|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
Profesorowie niestety cząsto mają to do siebie, że wyżej sr.. niż d.pe ma. U mnie też się tacy trafiali. A juz kochałam jak do promotora musialam jeździeć w środy na 12.
Najważniejsze, że to juz za Tobą ![]()
|
#4892 |
|
Raczkowanie
|
ok, to ja się melduje i zaczynam
![]() 1 dzień z 3 fazy uderzeniowej idzie nieźle , obudziłam się o... 12 :P więc ilość posiłków dziś się zmniejszy. Na śniadanie były 2 jajka i kawałek gotowanej piersi plus zielona herbata, teraz zapijam się wodą a na obiadek będzie też pierś i też jajko bo zostało z śniadania, wieczorem pewnie twaróg albo wieśniak albo tuńczyk. tylko ten brak energii... zawsze jadłam węglowe śniadanie zapite kawką więc kopniak energetyczny był.
|
#4893 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() u mnie pogoda popsula sie dzis. pada od rana. a wczoraj jeszcze cieplo miare bylo i sucho. a do piatku do wogole slonce swiecilo i 23st bylo przez kilka dni ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
i energii mam sporo ![]() powodzenia
|
|
#4894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, choć fakt, zachował się bardzo niefair wobec Was.Pilnuj sie diety, wiem, że chwilami ma sie jej dość, ale naprawde jak zlamiesz, jest tylko gorzej (sprawdzone empirycznie), za jednym grzechem pojawia sie drugi, wpada sie w błędne koło, kilogramów przybywa, wyrzutow sumienia tez, wrocic ciezko. Ewentualnie jak juz bedziesz pekac, uciekaj szybciutko na III, utrwalisz i moze wrocisz. Byle nie grzeszyc nadmiernie. Trzymam kciuki Agatko! A pogoda jest brzydka, zeby jutro mogła nas zachwycic - tak to sobie tłumacze
|
|
|
#4895 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hejka, gratki za spadki Wsjem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
o qrczen a co tu za jakas perwersja ![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj nagrzeszylam alko, i jeszcze tlustym zarciem w postaci polskiej kielbachy , ktorej nie potrafilam sobie odmowic, no i zarlam to do b. pozna o dziwo po tej ilosci wypitej coli jakos zywam - chyba zdrowiejeZjadlam dzisiaj wczoraj upieczone drozdzowki - bez szalu. Prawie je spalilam jak je dopiekalam ze 3 razy -pierwsza ciepla prawie surow wczoraj zjadlam, pod serem ciasto takie jakies. Cos zle zrobilam? za malo stevi dalam i jakies slonawe sie wydaja-juz nie mam na nie ochoty-bede sprawdzone rzeczy jednak robila. Waga wskazuje masakrycznie duzo -ale czego sie spodziewac po wczorajszej nocy Jade dzis nad morze sie jodu nawdychac, moze mi grzeszne mysli wywieje??? Narka
|
|||||
|
|
|
#4896 |
|
Zadomowienie
|
Joanasz ty grzesznico
![]() Agnese69 zazdrosc, nic innego, tymi ludzmi kieruje, takich to sie wystrzegac lub unikac - gorzej jak sa mezami CzarnaKropka to ci profesor ja nie wiem ze im sie tak w glowach poprzewracalo, tym bardziej ze tak jak piszesz kase placisz masakryczna pewnie ja 11 lat temu placilam jakos 10 tys na polrocze, tez politologia zaocznie we Wrocku ale nie skonczylam cholercia, i teraz zaluje, ciagle za mna te studia chodza...
|
#4897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
U mnie juz lepiej z reka, nawet pisze obiema dlonmi. Boli dalej, ale juz nie jest tak spuchnieta, sniak jest gigantyczny, ale to ponoc dobry znak Migreny dzis nie bylo, jedynie glupi sen po ktorym obudzilam sie zaplakana niestety porcelanki jak nie bylo tak nie ma i na wadze wzrost ktorym sie zupelnie nie przejmuje. Zmniejszylam dawke tabletek do jednej trzy razy dziennie zamiast 2 cztery razy i moze porcelana ruszy Dukam juz grzecznie, jedynie co to mam PW zamiast PP, ale to z zalecenia lekarza, potem sobie karne PP walne ;DJuliuszka - z tego co widze to maka ziemniaczna ma wiecej kalori, wyzszy indeks glikemiczny - ale skrobia ma o wiele lepsze wlasciwosci wiazace i zuzywamy jej zdecydowanie mniej. Jesli chcesz uzywac maki ziemniaczanej droga wolna, ale my tutaj staramy sie isc wg zasad diety Dukana. Ja nie uzywam skrobi bo ZAWSZE mam po niej wzrosty, powinno sie ja rowniez odstawic w czasie zastojow czy wzrostow - ona jest tam po to by nam urozmaicic diete i rozszerzyc zakres potraw, ale nie jest ona wymogiem jak np otreby czy picie wystarczajacej ilosci plynow I nie warto sobie odmawiac slodkosci raz na jakis czas bo potem przejdziesz na III czy IV i jak sie dorwiesz do czekolady to poplyniesz bo taki to bedzie szok dla organizmu. Aleks i Rumcia - wielki by jakos przezyc te doly zlotqo - gratuluje spodni i spodenek prawdy ![]() Konczi kochana, nie przejmuj sie wzrostem ) wiec nie bedziesz sama Teraz wracam do nadrabiania reszty ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Wrocilam juz na dobra droge Dukana, tyle ze na PW przymusowo z zalecenia lekarza (kazal mi tez owoce jesc, ale to juz przesada ). Ale we wtorek/srode juz chyba odstawie tabletki i zrobie PP do poniedzialku i potem znow 4/3 i tak do konca roku pewnie.Trylogii nie obejrzalam, bo TZ na XBoxie gral do pozna i nie mialam jak niestety, dzis sie za pozno obudzilam i nie zdaze skonczyc przed spaniem wiec bedzie na przyszly weekend - uwielbiam te filmy, ksiazki przeczytalam w 5 dni a teraz czytam w wersji oryginalnej, po angielsku Mam nadzieje, ze Twoje zmecznie dieta szybko minie Takze trzymam kciki ![]() Cytat:
a) dojdziesz do wagi wyznaczonej przez doktorka i jestes happy b) dojdziesz do swojej wyznaczonej wagi i jestes happy c) dojdziesz do momentu w ktorym zadowala Cie Twoja sylwetka, nie przejmujesz sie kilogramami i jestes happy d) masz problemy zdrowotne i musisz przejsc na III e) masz zmeczenie materialu i coraz wiecej grzeszysz - wtedy lepiej przejsc na III, utrwalic co sie zgubilo i wtedy wrocic na II jesli jest taka potrzeba twinsplus1 - powiedz Ty temu swojemu zeby wlasnego talerza pilnowal a nie sie w Twoja diete wtraca - jesli Cie nie wspiera to niech sie lepiej nie odzywa. I to samo powiedz swojemu TZ Aleksandra W zasadzie to apel do wszystkich TZtow: Jesli Twoja dziewczyna jest na diecie, zdrowo sie odchudza i nie popada w skrajnosci to jesli nie masz zamiaru jej wspierac w tym co robi to lepiej sie nie wtracaj! Booooli mnie nadgarstek od tego pisania edit: eeeeej, gdzie sa wszyscy?
Edytowane przez SimplyDivine Czas edycji: 2010-09-26 o 15:20 |
||
|
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właściwie to nie tak nagle, bo to rozluźnienie trwało dosyć długo, ale to do mnie nie docierało ok, zaliczyłam wczoraj pyszną ucztę ze znajomymi i TŻem (zaprosiliśmy ich na obiad), dzisiaj jeszcze dojem owoce i troszkę chleba pełnoziarnistego i od jutra biorę się ostro za siebie ![]() w sumie nie wiem czy nazwać to uderzeniówką. Planuję znowu tryb 4p/3pw, dlatego chcę zacząć w poniedziałek. To będzie w sumie od razu druga faza, z tym, że nie chcę jeść skrobi, kakao itp Z resztą u mnie większość dni P wyglądało jak uderzeniówka wbrew temu, co jest na blogu, rzadko używałam rzeczy z trzeciej listyBędę dzisiaj robiła sobie jadłospis na cały tydzień, to Wam podrzucę do oceny jak skończę dziękuję Edytowane przez adrijah Czas edycji: 2010-09-26 o 15:48 |
|
|
|
|
#4899 | |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie dziewczynki
![]() u mnie wszystko gra,jestem grzeczna i nie grzesze )chociaz wczoraj wpadla nutellka dukana :P właśnie piekę chlebek na jutro i kolejne dni, o ile wyjdzie:P i serniczek w formie babeczek małych ![]() dzisiaj zjadlam pyszne zrazy wołowe jezu takie pysznosci na diecieaaa no i zakupilam ten syrop z lidla wiec moze sobie jutro zzrobie galaretke albo herbatke z syropem, mniam ![]() poza tym ciezko mi ogarnac jedzenie do pracy,bo tak na prawde mam przerwe taka prawdziwa o 9:30 a potem to moge cos zjesc w locie ewentualnie i nie mam pojecia co moge zabrac ![]() na pierwsze to jem przewaznie chlebek otrebowy z szynka i warzywami (w pw), no i zeby nie glodowac pozniej rozkladam sobie to na 2 posilki ale nie wiem czy to nie za malo? moze lepiej zjesc wszysto na I sniadanie a na II przekasic cos innego? bo obiad jem dopiero miedzy 15,30-16? poza tym dziewczynki gratuluje spadkow;* tym,ktore stoja w miejscu albo ida w gore zycze mega spadkow;* milej niedzielki
|
|
|
#4900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4901 |
|
Zadomowienie
|
zmykam do znajomych, wlasnie zjadlam obiadek, to nie bede sie rzucac na ciacha
do pozniej
|
#4902 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Wróciłam z Łodzi gdzie siostra wyprawiła mi urodziny w knajpie. Zjadłam żeberka i wypiłam dwa drinki i kawałeczek jogurtowego tortu. przewracało mi się to w brzuchu całą noc, chyba przez wyrzuty sumienia. Jutro stanę na wagę i już się boję co pokarze. Wracam na dobrą drogę dukanową z pokorą....
|
|
|
|
#4903 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynym szukalam ale nie znalazłam
wcześniej była mowa o sposobach na .... porcelankę.... czy któras z was takowe zna? byłabym wdzieczna;*
|
#4904 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Karla - 4 strony temu...
Sposoby na porcelanke ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
|
|
#4906 |
|
Raczkowanie
|
bardzo wam dziękuję;*
|
#4907 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mysle ze mnie to jeszcze dluuuugo czeka ![]() a studiuje .. a raczej studiowalam socjologie, zrobilam licencjat, a teraz dostalam sie na drugi - turystyke. na razie nie spieszy mi sie do konczenia studiowania, wiec sobie tak skacze. zobaczymy pozniej ![]() jestem na moment tylko, glowa mnie pobolewa pol dnia, katar i bol gardla rządzą, na dodatek bola mnie rece i nogi od tego noszenia gratow wczoraj no nic. ide do kuchni, cos w siebie wrzuce (zrobilam dzis sobie gofry, bo mama kupila toster w wymiennymi na gofrowe płytkami.. o boze, pycha ), bo w sumie oprocz slodkosci to nie mam ochoty na nic, no ale przesadzac moze nie bede.artykul cos dziubnelam, ale do 15 stron mi jeszcze spoooro brakuje.. a dzis mam to oddac ok, trzymajcie sie Kochane, ja zmykowuje do kuchni, a pozniej meczyc ten tekst nieszczesny. jak bedzie kiepski to sie nie bede przejmowac, jestem chora, zabiegana, i chce miec to za soba |
|
|
|
|
#4908 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet jeśli waga pokaże więcej to przecież spadnie więc spokojnie sto lat spoznione ;*dzisiejsze jedzonko: I. serek wiejski,otreby, kawa z mlekiem II. 4 plasterki szynki z indyka posmarowane homo nat, kawa z mlekiem III. 2 zraziki wolowe ( wołowina, ogorek konserwowy,cebulka, musztarda dijon)- pycha! IV. babeczki sernikowe ( 125 gr chudego twarogu, jajo, slodzik,proszek do pieczenia, plaska lyzeczka skrobi)- wyszły 4 szt, zjadlam 3,bo jedna pozarla mi mama ![]() V. puszka tunczyka wsw, plaster szynki z indyka ^^
|
|
|
#4909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Pod względem kaloryczym nie ma, ale on działa silnie przeczyszczająco, więc radziłabym uwazac.
|
|
|
#4911 | |
|
Wtajemniczenie
|
dołączyłam do grupy na face
|
|
|
#4912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4913 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, nie wiem co mi jest. Nie mogę się zupełnie ogarnąć i ograniczyć z ilością otrębów (dzis 10 lyzek) i kakao (dzis 3 lyzki)
Chyba zaczne rozpisywać sobie dzienny jadłospis wcześniejszego dnia. Finansowo tez by bylo lzej. Gorzej, ze często mnie nachodzą "ochoty" na jedzenie.
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Powinnam cos zjesc, ale przez te tabletki w ogole nie jestem glodna... Jak wstalam zjadlam placki otrebowe z twarozkiem i Activie, potem wzielam tabletki i na sama mysl o jedzeniu mnie mdli... :/ A zaraz musze je wziasc znowu i jak nie zjem czegos to pewnie mna zakreci jak na karuzeli
|
#4915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz za karę jem kostkę twarogu na kolacje, jem jak chomik...policzki pełne a zero ruchu żuchwą Ech i jutro znowu poniedziałek, działanie od 6-18 non stop...zwariuję Uczyłam się na kacu od 16-19 iii mam nadzieję że do piątku będę tak obcykana dr n med Spartaaaaa
|
|
#4916 |
|
Raczkowanie
|
Hi.
Zaczynam dietę od jutra. Gdzie mogę kupić książkę Dukana? |
|
|
|
#4917 |
|
Wtajemniczenie
|
Na allegro, w empiku itp
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem dziś z siebie dumna
Po raz pierwszy od chyba 2 tygodni miałam dzień idealnie proteinowy I własnie się przeraziłam, bo sobie uświadomiłam ze mam dziś ostatni dzień przerwy w tabletkach anty, a @ nie przyszła |
|
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
sweeney uda Ci sie
![]() teraz wlasnie jem pulpety idycze z ugotowana marchewka zmiksowana blenderem i do tego puszka kukurydzy
|
#4920 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() oj może nie było tak tragicznie ale się na maksa wkurzyłam - dobrze że już pięknie 10 szpiców błyszczy ![]() ![]() Cytat:
oj Ty to pocieszyć mnie potrafisz razem będziemy dukać przez kolejne 20 kg .. właśnie pana serniczka zjadłam
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2010-09-26 o 19:49 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

a 2 ostatnie dni były takie ładne, ciepłe 

by jakos przezyc te doly