"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-26, 20:58   #2071
make_up_istka
BAN stały

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
ja miałam suknię z koronkowymi rękawkami. Cudna była. Już jej niestety nie mam bo sprzedałam ale czasem żałuję, że nie mogę jej jeszcze raz założyć. To zdjęcie katalogowe tej sukienki.
Bardzo ładna uwielbiam takie proste, z klasą.
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:10   #2072
vilya
Zadomowienie

dziękuję
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 07:27   #2073
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
a który to tydzień? do 22-24 tyg. możesz nie czuć regularnie ruchów
Wg miesiaczki 21tc a wg lekarza i usg 19... Dzieki za pocieszenie
tylko ciekawe czy tamto co czulam to byly faktycznie ruchy...no mi sie wydaje ze tak....ale pewnie nigdy sie juz nie dowiem chyba ze przy kolejnym dziecku bede miec tak samo

Lece na praktyki, cala zakatarzona...;/ mam nadzieje ze babka od praktyk sie zlituje i pusci mnie wczesniej do domu to pojde sobie do lekarza...

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 07:59   #2074
muron
Zakorzenienie

a ja takązaglądam sobie czasem do pudła;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 08:02   #2075
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Wg miesiaczki 21tc a wg lekarza i usg 19... Dzieki za pocieszenie
tylko ciekawe czy tamto co czulam to byly faktycznie ruchy...no mi sie wydaje ze tak....ale pewnie nigdy sie juz nie dowiem chyba ze przy kolejnym dziecku bede miec tak samo

Lece na praktyki, cala zakatarzona...;/ mam nadzieje ze babka od praktyk sie zlituje i pusci mnie wczesniej do domu to pojde sobie do lekarza...
zalezy jeszcze od położenia łozyska, jak masz na przedniej scianie bedziesz czuć słabiej, ja mam na tylnej i dzis np kopanie mnie obudziło, do tego spalam w innym pokoju bo TŻ przeziebiony, smierdziały mi nowe meble, kregosłup bolał, ułozyc sie nie mogłam, a kołdra przekrzywiła się w poszwie. Jadę wymieniac żarówki w aucie bo jie mam swiateł stopu:-(i jak mnie łapną to bulnę, albo ktos mi w kuper wiedzie, a że mam hak na camper to moge go za sobą pociągnąc;-)

Stary 2010-09-27, 08:20   #2076
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Jakoś z mężem pewnie bedzie coraz lepiej, dotrzecie się po tym wszystkim życzę Ci tego.
Faktycznie brzusio rośnie!

ach...te różowe akcenty!! boskie

mi TŻ pozwolił zachować śliniaczek różowy że nie będzie mu to przeszkadzało jak będę używała dla małego;

Kurde jaka tragedia:
http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/art...WIAT/572377679

Mój wrześniowy brzuszek też pokażę a co!
Widze, ze masz brzuszek podobny do mojego
To i ja swoj pokaze dla porownania:
https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ictureid=76516
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 08:26   #2077
marleen32
Rozeznanie

Hej w nowym tygodniu
Ladne sukienki i ladne brzuszki pokazujecie
Ja, tez mialam z tych prostych, ale eleganckich, niestety swojej nie mam, pozyczylam siostrze i juz jej nigdy z powrotem nie dostalam.
Zimno u nas strasznie dzis brr, ale zawiozlam dzieciaki do szkoly, zostanie tylko pieszo je odebrac, bo TZ bierze zaraz auto do pracy.
U nas z autem tez jest roboty, na szczescie TZ sie tym zajmie, choc boje sie, ze tyle kasy pojdzie, ze szok, ale sila wyzsza niestety.
Ja ruchy czuje bardzo bardzo wyraznie, i nie powiem przyjemne to jest, uwielbiam jak mnie kopie, wybudzac poki co sie nie wybudzam, ale jak tak wieczorkiem szaleje, albo rano, to fajnie siedziec i sie wczuwac .
Malenstwo bardzo reaguje na muzyke, maz sie smieje, ze tanczy w rytm, bo jak wlaczy jakas ostrzejsza, to zaraz brzuch faldkuje
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 08:33   #2078
magdaka13
Wtajemniczenie

Marleen-to niezlego masz muzyka w brzuchu...ja jak na razie nie zauwazylam takich zaleznosci-jedyne co to mlody bardziej sie rusza jak ja poloze swoja reke na brzuchu. No i lubi jak jade samochodem-wtedy duzo sie rusza.
A powiedz mi : sluchasz jakiejs specjalnej muzyki prenatalnej? czy takiej jak lubisz po prostu?
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 08:35   #2079
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
u nas w moim pokoleniu już nikt nie obchodzi imienin, a poza tym na Śląsku w ogole imienin się nie obchodzi-)

mnie nigdy nie opadał;-) zawsze miałam nieduży-średniak więc nie miałam problemu, nie muszę wydawać fortuny, wystarczy,żeby dobrze lezał, nic się nie ciagnęło, ani nie rolowało

szczególnie starse panie, te nie bardzo o siebie dbające: baranek-trwała, sztuczna bluzka, spódnica w kwiaty i stanik od ruskich pod tytułem dwa eloastyczne namioty z mega długimi ramiączkami i wychodzą naleśniki;-)

Mnie też nic nie leci i mam nadzieję, że tak zostanie;-)

A u mnie (małopolska) jakoś tradycyjnie urodziny tak jakby do 18 albo do ślubu. Potem się bardziej imieniny obchodzi. Kurcze, ja tam mogę świętować nawet częściej

Zazdroszczę biustu. No jest to kwestia osobnicza. Niestety często nawet dziewczyny w wieku gimnazjalnym/licealnym czasem mają większy biust, który wylewa się z każdej możliwej strony i niestety wisi smętnie nad pępkiem. Jak ktoś ma tradycyjne 75B to nie musi się martwić. Niektóre dziewczyny nawet bez stanika mogą latać i wygląda to bardzo dobrze.

A starsze kobiety to jest czasem dramat. Taki widok dodaje lat i kilogramów.

Ja jakoś też się bardzo nie martwię, ale że w wątku już się dziewczyny uskarżają to zaczęłam się zastanawiać nad tym brakiem siary.

Cytat:
JeSuis... mój TŻ też był uczulony na róż (taaak, facet w czarnej skórze, glanach, dłuższych włosach itp. a czasem elegancik w marynarce z teczką i eleganckich butach ), ale po tym jak na 100% dowiedzieliśmy sie, że będzie córeczka, sam kupił jaskraworóżowy polarowy kombinezon hahahah Na drobiazgi do ubrania w kolorze różowym pozwala (typu czapeczka, jedne śpiochy, buciki), ale nie za dużo Oboje wolimy inne kolory.

Madelinem Hubert mi się niesamowicie dobrze kojarzy, to mój przyjaciel i jeden z takich ludzi, którzy są lubiani praktycznie zawsze przez wszystkich, bo jest po prostu bardzo dobrym i ciepłym człowiekiem

Wera cieszę się że wrócilaś, bo już myślałam że coś się stało

Muron to moja sukienka w załączniku. Sama nie cierpię koronek, koralików czy cekinów na sukniach ślubnych. Do tego w dłoń trzy białe kalie, czwarta we wlosy i koniec

Mój TŻ nie znosi różu, ale że wszyscy nam chłopca wróżą to pewnie nie będzie problemu.

A mnie z kolei się Hubert źle kojarzy. niestety często jest tak, że wybieramy imiona, które się nam dobrze kojarzą. Czasem nawet imię nie jest złe, ale jak pomyślimy o osobach, które je noszą to wiemy, że dziecka nigdy tak nie nazwiemy.

Sukienka prześliczna Bardzo mi się takie podobają, ale niestety nie są na moją figurę. Podobnie jak sukienka vilya i muron. Są bardzo ładne i stylowe, ale mój biust wyglądałby w nich źle. Poza tym dół też musiałam mieć lekki, bo niestety grubszy materiał mnie obciążał i wyglądałam klocowato. Zdarza się, że nasza suknie marzeń nie jest na naszą figurę...

Dzień dobry tak w ogóle. I miłego dnia.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 08:41   #2080
marleen32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
Marleen-to niezlego masz muzyka w brzuchu...ja jak na razie nie zauwazylam takich zaleznosci-jedyne co to mlody bardziej sie rusza jak ja poloze swoja reke na brzuchu. No i lubi jak jade samochodem-wtedy duzo sie rusza.
A powiedz mi : sluchasz jakiejs specjalnej muzyki prenatalnej? czy takiej jak lubisz po prostu?
Magdak ja slucham muzyki spokojnej, ale nie mozarta (tu polecana dla ciezarnych), ale male wlasnie reaguje na ostrzejsza, a tej maz slucha.
Z poczatku myslalam, ze to przypadek, ale rzeczywiscie kopalo w rytm, jak muzyka ucichla to male tez.
A juz organy w Kosciele wywoluja lawine kopniakow.
Starsza corka miala podobnie, ale to juz bylam chyba w jakims 7 miesiacu, nie tak wczesnie.
Moje reaguje tylko i wylacznie na polozenie reki, przez starsza corke, maz moze klasc, ja, mlodsza nic, a jak starsza to zaraz kopniaka dostaje.
Nie wiem czemu na najstarsza tak reaguje, moze podobne charakterki beda mialy
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 09:07   #2081
cytrynka3002
Zadomowienie

Witam Was po weekendzie już jako 24-latka...ale ten czas leci!!

Mój romantyczny wyjazd z mężusiem jak najbardziej się udał. Załapaliśmy się chyba na ostatnie ciepłe dni.

Ja także dostałam się na kolejne studia - mysiolopez - witaj koleżanko z roku! Czyli od października zaczynam robić drugiego magistra - ciekawe, ile wytrzymam z tym studiowaniem. Na szczęście już nie mam presji studiowania i traktuję to jako sposób na nudę.

Miłego dzionka, pozdrawiam!

p.s. Dodaję fotkę z naszego wyjazdu - mój brzuszek rośnie i rośnie.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 09:46   #2082
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
a ja takązaglądam sobie czasem do pudła;-)
sliczna sukienka Lorna Pronovias.. bardzo dobra jakosciowo i sliczna.. mam slabosc do koronkowych lub jedwabnych sukienek slubnych..szkoda ze pozniej nie ma gdzie w tym wyjść
ja taką jak mam w avatarze mialam w dniu ślubu cywilnego jeszcze kiedyś jak mężuś ureguluje zalegle sprawy koscielne i uda mi się schudnąć po ciąży to nastepna piękna sukienka czeka na mnie do slubu koscielnego.. ale mogla bym mieć ich więcej..tylko chyba bym po domu w nich chodzila hihihi

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość

gratuluję staruszko sędziwego wieku i udanego wyjazdu.. a tak na powaznie to bardzo bym chciała cofnięcia czasu chociaż do tego wieku.. po 25 jak poszlam do pracy i kolejne studia to czas mi znikal..a teraz znowu nastepne studia i praca wiec kazdy dzien jest podobny i znika niepostrzeżenie.. lipa wielkimi krokami zbliza się 30.. eh

gratuluję także ślicznego brzusia, wydaje mi się że jesteśmy w podobnym tygodniu,
tylko że mi oprócz brzucha dla chyba równowagi tylek rośnie
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 10:34   #2083
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Piękne brzuszki Dziewczyny!!!
Ja robię sobie co jakiś czas zdjęcie brzuszka dla porównania i widzę, że on dosłownie rośnie w oczach!
Wczoraj w końcu kupiłam sobie ciążowe legginsy. Mówię Wam, jakie wygooodne (dotąd wciskałam się w zwykle, ale te są bez porównania lepsze)!
Co myślicie o tym łóżeczku? (ja się kompletnie na tym nie znam, ale wpadło mi w oko, bo kolorami idealnie pasuje do mebli, które będą w pokoju, gdzie będzie spał Maluch):
http://allegro.pl/drewex-lozeczko-ma...232354418.html

Cytrynka! Wszystkiego Najlepszego!!! Zdrówka dla Ciebie i Maluszka, Szczęścia i Pomyślności!...ale mieliście szczęście z pogodą na wyjazd! Weekend był przepiękny, a dziś u mnie już leje buuu!

Edytowane przez stalowamagnolia
Czas edycji: 2010-09-27 o 10:38
stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 10:38   #2084
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Magdak ja slucham muzyki spokojnej, ale nie mozarta (tu polecana dla ciezarnych), ale male wlasnie reaguje na ostrzejsza, a tej maz slucha.
Z poczatku myslalam, ze to przypadek, ale rzeczywiscie kopalo w rytm, jak muzyka ucichla to male tez.
A juz organy w Kosciele wywoluja lawine kopniakow.
Starsza corka miala podobnie, ale to juz bylam chyba w jakims 7 miesiacu, nie tak wczesnie.
Moje reaguje tylko i wylacznie na polozenie reki, przez starsza corke, maz moze klasc, ja, mlodsza nic, a jak starsza to zaraz kopniaka dostaje.
Nie wiem czemu na najstarsza tak reaguje, moze podobne charakterki beda mialy
a ja słucham dalej tego samego, w samochodzie głośniej i jeszcze spiewam, przepraszam, wyję;-) Ostatnio muzykę z musicalu Upiór w operze, czyli dość operetkowo, mocno i dramatycznie;-) Nie jestem fanką muz prenatalnej, zanudziłabym się, za to moja córka będzie znała całą klasykę musicali

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
Piękne brzuszki Dziewczyny!!!
Ja robię sobie co jakiś czas zdjęcie brzuszka dla porównania i widzę, że on dosłownie rośnie w oczach!
Wczoraj w końcu kupiłam sobie ciążowe legginsy. Mówię Wam, jakie wygooodne (dotąd wciskałam się w zwykle, ale te są bez porównania lepsze)!
Co myślicie o tym łóżeczku? (ja się kompletnie na tym nie znam, ale wpadło mi w oko, bo kolorami idealnie pasuje do mebli, które będą w pokoju, gdzie będzie spał Maluch):
http://allegro.pl/drewex-lozeczko-ma...232354418.html
siostra ma ale bez szuflady, ale może nie Drewex bo dała 190 zł, jest b. fajne

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
sliczna sukienka Lorna Pronovias.. bardzo dobra jakosciowo i sliczna.. mam slabosc do koronkowych lub jedwabnych sukienek slubnych..szkoda ze pozniej nie ma gdzie w tym wyjść
ja taką jak mam w avatarze mialam w dniu ślubu cywilnego jeszcze kiedyś jak mężuś ureguluje zalegle sprawy koscielne i uda mi się schudnąć po ciąży to nastepna piękna sukienka czeka na mnie do slubu koscielnego.. ale mogla bym mieć ich więcej..tylko chyba bym po domu w nich chodzila hihihi

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

gratuluję staruszko sędziwego wieku i udanego wyjazdu.. a tak na powaznie to bardzo bym chciała cofnięcia czasu chociaż do tego wieku.. po 25 jak poszlam do pracy i kolejne studia to czas mi znikal..a teraz znowu nastepne studia i praca wiec kazdy dzien jest podobny i znika niepostrzeżenie.. lipa wielkimi krokami zbliza się 30.. eh

gratuluję także ślicznego brzusia, wydaje mi się że jesteśmy w podobnym tygodniu,
tylko że mi oprócz brzucha dla chyba równowagi tylek rośnie
u mnie też, kiedy ja miałam 24 lata.... uuu dawno i nieprawda i męża nie znałam;-)

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość

Mój romantyczny wyjazd z mężusiem jak najbardziej się udał. Załapaliśmy się chyba na ostatnie ciepłe dni.

Ja także dostałam się na kolejne studia - mysiolopez - witaj koleżanko z roku! Czyli od października zaczynam robić drugiego magistra - ciekawe, ile wytrzymam z tym studiowaniem. Na szczęście już nie mam presji studiowania i traktuję to jako sposób na nudę.

Miłego dzionka, pozdrawiam!

to który tc u Ciebie? Kurcze u mnie 26 i mam co najmniej 1/3 mniej, ale mama tez miała mały, więc to genetyczne, ale bardzo kształtny masz hi hi Piłeczka

Stary 2010-09-27, 10:41   #2085
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Muron, bez szuflady wychodzi o wiele taniej, właśnie coś ok. 200 zł i tak się zastanawiam, czy może ta szuflada jest zbędna?!

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 10:59   #2086
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Muron, bez szuflady wychodzi o wiele taniej, właśnie coś ok. 200 zł i tak się zastanawiam, czy może ta szuflada jest zbędna?!
ja kupuję z szufladą z przeznaczeniem na zapas pamperów, jakieś nieużywane rzeczy, ale mozna tez kupić pudła w ikei na szafę czy coś
w tym ciemnym kolorze są inne z szuflada za 199, ale bez tej płyty z rysunkiem

śliczne, ale ceny....
http://www.lovely-home.pl/Dla_dzieci...3-default.html

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-09-27 o 11:01
Stary 2010-09-27, 11:07   #2087
MARIKA.S
Zadomowienie

Hej Dziewczyny!

Trochę mnie nie było a tutaj 8 stron do nadrobienia macie tempo
U mnie remont trwa, łazienka wygląda koszmarnie, wszędzie kurz i pył. Hydraulicy już skończyli pracę, teraz mój tata będzie nam mógł położyć płytki
Już się nie mogę doczekać momentu kiedy wejdę do wanny

Sara rośnie jak na drożdżach i kopie niesamowicie. Uwielbiam to
Jednak u nas jest odwrotnie, kiedy ktokolwiek przykłada rękę do brzucha ona się uspakaja

Justine1988 wykonałaś już te badanie TSH, T3 i T4? Dziwię się, że lekarka do której chodzisz tak lekkomyślnie wypowiadała się o wpływie tarczycy na płód....A już najbardziej poruszyło mnie to, że kazała Ci udać się z wynikami do lekarza rodzinnego....Ona też powinna znać się na hormonach tarczycy! Wykonaj te badania dla świętego spokoju. Czytałam też, że bierzesz Duphaston. Możliwe, że przez to tak przybierasz na wadze. Jest to jeden ze skutków ubocznych, nie u wszystkich występujący. Ja też swojego czasu przyjmowałam Duphaston bo miałam problemy z hormonami i niestety przytyłam
Wyklucz tarczyce i cukrzyce

Jessy odnośnie wady wzoru. Krótkowzroczność czyli minusy nie są powodem cięć cesarskich. Najbardziej chodzi o siatkówkę, która może się odklejać przy dużych wadach np. - 8. Jednak warto przejsć się do okulisty, ja mam - 4 w obydwu oczach. Będę rodziła normalnie ale do okulisty się przejdę

cytrynka3002 gratuluje udanego weekendu, chyba faktycznie były to ostatnie tak ładnie dni. Brzusio śliczny

Suknie miałyście prześliczne Mnie niestety nie było stać na te koronkowe, a takiej badziewnej nie chciałam. Miałam więc suknie firmy Agnes. Do dzisiaj wisi w szafie Kiedyś pokaże ją mojej córci
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 11:19   #2088
kaskup
Rozeznanie

witam poniedziałkowo..

cytrynka3002 super ze wyjazd sie udał..
Marika widze ze suknie miałas identyczna jak moja
sliczne macie brzuszki

mój mały szaleje szczególnie koło 23-23.30 dokazuje wtedy nieziemsko.. ale ja to uwielbiam..

dziś musze isc do dentysty bo chyba przyplątało mi sie jakies cholerne zapalenie dziąsła.. mam zaczerwienione i spuchnięte, płukałam szałwią ale nic mi to nie dało wiec dzis rano zadzwoniłam i od razu mnie przyjmie.. tylko nie wiem czy bedzie w stanie cokolwiek zrobic jak jej powiem o małopłytkowości..
moze tylko jakos masc przepisze..

w sobote sie troche nagimnastykowałam.. tz myl okna, robil generalne porzadki a ja obiad i pozniej firanki prasowałam, zakupy wieczorem i jak wróciłam do domu to brzuchol mnie zaczal bolec.. takze chyba za duzo sobie pozwolilam..

a w tym tygodniu mam troche łazenia.. musze załatwic Amelki zaległe szczepienie, zrobic kontrole moich płytek, do pracy tez musze na chwile jechac zeby rozliczyc faktury i zaliczke.. ehh.. a wczoraj mnie jeszcze pseudo kolezanka z pracy wku..wila która teraz robi za mnie pare rzeczy.. tak jakbym sobie sama wymysliła moja chorobe i na L4 siedziła dla własnej wygody..

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-09-27 o 11:23
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 11:37   #2089
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

cześć Dziewczyny

Widzę, że wspominacie swoje śluby i pokazujecie suknie, ja Wam swoją pokażę później, tylko muszę przełączyć się na drugiego laptopa. ah jak pięknie wtedy wyglądałyśmy wszystkie Ja swoją suknię trzymam, może jeszcze kiedyś ją założę

Od dwóch dni kłuje mnie w prawym boku, raz mocniej raz słabiej. Teraz nie boli, ale 'coś' czuję, i nie wiem, czy to normalne, że tak kłuje po boku? Czytałam, że niedobrze jest, kiedy boli w podbrzuszu, poniżej pępka, a w boku to czasem się zdarza, sama już nie wiem... czy któraś z Was miała coś takiego?
W następny wtorek idę do lekarza, będę mieć połówkowe, i zastanawiam się, czy nie iść wcześniej...

cytrynko, Wszystkiego Najlepszego z Okazji Urodzin, wiele dobrego Ci życzę
kaskup, współczuję problemów z dziąsłami, wiem, jakie to uciążliwe, sama niedawno walczyłam z aftą, ponad tydzień, ale udało się ją pokonać domowymi sposobami.
Robiłaś tego orzechowca? Ja ostatnio robiłam i zniknął w ciągu dwóch dni ( zjedliśmy z mężem haha)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

Edytowane przez hawea
Czas edycji: 2010-09-27 o 11:47
hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:01   #2090
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wychodzę z założenia, że schowków, szuflad i pudełek nigdy za dużo. Gdzie ja potem to wszystko poupycham? A chciałabym mieć wszystko mniej więcej w jednym miejscu.

Cytat:
ja kupuję z szufladą z przeznaczeniem na zapas pamperów, jakieś nieużywane rzeczy, ale mozna tez kupić pudła w ikei na szafę czy coś
w tym ciemnym kolorze są inne z szuflada za 199, ale bez tej płyty z rysunkiem

śliczne, ale ceny....
http://www.lovely-home.pl/Dla_dzieci...3-default.html
Ja będę rozmyślać i nad szufladą, i nad pudłami.
Bibeloty śliczne, ale drogie.
Widziałam na allegro taką przepiękną skrzyneczkę drewnianą z kotem na wieczku. Niestety coś koło 85 zł kosztowała.

A ja sukni nie pokażę.
Stary 2010-09-27, 12:07   #2091
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny

Widzę, że wspominacie swoje śluby i pokazujecie suknie, ja Wam swoją pokażę później, tylko muszę przełączyć się na drugiego laptopa. ah jak pięknie wtedy wyglądałyśmy wszystkie Ja swoją suknię trzymam, może jeszcze kiedyś ją założę

Od dwóch dni kłuje mnie w prawym boku, raz mocniej raz słabiej. Teraz nie boli, ale 'coś' czuję, i nie wiem, czy to normalne, że tak kłuje po boku? Czytałam, że niedobrze jest, kiedy boli w podbrzuszu, poniżej pępka, a w boku to czasem się zdarza, sama już nie wiem... czy któraś z Was miała coś takiego?
W następny wtorek idę do lekarza, będę mieć połówkowe, i zastanawiam się, czy nie iść wcześniej...

kaskup, współczuję problemów z dziąsłami, wiem, jakie to uciążliwe, sama niedawno walczyłam z aftą, ponad tydzień, ale udało się ją pokonać domowymi sposobami.
Robiłaś tego orzechowca? Ja ostatnio robiłam i zniknął w ciągu dwóch dni ( zjedliśmy z mężem haha)
co do kłucia to tez takie mam.. ja sie chyba tym nie przejmuje..
co do orzechowca to narazie nie piekłam bo mi wypadła dziura w piekarniku wiec nie miałam w czym, a do mamy miałam isc upiec ale jakos nie doszłam.. choc ochote na niego mam cały czas..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:19   #2092
mysiopez
Zadomowienie

Dziewczyny, chyba mam problem... Czy to normalne, że w ciązy śluz jest ciągnący? Do tej pory tego nie miałam, ale od wczoraj to aż sie boje iść do ubikacji. Jak białko od jajka się ciągnie.. Czyżbym dostała jakies wredne zapalenie?

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:31   #2093
Justine1988
Zadomowienie

Hej dziewczynki. Ja na początek się przywitam, a później postaram się Was nadrobić.
Ja dzis jestem 2 dzień bez duphastonu, odstawilam w sobote, z godnie z zaleceniem lekarki.Siedzę dziś w stresie, bo ostatnim razem przy próbie odstawienie(miesiac temu) na drugi dzien bez duphastonu pojawiło sie plamienie, zobaczymy jak bedzie teraz. Zaplanowałam sobie dziś dzień na mniejszych obrotach, dużo odpoczywam. A ostatnio miałam dośc ostre tempo.Dużo sprzatałam, prałam, korzystając z pewnie ostatnich słonecznych dni, i bardzo duzó pichciłam w kuchni, coś mnie tak wzięło, codziennie piekłam ciacho i wymysłamam pyszne obiadki...dzis spokojnie...albo spaghetti albo bigosik od babci na obiadek.

Narazie poki co czuje sie świetnie, zauważam coraz bardziej ruchy maluszka...wierze ze to one jest to cos nowego niesamowitego ale jeszcze bardzo delikatne. Mój męzulek nie moze sie doczekac kiedy poczuje kopniaczka..w sumie to chyba juz nie dlugo, bo w środe zaczynamy 20 tydzień.
A co do tej niby siary, nadal mi leci..i to przewaznie przy pochyleniu.TYlko, że pisałyście ze siara ma kolor żółtawy a u mnie ta substancja jest raczej przezroczysta, jednak po wyschnieciu zostawia biała sztywna plamke....Mariko pomóz co to????
(jesli już wyposwiadałaś sie na ten temat przepraszam, jeszcze nie nadrabialam wypowiedzi waszych)
No to narazie tyle, zobacze jakie tematy poruszałyście.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:35   #2094
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

Trochę mnie nie było a tutaj 8 stron do nadrobienia macie tempo
U mnie remont trwa, łazienka wygląda koszmarnie, wszędzie kurz i pył. Hydraulicy już skończyli pracę, teraz mój tata będzie nam mógł położyć płytki
Już się nie mogę doczekać momentu kiedy wejdę do wanny

Sara rośnie jak na drożdżach i kopie niesamowicie. Uwielbiam to
Jednak u nas jest odwrotnie, kiedy ktokolwiek przykłada rękę do brzucha ona się uspakaja

Justine1988 wykonałaś już te badanie TSH, T3 i T4? Dziwię się, że lekarka do której chodzisz tak lekkomyślnie wypowiadała się o wpływie tarczycy na płód....A już najbardziej poruszyło mnie to, że kazała Ci udać się z wynikami do lekarza rodzinnego....Ona też powinna znać się na hormonach tarczycy! Wykonaj te badania dla świętego spokoju. Czytałam też, że bierzesz Duphaston. Możliwe, że przez to tak przybierasz na wadze. Jest to jeden ze skutków ubocznych, nie u wszystkich występujący. Ja też swojego czasu przyjmowałam Duphaston bo miałam problemy z hormonami i niestety przytyłam
Wyklucz tarczyce i cukrzyce

Jessy odnośnie wady wzoru. Krótkowzroczność czyli minusy nie są powodem cięć cesarskich. Najbardziej chodzi o siatkówkę, która może się odklejać przy dużych wadach np. - 8. Jednak warto przejsć się do okulisty, ja mam - 4 w obydwu oczach. Będę rodziła normalnie ale do okulisty się przejdę

cytrynka3002 gratuluje udanego weekendu, chyba faktycznie były to ostatnie tak ładnie dni. Brzusio śliczny

Suknie miałyście prześliczne Mnie niestety nie było stać na te koronkowe, a takiej badziewnej nie chciałam. Miałam więc suknie firmy Agnes. Do dzisiaj wisi w szafie Kiedyś pokaże ją mojej córci
super suknia, ale Ty masz cuuudne włosy.
Mnie tez nie by było stać na suknię za 3,5, może i miałabym, ale kupiłabym gorszy samochód;-) Więc kupiłam taki model, ale z drugiej ręki.

Ja właśnie mam -8,5, mamę z -19 i jaskrą, nie mam zamiaru rodzic SN, nawet jakby mnie zmusili, mamie po porodzie wzrok się jeszcze pogorszył

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny

pewnie masz kolkę;-)

Stary 2010-09-27, 12:39   #2095
_havana_
Raczkowanie

Witam po weekendzie
Poszliśmy jednak na to wesele. Nerwów troszkę było, ale wyszło nam na dobre Emocje opadły, potańczyliśmy sobie trochę z Tztem zrobiło się tak romantycznie i w ogóle Chyba było nam jednak takie wyjście potrzebne A co z prezentem? Oczywiście Tz nic nie wymyślił Włożyliśmy w kopertę 200zł i stwierdziliśmy, że to będzie tak jak włożenie pieniędzy do banku bo my w przyszłym roku bierzemy ślub i po prostu jak ich zaprosimy to nam to oddadzą

Cytat:
Zapytam się mojego gina w czwartek na wizycie choć gdzie nie czytam czy od kogo nie słyszę to wszędzie jednak mówi się że to zupełnie normalne

A ja zamawiam w tym tyg. sukienkę ślubną w maju ślub.
Ja też właśnie wymarzyłam sobie maj Ale niestety niedawno zmarł dziadek mojego narzeczonego i będzie trwała jeszcze żałoba. Ślub prawdopodobnie w lipcu Ale za sukienką to chyba się wstrzymam do porodu bo nie mam pojęcia jak to wyjdzie z rozmiarem.

Wera witamy po przerwie

A co do łóżeczek to ja uważam, że lepiej dołożyć i kupić z szufladą
Tym bardziej, że ja będę dzielić pokój z maleństwem więc każdy schowek się przyda

Nie zauważyłam, żeby mały(a) jakoś reagował na muzykę, ale za to jak tatuś położy rączkę to tatusia kopnie chętnie

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chyba mam problem... Czy to normalne, że w ciązy śluz jest ciągnący? Do tej pory tego nie miałam, ale od wczoraj to aż sie boje iść do ubikacji. Jak białko od jajka się ciągnie.. Czyżbym dostała jakies wredne zapalenie?
Chyba nie powinnaś się przejmować tym śluzem. Ja pare razy też taki miałam a u mnie żadnego zapalenia nie stwierdzono.
Ale może któreś dziewczyny ze służby zdrowia się wypowiedzą
Stary 2010-09-27, 12:43   #2096
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Jest to możliwe, a masz jakieś dolegliwości typu świąd? Kiedy masz wizytę?
Stary 2010-09-27, 12:49   #2097
vilya
Zadomowienie

Cytrynka - wszystkiego najlepszego.

Piękne sukienki miałyście dziewczyny. Prawdą jest tez to, ze suknia musi być dopasowana do figury i osoby. Ja pomimo tego, ze byłam szczupła a biodra mam szerokie to wyglądałam jak śledź. Mierzyłam podobną sukienkę do sukni muron to po prostu koszmar na mojej figurze był. I dla mnie akurat najlepsza była o kształcie A.
I jeszcze jedno dziewczyny które mają przed sobą wybór sukni - weźcie na wybór sukni taką osobę która dobrze wam doradzi a nie będzie patrzyła na sukienkę pod swoim kątem. Niektóre suknie na wieszaku wyglądają brzydko i nieciekawie a na danej osobie po prostu pięknie i na odwrót. Kilka razy podczas gdy oglądałam suknie byłam świadkiem jak taka "biedna" dziewczyna przyszła z koleżankami i one do niej ż epięknie wygląda i w ogóle a dziewczynie w ogóle ta sukienka nie pasowała. Tez widziałam jak dziewczyna przyszła ze swoim narzeczonym. Mierzyła sukienkę koszmarną dla mnie - wszystkiego było za dużo - koronki, złocienia, koła - no wszystko było na tej sukni i ten facet jej mówił, że nie podoba mu się ta sukienka a laska się uparła. Wyglądała koszmarnie. Ja wtedy akurat byłam w dniu wyboru ostatecznego sukni i byłam z mama i z tatą. Mój tata jak zobaczył tą suknię to się za głowę złapał. Chłopak jej tez próbował wytłumaczyć że to nie to no ale laska była mądrzejsza i zamówiła ta sukienkę. Najlepiej jest pójść z moich obserwacji jednak z mama, choć raz widziałam że mama też nie patrzyła obiektywnie tylko bardziej pod siebie - ale wyjątek potwierdza regułę.

Co do łóżeczka z szufladą, też się nad tym zastanawiałam ale czytałam wątki różne i nie wiem czy na Polecacie - odradzacie ktoś wspomniał o tych łóżeczkach z szufladą, ze niestety strasznie się kurzy w tych szufladach. Że nie możan tam wszystkiego trzymać bo zaraz się kurz zbiera. Ktoś wspomniał,, że jeżeli już z szufladą, to trzeba sprawdzić dobrze jak wieko przylega i najlepiej gdy wchodzi do środka. Podobno w drewexsie odstają na 5 cm te wieka - tak wyczytałam ale sama nie widziałam więc to nie moja opinia.

Marika, moja gin tez się za bardzo na wynikach tarczycy nie zna. Choć akurat ja jestem jej bardzo wdzięczna bo ona mi powiedziała jakie badania kobieta w ciąży powinna przejść i wymieniła mi wszystkie zalecane. Wspominała o wszystkich choć jedno badanie powiedziała, ze zostawia mi decyzję czy je wykonam chodziło o cytomegalię - wytłumaczyła co i jak i ja zdecydowałam że nie będę robić tego badania. Ale jednocześnie wiedziała, jakie konsekwencje mogą być jak się ma niedoczynność tarczycy, mówiła o zagrożeniach ale nie straszyła mnie tylko zawsze podkreśla, że to dobrze że wiem o tym, ze się leczę, że jak wspomagam organizm hormonami to powinno być wszystko dobrze. Że maluszek na pewno będzie badany pod względem tarczycy po porodzie i że najważniejsze że się leczę bo nieleczona może być groźna. Ale na samych badaniach tarczycy to się nie bardzo zna jak jej pokazałam wyniki co sobie robiłam to za pierwszym razem TSh miałam powyżej normy a za drugim teoretycznie w tej normie się mieściła i ona wtedy stwierdziła, że już za drugim razem w normie było. No fakt było w normie ale w górnej granicy i w ciąży to już nie jest prawidłowy wynik. Mój lekarz ogólny nawet stwierdził, że te normy są na wyrost bo ta górna norma powinna być jednak niższa. No ale ona nie jest endokrynologiem tylko ginekologiem i może nie wiedzieć takich rzeczy więc ja akurat nie mam jej tego za złe. Ja podejrzewam, , że wtedy wiele ludzi musiałoby się leczyć na tarczycę a państwa na to nie stać. Zresztą czytałam później na internecie różne wyniki badań i u osób które mają górną granicę normy prędzej czy później rozwija się już choroba.

Muron przypomniałaś mi ze dawno nie słuchałam muzyki z Upioru w operze. Piękne to jest aż sobie włączyłam youtuba. Lubię tą wersję z tego filmu z 2004 roku.

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2010-09-27 o 12:58
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:55   #2098
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Jest to możliwe, a masz jakieś dolegliwości typu świąd? Kiedy masz wizytę?
w sumie zacznam czuć jakieś delikatne pieczenie, a wizytę mam 14 pazdziernika. Ja byłam teraz na antybiotykach. To pewnie przez to! ręce mi opadają! i co ja mam teraz zrobić?!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:59   #2099
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
muron ja też byłam bałaganiarą, teraz wolę porządek, ale niestety TŻ to straszny bałaganiarz (nie zostawia jedzenia itp psujących się rzeczy, ale wszędzie są jego ubrania i nieskończone prace...) Ja za to mam same pudełka, kuferki, świeczniki i kwiaty które kocham Straaaaaasznie podobają mi się do dziecięcego kącika takie komody z wiklinowymi koszami pokrytymi w środku materiałem zamiast szuflad, ale niestety drogie, bo u nas kosztują od 200zł (małe) do ponad 300zł (większe, większa ilość koszyków)

anka_bzzz mnie szlag rafia jak widzę że z tyłu pasek od stanika podjeżdża komuś prawie do szyi, a z miseczek po bokach wylewają się piersi...

A mnie znowu od dwóch dni leci w nocy (w dzień nie zauważyłam na staniku) siara tylko w większej ilości niż kiedyś (chyba ostatnio leciała mi coś koło 18-19 tyg.) i pobrudziłam TŻowi caaaaałą jego koszulkę w której śpię
A dziś w nocy kręgosłup mnie tak napie******ł i do tego dostałam jakiejś kolki jelitowej czy czegoś takiego, że całą noc przechodziłam nie mogąc się w żaden sposób położyć (zadziałała dopiero druga no-spa i apap) i dzisiaj jestem taka wykończona i rozdrażniona, że z byle powodu bym wszystkich normalnie zagryzła
Wiec Tobie też siara leci...mówisz, że juz od 18/19 tygodnia...a martwiłam sie ze u mnie jakoś szybko sie pojawiła.Fajnie ze nie jestem sam, uspokoiłam sie...
A co do rodraznienia..oj tez ostatnio miewam takie dni..chyba znow humorki ciążowe wróciły. Naprawde nic mi do szczescia nie trzeba a czasami o byle *******e potrafie sie rozzłościc,miewam takie dni ze wszystko i wszyscy mnie draznią.A co do bóli kręgosłupa, poki co boli mnie tylko gdy długo na nogach jestem, a w nocy to mnie bola boki od lezenia a dzis nawet mialam skurcz miesnia w okolicy biodra.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:00   #2100
MARIKA.S
Zadomowienie

mysiopez ciągnący śluz jest normalny w ciąży jeżeli jest biały. Natomiast jeśli jest żółty a przy tym nie pachnie ładnie oraz czujesz świąd to pewnie zapalenie.
Jeśli jednak żaden z tych objawów Ci nie dokucza nie przejmuj się, w miarę dojrzewania ciąży śluzu może być nawet więcej. Jak wszystko jest to uzależnione od naszych indywidualnych predyspozycji.

Justine1988 wydzielina z brodawek w ciąży nie musi być żółta. Ja od czasu do czasu zauważam po prostu jakby kropelkę wody i nic więcej. Po porodzie typowa siara jest żółta. Także się niczym nie martw

hawea być może to po prostu kolka jelitowa. Też często ją miewam

kaskup naprawdę? super się w niej czułam

muron dziękuje za komplement Włosy to jedna z niewielu rzeczy, które u siebie lubię Dołączają do tego oczy, usta i piersi Reszta do wymiany
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości