Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-27, 03:33   #1831
ry-bcia
Zadomowienie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!!

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Stronę główną administruje kingincrimson w porozumieniu z Januszem.
odnośnie mojego PS
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 03:37   #1832
kingincrimson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ry-bcia Pokaż wiadomość
odnośnie mojego PS
Fakt, że jestem tam administratorem - zresztą jest nas kilka osób więcej - nie znaczy jeszcze, że to moja strona.
kingincrimson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 03:45   #1833
ry-bcia
Zadomowienie

dziwne jest dla mnie to, że na oficjalnej stronie na forum tak medialnej sprawy jest o godz 3.40, 27.09 - czyli ponad 2 miesiące po sprawie tylko/az 842 wpisy a na naszym wizazowym forum jest tylko w tym watku juz ponad 1830 od 21.09??
cieszycie sie małym zainteresowaniem czy tyle niewygodnych postów usuwacie?
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 04:58   #1834
klaustrofobia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
nie zapominaj o mnie w teamie
to prawda, rzeczywiście

Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość
1. po pierwsze skąd wiesz, ze bezpodstawnie? a po drugie nie wiadomo czy atakuje czy nie została wmanipulowana przez pismaków.

3. mógł wyjść oknem i już tam nie wracać. czy jest nagrane, jak wychodził kiedy jechał szukać Iwony? nie wiemy
a ja bym się na tym właśnie opierała broniąc się.
to jest tylko czysta teoria bez podejrzeń.

ta wersja, że mogłaby się z kimś spotkać pasuje do godzin na monitoringu.

4 Może Adria nie chciała wychodzić, bo się dobrze bawiła z kolegą, ktory się podobał Iwonie a ta nie chciała zostawiać ich razem i dlatego po pierwszej kłótni wróciła. To by tłumaczyło te wyzwiska.

Znajomych z innej imprezy? Może z tej na, której była Kasia?

---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ----------

na szczęście nie ale ja nie szkaluje mamy Iwony jak Kimikika i ty.
Ja jej nie oceniam tylko jej z całego serca bronię przed takimi babami jak Wy.
I przykre jest, ze wogole śmiecie to robić , nie mając zielonego pojęcia o jej uczuciach i sytuacji.
A Kimikika zamiast interesowac się moim stanem emocjonalnym powinna pomyśleć o stanie emocjonalnym pani Iwony.
to samo mozna powiedziec o mamie Piotra i bronieniu jej przed co poniektorymi babami jak to ujęłas... nie mamy pojecia o jej uczuciach i sytuacji, mama to mama a jej dziecku dzieje sie cos zlego, matka nie stopniuje swoich odczuc :"w ogolnopolskim dzienniku zostales synku oskarzony o porwanie/gwalt/mordestwo/ukrycie zwlok w szambie wlasnej kolezanki głownie dlatego, ze cos podejrzanie mocno pomagales przy poszukiwaniach a twoja babcie mieszka na parterze to mam sie prawo o ciebie tylko troche martwic, gdyby Cie np pobili to mialabym sie prawo bardziej o ciebie martwic i bardziej o ciebie walczyc" no blagam [rzeciez to nie tak, nie bawmy sie w zezwalanie komus na wiekszy lub mniejszy smutek, licytacja kto ma mniej szczescia w zyciu...

nigdy ani jednym slowem nie oskarzylam o nic i nie oskarze mamy Iwony, niegdy nie oskarzylam ani jednego jej znajomego i tez nigdy slowa zlego nie powiem na mame Pawla, ktora rozumiem i bardzo jej wspolczuje, wystarczy pomyslec o swoich rodzicach, co by czuli i jak sie zachowywali w danej sytuacji i wtedy dopiero oceniac mamy Iwony i Pawla. dlatego tez ja nie pozwole tu na obrazanie mamy Pawla bo rozumiem, nawet nie, ja niestety wiem jaki dramat ona teraz przezywa.

! SZUKAMY IWONKI WIECZOREK Z GDAŃSKA !

Filmik o zaginionej

Wątek o Iwonce, zajrzyj, może jesteś w stanie pomóc
klaustrofobia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 06:09   #1835
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Patrycja.T Pokaż wiadomość
W kolo to samo piszesz.
Nie byla swieta, wracajac sama zrobila zle. Konakt z mama miala taki jak wiekszosc nastolatek. Normalny.
Skoro juz to ustalilismy to do nie musimy sie juz z tym powtarzac, prawda?
Kontakty Iwony z matką, a jej rozsądek to 2 różne rzeczy. Dostrzegasz różnicę? Chyba nie bardzo. O rozsądku Iwony wcale nie pisałam ostatnimi czasy,na pewno nie "w koło",także nie wymyślaj i nie kłam.

A poza tym kolejny raz nie zrozumiałaś

Cytat:
Napisane przez Gaaliyah Pokaż wiadomość
Gdybyś straciła kiedykolwiek kogoś, kogo kochasz i kto jest z Twojej krwi i kości - czytaj DZIECKO- to uwierz mi, że miałabyś głęboko gdzieś, czy twoje działania kogoś ranią, bolą i są niesprawiedliwe. Prawda jest taka, że człowiek - w zasadzie każdy - dba o swoje dobro i dobro swojej rodziny.
Ale w takiej sytuacji nie ma co się oburzać na stwierdzenie faktu - jest się egoistą, dla którego liczą się tylko własne sprawy, a innych ludzi ma głęboko w d... i nie obchodzi go że może skrzywdzić innych, "po trupach do celu", nie?

Cytat:
Mama Pawła ma takie sama prawa jak mama Iwony- OK. Ale niestety mama Pawła jest w zupełnie innym położeniu niż mama Iwony.
Ma swoje dziecko na miejscu.
Iwony nie ma i może już nigdy nie będzie, a co gorsza sprawcy/ sprawca nie zostaną ukarani.
Oczywiście. Paweł jest cały, nie stała mu się krzywda więc mama Pawła powinna znosić opluwanie swojego dziecka z uśmiechem na ustach.

Cytat:
Jesteś bez serca dziewczyno.
Jak można jechać na kogoś kto nie może się bronić?
Byłaś tam z nimi ? siedziałaś w głowie Iwony ? znałaś ją? nie
to nie pisz bzdur
A po kim ja jadę?

Muszę cie zmartwić, ale zarówno teoria o płatnym seksie i spacerze dla ochłonięcia, jak i słowa, że Iwonka to rozsądna dziewczynka, nie są mojego autorstwa, a Janusza - przedstawiciela rodziny,znającego Iwonkę 15 lat.

Wieć może przemyśl,bo Kimikika może pisać bzdury, ale czy Janusz?

Chyba nadeszła pora, abyś kolejny raz w try miga zmieniła poglądy
Kimikika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 06:22   #1836
gerda203
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to gerda203

Cytat:
Kimikika- wiesz co, jak czytam Twoje posty to mnie krew zalewa. Uważasz chyba, że jesteś Alfą i Omegą. Masz jakieś dziwne teorie, owszem może i czasami trafne, ale bez przesady - nie ma się czym zachwycać. Odszczekujesz wszystkim jak Ci się tylko podoba.
Mam wrażenie, że udajesz mądrzejszą niż jesteś, a jesteś tylko za szkłem komputera i tak naprawdę może nie wiele wiesz o życiu.
Owszem Twoje posty bywają źródłem bogatego słownictwa i mądrości, ale z pewnością nie życiowej, jak dla mnie tylko czysto teoretycznej.
Jesteś zarozumiała, przemądrzała i momentami nie do zniesienia.
I z pewnością wysmarujesz mi posta, jaka to jesteś sprawiedliwa, ale przecież pojęcia nie masz, co czuje mama Iwony, ani Pawła.

Gdybyś straciła kiedykolwiek kogoś, kogo kochasz i kto jest z Twojej krwi i kości - czytaj DZIECKO- to uwierz mi, że miałabyś głęboko gdzieś, czy twoje działania kogoś ranią, bolą i są niesprawiedliwe. Prawda jest taka, że człowiek - w zasadzie każdy - dba o swoje dobro i dobro swojej rodziny.
Mama Pawła ma takie sama prawa jak mama Iwony- OK. Ale niestety mama Pawła jest w zupełnie innym położeniu niż mama Iwony.
Ma swoje dziecko na miejscu.
Iwony nie ma i może już nigdy nie będzie, a co gorsza sprawcy/ sprawca nie zostaną ukarani.

Martwicie się zaginięciem Iwony, a gaworzycie sobie przez kilka postów o konkubinacie

Janusz G- z przykrością czytam, jak dziewczyny jadą na Ciebie. Tak jest z "polaczkami", dzisiaj są Twoim przyjacielem, a jutro wrogiem.
Tylko ciekawe, która z Was rzuciłaby kamieniem?!
Dosłownie.
Każdy człowiek zdolny jest do wielu rzeczy, o których nie ma zielonego pojęcia.
Mnie też krew zalewa ja Ciebie czytam.... Zdolny do czego się pytam? Do intrygowania na forum ? Proszenia ludzi żeby na jego prośbę mącili na forach? TO WŁAŚNIE ROBI do tego wybiela Iwonę, na maxa. Nie ważne.
Fakt jest faktem, że ja jakby mi dziecko zaginęło po 1 nie mieszałabym 3/4 polski w to . Nie robiła z tego show w internecie i w prasie bo dla mnie to już show. A przede wszystkim nie robiłabym z siebie kretynki i nie latała z każdą pierdołą do prasy i telewizji. Ponieważ wierz mi ciągle myślałabym o swoim dziecku- nieustannie. Nie wywalałabym kasy na jakieś marsze, które nie pomogą mojemu dziecku. Poszukałabym jakiegoś specjalistę nie wiem może światłowej s
sławy od takich zdarzeń.
No ale ja to ja a inni to inni. Teraz widać jak na siłę co niektórzy rodzice próbują pokazać jacy są wspaniali bo robią wszystko i siebie też wybielić na siłę. Dla mnie matka, która pozwala 19-stce latać po nocach w szpilka, miniówkach i z pomalowaną głową, toną makijażu i tipsami nie jest dobrą matką. I to nie jest tylko moje zdanie. Z kim ze znajomych nie rozmawiam przyznają mi racje. Bo 19 lat to nie dorosłość. Tu ktoś dobrze napisał, że dorosłość, ale tylko na papierze. Po to ma się rodzica by dzieci swoje wychowywał i ich pilnował a jak dziecko jest nie za mądre to i całe życie.

Edytowane przez gerda203
Czas edycji: 2010-09-27 o 06:24
gerda203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 08:27   #1837
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ry-bcia Pokaż wiadomość
to może podziel się z nami swoim życiowym doświadczeniem lub inaczej swoją "mądrością" życiową

czy takie słowa należą sie tylko za to że ktoś wyrazi swoje zdanie ??? no cóż, jak w tym kraju ma być dobrze, jak za bronienie swojego zdania człowiek zostaje uznany za zarozumiałego, przemądrzałego i nie do zniesienia

zgadzam sie z tym, że gdybym straciła dziecko prawdopodobnie miałabym gdzieś czy moje działania kogoś ranią, ale z 2 strony gdyby moje dziecko było bezpodstawnie oskarżane o porwanie/morderstwo (bo jak do tej pory nie znamy żadnych oficjalnych dowodów obciążających Pawła) to też miałabym gdzieś czy moje słowa/działania ranią osoby które rzucają te oskarżenia w mediach
i nikt nie napisał, że oskarża tego chłopaka ani o porwanie ani o morderstwo ( owszem jakiś pismak pisał o podejrzeniach) a Kimikika nie tylko broni swojego zdania wręcz innych do niego zmusza, a robiąc uwagi o czyimś stanie emocjonalnym to już grubo przesadza. A czepianie się wręcz pomyłek literowych w postach?
Nie macie prawa umoralniać pani Iwony Kindy a tym bardziej na nia najeżdżać ona jest bardzo wyczerpana psychicznie i nie macie prawa wykańczać jej bardziej.
A ma jeszcze jedną córkę dla której musi żyć i się trzymać.
burgund1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 08:31   #1838
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kimikika Pokaż wiadomość
Ale inni mogą to wypatrzyć i "umilać" życie tym osobom.
Tak jak nikt nie chce chodzić do salonu mamy Iwony,tak inni mogą nie chcieć korzystać z usług "tego co jest podejrzany".
Mogę Cię zapewnic że Adria ma niełatwo.
Spotyka się z niemiłymi uwagami, bolesnymi komentarzami.
Tylko dlatego że grupa internautów nie miała corobić i w wolnym czasie, dla rozrywki,postanowiła powymieniac się poglądami.
Nie wiem jaki jest prawdziwy powód tego,że mało osób chodzi do salonu Pani Iwony,ja powiem za siebie : Dzwoniłam kilka razy do salonu żeby sie umówić i ani razu pani Iwony nie zastałam, a pracownice nie potrafiły powiedzieć kiedy będzie...Tak szczerze to ten salon przy życiu trzyma tylko pani Iwona,jest bardzo dobra fryzjerką,a jej stałe klientki chca chodzic tylko do niej , sama nigdy nie uwawiałam sie do innej fryzjerki z tego salonu...Dlatego wydaje mi się,że problem małego ruchu,nie wynika z tego,że klientki sie odwróciły,bo zaginęła córka właścicielki tylko dlatego,że właścicielka jest nieobecna...
Stary 2010-09-27, 08:51   #1839
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez klaustrofobia007 Pokaż wiadomość
to prawda, rzeczywiście

to samo mozna powiedziec o mamie Piotra i bronieniu jej przed co poniektorymi babami jak to ujęłas... nie mamy pojecia o jej uczuciach i sytuacji, mama to mama a jej dziecku dzieje sie cos zlego, matka nie stopniuje swoich odczuc :"w ogolnopolskim dzienniku zostales synku oskarzony o porwanie/gwalt/mordestwo/ukrycie zwlok w szambie wlasnej kolezanki głownie dlatego, ze cos podejrzanie mocno pomagales przy poszukiwaniach a twoja babcie mieszka na parterze to mam sie prawo o ciebie tylko troche martwic, gdyby Cie np pobili to mialabym sie prawo bardziej o ciebie martwic i bardziej o ciebie walczyc" no blagam [rzeciez to nie tak, nie bawmy sie w zezwalanie komus na wiekszy lub mniejszy smutek, licytacja kto ma mniej szczescia w zyciu...

nigdy ani jednym slowem nie oskarzylam o nic i nie oskarze mamy Iwony, niegdy nie oskarzylam ani jednego jej znajomego i tez nigdy slowa zlego nie powiem na mame Pawla, ktora rozumiem i bardzo jej wspolczuje, wystarczy pomyslec o swoich rodzicach, co by czuli i jak sie zachowywali w danej sytuacji i wtedy dopiero oceniac mamy Iwony i Pawla. dlatego tez ja nie pozwole tu na obrazanie mamy Pawla bo rozumiem, nawet nie, ja niestety wiem jaki dramat ona teraz przezywa.

nie widziałam czegoś takiego w tekście. nie fantazjuj.
Stary 2010-09-27, 09:22   #1840
She33
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kingincrimson Pokaż wiadomość
Fakt, że jestem tam administratorem - zresztą jest nas kilka osób więcej - nie znaczy jeszcze, że to moja strona.

Kingincrimson, mam pytanie ? Dlaczego się tu zarejestrowałeś ??

Witam Wszystkich
She33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 09:25   #1841
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gerda203 Pokaż wiadomość
Mnie też krew zalewa ja Ciebie czytam.... Zdolny do czego się pytam? Do intrygowania na forum ? Proszenia ludzi żeby na jego prośbę mącili na forach? TO WŁAŚNIE ROBI do tego wybiela Iwonę, na maxa. Nie ważne.
Fakt jest faktem, że ja jakby mi dziecko zaginęło po 1 nie mieszałabym 3/4 polski w to . Nie robiła z tego show w internecie i w prasie bo dla mnie to już show. A przede wszystkim nie robiłabym z siebie kretynki i nie latała z każdą pierdołą do prasy i telewizji. Ponieważ wierz mi ciągle myślałabym o swoim dziecku- nieustannie. Nie wywalałabym kasy na jakieś marsze, które nie pomogą mojemu dziecku. Poszukałabym jakiegoś specjalistę nie wiem może światłowej s
sławy od takich zdarzeń.
No ale ja to ja a inni to inni. Teraz widać jak na siłę co niektórzy rodzice próbują pokazać jacy są wspaniali bo robią wszystko i siebie też wybielić na siłę. Dla mnie matka, która pozwala 19-stce latać po nocach w szpilka, miniówkach i z pomalowaną głową, toną makijażu i tipsami nie jest dobrą matką. I to nie jest tylko moje zdanie. Z kim ze znajomych nie rozmawiam przyznają mi racje. Bo 19 lat to nie dorosłość. Tu ktoś dobrze napisał, że dorosłość, ale tylko na papierze. Po to ma się rodzica by dzieci swoje wychowywał i ich pilnował a jak dziecko jest nie za mądre to i całe życie.
To już szczyt podłości!!! Kobieto jak Ci nie wstyd.
Po co ta zrozpaczona matka kontaktuje się z prasą? bo sie nudzi? co Ty sobie wyobrażasz?
Co do tych szpilek to właśnie nie pozwalała i była zła na Iwonę za ich wzięcie.
Nie rozumiem co jest niestoownego w butach na obcaach i tipsach? to nie są argumenty , żeby napadać na tą dziewczynę.
Adria też miała buty na obcaach i co ? jej nie krytykujesz a jest mlodsza od Iwony.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Kimikika Pokaż wiadomość
Kontakty Iwony z matką, a jej rozsądek to 2 różne rzeczy. Dostrzegasz różnicę? Chyba nie bardzo. O rozsądku Iwony wcale nie pisałam ostatnimi czasy,na pewno nie "w koło",także nie wymyślaj i nie kłam.

A poza tym kolejny raz nie zrozumiałaś

Ale w takiej sytuacji nie ma co się oburzać na stwierdzenie faktu - jest się egoistą, dla którego liczą się tylko własne sprawy, a innych ludzi ma głęboko w d... i nie obchodzi go że może skrzywdzić innych, "po trupach do celu", nie?

Oczywiście. Paweł jest cały, nie stała mu się krzywda więc mama Pawła powinna znosić opluwanie swojego dziecka z uśmiechem na ustach.

A po kim ja jadę?

Muszę cie zmartwić, ale zarówno teoria o płatnym seksie i spacerze dla ochłonięcia, jak i słowa, że Iwonka to rozsądna dziewczynka, nie są mojego autorstwa, a Janusza - przedstawiciela rodziny,znającego Iwonkę 15 lat.

Wieć może przemyśl,bo Kimikika może pisać bzdury, ale czy Janusz?

Chyba nadeszła pora, abyś kolejny raz w try miga zmieniła poglądy
nie mam najmniejszego powodu ich zmieniać.
jeszcze mnie w tym utwierdziłaś.

Edytowane przez burgund1234
Czas edycji: 2010-09-27 o 09:40
Stary 2010-09-27, 09:29   #1842
westlondon
Raczkowanie

Cytat:
Muszynianka -Nigdzie nie napisałam, że ma się znaleźć martwa.
Dodajesz co chcesz.
Mam nadzieję, że to się nie okaże że za zaginięcie Iwony odpowiedzialny jest Paweł, bo po prostu jestem ciekawa jaką wtedy przyjmiecie postawę?
Nikomu nie będę ucierać nosa, bo nie mam takich wewnętrznych potrzeb.
Nie dramatyzuj z oceną mojego posta i nie dodawaj słów, których nie ma.
Gdybym chciała tak napisać, to bym napisała, a że nie o to mi chodziło, twoja sprawa i problem.

Nie jestem w żadnym obozie na wizażowym forum.
Ja nie wiem jak reszta z "naszego obozu" ale ja nigdzie nie twierdzilem, ze Pawel jest niewinny. Nie twierdzilem tez, ze jest winny. Jedyne co caly czas pisze to to, ze takie szastanie sobie imionami Adrii i Pawla jako osob conajmniej zamieszanych w Iwony zaginiecie jest nie w porzadku. I to, ze za napisanie czegokolwiek "niepoprawnego" o Iwonie i jej rodzinie pwoduje potoki jadu.
Z opowiadan rodziny o Iwonie jawi sie obraz nieomal swietej, fakty, ktore docieraja do opinii publicznej ten obraz burza. I jesli ktos to wytknie to staja sie wrogiem numer 1 (mama Pawla).
westlondon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 09:46   #1843
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez westlondon Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak reszta z "naszego obozu" ale ja nigdzie nie twierdzilem, ze Pawel jest niewinny. Nie twierdzilem tez, ze jest winny. Jedyne co caly czas pisze to to, ze takie szastanie sobie imionami Adrii i Pawla jako osob conajmniej zamieszanych w Iwony zaginiecie jest nie w porzadku. I to, ze za napisanie czegokolwiek "niepoprawnego" o Iwonie i jej rodzinie pwoduje potoki jadu.
Z opowiadan rodziny o Iwonie jawi sie obraz nieomal swietej, fakty, ktore docieraja do opinii publicznej ten obraz burza. I jesli ktos to wytknie to staja sie wrogiem numer 1 (mama Pawla).
pisanie , że matka Iwony jest egoistką i ma wszystkich w d.... uważasz tylko za niepoprawne? no to gratuluję.
Stary 2010-09-27, 09:49   #1844
westlondon
Raczkowanie

Cytat:
pisanie , że matka Iwony jest egoistką i ma wszystkich w d.... uważasz tylko za niepoprawne? no to gratuluję.
A kto tak napisal? Tylko nie opowiadaj "swoimi slowamo" tylko wklej cytat
westlondon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 09:58   #1845
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez westlondon Pokaż wiadomość
A kto tak napisal? Tylko nie opowiadaj "swoimi slowamo" tylko wklej cytat
proszę bardzo slowa Kimikiki:

tak napisała koleżance, która broniła mamę Iwony. post 1835

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
sławy od takich zdarzeń.
to też jest tylko niepoprawne westlondon?

Edytowane przez burgund1234
Czas edycji: 2010-09-27 o 09:56
Stary 2010-09-27, 10:10   #1846
gerda203
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to gerda203

[QUOTE=burgund1234;2232502 8]proszę bardzo slowa Kimikiki:

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Sorry ale mam prawo do własnego zdania. Bo latanie do mediów i oskarżanie każdego po kolei nie jest mądrym posunięciem. Powiedz mi jak byś się czuła gdyby sprawa się wyjaśniła i np. winny by był zupełnie kto inny a ty narobiłaś szumu na całą Polskę wszyscy o tym trąbią nie jak kretynka? Ja bym się tak czuła. I to sobie właśnie wyobrażam. Bo co mam inne zdanie niż ty to już się nie mogę wypowiedzieć? Mi wstyd a za co ? Że się oburzam i nie zgadzam z niektórymi posunięciami tej kobiety ? MAM DO TEGO PRAWO czy Ci się to podoba czy nie. Co do Adri to już w ogóle pozostawię bez komentarza. Bo ja swojej 17-letniej córki w życiu bym nie wypuściła do klubu. Z resztą mimo młodszego wieku ma chyba jednak więcej oleju w głowie bo sama nie łazi w nocy po mieście.
gerda203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 10:14   #1847
masmeli
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
tutaj. chyba nigdy was nie dogonię..... eh... pa

po co piszesz to w wątku przecież jest opcja "pokaż pierwszą nieczytaną wiadomość" a to tylko zaśmieca wątek. Pomyśl jak każdy by tak pisał

sorki za off ale już nie mogłam czytać tego po raz kolejny

masmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 10:20   #1848
burgund1234
BAN stały

[QUOTE=gerda203;22325309]
Cytat:
proszę bardzo slowa Kimikiki:

Sorry ale mam prawo do własnego zdania. Bo latanie do mediów i oskarżanie każdego po kolei nie jest mądrym posunięciem. Powiedz mi jak byś się czuła gdyby sprawa się wyjaśniła i np. winny by był zupełnie kto inny a ty narobiłaś szumu na całą Polskę wszyscy o tym trąbią nie jak kretynka? Ja bym się tak czuła. I to sobie właśnie wyobrażam. Bo co mam inne zdanie niż ty to już się nie mogę wypowiedzieć? Mi wstyd a za co ? Że się oburzam i nie zgadzam z niektórymi posunięciami tej kobiety ? MAM DO TEGO PRAWO czy Ci się to podoba czy nie. Co do Adri to już w ogóle pozostawię bez komentarza. Bo ja swojej 17-letniej córki w życiu bym nie wypuściła do klubu. Z resztą mimo młodszego wieku ma chyba jednak więcej oleju w głowie bo sama nie łazi w nocy po mieście.

Nie nie mozesz obrażać nikogo. I słowo kretynka nie jest na miejscu.
A matka Iwony nikogo nie oskarża- pismak napisal, że podejrzewa a to ogromna różnica.
Cofnij się do postu kingincrimsona gdzie pisał o policji. Dlaczego policji się nie czepiasz? Dla mnie to, że zatrzymali tego chłopaka to o czymś świadczy.
Stary 2010-09-27, 10:24   #1849
muciula25
Rozeznanie

Z wątku o tylule "Zaginęła Iwona z Trojmiasta-wejdź i pomóż nam Jej szukać!!!" zrobił się wątek ....... no właśnie tak jak zaglądąłam tutaj w każdej wolnej chwili i z zapałem Was dziewczęta czytałam i się udzielałam tak teraz mam wielki nie smak po co niektórych postach.
Ale spoko skoro uważacie,że wyzywanie Pani Kindy od kretynek,mających wszystko w dupie egoistek nie wspomnę o różnych teoriach które "nagle" powstały na temat Iwony pomoże w Jej odnalezieniu to ok róbcie co uważacie za stosowne.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Amaryllis Pokaż wiadomość
Powiem tyle: z Twoich postów przebija niewiarygodna wprost złośliwość, masz z góry ukłutą teorię której z godną podziwu konsekwencją się trzymasz. Czy słusznie, nie mnie osądzać.

Stajesz w obronie osób towarzyszących Iwonie w
feralny wieczór (wg mnie prawidłowo, ciężko ferować wyrokami nie znając zapewne ani 1/10 faktów które miały tam miejsce) skąd więc te nacechowane znacznie mniejszą dbałością o formy i zasady savoir-vivre`u wypowiedzi jeśli tyczą samej Iwony ? Bo, wybacz, przykłady są tak jaskrawe, że zaczynam podejrzewać iż to jakiś kompleks...

Antycypując Twoją odpowiedź - jestem osobą bezstronną, nie wiem co się wydarzyło, nie wiem kto jest winny i w jakim stopniu, nie było mnie tam, nigdy nie widziałam Dream Clubu na oczy. Wyroków broń Boże nie wydaję, osądzać nie mam zamiaru. Do osób z towarzystwa jak i do samej Iwony mam stosunek obojętny, aczkolwiek życzę jej- jak i wszystkim pozostałym zaginionym - zdrowego powrotu do domu.

Uporczywe dzielenie na dwa obozy, które - jak podejrzewam - tu panują (Iwona z rodziną vs towarzysze) jest dreptaniem w miejscu stanowiącym doskonały podkład do sprzeczek.

Czytanie forum miejscami przypomina wizytę na targu...

I jeszcze co do wypowiedzi mamy Pawła.
Mnie także, jak na kilku osobach tutaj, nieprzyjemnie ukłuło słowo 'konkubent'. Jedno słówko, a ile może... Konkubent, czyli brak ślubu (Polska to nie państwo wyznaniowe, ślub cywilny załatwia takie sprawy w 110%), niby nic ale pojawia się obraz rodziny, powiedzmy sobie wprost, mającej mało wspólnego z moralnym stylem życia, być może zaniedbującą dorastającą córkę (plus kolejny "przytyk" do państwa K. jakoby podczas powrotu córki spali). W jednym jeszcze momencie pani ? (nie znam imienia, przepraszam) napomina, że zawsze dbała o towarzystwo syna (jeśli przekręciłam słowa, ponownie przepraszam, z grubsza oddałam sens wypowiedzi) i znowu aluzja pod adresem Iwony - która, jak wynikałoby to z kontekstu, wg tych słów do takiego towarzystwa najwidoczniej się nie zaliczała.
Wnioski, które nasunęły mi się po wysłuchaniu wypowiedzi - pani zaskakująco inteligentna, elokwentna, poza wymienionymi szpileczkami, stonowana, znacznie bardziej medialna od syna. Uważam, że to wystąpienie było znacznie lepszym posunięciem niż wystawienie mniej `wyrobionego` syna.

I ode mnie.
Sprawa Iwony jest niebywale medialna, przebijająca siłą oddziaływania wszystkie inne, mniej widowiskowe - przepraszam za użycie nieodpowiedniego w tym kontekście słowa - zaginięcia. Młoda, atrakcyjna dziewczyna, nadmorski kurort, nocne życie klubów od + 21 lat, tajemnicze zniknięcie, cała masa pojawiających się zagadek i wykluczających faktów.
Ktoś już to wspomniał, to wszystko przypomina film Davida Lyncha, pozostaje mieć nadzieję, że ta akurat historia będzie w finale znacznie mniej mroczna niż to się wydaje.

Gorąco trzymam za to kciuki.
I faktycznie, w tym wypadku Iwona jest najważniejsza, obojętnie jak bardzo egoistycznie i mało empatycznie dla kogoś to zabrzmi.

Pozdrawiam wszystkich tu piszących

Stary 2010-09-27, 10:24   #1850
masmeli
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muciula25 Pokaż wiadomość
Z wątku o tylule "Zaginęła Iwona z Trojmiasta-wejdź i pomóż nam Jej szukać!!!" zrobił się wątek ....... no właśnie tak jak zaglądąłam tutaj w każdej wolnej chwili i z zapałem Was dziewczęta czytałam i się udzielałam tak teraz mam wielki nie smak po co niektórych postach.
Ale spoko skoro uważacie,że wyzywanie Pani Kindy od kretynek,mających wszystko w dupie egoistek nie wspomnę o różnych teoriach które "nagle" powstały na temat Iwony pomoże w Jej odnalezieniu to ok róbcie co uważacie za stosowne.

Mam te same odczucia. Ale zauważyłam, że to nowo przybyłe osoby sieją zamęt (oczywiście nie wszystkie).

Tyle czasu minęło, a nic o sprawie nie wiemy. Oby tylko policja cos miała choć śmie w to wątpić

masmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 10:25   #1851
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Kilka słów wyjaśnienia.
Paweł nie był tymczasowo aresztowany. Był zatrzmyany na 48h.
Żeby rozwiać wątpliwości:
zatrzymanie - środek przymusu w postaci pozbawienia wolności, jaki ma prawo zastosować policja lub inne uprawnione organy ścigania w stosunku do osoby podejrzanej, jeżeli istnieje uzasadnione przypuszczenie, że popełniła ona przestępstwo i jednocześnie zachodzi obawa, iż się ukryje lub zatrze ślady przestępstwa.
W trakcie zatrzymanie sprawdzone zostały Pawła samochody i nieruchomości a także podjęte inne działania.
Tak, wiem co powiecie. Że skoro został wypuszczony, to znaczy, że jest niewinny.
Nie do końca tak jest - owszem, nie znaleziono dowodów pozwalających na postawienie mu zarzutów i skierowanie do sądu wniosku o areszt tymczasowy. I jak najbardziej w świetle prawa jest niewinny.
Ale - żeby uzyskać nakaz zatrzymania, podejrzenie popełnienia przestępstwa musi być naprawdę poważnie uzasadnione. W innym wypadku, kiedy zatrzymany uzna, że zatrzymanie było bezpodstawne, ma prawo wniesienia zażalenia do sądu, który niezwłocznie (w terminie instrukcyjnym do 7 dni) je rozpatruje i w razie uznania bezpostawności zatrzymania poleca natychmiastowe zwolnienie zatrzymanego lub - jeśli zwolnienie to już nastąpiło - orzeka o bezprawności zatrzymania co jest podstawą do roszczenia o odszkodowanie za bezprawne pozbawienie wolności.
Paweł takiego zażalenia nie wniósł. Oczywiście wiem, że mógł po prostu nie chcieć się w to bawić. Ale jednak dziwi mnie to, bo sądy są teraz dość skore to stwierdzania bezzasadności zatrzymania. Ale ok, w jego głowie nie siedzę.
Jestem jednak gotów założyć się, że policja nadal traktuje go jako podejrzanego. Dlaczego? Porównuję zachowania policji po zatrzymaniu Pawła i po sprawie z "podejrzanym" znajomym policjantem. Został on przesłuchany i zaraz potem rzecznik prokuratury wydał oświadczenie, w którym stwierdzał, że jest absolutnie pewne, że nie miał on żadnego związku ze sprawą. Zrobił to właśnie po to, żeby jasno i konkretnie pokazać, że wobec niego policja ani prokuratura nie mają już żadnych podejrzeń.
Czy jakakolwiek podobna wypowiedź padła w temacie Pawła? Nie.
Dla mnie to jest najważniejsze, nie jakiekolwiek domysły czy hipotezy.
Jeśli prokurator czy ktoś z policji wyda oficjalne oświadczenie ws. Pawła, że nie ma on żadnego związku ze sprawą, zachowam się (i przypuszczam, że reszta modów na oficjalnym forum) tak samo, jak w sprawie policjanta - czyli zacznę go bronić przed jakimikolwiek atakami ze strony użytkowników. Póki co - nie mam do tego podstaw. A znacznie większe podstawy mam, patrząc po działaniach policji, do uznania go za podejrzanego.
proszę gerda , żebyś nie musiała szukać.
Stary 2010-09-27, 10:27   #1852
Corrina
Raczkowanie

Cytat:
sławy od takich zdarzeń.
Jestem matką, mam nadzieję, że jak Ty nią kiedyś zostaniesz nie będziesz musiała jak KRETYNKA ratować swojego dziecka. Pierwsze dwa podkreślenia trochę się wykluczają.To na niebiesko to wg mnie stwierdzenie kółka wzajemnej adoracji moherowych beretów, a nie kobiety w 21 wieku.
Corrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 10:32   #1853
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez masmeli Pokaż wiadomość
Mam te same odczucia. Ale zauważyłam, że to nowo przybyłe osoby sieją zamęt (oczywiście nie wszystkie).

Tyle czasu minęło, a nic o sprawie nie wiemy. Oby tylko policja cos miała choć śmie w to wątpić

I to jest dopbijające oprócz artykułów w gazetach nie wiemy kompletnie nic ani Rutkowski,ani policja....pozostaje tylko nadzieja,że nie mówią nic bo sa blisko rozwiązania tej sprawy.
Ale jakos nie chce mi się w to wierzyć

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Gerda203 z tego co napisąlaś o tym:19 latka z pomalowaną gołowa,mini itd i,że to,że Pani Kinda Jej na to pozwalała to znaczy,że nie jest dobra matką??
Dobrze ja to zrozumiałam??
Ja po prostu nie wierzę w to co czytam gdzie te dziewczyny co tak zaciekle broniły Iwony w poprzednich watkach,że choćby nago szła to nie miało prawa Jej się nic stać???
Rozumiem,że Twoja córka będzie w lipcu w upalna noc chodziło(oczywiście jak skończy odpowiednia ilość lat 40 może???) w golfie,spódnicy do kolan a włosy zafarbuje jak jej się siwe pokażą tak?
Ok spoko

Edytowane przez muciula25
Czas edycji: 2010-09-27 o 10:34
muciula25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 10:32   #1854
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez muciula25 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

klask i:
Stary 2010-09-27, 10:38   #1855
kalahariii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Corrina Pokaż wiadomość
.To na niebiesko to wg mnie stwierdzenie kółka wzajemnej adoracji moherowych beretów, a nie kobiety w 21 wieku.

no i zaraz zacznie sie dyskusja, czy matka powinna puszczac 19latke na impreze czy nie. coz nie ma na to jednoznacznej odpowiedzi. sa rodzice ktorzy nie maja nic przeciw, sa i tacy, ktorzy sie martwia o swoje dziecko.

nie ma co roztrzasac czy ktos zalatuje moherem broniac pojscia na impre czy nie. to sprawa indywidualna kazdego rodzica, a zycie w 21 wieku nie jest wyznacznikiem niczego. to ze zyjemy w swiecie bardziej rozwinietym technologicznie nie oznacza, ze w bardziej bezpiecznym.
Stary 2010-09-27, 10:42   #1856
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kalahariii Pokaż wiadomość
no i zaraz zacznie sie dyskusja, czy matka powinna puszczac 19latke na impreze czy nie. coz nie ma na to jednoznacznej odpowiedzi. sa rodzice ktorzy nie maja nic przeciw, sa i tacy, ktorzy sie martwia o swoje dziecko.

nie ma co roztrzasac czy ktos zalatuje moherem broniac pojscia na impre czy nie. to sprawa indywidualna kazdego rodzica, a zycie w 21 wieku nie jest wyznacznikiem niczego. to ze zyjemy w swiecie bardziej rozwinietym technologicznie nie oznacza, ze w bardziej bezpiecznym.

Ok racja ale czy Ci rodzice którzy puszczają 19latke na imprezę sie nie martwią??Czy Wy jak miayście 19lat nie chodziłyście na imprezy,jeszcze latem??Nasi rodzice tez na nie chodzili bo takie jets prawo młodości
Więc dyskusja na ten temat do niczego nie doporowadzi.

Edytowane przez muciula25
Czas edycji: 2010-09-27 o 10:43
muciula25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 10:48   #1857
Loczek90
Wtajemniczenie

Jakie Wy jesteście cholernie mądre nazywając mamę Iwony kretynką i egoistką. Nastolatki, które nie mają pojęcia co Ona w tej chwili przeżywa i, że łapie się tego co popadnie. A to, że "leci" do gazety.. Gdybyś nie widziała żadnych rezultatów poszukiwań, co zrobiłabyś? Siedziała grzecznie w domku i czekała Bóg wie na co? Nie. Śmieszne jest to, jak potraficie z łatwością oceniać postawę człowieka w takiej sytuacji. I po raz enty powiem, że owszem, może i "poleciała" do gazety, ale ile w nim jest prawdy, to nie mamy pojęcia.

'..This time, this place... misused, mistakes.
Loczek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 10:49   #1858
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Nadzieja dobra rzecz, niestety czasem złudna.
Możesz nas nie lubić, przymusu nie ma.
Ale co do "wara od..." - to u nas nikt nic takiego nie usłyszał. To raz. Dwa - czy moja wypowiedź miała w sobie cokolwiek z kłótni?
Trzy - nie ja zacząłem dyskusję o oficjalnej stronie. Ktoś zarzucił mi, że kasujemy wszystko, co jest "nie po naszej myśli" (cokolwiek to znaczy), więc tylko poprosiłe o przykład. A zamiast przykładu dostałem "wara".
Całkiem nieźle. Ale na mnie to nie zadziała.
bla bla bla, w ogóle cię nie czytam.
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 10:49   #1859
titina
Zakorzenienie

Moim zdaniem nie ma się o co kłócić bo chyba wszyscy się ze mną zgodzą że każda matka ma prawo do obrony swojego dziecka.

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 10:50   #1860
Corrina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalahariii Pokaż wiadomość

Wszystko fajnie, tylko czy można taką matkę, nazwać złą matką? I co ma tutaj makijaż czy mini do rzeczy??? Czy to ważne jaka była Iwona i jak wyglądała? Ważne że zaginęła, że jej mama przeżywa tragedię.Nie tylko ona zresztą bo też i wszyscy "podejrzani".
Corrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości