Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-27, 12:26   #781
martysek
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
a ile gram?? ja chwilę karmiłam nan ha to ok 25 zł za 400 w markecie (ale nie polecam tego mleka) a chyba bebiko albo inne na b tez coś koło tego.
Enfamil 400g - 32 zł, Humana HA 500 g - 48 zł

Karolcia, Agamarcio, dziękuję za odpowiedź.

Zmykam na spacer.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:29   #782
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Dzień dobry
Dziewczyny ja nie wiem czy moje dziecko ma skok czy co, ale mam ochotę dzisiaj wyrzucić go przez okno. Wczoraj jak wstał o 12 to poszedł spać dopiero o 24, jak zasypiał w ciągu dnia to góra na 10 minut. Dzisiaj to samo, a najgorsze jest to, że się drze bo niby chce jeść, a jak mu dam cyca to pociumka chwilę i przysypia, to go łaskoczę on nic więc odkładam, mija kilka minut on się budzi i znowu ryk Smoka sobie zrobił z moich cyców, a normalnego smoczka nie potrafi trzymać. Normalnie zwariuję przez niego.
I na dodatek te jego krostki już się goiły, ale tak zaczął machać rękami, że porozdrapywał. A do lekarza mam dopiero w środę dzwonić bo lekarka chora. A musimy też na szczepienie iść.
papeteria mój też niekiedy takie kupy robi, ale też nie kazali mi się tym martwić więc sama już nie wiem. Tylko on robi więcej niż 2 dziennie. I strasznie przy tym stęka jakby mu problem sprawiały tak samo pierdki.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:30   #783
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
To nie dziwie sie ze jestes zla...moj to nawet jak do pracy idzie to nie moze sie doczekac powrotu

Ziemniaki w 200stopniach
Może, gdy(jeśli) ją zobaczy/przytuli (o ile będzie chciał) to do niego dotrze, że to jego córeczka, sama nie wiem... Jak już pisałam, wolę się na nic nie nastawiać, bo już się na nim kilka razy zawiodłam...

A ziemniaczki muszę dzisiaj zrobić Tylko póki co mam wszystkie składniki oprócz ziemniaków A w Gdyni urwanie chmury -.- i nie mam jak się w takowe zaopatrzyć na chwilę obecną
Stary 2010-09-27, 12:35   #784
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziewczyny ja nie wiem czy moje dziecko ma skok czy co, ale mam ochotę dzisiaj wyrzucić go przez okno. Wczoraj jak wstał o 12 to poszedł spać dopiero o 24, jak zasypiał w ciągu dnia to góra na 10 minut. Dzisiaj to samo, a najgorsze jest to, że się drze bo niby chce jeść, a jak mu dam cyca to pociumka chwilę i przysypia, to go łaskoczę on nic więc odkładam, mija kilka minut on się budzi i znowu ryk Smoka sobie zrobił z moich cyców, a normalnego smoczka nie potrafi trzymać. Normalnie zwariuję przez niego.
I na dodatek te jego krostki już się goiły, ale tak zaczął machać rękami, że porozdrapywał. A do lekarza mam dopiero w środę dzwonić bo lekarka chora. A musimy też na szczepienie iść.
papeteria mój też niekiedy takie kupy robi, ale też nie kazali mi się tym martwić więc sama już nie wiem. Tylko on robi więcej niż 2 dziennie. I strasznie przy tym stęka jakby mu problem sprawiały tak samo pierdki.
Anastazja tez przez jakis czas tak miala, ale juz jej przeszlo, mysle ze organizm przystosowuje sie i powli wszystko sie zmienia i kupy i jedzenie i spanie...
A co do spania, to moja Nastka w dzien roznie, raz spi raz nie....obecnie drzemala 15 minut i znow cos gada...a TZ nie zniusl nam wozka wiec czekamy do 16

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

roztrzepaniec - hmmm a wy jestescie para, malzenstwem, bo stracilam watek....bo nie moge pojac jestes sama z mala od 6tyg???????? podziwiam ze masz cierpliwosc....ja bym chyba tak nie mogla
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:39   #785
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Enfamil 400g - 32 zł, Humana HA 500 g - 48 zł
kurka, to drogo.

agamarcio
że też te dostępne tylko w aptece produkty są takie drogie, bo nie wierzę że są 2 razy lepsze (stosunek cen), troche pewnie tak, ale ten narzut....

Zniosłam se budę od wózka, i chyba nie pójdziemy bo sie robi paskudnie, grrrr.

U nas spanie w dzień zaczyna się klarować mniej więcej tak, że jest jeden sen ok 2 godz tak między 11 a 3 czasem dłużej (właśnei spi), a tak to drzemki od 10 do 30 minut i tyle w ciągu dnia, no chyba że na spacerze, ale jak się prześpi to i na spacerze wstaje i ogląda świat.

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-09-27 o 12:49
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 12:52   #786
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

no właśnie na spacerze to on śpi jak zabity, tylko teraz pogoda do d.... więc nic ze spaceru, chyba go na balkon wystawię to może się uspokoi

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

karolcia ja też jestem uwięziona w domu przez wózek, bo sama nie zniosę z drugiego piętra, bo ciężki jest, a poza tym nam po cesarce dźwigać nie można ponoć nawet do 6 miesięcy
Stary 2010-09-27, 12:59   #787
itakasia
Zakorzenienie

karolcia, Lilka
wspolczuje "uziemienia" ja wozek znosze sama, choc czesto stelaz trzymam w bagazniku. ale dzis tz wzial samochod wiec wozek w domu. u nas pada wiec dzis dzien "domowy"
Stary 2010-09-27, 13:03   #788
justynacz80
Rozeznanie

Ten Enfamil za 32 zł to chyba Premium, a nie Ha, co?
Ja dokarmiam Bebilonem Ha i jest wszystko dobrze.
Kupiłam też Enfamil Premium, ale jakoś nie używam. Bardziej ufam Ha, bo mam lekką alergię.

O, w tej aptece jest niedrogo
http://www.aptekawsieci.pl/i/16581/E...enia-400g.html

Edytowane przez justynacz80
Czas edycji: 2010-09-27 o 13:13
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:04   #789
karolcia228
Zakorzenienie

Lilka_,itakaska - ja juz znosilam wozek, moj jest lekki, bo czasmi nawet z Anastazja wnosimy z TZ, ale kurcze mala jest juz taka katywna ze nie zostawie jej na chwile samej...bo gdyby spala to co innego a tak...

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-27 o 13:05
Stary 2010-09-27, 13:08   #790
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
łooo jak fajnie a gdzie dokładnie?
Samo centrum

a co tam u Was w lubelskim kryzys na rynku nieruchomosci? w tamtym roku telefony sie urywaly od potencjalnych najemcow, a w tym ... cisza

Cytat:
ja też jestem uwięziona w domu przez wózek, bo sama nie zniosę z drugiego piętra, bo ciężki jest, a poza tym nam po cesarce dźwigać nie można ponoć nawet do 6 miesięcy
e tam ja ostatnio buzza z 4 pietra sama znosilam, a potem maxi cosi z cora
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:13   #791
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

karolcia ja też jestem uwięziona w domu przez wózek, bo sama nie zniosę z drugiego piętra, bo ciężki jest, a poza tym nam po cesarce dźwigać nie można ponoć nawet do 6 miesięcy
ja tam noszę gondolę 8kg plus 4 kilo dziecka z 2 pięter i żyję . Stelaż jest w bagażniku.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:18   #792
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
ja tam noszę gondolę 8kg plus 4 kilo dziecka z 2 pięter i żyję . Stelaż jest w bagażniku.
ja tez tak robie
karolcia
a o to chodzi, to mozesz Anastazje zostawic w lozeczku na ta minute
Stary 2010-09-27, 13:23   #793
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Anastazja tez przez jakis czas tak miala, ale juz jej przeszlo, mysle ze organizm przystosowuje sie i powli wszystko sie zmienia i kupy i jedzenie i spanie...
A co do spania, to moja Nastka w dzien roznie, raz spi raz nie....obecnie drzemala 15 minut i znow cos gada...a TZ nie zniusl nam wozka wiec czekamy do 16

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

roztrzepaniec - hmmm a wy jestescie para, malzenstwem, bo stracilam watek....bo nie moge pojac jestes sama z mala od 6tyg???????? podziwiam ze masz cierpliwosc....ja bym chyba tak nie mogla
Na szczęście nie. To była wpadka - dlatego się aż tak nie denerwuję. W ciąży wróciłam do męża, który jest w Michalince zakochany po uszy Z M. chodziłam do grupy na studiach i posunęło się to troszkę za daleko. W sumie nie mogę mieć pretensji do niego, o to że się nami nie interesuje. Prawnie nie ma żadnych zobowiązań ani wobec niej, ani mnie - wiedziałam, że będzie chciał to wykorzystać, ale on jest nie poważny. Przyjaźnimy(przyjaźniliśm y?) się i nie chciałam go odcinać od małej, szczególnie, że sama chętnie się z nim zobaczę, ale jeśli już teraz się zdecydować nie może to co będzie później? Nikt nie miałby pretensji, gdyby się nie odzywał (mimo, że ciężko by mi to było zrozumieć) a on obiecuje i się "rozmyśla"

Nie wiem co myśleć już

Ja na szczęście mam lekki wózek (quinny speedy sx) i... mieszkam na parterze (się pochwaliłam )

Edytowane przez roztrzepaniec989
Czas edycji: 2010-09-27 o 13:33
roztrzepaniec989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:24   #794
glooria
Raczkowanie

ja też ściągałam i dalej ściągam wozek z piętra stelaż+ gondola quinny oczywiście z dzieckiem i nic mi sie nie działo a póniej wciągałam z zakupami a też miałam cc
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:25   #795
karolcia228
Zakorzenienie

itakaska - tak robie jak mi tz nie zniesie, ale dzis Nastka bardzo aktywna...ale wlasnie zasnela wiec zniose sobie wozek
A jak robie zakupy to biore mala i zakupy, a wozek zostawiam na dole w klatce, TZ pozniej go w nosi ale sam fakt ze po prostu biedak zapomnial

roztrzepaniec - a maz zakceptowal sytulacje, to musi bardzo cie kochac bo nie wiem ktory by sie na to zdcydowal...wiec powinnas chyba o to dbac, a tamtego jak przyjedzie to bedzie....takie moje zdanie...choc kazdy robi co uwaza....

Czas edycji: 2010-09-27 o 13:29
Stary 2010-09-27, 13:34   #796
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

vette, dzidzia a mi w szpitalu mówili, że nie można dźwigać, nawet firanek wieszać do kilku miesięcy więc się oszczędzam
Jestem wyrodna matka zostawiłam wyjące dziecko w łóżeczko bo już myślałam, że mnie trafi. Był najedzony, przewinięty, a cały czas jęczał to wsadziłam go do łóżeczka i poszłam gary myć. Wył, jęczał, aż nagle cisza, podchodzę a ten padł i śpi
Stary 2010-09-27, 13:36   #797
wiolek1
Zadomowienie

dopiero nadrobiłam po wczorajszym zjeździe
niezawsze no wczoroaj aleks jadł po 150 ml o 9.00, 12.00, 15.00, 18.20
i zastanawiam się czy nie odciągać na noc i dawać z butli
bo jak aleks zjadł o 18.20 to 150 ml tak na kolejne jedzenie budziłam go o 3.20 bo nie mogłam spać ciągle myślałam za ile on będzie jeć bo nigdy nie miał takiej przerwy i zjadł wtedy 130 ml czyli mniej a dziwne po takiej przerwie no a potem o 7.50 140ml i 10.50 160 ml i narazie śpi

wogóle to śpi dzisiaj cały dzień miał z 10 minut aktywności ;/
to chyba przez tą wstrętną pogodę

idę się ogarniac bo na 15 usg bioderek
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:37   #798
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

a co do wózka to ja mam ciężki i wielki, dostałam go w spadku więc nie ma co wybrzydzać przynajmniej kasa zaoszczędzona. A jak raz dźwigałam zakupy ze sklepu to mnie rana zaczęła boleć więc wolę nie przeginać. Położna mi mówiła, że na zewnątrz się szybko goi, a wewnątrz zrasta się niektórym nawet do roku czasu.
Stary 2010-09-27, 13:40   #799
karolcia228
Zakorzenienie

Lilka - moja tez czasem tak ma...ach ja tez sie oszczedzalam do 2-3 tyg, ale ja super sie czułam juz po kilku dniach po wiec...wiadomo, ze nie nosze worka z ziemniakami, ale na dobra sprawe moja Anastazja wazy 7kh wiec jak mialabym sie oszczedzac to bym nie moga jej nosic...a tak musze wiec...juz sie przyzwyczailam do aktywnosci

Stary 2010-09-27, 13:44   #800
vette
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
Dziewczyny ja nie wiem czy moje dziecko ma skok czy co, ale mam ochotę dzisiaj wyrzucić go przez okno. Wczoraj jak wstał o 12 to poszedł spać dopiero o 24, jak zasypiał w ciągu dnia to góra na 10 minut.
Wspolczuje.
Moja to aniolek do godziny 18/19. Wieczorami dokucza jej brzuszek i ciezko jej samej zasnac. Pomagamy jej masazami i suszarka

Cytat:
vette, dzidzia a mi w szpitalu mówili, że nie można dźwigać, nawet firanek wieszać do kilku miesięcy więc się oszczędzam
Jestem wyrodna matka zostawiłam wyjące dziecko w łóżeczko bo już myślałam, że mnie trafi. Był najedzony, przewinięty, a cały czas jęczał to wsadziłam go do łóżeczka i poszłam gary myć. Wył, jęczał, aż nagle cisza, podchodzę a ten padł i śpi
Ja tez wole nie dzwigac, ale akurat ostanio taka pogoda byla, ze zaryzykowalam nie to co dzisiaj ... pi* jak w kieleckim

czytalas jezyk niemowlat? sie samouspokoil
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:51   #801
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

Cytat:
morgan- u mnie bylo 20 osob

Moja Anastazja je od 120-150ml dzis spala od 20 do 6 i zjadla i spala do 8
moja Anastazja naśladuje Twoją Tez spała od 20 do 6 zjadła i spała do 8.

A gdzie robiliście chrzciny ? w domu cz w lokalu ? Kurna jak mnie ta cała impreza wkurza :/ My robimy w sobote o 18 msza, potem kolacja. Już widze moje 2 miesieczne dziecko o godzine 21 w lokalu, pełno ludzi przymierzających się do jedzenia ciasta dopiero...

Bede walczyc o kolacje w domu do samego konca

wiolek - też bym chetnie "potłumaczyła" ale nie chcę się spierać, dla dobra relacji rodzinnych, więc muszę to jakoś inaczej obejść...

glooria - dzięki za wypowiedź o chrzcinach

co do wózka - ja nei leciałam, ale moja kuzynak częśto, mówiła mi, że wózek jedzie gratis ale chyba jako jedna częśc, czyli fotelik to by już jako bagaż szedł pewnie...

dzidzia - nie stękaj tam, świetnie wyglądasz! Pobijasz w ogóle wszelkie rekordy laktacyjne Też ściągam w nocy, zawse około 3 i wychodzi ok 100 - 120 ml

anuszka - jak jeszcze raz powiesz takei glupoty o sobie, to Cie kopne beznadziejna to moze byc pogoda :P

kinia - fajnego masz dzieciaczka znam ten problem z próbami złapania aparatem uśmiechu

itakasia - a robiliście w lokalu? uh oh, u nas właśnie wyszło 17

glooria - o 21 wczoraj ja już spałam jak zarżnięta moje dziecko dopiero przysypiało samiutkie w łóżeczku he A córeczka śliczna naprawdę

zabka19 - Jak to wyglada ze szczepionkami w Norwegii ???

hd- ciesze sie, ze chrzciny sie Wam udaly i u ortopedy ok w ogóle Szymon bardzo fajne imię ma

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

rozstrzepaniec - a z mężem po wpadce relacje układają się dobrze ? w ogóle historia rodem z filmu no właśnie zgadzam się z karolcią, męża musisz miec niesamowitego olej tamtego gościa wtedy i cisz się facetem którego masz obok he

Edytowane przez Morgana le Fay
Czas edycji: 2010-09-27 o 13:53
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:56   #802
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

vette nie czytałam, nie mogę się zmobilizować, ale już nie wiedziałam co z nim zrobić więc go zostawiłam i pomogło Chyba zacznę czytać tą książkę przynajmniej rozdział o usypianiu. Współczuję bóli brzuszka u nas na szczęście spokój. A pogoda straszna
A to dzisiejsze zakupy z Lidla, i mały aniołek (jak śpi) w łóżeczku robione przed chwilą a drugie jak padł mi kiedyś na nogach.
Stary 2010-09-27, 14:03   #803
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
roztrzepaniec - a maz zakceptowal sytulacje, to musi bardzo cie kochac bo nie wiem ktory by sie na to zdcydowal...wiec powinnas chyba o to dbac, a tamtego jak przyjedzie to bedzie....takie moje zdanie...choc kazdy robi co uwaza....
Wiem, że kocha nas obie I wiem, że masz rację Z tym, że on się właśnie już konkretnie umawia a potem wieczór wcześniej np. rozmyśla. Dlatego napisałam, że kończą mu się szanse Bo ile można?
Stary 2010-09-27, 14:03   #804
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
vette nie czytałam, nie mogę się zmobilizować, ale już nie wiedziałam co z nim zrobić więc go zostawiłam i pomogło Chyba zacznę czytać tą książkę przynajmniej rozdział o usypianiu. Współczuję bóli brzuszka u nas na szczęście spokój. A pogoda straszna
A to dzisiejsze zakupy z Lidla, i mały aniołek (jak śpi) w łóżeczku robione przed chwilą a drugie jak padł mi kiedyś na nogach.
Fajne zakupy ja jakos w spiochy ubieram do spania, a na codzien to jakies inne rzeczy

Morgana - za to w dzien bywa roznie, naszczescie nie placze mozno...za to je co raz rzadziej

ja robilam chrzciny u rodzicow maja duze mieszkanie a ze chrzest byl o 11:30 wiec w lokalu po obiedzie trzeba by bylo gosci zabrac...a tak byl spokoj po za tym nastka mogla sobie spac w moim pokoju

roztrzepaniec - A opisz rekcje meza, bo jestem bardzo ciekawa...dziecko nosi jego nazwisko, a jak rodzina na to?? Sorrki ze pytam ale jak morgan to jak by z filmu i jestem ciekawa...

Czas edycji: 2010-09-27 o 14:05
Stary 2010-09-27, 14:05   #805
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Miała coraz więcej krostek wszędzie (głównie na buźce) i bardzo suchą kaszkę na polikach, później też na czole, za uszami - w dotyku taki papier ścierny Z uszu jej się skórka łuszczyła też dość mocno - odkąd jestem na diecie skórka jest gładziutka, zniknęła ciemieniuszka z brwi i wydaje mi się, że brzuszek już jej tak strasznie nie męczy
ja myslalam, ze moja Dagusia ma uczulenie od smoczka, ale krostki sa na calej buzi, n aszyji, za uszami. Dzis ja tak wysypalo, ze szok. Na pewno ja to swedzi. Jestem umowiona dzis z pediatra. Dam Wam pozniej znac. Jesli to skaza to musimy wyeliminowac mleko i jego przetwory z mojej diety.
Stary 2010-09-27, 14:29   #806
glooria
Raczkowanie

Fajny ten kombinezon
w angli mleka kosztują od 6 do 8,5 funta za puszkę ok 900g
ja kupuje Aptamil i ostatnio płacilam 8,27 jakieś na kolki specjalne było to odpowiednik polskiego bebilonu ale zgadzam sie że polskie cenu są bardzo wygurowane w stosunku do zarobków
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:40   #807
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
a z mężem po wpadce relacje układają się dobrze ? w ogóle historia rodem z filmu no właśnie zgadzam się z karolcią, męża musisz miec niesamowitego olej tamtego gościa wtedy i cisz się facetem którego masz obok he
Cytat:
A opisz rekcje meza, bo jestem bardzo ciekawa...dziecko nosi jego nazwisko, a jak rodzina na to?? Sorrki ze pytam ale jak morgan to jak by z filmu i jestem ciekawa...
Oficjalnie Michalinka jest jego córcią. Gdy postanowiliśmy dać sobie z A. jeszcze jedną szansę, nie wiedziałam o ciąży, ale o dziwo chyba to nas bardziej zbliżyło niż zaszkodziło. Mąż bardzo chciał dziecka, był z nią od fasolki Nie zapomnę jego miny, gdy dowiedział się, że to kobitka - normalnie klaskał uszami U niego w rodzinie to tak jak u tżta Siali kobiety tylko z naboru Także wierzcie mi - wiem, że mam szczęście Chociaż nie wiedziałam, że jak z filmu

Położna dzwoniła, że tak zmokła, że nie da rady przyjść... Miało któreś z dzieciaczków problemy z odparzoną pupką? Mała ma takie placki wiśniowe na cipuszce i pupci +krostki w pachwinach (schodziła jej skórka z tego) i nie mogę sobie z tym poradzić Dobrze, że jej to chociaż nie boli (chyba), ale wygląda strasznie

Edytowane przez roztrzepaniec989
Czas edycji: 2010-09-27 o 14:46
roztrzepaniec989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:43   #808
scoobs
Rozeznanie

Czesc dziewczyny, no wlasnie, duzo trzeba wydac na mleko w Polsce, nie zazdroszcze.

Moje dzieci przeziebione, Alexowi caly czas oko ropieje, uzywalam antybiotyk i wtedy przestalo ropiec, ale po paru dnia od skonczenia kropelek znowu sie zaczelo. Bylam z nim jeszcze u lekarza i powiedziano mi, ze to nie bakteria bo wymaz wyszedl negatywny, wiec ma tylko przemywac i troche mleka z piersi zakraplac. Siala, a Wam przestalo ropiec?
Zabka, nie moge sobie wyobrazic, jak zapada ciemnosc, na jak dlugo? I co robicie, zeby nie popasc w depresje?
Alex skonczyl 3 miesiace i dalej nocek nie przesypia, ale moze to przez katarek.... Ale nie nastawiam sie, bo Amelka dopiero przesypiala, jak miala 9 miesiecy, jak ja przenieslismy do swojego pokoju.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:43   #809
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Oficjalnie Michalinka jest jego córcią. Gdy postanowiliśmy dać sobie z A. jeszcze jedną szansę, nie wiedziałam o ciąży, ale o dziwo chyba to nas bardziej zbliżyło niż zaszkodziło. Mąż bardzo chciał dziecka, był z nią od fasolki Nie zapomnę jego miny, gdy dowiedział się, że to kobitka - normalnie klaskał uszami U niego w rodzinie to tak jak u tżta Siali kobiety tylko z naboru Także wierzcie mi - wiem, że mam szczęście Chociaż nie wiedziałam, że jak z filmu
A skad pewnos ze to nie jego:P hehe przepraszam...bo to takie naprawde jak z telenoweli Ale wazne zebyscie byli szczesliwi

Stary 2010-09-27, 14:43   #810
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cześć dziewczyny, przepraszam, że nie nadrabiam, ale mam dołka My po szczepieniu- Igusia u lekarza była grzeczna, tylko troszkę popłakała. Teraz jest marudna- zasypia na chwilę, a potem budzi się z wielkim żalem, moja dzielna dziewczyna
Nie przez to jednak mi smutno- Igusia słabo przybiera. Lekarz ją zważył i powiedział, że wazy bardzo ładnie, bo równe 5 kilo. Ale co z tego, jak w 3 tygodnie przybrała mi 110 gram?? Ja dopiero w domu się zorientowałam, że przecież 3 tygodnie temu ważyła 4890 Co z tego, że wazy 5 kilo, ale przecież ona nie urodziła się z wagą 2800 czy 3200 tylko 4020 ;( Co mam teraz robić?????? Dawać jej mm?
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości