|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
dzidza - mi taki sluz lecial prze okresem...
anuszka - jak ja karmilam piersia to jadla do 15 minut...ale to prawda ze jak dziecko najedzone i po aktywnosci to spi, moja mala juz drugi raz po 1h jedzonka i aktywnosi spi po jedzeniu nie placze ze chce jeszcze??
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
Chyba, ze lecisz low coastem to nie wiem jak jest, bo tam sie placi w niektorych liniach za bagaz nadany nawet chyba
|
|
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
O tak mniej więcej wyglądam teraz...Sorki za potworyzm fotki
. Do najpiękniejszych nie należę ![]() PS. Hahaha...zmieniłam jakość zdjęcia, żeby szybko się załadowała i teraz wygląda jakbym miała parch na twarzy, a buzia jakoś mi się z powrotem wyrównała po porodzie .
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-09-26 o 14:33 |
|
|
|
#694 |
|
Raczkowanie
|
dzięki niezawsze a jakimi liniami latałas?
|
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to taki leniuch jest... Jedynie w nocy ładnie je, tzn. nad ranem jak mi się obudzi i po kąpieli. Ja ją szczypię w policzki, dmucham, gadam do niej, a ta nic. Ręce bezwładne i śpi jak zabita. Odkładam do łóżeczka i wielkie oczy, przykładam do cyca- zasypia. Dziś już nie wytrzymałam i dałam mm, zjadła 90 od razu i zasnęła. Ryczałam jak głupia, ja mam czasem dość tego cyca...Może po prostu nie umiem karmić. Beznadziejna matka ze mnie. Śliczna fryzurka i co Ty o sobie za głupoty piszesz
|
|
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka skoro je po nocy i po kąpieli- to pewnie wtedy, kiedy się porządnie wymęczy. No to zafuduj jej 2 razy dziennie jeszcze jakies megaatrakcje- zabawy, gadanie, bujanie, spiewanie i klaskanie, przetrzymaj jak glodna i wtedy do cyca?
|
#697 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak tam dzisiaj? Cytat:
Cytat:
I kiedys mowilas, ze nie przybiera minimalnego 700g na miesiac - ale minimalny przyrost wagi na miesiac to 440g z tego co ja wiem... Cytat:
niezawsze jest specjalistka, to juz wszystko Ci wyjasnila My lecielismy LOTem i mala w swoim foteliku byla przypieta do fotela. Nie wyobrazam sobie takiego maluszka trzymac caly czas na rekach bez fotelika! Przeciez to niebezpieczne w czasie turbulencji... |
||||
|
|
|
#698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#699 | |
|
Zadomowienie
|
dzidzia- bardzo ładnie Ci w tej fryzurce i kolor fajny
![]() Cytat:
.Czasem mam ochotę całkowicie zrezygnować z karmienia cycem bo mam wrażenie że było by lepiej.... ale z drugiej strony szkoda mi tego utracić...
Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-09-26 o 17:34 |
|
|
|
|
#700 |
|
Rozeznanie
|
Anuszka, Agamarcio ja też Was doskonale rozumiem. Też czasem mam dość tego naturalnego karmienia. W dzień karmię już tylko odciągnietym mlekiem, w nocy piersią. Ostatnio jednak w nocy jest tak jak u Anuszki w dzień: je z 5 minut i zapada w sen. Budzi się co 2,5 godziny, znowu je 5 minut itd. Zastanawiam sie, czy nie dawać na noc butli mm, potem w nocy karmić butlą z odciągniętym jeszcze wieczorem pokarmem. No i musiałabym raz w nocy odciągnąć trochę na rano...hmm.
Dziewczyny, czy jak dalyście na noc mm to lepiej przesypiały noc Wasze dzieci? Anuszka, nawet nie myśl, że jesteś złą matką!!! Lepszej Igusia nie mogłaby mieć! Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-09-26 o 17:38 |
|
|
|
#701 |
|
Zadomowienie
|
ja daje mm na noc zasypia mniej więcej o 20;30 i budzi się między 2;00 a 3;00
|
|
#702 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#703 |
|
Rozeznanie
|
papeteria, no właśnie się zastanawiam czy nową z podobnych względów, choć teraz to się w ogole zastanawiam bo wczoraj kupilismy szafkę i mini komodę i już bardzp nie ma miejsca (a wypinamy godnolę, bo za duża wilgoć w wiatrołapiei też )
trzeba gdzieś upchnąć) justynacz co do długości snu po mleku, to ja mam teorię, że dziecko dłużej śpi jak jest na to gotowe, może trochę mm wydłuża, bo niby trawi się dłużej, ale np karolci mała przesypia całą noc, a mój do niedawna budził się regularnie ok 1 - 2 i 4-5 ile by nie dostał na noc, teraz to się powoli wydłuża - do 3 i do 6, a potem już ani myśli spać ku mojemu ubolewaniu.A jakim smokiem jedzą Wasze dzieci, mój ma 2,5 miesiąca i je 1, powinnam zmienić (niby na opkawaniu już w 2 miesiącu jest 2, ale ja jakos nie pomyślałam do tej pory) |
|
|
|
#704 |
|
Zadomowienie
|
NUK 1 i póki co wystarcza (moja jutro kończy 7tyg. )
|
|
#705 | |
|
Raczkowanie
|
Basia84 Super sa filmiki z twoim synkiem! Az buzia sama sie smieje!
Prosze o wiecej! Anuszka na mojego Szymcia na rozbudzenie najlepiej kiedys dzialala.. proba rozebrania. Nie znosi zimna. ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
i dawalam na noc mm zeby dluzej spal ,po tygodniu prob okazalo sie ,ze jednak nic nie pomoglo i tak budzil sie 3 razy w nocy. Teraz jak karmie tylko piersia to potrafi przespac od 22 do 4-5 ,a raz nawet do 7.30. W ksiazce "Pierwszy rok zycia dziecka" wyczytalam ,ze dziecko od 3-4 miesiaca nie potrzebuje juz posilkow w nocy ,jestem pelna nadziei Przydaloby sie przespac porzadnie choc jedna noc ![]() Kilka tyg. temu zauwazylam tez ,ze Szymus sie budzi (2.30 to stala godzina),ale nie chce wcale jesc i nie lece odrazu z cyckiem jak kiedys ,ale daje smoka albo mowie po cichu do niego i zasypia dalej.
|
|
|
#706 |
|
Rozeznanie
|
Cholera, chol.era zepsuła mi się Medela!!! Coś w silniczku nie styka, bo przerywa co chwila pracę. NIe mam żadnych zapasów mleka, wszystko szło na bieżąco!!
Niezawsze, gdzie reperowałaś swoją? Itakasia, wiesz może gdzie w Toruniu mogę naprawić? |
|
|
|
#707 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie też bym poszła na kontrolę albo zadzwoniła do położnej. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||||
|
|
|
#708 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
No to witaj w klubie, bo też miałą awarie. Po pierwsze sprawdź membranę, bo możne jest uszkodzona. U mnie była mała dziurka i dlatego robiły sie babelki i słabo ciągnął. Po drugie spróbuj rozkręcić silniczek i delikatnie go osusz suszarką. U mnie to pomogło. Ale przeżyłam chwile grozy. Pewnie bym musiała czekać na naprawę ze 2 tygodnie.
|
|
|
|
#710 |
|
Raczkowanie
|
ja ma książkę 1 rok życia dziecka i tam pisze że u dzieci karmionych piersią przesypianie całej nocy odbywa się póżniej i póżniej dzieciaczki dojżewają do słoiczków co nie oznacza że nie można urozmaicać diety w tym samym czasie co dziecku na mm
piszą tam również że jeżeli dziecko mlaska jak dorośli jedzą , nie wypluwa językiem i siedzi za pomocą mamy to można zacząć dokarmiać u mnie i Mileny to się sprawdziło i mała już od 2 tygodni je baby rice i kaszkę ale troszkę i na moim mleczku więc nawet jak Milena dostaje wieczorem o 7.30 baby rice to i tak musi popić cycem i cycuś przez sen o 22 i budzi się o 4 a póżniej o 7 i po spaniu |
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
siala - co do chlopacow u mnie w rodzinie mieszanie jest wiec...na chybil trafil
![]() Co do snu dzieci to np. moja Anastazja nawet na cycku zasypiala o 20 i budzila sie 1-2 w nocy po tem 5-6 a np. a jak dostala butle to tez na pocztaku 2-3 a teraz 5-6 ale np. corka kolezanki budzi sie co 3h nie wazne czy butla czy cyc![]() A w dzien Nastka jak nie robi juz 5 kupek dziennie to potrafi jesc co 3-4h bo robi ostatnio tylko kupke w nocy anuszka - wiem jak to jest bo moja tez czasem nie dala sie budzic..niektore takie sa, jutro zabaczysz czy przybiera, a z butli latwiej dziecia jesc dlatego jej tak fajnie idzie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#712 |
|
Raczkowanie
|
sorki
przepraszam za pomyłkę |
|
|
|
#713 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a potrzebuję trochę na chrzciny, żebym w restauracji z cyckiem na wierzchu nie latała.---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
Często krzyczy przy piersi i zazwyczaj jej się po tym odbija jak ją wezmę lub puści mega bąka. |
||
|
|
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
siala bala haha to tak jak u mnie. Mój TŻ chciałby mieć córeczkę (ma 2 synów...) i lekarz na pierwszej wizycie z określeniem płci mówił że na 99% dziewczynka, ja już uradowana TŻ w szoku ale i tak mówił że jajka na pewno urosną.. no i na kolejnej wizycie już mówił że chłopczyk (chociaż do końca sam nie wiedział bo mówił że na dzizewczynkę mu nie wygląda ale jak na chłopca też niezbyt widzi..) więc ja ciągle nadzieja że jednak może ta dziewczynka będzie..
A tu klops.. 100% chłopak (ale mój gin chyba ma u wszystkich problemy z określaniem płci bo znajomi też tak mają u niego ) no a ja z tego przypływu "radości" się popłakałam jak głupia że to jednak chłopczyk, że TŻ będzie zawiedziony, że nie będzie kochał itp nie wiem czy to przez te hormony czy jak ciągle mu mówiłam, że chciał mieć dziewczynkę ale będzie chłopak i że nie bedzie go kochał i tak dalej... a TŻ ma świra na punkcie Natanka, jak nienormalny ;p (kto by przypuszczał )elcia to tak samo jak z moim Natankiem, mama była w szoku jak usłyszała to imię, wymyślała mi inne ale później się przyzwyczaiła |
|
|
|
#715 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
i się pogoda spierniczyła Wpadłam tylko napisać, że jutro w Lidlu będą fajne kombinezony na zimę za 29,99 zł i inne rzeczy dla dzieciaczków. http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=13156 A co do mleka mm to ja też niekiedy na noc daję, ale młody wcale dłużej po nim nie śpi. Tylko muszę go dokarmiać bo mu z cyców za mało |
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na Nastke to potrzebuje na 74-80
|
|
|
|
#717 |
|
Rozeznanie
|
żabka19 wiecej filmikow narazie nie mam ale specjalnie dla Ciebie zdjecia z dzisiaj, szykowalismy sie na spacerek
![]() co do sloiczkow to u nas niby mozna podawac od 4 miesiaca ale zalecaja od 6. ja zaczelam od kaszek bo jak my cos jedlismy to otwieral buzie i patrzyl sie milosiernie jak przezuwalismy. zaczal ladnie siedziec wiec wsadzilam go w krzeselko, sprobowalismy i same widzialyscie jakie teraz sa efekty dzisiaj dalam mu pierwszy sloiczek, slodkiego ziemniaka, wsuwal ze az mu sie uszy trzesly!
|
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i tak wciaga rozne ilosci, w zaleznosci jaki ma nastroj na jedzenie. ale w kazdym badz razie w ciagu dnia to ona malo spi max 3 h. a co do tego minimalnego przybierania to mi w szpitalu powiedzieli ze 700 g to jest minimum w ciagu miesiaca i tego sie trzymalam... no ale na modyfikowanym waga idzie jej troche do gory. w tym tygodniu bede ja wazyc u lekarza wiec zobaczymy ile przybrala w ciagu 2 tyg.
|
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Minęło kilka dobrych dni, jak nie tygodni zanim się pogodziłam z tym, że będzie syn. A tym bardziej jak nakupiłam kilka rzeczy różowych.. piękne ogrodniczki, bodziaki.. niewiele ale jednak...za każdym razem jak zaglądałam do szuflady to beczałam jak bóbr... a pościel już zamówiona była i Sebek ma zieloną z różowymi falbankami wykończeniowymi
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#720 |
|
Rozeznanie
|
i jeszcze jak wcinamy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

po jedzeniu nie placze ze chce jeszcze??

. Do najpiękniejszych nie należę
.
Ale to taki leniuch jest... Jedynie w nocy ładnie je, tzn. nad ranem jak mi się obudzi i po kąpieli.
i co Ty o sobie za głupoty piszesz

.Czasem mam ochotę całkowicie zrezygnować z karmienia cycem
bo mam wrażenie że było by lepiej.... ale z drugiej strony szkoda mi tego utracić...