Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-26, 18:19   #1651
Kimikika
BAN stały

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!!

Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość
Ale było nie na miejscu. Aha to matka Pawła może sobie gadać co chce, jasne.
Dlaczego bronisz tej kobiety w taki spoób i jakie masz prawo do swoich sądów o Iwonie czy jej mamie?

A idąc Twoim tokiem myślenia:
Przeprosisz mamę Iwony kiedy sprawa się rozwiąże i okaże się, że Iwona była porządną dziewczyną?
Przeprosisz tą kobietę za to,że uparcie twierdziłaś, że jej córka prowadzi podwójne życie tylko dlatego, ze zwineła mamie buty i miała 2 telefony?
Paweł też miał i co z tego?
Albo dlatego, że zrobiła ''strasznie dziwną rzecz'', bo zamiast spać do poludnia chciała iśc na mecz.
No chyba, ze znasz jeszcze inne fakty z tajnego życia Iwony.
Pozwalasz sobie na rozległe analizy kontaktów Iwony z matką. Myślisz , ze jej jest przyjemnie albo siostrze Iwony czytać to ?
Troszczysz się o psychikę Adrii i innych ( zgadzam się z tym) ale nie myślisz o psychice np siostry Iwony.
burgund chyba coś ci się pomyliło.

Nigdzie nie twierdziłam uparcie że Iwona była nieporządna, że prowadziła podwójne życie, albo że spanie do południa bylo dziwną rzeczą,więc nie przypisuj mi z łaski swojej słów których nie wypowiedziałam.

Twierdziłam tylko i twierdzę nadal, że matka Iwony wcale nie wiedziała wszystkiego o swojej córce i wcale nie miały takiego idealnego kontaktu jak tojest przedstawiane. I że w mojej opinii Iwona jawi się jako rozpieszczona panna.

I już podałam na to przykłady, więc nie będę się powtarzać.
Nie wzięłam ich sobie ze swojej wyobraźni, tylko z dostępnych i potwierdzonych źródeł, w tym również z wypowiedzi samej mamy Iwony.

Mamy Pawła bronie dlatego że to matka Iwony postąpiła chamsko idąc kolejny już raz do mediów z podejrzeniami odnośnie człowieka na którego nie ma żadnych dowodów.

Takich rzeczy się nie robi, jest to niszczenie drugiego człowieka.

I za to powinna go przeprosić.

Zresztą przypominam że o tym że Iwona Kinda powinna przeprosić napisałaś akurat ty a ja się tylko z tobą zgodziłam.

Edytowane przez Kimikika
Czas edycji: 2010-09-26 o 18:23
Kimikika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:19   #1652
westlondon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Chyba robson się sklonował i powrócił.
Chyba nie, dzem nie popelnia az tylu razacych bledow ortograficznych
westlondon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:22   #1653
Linda_Wallander
Przyczajenie

Nieładnie, oj nieładnie...
Paweł, jeśli dobrze rozumiem ukończył 18 lat i nie ma problemu z artykułowaniem fraz w języku polskim?

Edytowane przez Linda_Wallander
Czas edycji: 2010-09-26 o 18:23
Linda_Wallander jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:22   #1654
muszynianka
Zakorzenienie

O losie ludzie jak słyszą konkubent to myślą tylko i wyłącznie o pijaczkach które mieszkają z Bóg wie kim.
Przeczytajcie sobie znaczenie tego słowa
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:23   #1655
Corrina
Raczkowanie

Zastanawiam się czy p.Iwona konsultowała swoje działania z adwokatem.Mam na myśli ten artykuł.O ile oczywiście, p.Iwona zgadza się z tym co było w nim napisane. Bo dziwne to z punktu widzenia prawa.Tzn. żeby prawnik np. nie odradził takiego działania.
Corrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:24   #1656
Patrycja.T
Raczkowanie

Jest jedna rzecz z ktora sie zgadzam z mama Pawla. Rowniez mam nadzieje ze to nie jest zbrodnia doskonala i sprawde uda sie wyjasnic.
Patrycja.T jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:25   #1657
westlondon
Raczkowanie

Cytat:
Ale było nie na miejscu. Aha to matka Pawła może sobie gadać co chce, jasne.
Dlaczego bronisz tej kobiety w taki spoób i jakie masz prawo do swoich sądów o Iwonie czy jej mamie?

A idąc Twoim tokiem myślenia:
Przeprosisz mamę Iwony kiedy sprawa się rozwiąże i okaże się, że Iwona była porządną dziewczyną? Przeprosisz tą kobietę za to,że uparcie twierdziłaś, że jej córka prowadzi podwójne życie tylko dlatego, ze zwineła mamie buty i miała 2 telefony?
Paweł też miał i co z tego?
Albo dlatego, że zrobiła ''strasznie dziwną rzecz'', bo zamiast spać do poludnia chciała iśc na mecz.
No chyba, ze znasz jeszcze inne fakty z tajnego życia Iwony.
Pozwalasz sobie na rozległe analizy kontaktów Iwony z matką. Myślisz , ze jej jest przyjemnie albo siostrze Iwony czytać to ?
Troszczysz się o psychikę Adrii i innych ( zgadzam się z tym) ale nie myślisz o psychice np siostry Iwony.
Rzecz w tym, ze o psychike Iwony i jej rodziny troszczy sie cale oficjalne forum i robia to kosztem psychiki Adrii, Pawla i ich rodzin nie tylko na tym oficjalnym ale takze tu i innych. Moje posty to tylko przeciwwaga. I w przeciwienstwie do oficjalnego forum nikt tutaj nie twierdzi, ze sprawca/ sprawcami czy winawajca/winowajcami sa okreslone osoby.
Stary 2010-09-26, 18:26   #1658
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
O losie ludzie jak słyszą konkubent to myślą tylko i wyłącznie o pijaczkach które mieszkają z Bóg wie kim.
Przeczytajcie sobie znaczenie tego słowa

No wcale sobie nie pomyslałam o konkubencie jako o pijaczku po prostu MĄŻ to MĄŻ a KONKUBENT to KONKUBENT.
Akurat znam znaczenie tego słowa nie chciałabym by ktos o moim mężu powiedział konkubent bo po to jets ślub by mąż był mężem-mozecie sobie teraz dyskutować,ze się czepiam czy cokolwiek innego to jest moje zdanie i go nie zmienie
Stary 2010-09-26, 18:31   #1659
westlondon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muciula25 Pokaż wiadomość
No wcale sobie nie pomyslałam o konkubencie jako o pijaczku po prostu MĄŻ to MĄŻ a KONKUBENT to KONKUBENT.
Akurat znam znaczenie tego słowa nie chciałabym by ktos o moim mężu powiedział konkubent bo po to jets ślub by mąż był mężem-mozecie sobie teraz dyskutować,ze się czepiam czy cokolwiek innego to jest moje zdanie i go nie zmienie
Moze dla mamy Pawla okreslenie maz jest zarezerwowane tylko dla meza "koscielnego"?
Stary 2010-09-26, 18:32   #1660
muszynianka
Zakorzenienie

...
Okej gdyby powiedziała "kochanek" można by się oburzyć, ale konkubent = partner = towarzysz życia = mężczyzna = chłopak ...

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Moze dla mamy Pawla okreslenie maz jest zarezerwowane tylko dla meza "koscielnego"?
No może, może jest osobą głęboko wierzącą i nie ma co się dziwić że w jej oczach to konkubent a nie mąż - i nie ma co się urażać/
Stary 2010-09-26, 18:34   #1661
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:
...
Okej gdyby powiedziała "kochanek" można by się oburzyć, ale konkubent = partner = towarzysz życia = mężczyzna = chłopak ...
Muszynianka a Ty masz konkubenta?
Albo te dziewczyny ktore bronia tej wypowiedzi o konkubencie?
Czy wy macie konkubentow?
Stary 2010-09-26, 18:35   #1662
muszynianka
Zakorzenienie

Mam konkubenta bo nie żyjemy w formalnym związku a żyjemy jak małżeństwo.
Stary 2010-09-26, 18:35   #1663
muciula25
Rozeznanie

Ja się wcale nie uraziłam
Idąc takim tokiem myślenia,że to osoba głęboko wierząca to spoko wasza opinia ja mma na ten temat swoje zdanie i go nie zmienie
Stary 2010-09-26, 18:36   #1664
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez westlondon Pokaż wiadomość
A MOZE Iwona Kinda ma meza i moze nie zyczy sobie nazywac go konkubentem bo moze jej to nieodpowiadac jesli ma z nim slub!
Stary 2010-09-26, 18:36   #1665
Linda_Wallander
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kimikika Pokaż wiadomość

Nigdzie nie twierdziłam uparcie że Iwona była nieporządna, że prowadziła podwójne życie, albo że spanie do południa bylo dziwną rzeczą,więc nie przypisuj mi z łaski swojej słów których nie wypowiedziałam.

Twierdziłam tylko i twierdzę nadal, że matka Iwony wcale nie wiedziała wszystkiego o swojej córce i wcale nie miały takiego idealnego kontaktu jak tojest przedstawiane. I że w mojej opinii Iwona jawi się jako rozpieszczona panna.

Nie wzięłam ich sobie ze swojej wyobraźni, tylko z dostępnych i potwierdzonych źródeł, w tym również z wypowiedzi samej mamy Iwony.

Mamy Pawła bronie dlatego że to matka Iwony postąpiła chamsko idąc kolejny już raz do mediów z podejrzeniami odnośnie człowieka na którego nie ma żadnych dowodów.

Zresztą przypominam że o tym że Iwona Kinda powinna przeprosić napisałaś akurat ty a ja się tylko z tobą zgodziłam.

Nie sądzę by którekolwiek z rodziców znało swoje pociechy biorące udział wydarzeniach o których mówimy.

"Niszczenie drugiego człowieka" - poprawnie polityczny slogan jaki powtarzasz w zasadzie od wielu godzin. Może czas na jakaś zmianę i wprowadzenie jakich ciekawszych ornamentów w subiektywnym opisywaniu rzeczywistości oraz wydarzeń przeszłych...
Po cóż się tak emocjonować...?

I coś jeszcze do P. Janusza. Wielka prośba o ułożenie sobie wszystkiego w przemęczonej już chyba głowie, za dużo rozbieżności usprawiedliwianych emocjami, upływem czasu od wydarzeń feralnego ranka... Można odnieść wrażenie, może i mylne, iż wymyka się Pan czasem spod woli (nie mylić z kontrolą) Pani Iwony. Panie Januszu, jeden lub dwa dni odpoczynku może pomóc. Proszę tylko nie ubolewać, że mimo starań nie jest Pan doceniany (troszkę to bywa męczące w Pańskich wypowiedziach). Proszę tylko odpocząć.

Co do -mam nadzieję- pełnoletniego Pawła, może warto troszkę wyjść zza spódnicy mamy...

Edytowane przez Linda_Wallander
Czas edycji: 2010-09-26 o 18:39
Stary 2010-09-26, 18:37   #1666
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:
Mam konkubenta bo nie żyjemy w formalnym związku a żyjemy jak małżeństwo.
i oficjalnie mowisz do znajjomych ze masz konkubenta czy tez ze masz chlopaka/narzeczonego ?
Stary 2010-09-26, 18:37   #1667
westlondon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja.T Pokaż wiadomość
Muszynianka a Ty masz konkubenta?
Albo te dziewczyny ktore bronia tej wypowiedzi o konkubencie?
Czy wy macie konkubentow?
Ja mam konkubentke
Choc tutaj zazwyczaj okresla sie jako partnerke albo dziewczyne a w oficjalnych dokumentach bardzo czesto: living as married
Stary 2010-09-26, 18:38   #1668
burgund1234
BAN stały

Cytat:

Tak ale dopisałam: chyba, że dziennikarze napisali to samowolnie.
Tak powinna jeśli powiedziała celowo, że oskarża tego chłopaka a śmiem podejrzewać, że to robota pismaków, bo w żadnym reportażu ani innym artykule nikogo nie oskarżała.
A co najwyżej żaliła się , że do tej pory nie wie o co poszło.
I twierdzę nadal, że należy się jej jakieś wyjaśnienie.
Można było to załatwić i porozmawiać szczerze, bo jednak znajomi ostatni ją widzieli. A gadanie typu, że może nie chcą burzyć kryształowego obrazu Iwony, bo z taką teorią się spotkałam, jest totalnym bezsensem.
Co lepsze: Kryształowa Iwona , która nie wiadomo czy żyje czy jednak niekryształowa ale z mamą?
I ja bym wolała najgorszą prawdę o dziecku ale, żeby już wróciło.

Edytowane przez burgund1234
Czas edycji: 2010-09-26 o 18:43
burgund1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:42   #1669
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez westlondon Pokaż wiadomość
Ja mam konkubentke
Choc tutaj zazwyczaj okresla sie jako partnerke albo dziewczyne a w oficjalnych dokumentach bardzo czesto: living as married
A czy oficjalnie nie uzywasz w stosunku do niej okreselenia konkubentka czy dziewczyna czy tez partnerka? Kiedykolwiek publicznie uzyles slowa konkubentka mowiac o swojej dziewczynie/partnerce?
Stary 2010-09-26, 18:44   #1670
muszynianka
Zakorzenienie

przesłuchanie, spisujesz protokół ?
Stary 2010-09-26, 18:45   #1671
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:
przesłuchanie, spisujesz protokół ?
Zgaduje ze domyslilas sie do czego daze wiec wolisz odwrocic kota ogonem niz przyznac ze to okreslenie kojarzy sie jednoznacznie.
Stary 2010-09-26, 18:46   #1672
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Linda_Wallander Pokaż wiadomość
"Niszczenie drugiego człowieka" - poprawnie polityczny slogan jaki powtarzasz w zasadzie od wielu godzin. Może czas na jakaś zmianę i wprowadzenie jakich ciekawszych ornamentów w subiektywnym opisywaniu rzeczywistości oraz wydarzeń przeszłych...
Po cóż się tak emocjonować...?
Nie, nie jest poprawnie polityczny slogan, nie jest to subiektywne opisywanie rzeczywistości ale prawda.

Paweł jest zaszczuwany, wcześniej zaszczuwana była Adria.

Tworzy się absurdalne teorie,podejrzewa ich o wszystko co najgorsze.

Mimo braku jakichlowiek dowodów.

To jest niszczenie drugiego człowieka, jego życia, jego psychiki.

Dzieje sie to od 2 miesięcy na forach, teraz matka idzie z tym do mediów.

Po co?

Możesz wytłumaczyć w jakim celu idzie się do mediów, bądź też zaprasza media do siebie i opowiada się o tym kogo się podejrzewa?
Gazeta nie prowadzi śledztwa. Więc po co?
Ja widzę jeden cel tego - napiętnowanie.

Widzisz jakiś inny,to napisz.
Kimikika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:47   #1673
muszynianka
Zakorzenienie

Skarbie, dla osoby wierzącej to będzie konkubent. Nie wiem czemu masz takie ciśnienie by udowodnić że to słowo ma wydźwięk pejoratywny.
Stary 2010-09-26, 18:48   #1674
Linda_Wallander
Przyczajenie

Dla kompletnego wyczerpania tematu "Konkubenta, konkubiny" polecam w pierwszej kolejności obejrzenie filmu produkcji chińskiej pt. "Żegnaj Moja Konkubino" oraz rozwiązanie problemu, a własciwie często zadawanego sobie pytania w relacjach partnerskich - poza małżeńskich, a mianowicie czy konkubent może być pełnomocnikiem procesowym w postępowaniu cywilnym...?
Stary 2010-09-26, 18:51   #1675
misior920127
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to misior920127

czyli Iwona się znalazła?
misior920127 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:51   #1676
muszynianka
Zakorzenienie

Nie, nie znalazła się.
Stary 2010-09-26, 18:51   #1677
bezuczuciowa
Raczkowanie

Cytat:
Wiecie co ja tak sobie analizuje ten wywiad z mamą Pawła.
Tak ma prawo bronić syna i to mi się tak wczoraj spodobało jak to odsłuchałam.

Pani Iwona ma męża a mama Pawła publicznie mówi o nim konkubent.
Nie mogę tego pominąć bo to było grubo nie w porządku z jej strony.
już kiedyś wspominałam, że określenia konkubent można używać jako określenia osoby najbliższej.
Stary 2010-09-26, 18:52   #1678
burgund1234
BAN stały

Iwona Kinda skoro nosi nazwisko Piotra Kindy ma z tym panem slub a co za tym idzie akt ślubu, w którym jest napisane, że zawarli związek małżeński.
Samo to , że nosi jego nazwisko nasuwa, że są małżeństwem, nie uprawniło matki Pawła do użycia sformułowania konkubent nawet jeśli pani P. ma inne poglądy religijne.
Ja to odebrałam jako złośliwość i chęć dowalenia pani Iwonie.

Mama Iwony ma konkubenta aIwona jest dziewczyną innej kategorii - a jej synek święty. Typowe

Edytowane przez burgund1234
Czas edycji: 2010-09-26 o 18:55
burgund1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:52   #1679
titina
Zakorzenienie

Cytat:

Dzieje sie to od 2 miesięcy na forach, teraz matka idzie z tym do mediów.
Poszła już wcześniej ze swoimi podejrzeniami co do Marcina O. Paweł jest drugim podejrzanym przez mamę Iwony, który został opisany w mediach.

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:52   #1680
westlondon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja.T Pokaż wiadomość
A czy oficjalnie nie uzywasz w stosunku do niej okreselenia konkubentka czy dziewczyna czy tez partnerka? Kiedykolwiek publicznie uzyles slowa konkubentka mowiac o swojej dziewczynie/partnerce?
Wielokrotnie uzylem tego okreslenia, bo takie jest zgodne z prawem. Natomiast jesli komus ja przedstawiam to uzywam okreslenia partnerka, gdyz w moim wieku raczej nie ma sie dziewczyny, tylko wlasnie partnerke
Poza tym jesli z calej wypowiedzi mamy Pawla jedynym problem jest okreslenie konkubent, to czy na tej podstawie mozna "olac" pozostale argumenty.
No i fakt, ze ktos ma 22 lata, nie oznacza, ze nie moze miec "rzecznika prasowego" A nic nie stoi na przeszkodzie, zeby tym rzecznikiem byla mama.
Byc moze Pawel szybciej mowi niz mysli i moglby kogos w swoich wypowiedziach obrazic i narazic sie na procesy o znieslawienie. Dlatego mogli sie zdecydowac, ze wypowiadac sie bedzie mama, ktora jako osoba dorosla i dojrzala byedzie sie wypowiadac w sposob bardziej stonowany.
Nie dziwi mnie tez jej zapowiedz nie wypowiadania sie wiecej do mediow. Jesli raz przekrecono Twoje slowa, mozna to takze zrobic drugi raz. A Ty nigdy nie wiesz jakie konsekwencje moga wyniknac z Twoich przekreconych slow. A zanim Twoja wypowiedz zostanie sprostawana minie tak dlugi czas, ze nikt juz o tym co przekrecono nie bedzia pamietal ale bedzie pamietane, ze w cos byl zamieszany.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości