Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-26, 13:30   #691
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

dzidza - mi taki sluz lecial prze okresem...
anuszka - jak ja karmilam piersia to jadla do 15 minut...ale to prawda ze jak dziecko najedzone i po aktywnosci to spi, moja mala juz drugi raz po 1h jedzonka i aktywnosi spi po jedzeniu nie placze ze chce jeszcze??
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 13:48   #692
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
Mała śpi ale jeszcze męczymy się z katarem
MAM PYTANKO DO MAM KTÓRE LECIAŁY JUŻ SAMOLOTAMI Z DZIEĆMI
czy jak macie wózek trzyczęściowy to co robiliście z fotelikiem leciał jako ekstra bagaż czy jako bagaż podręczny ja mam wózek quinny i chcę zabrać do polski go razem z gondolą
z góry dzięki za pomoc
Zazwyczaj mamy fotelik wpinaja w stelaz i ida do gatu a gondole nadaja w okienku "niestandardowych wymiarow" tak jak narty czy snowboard i za to sie nie placi jak jest nadbagaz, stelaz i fotelik zabieraja przed samolotem i jako bagaz podreczny to idzie abys dziecka nie nosila i stelaz i fotelik czekaja na Ciebie przed samolotem, chyba, ze to wniesiesz, jak jest jakies wolne miejsce to czasem sie pozwala w foteliku przypiac dziecko w foteliku kolo mamy. A tak to dziec na kolanach jest przypiety dopinaczem dla infantow.
Chyba, ze lecisz low coastem to nie wiem jak jest, bo tam sie placi w niektorych liniach za bagaz nadany nawet chyba

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 14:24   #693
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

O tak mniej więcej wyglądam teraz...Sorki za potworyzm fotki . Do najpiękniejszych nie należę

PS. Hahaha...zmieniłam jakość zdjęcia, żeby szybko się załadowała i teraz wygląda jakbym miała parch na twarzy, a buzia jakoś mi się z powrotem wyrównała po porodzie .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-09-26 o 14:33
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 14:39   #694
glooria
Raczkowanie

dzięki niezawsze a jakimi liniami latałas?
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 15:13   #695
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Anuszka 5 minut przy piersi to za mało. A jak małą odbijasz to się nie budzi? Ja jak mi Alisa na piersi zaśnie, to się biorę za zmianę pieluchy, żeby ją rozbudzić i po wszystkim z powrotem do piersi. To zawsze trochę dłużej. Iga nie śpi, bo nie zjada za wiele treściwego pokarmu. Więcej wypija, niż je... Jak moja Mała tak zasypiała jeszcze przy żółtaczce, to lekarz mówił, żeby łaskotać, dmuchać w twarz, przekładać na brzuszek itd, żeby tylko obudzić i wtedy od razu znów na pierś.
Dziś już nie mamy tego kłopotu. Mała czasem nie śpi za dużo w dzień, bo przegapię jej zmęczenie... Ale sypia między 8 a 19 najmniej 3-4 godziny, najwięcej nawet 8. No i co 3-4h w nocy budzi się na amku.
dzidzia doskonale wiem, że to za mało Ale to taki leniuch jest... Jedynie w nocy ładnie je, tzn. nad ranem jak mi się obudzi i po kąpieli.
Ja ją szczypię w policzki, dmucham, gadam do niej, a ta nic. Ręce bezwładne i śpi jak zabita. Odkładam do łóżeczka i wielkie oczy, przykładam do cyca- zasypia. Dziś już nie wytrzymałam i dałam mm, zjadła 90 od razu i zasnęła. Ryczałam jak głupia, ja mam czasem dość tego cyca...Może po prostu nie umiem karmić. Beznadziejna matka ze mnie.
Śliczna fryzurka i co Ty o sobie za głupoty piszesz
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 15:31   #696
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Anuszka skoro je po nocy i po kąpieli- to pewnie wtedy, kiedy się porządnie wymęczy. No to zafuduj jej 2 razy dziennie jeszcze jakies megaatrakcje- zabawy, gadanie, bujanie, spiewanie i klaskanie, przetrzymaj jak glodna i wtedy do cyca?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 15:44   #697
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Kkkkkkkkk znow weekend, znow mial wodki nie pic...znow jest pijany...

Jak tam dzisiaj?

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.
jak czytam ile Wasze dzieci jedzą to jestem w szoku... Iga je naprawdę mało...
Hmmm mi Milena tez zasypiala przy piersi i nie bylo sposobu, zeby ja obudzic. Z tymze ona nie budzila sie od razu potem, bo byla nadal glodna. Ale rozumiem, ze moze nie byc sposobu, zeby ja dobudzic...hmmm...nie wiem, co poradzic. A jak Iga przybiera na wadze?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
kochana moja ma tak samo... robie jej mm 120 ml... raz na ruski rok zje wszystko, a tak to wciaga 90-60 ml, czasem zje mi nawet tylko 40...
Jesli Blanka je z butelki i wiecej w nia nie wepchniesz, to raczej nic nie poradzisz. Moja mala jak miala 2 miesiace potrafila czasem zjesc tylko 60ml, a Wasze dzieci tu mlodsze a po 120 wciagaly. Nadszedl dzien, kiedy sama z siebie zaczela jesc wiecej i tyle...
I kiedys mowilas, ze nie przybiera minimalnego 700g na miesiac - ale minimalny przyrost wagi na miesiac to 440g z tego co ja wiem...

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
chyba zadna na tym watku nie jest tak wyposzczona jak ja
w ciazy byl tylko raz i to juz po terminie a teraz poki co o tym nie mysle i nawet nie probuje bo boli jak nie dotykam a co dopiero z ingerencja.... ale paradoksalnie po zabiegu mniej boli niz przed moze tam bylam zaszyta
Biedaczko Ty nasza...wspolczuje

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
MAM PYTANKO DO MAM KTÓRE LECIAŁY JUŻ SAMOLOTAMI Z DZIEĆMI
niezawsze jest specjalistka, to juz wszystko Ci wyjasnila
My lecielismy LOTem i mala w swoim foteliku byla przypieta do fotela. Nie wyobrazam sobie takiego maluszka trzymac caly czas na rekach bez fotelika! Przeciez to niebezpieczne w czasie turbulencji...
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 17:26   #698
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
dzidzia ja nie mam czegos takiego, za to co jakiś czas plamienia wracają. W przyszłym tygodniu w końcu idę na kontrolę, odwlekałam przez te plamienia, ale dłużej już sie nie da...
Iga też chyba je za mało, może dlatego nie śpi w dzień? Szczególnie z piersi pociamka 5 minut i przysypia, a jak chcę ją położyć to już się budzi. Wczoraj na mm spała w dzień po 3 godziny.
Ja tez mam plamienia - zielonkawe, a Ty jakie?
Stary 2010-09-26, 17:30   #699
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
O tak mniej więcej wyglądam
dzidzia- bardzo ładnie Ci w tej fryzurce i kolor fajny

Cytat:
Dziś już nie wytrzymałam i dałam mm, zjadła 90 od razu i zasnęła. Ryczałam jak głupia, ja mam czasem dość tego cyca...Może po prostu nie umiem karmić. Beznadziejna matka ze mnie.
doskonale Cię rozumiem-ja też mam czasami dosyć karmienia cycem w nocy karmienie super je ile trzeba i ładnie zasypia w dzień zdarzają się przeboje a po mm spokój i z reguły błogi sen.Nie wiem już o co chodzi czy mleko za słabe czy butle woli.Czasem mam ochotę całkowicie zrezygnować z karmienia cycembo mam wrażenie że było by lepiej.... ale z drugiej strony szkoda mi tego utracić...

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-09-26 o 17:34
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 17:37   #700
justynacz80
Rozeznanie

Anuszka, Agamarcio ja też Was doskonale rozumiem. Też czasem mam dość tego naturalnego karmienia. W dzień karmię już tylko odciągnietym mlekiem, w nocy piersią. Ostatnio jednak w nocy jest tak jak u Anuszki w dzień: je z 5 minut i zapada w sen. Budzi się co 2,5 godziny, znowu je 5 minut itd. Zastanawiam sie, czy nie dawać na noc butli mm, potem w nocy karmić butlą z odciągniętym jeszcze wieczorem pokarmem. No i musiałabym raz w nocy odciągnąć trochę na rano...hmm.

Dziewczyny, czy jak dalyście na noc mm to lepiej przesypiały noc Wasze dzieci?

Anuszka, nawet nie myśl, że jesteś złą matką!!! Lepszej Igusia nie mogłaby mieć!

Edytowane przez justynacz80
Czas edycji: 2010-09-26 o 17:38
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 17:40   #701
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy jak dalyście na noc mm to lepiej przesypiały noc Wasze dzieci?
ja daje mm na noc zasypia mniej więcej o 20;30 i budzi się między 2;00 a 3;00

Stary 2010-09-26, 17:47   #702
vette
Zadomowienie

Cytat:
O tak mniej więcej wyglądam teraz...Sorki za potworyzm fotki . Do najpiękniejszych nie należę
.
slicznie mamusiu

Cytat:
Dziewczyny, czy jak dalyście na noc mm to lepiej przesypiały noc Wasze dzieci?!
nie

roztrzepaniec widze Cie
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 17:49   #703
entertete
Rozeznanie

papeteria, no właśnie się zastanawiam czy nową z podobnych względów, choć teraz to się w ogole zastanawiam bo wczoraj kupilismy szafkę i mini komodę i już bardzp nie ma miejsca (a wypinamy godnolę, bo za duża wilgoć w wiatrołapiei też )
trzeba gdzieś upchnąć)

justynacz co do długości snu po mleku, to ja mam teorię, że dziecko dłużej śpi jak jest na to gotowe, może trochę mm wydłuża, bo niby trawi się dłużej, ale np karolci mała przesypia całą noc, a mój do niedawna budził się regularnie ok 1 - 2 i 4-5 ile by nie dostał na noc, teraz to się powoli wydłuża - do 3 i do 6, a potem już ani myśli spać ku mojemu ubolewaniu.

A jakim smokiem jedzą Wasze dzieci, mój ma 2,5 miesiąca i je 1, powinnam zmienić (niby na opkawaniu już w 2 miesiącu jest 2, ale ja jakos nie pomyślałam do tej pory)
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 17:55   #704
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
A jakim smokiem jedzą Wasze dzieci, mój ma 2,5 miesiąca i je 1, powinnam zmienić (niby na opkawaniu już w 2 miesiącu jest 2, ale ja jakos nie pomyślałam do tej pory)
NUK 1 i póki co wystarcza (moja jutro kończy 7tyg. )

Stary 2010-09-26, 18:06   #705
żabka19
Raczkowanie

Basia84 Super sa filmiki z twoim synkiem! Az buzia sama sie smieje! Prosze o wiecej!
Anuszka na mojego Szymcia na rozbudzenie najlepiej kiedys dzialala.. proba rozebrania. Nie znosi zimna.

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
justynacz co do długości snu po mleku, to ja mam teorię, że dziecko dłużej śpi jak jest na to gotowe, może trochę mm wydłuża, bo niby trawi się dłużej, ale np karolci mała przesypia całą noc, a mój do niedawna budził się regularnie ok 1 - 2 i 4-5 ile by nie dostał na noc, teraz to się powoli wydłuża - do 3 i do 6, a potem już ani myśli spać ku mojemu ubolewaniu.
Zgadzam sie z tym w 100%. Ja wlasnie bylam taka "sprytna" i dawalam na noc mm zeby dluzej spal ,po tygodniu prob okazalo sie ,ze jednak nic nie pomoglo i tak budzil sie 3 razy w nocy. Teraz jak karmie tylko piersia to potrafi przespac od 22 do 4-5 ,a raz nawet do 7.30. W ksiazce "Pierwszy rok zycia dziecka" wyczytalam ,ze dziecko od 3-4 miesiaca nie potrzebuje juz posilkow w nocy ,jestem pelna nadziei Przydaloby sie przespac porzadnie choc jedna noc

Kilka tyg. temu zauwazylam tez ,ze Szymus sie budzi (2.30 to stala godzina),ale nie chce wcale jesc i nie lece odrazu z cyckiem jak kiedys ,ale daje smoka albo mowie po cichu do niego i zasypia dalej.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:22   #706
justynacz80
Rozeznanie

Cholera, chol.era zepsuła mi się Medela!!! Coś w silniczku nie styka, bo przerywa co chwila pracę. NIe mam żadnych zapasów mleka, wszystko szło na bieżąco!!
Niezawsze, gdzie reperowałaś swoją?
Itakasia, wiesz może gdzie w Toruniu mogę naprawić?
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:39   #707
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
Siala kochana ale to nie jest po gruźlicy czytam forum na bieżąco :P i wiem, że po gruźlicy to normalne bo ma małą kropke na 2 raczce ( która wcześniej faktycznie ropiała) ale to jest po szczepieniu w przychodni i nie było żadnej ropy tylko z 3 dni po szczepieniu to wyszło ale wyglądało jak siniak a teraz to wygląda jak blizna
no to się zaczęłam martwić
A to przepraszam.
W takim razie też bym poszła na kontrolę albo zadzwoniła do położnej.
Cytat:
Napisane przez elcia_26 Pokaż wiadomość
jak się Naduśka wierci też ją rozbieram często wtedy ciśnie kupsztala wogóle dziś się biedaczka namęczyła przy tym chyba odczuła brak mojego mleczka a że pije Nan ha (profilaktycznie takie dawali w szpitalu) ono jest ze zwiększoną ilością żelaza to pewnie miała delikatne zatwardzenie. chyba zmnienię na normalny nan1 tyle że teściówka mnie uraczyła i mam zapas trzy puszki.
Zwykły NAN też ma dużo żelaza - w porównaniu z innymi mlekami. Kiedyś sprawdzałam w markecie jak zmieniałam małemu z NAN na Bebilon Comfort. NAN ma chyba 59 a inne mleka po 30kilka 35chyba.

Cytat:
hej dziewczyny.
jak czytam ile Wasze dzieci jedzą to jestem w szoku... Iga je naprawdę mało... Jak ściągnęłam do butelki nieraz 90 ml, to czasem to zjadła. Jak wczoraj dostawała 2 razy modyfikowane (byłam w szkole, próbowałam ściągać, ale nie leciało) to mama zrobiła jej 90 i zjadła 60-70 No i mam wrażenie, że mało przybiera... Nóżki ma chudziutkie, wydaje mi się, że w szpitalu była pulchniejsza. Widzę jedynie, że dłuższa się robi, bo niektóre ubranka na 56 robią się na styk.
Na szczęście jutro jedziemy na szczepienie więc będę wiedziała ile waży.
Mój też tak jadł ale ani się obejrzałam a już 90 wcinał.. potem dosyć szybko przeskoczył na 120ml.. teraz też wcina 120 i tylko na noc robię mu miarkę więcej ale nie zawsze wypije. A jest 2 razy starszy od Twojej niuńki
Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość
caprica a ja prawie 2 miechy po porodzie i bzykanka nie było tylko jedna mała próba ale bolało i na tym koniec ;/

elcia gdybym miała córeczkę też miałaby na imię Nadia śliczne, ale chyba córci nigdy się nie doczekam bo ze strony mojego TŻ jakoś sami chłopcy wychodza ;/ ;/ porażka
U mojego TŻta nie urodziła się nigdy ani jedna dziewczynka.. tż ma brata, ten brat ma syna.. ojciec ich miał samych braci i oni maja tylko synów... dziadek również braci, oni synów itd... na ile pokoleń wiadomo to nigdy nie było córki. No i my też mamy syna.. a w ciąży lekarz mi mówi, że będzie dziewczynka no to ja cała w skowronkach, że odmienię tę chłopską passę... babcia tżta wniebowzięta... na kolejnej wizycie mojej córci "wyrosły" jajca i pisiorek no i tyle było radości z córki

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:46   #708
elcia_26
Raczkowanie

Cytat:
caprica a ja prawie 2 miechy po porodzie i bzykanka nie było tylko jedna mała próba ale bolało i na tym koniec ;/

elcia gdybym miała córeczkę też miałaby na imię Nadia śliczne, ale chyba córci nigdy się nie doczekam bo ze strony mojego TŻ jakoś sami chłopcy wychodza ;/ ;/ porażka
Już dawno wiedziałam że gdy będzie córcia to Nadia a chłopczyk miał być Antek. Najgorsza była reakcja teściów do tej pory teścio mówi na nią Nadzia blech, a w ciąży nie mógl wogóle zapamiętać i pytał jak się czujemy ja i moja ukrainka. Jak się ludzie pytają jak ma na imię to muszę dwa razy powtarzać a przecież teraz nie jest to jakoś mocno wymyślne imię.
elcia_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:49   #709
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Cholera, chol.era zepsuła mi się Medela!!! Coś w silniczku nie styka, bo przerywa co chwila pracę. NIe mam żadnych zapasów mleka, wszystko szło na bieżąco!!
Niezawsze, gdzie reperowałaś swoją?
Itakasia, wiesz może gdzie w Toruniu mogę naprawić?
No to witaj w klubie, bo też miałą awarie. Po pierwsze sprawdź membranę, bo możne jest uszkodzona. U mnie była mała dziurka i dlatego robiły sie babelki i słabo ciągnął. Po drugie spróbuj rozkręcić silniczek i delikatnie go osusz suszarką. U mnie to pomogło. Ale przeżyłam chwile grozy. Pewnie bym musiała czekać na naprawę ze 2 tygodnie.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:52   #710
glooria
Raczkowanie

ja ma książkę 1 rok życia dziecka i tam pisze że u dzieci karmionych piersią przesypianie całej nocy odbywa się póżniej i póżniej dzieciaczki dojżewają do słoiczków co nie oznacza że nie można urozmaicać diety w tym samym czasie co dziecku na mm
piszą tam również że jeżeli dziecko mlaska jak dorośli jedzą , nie wypluwa językiem i siedzi za pomocą mamy to można zacząć dokarmiać
u mnie i Mileny to się sprawdziło i mała już od 2 tygodni je baby rice i kaszkę ale troszkę i na moim mleczku
więc nawet jak Milena dostaje wieczorem o 7.30 baby rice to i tak musi popić cycem i cycuś przez sen o 22 i budzi się o 4 a póżniej o 7 i po spaniu
Stary 2010-09-26, 18:55   #711
karolcia228
Zakorzenienie

siala - co do chlopacow u mnie w rodzinie mieszanie jest wiec...na chybil trafil

Co do snu dzieci to np. moja Anastazja nawet na cycku zasypiala o 20 i budzila sie 1-2 w nocy po tem 5-6 a np. a jak dostala butle to tez na pocztaku 2-3 a teraz 5-6 ale np. corka kolezanki budzi sie co 3h nie wazne czy butla czy cyc

A w dzien Nastka jak nie robi juz 5 kupek dziennie to potrafi jesc co 3-4h bo robi ostatnio tylko kupke w nocy

anuszka - wiem jak to jest bo moja tez czasem nie dala sie budzic..niektore takie sa, jutro zabaczysz czy przybiera, a z butli latwiej dziecia jesc dlatego jej tak fajnie idzie

Stary 2010-09-26, 18:58   #712
glooria
Raczkowanie

sorki nie 1 rok życia tylko książka Dziecko zdrowie i rozwoj
przepraszam za pomyłkę
Stary 2010-09-26, 19:40   #713
martysek
Zadomowienie

Cytat:
No ja mam TT i się sprawdza, tyle, że to trochę trwa nim wypompuję, a wracam na uczelnię i muszę robić zapasy- już mam chyba 1,5l mleczka i co noc dochodzi około 100ml, ale ręczne pompowanie to katorga...
ILE??? Ja na raz ściągam max 50 ml a potrzebuję trochę na chrzciny, żebym w restauracji z cyckiem na wierzchu nie latała.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
a ja nie wiem co sie dzieje z moim dzieckiem chodzi o jedzenie, czasami (ale juz nie tak czesto) jest tak ze zje butle normalnie, a czasami ma tak ze sie wierci, wygna, prezy, az sie robi czerwony, nie je, zaczyna plakac i pluje tym mlekiem na poczatku nie wiedzialam co robic, teraz juz wiem ze musze przeczekac, wsadzam cmoka do buzi i przytulam, cmoka zawsze ssie wiec glodny, jak juz sie uspokoi to znowu daje, reakcje sa rozne, raz zje do konca bez oderwania sie od butli (ale wtedy to zazwyczaj gapi sie gdzies, i jakby zapomnial ze je) raz pociagnie i znowu placz, a nawet tak ma ze jak zobaczy tylko butle u mnie w rece to juz wyje
doszlo do tego ze to ja musze dawac mu ciagle jesc bo moj to cuduje, wpycha mu ta butle na sile, trzyma go nogami zeby sie nie wil i jest jeszcze gorzej
teraz bylo to samo,chcialam dac to nie moglam, w koncu uspokoilam i
usnol, a przeciez wstal pol godziny temu

nie, to nie kolki, pierdy ma...
Franiu, mojej Niuni mijają kolki, ale też pręży i krzyczy przed puszczeniem bąka czy zrobieniem kupki.
Często krzyczy przy piersi i zazwyczaj jej się po tym odbija jak ją wezmę lub puści mega bąka.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 19:43   #714
kinia656
Zadomowienie

siala bala haha to tak jak u mnie. Mój TŻ chciałby mieć córeczkę (ma 2 synów...) i lekarz na pierwszej wizycie z określeniem płci mówił że na 99% dziewczynka, ja już uradowana TŻ w szoku ale i tak mówił że jajka na pewno urosną.. no i na kolejnej wizycie już mówił że chłopczyk (chociaż do końca sam nie wiedział bo mówił że na dzizewczynkę mu nie wygląda ale jak na chłopca też niezbyt widzi..) więc ja ciągle nadzieja że jednak może ta dziewczynka będzie..

A tu klops.. 100% chłopak (ale mój gin chyba ma u wszystkich problemy z określaniem płci bo znajomi też tak mają u niego ) no a ja z tego przypływu "radości" się popłakałam jak głupia że to jednak chłopczyk, że TŻ będzie zawiedziony, że nie będzie kochał itp nie wiem czy to przez te hormony czy jak ciągle mu mówiłam, że chciał mieć dziewczynkę ale będzie chłopak i że nie bedzie go kochał i tak dalej... a TŻ ma świra na punkcie Natanka, jak nienormalny ;p (kto by przypuszczał )

elcia to tak samo jak z moim Natankiem, mama była w szoku jak usłyszała to imię, wymyślała mi inne ale później się przyzwyczaiła
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 19:46   #715
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Dobry wieczór
i się pogoda spierniczyła
Wpadłam tylko napisać, że jutro w Lidlu będą fajne kombinezony na zimę za 29,99 zł i inne rzeczy dla dzieciaczków.
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=13156
A co do mleka mm to ja też niekiedy na noc daję, ale młody wcale dłużej po nim nie śpi. Tylko muszę go dokarmiać bo mu z cyców za mało
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 19:50   #716
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
i się pogoda spierniczyła
Wpadłam tylko napisać, że jutro w Lidlu będą fajne kombinezony na zimę za 29,99 zł i inne rzeczy dla dzieciaczków.
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=13156
A co do mleka mm to ja też niekiedy na noc daję, ale młody wcale dłużej po nim nie śpi. Tylko muszę go dokarmiać bo mu z cyców za mało
Widzialam ta gazetke ale na Nastke to potrzebuje na 74-80

Stary 2010-09-26, 19:57   #717
Basia84
Rozeznanie

żabka19 wiecej filmikow narazie nie mam ale specjalnie dla Ciebie zdjecia z dzisiaj, szykowalismy sie na spacerek

co do sloiczkow to u nas niby mozna podawac od 4 miesiaca ale zalecaja od 6. ja zaczelam od kaszek bo jak my cos jedlismy to otwieral buzie i patrzyl sie milosiernie jak przezuwalismy. zaczal ladnie siedziec wiec wsadzilam go w krzeselko, sprobowalismy i same widzialyscie jakie teraz sa efekty dzisiaj dalam mu pierwszy sloiczek, slodkiego ziemniaka, wsuwal ze az mu sie uszy trzesly!
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 19:59   #718
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Jesli Blanka je z butelki i wiecej w nia nie wepchniesz, to raczej nic nie poradzisz. Moja mala jak miala 2 miesiace potrafila czasem zjesc tylko 60ml, a Wasze dzieci tu mlodsze a po 120 wciagaly. Nadszedl dzien, kiedy sama z siebie zaczela jesc wiecej i tyle...
I kiedys mowilas, ze nie przybiera minimalnego 700g na miesiac - ale minimalny przyrost wagi na miesiac to 440g z tego co ja wiem...
no je tylko z butelki i chocbym chciala to na sile jej nie wleje, poprostu kiedy ma dosc wypluwa smoczek i jak chce jej dac z powrotem to zaciska buzke i ani mysli otworzyc no i tak wciaga rozne ilosci, w zaleznosci jaki ma nastroj na jedzenie. ale w kazdym badz razie w ciagu dnia to ona malo spi max 3 h. a co do tego minimalnego przybierania to mi w szpitalu powiedzieli ze 700 g to jest minimum w ciagu miesiaca i tego sie trzymalam... no ale na modyfikowanym waga idzie jej troche do gory. w tym tygodniu bede ja wazyc u lekarza wiec zobaczymy ile przybrala w ciagu 2 tyg.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 20:02   #719
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
siala bala haha to tak jak u mnie. Mój TŻ chciałby mieć córeczkę (ma 2 synów...) i lekarz na pierwszej wizycie z określeniem płci mówił że na 99% dziewczynka, ja już uradowana TŻ w szoku ale i tak mówił że jajka na pewno urosną.. no i na kolejnej wizycie już mówił że chłopczyk (chociaż do końca sam nie wiedział bo mówił że na dzizewczynkę mu nie wygląda ale jak na chłopca też niezbyt widzi..) więc ja ciągle nadzieja że jednak może ta dziewczynka będzie..

A tu klops.. 100% chłopak (ale mój gin chyba ma u wszystkich problemy z określaniem płci bo znajomi też tak mają u niego ) no a ja z tego przypływu "radości" się popłakałam jak głupia że to jednak chłopczyk, że TŻ będzie zawiedziony, że nie będzie kochał itp nie wiem czy to przez te hormony czy jak ciągle mu mówiłam, że chciał mieć dziewczynkę ale będzie chłopak i że nie bedzie go kochał i tak dalej... a TŻ ma świra na punkcie Natanka, jak nienormalny ;p (kto by przypuszczał )

elcia to tak samo jak z moim Natankiem, mama była w szoku jak usłyszała to imię, wymyślała mi inne ale później się przyzwyczaiła
jak mi lekarz pokazał na usg siura i jajka to po wyjściu płakałam jak głupek, że to chłopczyk a nie moja wymarzona córcia
Minęło kilka dobrych dni, jak nie tygodni zanim się pogodziłam z tym, że będzie syn. A tym bardziej jak nakupiłam kilka rzeczy różowych.. piękne ogrodniczki, bodziaki.. niewiele ale jednak...za każdym razem jak zaglądałam do szuflady to beczałam jak bóbr... a pościel już zamówiona była i Sebek ma zieloną z różowymi falbankami wykończeniowymi a teraz nie wyobrażam sobie żeby on był dziewczynką

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 20:03   #720
Basia84
Rozeznanie

i jeszcze jak wcinamy
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości