|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Dragonfly
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
popieram Kretencje,najbardziej mnie wkurza bezsensowne podawanie oksytocyny jesli rozwarcie postepuje szybko(a oksytocyna poteguje bol i to bardzo przeciez)-moja sasiadka miala rozwarcie na 5 palcow i dali jej oksytocyne niewiadomo po co tak naprawde.Moja kuzynka ma 7 miesiecznego synka i debile w fazie parcia polozyli ja na plecach,no masakra przeciez
|
|
#3272 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
az mnie zabolalo krocze
|
|
|
|
|
#3274 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję za życzenia, jesteśmy razem 6 lat, ale ślub wzięliśmy dopiero rok temu, wczesniej jakoś nie czuliśmy potrzeby
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Artystka, to po prostu jest żenada. Taki szpital to nieporozumienie. Traktuje się kobiety jak maciory na taśmie produkcyjnej
![]() Dla mnie to jest totalnie nie do przyjęcia. A oksy podają zwykle po to, żeby sobie szybciej iść do domu - tak sądzę ![]() Dlatego wybrałam ten szpital co wybrałam. Nie ma wprawdzie zzo, ale nie ma też leżenia w czasie porodu, rutynowego cięcia krocza ani podawania leków bez potrzeby
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
irysowa trzymam kciuki oby dzidek jak najdłuzej siedzial, no jak waży 1500g to nawet wiekszy od mojego jak sie urodził
![]() michałek wazy juz prawie 1900g i jest jedna noga w domu, niestety z tym jedzeniem jeszcze mu sie nie chce tak jak ma ale mam nadzieje ze w najblizszym tygodniu mu sie odmieni i bedzie w domciu ![]() przedstawiam wam moj mały cud Edytowane przez kootekk Czas edycji: 2010-09-26 o 20:19 |
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
aha i prosze zignorujcie moje obgryzione paznokcie, nie obgryzałam przez 10 lat paznokci a jak przed porodem wylądowałam w szpitalu to wszystko obgryzłam
i nie moge przestac ;( |
|
|
|
#3278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
coraz większy i silniejszy bobas życzę Wam dużo zdrówka, cierpliwości spokoju a wszystko będzie dobrze
|
|
#3279 |
|
Zadomowienie
|
wpadłam na chwilkę, żeby ponadrabiać, a tu taka niespodzianka - kootekk słodziutki maluszek, gratulacje, to prawdziwy cud
|
|
|
|
#3280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jejuuuu, jakie kochane maleństwo |
|
|
|
|
#3281 |
|
Wtajemniczenie
|
kootekk cudny
![]() ![]()
|
#3282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
PRZYSTOJNIAK |
|
|
|
|
#3283 |
|
Wtajemniczenie
|
Kootekk, sliczne malenstwo
Dziekuje wam za slowa wsparcia w sprawie mojej koteczki, ale nadal ciezko mi sie pozbierac.Ktos pomysli, to tylko kot, ale ona miala swoj charakter i byla taka dzielna do konca..ehh W srode zaczynamy szkole rodzenia. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-09-26 o 20:53 |
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny
de on ma dokładnie 3 tygodnie i 2 dni
|
|
|
|
#3286 |
|
Dragonfly
|
jaaaaaaa ale maluszek
|
|
#3287 |
|
Wtajemniczenie
|
kootekk - ale śliczny maluszek
![]() Irysowa - trzymaj się i nie poddawaj się, będzie wszystko dobrze ![]() mi dzisiaj w końcu udało się wylicytować karuzelę Fisher Price Rainforest w rozsądnej cenie jakiś miałam dobry weekend na zakupy tylko nie wiadomo dlaczego Mąż nazwał mnie allegroholiczką też uważam, że obecność lekarza podczas porodu przebiegającego prawidłowo jest zbędna ale dobrze by było jakby był pod ręką w razie czego
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-09-26 o 21:07 |
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
dzasta michałek to cały tatuś, jeszcze ma na głowie czarne włosy jak tata ale nosek (kartofelek) ma po mamie
![]() widze tu caly czas kompletowanie wyprawki szkoda ze juz mam wszystko dzisiaj zamowilismy monitor oddechu angelcare, nie chcielismy tego kupowac ale przy wczesniaku to lepiej dmuchac na zimne
|
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
kootek ale on jest slodziak, i taka kruszynka
A ja sobie wymyslilam, zeby miec lapke pod reka przy lozeczku oprocz sypialnianej nocnej lapmki, zakupie lampke z gietkim wezem, z bardzo slaba zarowka, i klipsem o takie cos: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90116789 Podobaja mi sie te ikeowe reflektorki, ale nie maja klamry tylko taki przykrecany dynks, jak od starego mlynka do miesa. wiec zobacze co tu maja na miejscu z klipsami w sklepach z oswietleniem
|
|
|
|
#3291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cudny nosek hmmm... przy wcześniakach zalecają ten monitor, więc myślę, że dobrze zrobiliście kupując wylicytowałam za 80 zł same wiecie za ile chodzą nowe, więc stwierdziłam, że kupię używaną, ale do tej pory używane schodziły za jakieś kosmiczne pieniądze, aż do dziś tylko mam nadzieję, że będzie w stanie idealnym, tak jak napisali na aukcji, bo jak nie to się wkurzę
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-09-26 o 21:44 |
|
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
kootekk, ale śliczny jest Michałek
a jaki spokojny, jak mamę ma obok tak się cieszę Waszym szczęściema ja dziś średnio się czuję, brzuch jakiś taki jakby mi zaczął ciążyć, niby twardy jakoś nie jest, ale średnio się czuję (może to też ta pogoda). No moja córcia dziś słabo kopie, niedawno trochę pokopała, ale jest spokojniejsza niż zwykle. De, rozumiem, ze trudno po odejściu kotki
|
#3293 |
|
Raczkowanie
|
Kootek, aż mi łzy szczęscia do oczu napłynęły
Twój synek jest CUDOWNY i taki Kochany ![]()
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Dobra, dziewczynys kad mam wiedziec co to skurcz? ![]() Mam czasami cos takiego, ze jakby lapie mnie cos w pochwie (?)i az zgina w pol, trwa moze 3 sekundy i tyle...dzisiaj mialam dwa pod rzad - to sa skurcze wlasnie? Jak dla mnie to takie klucie mocne
|
|
|
|
|
#3295 |
|
Raczkowanie
|
zanim was nadrobiłam, to minęły już dwie godz i chce mi się spać już :ziewa: ja do środy u rodziców na wasi,wcinam malinki, jabłka i gruszki z sadu, popycham jajkami od zadowolonych kuraków i daję się tuczyć mamie ;/ od jutra tylko malinki, gruchy i jabłka!
Kootekk - cudo Kretencja - ja też czekam na fotki, bo u ciebie jak były nerwy, to były, a teraz ruszyło wszystko pełną parą, chyba opatrznośc wymnagradza ci te cięższe chwile podczas remontu. Dobranoc dziewczyny, u rodziców jakoś mam mniej czasu na wizaż, bo tu zawsze coś do zrobienia jest. Ale długo tu raczej nie wytrzymam, tylko do wizytu u gina w środę, a pote, już do siebie ![]() papa |
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
irsin skurcze w pochwie to raczej niee. Moze dzidzia Cie tam kopie i dlatego takie masz odczucia?
Mniez z kolei boli az piecze gorna czesc brzucha. Musze poszukac informacji o rozchodzacych sie meisniach. Bo to do przyjemnych nei nalezy. |
|
|
|
#3297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3298 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie nadal meczy pieczenie skory pod lewa piersia.Znow mnie zlapalo w nocy, w czasie przewracania sie na drugi bok.
U nas na suwaczku 30 tydzien
|
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
Kootekk, wzruszyłam się. Michaś śliczny
![]() De, dla mnie nie ma takiego pojęcia jak "tylko kot" To przyjaciel. Nasz kotek jest z nami właśnie 7 czy 8 miesięcy teraz i chociaż straszny z niego łobuz, to nie mogę sobie wyobrazić, że miałoby go zabraknąć. Po prostu kocham go jak członka rodziny. Więc wyobrażam sobie, jaki to dla Ciebie ból i wcale mnie nie dziwi, że przeżywasz po swojej kotce żałobę. Trzymaj się ciepło Karolina, oj, niestety nerwy są nadal. Wczoraj okazało się, że: -podczas przykręcania listwy mąż prawdopodobnie naruszył izolację od kabli (poszły korki aż w piwnicy). Strasznie się zdenerwowałam, bo izolacja wymieniana w czerwcu za grubą kasę, ściana świeżo zrobiona). Na szczęście prąd mamy, ale mąż musiał lekko podkuć ścianę (na szczęście niziutko, schowa się pod listwą), żeby ten kabel naprawić i zaizolować - zrobi to na dniach). -podczas montażu popsuły się 4 półki od expedita (jednego z dwóch), więc na razie jeden jest niezmontowany (czyli klamoty, które miały pójść do niego nie mają na razie swojego miejsca... A raczej mają - na podłodze -chłopaki przywieźli jedno złe krzesło (w innym kolorze)... Tutaj nerwy małe, bo stwierdziliśmy z moją Mamą, że nawet z trzema stół będzie lepiej wyglądał, bo z braku miejsca musi być jednym bokiem dosunięty do ściany... -jedna z szuflad komody ma uszkodzoną delikatnie oleinę. Ja stwierdziłam że może zostać, ale mąż koniecznie chce wymienić (przypominam, że nie mamy samochodu, więc żeby zabrać te klamoty, trzeba będzie kogoś z wozem zorganizować). -przyszedł pan do zmierzenia szafy, pawlacza i drzwi (bo te wszystkie rzeczy ma nam robić) - wrażenie pozytywne, dogadaliśmy się, wygląda na solidnego i otwartego na potrzeby klientów, ale... na efekt musimy poczekać miesiąc ale własnie gdzieś na za miesiąc mu się uda... Będę przekładać te ciuchy pod koniec 8 miesiąca (jak dotrzymam w dwupaku do tej pory ). Na szczęście stara szafa już wywalona, część ciuchów na razie w dziecięcym łóżeczku (ale będzie przełożona do kartonów), a część w komodzie bez jednej szuflady Tak czy owak muszę już zacząć wszystko pomału prać... Miesiąc to cholernie długo, ale w obliczu faktu, że jeden facet powiedział, że pawlacza nam nie zrobi, a drudzy "fachowcy" nie odezwali się od tygodnia, choć byliśmy umówieni na telefon, chyba musimy się cieszyć, że się ten trafił i uzbroić się w cierpliwość...Ech... Do końca nerwów to jeszcze wieki całe
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-27 o 08:29 |
|
|
|
#3300 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Ale się wzruszyłam! Jaki śliczny, dzielny mały synek! Kootekk, masz prawdziwy skarb! A mnie w nocy, jak wstaje do toalety, bardzo boli krocze, pachwiny... Jakbym szpagat robiła wcześniej. Pewnie się wszystko rozciąga.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

. Gratulacje z okazji rocznicy!! 

ale mam nadzieje ze w najblizszym tygodniu mu sie odmieni i bedzie w domciu 
i nie moge przestac ;( 

trzymaj się i nie poddawaj się, będzie wszystko dobrze