Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-26, 21:14   #1741
Patrycja.T
Raczkowanie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!!

Kimikika snucie teorii spowodowali sami znajomi. Sprawa nie jest jasna, sa niescoslosci. Do tego 2 osoby od poczatku kompletnie milcza.
Nie da sie tego uniknac by nie bylo roznych teorii- tak to poprostu dziala- jak sa niejasnosci zaczyna dzialac wyobraznia.
Ze znamy ich nazwiska ja na to wplywu nie mam.
Wymiana pogladow pomaga zrozumiec sprawe, zmienic poglady jak sie wydawalo cos inaczej, kilka rzeczy zwrocilo uwage osob prywatynych a nie policji i to wlasnie dzieki wymianie pogladow.
Przykladowo jesli poderzewam kogos a Ty podasz mi stosowne argumenty to moge zmienic zdanie, bez wymiany zdan - w tym domyslow- moglo by sie to nie udac- moze to pomoc zarowno nie winnym osobom jak i rodzinie Iwony. Wiec ogolnie moze to pomoc sprawie.
Patrycja.T jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:18   #1742
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
kultura? <bożesztymój> no błagam cię.
Kulturalnie jest patrzeć w akta z kim gdzie i kiedy mama Iwona brała ślub?
Jezusie.
Kobieto opanuj się jakie akta? Dwz miesiące jest trąbione jak nazywa się mama Iwony a jej synek podobno był zaangażowany w pomoc to chociaż stąd mogła się dowiedzieć.
Aż mnie poraziłaś tym bzdurnym postem.

A z drugiej strony Paweł nie musiał się pchać nieproszony z pomocą a poprostu wyjaśnić mamie Iwony co się stało. Nie było by niesmaku i tych wszystkich podejrzliwych dyskusji .
burgund1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:20   #1743
westlondon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość
Tak a dalej mówi, że słyszeli coś , leżeli sobie i nie chciało im się zejść zapłacić tak jakby Iwona przyjechała jednak wtwdy taksówką
Moze i tak to brzmi ale z calosci wypowiedzi wynika, ze to wszystko jest gdyby tzn. ze gdyby wziela taksowke i przyjechala to oni chiciaz lezeli w lozku to nie byloby problemu, zeby wstac i pojsc zaplacic za te taksowke.
Wedlug mnie trzeba naprawde wykazac dosyc duzo zlej woli, zeby z tej wypowiedzi czynic zarzut Pawla mamie.
Nie robi sie zarzutow mamie Iwony, ze w milionowym nakladzie (bo tezy z tego arykulu powiela inne media) nie zaprzecza, ze podejrzewa Pawla ale z tego, ze mama Pawla broni syna robi sie niemal dood na jego wine.
westlondon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:21   #1744
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Patrycja.T Pokaż wiadomość
Kimikika snucie teorii spowodowali sami znajomi. Sprawa nie jest jasna, sa niescoslosci. Do tego 2 osoby od poczatku kompletnie milcza.
Nie da sie tego uniknac by nie bylo roznych teorii- tak to poprostu dziala- jak sa niejasnosci zaczyna dzialac wyobraznia.
Ze znamy ich nazwiska ja na to wplywu nie mam.
Wymiana pogladow pomaga zrozumiec sprawe, zmienic poglady jak sie wydawalo cos inaczej, kilka rzeczy zwrocilo uwage osob prywatynych a nie policji i to wlasnie dzieki wymianie pogladow.
Przykladowo jesli poderzewam kogos a Ty podasz mi stosowne argumenty to moge zmienic zdanie, bez wymiany zdan - w tym domyslow- moglo by sie to nie udac- moze to pomoc zarowno nie winnym osobom jak i rodzinie Iwony. Wiec ogolnie moze to pomoc sprawie.
Jakie nieścisłości? Wiesz co zeznali policji? Nie wiesz,bo nawet rodzina tego nie wie. Od snucia możliwych hipotez i ich sprawdzania jest policja.

W jaki sposób to pomoże jeśli zamieścisz swoją teorię na forum? Będzie nawet realna ale policja jej nie wypatrzy. Zginie w tłumie innych teorii.
W jaki sposób to pomoże?

Chcesz sobie poplotkować na temat ludzi których widziałaś w tv i nie obchodzi Cię że może to im zaszkodzić to napisz to wprost, ale nie pisz bzdur że to pomoc.
Bo to żadna pomoc.
Kimikika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:23   #1745
muszynianka
Zakorzenienie

Jeżeli dojdzie do jakiejś tragedii typu samobójstwo przez presję wywoływaną na znajomych, to dopiero wtedy ktoś się zastanowi, tak jest zawsze że musi dojść do tragedii żeby ludzie się opamiętali!
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:26   #1746
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Jeżeli dojdzie do jakiejś tragedii typu samobójstwo przez presję wywoływaną na znajomych, to dopiero wtedy ktoś się zastanowi, tak jest zawsze że musi dojść do tragedii żeby ludzie się opamiętali!
No co ty,zawsze będzie można napisać na forum dużym drukiem"przepraszam, nie chciałem" i już sumienie będzie się miało czyste.
Stary 2010-09-26, 21:29   #1747
muszynianka
Zakorzenienie

Ta dokładnie, jakaś tam internetowa skrucha pewnie nawet bez głębszych przemyśleń.
Stary 2010-09-26, 21:33   #1748
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
Kobieto opanuj się jakie akta? Dwz miesiące jest trąbione jak nazywa się mama Iwony a jej synek podobno był zaangażowany w pomoc to chociaż stąd mogła się dowiedzieć.
Aż mnie poraziłaś tym bzdurnym postem.
tak Kinda i co z tego? moze to jej panienskie nazwisko? tak ja myslalam

co do 2 ktora Twoim zdaniem mikczy? skad wiesz? w mediach nie trabia ale to co mieli powiedziec to policja o tym wie i tyle w temacie

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:41   #1749
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
tak Kinda i co z tego? moze to jej panienskie nazwisko? tak ja myslalam

co do 2 ktora Twoim zdaniem mikczy? skad wiesz? w mediach nie trabia ale to co mieli powiedziec to policja o tym wie i tyle w temacie

co to znaczy mikczy? i wogóle nie rozumiem tego pytania?

a skumałam milczy. Policja policja tak najprościej gadać. Ale matce należy się rozmowa od serca i chociaż chęci wyjaśnienia a tu nic.

Edytowane przez burgund1234
Czas edycji: 2010-09-26 o 21:44
Stary 2010-09-26, 21:42   #1750
Patrycja.T
Raczkowanie

Kimikia ale jesli ja pisze jakies domysly i czesc osob rowniez, staje przez to po jednej czy drugiej stronie, do tego same strony maja wsparcie, wiec to pomaga.
Pomaga jesli ktos rewiduje poglady i przestaje podejrzewac dzieki temu ze tu cos przeczytal lub napisal, czy tez pomaga bo zwrocil na cos uwage.
Jesli dzieki temu ze ja cos napisze a Ty po raz kolejny mi odpiszesz i to ktos przeczyta i sie zToba zgodzi i bedzie wiecej osob ktore przestana podejrzewac Pawla po tym co pisalo w GW to to bedzie chyba dobre dla Pawla czyli dla sprawy, nieprawda?
Stary 2010-09-26, 21:45   #1751
bezuczuciowa
Raczkowanie

jakby to nazwisko miało tu jakieś znaczenie...
Stary 2010-09-26, 21:52   #1752
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bezuczuciowa Pokaż wiadomość
jakby to nazwisko miało tu jakieś znaczenie...
Dobra nie chce mi się już ciągnąć tematu. Matka Pawła zachowała się bezczelnie i po chamsku wyrażając się w ten sposób o Iwonie i jej rodzinie.
Posłuchaj wywiadu jeśli nie wiesz o czym mowa.
I zdania nie zmienie.
Powinna tak wychować syna, żeby umiał się zachować i zwyczajnie porozmawiać z mamą Iwony o tym co się stało.
I nie musiała odrazu lecieć do radia, mogla to wyjaśnić z matką Iwony - sprawę artykułu albo lecieć odrazu do sądu a nie ją oczerniać i dziewczynę, która nie może się bronić.

Edytowane przez burgund1234
Czas edycji: 2010-09-26 o 21:55
Stary 2010-09-26, 21:53   #1753
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Napisane przez Turanga Leela Pokaż wiadomość
Hawa - jeszcze jedno odnośnie tej kłótni. Sądząc po wszelkich przekazach medialnych, co się wydarzyło rano po zniknięciu Iwony, można wywnioskować, że wszyscy, którzy się z nią bawili tamtej nocy, wiedzieli, czy też przeczuwali, że dziewczyna nie wróciła do domu. Zachowywali się tak, jakby próbowali wybadać, czy już wszczynać alarm, czy poczekać jeszcze chwilę, bo Iwona przyjdzie. To też jakaś wskazówka do podwójnego życia, o którym oni jednak wiedzieli.
Tez mnie to zastanawia. Widocznie wiedzieli gdzie miala sie udać lub z kim spotkać. I mieli nadzieje, ze wyjdzie z tego z tego cało...
Cytat:

A z drugiej strony Paweł nie musiał się pchać nieproszony z pomocą a poprostu wyjaśnić mamie Iwony co się stało. Nie było by niesmaku i tych wszystkich podejrzliwych dyskusji .
A jakby nie pomagał, to by niejedna tutaj pisała, że z niego człowiek bez serca i nie interesuje sie zaginieciem kolezanki. Pomaga - zle, nie pomaga - tez źle...

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:55   #1754
bezuczuciowa
Raczkowanie

Cytat:
Dobra nie chce mi się już ciągnąć tematu. Matka Pawła zachowała się beszczelnie i po chamsku wyrażając się w ten sposób o Iwonie i jej rodzinie.
używając słowa konkubent?

o rany, na jakim ja żyję świecie

ps nie 'beszczelnie' tylko bezczelnie
Stary 2010-09-26, 21:56   #1755
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez burgund1234

A jakby nie pomagał, to by niejedna tutaj pisała, że z niego człowiek bez serca i nie interesuje sie zaginieciem kolezanki. Pomaga - zle, nie poaga - tez zle...
wlasnie/ lepiej nie pomagac jak juz matka P. napisala to bo jeszcze cie beda podejrzewac ze to ty ,a pomagasz by odwrocic uwage

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:56   #1756
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Dobra nie chce mi się już ciągnąć tematu. Matka Pawła zachowała się beszczelnie i po chamsku wyrażając się w ten sposób o Iwonie i jej rodzinie.
I zdania nie zmienie.
Powinna tak wychować syna, żeby umiał się zachować i zwyczajnie porozmawiać z mamą Iwony o tym co się stało.
I nie musiała odrazu lecieć do radia, mogla to wyjaśnić z matką Iwony - sprawę artykułu albo lecieć odrazu do sądu a nie ją oczerniać i dziewczynę, która nie może się bronić.
Mama Iwony też mogła z chłopakiem porozmawiać a nie od razu lecieć do mediów. Podobnie jakz tym policjantem, też mogła załatwić to w 4 oczy a nie publicznie rzucać podejrzenia.

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:58   #1757
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Patrycja.T Pokaż wiadomość
Kimikia ale jesli ja pisze jakies domysly i czesc osob rowniez, staje przez to po jednej czy drugiej stronie, do tego same strony maja wsparcie, wiec to pomaga.
Pomaga jesli ktos rewiduje poglady i przestaje podejrzewac dzieki temu ze tu cos przeczytal lub napisal, czy tez pomaga bo zwrocil na cos uwage.
Jesli dzieki temu ze ja cos napisze a Ty po raz kolejny mi odpiszesz i to ktos przeczyta i sie zToba zgodzi i bedzie wiecej osob ktore przestana podejrzewac Pawla po tym co pisalo w GW to to bedzie chyba dobre dla Pawla czyli dla sprawy, nieprawda?
Patrycja ale komu to pomoże? Tobie, innym forumowiczom którzy chcą sobie wszytko w głowach poukładać, mimo że mają strzępy informacji. Pawłowi pomoże spokój a nie ciągłe opisywanie jego osoby na forach i szum wokół niego.

Naprawdę nie chce mi się już tego tłumaczyć,jak ktoś do tej pory tego nie rozumie,to już nie zrozumie.

Iwony nie ma ponad 2 miesiące.Od 2 miesięcy na forach są snute teorie o znajomych. Ile z nich sie sprawdziło? Ile z nich zostało w ogóle zgłoszonych do kogoś bezpośrednio zajmującego się sprawą,choćby przez ciebie?

Internauci od 2 miesięcy wymieniają się poglądami, do sprawy to nic nie wnosi, a chłopak nie może żyć w spokoju bo zdecydował się pokazać twarz w tv i od tamtego czasu jest opluwany i analizowany pod każdym kątem.

Ale co tam, chęć wymiany poglądów jest od tego ważniejsza,nie?
Stary 2010-09-26, 21:59   #1758
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bezuczuciowa Pokaż wiadomość
używając słowa konkubent?

o rany, na jakim ja żyję świecie

ps nie 'beszczelnie' tylko bezczelnie
poprawiłam jakbyś nie zauważyła
Stary 2010-09-26, 22:03   #1759
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Dobra nie chce mi się już ciągnąć tematu. Matka Pawła zachowała się bezczelnie i po chamsku wyrażając się w ten sposób o Iwonie i jej rodzinie.
I zdania nie zmienie.

burgund a może spójrz sobie na swoje własne wczorajsze posty.
Bo Twoje własne odczucia po wysłuchaniu tego wywiadu były zupełnie inne.
Trochę to dziwne jednego dnia pisać coś, a drugiego tweirdzić coś zupełnie przeciwnego.
Jasne człowiek może zmmieniać zdanie,ale w ciągu 1 dnia o 180 stopni to trochę dziwne.

Jasne matka Iwony leciała do gazety z podejrzeniami,ale matka Pawła powinno to załatwić po cichutku
Stary 2010-09-26, 22:04   #1760
Patrycja.T
Raczkowanie

Kimikia ok, wiec nie rozumiem Twojego zdania bo sama mam inne.
Stary 2010-09-26, 22:05   #1761
bezuczuciowa
Raczkowanie

do burgund1234:

określając kogoś mianem konkubent ma się na myśli fakt iż jest ona w bliskim związku z partnerem, mieszka z nim itp.
zakładając, że mama Pawła była świadoma o tym, że Iwona ma inne nazwisko niż jej mama miała prawo pomyśleć, że zrzekła się nazwiska ojca Iwony bądź też nigdy go nie posiadała (została przy panieńskim). kobieta okazała klasę nie sugerując się internetem, że jej partner jest jej mężem itd.

znaczenie określenia konkubinat nie jest wcale obraźliwie, ani w żaden sposób negatywne, a to, że ogół społeczeństwa to ciemnota to już inna sprawa. a mówią, że głupich nie sieją...
Stary 2010-09-26, 22:06   #1762
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
Mama Iwony też mogła z chłopakiem porozmawiać a nie od razu lecieć do mediów. Podobnie jakz tym policjantem, też mogła załatwić to w 4 oczy a nie publicznie rzucać podejrzenia.
Stary 2010-09-26, 22:11   #1763
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kimikika Pokaż wiadomość
burgund a może spójrz sobie na swoje własne wczorajsze posty.
Bo Twoje własne odczucia po wysłuchaniu tego wywiadu były zupełnie inne.
Trochę to dziwne jednego dnia pisać coś, a drugiego tweirdzić coś zupełnie przeciwnego.
Jasne człowiek może zmmieniać zdanie,ale w ciągu 1 dnia o 180 stopni to trochę dziwne.

Jasne matka Iwony leciała do gazety z podejrzeniami,ale matka Pawła powinno to załatwić po cichutku
tylko krowa nie zmienia poglądów.
nie zwrócilam wczoraj na wszystko uwagii.

A dlaczego ty mnie ciągle pouczasz? Wszyscy muszą mieć takie poglady jak ty i robić wszystko po Twojemu. Ty nie zmieniasz pogladów ja zmieniam i tyle.
Pozjadałaś wszystkie rozumy, że opanowałaś forum i wszystkich wychowujesz?

Matce Iwony zagineło dziecko i ma prawo iść do gazet.
Matka Pawła ja skrytykowala za to a sama poleciała do radia robić to samo.
Gada o sądach to mogla tam iść.
Stary 2010-09-26, 22:14   #1764
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, ale nie ma prawa dobijać znajomych, zaginęło jej dziecko a być może zaraz zginą dzieci innych.
Bo szczerze to podziwiam Adrię że się trzyma, ja ... ja nie wiem czy bym dała radę.
Ginie moja przyjaciółka w niewyjaśnionych okolicznościach, całe oczy polski są zwrócone na mnie i słychać wyraźne głosy oskarżenia wymierzone we mnie.
...
Stary 2010-09-26, 22:14   #1765
bezuczuciowa
Raczkowanie

Cytat:
Zaczyna mi to śmierdzieć 'teorią Janusza'. Stała się tragedia. Owszem. Ale jedna tragedia ani nie upoważnia do podejmowania działań szkodzącym dobremu imieniu drugiej osoby, ani nie usprawiedliwia jej w żaden sposób.
Stary 2010-09-26, 22:15   #1766
Patrycja.T
Raczkowanie

Kazdy ma swoj rozum, swoje zdanie, nie narzucam nikomu mojej opinii i pogladow. Nie nakazuje nikomu jak ma myslec.
Takie rozne domysly to jest nic.
Media i oficjalne wypowiedzi, artykuly itd sa opiniotworcze, i to one odwalaja cala robote.
Chyba nalezy zadac pytanie dlaczego to robia i czy w porozumieniu z policja?
Wydaje mi sie ze w sprawach kryminalnych gazety konsultuja sie z policja ale nie znam sie.
Stary 2010-09-26, 22:15   #1767
Janusz_G
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
Przez pierwszy miesiąc prosiła , dzwoniła wyjaśnijcie mi co się stało , prosiła powiedzcie mi nie ukrywajcie czegoś . no i co ? nikt nie wie powodu kłótni i dla czego tak się zachowali . Czy po dwóch miesiącach nieobecności dziecka w domu można z tym iść do mediów ? czy może jeszcze miała zaczekać następne dwa ?
Janusz_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 22:18   #1768
bezuczuciowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Janusz_G Pokaż wiadomość
Przez pierwszy miesiąc prosiła , dzwoniła wyjaśnijcie mi co się stało , prosiła powiedzcie mi nie ukrywajcie czegoś . no i co ? nikt nie wie powodu kłótni i dla czego tak się zachowali . Czy po dwóch miesiącach nieobecności dziecka w domu można z tym iść do mediów ? czy może jeszcze miała zaczekać następne dwa ?
a co jeśli dziewczyna strzeliła focha i do dziś nie mają pojęcia czy była to zazdrość o faceta czy cokolwiek innego?

bo pomijam teorie o proponowaniu komuś handlowanie organami...
Stary 2010-09-26, 22:19   #1769
Kimikika
BAN stały

Cytat:
tylko krowa nie zmienia poglądów.
nie zwrócilam wczoraj na wszystko uwagii.

A dlaczego ty mnie ciągle pouczasz? Wszyscy muszą mieć takie poglady jak ty i robić wszystko po Twojemu. Ty nie zmieniasz pogladów ja zmieniam i tyle.
Pozjadałaś wszystkie rozumy, że opanowałaś forum i wszystkich wychowujesz?

Matka Pawła ja skrytykowala za to a sama poleciała do radia robić to samo.
Gada o sądach to mogla tam iść.
ja cię nie pouczam, tylko dla mnie brzmi to niepowaźnie- jednego dnia wieczorem uważasz że matka Iwony powinna przepraszać, a następnego dnia wszystko na odwrót

Ciebie wychować nawet bym nie próbowała - od początku pokazałaś tu wybitnie wielki poziom, z każdego twojego postu bije agresja, sorry ale nie zamierzam brać się za przypadki beznadziejne.
Stary 2010-09-26, 22:23   #1770
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kimikika Pokaż wiadomość
tylko dla mnie brzmi to niepowaźnie
A ty nadal wiezysz w sw mikolaja czy nigdy nie zmieniasz zdania?
Nie widze w tym nic niepowaznego. Ja tez ciagle patrze z innego punktu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości