Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-26, 16:34   #1681
yoonka
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość

A fotkami chałupki się podzielisz?
jasne, ze si epochwale, ale musze zaczekac az cokolwiek bedzie skonczone, bo na razie nie ma co pokazywac
Stary 2010-09-26, 17:14   #1682
Ferrou
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Drcron, śliczna ta czapeczka i buciki - samochodziki Masz kobitko wielki talent Ja nie wiem czemu nie sprzedajesz takich rzeczy hurtowo na allegro, znalazłabyś wielu kupców
Gdyby nie było dla Ciebie problemu i miałabyś troszkę czasu poproszę cennik lub aukcję na allegro I bym wzięła nawet dwa kompleciki, dla Kuby i dla chrześniaka A buciki to tylko autka robisz, czy jeszcze jakieś inne bajery?
Stary 2010-09-26, 17:50   #1683
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
śliczne to ubranko, śliczne tylko nie podoba mi się ta halka co wystaje spod sukienki
a zupki to robię tak:
gotuję warzywa z jakich chcę zrobić obiadek(ziemniak, marchew, por, pietruszka) osobno kalafior i osobno brokuły i osobno buraki i osobno mięsko(kurczak lub indyk). potem wkładam to do miseczek. Do blendera wkładam np. ziemniak, marchew, pietruszkę i kalafior i łyżeczkę masła dolewam wody z gotowanych warzyw i miksuję. I tak każde danie. Zapisuję na karteczkach skład i naklejam na słoiczki gerbera po obiadkach. Ładuję zawartość do słoiczków zakręcam. Wczesniej sterylizuję słoiczki. Czekam aż ostygnie i wkładam od razu do zamrażarki. Dania te wykorzystuję w ciągu 2tygodni. Lenka bardzo lubi te zupki.
DZIEKI..........
a jesli chodzi o ta spódniczke pod spodem tez mi sie nie podoba. buuuuuuuuuu ale całość przewazyła nad tym syfem pod podem wiec wzieełam

DRACONKU........ ja cche ja chce!!!
a ja miałam sie błaźnic do takiej okropnej starszej ciotki bo łąskawie niby miała zrobic juz nie pójde!!
zapąłce nawet za kilka czapeczek i kapciochy!!!! zapisz mnie w kolejke!! SERIO!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:20   #1684
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

witam Mamuski

Mnie dzisiaj dopadła cholerna migrena. Normalnie czuje sie masakrycznie. Weszłam na chwilę i dałam radę przeczytać 3 strony bo naskrobałys.cie tego trochę.
Madziwnia a Michasia nie dostała czasem krostek takich jak przy uczuleniu. Bo trzydniówka przeważnie konczy sie takimi krostkami to ja obserwuj.

Asiulek dostałaś ode mnie priv bo nic się nie odzywasz i nie wiem czy dobrze wysłałam.

U mnie ostatnio dzieją sie dziwne rzeczy. Zaczęło sie od myszy w domu. Ale to na wsi normalka. Więc codziennie przestawiamy meble i wywracamy dom do góry nogami żeby jakaś małpę złapać. Jak wcześniej były żniwa napadły nasz dom takie czarne robale. Było tego wszedzie że spac nie mozna było bo po łóżku chodziły. To powiedziano mi że też normalne bo w koncu mieszkamy na wsi. Oprócz tego ze komary muchy to juz chleb powszedni bo przecież mieszkamy na wsi. Ale w sobotę mój tz wchodzi do kotłowni (mamy wejscie od środka domu) a tam na samym srodku ...WĄŻ!!! Miał około 50-70 cm długości. Prawdopodobnie był to zaskroniec . Mówię prawdopodobnie bo niestety zanim szybko poszlismy sie ubrac i otworzyc od drugiej strony garaz zeby miał gdzie wyjsć to jego juz nie było. I nie wiemy gdzie sobie "powiedrował" No i niech mi teraz ktos powie że to też noemalne bo mieszkamy na wsi. Cała noc spac nie mogłam bo on równie dobrze mógł wejsć do domu, co chwila zagladałam do dzieci czy gdzieś tam im po głowach nie łaził. Normalnie chyba swira dostane dopuki nie upewnie sie ze siedzi w garażu (bo prawdopodobnie tam poszedł) a nie w domu.
Na myszy sie wkurzylismy i od wczoraj mamy kotka malutkiego. MAmy nadzieje że on na nie cos zaradzi bo nie chce mi sie juz wojowac z meblami.
Mama sie śmieje ze chciało mi siew wsi to mama chociaż z drugiej strony w blokach też możesz w wc znaleźć np anakonde hehe

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
dobrze piszesz tez juz wiem.. że na zmiane Ibufen D z paracetamolem.. mam jeszcze Nurofen czopki i tez wteyd na zmianę z paracetamolem.
bo ona co 4 godziny miała wysoki skok a w nocy o 1 jak dostała czopka to dopiero o 10 ranopodałam znowu syropek czyli dłuższa przerwa w skoku temp..
a w nocy ok 3 obudziła sie i bawiła ze mna dobrze że spała z nami bo bym wysiadłą a tak ona sobie gadała tate za włosy ciagała i smiała w głos a my spalismy rodzice ;p

Ja też mam taki otulacz filp na same wkłądy wiec jak teraz przy gorączkpowaniu nie chce owoców ani warzywek to kupki sa rzadkie bo na samym cycku jest i do prania całośc wtedy bo wycieka... ale ogólnie zadowolnoa jestem...
ostatnio na pieluszkarni kupiłam 3 kolorowe babmusowe takie jak muslina sliczne kolorki i baaardzo chłonne i mięciuchne.

Michasia jest z 1 kwietnia i pielegniarce chodziło o to że jak trzymasz na kolanach to mozna sadzac juz normalnie ale żeby nie podpierać np. poduszkami i zostawic taką siedzącą bo to nie zdrowo

Wiesz co michasia tez sie otrzepuje bo to jest kwasne ale przez pierwsze kesy potem juz nie wiec przeczekaj i po kilku małych łyżeczkach sie do smaku nowego przyzwyczai
ja po 4 msc zaczełam podawac owoce a po 5 warzywka za ok tydzien może 2 wprowadzę już obiadek z jakims mięskiem
A KARMISZ PIERSIA TYLKO?

JA PODAŁAM JUZ JEJ WSZYSTKIE DOSTEPNE OWOCE W SŁOICZKACH przepraszam caps sie wączył.. a ten sok z jabłek i winogron podaje codziennie po "obiadku "
pytasz tez o gluten.. kup KASZKE MANNE MLECZNA z Nestle taka gotowa tylko woda zalac... i 1-2 łyżeczki podawaj do deserków albpo do warzywek.. lepiej do warzywek bo smaki sa mdłe a ta kaszka da taki inny smak bedzie wcinała nawet szpinak hihihi
i jak podasz jej te warzywka z kaszka to możesz po tym podac sok do picia.
Banany raczej mało alergizują.

jaby sie pojawiły jakies krostki to wyeleminujesz gluten z papki odczekasz kilka dni i po ok tyg spróbuj ponownie gluten podac.
michasi za pierwszym razem wyskoczyły krosteczki na buzi i gowce i za uszkami jej sie zaczeło saczyć.. odtswiłam gluten przeszło.. za 2 tyg powtórka same krostki odczekałam dalej podając gluten i przeszło.. nie ma żadnej rekacji podejamey go codziennie juz...
to nie jest tak że raz podasz zobaczysz krostki i całkowicie odrzucisz.. trzeba ponownie spróbowac za jakis czas.
]
ALE KOŁOMUJE PISZE.. JEJU.. ale hcyba trosze zrozumiałaś??

tak tak słyszałam o tej wysypce czekam az sie jutro pojawi.. oby.. bo jak nie do lekarza uciekam.

nam tez że podawac czopki dopieor pow 38 st.

Duomox mam tez bo karmie.. stawów nie tylko mnie rece i nogi na całych długościach bolą..
9 .10 mam inauguracje .. wrrrrrrrrrrrrrrrrr

a my mamy chrzciny za tydzien 2 października i kupiłam jej ręcznie robiony na zamówienie komplecik szydełkowy nawet płaszczyk jest dziergany całośc bagatela 170 zł... ale wystawie na allegro i mam nadzieje koszty troszke sie zwrócą..
Madziwnia nie wiem jak to jest ale moja pediatra zawsze mówiła mi ze nie wolno podawac paracetamolu dzieciom jak maja gorączke powyżej 39 stopni tylko nurfen albo pyralgine w czopkach (1/3) Nie wiem ile w tym racji, nie pamietam co to sie miało dziać po tym

Edytowane przez izaizula
Czas edycji: 2010-09-26 o 18:21
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:20   #1685
drcron
Zakorzenienie

Ferrou ja tak jakos nie mialam do tej pory smialosci wystawiac tego co zrobilam bo ja nie mam szczescia do sprzedazy i ja myslalam ze te moje czapki to takie badziewie szydelkowe jakis czas temu ugadalam sie z kuzynka ze zrobie dla niej 100 czapek i ona wystawi je u siebie w sklepie moze pojda no i tak dziergam narazie dla niej jeszcze kilka zostalo

co do buzikow to robie rozne samochody samoloty zwierzatka baletki skarpetkowe sandalki kozaczki < teraz dla Juleczki robie > kozaczki ala botki takie jak emu na guziczki z boku jak skoncze to wstawie zdjecie

chce jej zrobic takie same buciki i czapeczke i do tego taki grubszy sweterek podszywany polarem zeby byl na teraz tylko musze wymyslec jak zrobic kaptur metoda prob i bledow wymysle cos

jesli chcecie to ja jak cos zrobie to bede tutaj wklejala zdecia i jak komus sie spodoba to ja bede wysylala za koszt prezesylki plus koszt welny < beda to groszowe sprawy >

a jeszcze sie chwale moja Julu u nas ostatnio furrore robi kostka z dzwoneczkiem w srodku

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 18:31   #1686
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
witam Mamuski

Mnie dzisiaj dopadła cholerna migrena. Normalnie czuje sie masakrycznie. Weszłam na chwilę i dałam radę przeczytać 3 strony bo naskrobałys.cie tego trochę.
Madziwnia a Michasia nie dostała czasem krostek takich jak przy uczuleniu. Bo trzydniówka przeważnie konczy sie takimi krostkami to ja obserwuj.

Asiulek dostałaś ode mnie priv bo nic się nie odzywasz i nie wiem czy dobrze wysłałam.

U mnie ostatnio dzieją sie dziwne rzeczy. Zaczęło sie od myszy w domu. Ale to na wsi normalka. Więc codziennie przestawiamy meble i wywracamy dom do góry nogami żeby jakaś małpę złapać. Jak wcześniej były żniwa napadły nasz dom takie czarne robale. Było tego wszedzie że spac nie mozna było bo po łóżku chodziły. To powiedziano mi że też normalne bo w koncu mieszkamy na wsi. Oprócz tego ze komary muchy to juz chleb powszedni bo przecież mieszkamy na wsi. Ale w sobotę mój tz wchodzi do kotłowni (mamy wejscie od środka domu) a tam na samym srodku ...WĄŻ!!! Miał około 50-70 cm długości. Prawdopodobnie był to zaskroniec . Mówię prawdopodobnie bo niestety zanim szybko poszlismy sie ubrac i otworzyc od drugiej strony garaz zeby miał gdzie wyjsć to jego juz nie było. I nie wiemy gdzie sobie "powiedrował" No i niech mi teraz ktos powie że to też noemalne bo mieszkamy na wsi. Cała noc spac nie mogłam bo on równie dobrze mógł wejsć do domu, co chwila zagladałam do dzieci czy gdzieś tam im po głowach nie łaził. Normalnie chyba swira dostane dopuki nie upewnie sie ze siedzi w garażu (bo prawdopodobnie tam poszedł) a nie w domu.
Na myszy sie wkurzylismy i od wczoraj mamy kotka malutkiego. MAmy nadzieje że on na nie cos zaradzi bo nie chce mi sie juz wojowac z meblami.
Mama sie śmieje ze chciało mi siew wsi to mama chociaż z drugiej strony w blokach też możesz w wc znaleźć np anakonde hehe

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Madziwnia nie wiem jak to jest ale moja pediatra zawsze mówiła mi ze nie wolno podawac paracetamolu dzieciom jak maja gorączke powyżej 39 stopni tylko nurfen albo pyralgine w czopkach (1/3) Nie wiem ile w tym racji, nie pamietam co to sie miało dziać po tym
wspolczuje przezyc
ale to normalne ze weze sa na wsi u nas na ganku kiedys byl zaskroniec narobilam takiego rabanu ze sasiad z za rzeki przybiegl bo myslala ze cos sie stalo a plaga robakow i nas dopadla ja kazalam tesciowi i Tztoi cala piwnice wysprzatac bo wmawialam im ze to karaluchy nas dopadly przez to ze maja balagan w kotlowni
na myszy polecam perliki robia strasznei chalasu i te male stworzonka sie ich boja od kad mamy perliki na wsi u nas w domu myszy nie ma sa lepsze od kota

Stary 2010-09-26, 19:03   #1687
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
witam Mamuski

boże !!! jak ja wiem o czym Ty piszesz!u mnie dzień przed wyjazdem tż,patrze sobie,a po kaflach w jadalni coś sobie pełza,podchodze i już dygotam ze strachu,a tam jaszczurka....to jak ja się boję takich stworów to słów na to nie mam,zaczełam tak piszczec i płakac,że obudziłam śpiące dziecko-zadzwoniłam do tż,że gówno mnie obchodzi ile km od domu teraz jest-ma przyjechac i mnie stąd zabrac na zawsze.Tż zadzwonił po dziadka,dziadek paskude wywalił,a mama mnie pocieszyła tak"Aniu mieszkasz na WSI i nie zdziw się jak do chaty wskoczy Ci żabsko,jaszczurka czy zaskroniec,przy okazji opowiedziała mi wtedy o tej przeklętej anakondzie...panika do dzisiaj trwa.Kotłownie mam w domu-co jakiś czas przynosi mi dziadek drzewo i węgiel i za każdym razem jak wchodzę tam to serce mi dygocze,ja się trzęse czy jakiegoś stwora nie zobaczę-jak zobaczę to się wyprowadzam jak dziecko swoje kocham.
izaizula ja jakbym takie coś jak Ty ujrzała to już bym w grobie leżała-zawał natychmiastowy.A najlepsze jest to,że ja sobie żyłam cały czas w przedświadczeniu,że takie stwory to i owszem są,ale przecież nie u naskretynka,prędzej ufo bym się spodziewała na polu niż jaszczurki

drcron ja to się w ogóle Tobie dziwię,że Ty na poważnie się sprzedażą tych śliczności nie zajmujesz.Ja gdybym miała taki fach w rękach to bym miała sklep na allegro.
I poważnie Ci piszę,że bardzo bym chciała czapeczki ze dwie,buciki i jakiś sweterek-oczywiście zapłace i to nie za żadną wełnę czy włóczke i za koszt przesyłki,tylko normalnie jak w sklepie,bo to kawał Twojej roboty i czasu jest,więc nie ma co gadac nawet.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 19:19   #1688
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
kozaczki < teraz dla Juleczki robie > kozaczki ala botki takie jak emu na guziczki z boku jak skoncze to wstawie zdjecie
ojej to ja tez bym takie butki-emu chciala dla Toś tez zaplace godnie! a myslisz, ze mozna takie z polarkiem w srodku zrobic? zeby na zime cieplejsze byly takie?
Stary 2010-09-26, 19:34   #1689
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
boże !!! jak ja wiem o czym Ty piszesz!u mnie dzień przed wyjazdem tż,patrze sobie,a po kaflach w jadalni coś sobie pełza,podchodze i już dygotam ze strachu,a tam jaszczurka....to jak ja się boję takich stworów to słów na to nie mam,zaczełam tak piszczec i płakac,że obudziłam śpiące dziecko-zadzwoniłam do tż,że gówno mnie obchodzi ile km od domu teraz jest-ma przyjechac i mnie stąd zabrac na zawsze.Tż zadzwonił po dziadka,dziadek paskude wywalił,a mama mnie pocieszyła tak"Aniu mieszkasz na WSI i nie zdziw się jak do chaty wskoczy Ci żabsko,jaszczurka czy zaskroniec,przy okazji opowiedziała mi wtedy o tej przeklętej anakondzie...panika do dzisiaj trwa.Kotłownie mam w domu-co jakiś czas przynosi mi dziadek drzewo i węgiel i za każdym razem jak wchodzę tam to serce mi dygocze,ja się trzęse czy jakiegoś stwora nie zobaczę-jak zobaczę to się wyprowadzam jak dziecko swoje kocham.
izaizula ja jakbym takie coś jak Ty ujrzała to już bym w grobie leżała-zawał natychmiastowy.A najlepsze jest to,że ja sobie żyłam cały czas w przedświadczeniu,że takie stwory to i owszem są,ale przecież nie u naskretynka,prędzej ufo bym się spodziewała na polu niż jaszczurki

drcron ja to się w ogóle Tobie dziwię,że Ty na poważnie się sprzedażą tych śliczności nie zajmujesz.Ja gdybym miała taki fach w rękach to bym miała sklep na allegro.
I poważnie Ci piszę,że bardzo bym chciała czapeczki ze dwie,buciki i jakiś sweterek-oczywiście zapłace i to nie za żadną wełnę czy włóczke i za koszt przesyłki,tylko normalnie jak w sklepie,bo to kawał Twojej roboty i czasu jest,więc nie ma co gadac nawet.
Anakazar no wiec ja tez sie nie spodziewałam że my tu tyle upili bedziemy mieć. Zawsze chciałam zeby dzieci miały dużo zwierzat ale to juz troche przesada. U mnie tez właśnine jest kotłowni w domu i kurde nie wiemy czy on poszedł do garazu czy do domu. Raczej w garazu jest ale jak tam wchodze to zaraz mi sie przypomina ten horror co to samolot węże opanowały. Masakra moze minie mi w koncu. a moze mysze w garazu wygoni hehe. Najgrsze jest to że garaz mamy jeszcze taki zabałaganiony bo jeszcze jesteśmy w trakcie wykonczeń (siebie tez) i to wszystko w garazu pełno rupci ze nie ma gdzie noga stanąć

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Ferrou ja tak jakos nie mialam do tej pory smialosci wystawiac tego co zrobilam bo ja nie mam szczescia do sprzedazy i ja myslalam ze te moje czapki to takie badziewie szydelkowe jakis czas temu ugadalam sie z kuzynka ze zrobie dla niej 100 czapek i ona wystawi je u siebie w sklepie moze pojda no i tak dziergam narazie dla niej jeszcze kilka zostalo

co do buzikow to robie rozne samochody samoloty zwierzatka baletki skarpetkowe sandalki kozaczki < teraz dla Juleczki robie > kozaczki ala botki takie jak emu na guziczki z boku jak skoncze to wstawie zdjecie

chce jej zrobic takie same buciki i czapeczke i do tego taki grubszy sweterek podszywany polarem zeby byl na teraz tylko musze wymyslec jak zrobic kaptur metoda prob i bledow wymysle cos

jesli chcecie to ja jak cos zrobie to bede tutaj wklejala zdecia i jak komus sie spodoba to ja bede wysylala za koszt prezesylki plus koszt welny < beda to groszowe sprawy >

a jeszcze sie chwale moja Julu u nas ostatnio furrore robi kostka z dzwoneczkiem w srodku
Ojjjjjj zdolna bestia jesteś ja też uwielbiam rzeczy ręcznie robione na szydełku. Moja niunia też była w takiej sukieneczce do chrztu

Edytowane przez izaizula
Czas edycji: 2010-09-26 o 19:42
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 19:48   #1690
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
ojej to ja tez bym takie butki-emu chciala dla Toś tez zaplace godnie! a myslisz, ze mozna takie z polarkiem w srodku zrobic? zeby na zime cieplejsze byly takie?
ja myslalam zeby je futerkiem w srodku wykonczyc ale polarek tez moze byc tylko zastanawiam sie czy nie zrobic skorkowej < skoro podobnej > podeszwy czy jak bedzie tylko welna i cos w srodku to czy od spodu nie bedzie zimno

Stary 2010-09-26, 20:07   #1691
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
ja myslalam zeby je futerkiem w srodku wykonczyc ale polarek tez moze byc tylko zastanawiam sie czy nie zrobic skorkowej < skoro podobnej > podeszwy czy jak bedzie tylko welna i cos w srodku to czy od spodu nie bedzie zimno
hmm powiem Ci, ze z wlasnego doswiadczenia, jak mam buty skoropodobne, to sa cholernie zimne gdy zimno i za gorace gdy cieplo. zostawilabym bez tego. z reszta dzieciom lepiej jak maja miekkie podeszwy kiedy jeszcze nie chodza i stopka moze pracowac. a przeciez i tak bedzie w wozku z kocykiem, wiec nie zmarznie
Stary 2010-09-26, 20:08   #1692
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
podeszwa skórkowa to potrzebna ale dzieciakom już chodliwym, bo od ziemi ciągnie, w domu też. A takim leżącym to forma skarpetki wystarczy w zupełności.

Jak wy tak piszecie o tych stworach na wsi, to już mi sie odechciało domku na wsi, a tak mi się marzył, i myślałam że góra za dwa lata zaczniemy budowę. Na 8 piętro to i anakonda nie wlezie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 20:24   #1693
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Mój Hanek właśnie szlocha - chomik nam zdechł Serce mi pęka jak patrze na to jak Ona to przeżywa Do tego mówi, że to pewnie przez to że źle się Nią opiekowała Przykre jest takie pierwsze starcie dziecka ze śmiercią zwierzaczka Zresztą każde jest przykre

yoonka moja szwagierka ma apllad i jest bardzo zadowolona - ma białe i czarne fronty to mówi że mega żałuje że wzięła czarne ... także ja mam całą białą

drcron ja pierdziele!! Jaki Ty cuda robisz!! Ja też chcę Czekam ze zniecierpliwieniem na linka do aukcji na all

Ania witaj z powrotem Fajnie że już jesteś

izaizula jaka Basieńka cudna jest, zakochałam się Ja też chcę jeszcze wicinkę

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-09-26 o 20:30
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 20:35   #1694
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
yoonka moja szwagierka ma apllad i jest bardzo zadowolona - ma białe i czarne fronty to mówi że mega żałuje że wzięła czarne ... także ja mam całą białą
no widzisz. ja tez mam cala biala. czarna to chyba jak czarne auto - nie do umycia. dzisiaj moja mylam i raz dwa byla czysciutka. tylko na blacie tym drewnianym ciagle mi widac jakies od wody slady a juz olejowane z 4 razy jest... ile razy trzeba, zeby bylo odporne??
Stary 2010-09-26, 20:41   #1695
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
no widzisz. ja tez mam cala biala. czarna to chyba jak czarne auto - nie do umycia. dzisiaj moja mylam i raz dwa byla czysciutka. tylko na blacie tym drewnianym ciagle mi widac jakies od wody slady a juz olejowane z 4 razy jest... ile razy trzeba, zeby bylo odporne??
Kurcze nie wiem ... ja nie wiedziałam że w ogóle trzeba olejować Dobrze że piszesz o tym Tylko ja mam blat numerrar szary-imitacja aluminium więc nie wiem czy coś z tym w ogóle robić

Zapomniałam Wam napisać najważniejszego: Marcel dzisiaj skończył PÓŁ ROCZKU Kiedy to zleciało?? Imprezka

aixa proszę mi tu koniecznie napisać co to za domowe zabiegi ?? Chciałam iść kilka razy na mikrodermabrazję do salonu ale to tyle kasy ... Ja ogólnie mam ładną cerę, ale czasem robi mi się wyprysk i ja Go wyciskam ile się da, w efekcie mam ślad na pół twarzy a później drapię strupa i stąd moje ślady

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-09-26 o 20:45
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 20:46   #1696
Ferrou
Zakorzenienie

Drcron, przecież na takie rzeczy na pewno będziesz miała wzięcie. Widzisz sama, że co druga u nas pannica chrzczona była w dzierganej sukieniusi A czapeczki i buciczki robisz super I to jeszcze dla chłopców, to tym bardziej będziesz miała wzięcie spróbuj wrzucić na allegro kilka rzeczy to zobaczysz że będzie zainteresowanie - prawie każda z nas z miłą chęcią takie cuś chce kupić
Stary 2010-09-26, 20:47   #1697
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze nie wiem ... ja nie wiedziałam że w ogóle trzeba olejować Dobrze że piszesz o tym Tylko ja mam blat numerrar szary-imitacja aluminium więc nie wiem czy coś z tym w ogóle robić
spoxik, olejowac trzeba tylko te drewniane blaty. Twojego nie trzeba
Stary 2010-09-26, 20:53   #1698
Ferrou
Zakorzenienie

Julka śliczna
Basia wyglądała bosko, jak księżniczka
Wszystkiego najlepszego dla Marcelka
Stary 2010-09-26, 20:58   #1699
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja tylko na moment bo coś nie mogę znaleźć czasu. Korzystaliśmy w weekend z ostatków pogody i całe dnie na spacerkach bylismy. Dopiero co wrociliśmy. Mala bez kapieli poszła spać...

I tylko się pochwalę... Wercia ma 1 ząbka!! I drugi tez już idzie bo pękniete dziąselko. Pewnie jutro już bedzie... mam nadzieje, że przespię nockę bo dziś było śednio...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:13   #1700
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Mój Hanek właśnie szlocha - chomik nam zdechł Serce mi pęka jak patrze na to jak Ona to przeżywa Do tego mówi, że to pewnie przez to że źle się Nią opiekowała Przykre jest takie pierwsze starcie dziecka ze śmiercią zwierzaczka Zresztą każde jest przykre
Ja dlatego mojemu erykowi kupiłam kosztniczkę, bo po pierwsze śpi w nocy a w dzień bardzo aktywna(biega w kółku, że aż żal że dynama nie mam podłączonego bo bym energetyki nie potrzebowa)no i żyją dłużej rekordzistka podobno 18 lat. Ale najczęściej to 4 lata, więc wystarczy że będzie starszy i zrozumie, a wtedy kupię kotka

No i STO LAT

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja tylko na moment bo coś nie mogę znaleźć czasu. Korzystaliśmy w weekend z ostatków pogody i całe dnie na spacerkach bylismy. Dopiero co wrociliśmy. Mala bez kapieli poszła spać...

I tylko się pochwalę... Wercia ma 1 ząbka!! I drugi tez już idzie bo pękniete dziąselko. Pewnie jutro już bedzie... mam nadzieje, że przespię nockę bo dziś było śednio...
Gratuluje ząbka
mój to chyba będzie ostatni

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:16   #1701
mloda1989
Zakorzenienie

drcron wstawiaj te cuda na allegro.... ja tez chce!!! dla chlopczyka tylko zielona albo niebieska.... jakby miala jakis wzor ale najchetniej bez wiazania taka wkladana bo moj wiazania nienawidzi...i podaj cennik... boskie sa te twoje cudenka....jakbys robila jeszcze rekawiczki - lapki na raczki to by bylo super!!!

bede pamietac mam nadzieje ze tezet nie zapomni i jutro bede wszystko wiedziec

Edytowane przez mloda1989
Czas edycji: 2010-09-26 o 21:28
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:19   #1702
catro
Rozeznanie

Cytat:

Zapomniałam Wam napisać najważniejszego: Marcel dzisiaj skończył PÓŁ ROCZKU Kiedy to zleciało?? Imprezka
Fiu fiu - kawaler jak się patrzy

Cytat:
No tu też gratulacje się należą

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:21   #1703
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Madziwnia - zdrówka dla Michasi
Łazienka fajniutka, kolorki super. Luksus w łazience

Olunia miała też komplecik ręcznie robiony z firmy Józefinka, bagatela 250 pln W moim avatarku jest jej zdjęcie w tym ubranku (bez sweterka) . Właśnie ten komplet wystawiłam na All:
http://allegro.pl/jozefinka-komplet-...238060803.html

Takie komplety z dzianinki ładnie się układają i maluszki w nich tak słodko wyglądają. Sama byłam w czymś podobnym ochrzczona.
Faktycznie sporo używanych strojów do chrztu jest obecnie na aukcjach. Wystawiłam też dwie sukienusie Wójcika z nadzieją, że za trzy komplety uzbieram kaskę na jakiś nowy ciuszek.
Jak moge ci coś doradzic to wstaw na aukcje foto małej też w tym ubranku . Ludzie lepiej się kupuje jak się widzi jak coś na kimś wyglada
ja tak dałam na aukcji chrzcinowych rzeczy szymka własnie foto i od razu poszło

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Co do psow- zalezy z kim przebywają, czego są uczone od małego, czy sa zamkniete, czy sa w domu, czy na dworze- wszystko ma na nie wpływ.
Tak samo sie mówi ze amsaffy sa groźne- hm...jak popatrze na mojego to watpie w jego istnienie, za Oliwka chce sie skichac, ona za nim rowniez, jak mala zaplacze to on juz stoi w drzwiach.
Do wszystkich sie cieszy , ale wlasnie tego byl uczony, zadnej agresji, nikt go u nas nigdy nie uderzyl i teraz jest taka pipka:P ale to bardzo dobrze, ci co nie wiedza boja sie wejsc a ci co wiedza to by mogli nam tak na prawde caly dom wyniesc i Bors poszedlby jeszcze z nimi....
Moja kolezanka ma amstafa i jest to najbardziej sierotowaty pies jakiego znam . do tego jest strasznym żebrakiem

Cytat:
Ja mialam chrzciny na 18-tą bo u nas w kosciele tylko o tej porze robia. Ale zrobiliśmy obiad wczesniej- na 16-tą a po kościele mala poszla już spać a wtedy była kolacja i ciacho, tort itp.

Ja mialam podobny stroj dla małej na chrzciny i wszyscy podziwiali Nawet ksiądz jak podszedl zrobić jej znak krzyża to powiedzial "jak ślicznie ubrana" Ja nie lubie takich falban, swiecących materialow... ale to wiadomo, to kwestia gustu...
ja tyż nie lubie . chociaż jak mała miała chrcziny zszokowało mnie dziecko a właściwie jego ubranko było to chłopczyk i miał na sobie tylko bodziaka białego z krótkim takiego zwykłego bawełnianego jak z tesco np. do tego butki i zloty łańcuszek . No normalnie w szoku byłam

Cytat:

drcron ja pierdziele!! Jaki Ty cuda robisz!! Ja też chcę Czekam ze zniecierpliwieniem na linka do aukcji na all

Ania witaj z powrotem Fajnie że już jesteś

izaizula jaka Basieńka cudna jest, zakochałam się Ja też chcę jeszcze wicinkę
Biedna mała ale tak już to jest z gryzoniamy krótko strasznie żyją .

Co do wakacji było super . Pogoda wymarzona - w dzień ok 27 stopni do tego cieplutkie wieczorki ok 23-25 stopni , woda ciepła , mały całymi dniami w wodzie by tylko siedział .
miejscówka super bo 50 od plazy do centrum ok 500m - lody , sklepy i te sprawy .
Wlochy piekne jak to włochy ale drogo jak cholera . my akurat swojego zarełka mieliśmy mnogo i dobrze bo tam wstretne jedzenie strasznie. Mieso nie pachnie miesem a smakuje jak papier .., ffuujjj itp..
żarełka dla dzieci prawie nie ma , pampki kosztują fortune he he .
ale mają dobre lody , pizze i dobre tanie wino . dobre chociaż to he he .
mała była grzeczna jak aniołek bawiła sie w piachu . jak tylko się ją kładło na recznik zaraz robiła rekonesans gdzie ma najbliżej i tam dopełzała żeby grzebać w piaseczku . Szymek jak wodnik całymi dniami i wodzie no i tak sobie zleciało 2 tyg . za bardzo nie zwiedzaliśmy bo w wenecji już byliśmy 4 lata temu także teraz olaliśmy ale bardzo mi się przydało takie poprostu lezenie i nic nie robienie .
Ide pozmniejszać foto to zaraz coś wam tu wstawie
Stary 2010-09-26, 21:45   #1704
ania p
Zakorzenienie

zaraz cd
Stary 2010-09-26, 21:48   #1705
libra777
Zakorzenienie

Dzień dobry
Madziwnia urocza ta sukienusia nie dziwcie się ze takie drogie w końcu nad tym trzeba posiedzieć trochę.
Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość

Libra jakie zamówiłaś krzesełko pokaż pokaż pokaż proszę

Mam pytanie(dzieci butelkowe) czy wy wprowadziłyście już dla swoich dzieciaczków mleko następne 2???????????????????????? ????????????????????????? ?????????????????????
sukieneczka śliczna
krzeszełko zamówiłam takie http://allegro.pl/sliczne-krzeselko-...233207230.html
ja przeszłam na 2 jak mały skończył pół roku tak jak tam pisało.
Cytat:
gratuluje przespanej nocki a o jakich zabawkach piszecie ??
Julka z drewnianych to ma kilka grzechotek o takich
http://www.dadum.pl/grzechotka-drewn...FUOU3wodV1h76w
http://www.dadum.pl/grzechi kilka takich kolek
http://www.etsy.com/listing/57310661...attan-toy.html
te uwielbia
świetne te kółeczka gdzie je kupiłaś ?
Super że sobie odpoczniesz od teścia
Życze oby się ułozyło po Twojej mysli albo w te albo w te ja zawsze mówię że nic się nie dzieje bez przyczyny, co by nie było będzie dobrze.
Co do psa to nic nie doradzę ja jestem maniaczka mycia rąk po dotknięciu psa u mnie to chyba nawet natręctwo , więc dziecku tez nie pozwolę.

A to mój gościu w nowym krześle
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:49   #1706
ania p
Zakorzenienie

i cd
Stary 2010-09-26, 22:13   #1707
mloda1989
Zakorzenienie

Zdjecie w umywalce wymiata..... i te jej rzesy....masakra
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 22:20   #1708
libra777
Zakorzenienie

Ania zdjęcia superaśne jakie Twoje dzieci mają cudne oczy
Izaizula mała jak cukiereczek
Cytat:
Ferrou specjalnie dla Ciebie
extra ja chce to kupić
Cytat:
witam Mamuski

to normalne na wsi u mnie też bywaja w kotłowni żaby, jaszczurki o myszach nie wspomne
Cytat:
albo może filcem kup takie wkładki do butów filcowe grube
Cytat:
super gratulacje
Cytat:

Brawo za zęba
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 22:22   #1709
Ferrou
Zakorzenienie

Asiulek- buziaki dla Wierci za pierwszego ząbka

Pl_Madzia - u nas Kuba też ma bezzębną paszczę i jakoś się nie zapowiada aby coś się tam miało pojawić, bo dziąsełka ma rożowe

Libra - My mamy takie samo krzesełko, tylko że niebieskie I niezłą kolekcję smoczków ma Mikołaj Od kiedy można dzieciom dawać chrupki kukurydziane?

Aniap - zdjęcia super Ola ma tak długie rzęsy I świetnie wygląda w tej umywalce A Szymek coś nie zadowolony na zdjęciu z mamusią
Stary 2010-09-26, 22:46   #1710
lindsley
Zakorzenienie

Ja już mysz zaliczyłam w tym roku, do konania po zjedzeniu trutki wybrała sobie próg naszej sypialni... A wczoraj Tz spędził pół dnia z żabą w kanale w garażu

Cytat:
Marcel dzisiaj skończył PÓŁ ROCZKU Kiedy to zleciało?? Imprezka
Sto lat

Cytat:
Wercia ma 1 ząbka!!

Michaś też dziś cały dzień marudny, ale dziąsełka bez zmian... W pt byliśmy u lekarza i mam mu podawać ibufen (daje któraś? bo Michaś strasznie się krztusi, pluje, płacze gorzej niż przy szczepieniu) a na zielone śluzowate kupki - smecte (tego też nie lubi - ma dostać 2 razy po pół saszetki i jeszcze nigdy nie wypił całości...) Pewnie po wpychaniu mu tego wszystkiego (jeszcze calcium i lacidofil (to jest ok) i woda morska do noska) jest taki marudny.. a ja padnięta....
Zmykam spać...

AniaP zazdroszczę ciepełka i plaży... a teraz ma być tak zimno już... brr jak ja nie lubię zimy

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości