Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-26, 12:53   #4891
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

Cytat:
Napisane przez CzarnaKropka Pokaż wiadomość
Hej Kobietki!
Profesorowie niestety cząsto mają to do siebie, że wyżej sr.. niż d.pe ma. U mnie też się tacy trafiali. A juz kochałam jak do promotora musialam jeździeć w środy na 12.
Najważniejsze, że to juz za Tobą

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 13:02   #4892
unusuall
Raczkowanie

ok, to ja się melduje i zaczynam

1 dzień z 3 fazy uderzeniowej idzie nieźle , obudziłam się o... 12 :P więc ilość posiłków dziś się zmniejszy. Na śniadanie były 2 jajka i kawałek gotowanej piersi plus zielona herbata, teraz zapijam się wodą a na obiadek będzie też pierś i też jajko bo zostało z śniadania, wieczorem pewnie twaróg albo wieśniak albo tuńczyk.

tylko ten brak energii... zawsze jadłam węglowe śniadanie zapite kawką więc kopniak energetyczny był.

..new life in a new place between a new people.

68 ....cel: 63 kg. - 177 cm.
unusuall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 13:20   #4893
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Jęcz ile tylko potrzebujesz:glas iu: , jak się mieszka daleko to te rozstania są najgorsze. Wiem coś o tym. Teraz przyjeżdżają teściowie i będzie fajnie, ale potem znów będzie się trzeba pożegnać. Następny raz jak się zobaczymy to pewnie dopiero styczeń/luty.
dziekuje jak to dobrze miec takie psiapsiolki jak Wy

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Ps. Dlaczego pogoda się popsuła? a 2 ostatnie dni były takie ładne, ciepłe
co za cham wredny, profesorek na dyche... w firmie, w ktorej odbebniam staz tez sa takie persony... kierownicy od siedmiu bolesci....

u mnie pogoda popsula sie dzis. pada od rana. a wczoraj jeszcze cieplo miare bylo i sucho. a do piatku do wogole slonce swiecilo i 23st bylo przez kilka dni

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez unusuall Pokaż wiadomość
ok, to ja się melduje i zaczynam

1 dzień z 3 fazy uderzeniowej idzie nieźle , obudziłam się o... 12 :P więc ilość posiłków dziś się zmniejszy. Na śniadanie były 2 jajka i kawałek gotowanej piersi plus zielona herbata, teraz zapijam się wodą a na obiadek będzie też pierś i też jajko bo zostało z śniadania, wieczorem pewnie twaróg albo wieśniak albo tuńczyk.

tylko ten brak energii... zawsze jadłam węglowe śniadanie zapite kawką więc kopniak energetyczny był.
bylam slaba przez pierwszy tydzien. myslalam ze padne. ale dziewczyny mnie tu pocieszyly, ze minie, ze to efekt odstawienia wegli itp. a pozniej przeszlo i energii mam sporo
powodzenia
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 13:32   #4894
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie odzywałam się, bo miałam poprawkę wczoraj...na szczęście zdałam ją Ale ile się nadenerwowałam.
[...]
Musiałam Wam się wyżalić, bo wczoraj to myślałam, że mnie krew zaleje!!

A co do wagi, to się z nią pokłóciłam i nie ważę się do wtorku (czyli jak mi się skończy PW).
Mam dość tej diety powoli....

Ważne, żeby się czuć dobrze we własnym ciele
Mnie też denerwuje, że ktoś mi mówi, że dobrze wyglądam, a widzi, że mam brzuch ogromny...takie to fałszywe jest...
Agata? ooo moja imienniczka

Ps. Dlaczego pogoda się popsuła? a 2 ostatnie dni były takie ładne, ciepłe
No cóż, to tylko o tym profesorze świadczy , choć fakt, zachował się bardzo niefair wobec Was.
Pilnuj sie diety, wiem, że chwilami ma sie jej dość, ale naprawde jak zlamiesz, jest tylko gorzej (sprawdzone empirycznie), za jednym grzechem pojawia sie drugi, wpada sie w błędne koło, kilogramów przybywa, wyrzutow sumienia tez, wrocic ciezko. Ewentualnie jak juz bedziesz pekac, uciekaj szybciutko na III, utrwalisz i moze wrocisz. Byle nie grzeszyc nadmiernie. Trzymam kciuki Agatko!
A pogoda jest brzydka, zeby jutro mogła nas zachwycic - tak to sobie tłumacze
Stary 2010-09-26, 13:37   #4895
joanasz
Rozeznanie

Hejka, gratki za spadki Wsjem
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

... bardziej rozpaczam bo mi tipsior strzelił i jest beeee muszę jechać dorobić bo jak tak się na ulicy pokazać ?
O, to jest powod do rozpaczy, no jak to sie tak pokazac

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość

O KTOREJ TO SIE SPAC CHODZI !!!! dzis rowno ze mna, bez wzgledu na to czy padne o 9 czy o 11
TAK JEST
Cytat:
no i ja juz tez mam cisnienie podniesione z rana M ktory unika mojej Mamy jak ognia, wlasnie stwierdzil ze do niej zadzwoni i powie jej ze mam poczatki anoreksji,
no matko , pokaz mu w necie jak wygladaja anorektyczki no moj tylko mowi ze podenerwowana chodze na tej diecie, ale to tylko wtedy jak latam w kolko i jestem takzakrecona, ze sobie dukanowego zarelka nie mam kiedy zrobic i taki rezultat.

Cytat:
czy ja jestem dzieckiem, zeby mnie tak traktowac!

to sie wygadalam...
No i dobrze chlopem sie nie przejmuj, przejdzie mu, powiedz, ze jak bedziesz zgrabna jak cholerka to i tak gombedziesz kochac mocno

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Jeszcze, jeszcze!!! Jedziesz, dawaj
o qrczen a co tu za jakas perwersja

Cytat:
Profesorowie niestety cząsto mają to do siebie, że wyżej sr.. niż d.pe ma. U mnie też się tacy trafiali. A juz kochałam jak do promotora musialam jeździeć w środy na 12.
Najważniejsze, że to juz za Tobą
Oj czuby sie trafiaja, ja ich mialam wielu. Do jednego z mechaniki musielismy na zaliczenie co piatek na 17 jezdzic, na sesji poprawkowej -a czasami to juz przez cale wakacje. Dawal zaliczenie najczesciej na sam koniec sesji, bylo smiesznie ale jakim kosztem i dla kogo

Ja wczoraj nagrzeszylam alko, i jeszcze tlustym zarciem w postaci polskiej kielbachy , ktorej nie potrafilam sobie odmowic, no i zarlam to do b. pozna bo sie nam gosc grilowy na cala noc zostal - chyba w promocii o dziwo po tej ilosci wypitej coli jakos zywam - chyba zdrowieje
Zjadlam dzisiaj wczoraj upieczone drozdzowki - bez szalu. Prawie je spalilam jak je dopiekalam ze 3 razy -pierwsza ciepla prawie surow wczoraj zjadlam, pod serem ciasto takie jakies.
Cos zle zrobilam? za malo stevi dalam i jakies slonawe sie wydaja-juz nie mam na nie ochoty-bede sprawdzone rzeczy jednak robila.

Waga wskazuje masakrycznie duzo -ale czego sie spodziewac po wczorajszej nocy
Jade dzis nad morze sie jodu nawdychac, moze mi grzeszne mysli wywieje??? Narka
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 14:51   #4896
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Joanasz ty grzesznico jedz jedz nad to morze wszak blisko macie, niech wywieje ci te mysli grzeszne

Agnese69 zazdrosc, nic innego, tymi ludzmi kieruje, takich to sie wystrzegac lub unikac - gorzej jak sa mezami

CzarnaKropka to ci profesor ja nie wiem ze im sie tak w glowach poprzewracalo, tym bardziej ze tak jak piszesz kase placisz masakryczna pewnie ja 11 lat temu placilam jakos 10 tys na polrocze, tez politologia zaocznie we Wrocku ale nie skonczylam cholercia, i teraz zaluje, ciagle za mna te studia chodza...

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 15:18   #4897
SimplyDivine
Zakorzenienie

Witam dziewczynki

U mnie juz lepiej z reka, nawet pisze obiema dlonmi. Boli dalej, ale juz nie jest tak spuchnieta, sniak jest gigantyczny, ale to ponoc dobry znak Migreny dzis nie bylo, jedynie glupi sen po ktorym obudzilam sie zaplakana niestety porcelanki jak nie bylo tak nie ma i na wadze wzrost ktorym sie zupelnie nie przejmuje. Zmniejszylam dawke tabletek do jednej trzy razy dziennie zamiast 2 cztery razy i moze porcelana ruszy Dukam juz grzecznie, jedynie co to mam PW zamiast PP, ale to z zalecenia lekarza, potem sobie karne PP walne ;D

Juliuszka - z tego co widze to maka ziemniaczna ma wiecej kalori, wyzszy indeks glikemiczny - ale skrobia ma o wiele lepsze wlasciwosci wiazace i zuzywamy jej zdecydowanie mniej. Jesli chcesz uzywac maki ziemniaczanej droga wolna, ale my tutaj staramy sie isc wg zasad diety Dukana. Ja nie uzywam skrobi bo ZAWSZE mam po niej wzrosty, powinno sie ja rowniez odstawic w czasie zastojow czy wzrostow - ona jest tam po to by nam urozmaicic diete i rozszerzyc zakres potraw, ale nie jest ona wymogiem jak np otreby czy picie wystarczajacej ilosci plynow
I nie warto sobie odmawiac slodkosci raz na jakis czas bo potem przejdziesz na III czy IV i jak sie dorwiesz do czekolady to poplyniesz bo taki to bedzie szok dla organizmu.

Aleks i Rumcia - wielki by jakos przezyc te doly

zlotqo - gratuluje spodni i spodenek prawdy

Konczi kochana, nie przejmuj sie wzrostem poza tym ja tu bede siedziec pewnie do Swiaz Bozego Narodzenia przynajmniej (jeszcze jakies 18 - 20 kg to go ) wiec nie bedziesz sama

Teraz wracam do nadrabiania reszty

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
Duży spadzior, gratuluję Dbaj o siebie. Jak nie będziesz już musiała jeść leków będzie łatwiej.

Dałaś radę tryligii?
Ja gdy wchodziła II część do kin byłam na nocnym seansie dwóch części na raz. Zaczęło się o 21.00 a zakończyło o 5 rano. Wstałam i powiedziałam, że jeszcze trzecią część chętnie od razu bym zobaczyła.
Wczoraj spadzior, dzisiaj wzroscik, ale sie nie przejmuje Wrocilam juz na dobra droge Dukana, tyle ze na PW przymusowo z zalecenia lekarza (kazal mi tez owoce jesc, ale to juz przesada ). Ale we wtorek/srode juz chyba odstawie tabletki i zrobie PP do poniedzialku i potem znow 4/3 i tak do konca roku pewnie.
Trylogii nie obejrzalam, bo TZ na XBoxie gral do pozna i nie mialam jak niestety, dzis sie za pozno obudzilam i nie zdaze skonczyc przed spaniem wiec bedzie na przyszly weekend - uwielbiam te filmy, ksiazki przeczytalam w 5 dni a teraz czytam w wersji oryginalnej, po angielsku

Mam nadzieje, ze Twoje zmecznie dieta szybko minie i zobaczysz - 10 kg na wadze - wiem jak to motywuje Takze trzymam kciki

Cytat:
Napisane przez Beata 25 Pokaż wiadomość
Jeszcze jedno czy II fazę robicie do wymarzonej wagi czy tyle ile doktorek w tescie wyliczyl bo chyba wszyscy maja 63 dni czy jakos tak czy to zalezy od liczby kg??
Bo zostal mi jakis miesiac i 2,700 do zgubienia a wg doktorka 1,700
Druga faze ciagniesz dopoki

a) dojdziesz do wagi wyznaczonej przez doktorka i jestes happy
b) dojdziesz do swojej wyznaczonej wagi i jestes happy
c) dojdziesz do momentu w ktorym zadowala Cie Twoja sylwetka, nie przejmujesz sie kilogramami i jestes happy
d) masz problemy zdrowotne i musisz przejsc na III
e) masz zmeczenie materialu i coraz wiecej grzeszysz - wtedy lepiej przejsc na III, utrwalic co sie zgubilo i wtedy wrocic na II jesli jest taka potrzeba

twinsplus1 - powiedz Ty temu swojemu zeby wlasnego talerza pilnowal a nie sie w Twoja diete wtraca - jesli Cie nie wspiera to niech sie lepiej nie odzywa. I to samo powiedz swojemu TZ Aleksandra
W zasadzie to apel do wszystkich TZtow:

Jesli Twoja dziewczyna jest na diecie, zdrowo sie odchudza i nie popada w skrajnosci to jesli nie masz zamiaru jej wspierac w tym co robi to lepiej sie nie wtracaj!

Booooli mnie nadgarstek od tego pisania

edit: eeeeej, gdzie sa wszyscy?

Edytowane przez SimplyDivine
Czas edycji: 2010-09-26 o 15:20
SimplyDivine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 15:47   #4898
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ej, co z Tobą? Przecież zawsze byłaś silna i zmotywowana. Co się nagle stało? Bierz się w garść i nie grzesz więcej!
byłam, dobrze powiedziane właściwie to nie tak nagle, bo to rozluźnienie trwało dosyć długo, ale to do mnie nie docierało

ok, zaliczyłam wczoraj pyszną ucztę ze znajomymi i TŻem (zaprosiliśmy ich na obiad), dzisiaj jeszcze dojem owoce i troszkę chleba pełnoziarnistego i od jutra biorę się ostro za siebie

Cytat:
Drugi raz uderzeniówka? Przecież zawsze to odradzałyśmy.
w sumie nie wiem czy nazwać to uderzeniówką. Planuję znowu tryb 4p/3pw, dlatego chcę zacząć w poniedziałek. To będzie w sumie od razu druga faza, z tym, że nie chcę jeść skrobi, kakao itp
Z resztą u mnie większość dni P wyglądało jak uderzeniówka wbrew temu, co jest na blogu, rzadko używałam rzeczy z trzeciej listy

Będę dzisiaj robiła sobie jadłospis na cały tydzień, to Wam podrzucę do oceny jak skończę

Cytat:
A tak poza tym gratuluję egzaminów.
dziękuję

Edytowane przez adrijah
Czas edycji: 2010-09-26 o 15:48
adrijah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 16:05   #4899
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

witajcie dziewczynki

u mnie wszystko gra,jestem grzeczna i nie grzesze )
chociaz wczoraj wpadla nutellka dukana :P

właśnie piekę chlebek na jutro i kolejne dni, o ile wyjdzie:P
i serniczek w formie babeczek małych

dzisiaj zjadlam pyszne zrazy wołowe jezu takie pysznosci na diecie

aaa no i zakupilam ten syrop z lidla wiec moze sobie jutro zzrobie galaretke albo herbatke z syropem, mniam

poza tym ciezko mi ogarnac jedzenie do pracy,bo tak na prawde mam przerwe taka prawdziwa o 9:30 a potem to moge cos zjesc w locie ewentualnie i nie mam pojecia co moge zabrac
na pierwsze to jem przewaznie chlebek otrebowy z szynka i warzywami (w pw), no i zeby nie glodowac pozniej rozkladam sobie to na 2 posilki ale nie wiem czy to nie za malo?
moze lepiej zjesc wszysto na I sniadanie a na II przekasic cos innego?
bo obiad jem dopiero miedzy 15,30-16?

poza tym dziewczynki gratuluje spadkow;*
tym,ktore stoja w miejscu albo ida w gore zycze mega spadkow;*

milej niedzielki
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 16:05   #4900
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
W zasadzie to apel do wszystkich TZtow:

Jesli Twoja dziewczyna jest na diecie, zdrowo sie odchudza i nie popada w skrajnosci to jesli nie masz zamiaru jej wspierac w tym co robi to lepiej sie nie wtracaj!
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 17:05   #4901
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

zmykam do znajomych, wlasnie zjadlam obiadek, to nie bede sie rzucac na ciacha do pozniej

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 17:07   #4902
napoleonka74
Raczkowanie

Cześć!
Wróciłam z Łodzi gdzie siostra wyprawiła mi urodziny w knajpie. Zjadłam żeberka i wypiłam dwa drinki i kawałeczek jogurtowego tortu. przewracało mi się to w brzuchu całą noc, chyba przez wyrzuty sumienia. Jutro stanę na wagę i już się boję co pokarze.
Wracam na dobrą drogę dukanową z pokorą....
napoleonka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 17:14   #4903
Karla_17
Raczkowanie

dziewczynym szukalam ale nie znalazłam wcześniej była mowa o sposobach na .... porcelankę.... czy któras z was takowe zna? byłabym wdzieczna;*

Smutno, samotnie.
Karla_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 17:23   #4904
napoleonka74
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karla_17 Pokaż wiadomość
dziewczynym szukalam ale nie znalazłam wcześniej była mowa o sposobach na .... porcelankę.... czy któras z was takowe zna? byłabym wdzieczna;*
Kochana, ukręć majonez z oleju parafinowego, żółtek i musztardy dijon. zajadaj go do woli i z porcelany nie zejdziesz...
Stary 2010-09-26, 17:27   #4905
SimplyDivine
Zakorzenienie

Karla - 4 strony temu...

Sposoby na porcelanke

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez napoleonka74 Pokaż wiadomość
Kochana, ukręć majonez z oleju parafinowego, żółtek i musztardy dijon. zajadaj go do woli i z porcelany nie zejdziesz...
Z tym do woli to bym jednak nie szalala - 1 lyzka oleju parafinowego dziennie bo to jest jednak olej i tluszcz
Stary 2010-09-26, 17:32   #4906
Karla_17
Raczkowanie

bardzo wam dziękuję;*

Smutno, samotnie.
Karla_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 17:48   #4907
songoma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
A co studiujesz, jeśli mozna zapytac? Bo jak się domyślam, uciekasz do mieszkanka studenckiego albo akademiku?
tak, z mieszkanka studenckiego na inne, tez studenckie mysle ze mnie to jeszcze dluuuugo czeka
a studiuje .. a raczej studiowalam socjologie, zrobilam licencjat, a teraz dostalam sie na drugi - turystyke. na razie nie spieszy mi sie do konczenia studiowania, wiec sobie tak skacze. zobaczymy pozniej

jestem na moment tylko, glowa mnie pobolewa pol dnia, katar i bol gardla rządzą, na dodatek bola mnie rece i nogi od tego noszenia gratow wczoraj
no nic. ide do kuchni, cos w siebie wrzuce (zrobilam dzis sobie gofry, bo mama kupila toster w wymiennymi na gofrowe płytkami.. o boze, pycha ), bo w sumie oprocz slodkosci to nie mam ochoty na nic, no ale przesadzac moze nie bede.
artykul cos dziubnelam, ale do 15 stron mi jeszcze spoooro brakuje.. a dzis mam to oddac moje lenistwo mnie rozwala..
ok, trzymajcie sie Kochane, ja zmykowuje do kuchni, a pozniej meczyc ten tekst nieszczesny. jak bedzie kiepski to sie nie bede przejmowac, jestem chora, zabiegana, i chce miec to za soba
songoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:00   #4908
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Cześć!
Wróciłam z Łodzi gdzie siostra wyprawiła mi urodziny w knajpie. Zjadłam żeberka i wypiłam dwa drinki i kawałeczek jogurtowego tortu. przewracało mi się to w brzuchu całą noc, chyba przez wyrzuty sumienia. Jutro stanę na wagę i już się boję co pokarze.
ooo to byłaś w moim mieście nawet jeśli waga pokaże więcej to przecież spadnie więc spokojnie sto lat spoznione ;*

dzisiejsze jedzonko:
I. serek wiejski,otreby, kawa z mlekiem
II. 4 plasterki szynki z indyka posmarowane homo nat, kawa z mlekiem
III. 2 zraziki wolowe ( wołowina, ogorek konserwowy,cebulka, musztarda dijon)- pycha!
IV. babeczki sernikowe ( 125 gr chudego twarogu, jajo, slodzik,proszek do pieczenia, plaska lyzeczka skrobi)- wyszły 4 szt, zjadlam 3,bo jedna pozarla mi mama
V. puszka tunczyka wsw, plaster szynki z indyka ^^
Stary 2010-09-26, 18:02   #4909
napoleonka74
Raczkowanie

Cytat:
Karla - 4 strony temu...

Sposoby na porcelanke

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Z tym do woli to bym jednak nie szalala - 1 lyzka oleju parafinowego dziennie bo to jest jednak olej i tluszcz
Moja Droga, nie ma ograniczenia na olej parafinowy. W Dukanie jest napisane, że nie zawiera ani jednej kalorii, a ułatwia tranzyt jelitowy
Stary 2010-09-26, 18:05   #4910
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karla_17 Pokaż wiadomość
To musiałaś się porządnie naszukać, bo co 2-3 strony od początku wątku jest mowa o porcelance i sposobach na nia...

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Moja Droga, nie ma ograniczenia na olej parafinowy. W Dukanie jest napisane, że nie zawiera ani jednej kalorii, a ułatwia tranzyt jelitowy
Pod względem kaloryczym nie ma, ale on działa silnie przeczyszczająco, więc radziłabym uwazac.
Stary 2010-09-26, 18:12   #4911
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

dołączyłam do grupy na face
Stary 2010-09-26, 18:15   #4912
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to nie chodzi o kalorycznosc. To jest tluszcz - i spozywanie tluszczu nalezy ograniczyc. Poza tym chyba nie chcesz doprowadzic do sytuacji gdzie bez lyzki oleju/majonezu nie bedziesz mogla pojsc do toalety?

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
To musiałaś się porządnie naszukać, bo co 2-3 strony od początku wątku jest mowa o porcelance i sposobach na nia...

Pod względem kaloryczym nie ma, ale on działa silnie przeczyszczająco, więc radziłabym uwazac.
Dokladnie
Stary 2010-09-26, 18:35   #4913
broadwaydream
Wtajemniczenie

Kurcze, nie wiem co mi jest. Nie mogę się zupełnie ogarnąć i ograniczyć z ilością otrębów (dzis 10 lyzek) i kakao (dzis 3 lyzki) Chyba zaczne rozpisywać sobie dzienny jadłospis wcześniejszego dnia. Finansowo tez by bylo lzej. Gorzej, ze często mnie nachodzą "ochoty" na jedzenie.
Stary 2010-09-26, 18:36   #4914
SimplyDivine
Zakorzenienie

Powinnam cos zjesc, ale przez te tabletki w ogole nie jestem glodna... Jak wstalam zjadlam placki otrebowe z twarozkiem i Activie, potem wzielam tabletki i na sama mysl o jedzeniu mnie mdli... :/ A zaraz musze je wziasc znowu i jak nie zjem czegos to pewnie mna zakreci jak na karuzeli
Stary 2010-09-26, 19:12   #4915
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć!
Ja tak samo, tyż miałam wieczór wolności la la la

Teraz za karę jem kostkę twarogu na kolacje, jem jak chomik...policzki pełne a zero ruchu żuchwą
Ech i jutro znowu poniedziałek, działanie od 6-18 non stop...zwariuję
Uczyłam się na kacu od 16-19 iii mam nadzieję że do piątku będę tak obcykana dr n med Spartaaaaa

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 19:13   #4916
valencja
Raczkowanie

GG do valencja

Hi.
Zaczynam dietę od jutra.
Gdzie mogę kupić książkę Dukana?
valencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 19:19   #4917
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez valencja Pokaż wiadomość
Hi.
Zaczynam dietę od jutra.
Gdzie mogę kupić książkę Dukana?
Na allegro, w empiku itp

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 19:29   #4918
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Jestem dziś z siebie dumna Po raz pierwszy od chyba 2 tygodni miałam dzień idealnie proteinowy . Mam nadzieje, że wytrwam jeszcze 4 dni na czystych proteinach bez III listy, żeby zrzucić to co mi przybyło po moich grzesznych eskapadach.

I własnie się przeraziłam, bo sobie uświadomiłam ze mam dziś ostatni dzień przerwy w tabletkach anty, a @ nie przyszła

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 19:39   #4919
SimplyDivine
Zakorzenienie

sweeney uda Ci sie mnie czeka jakis tydzien karnych protein ale co tam

teraz wlasnie jem pulpety idycze z ugotowana marchewka zmiksowana blenderem i do tego puszka kukurydzy i lyzka protein sojowych. jak to nie podziala na moja porcelanke to nie wiem co mi pomoze
Stary 2010-09-26, 19:40   #4920
Konczita
Zakorzenienie

i po gościnie znajomi zawitali z mega ilością jedzonka w tym kurczakowe żarełko więc nie było źle ...

Cytat:
Jak zobaczę 80 to może mi motywacja wzrośnie i dociągnę do celu wyznaczonego przez doktorka. Nie zostawię siostry dukanowej za żadne skarby.
A co ugotuje to nie wiem. Pewnie jakiś sos mięsny, tak żeby oni mogli zjeść z makaronem/ziemniakami a ja samodzielnie, bo będę miała pp. A dziś szamie leczo i do tego usmażę sobie kurczaka. I ciasto marmurkowe machnę chyba, a jak nie to gorfy i będzie cudnie.

Ulcia damy radę widzisz ....

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
O, to jest powod do rozpaczy, no jak to sie tak pokazac

oj może nie było tak tragicznie ale się na maksa wkurzyłam - dobrze że już pięknie 10 szpiców błyszczy

Cytat:
U mnie juz lepiej z reka, nawet pisze obiema dlonmi. Boli dalej, ale juz nie jest tak spuchnieta, sniak jest gigantyczny, ale to ponoc dobry znak Migreny dzis nie bylo, jedynie glupi sen po ktorym obudzilam sie zaplakana niestety porcelanki jak nie bylo tak nie ma i na wadze wzrost ktorym sie zupelnie nie przejmuje. Zmniejszylam dawke tabletek do jednej trzy razy dziennie zamiast 2 cztery razy i moze porcelana ruszy Dukam juz grzecznie, jedynie co to mam PW zamiast PP, ale to z zalecenia lekarza, potem sobie karne PP walne ;D

Konczi kochana, nie przejmuj sie wzrostem poza tym ja tu bede siedziec pewnie do Swiaz Bozego Narodzenia przynajmniej (jeszcze jakies 18 - 20 kg to go ) wiec nie bedziesz sama

Słońce cudnie że już z nadgarstkiem lepiej oby szybko wszystko wróciło ładnie do stanu pożądanego
oj Ty to pocieszyć mnie potrafisz razem będziemy dukać przez kolejne 20 kg .. właśnie pana serniczka zjadłam
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2010-09-26 o 19:49
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości