Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-26, 18:53   #1681
gerda203
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to gerda203
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!!

Cytat:
Napisane przez kingincrimson Pokaż wiadomość
Tak, wiem. Fakt, że założyłem konto na wizaż pokazuje, jaki jestem dwulicowy i wredny.
A skoro inni tak piszą, to znaczy, że coś w tym jest... hmmm... jeśli pojawiają się wypowiedzi takie, jak niedawna wypowiedź muszynianki tutaj, czyli "ale ty bzdury piszesz", to tak, takie wypowiedzi kasujemy. Bo nic nie wnoszą. Gdyby jeszcze był w niej jakiś konkretny zarzut, odniesienie do czegoś konkretnego, to zazwyczaj zostawiamy. Ale pisanie aby tylko nabić sobie posta tak, wywalamy, bo takie wypowiedzi nie służą niczemu.
Gdyby była np. wypowiedz, w której przynajmniej są czarno na białym wyliczone te bzdury, to pewnie by została.
Ale wypowiedzi merytorycznych, nie prowokujących kłótni czy nie atakujących personalnie innych użytkowników nie usuwamy.
Zapraszam - przekonasz się
... Jak za komuny cenzura dobrze ze nie wszedzie jestescie moderatorami. A muszynianka ma prawo do swojej opinii i ma prawo ja wyrażać, więc nie widzę tu nic nie wnoszącego. Poprostu pdosumowała Twój dorobek literacki na wizażu i tyle.
gerda203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:53   #1682
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość
Tak ale dopisałam: chyba, że dziennikarze napisali to samowolnie.
Tak powinna jeśli powiedziała celowo, że oskarża tego chłopaka a śmiem podejrzewać, że to robota pismaków, bo w żadnym reportażu ani innym artykule nikogo nie oskarżała.
Ty podejrzewasz że to robota pismaków a ja że jednak chęć mamy.
Z wypowiedzi janusza jasno wynika że jest z artykułu zadowolony.
Gdyby mama była z tego nie zadowolona to na pewno by o tym napisał,poinformowałby że słowa mamy zostały przekręcone.
A nawet jeśli Janusz by tego nie zrobił to mama Iwony mogłaby to uczynic sama, w końcu nie raz już się w mediach wypowiadała.
Gdyby dopisano jej słowa których nie użyła to by to zdementowała a skoro nie dementuje to chyba jednak się z tym zgadza.

Chcesz, to skontaktuj się z mamą Iwony i to wyjaśnij.
Ja nie mam takiej potrzeby.
Kimikika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:54   #1683
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Skarbie, dla osoby wierzącej to będzie konkubent. Nie wiem czemu masz takie ciśnienie by udowodnić że to słowo ma wydźwięk pejoratywny.
Muszyniania Skarbie..... Przeciez to jest oczywiste jak 2+2 ze matka Pawla jest poruszona do zywego artykulem z GW wiec slowa konkubent uzywa celowo by wbic szpile w matke Iwony.
W tych czasach, slowo konkubent kojarzy jednoznacznie. I nie rozumiem dalczego probujesz wmowic mi ze tak nie jest.
Pani Kinda ma męża a nie konkubinata, narzeczonego, czy chlopaka.
Tak jak ty masz chlopaka/partnera czy konubinata ale nie masz męża.
Sprawdz definicje tak wogole.

Edytowane przez Patrycja.T
Czas edycji: 2010-09-26 o 18:56
Patrycja.T jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:55   #1684
gerda203
Raczkowanie

Cytat:
Iwona Kinda skoro nosi nazwisko Piotra Kindy ma z tym panem slub a co za tym idzie akt ślubu, w którym jest napisane, że zawarli związek małżeński.
Samo to , że nosi jego nazwisko nie uprawniło matki Pawła do użycia sformułowania konkubent nawet jeśli pani P. ma inne poglądy religijne.
Ja to odebrałam jako złośliwość i chęć dowalenia pani Iwonie.
bez urazy czepiasz się...
Stary 2010-09-26, 18:58   #1685
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Patrycja.T Pokaż wiadomość
Muszyniania Skarbie..... Przeciez to jest oczywiste jak 2+2 ze matka Pawla jest poruszona do zywego artykulem z GW wiec slowa konkubent uzywa celowo by wbic szpile w matke Iwony.
W tych czasach, slowo konkubent kojarzy jednoznacznie. I nie rozumiem dalczego probujesz wmowic mi ze tak nie jest.
Pani Kinda ma męża a nie konkubinata, narzeczonego, czy chlopaka.
Tak jak ty masz chlopaka/partnera czy konubinata ale nie masz męża.
Sprawdz definicje tak wogole.
Doradzam to samo.

Kto to jest konkubinat?
Stary 2010-09-26, 19:00   #1686
muszynianka
Zakorzenienie

gerda203 też nie wiem w czym problem.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 19:00   #1687
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez westlondon Pokaż wiadomość
Wielokrotnie uzylem tego okreslenia, bo takie jest zgodne z prawem. Natomiast jesli komus ja przedstawiam to uzywam okreslenia partnerka, gdyz w moim wieku raczej nie ma sie dziewczyny, tylko wlasnie partnerke
Ok, ale jednak powiedzmy sobie szczerze ze slowo kojarzy sie mniej milo niz partnerka czy dziewczyna stad gdy jestescie razem w jej towrzystwie nie uzywasz tego slowa bo ono jest nacechowane.
Mowie tylko o tym nieszczesnym konubencie bo akuart do samego tego slowa sie odnioslam.
Co do reszty wywiadu tez mam swoje zdanie ale akurat nie mam ochoty sie nim dzielic na forum.
To ze kobieta broni swojego syna mnie nie dziwi. Poziom jej wypowiedzi dla mnie jest niski. Poniosly ja emocje choc na sile probowala to ukryc. Wyszlo bardzo niesmacznie.
Stary 2010-09-26, 19:01   #1688
westlondon
Raczkowanie

Cytat:
W tych czasach, slowo konkubent kojarzy jednoznacznie.
Jednoznacznie to znaczy jak? I komu?
Ja nie wiem ile masz lat ale wez pod uwage, ze dzieci noeostrady nie sa jeszcze na szczescie guru interpretacji.
Podobnie zresza, co juz pisalem wczesniej- nie kazdy po balangowaniu przez cala noc spi do poludnia. Ja np. wstaje przewaznie po dwoch godzinach z powodu kaca. i nie spie przez kolejne 6- 8 godzin
westlondon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 19:02   #1689
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
W tych czasach, slowo konkubent kojarzy jednoznacznie.
Nie wiem z czym kojarzy się tobie, ale konkubinat jest wtedy gdy ludzie żyją bez ślubu. W obliczu osoby silnie wierzącej konkubinat zachodzi też wtedy gdy ludzie nie kwapią się (albo po prostu nie mają możliwości, nie mogą) złożyć przysięgę przed Bogiem.
Tym motywuję twierdzenie mamy Pawła.
Stary 2010-09-26, 19:02   #1690
kemir
Przyczajenie

Cytat:
Skarbie, dla osoby wierzącej to będzie konkubent. Nie wiem czemu masz takie ciśnienie by udowodnić że to słowo ma wydźwięk pejoratywny.
Katolika też chyba obowiązuje prawo polskie. Po ślubie cywilnym mąż jest mężem.
kemir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 19:04   #1691
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, ale jednak powiedzmy sobie szczerze ze slowo kojarzy sie mniej milo niz partnerka czy dziewczyna stad gdy jestescie razem w jej towrzystwie nie uzywasz tego slowa bo ono jest nacechowane.
<facepalm>
wiesz że tak naprawdę konkubentem jest każda para która ni ma ślubu a dajmy na to współżyje ?

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

kemir tak, mężem w obliczu prawa nie w obliczu Boga. A jak wiemy życie doczesne jest mniej ważne
Stary 2010-09-26, 19:06   #1692
kemir
Przyczajenie

Cytat:
<facepalm>
wiesz że tak naprawdę konkubentem jest każda para która ni ma ślubu a dajmy na to współżyje ?

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

kemir tak, mężem w obliczu prawa nie w obliczu Boga. A jak wiemy życie doczesne jest mniej ważne
Jeśli się wierzy w Boga, ale nie jest to konieczność.
kemir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 19:07   #1693
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:
<facepalm>
Nie ciagnijmy dyskusji w ta strone bo to zabrnie za daleko
Stary 2010-09-26, 19:08   #1694
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Nie wiem z czym kojarzy się tobie, ale konkubinat jest wtedy gdy ludzie żyją bez ślubu. W obliczu osoby silnie wierzącej konkubinat zachodzi też wtedy gdy ludzie nie kwapią się (albo po prostu nie mają możliwości, nie mogą) złożyć przysięgę przed Bogiem.
Tym motywuję twierdzenie mamy Pawła.
A skąd Ty tak znasz sie na życiu prywatnym i mężach pani Iwony?'

Może z ojcem Iwony nie miała ślubu a z panem Piotrem ma kościelny?

Dobra luz koniec tematu , ja w każdym razie kończę.

Matka Pawła powiedziała to po chamsku , bo powiedziała jeszcze, że leżeli sobie i nie chciało im się zejść zapłacić za taksówkę.
Po co gada takie bzdury jak wie, że Iwona do domu nie dotarła?
burgund1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 19:08   #1695
gerda203
Raczkowanie

Cytat:

no normalnie jestes super
Stary 2010-09-26, 19:08   #1696
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli się wierzy w Boga, ale nie jest to konieczność.
Nie wiem no dla mnie to po prostu jasne, że ultra-katolicy mogą tak postrzegać rzeczywistość no bo taki jest "kodeks" religii. I koniec.
Stary 2010-09-26, 19:09   #1697
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kimikika Pokaż wiadomość
Doradzam to samo.

Kto to jest konkubinat?
Nic sie nie boj, poprostu sie przejezyczylam.
Stary 2010-09-26, 19:10   #1698
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Po co gada takie bzdury jak wie, że Iwona do domu nie dotarła?
Btw pisałam już wczoraj że na osiedlu jest ochrona i monitoring zastanawiam się czy policja w ogóle sprawdziła monitoring z jelitkowskiego dworu bo nigdy nie uzyskałam jasnej odpowiedzi na to pytanie... ktoś wie?
Stary 2010-09-26, 19:10   #1699
Kimikika
BAN stały

Ach wiecie co, co tam oskarżenia, podejrzenia, snucie teorii o zamieszaniu w sprawę - to wszystko nic.

Mama Pawła użyła słowa konkubent i to jest karygodne:/
Stary 2010-09-26, 19:16   #1700
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kimikika Pokaż wiadomość
Mama Pawła użyła słowa konkubent i to jest karygodne:/
Karygodne jest ze z taka zawietoscia i zacietoscia zaatakowala zaginiona dziewczyne ktora bronic sie nie moze i sama uczepila sie slowa ktorego uzyla Iwona nie wiedzac naprawde o co poszlo ...

Wybacz ale mowienie do kobiety ze jak jej zaginiona corka wroci to powinna ja pouczyc jest daleko nie na miejscu- cios ponizej pasa.
Stary 2010-09-26, 19:18   #1701
muszynianka
Zakorzenienie

Patrycja.T - przez to że Iwona poszła sama, problemy spadły na Adrię Pawła i całą resztę, więc przyjmij poprawkę że to wściekłość i frustracja.
Stary 2010-09-26, 19:19   #1702
muciula25
Rozeznanie

Nie ,nie jest karygodne Kimi ale dlaczego nie iść w tą stronę takim samym tokiem myślenia...
Napisąłam juz jie podoba mi się bo dziewczyny które w poprzdnich watkach zacięcie broniły Iwony teraz jednak nie sa takie pewne czy miały rację-ja od razu na to patrzała obiektywnie nawet posuwałam kilka razy myśl:iż mam nadzieję,że uciekłą by zwrócić uwagę na siebie i chciałabym by tak było bo było by pewne,że nic Jej się nie stało jest cała....
Ale tez podejżewam znajomych tak jak większość z Was na początku
Stary 2010-09-26, 19:22   #1703
karo3006
Raczkowanie

Mi się "konkubent i konkubina" kojarzą z kronikami kryminalnymi 997mimo,że znam znaczenie tych słów i mam świadomośc,że nie określają partnerów będących tylko w patologiczntch związkach,nigdy nie mówiłam o moim narzeczonym konkubent(mieszkaliśmy bez ślubu 5 lat) ,a on nie przedstawiała mnie jako konkubinę Marysię.Mi sie tak kojarzy,ale to nic- bo ja często mam dziwne skojarzenia
Stary 2010-09-26, 19:22   #1704
westlondon
Raczkowanie

Cytat:
Karygodne jest ze z taka zawietoscia i zacietoscia zaatakowala zaginiona dziewczyne ktora bronic sie nie moze i sama uczepila sie slowa ktorego uzyla Iwona nie wiedzac naprawde o co poszlo ...

Wybacz ale mowienie do kobiety ze jak jej zaginiona corka wroci to powinna ja pouczyc jest daleko nie na miejscu- cios ponizej pasa.

Patrycjo, na litosc Boska, gdzie tam jest zawzietosc i zacietosc?
westlondon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 19:22   #1705
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:
Patrycja.T - przez to że Iwona poszła sama, problemy spadły na Adrię Pawła i całą resztę, więc przyjmij poprawkę że to wściekłość i frustracja.
Zasadniczo wracamy ciagle w te same miejsca dyskusji.
Czyli ze to jej wina ze strzelila focha i se poszla to sie doigrala... Moglabym znowu przytoczyc kontrargumenty no ale co nam to da...
Moze uda sie znalezc winnego policji wtedy z checia przeleje na niego wszelkie frustracje zwiazane z tym zaginieciem.
Stary 2010-09-26, 19:24   #1706
muszynianka
Zakorzenienie

Powiem tak, wina jest tylko i wyłącznie sprawcy a nie Iwony jednakże moim skromnym zdaniem było to niesamowicie nierozsądne i nieroztropne. Stąd możliwy żal znajomych - najpierw angażują się w akcje, potem pretensję są do nich że zaginęła kiedy tak naprawdę sama odeszła. Obie strony pękają, mama Iwony z bezsilności a mama Pawła bo czuje się atakowana (jako strona nie jako osoba) - czemu jej się wcale nie dziwię.
Stary 2010-09-26, 19:25   #1707
burgund1234
BAN stały

Cytat:

tak samo jak mówienie, że pani Iwona i jej konkubent spali sobie i nie chciało im się zejśc zapłacić za taksówkę.
Po co pierdzieli takie farmazony jak wie , że Iwona taksówki nie wzięła i do domu nie dotarła? Co ona sobie wyobraża, że mama Iwony jest winna zaginięciu?

A może matka Pawła się właśnie wydała, że wie że Iwona byla pod domem i tam się jej coś stało?
burgund1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 19:32   #1708
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez westlondon Pokaż wiadomość
Patrycjo, na litosc Boska, gdzie tam jest zawzietosc i zacietosc?
Ja cala wypowiedz mamy Pawla odbieram bardzo negatywnie jako niezwykle agresywna mimo iz ton glosu wydaje sie byc spokojny.
Kobieta kipi ze zlosci. Nie dziwi mnie to absolutnie. Jednak argumenty ktorych uzywa sa dla mnie nie na miejscu.
Rozumiem ze uwazasz inaczej.
Raczej nie przekonamy sie do swoich pogladow.
Powtorze ze zadzam sie z mama Pawla w jednym. Licze ze to nie jest zbrodnia doskonala i uda sie wyjasnic to zaginiecie.
Jak tylko to sie stanie napewno media beda trabic o tym na prawo i lewo i albo znajomi zostana oczyszczeni z podejrzen albo zostana oskarzeni.
Na miejscu Pawla stawalabym na glowie zeby sprawe wyjanic dla wlasnej satysfakcji by przytrzec nosa takim osobom jak ja.
Stary 2010-09-26, 19:35   #1709
Kimikika
BAN stały

Mama Pawła i tak długo wytrzymała. Przez ponad 2 miesiące znosiła oskarżenia pod adresem jej syna na forach internetowych, także na tym autoryzowanym przez mamę Iwony.
Pękła dopiero gdy ukazał się artykuł w gazecie.

Moim zdaniem była i tak wyjątkowo spokojna i opanowana.

Nie ma obowiązku kochania Iwony Wieczorek, martwienia się o nią.
Ma prawomieć o niej takie zdanie jakie tylko chce i nie musi wypowiadać się o niej z troską.

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
tak samo jak mówienie, że pani Iwona i jej konkubent spali sobie i nie chciało im się zejśc zapłacić za taksówkę.
Po co pierdzieli takie farmazony jak wie , że Iwona taksówki nie wzięła i do domu nie dotarła? Co ona sobie wyobraża, że mama Iwony jest winna zaginięciu?

A może matka Pawła się właśnie wydała, że wie że Iwona byla pod domem i tam się jej coś stało?
burgund gdybys tylko udzielała się na oficjalnym forum Iwony zostałabyś tam z miejsca pokochana
Stary 2010-09-26, 19:36   #1710
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Na miejscu Pawla stawalabym na glowie zeby sprawe wyjanic dla wlasnej satysfakcji by przytrzec nosa takim osobom jak ja.
Na miejscu Pawła zmieniłabym numer telefonu maila pracę i odcięła się od znajomości które za wszelką cenę chcą mu sprowadzić kłopoty na głowę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości