Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 829 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-26, 20:03   #24841
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez MidnightPoison Pokaż wiadomość

Dziękuje wszytskim za komplementy, ale i tak uwaqżam że sa nieuzasadnione bo wczoraj chyba 3 razy myłam włosy po odżywkach bo mi za każdym razem nie pasowało coś. Nawet raz dałam coś z silikonami, ale zanim włosy wyschły poczułam się jaki zdrajca i musiałam zmyć Na koniec położyłam isę spać z olejeem jojoba na włosach.
Żartujesz chyba, masz naprawdę piękne włosy. Tak sobie myślę, skoro puszą Ci się końcówki to nałóż na nie może olej kokosowy albo coś w tym rodzaju (nie jestem doświadczona więc nie wiem co innego). Niedługo na pewno ktoś doradzi Ci coś konkretnego.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
dziś kolejne mycie po cięciu. aż siostra powiedziała "jaką masz burzę loków", TŻ stwierdził, że włosy mam jakieś krótsze
Oj, bo masz burzę, piękną burzę

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 20:07   #24842
i_lonka
Raczkowanie

MidnightPoison, mimo wszystko ja jestem pod wrażeniem włosów i tej listy, masz rację, może się przydać innym. Ale rozumiem Cię z drugiej strony. Wiem jak to jest, kiedy loki sprawiają problemy. Brakuje naszych specjalistek, żeby nas pocieszyły i przywołały do lokowego porządku.

7.07.10
- CG
14.07.10 - bez prostowania
13.09.10 - pokrzywa

i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 20:24   #24843
Batka01
Raczkowanie

MidnightPoison, masz śliczne włosy, pierwszy raz widzę taki fajny skręt. Marzę o takim kolorze włosów jak ty masz
W ogóle widać, że włosy są w świetnej kondycji, gratuluję i podziwiam

Pokrzywa od 13.09.10

Bez suszarki od 01.07.10
Batka01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:00   #24844
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
PÓŁPRODUKTY:
- masło Karite
- amla
- panthenol (75%)
- nafta
Jak stosujesz te produkty?
Robisz sobie z nich maski czy np. używasz je pojedynczo?
Próbowałaś już np. samej nafty?

Cytat:
OLEJE:
- olej kokosowy
- olej jojoba

- olej migdałowy
- olej rycynowy
Migdałowy jest fajny Możesz jeszcze spróbować oleju z avocado. Jest droższy, ale jako o jednym z nielicznych wiemy, że przenika do wnętrza włosa (obok m.in oleju kokosowego).

Cytat:
ODŻYWKI:

- Naturia Len&Rumianek
- Naturia Miód&Cytryna
- Naturia Mak&Bawełna
- The Body Shop Bananowa
- Fructis Nutri-Odbudowa z awokado i karite

- Mrs Potter's Aloes
- Mrs Potter's Imbir
- Mrs Potter's Bursztyn
Treściwsze odżywki zaznaczyłam - to są tylko 2 odżywki, więc może Twoim włosom brakuje składników, których te odzywki nie zawierają?
Może włosy potrzebują bardzie zróżnicowanej pielęgnacji?

Cytat:
- Mr's Potter's Trawa cytrynowa
- Fructis The Volume Restructure
- Naturia Mięta&Wrzos
- Naturia Pokrzywa&Zielona Herbata
- Kallos Latte
- YES to Carrots
- YES to Tomatoes
- Doliva z toskańską oliwą z oliwek
- Kallos mleczny
- Seboradin Balsam regenerujący

- Mrs Potter's Melisa
- Mrs Potter's Ginko
Masz już 3 Mrs Potters i 3 Naturie. Może na razie, zamiast nich, kupisz tylko treściwsze odżywki (zaznaczone)?
Od siebie mogę dodać, że Seboradin jest bardzo fajny - treściwy i dobrze odżywia włosy. Raczej odradzałaby Fuctisa, dlatego, że on mam stosunkowo ubogi skład (w porównaniu do innych zaznaczonych odzywek). U mnie sprawdza się w ciepłych porach roku. Kiedy jest zimno (a taka pogada się zbliża ) nie widzę jego działania na włosach Wtedy przydają się bardziej treściwe odżywki.
Pamiętam, że Syrenka miała podobne odczucia.

Cytat:
Z BRAKU LAKU:
- Ziaja Rycyna*
- Ziaja Rzepa*
- Krem Boots*
- Wax do jasnych*
- Wax do ciemnych*
- TBS miodowa*
- TBS oliwkowa*
Tzn, masz te produkty czy zamierzasz je kupić, jeśli nie dostaniesz tych, których chcesz?

Cytat:
STYLING:
- Delia żel
Próbowałaś już żelu lnianego?
U wielu osób się sprawdza

Cytat:
SZAMPONY:
- Mrs Potter's z Ginko Biloba
- Barwa Ziołowa Tatarak&Chmiel
Jak chcesz myć włosy - odzywka, OMO, czy sam szampon?
Myślę, że przydałby Ci się delikatniejszy szampon do mycia (bez SLS i SLES) - zwłaszcza jeśli planujesz częściej używać szamponu do mycia włosów.

Cytat:
PŁUKANKI:
- octowa
- cytrynowa
- piwna
- hibiskusowa
Płukanki mogą pomóc włosom, ale myślę, że powinnaś położyć przede wszystkim nacisk na odżywienie włosów

Cytat:
Moje włosy przestały tolerować olej kokosowy, zrobiłam przerwe, niedługo spróbuje znowu. I chyba zamówię keratynę, jedwab i nie wiem co jeszcze. Szlag mnie kiedyś trafi z tymi włosami.
A w ogóle masz określony plan pielęgnacji?
Dobrze jest np. ustalić sobie jak często nakładasz olej, jak często - maskę, jak często (i czym) myjesz włosy.
Postawiłabym u Ciebie przede wszystkim na odżywianie - treściwe odzywki do spłukiwania i maski (odzywki bez spłukiwania masz (Joanny) - wystarczy je nakładać po każdym myciu; odżywki do mycia włosów też masz (Mrs Potters) - jeśli się na nie zdecydujesz).
Możesz jeszcze spróbować innych olejów niż kokosowego i nafty (olej kokosowy możesz spokojnie na kilka tygodni odstawić - ja musiałam czekać miesiące, aż moim włosom zachciało się olejów po tym, jak ja przekarmiłam).
A odpowiada Ci olej jojoba?

To tylko moje sugestie

Edit: Dorzucam moje zdjęcie po piance
Kształt włosów pozostawia wiele do życzenia, ale tak to jest, jak włosy nie wdzą przez kilka miesięcy (od marca) fryzjera

Edytowane przez malgosia86
Czas edycji: 2010-09-26 o 21:09
malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 21:31   #24845
MidnightPoison
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Jak stosujesz te produkty?
Robisz sobie z nich maski czy np. używasz je pojedynczo?
Próbowałaś już np. samej nafty?
Masła Karite dodawałam do oleju kokosowego, oraz do masek - nie sprawdził się, przeciążał włosy.
Panthenol dodawałam do masek i do oleju jojoba - też się nie sprawdził, przeciąża, baaardzo trudno go zmyć.
Nafte raz zmieszałam z amlą i zostawiłam na 15 minut, generalnie teraz ok. raz w tygodniu zostawiam samą naftę na 15 minut.
Amla taz na tydzień, dwa. Kłade ją na 20-30 minut i zmywam.

Cytat:
Migdałowy jest fajny Możesz jeszcze spróbować oleju z avocado. Jest droższy, ale jako o jednym z nielicznych wiemy, że przenika do wnętrza włosa (obok m.in oleju kokosowego).
Dziękuje, dopisałam, zamówię w najbliższym czasie.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Tzn, masz te produkty czy zamierzasz je kupić, jeśli nie dostaniesz tych, których chcesz?

Próbowałaś już żelu lnianego?
U wielu osób się sprawdza
Zamierzam je kupić jak nie będę miała już pomysłu czego brakuje włosom, bo one mają coś nie tak w składzie czyli np. silikony, są tam różnokolorowe gwiazdki i legenda ale tego już nie wklejałam.
Z lnianym zrobię jeszcze próbę, jakoś mi nie podchodził szczególnie.

Cytat:
Jak chcesz myć włosy - odzywka, OMO, czy sam szampon?
Myślę, że przydałby Ci się delikatniejszy szampon do mycia (bez SLS i SLES) - zwłaszcza jeśli planujesz częściej używać szamponu do mycia włosów.

Płukanki mogą pomóc włosom, ale myślę, że powinnaś położyć przede wszystkim nacisk na odżywienie włosów
Normalnie myje odżywką Mrs Potters ale raz na jakiś czas używam szamponu. Teraz padło na szampony bo kończy mi się Mrs Potters i olejuje.

Cytat:
A w ogóle masz określony plan pielęgnacji?
Dobrze jest np. ustalić sobie jak często nakładasz olej, jak często - maskę, jak często (i czym) myjesz włosy.
Postawiłabym u Ciebie przede wszystkim na odżywianie - treściwe odzywki do spłukiwania i maski (odzywki bez spłukiwania masz (Joanny) - wystarczy je nakładać po każdym myciu; odżywki do mycia włosów też masz (Mrs Potters) - jeśli się na nie zdecydujesz).
Możesz jeszcze spróbować innych olejów niż kokosowego i nafty (olej kokosowy możesz spokojnie na kilka tygodni odstawić - ja musiałam czekać miesiące, aż moim włosom zachciało się olejów po tym, jak ja przekarmiłam).
A odpowiada Ci olej jojoba?
W sumie bliżej określonego nie mam oprócz tego że raz na ok. miesiąc myje szamponem, raz na ok 3 dni myje odżywką. Resztę robię jak mi się żywnie podoba i może tu tkwi błąd.
Tak, zdaje mi się ze jojoba włosom odpowiada.
Rany, ale się napisałaś. Dziękuje za sugestie.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Postaram się kupić Fructis Voliume Restructure, Kallosa i Seboradin.
I jakoś ułożyć pielęgnację.
Zobaczymy czy to coś da.
Tak mi teraz przyszło do głowy że może powinnam zacząć pić jakąś pokrzywę i brać coś od wewnątrz. Choć piłam ją parę miesięcy i nie zauważyłam żadnych zmian. Skrzyp stoi w szafce, obrzydlistwo ,nigdy wiecej.

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

MidnightPoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 22:02   #24846
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Masła Karite dodawałam do oleju kokosowego, oraz do masek - nie sprawdził się, przeciążał włosy.
Panthenol dodawałam do masek i do oleju jojoba - też się nie sprawdził, przeciąża, baaardzo trudno go zmyć.
Masła Karite jeszcze nie używałam (ale bym chciała) i nie mogę się do niego odnieść. Ale Panthenol stosowałam (dodawałam do masek i odżywek d/s) i nigdy nie zauważyłam żeby mi przeciążył włosy. Może za dużo go dawałaś?
Do masek dawałam chyba ok. 10 ml. Do odżywek d/s - ok. 1/4 - połowy łyżeczki.

Cytat:
Nafte raz zmieszałam z amlą i zostawiłam na 15 minut, generalnie teraz ok. raz w tygodniu zostawiam samą naftę na 15 minut.
Amla taz na tydzień, dwa. Kłade ją na 20-30 minut i zmywam.
To bardzo dobrze
Tez lubię naftę ale zawsze kładłam ją samą

Cytat:
Zamierzam je kupić jak nie będę miała już pomysłu czego brakuje włosom, bo one mają coś nie tak w składzie czyli np. silikony, są tam różnokolorowe gwiazdki i legenda ale tego już nie wklejałam.
Aha - to z tego mogę polecić Waxa L'biotica - nie ma silikonów, używam go jako odżywkę d/s.
Poza tym ja np. lubię Petrole z chlorofilem i odzywkę Nivea do włosów kręconych w starej wersji.
Może dobrze byłoby, żebyś ułożyła sobie taki zestaw żeby były i humekanty, i emolienty, i np. proteiny.
Ale tutaj już za bardzo nie pomogę, bo nie umiem stwierdzić, jaki charakter ma skład większości odżywek.

Cytat:
Normalnie myje odżywką Mrs Potters ale raz na jakiś czas używam szamponu. Teraz padło na szampony bo kończy mi się Mrs Potters i olejuje.
Olej tez możesz spróbować zmyć odżywką
Jesli często używasz teraz szamponu - to lepiej żeby nie miał on SLSu czy SLESu.
Częste stosowanie takich szamponów może prowadzić do podrażnienia skalpu i/lub wysuszenia włosów.

Cytat:
W sumie bliżej określonego nie mam oprócz tego że raz na ok. miesiąc myje szamponem, raz na ok 3 dni myje odżywką. Resztę robię jak mi się żywnie podoba i może tu tkwi błąd.
Przejrzyj sobie Codziennik i zobacz, jak wygląda pielęgnacja różnych Dziewczyn. Może coś Cię zainspiruje

Cytat:
Tak, zdaje mi się ze jojoba włosom odpowiada.
To może poszukaj, jak olej ma podobny do niego skład (chodzi o zawartość różnych kwasów) - jest na ten temat artykuł w wątku z zagranicznymi artykułami.
Wtedy jest większa szansa, że taki olej tez spodoba się Twoim włosom.
I podobnie - zobacz jaki skład ma masło shea - może uda Ci się dowiedzieć, jakiego kwasu Twoje włosy mogą nie lubić.
O olejach i masłach przeczytasz tu i tu.
\

Cytat:
Tak mi teraz przyszło do głowy że może powinnam zacząć pić jakąś pokrzywę i brać coś od wewnątrz. Choć piłam ją parę miesięcy i nie zauważyłam żadnych zmian. Skrzyp stoi w szafce, obrzydlistwo ,nigdy wiecej.
Tutaj nie pomogę, bo się nie wspomagam od wewnątrz

Stary 2010-09-26, 23:14   #24847
MidnightPoison
Raczkowanie

Szukając odzywek i mniej wiecej cen żeby zacząć pielęgnację zgodnie z radami Małgosi trafiłam na odżywkę Kallos z wyciągiem z łożysk zwierząt.
Fuj.

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

Stary 2010-09-26, 23:21   #24848
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Tam z tego co pamietam żadnych lozysk nie ma

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 23:22   #24849
MidnightPoison
Raczkowanie

Wiem ,w sumie tylko wyciąg ale i tak fuj.
Poczułabym zapach i bym sobie wkręcać zaczęła że czuje mięso.

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

Stary 2010-09-26, 23:25   #24850
iwona200
Zakorzenienie

Mam wrazenie, że moje wlosy sie jakos przyzwyczaily do oleju kokosowego, bo juz mnie sa takie fajne po nim ;( Jaki teraz uzywać? Macie jakies pomysly?
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 23:45   #24851
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Kallos Placenta- krem do włosów z wyciągiem z łożysk roślinnych
Same roślinne ekstrakty, nic ze zwierzaka

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona200 Pokaż wiadomość
Mam wrazenie, że moje wlosy sie jakos przyzwyczaily do oleju kokosowego, bo juz mnie sa takie fajne po nim ;( Jaki teraz uzywać? Macie jakies pomysly?
Chyba nadal warto używać kokosa, możesz jeszcze spróbować z oliwą z oliwek U mnie początkowo oliwa dawała lepsze efekty. Wybierz może olej tu, tak aby zawartość kwasów tłuszczowych nasyconych była jak najwyższa

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Małgosiu przeglądając twojego bloga ponownie zauważyłam, że wpisałaś szampon Alverde jako bez SLES a jak kosmetolog1 podawała to jakieś drobne oszustwa producenta bo Sodium Coco Sulfate to samo co SLES podobno. Nie znam się jednak zbytnio więc tylko tak mówię, że gdzieś to w analizach wyczaiłam

Moja fragrantica

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2010-09-26 o 23:38
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 07:15   #24852
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
To są łożyska roślinne.
A dokładnie z bambusa ;]
Nie kieruj się ty, co piszą np. na allegro, bo to bzdura.

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 09:39   #24853
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość

Małgosiu przeglądając twojego bloga ponownie zauważyłam, że wpisałaś szampon Alverde jako bez SLES a jak kosmetolog1 podawała to jakieś drobne oszustwa producenta bo Sodium Coco Sulfate to samo co SLES podobno. Nie znam się jednak zbytnio więc tylko tak mówię, że gdzieś to w analizach wyczaiłam
dokładnie to samo do mnie Jummatt pisała kiedy chciałam szampon alverde bo on niby bez sls jest a Ona mi odpisała że Sodium Coco Sulfate to coś jak SLES

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 10:11   #24854
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Mam pytanie dotyczące upinania włosów
Gumki są zabronione- to wiem Mimo tego czasem sobie na to pozwolę, ale to są naprawdę wyjątkowe przypadki...jak np. siatkówka z TŻtem ;]

Moje pytanie dotyczy spinek...
Gdzieś przeczytałam, że metalowe podobno są zabronione...
A ja mam dwie metalowe tukany.
One się nie nadają do upinania?
Niszczą?

Lubię spinać włosy np. jak jestem w domu, bo wiem, ze wtedy nie obcieram końcówkami o (teraz dosyć grube i zmechacone ) ubrania...

Myślicie, że taki lekkie upinanie włosów zapobiega niszczeniu się końcówek szczególnie w zimie?
Wiem, ze mam hopla na punkcie tych końcówek...i za pozytywny to on nie jest
Jednak mimo tego proszę o podpowiedź

Edytowane przez Indios Bravos
Czas edycji: 2010-09-27 o 10:14
Stary 2010-09-27, 10:14   #24855
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość

Bardzo dziękuję za zwrócenie uwagi
Zaraz to poprawię

Stary 2010-09-27, 11:11   #24856
Jennifer85
Zakorzenienie

Wczoraj moje wloski po metodzie OMO byly ;adni skrecone Bez uzycia pianki, zelu itd

Ale dzis po nocy byly takie bleeee wiec nalozylam troszke zelu do wlosow

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 11:17   #24857
caskada
Zakorzenienie

ja np caly dzien chodze w warkoczu badz spinam sobie wysoko duzym grzebieniem do wlosow..no i przez te zabiegi rozwalam sobie loki
Stary 2010-09-27, 11:23   #24858
Jennifer85
Zakorzenienie

Ja prawie caly czas chodze w rozpuszczonych, podpinam tylko spinkami po bokach jak mi przeszkadzaja i juz.

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 11:48   #24859
i_lonka
Raczkowanie

Ja podobnie jak Jenifer, upinam tylko włosy z przodu, właściwie grzywkę, kiedy wpada w oczy. Na pewno zdrowym dla loków nie jest podpinanie włosów, spinanie bardzo mocne i długotrwałe, np. kiedy upnę sobie włosy na cały dzień, wieczorem bolą mnie cebulki.

7.07.10
- CG
13.09.10 - pokrzywa

Stary 2010-09-27, 11:58   #24860
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
ja np caly dzien chodze w warkoczu badz spinam sobie wysoko duzym grzebieniem do wlosow..no i przez te zabiegi rozwalam sobie loki
Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Ja prawie caly czas chodze w rozpuszczonych, podpinam tylko spinkami po bokach jak mi przeszkadzaja i juz.
Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Ja podobnie jak Jenifer, upinam tylko włosy z przodu, właściwie grzywkę, kiedy wpada w oczy. Na pewno zdrowym dla loków nie jest podpinanie włosów, spinanie bardzo mocne i długotrwałe, np. kiedy upnę sobie włosy na cały dzień, wieczorem bolą mnie cebulki.
Dziękuję za odpowiedzi

Ja jednak mam bardzo lekko upięte włosy
Przy takim upięciu cebulki nie bolą- gwarantuję

Ilonka- a dlaczego podpinanie włosów nie jest zdrowe?
Przeczytałaś o tym gdzieś?
Bo ja właśnie znalazłam coś odwrotnego- że jest to dobra alternatywa dla włosów rozpuszczonych cały dzień i ocierających się o ubrania...

Stary 2010-09-27, 12:05   #24861
Paulinka675
Zakorzenienie

jutro spróbuję reanimować loczki mocząc je i nakładając odżywkę b/s- mam nadzieję, że mi się uda, bo naprawdę polubiłam swoje włosy i nie chciałabym znów ich prostować

póki co wybieram się dziś do sephory (zobaczę co to za nowe produkty firmy HIP-jakiś czas temu zerkałam na nie i składy miały całkiem fajne) i do body shopu (któraś z wizażanek wrzucała na składowy serum wygładzające i chcę zobaczyć co to)

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:15   #24862
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedzi

Ja jednak mam bardzo lekko upięte włosy
Przy takim upięciu cebulki nie bolą- gwarantuję

Ilonka- a dlaczego podpinanie włosów nie jest zdrowe?
Przeczytałaś o tym gdzieś?
Bo ja właśnie znalazłam coś odwrotnego- że jest to dobra alternatywa dla włosów rozpuszczonych cały dzień i ocierających się o ubrania...
Mnie chodziło o mocne upięcia, włosy ściśnięte gumkami itp. Lekko upięte włosy jak najbardziej, jestem za.

7.07.10
- CG
13.09.10 - pokrzywa

Stary 2010-09-27, 12:22   #24863
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Mnie chodziło o mocne upięcia, włosy ściśnięte gumkami itp. Lekko upięte włosy jak najbardziej, jestem za.
Tak- mocne spinanie niestety osłabia
Jednak ja do ostatniego ścięcia często tak spinałam mimo to i tak włosy nie były zniszczone Zawsze (poza kilkoma wyjątkami) były to spinki, nie gumki
Teraz staram się upinać lekko i fryzurka wygląda nawet o wiele lepiej

Zastanawiają mnie tylko te metalowe tukany...czy rzeczywiście metalowe spinki to takie zło...
Pamiętam, że Nava musiała bardzo ściąć włosy z tego względu, że miała je strasznei zniszczone od spinek...
Zastanawiam się tylko jakich spinek i czy błędem też nie było to, ze spinała za mocno?

Stary 2010-09-27, 12:49   #24864
i_lonka
Raczkowanie

Indios Bravos, ja używam tylko tych plastikowych żabek. Zawsze jak kupuje w sklepie, to odchylam je i sprawdzam, jak chodzą - lekko czy ciężko. Zawsze wybieram te, które można lekko i łatwo odchylić. Kiedyś miałam do czynienia z tymi metalowymi, dla mnie one są za ciężkie, zniekształcają mi loki i ciągną włosy .

7.07.10
- CG
13.09.10 - pokrzywa

Stary 2010-09-27, 13:25   #24865
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Indios Bravos, ja używam tylko tych plastikowych żabek. Zawsze jak kupuje w sklepie, to odchylam je i sprawdzam, jak chodzą - lekko czy ciężko. Zawsze wybieram te, które można lekko i łatwo odchylić. Kiedyś miałam do czynienia z tymi metalowymi, dla mnie one są za ciężkie, zniekształcają mi loki i ciągną włosy .
Nie ma co kryć- są dosyć ciężkie
Jednak jak się nimi dobrze upnie to nie ciągną

Ale może rzeczywiście lepiej przerzucić się na plastikowe żabki...
Teraz dostałam od mamy takie fajne Jedna właśnie mam spięte włosy i nic nie czuję
Tamte metalowe może warto zostawić na większe wyjścia?

Stary 2010-09-27, 13:55   #24866
i_lonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Tamte metalowe może warto zostawić na większe wyjścia?
To jest dobra myśl. A jeszcze odnośnie spinek, jak jest z wsuwkami, one jakoś wpływają na loki. Ja bardzo lubię wsuwki, nie zauważyłam też jakiegoś ich zgubnego wpływu na moje loki.

7.07.10
- CG
13.09.10 - pokrzywa

Stary 2010-09-27, 14:11   #24867
taszita
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Chciałam się zapytać Was o zdanie na temat loczków.
Mianowicie:
Moje włosy całe życie były proste i jakoś rok temu zaczęły się lekko falować ..., naprawdę tak delikatnie.
Jak wróciłam z wakacji postanowiłam zrobić sobie trwałą .....
kocham loczki i konsekwencje nie były dla mnie straszne.
Teraz jestem pół roku już po trwałej (włosy są straszne), odrost jest już duży a tu teraz czytam, że dzięki odpowiedniej pielęgnacji można ten skręt podkreślić i tak myślę, że może ja źle pielęgnowałam te moje delikatne fale i dlatego nie było i tak mocno widać....
Czy myślicie, że jak mi ta trwała już odrośnie to włosy nadal będą się lekko falować czy wszystko zepsułam i znowu będą proste jak druty???
taszita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:19   #24868
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taszita Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Mianowicie:
Moje włosy całe życie były proste i jakoś rok temu zaczęły się lekko falować ..., naprawdę tak delikatnie.
Teraz jestem pół roku już po trwałej (włosy są straszne), odrost jest już duży a tu teraz czytam, że dzięki odpowiedniej pielęgnacji można ten skręt podkreślić i tak myślę, że może ja źle pielęgnowałam te moje delikatne fale i dlatego nie było i tak mocno widać....
Czy myślicie, że jak mi ta trwała już odrośnie to włosy nadal będą się lekko falować czy wszystko zepsułam i znowu będą proste jak druty???
mi sie wydaje ze pospieszylas sie pewnie z ta trwalasprobuj odchodowac i dzieki odp pielegnacji mozliwe ze bedziesz miala skret
Stary 2010-09-27, 14:48   #24869
taszita
Raczkowanie

no teraz tak myślę, że nie potrzebnie się pospieszyłam!!!
Nic będę hodować, jeszcze postanowiłam, że wracam do naturalnego koloru i mam już te 5 cm odrostu
taszita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:57   #24870
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taszita Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Mianowicie:
Ja tez miałąm całe zycie proste włosy, gdy urodziłam dziecko zaczeły byc takie dziwne, ale nie zaliczałam tego do fal. Myslałam,ze sa zniszczone. Przez rok walczyłam jak opetana, zeby nie wygldały na zniszcone, az do zeszłego tygodnia, gdy odkryłam, ze mam fale. Myśle, ze jak zmienisz pielegnację, to wydobędziesz skret. Ja odkrywam swoje włosy na nowo, zdumiona ich potencjałem. Polecam CG i ręcznikowanie

Trwała na pewno nie zepsuła Ci włosków, wprowadz zmiany jak najszybciej.

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 13 (0 użytkowników i 13 gości)

Zasady wysyłania wiadomości