czyli co,Pawła zamkneli na komisariacie,a w tym czasie prześwietlali każdy kąt i zakamarek?Bo to chyba nie jest standardowa procedura?
Stary 2010-09-26, 15:37   #1619
Turanga Leela
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Janusz_G Pokaż wiadomość

Janusz, nikt nie mówi, że tak było. Ale normalną procedurą w dochodzeniu jest to, że bierze się i taką możliwość pod uwagę. Rozumiem, że to denerwujące dla bliskich, ale tak być musi. Wynika to z tego, że znaczny odsetek ofiar przestępstw to ofiary konfliktów rodzinnych. Wiele lat temu w Warszawie zdarzył się wypadek, że mężczyzna znalazł w wersalce zwłoki swojej żony, a synowie zaginęli. Też sprawa była nagłośniona, bo w grę wchodziło, że ktoś zamordował żonę, a synów porwał. I ten nieszczęśliwy mężczyzna też był brany pod uwagę jako sprawca. A prawda okazała się jeszcze bardziej dramatyczna. Otóż matkę zabił starszy syn, a potem wraz z małym bratem wyjechali do miejscowości, gdzie wcześniej spędzali wakacje z matką. Właścicielom ośrodka mówili, że mama dojedzie do nich lada dzień. Starszy miał 18-19 lat, młodszy był dzieckiem.
Nie mówię, że tak było w tym wypadku, ale trzeba mieć umysł otwarty i brać pod uwagę wszelkie możliwości.
Turanga Leela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 15:41   #1620
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karo3006 Pokaż wiadomość
znowu coś się niechcący "wysypało" czy ktoś spacjalnie próbuje rzucić kolejna sensacje?Bo ja rozumiem,że każdego za znajomych w jakiś sposób sprawdzano,alibi itp,ale zatrzymywać? Czyli co,Pawła zamkneli na komisariacie,a w tym czasie prześwietlali każdy kąt i zakamarek?Bo to chyba nie jest standardowa procedura?
Nie wiem jak to jest z zatrzymaniami, ale to akuart potwierdzałoby wersję że jednak jest niewinny,nie?

Ma alibi, monitoring go nagrał, sprawdzono różne jego miejsca w poszukiwaniu śladów krwi itp. I nic nie znaleziono, nic nie wskazuje na jego winę.

Może nie mieliśmy się o tym dowiedzieć i dalej go oskarżać, a Januszowi wymsknęlo się to przypadkiem?

W końcu jeszcze niedawno twierdził że policja nic nie zrobiła w sprawie znajomych. A ultrafiolet to jednak nie jest nic.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości