|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
|
|
|
|
#782 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Dzień dobry
Dziewczyny ja nie wiem czy moje dziecko ma skok czy co, ale mam ochotę dzisiaj wyrzucić go przez okno I na dodatek te jego krostki już się goiły, ale tak zaczął machać rękami, że porozdrapywał. A do lekarza mam dopiero w środę dzwonić bo lekarka chora papeteria mój też niekiedy takie kupy robi, ale też nie kazali mi się tym martwić więc sama już nie wiem. Tylko on robi więcej niż 2 dziennie. I strasznie przy tym stęka jakby mu problem sprawiały tak samo pierdki. |
|
|
|
#783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ziemniaczki muszę dzisiaj zrobić ![]() Tylko póki co mam wszystkie składniki oprócz ziemniaków A w Gdyni urwanie chmury -.- i nie mam jak się w takowe zaopatrzyć na chwilę obecną
|
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do spania, to moja Nastka w dzien roznie, raz spi raz nie....obecnie drzemala 15 minut i znow cos gada...a TZ nie zniusl nam wozka wiec czekamy do 16 ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- roztrzepaniec - hmmm a wy jestescie para, malzenstwem, bo stracilam watek....bo nie moge pojac jestes sama z mala od 6tyg???????? podziwiam ze masz cierpliwosc....ja bym chyba tak nie mogla
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#785 |
|
Rozeznanie
|
kurka, to drogo.
agamarcio że też te dostępne tylko w aptece produkty są takie drogie, bo nie wierzę że są 2 razy lepsze (stosunek cen), troche pewnie tak, ale ten narzut.... Zniosłam se budę od wózka, i chyba nie pójdziemy bo sie robi paskudnie, grrrr. U nas spanie w dzień zaczyna się klarować mniej więcej tak, że jest jeden sen ok 2 godz tak między 11 a 3 czasem dłużej (właśnei spi), a tak to drzemki od 10 do 30 minut i tyle w ciągu dnia, no chyba że na spacerze, ale jak się prześpi to i na spacerze wstaje i ogląda świat. Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-09-27 o 12:49 |
|
|
|
#786 |
|
Rozeznanie
|
no właśnie na spacerze to on śpi jak zabity, tylko teraz pogoda do d.... więc nic ze spaceru, chyba go na balkon wystawię to może się uspokoi
![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- karolcia ja też jestem uwięziona w domu przez wózek, bo sama nie zniosę z drugiego piętra, bo ciężki jest, a poza tym nam po cesarce dźwigać nie można ponoć nawet do 6 miesięcy |
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
karolcia, Lilka
wspolczuje "uziemienia"
|
#788 |
|
Rozeznanie
|
Ten Enfamil za 32 zł to chyba Premium, a nie Ha, co?
Ja dokarmiam Bebilonem Ha i jest wszystko dobrze. Kupiłam też Enfamil Premium, ale jakoś nie używam. Bardziej ufam Ha, bo mam lekką alergię. O, w tej aptece jest niedrogo http://www.aptekawsieci.pl/i/16581/E...enia-400g.html Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-09-27 o 13:13 |
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka_,itakaska - ja juz znosilam wozek, moj jest lekki, bo czasmi nawet z Anastazja wnosimy z TZ, ale kurcze mala jest juz taka katywna ze nie zostawie jej na chwile samej...bo gdyby spala to co innego a tak...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-27 o 13:05 |
|
|
|
#790 | |
|
Zadomowienie
|
Samo centrum
![]() a co tam u Was w lubelskim kryzys na rynku nieruchomosci? w tamtym roku telefony sie urywaly od potencjalnych najemcow, a w tym ... cisza ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Stelaż jest w bagażniku.
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karolcia a o to chodzi, to mozesz Anastazje zostawic w lozeczku na ta minute
|
|
#793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z M. chodziłam do grupy na studiach i posunęło się to troszkę za daleko. W sumie nie mogę mieć pretensji do niego, o to że się nami nie interesuje. Prawnie nie ma żadnych zobowiązań ani wobec niej, ani mnie - wiedziałam, że będzie chciał to wykorzystać, ale on jest nie poważny. Przyjaźnimy(przyjaźniliśm y?) się i nie chciałam go odcinać od małej, szczególnie, że sama chętnie się z nim zobaczę, ale jeśli już teraz się zdecydować nie może to co będzie później? Nikt nie miałby pretensji, gdyby się nie odzywał (mimo, że ciężko by mi to było zrozumieć) a on obiecuje i się "rozmyśla" ![]() Nie wiem co myśleć już ![]() Ja na szczęście mam lekki wózek (quinny speedy sx) i... mieszkam na parterze (się pochwaliłam )
Edytowane przez roztrzepaniec989 Czas edycji: 2010-09-27 o 13:33 |
|
|
|
|
#794 |
|
Raczkowanie
|
ja też ściągałam i dalej ściągam wozek z piętra stelaż+ gondola quinny oczywiście z dzieckiem i nic mi sie nie działo a póniej wciągałam z zakupami
a też miałam cc
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
itakaska - tak robie jak mi tz nie zniesie, ale dzis Nastka bardzo aktywna...ale wlasnie zasnela wiec zniose sobie wozek
![]() A jak robie zakupy to biore mala i zakupy, a wozek zostawiam na dole w klatce, TZ pozniej go w nosi ale sam fakt ze po prostu biedak zapomnial![]() roztrzepaniec - a maz zakceptowal sytulacje, to musi bardzo cie kochac bo nie wiem ktory by sie na to zdcydowal...wiec powinnas chyba o to dbac, a tamtego jak przyjedzie to bedzie....takie moje zdanie...choc kazdy robi co uwaza....
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-27 o 13:29 |
|
|
|
#796 |
|
Rozeznanie
|
vette, dzidzia a mi w szpitalu mówili, że nie można dźwigać, nawet firanek wieszać do kilku miesięcy więc się oszczędzam
Jestem wyrodna matka zostawiłam wyjące dziecko w łóżeczko bo już myślałam, że mnie trafi. Był najedzony, przewinięty, a cały czas jęczał to wsadziłam go do łóżeczka i poszłam gary myć. Wył, jęczał, aż nagle cisza, podchodzę a ten padł i śpi
|
|
|
|
#797 |
|
Zadomowienie
|
dopiero nadrobiłam po wczorajszym zjeździe
niezawsze no wczoroaj aleks jadł po 150 ml o 9.00, 12.00, 15.00, 18.20 i zastanawiam się czy nie odciągać na noc i dawać z butli bo jak aleks zjadł o 18.20 to 150 ml tak na kolejne jedzenie budziłam go o 3.20 bo nie mogłam spać ciągle myślałam za ile on będzie jeć bo nigdy nie miał takiej przerwy i zjadł wtedy 130 ml czyli mniej a dziwne po takiej przerwie no a potem o 7.50 140ml i 10.50 160 ml i narazie śpi wogóle to śpi dzisiaj cały dzień miał z 10 minut aktywności ;/ to chyba przez tą wstrętną pogodę idę się ogarniac bo na 15 usg bioderek |
|
|
|
#798 |
|
Rozeznanie
|
a co do wózka to ja mam ciężki i wielki, dostałam go w spadku więc nie ma co wybrzydzać przynajmniej kasa zaoszczędzona. A jak raz dźwigałam zakupy ze sklepu to mnie rana zaczęła boleć więc wolę nie przeginać. Położna mi mówiła, że na zewnątrz się szybko goi, a wewnątrz zrasta się niektórym nawet do roku czasu.
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka - moja tez czasem tak ma...ach ja tez sie oszczedzalam do 2-3 tyg, ale ja super sie czułam juz po kilku dniach po wiec...wiadomo, ze nie nosze worka z ziemniakami, ale na dobra sprawe moja Anastazja wazy 7kh wiec jak mialabym sie oszczedzac to bym nie moga jej nosic...a tak musze wiec...juz sie przyzwyczailam do aktywnosci
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#800 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja to aniolek do godziny 18/19. Wieczorami dokucza jej brzuszek i ciezko jej samej zasnac. Pomagamy jej masazami i suszarka ![]() Cytat:
nie to co dzisiaj ... pi* jak w kieleckim ![]() czytalas jezyk niemowlat? sie samouspokoil
|
||
|
|
|
#801 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja Anastazja naśladuje Twoją Tez spała od 20 do 6 A gdzie robiliście chrzciny ? w domu cz w lokalu ? Kurna jak mnie ta cała impreza wkurza :/ My robimy w sobote o 18 msza, potem kolacja. Już widze moje 2 miesieczne dziecko o godzine 21 w lokalu, pełno ludzi przymierzających się do jedzenia ciasta dopiero... Bede walczyc o kolacje w domu do samego konca ![]() wiolek - też bym chetnie "potłumaczyła" ale nie chcę się spierać, dla dobra relacji rodzinnych, więc muszę to jakoś inaczej obejść... glooria - dzięki za wypowiedź o chrzcinach ![]() co do wózka - ja nei leciałam, ale moja kuzynak częśto, mówiła mi, że wózek jedzie gratis ale chyba jako jedna częśc, czyli fotelik to by już jako bagaż szedł pewnie... dzidzia - nie stękaj tam, świetnie wyglądasz! Pobijasz w ogóle wszelkie rekordy laktacyjne Też ściągam w nocy, zawse około 3 i wychodzi ok 100 - 120 ml ![]() anuszka - jak jeszcze raz powiesz takei glupoty o sobie, to Cie kopne beznadziejna to moze byc pogoda :Pkinia - fajnego masz dzieciaczka znam ten problem z próbami złapania aparatem uśmiechu ![]() itakasia - a robiliście w lokalu? uh oh, u nas właśnie wyszło 17 glooria - o 21 wczoraj ja już spałam jak zarżnięta moje dziecko dopiero przysypiało samiutkie w łóżeczku he A córeczka śliczna naprawdę ![]() zabka19 - Jak to wyglada ze szczepionkami w Norwegii ??? hd- ciesze sie, ze chrzciny sie Wam udaly i u ortopedy ok w ogóle Szymon bardzo fajne imię ma ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- rozstrzepaniec - a z mężem po wpadce relacje układają się dobrze ? w ogóle historia rodem z filmu no właśnie zgadzam się z karolcią, męża musisz miec niesamowitego olej tamtego gościa wtedy i cisz się facetem którego masz obok he
http://dzidziusiowo.pl/php/img2-0208...nastazja_4.jpg www.facebook.com/elisa.piotrowska Edytowane przez Morgana le Fay Czas edycji: 2010-09-27 o 13:53 |
|
|
|
|
#802 |
|
Rozeznanie
|
vette nie czytałam, nie mogę się zmobilizować, ale już nie wiedziałam co z nim zrobić więc go zostawiłam i pomogło
Chyba zacznę czytać tą książkę przynajmniej rozdział o usypianiu. Współczuję bóli brzuszka u nas na szczęście spokój. A pogoda strasznaA to dzisiejsze zakupy z Lidla, i mały aniołek (jak śpi) w łóżeczku robione przed chwilą a drugie jak padł mi kiedyś na nogach. |
|
|
|
#803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo ile można?
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jakos w spiochy ubieram do spania, a na codzien to jakies inne rzeczy![]() Morgana - za to w dzien bywa roznie, naszczescie nie placze mozno...za to je co raz rzadziej ![]() ja robilam chrzciny u rodzicow maja duze mieszkanie a ze chrzest byl o 11:30 wiec w lokalu po obiedzie trzeba by bylo gosci zabrac...a tak byl spokoj po za tym nastka mogla sobie spac w moim pokoju ![]() roztrzepaniec - A opisz rekcje meza, bo jestem bardzo ciekawa...dziecko nosi jego nazwisko, a jak rodzina na to?? Sorrki ze pytam ale jak morgan to jak by z filmu i jestem ciekawa...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-27 o 14:05 |
|
|
|
|
#805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#806 |
|
Raczkowanie
|
Fajny ten kombinezon
w angli mleka kosztują od 6 do 8,5 funta za puszkę ok 900g ja kupuje Aptamil i ostatnio płacilam 8,27 jakieś na kolki specjalne było to odpowiednik polskiego bebilonu ale zgadzam sie że polskie cenu są bardzo wygurowane w stosunku do zarobków |
|
|
|
#807 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie zapomnę jego miny, gdy dowiedział się, że to kobitka - normalnie klaskał uszami U niego w rodzinie to tak jak u tżta Siali kobiety tylko z naboru Także wierzcie mi - wiem, że mam szczęście Chociaż nie wiedziałam, że jak z filmu ![]() Położna dzwoniła, że tak zmokła, że nie da rady przyjść... Miało któreś z dzieciaczków problemy z odparzoną pupką? Mała ma takie placki wiśniowe na cipuszce i pupci +krostki w pachwinach (schodziła jej skórka z tego) i nie mogę sobie z tym poradzić
Edytowane przez roztrzepaniec989 Czas edycji: 2010-09-27 o 14:46 |
||
|
|
|
#808 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, no wlasnie, duzo trzeba wydac na mleko w Polsce, nie zazdroszcze.
Moje dzieci przeziebione, Alexowi caly czas oko ropieje, uzywalam antybiotyk i wtedy przestalo ropiec, ale po paru dnia od skonczenia kropelek znowu sie zaczelo. Bylam z nim jeszcze u lekarza i powiedziano mi, ze to nie bakteria bo wymaz wyszedl negatywny, wiec ma tylko przemywac i troche mleka z piersi zakraplac. Siala, a Wam przestalo ropiec? Zabka, nie moge sobie wyobrazic, jak zapada ciemnosc, na jak dlugo? I co robicie, zeby nie popasc w depresje? Alex skonczyl 3 miesiace i dalej nocek nie przesypia, ale moze to przez katarek.... Ale nie nastawiam sie, bo Amelka dopiero przesypiala, jak miala 9 miesiecy, jak ja przenieslismy do swojego pokoju. |
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wazne zebyscie byli szczesliwi
|
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, przepraszam, że nie nadrabiam, ale mam dołka
My po szczepieniu- Igusia u lekarza była grzeczna, tylko troszkę popłakała. Teraz jest marudna- zasypia na chwilę, a potem budzi się z wielkim żalem, moja dzielna dziewczyna ![]() Nie przez to jednak mi smutno- Igusia słabo przybiera. Lekarz ją zważył i powiedział, że wazy bardzo ładnie, bo równe 5 kilo. Ale co z tego, jak w 3 tygodnie przybrała mi 110 gram?? Ja dopiero w domu się zorientowałam, że przecież 3 tygodnie temu ważyła 4890 Co z tego, że wazy 5 kilo, ale przecież ona nie urodziła się z wagą 2800 czy 3200 tylko 4020 ;( Co mam teraz robić?????? Dawać jej mm?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

Tylko póki co mam wszystkie składniki oprócz ziemniaków
A w Gdyni urwanie chmury -.- i nie mam jak się w takowe zaopatrzyć na chwilę obecną

. Stelaż jest w bagażniku.

Z M. chodziłam do grupy na studiach i posunęło się to troszkę za daleko. W sumie nie mogę mieć pretensji do niego, o to że się nami nie interesuje. Prawnie nie ma żadnych zobowiązań ani wobec niej, ani mnie - wiedziałam, że będzie chciał to wykorzystać, ale on jest nie poważny. Przyjaźnimy(przyjaźniliśm y?) się i nie chciałam go odcinać od małej, szczególnie, że sama chętnie się z nim zobaczę, ale jeśli już teraz się zdecydować nie może to co będzie później? Nikt nie miałby pretensji, gdyby się nie odzywał (mimo, że ciężko by mi to było zrozumieć) a on obiecuje i się "rozmyśla" 

(się pochwaliłam 

Z uszu jej się skórka łuszczyła też dość mocno - odkąd jestem na diecie skórka jest gładziutka, zniknęła ciemieniuszka z brwi i wydaje mi się, że brzuszek już jej tak strasznie nie męczy
My po szczepieniu- Igusia u lekarza była grzeczna, tylko troszkę popłakała. Teraz jest marudna- zasypia na chwilę, a potem budzi się z wielkim żalem, moja dzielna dziewczyna