"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-27, 13:10   #2101
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
Cytrynka - wszystkiego najlepszego.

Piękne sukienki miałyście dziewczyny. Prawdą jest tez to, ze suknia musi być dopasowana do figury i osoby. Ja pomimo tego, ze byłam szczupła a biodra mam szerokie to wyglądałam jak śledź. Mierzyłam podobną sukienkę do sukni muron to po prostu koszmar na mojej figurze był. I dla mnie akurat najlepsza była o kształcie A.
I jeszcze jedno dziewczyny które mają przed sobą wybór sukni - weźcie na wybór sukni taką osobę która dobrze wam doradzi a nie będzie patrzyła na sukienkę pod swoim kontem. Niektóre suknie na wieszaku wyglądają brzydko i nieciekawie a na danej osobie po prostu pięknie i na odwrót. Kilka razy podczas gdy oglądałam suknie byłam świadkiem jak taka "biedna" dziewczyna przyszła z koleżankami i one do niej ż epięknie wygląda i w ogóle a dziewczynie w ogóle ta sukienka nie pasowała. Tez widziałam jak dziewczyna przyszła ze swoim narzeczonym. Mierzyła sukienkę koszmarną dla mnie - wszystkiego było za dużo - koronki, złocienia, koła - no wszystko było na tej sukni i ten facet jej mówił, że nie podoba mu się ta sukienka a laska się uparła. Wyglądała koszmarnie. Ja wtedy akurat byłam w dniu wyboru ostatecznego sukni i byłam z mama i z tatą. Mój tata jak zobaczył tą suknię to się za głowę złapał. Chłopak jej tez próbował wytłumaczyć że to nie to no ale laska była mądrzejsza i zamówiła ta sukienkę. Najlepiej jest pójść z moich obserwacji jednak z mama, choć raz widziałam że mama też nie patrzyła obiektywnie tylko bardziej pod siebie - ale wyjątek potwierdza regułę.

Co do łóżeczka z szufladą, też się nad tym zastanawiałam ale czytałam wątki różne i nie wiem czy na Polecacie - odradzacie ktoś wspomniał o tych łóżeczkach z szufladą, ze niestety strasznie się kurzy w tych szufladach. Że nie możan tam wszystkiego trzymać bo zaraz się kurz zbiera. Ktoś wspomniał,, że jeżeli już z szufladą, to trzeba sprawdzić dobrze jak wieko przylega i najlepiej gdy wchodzi do środka. Podobno w drewexsie odstają na 5 cm te wieka - tak wyczytałam ale sama nie widziałam więc to nie moja opinia.
(...)
Ja byłam z koleżanką i wydaje mi się, że byłam obiektywna. Ja w kiecce, którą ona wybrała wyglądałabym koszmarnie. Ona ma mniejszy biust, ale szerokie biodra, jest też sporo szczuplejsza ode mnie. Sukienka dopasowana, rozkloszowana na biodrach. Wyglądała prześlicznie. Inna sprawa, że zdecydowała się szyć... I to był błąd, szyta sukienka nawet w połowie nie była tak zgrabna. Materiał jakiś prześwitujący. Kosztowała ją 1500 zł i musiała ją potem oddać. Chyba lepiej by zrobiła, gdyby wypożyczyła tę sukienkę.

Łóżeczka z Drewexu z tego co wiem mają szufladę jakby niezabudowaną. Ktoś to pisał nawet w tym wątku wcześniej.
Ja sama już nie wiem. Z drugiej strony myślę, że jeśli będę z niej często korzystać i będzie "w obrocie" to będę kontrolować czystość na bieżąco.

Jak obejrzę łóżeczka z Drewexu na żywo to zdam relację. A mam taki plan.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
w sumie zacznam czuć jakieś delikatne pieczenie, a wizytę mam 14 pazdziernika. Ja byłam teraz na antybiotykach. To pewnie przez to! ręce mi opadają! i co ja mam teraz zrobić?!

Ja dostałam krem i tabletki dopochwowe, ale u mnie to już dramat był. Sporo czasu jeszcze zostało do 14 (też mam wtedy wizytę ), może zadzwoń (jeśli masz możliwość? Bo teoretycznie takie zapalenie też może być niebezpieczne.
Możliwe, że to antybiotyki. Ja sobie jeszcze Ecovag muszę kupić zapobiegawczo.

Edytowane przez anka_bzzz
Czas edycji: 2010-09-27 o 13:11 Powód: link
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:10   #2102
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Zapytam się mojego gina w czwartek na wizycie choć gdzie nie czytam czy od kogo nie słyszę to wszędzie jednak mówi się że to zupełnie normalne

A ja zamawiam w tym tyg. sukienkę ślubną w maju ślub.
Tez w czwartek na wizycie, zamierzam sie zapytac co do tej siary.W sumie ide tylko po zwolnienie ale zajme lekarce chwilke..mam pare pytan i do tego czasu chce juz zrobic badania na TSH.
A co do slubu, super, tez mielismy brac slub koscielny 07.05.2011 r...ale niestety przekladamy ze wzgledow i finansowych..wszystkie nasze pieniazki i pomoc mojej rodziny poszla na mieszkanie o ktore staramy sie juz od maja tego roku, wiec na slub nie mozemy sobie pozwolic...raczej czeka nas skormne przyjecie..pod koniec sieprnia jak juz dzidzia pdorosnie albo na poczatku wrzesnia..chyba ze rodzice tz w koncu zaproponuja pomoc, jednemu synowi wyprawili bardzo bogate wesele..a my poki co nie mozemy w zadnej kwesti liczyc na ich pomoc..moze cos sie zmieni??Zobaczymy.

Jutro sie wybieram na to badanie i posłuchałam Was dziewczyny zapisuje sobie od piatku co jem..i wcale nie wyglada to przerazajaco..nie sadze bym sie obzerala..:-( sklaniam sie raczej ku temu duphastonowi..wiele dziewczyn od niego tyje...i zobaczymy jak wynik badania a tsh.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:10   #2103
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

muron, marika S
a co można poradzić na tą kolkę, żeby przeszło? teraz w sumie czuję tak delikatnie.

mysiopez, jak Cię piecze, to udaj się do lekarza. Ja też miałam po odstawieniu antybiotyków problemy.(ale to było przed ciążą). Mnie jak piecze, to wiem, że będę mieć zapalenie pęcherza więc śmigaj do lekarza szybciutko.

Piszecie o siarze, a ja zaczęłam dzisiaj 20 tydzień i nic mi nie leci. Za to brodawki mam jakby przesuszone, co można na to poradzić?

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

Edytowane przez hawea
Czas edycji: 2010-09-27 o 13:16
hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:10   #2104
MARIKA.S
Zadomowienie

Od dzisiaj w Lidlu są fajnie ciuszki dla niemowlaków
Rajstopki, śpiworki i śpiochy Chyba się przejadę po rajtki Są różne wzory i kolory.

hawea mnie pomagał np. ciepły kompres przyłożony w to miejsce, ale jeśli dokucza Ci już dłużej powinna pomóc No-Spa, która działa rozkurczowo.

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2010-09-27 o 13:15
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:13   #2105
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Molalala Pokaż wiadomość
hej u mnie NET sie spieprzyl na 5dni wrrrr mam dosc tej neostrady......wrrrr

brzuszke rosnie rosnie.......ja czuje sie szczesliwa w ciazy.....bo mala mnie slodko kopie... heehhe
co do Meza.. jest oki .to zyje z dnia na dzien i sie uspokoilam bo wiem ze to maleje nie sluzy

milej niedzieli wam zycze

moj brzuszek i ciuszek ehhe
Śliczny brzuszek....

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Jakoś z mężem pewnie bedzie coraz lepiej, dotrzecie się po tym wszystkim życzę Ci tego.
Faktycznie brzusio rośnie!

ach...te różowe akcenty!! boskie

mi TŻ pozwolił zachować śliniaczek różowy że nie będzie mu to przeszkadzało jak będę używała dla małego;

Kurde jaka tragedia:
http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/art...WIAT/572377679

Mój wrześniowy brzuszek też pokażę a co!
Twój tez super...juz taki pokaźny

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-09-27, 13:21   #2106
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
(...)

Jutro sie wybieram na to badanie i posłuchałam Was dziewczyny zapisuje sobie od piatku co jem..i wcale nie wyglada to przerazajaco..nie sadze bym sie obzerala..:-( sklaniam sie raczej ku temu duphastonowi..wiele dziewczyn od niego tyje...i zobaczymy jak wynik badania a tsh.

Może jeszcze po tamtym weselu nie doszli do siebie? Może się zmieni sytuacja.

Ja właśnie ostatnio mam ochotę się właśnie obżerać, ale to z powodu humorów. Ja po duphastonie nie przytyłam, ale to faktycznie kwestia indywidualna.

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
muron, marika S
a co można poradzić na tą kolkę, żeby przeszło? teraz w sumie czuję tak delikatnie.

mysiopez, jak Cię piecze, to udaj się do lekarza. Ja też miałam po odstawieniu antybiotyków problemy.(ale to było przed ciążą). Mnie jak piecze, to wiem, że będę mieć zapalenie pęcherza więc śmigaj do lekarza szybciutko.

Piszecie o siarze, a ja zaczęłam dzisiaj 20 tydzień i nic mi nie leci. Za to brodawki mam jakby przesuszone, co można na to poradzić?
Ja w 23 tc. też nie mam. A suchość sutków też odczuwam. Smarujesz je czymś?

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Od dzisiaj w Lidlu są fajnie ciuszki dla niemowlaków
Rajstopki, śpiworki i śpiochy Chyba się przejadę po rajtki Są różne wzory i kolory.

hawea mnie pomagał np. ciepły kompres przyłożony w to miejsce, ale jeśli dokucza Ci już dłużej powinna pomóc No-Spa, która działa rozkurczowo.

Czytałam o tym w innym wątku, u nas pewnie jutro już wszystko przebrane będzie. A jest gdzieś online jakiś katalog z tymi ciuszkami? Albo folder?
Jaki rozmiar będziesz brać?
Stary 2010-09-27, 13:25   #2107
make_up_istka
BAN stały

Dziewczyny śliczne te Wasze koronkowe sukienki To prawda, że trzeba dobrze dopasować je do figury a nie patrzeć tylko na wyśniony model. Moja miała wyglądać zupełnie inaczej: być z muśliny, odcięta pod biustem, luźno opadająca na biodra i z lekkim trenem, ale d**a - taki fason dla kogoś kto ma szersze ramiona niż biodra odpadł od razu - wyglądałam jakby mnie wodą oblali... Tak więc mam totalnie inną niż myślałam.

cytrynka jaki ty śliczny i kształtny masz brzuszek! przepiękny!

My łóżeczko z szufladą tak czy siak kupić musimy, bo cierpimy na brak mebli i nie mielibyśmy już gdzie chować rzeczy dla małej a i tak część naszych jest w pudłach...

Ja też mam tę cholerną kolkę jelitową paskudztwo!
A do tego mała tak kopie że albo nie daje zasnąć albo budzi w nocy...

Zastanawiam się czy też nie dopadła mnie infekcja - nic nie piecze, niepodrażnione ale moja wydzielina jest bardziej żółta niż biała i w zależności od dnia jest jej więcej lub mniej...
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:29   #2108
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

dzięki, Marika S, muszę spróbować z tym kompresem.

ania bzzz, nie smaruje brodawek niczym, bo nie wiem, czy można?

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:29   #2109
MARIKA.S
Zadomowienie

anka_bzzz na stronie lidla są zdjecia
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=13156

Rajstopki są od 62-90, wezmę chyba na 62 i 68. Za jedną parę wychodzi 6 zł a firma jest dobra

Śpiworek wezmę rozm. 90, żeby na dłużej starczył a mała miała więcej miejsca na nóżki.

Zastanawiam się też nad kombinezonem do wózka, ale myślałam, żeby używać go w spacerówce....a rozm. 92 na przyszłą zimę może już być za mały więc chyba sobie daruje.
Stary 2010-09-27, 13:30   #2110
Jessy_
Raczkowanie

Witam!
To łóżeczko z drewex'u o którym rozmawiacie to właśnie mój faworyt, ale jak już wcześniej o nim pisałam to własnie któraś z Was pisała o tej 5 cm przerwie nad szufladą, więc ja chyba zdecyduje się na wersję bez szuflady i dokupię zamykana skrzynię z Ikei.

Do okulisty przejdę się w nowym tygodniu, bo z jednej strony do -8 jeszcze trochę mi brakuje, ale z drugiej nie chciałabym aby jeszcze bardziej mi się pogorszył i nie ukrywam również że wskazanie do CC byłoby mi całkiem na rękę.

Ja w Lidlu już byłam przy okazji porannych zakupów i wreszcie pękłam i kupiłam błękitny komplet niemowlęcy z weluru i śpiworek też z weluru - są bardzo milutkie w dotyku i wydają się dosyć ciepłe więc myślę, że w sam raz na styczeń/luty
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 13:41   #2111
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
Widze, ze masz brzuszek podobny do mojego
To i ja swoj pokaze dla porownania:
https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ictureid=76516
Szczuplutka jest wiec i brzuszek w porownaniu do mojego mały..ale sliczny i rośnie..a to najwazniejsze

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Witam Was po weekendzie już jako 24-latka...ale ten czas leci!!

Mój romantyczny wyjazd z mężusiem jak najbardziej się udał. Załapaliśmy się chyba na ostatnie ciepłe dni.

Ja także dostałam się na kolejne studia - mysiolopez - witaj koleżanko z roku! Czyli od października zaczynam robić drugiego magistra - ciekawe, ile wytrzymam z tym studiowaniem. Na szczęście już nie mam presji studiowania i traktuję to jako sposób na nudę.

Miłego dzionka, pozdrawiam!

p.s. Dodaję fotkę z naszego wyjazdu - mój brzuszek rośnie i rośnie.
Wszystkiego najlepszego jeszcze raz
Gratuluje dostania się na studia. Super, że wyjazd się udał mi tez sie marzy jakis romantyczny wypadzik z mezem...nawet nad morze pooddychac jodem...tym bardziej ze wakacje niestety przelezalam w lozku ale czego sie nie robi dla malenstwa...ale podejrewam ze juz z pogoda bedzie ciezko.

Brzuszek super...rosnie jak na drożdżach.

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-09-27, 13:44   #2112
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Dziewczyny śliczne te Wasze koronkowe sukienki To prawda, że trzeba dobrze dopasować je do figury a nie patrzeć tylko na wyśniony model. Moja miała wyglądać zupełnie inaczej: być z muśliny, odcięta pod biustem, luźno opadająca na biodra i z lekkim trenem, ale d**a - taki fason dla kogoś kto ma szersze ramiona niż biodra odpadł od razu - wyglądałam jakby mnie wodą oblali... Tak więc mam totalnie inną niż myślałam.

cytrynka jaki ty śliczny i kształtny masz brzuszek! przepiękny!

My łóżeczko z szufladą tak czy siak kupić musimy, bo cierpimy na brak mebli i nie mielibyśmy już gdzie chować rzeczy dla małej a i tak część naszych jest w pudłach...

Ja też mam tę cholerną kolkę jelitową paskudztwo!
A do tego mała tak kopie że albo nie daje zasnąć albo budzi w nocy...

Zastanawiam się czy też nie dopadła mnie infekcja - nic nie piecze, niepodrażnione ale moja wydzielina jest bardziej żółta niż biała i w zależności od dnia jest jej więcej lub mniej...
Prawie każda dziewczyna kończy w sukni innej, niż myślała. Ja żałowałam, że nie mogę mieć prostej, gładkiej z trenem, no ale wyglądałabym jak kloc.

A mnie tak dziecko nasz mało kopie...

A może spróbuj Ecovag? Link podałam wyżej. Jakby zaczęło piec to polecam jednak lekarza...

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
dzięki, Marika S, muszę spróbować z tym kompresem.

ania bzzz, nie smaruje brodawek niczym, bo nie wiem, czy można?
Właśnie też nie wiem, czy można. Ja w ogóle nie lubię się tłuścić

Cytat:
anka_bzzz na stronie lidla są zdjecia
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=13156

Rajstopki są od 62-90, wezmę chyba na 62 i 68. Za jedną parę wychodzi 6 zł a firma jest dobra

Śpiworek wezmę rozm. 90, żeby na dłużej starczył a mała miała więcej miejsca na nóżki.

Zastanawiam się też nad kombinezonem do wózka, ale myślałam, żeby używać go w spacerówce....a rozm. 92 na przyszłą zimę może już być za mały więc chyba sobie daruje.
Kurcze, chyba poproszę Tża żebyśmy tam jutro podjechali. Całkiem, całkiem są niektóre rzeczy. I pudełka też można by wziąć. Szkoda, że kartonowe, ale na lekkie rzeczy będzie jak znalazł.

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
Witam!
To łóżeczko z drewex'u o którym rozmawiacie to właśnie mój faworyt, ale jak już wcześniej o nim pisałam to własnie któraś z Was pisała o tej 5 cm przerwie nad szufladą, więc ja chyba zdecyduje się na wersję bez szuflady i dokupię zamykana skrzynię z Ikei.
(...)
Ja w Lidlu już byłam przy okazji porannych zakupów i wreszcie pękłam i kupiłam błękitny komplet niemowlęcy z weluru i śpiworek też z weluru - są bardzo milutkie w dotyku i wydają się dosyć ciepłe więc myślę, że w sam raz na styczeń/luty
Chcesz kupić Misia, tak? Ja bym chciała któreś proste, Kubę albo Julkę.

I faktycznie te komplety różowe i niebieskie. I który tu brać?

Edytowane przez anka_bzzz
Czas edycji: 2010-09-27 o 13:48
Stary 2010-09-27, 13:47   #2113
Jessy_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Chcesz kupić Misia, tak? Ja bym chciała któreś proste, Kubę albo Julkę.

I faktycznie te komplety różowe i niebieskie. I który tu brać?
Tak, koniecznie Misia

Ja już na szczęście mam wyklarowaną sytuację i zostałam skazana na niebieskie
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:01   #2114
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Hej Dziewczyny!

Trochę mnie nie było a tutaj 8 stron do nadrobienia macie tempo
U mnie remont trwa, łazienka wygląda koszmarnie, wszędzie kurz i pył. Hydraulicy już skończyli pracę, teraz mój tata będzie nam mógł położyć płytki
Już się nie mogę doczekać momentu kiedy wejdę do wanny

Sara rośnie jak na drożdżach i kopie niesamowicie. Uwielbiam to
Jednak u nas jest odwrotnie, kiedy ktokolwiek przykłada rękę do brzucha ona się uspakaja

Justine1988 wykonałaś już te badanie TSH, T3 i T4? Dziwię się, że lekarka do której chodzisz tak lekkomyślnie wypowiadała się o wpływie tarczycy na płód....A już najbardziej poruszyło mnie to, że kazała Ci udać się z wynikami do lekarza rodzinnego....Ona też powinna znać się na hormonach tarczycy! Wykonaj te badania dla świętego spokoju. Czytałam też, że bierzesz Duphaston. Możliwe, że przez to tak przybierasz na wadze. Jest to jeden ze skutków ubocznych, nie u wszystkich występujący. Ja też swojego czasu przyjmowałam Duphaston bo miałam problemy z hormonami i niestety przytyłam
Wyklucz tarczyce i cukrzyce

Jessy odnośnie wady wzoru. Krótkowzroczność czyli minusy nie są powodem cięć cesarskich. Najbardziej chodzi o siatkówkę, która może się odklejać przy dużych wadach np. - 8. Jednak warto przejsć się do okulisty, ja mam - 4 w obydwu oczach. Będę rodziła normalnie ale do okulisty się przejdę

cytrynka3002 gratuluje udanego weekendu, chyba faktycznie były to ostatnie tak ładnie dni. Brzusio śliczny

Suknie miałyście prześliczne Mnie niestety nie było stać na te koronkowe, a takiej badziewnej nie chciałam. Miałam więc suknie firmy Agnes. Do dzisiaj wisi w szafie Kiedyś pokaże ją mojej córci
Właśnie tez mnie zdziwiło, że skierowała mnie do lekarza rodzinnego...powinnam do niej orzyjsc z wynikami. Jutro rano wybieram sie na te badania wiec po jutrze bede miala wyniki i od razu sie z Wami nimi podziele...może dacie rade zinterpretowac przed konsultacja z rodzinnym...w srode jak wezme wyniki pojade tez do rodzinnego podppytac by w czwartek w pelni poinformowana udac sie do Pani ginekolog na wizyte.Zrobie tylko na tsh??Wystarczy??

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
mysiopez ciągnący śluz jest normalny w ciąży jeżeli jest biały. Natomiast jeśli jest żółty a przy tym nie pachnie ładnie oraz czujesz świąd to pewnie zapalenie.
Jeśli jednak żaden z tych objawów Ci nie dokucza nie przejmuj się, w miarę dojrzewania ciąży śluzu może być nawet więcej. Jak wszystko jest to uzależnione od naszych indywidualnych predyspozycji.

Justine1988 wydzielina z brodawek w ciąży nie musi być żółta. Ja od czasu do czasu zauważam po prostu jakby kropelkę wody i nic więcej. Po porodzie typowa siara jest żółta. Także się niczym nie martw

hawea być może to po prostu kolka jelitowa. Też często ją miewam

kaskup naprawdę? super się w niej czułam

muron dziękuje za komplement Włosy to jedna z niewielu rzeczy, które u siebie lubię Dołączają do tego oczy, usta i piersi Reszta do wymiany
Właśnie tak to wygląda jak kropelka wody...dziękuje uspokoiłaś mnie.W sumie do czwartku jeszcze troche czasu i niepotrzebnie bym sie denerwowala.

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-09-27, 14:04   #2115
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Właśnie tez mnie zdziwiło, że skierowała mnie do lekarza rodzinnego...powinnam do niej orzyjsc z wynikami. Jutro rano wybieram sie na te badania wiec po jutrze bede miala wyniki i od razu sie z Wami nimi podziele...może dacie rade zinterpretowac przed konsultacja z rodzinnym...w srode jak wezme wyniki pojade tez do rodzinnego podppytac by w czwartek w pelni poinformowana udac sie do Pani ginekolog na wizyte.Zrobie tylko na tsh??Wystarczy??

justin, ja co miesiąc mam robione TSh, ft4 tak juz dla kontroli ale na początku to miałam TSH, Ft3 i Ft4. Niby samo TSh powinno wykazać że coś jest nie tak ale w ciąży podobno TSH szaleje i najważniejszy jest poziom Ft3 i Ft4 bo to właściwie te dwa wyniki świadczą czy ma się odpowiedni zasób hormonów. TSh jest tylko takim pierwszym wyznacznikiem. Mnie wyszło cos nie tak przy samym TSh i wtedy miałam problem bo doczytałam wyniki wieczorem w sobotę a na podstawie samego TSh żaden lekarz mi nie mógł udzielić informacji tylko pytali się o to ft3 i ft4 a je dopiero w poniedziałek mogłam zrobić zrobiłam je wtedy na cito że wynik miałam tego samego dnia i tego samego dnia poleciałam do endokrynologa już późnym popołudniem prywatnie. Zresztą wtedy to zrobiłam wszystkie badania bo nie byłam pewna które sa ważne i miałam na TSH, ft3, ft4, t3, t4 anty TPo i anty TG . W każdym bądź razie mnie wtedy wyszło że mam przeciwciała tarczycowe - to te ostatnie. Decyzja należy do Ciebie. Ja jakbym wiedziała, ze mi źle wyjdzie TSh i wiedziała co mam zrobić to robiłabym TSH, FT3, Ft4, anty - TPo i anty - TG. Ale to dlatego że mi te przeciwciała wyszły. Nie wiem jak będzie z tobą, może wszystko ok będzie, ale jeżeli TSH ci wyjdzie źle to samo TSH nie jest żadnym wyznacznikiem i te pozostałe badania a przynajmniej FT3 i Ft4 będziesz musiała zrobić przed wizytą u endokrynologa. A najlepiej już wtedy robić tez badania na przeciwciała czyli te anty - TPo i anty TG zeby wykluczyć Hashimoto.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:06   #2116
cytrynka3002
Zadomowienie

Ale mam dziś zalatany dzień...dopiero wróciłam z banku, bo coś się z kasą na koncie mi nie zgadzało...nastałam się za wszystkie czasy chyba...

Marika - dzięki za informację o nowościach w Lidlu - ja co prawda mam 2 śpiworki, ale chyba kupię jeszcze jeden.

Co do łóżeczka - my też chcemy takie z szufladą, ale na razie nie mam żadnego konkretnego typu...cały czas szukam. Z doświadczenia koleżanek wiem, że do szuflady można schować pieluchy, pampersy czy inne rzeczy, które niby są małe, a jednak zajmują miejsce w pokoju.

A co do śluzu - ja też mam biały, raz jest go mniej, raz więcej. A kłucie w boku - właśnie dziś mnie "coś uwiera" w lewym!

Justine1988 - ja także leczyłam się na tarczycę, także mogę pomóc w interpretacji wyników, ale pamiętaj, że najlepiej tak, jak radzi Vilya oznaczyć jeszcze poziom ft3 i ft4(jeśli tsh nie będzie w normie) i z wynikami udać się do endokrynologa. Według mnie lepiej chuchać na zimne...
Dzięki za życzonka, miłego popołudnia dla Was

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-09-27 o 14:09
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:21   #2117
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

Może jeszcze po tamtym weselu nie doszli do siebie? Może się zmieni sytuacja.

Ja właśnie ostatnio mam ochotę się właśnie obżerać, ale to z powodu humorów. Ja po duphastonie nie przytyłam, ale to faktycznie kwestia indywidualna.

Ja w 23 tc. też nie mam. A suchość sutków też odczuwam. Smarujesz je czymś?

Czytałam o tym w innym wątku, u nas pewnie jutro już wszystko przebrane będzie. A jest gdzieś online jakiś katalog z tymi ciuszkami? Albo folder?
Jaki rozmiar będziesz brać?
Tez tak mysłałam dlatego gdy organizowalismy slub cywilny z przyjeciem, nie livzylismy na ich pomoc bo przed nimi byl duzy wydatek my bralismy slub w czerwcu a oni mieli wesele drugiego syna we wrzesniu, wiec ok. Moja rodzina Nam pomogla i troche dziadkowie tż..ale te pieniadz eposlzy na zlaiczke na mieszkanie wiec wesele ogolnie sami zrobilismy, nawet nie dostalismy od nich prezentu ale tez ok zrouzmiale, potem nowe mieskanie przeprowadzka, moi dziadkowie( bo niestety na rodzicow liczyc nie moge) bardzo nam pomogli...dostalismy w prezencie lodowke, kuchenke kupilismy za pieniazki z wesela, potem jeszcze dziadkowie kupili nam meble do pokoju i pralke..ale mielismy im w ratach splacac..w koncu podarowali.. kochani sa,.drudzy dziadkowie...obiecali nam pomoc na wesele , na slub koscielny...sporo(polowa wesela) ale tez poslzo to na mieszkanie, moja chrzesna tez pomogla ile mogla....myslalam ze rodzice meza tez sie poczuja do obowiazku..skoro jednemy synowi tyle pmogli to drugiemu tez powinni prawda???Ale coz...dlatego wesele mialo byc odelgle w czesie by zdarzyli po tym ochlonac..a teraz jak juz slysze od nich namawianie Nas na to by nie robic przyjecia tylko wziac koscielny z chrzcinami bez jakis uroczystosci..to stracila nadzieje....ale sie wygadalam....wyrzucilam to z siebie az mi lzej...sorki...szoda mi mojego meza..przykro mu jest...

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
justin, ja co miesiąc mam robione TSh, ft4 tak juz dla kontroli ale na początku to miałam TSH, Ft3 i Ft4. Niby samo TSh powinno wykazać że coś jest nie tak ale w ciąży podobno TSH szaleje i najważniejszy jest poziom Ft3 i Ft4 bo to właściwie te dwa wyniki świadczą czy ma się odpowiedni zasób hormonów. TSh jest tylko takim pierwszym wyznacznikiem. Mnie wyszło cos nie tak przy samym TSh i wtedy miałam problem bo doczytałam wyniki wieczorem w sobotę a na podstawie samego TSh żaden lekarz mi nie mógł udzielić informacji tylko pytali się o to ft3 i ft4 a je dopiero w poniedziałek mogłam zrobić zrobiłam je wtedy na cito że wynik miałam tego samego dnia i tego samego dnia poleciałam do endokrynologa już późnym popołudniem prywatnie. Zresztą wtedy to zrobiłam wszystkie badania bo nie byłam pewna które sa ważne i miałam na TSH, ft3, ft4, t3, t4 anty TPo i anty TG . W każdym bądź razie mnie wtedy wyszło że mam przeciwciała tarczycowe - to te ostatnie. Decyzja należy do Ciebie. Ja jakbym wiedziała, ze mi źle wyjdzie TSh i wiedziała co mam zrobić to robiłabym TSH, FT3, Ft4, anty - TPo i anty - TG. Ale to dlatego że mi te przeciwciała wyszły. Nie wiem jak będzie z tobą, może wszystko ok będzie, ale jeżeli TSH ci wyjdzie źle to samo TSH nie jest żadnym wyznacznikiem i te pozostałe badania a przynajmniej FT3 i Ft4 będziesz musiała zrobić przed wizytą u endokrynologa. A najlepiej już wtedy robić tez badania na przeciwciała czyli te anty - TPo i anty TG zeby wykluczyć Hashimoto.
Dzieki wam dziwczyny Cytrynka i vilya. Wiec moze zrobie od razu na tsh i te FT3 i FT 4

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-09-27, 14:47   #2118
Louboutinka
Raczkowanie

marika s. Masz przesuper wloski, zawsze chcialam mieć ciemne ale mi nie pasują :-(

jeszcze co do sukienek..
faktycznie nie ma co sie sluchac sprzedawczyn czy zawistnych kolezanek.. lepiej juz kolegę.. ja kupowalam sama bez nikogo bo musialam sama przemyslec ale wczesniej robilam sondaz wsrod kolegow i musieli wybrac z wydrukowanych zdjec ktora kiecka najladniejsza i co wg nich do mnie pasuje w sumie wybralam inna ktora od wiekow mi sie podobala ale kształtem przypomina te ktore oni tez wybierali..
co do rozmiarow to nie ma sie co martwic bo suknie są łatwo przerabialne..a poza tym mimo ze kupowalam tę suknię jak wazylam 49 i byla dobra to w dniu slubu wazylam 56-57 i nadal byla dobra jakims cudem.. i to bez przerobek..jedynie rekawy bolerka skrocilam bo na przed ramie mi nie weszly..i mam nadzieje ze po ciazy też w nią wejdę bo mam zaleglą jeszcze sesję..dzień naszego slubu byl tak pozytywnie zwariowany że na pozadne zdjecia nie bylo czasu i sił, chcielismy jeszcze kiedys tam wrocic by przezyc tą chwilę raz jeszcze..wiec obym się zmieścila

zazdroszcze wam wybierania sukni bo chetnie jeszcze bym poprzymierzala chociaz ale juz wszystko mam
a koscielny tez chcialm brać 7 V 2011 bo to akurat rocznica slubu cywilnego ale wątpię bym w maju miala na to czas i ochotę bo dzidzia bedzie najwazniejsza..

a teraz z innej beczki..juz dzieciaczkowej.. zastanawiam sie nad wystrojem pokoiku.. i chyba cały zrobię misiowy.. ale jeszcze nie wiem do konca czy mi sie pomysl nie zmieni ale chyba dla chlopczyka powinien pasowac..
chyba ze ktos ma fajne pomysly na syneczkowy pokoik to czekam na podpowiedzi..

na zdjeciach: bylo minelo..moja sukienka
i slodki maly ciuszek na ktorego nei moge sie napatrzec jest taki tyci ze mam nadzieje ze wielkie chlopisko sie odrazu nie urodzi i spokojnie w nim ze szpitala wroci

Edytowane przez Louboutinka
Czas edycji: 2010-09-27 o 14:53
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 15:15   #2119
make_up_istka
BAN stały

muron wyglądałaś przepięknie - a jakie włosy!!!

Ja też mam nadzieję, że moje nie urodzi się gigantem bo troszkę małych ciuszków mam, poza tym myślę że jak będzie za duże to nijak nie przejdzie przez moją straaasznie wąską miednicę. W obecnej chwili jest troszkę mniejsze niż wg standardowych wymiarów na ten wiek, ale mieści się w granicach normy
Stary 2010-09-27, 15:17   #2120
mysiopez
Zadomowienie

Ja miałam sukienkę, która niekoniecznie była moim marzeniem, ale tak to jest jak ślub, który miał się odbyć lipiec-wrzesień.. odbył się wcześniej w grudniu, bo 4 miesiacach od chwili kiedy zdecydowaliśmy się na ślub... Wszystko było załatwiane na takich wariackich papierach, że cud, że jakoś wyszło. Ja byłam w innym miescie bo studiowałam, mój maż był w zastępczej słuzbie wojskowej -skoszarowany.. jeszcze w innym mieście.. W sumie wszystko wyszło cudownie.. oprócz samej uroczystości w kościele, bo nie dość, że nam ksiadz robił od samego początku pod górkę (za małą kopertę daliśmy wg niego .. po czasie to zrozumieliśmy..) a kazadnie było ... o gejach

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 15:29   #2121
gabishing
Rozeznanie

LOUBOUTINKA jak tam Twoje badania?? Bo to Ty miałaś mieć jakieś badania dotyczące dziecka prawda??

a mi siadł skaner i nie mogłam wam tu dac tej "diety" ale dziś już podobno działa ten skaner nasz to moze się uda
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 15:44   #2122
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Ja miałam sukienkę, która niekoniecznie była moim marzeniem, ale tak to jest jak ślub, który miał się odbyć lipiec-wrzesień.. odbył się wcześniej w grudniu, bo 4 miesiacach od chwili kiedy zdecydowaliśmy się na ślub... Wszystko było załatwiane na takich wariackich papierach, że cud, że jakoś wyszło. Ja byłam w innym miescie bo studiowałam, mój maż był w zastępczej słuzbie wojskowej -skoszarowany.. jeszcze w innym mieście.. W sumie wszystko wyszło cudownie.. oprócz samej uroczystości w kościele, bo nie dość, że nam ksiadz robił od samego początku pod górkę (za małą kopertę daliśmy wg niego .. po czasie to zrozumieliśmy..) a kazadnie było ... o gejach
no to fajny ksiądz
ciekawe jakie miny mieli goscie slyszac o gejach podczas ceremonii
chyba bym nic nie dala księdzu za takie kazanie wiec niech sie cieszy ze coś dostal
ale takie rzeczy wspomina sie pozniej najlepiej..
moj slub takze byl nietypowy i na wariackich paierach ..bo utrzymany w tajemnicy i od ogloszenia mielismy godzine na uszykowanie niewspomne juz ze dzien wczesniej przeszlismy 20km wiec wszyscy byli wykonczeni i nogi mialam jak balony wiec caly byl wariacki.. byla tylko mama i siostra bo byl pod przykrywką wycieczki (suknia na cywilny tez byla inna ale do bagazu podrecznego by sie niezmiescila co moglo by wzbudzic podejrzenia) ale do dzis dobrze wspomnaja i wszyscy nam gratulują pomyslu..
a co do ciekawych tez rzeczy to moze nikt nam o gejach nie prawil ale moja mama przez przypadek zrobila nam "zdjecie z trupem" tz na ziemi byl odrysowany czlowiek jakby ktos tam zginął.. my w poblizu sie ustawilismy a mama zrobila zdjecie ze caly chodnik widac a nas w tle a dopiero po wydrukowaniu to zobaczylam... super foto ...takiego romantycznego nikt nie ma ;-)
fajnie czasem powspominać

a tak w ogóle to mam apel do was laseczki..
jakby któraś przez przypadek na necie znalazła rysunek misia na motorku to będę wdzięczna.. bo ja szukam i szukam i malo tego a jak jest to brzydkie :-/
Stary 2010-09-27, 15:52   #2123
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
o matko... U moich znajomych ksiądz tez nie miał dobrego humoru i takie kazanie dał, że nikt nie wiedział o co chodzi już po dwóch minutach... I opieprzył kamerzyste, że ma nie filmować (nie zapłacili dodatkowo za to że będzie kamerzysta...)
Za to na mojej komunii było kazanie o aborcji...

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Ściągnęłam sobie z netu "Język niemowląt" Tracy Hogg bo to podobno bardzo fajna książka dam znać, jak przeczytam

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-09-27 o 15:51
Stary 2010-09-27, 15:53   #2124
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
LOUBOUTINKA jak tam Twoje badania?? Bo to Ty miałaś mieć jakieś badania dotyczące dziecka prawda??

a mi siadł skaner i nie mogłam wam tu dac tej "diety" ale dziś już podobno działa ten skaner nasz to moze się uda
:-( no wlasnie mialam.. a raczej myslam ze bede miec..
jestem zalamana polskim systemem leczenia.. nie wspominajac tego co juz minelo i zakonczylo sie dobrze.. to teraz mialam badania w klinice genetycznej i okazuje sie ze mam a raczej nie mam wyjscia niz czekanie..
najlepsza klinika w okolicy niby a odeslali mnie do szczecina ze tam jest podobno jeden lekarz w polsce ktory robi badania ktore potrzebuję.. ale pani ktora mnie przyjmowala stwierdzila ze nieda mi skierowania bo to juz zapozno (a sami wiedzac o jakie badania chodzi kazali mi czekac ponad miesiac!)..ze za wysoka ciaza i ten lekaz mnie nie przyjmie..ale suma sumarum najlepiej narazie jest czekac a pozniej dzieciaczka do dobrego okulisty dzieciecego zabierac na wykluczenie nowotworu..:-( czyli narazie zostaje mi czekac..chyba w niewiedzy..choc napisalam prosbe do tego lekarza o badanie na nosicielstwo tej choroby..
próbuję o tym nie myśleć ale czasem jest ciężko..:'-(
Stary 2010-09-27, 15:56   #2125
marleen32
Rozeznanie

Fajnie tak slub powspominac , my tez mielismy wariacko, bo szybko, poza tym odleglosc nas dzielila (1300 km), ale pogoda dopisala, zabawa super, sam slub wspanialy, goscie zachwyceni do dzis wspominaja
Czyli na wariata, ale wszystko udalo sie znakomicie
Tylko ja w trakcie chora bylam, a co za tym idzie "pociagajaca" panna mloda.
Louboutinka jakie dokladnie zdjecia z misiem?
Ja cos znalazlam wiec wstawie, ale nie wiem czy o to Ci chodzi ?
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 16:05   #2126
cytrynka3002
Zadomowienie

Ech...aż mi się zebrało na wspominki, jak o tych ślubach piszecie. My wybraliśmy sobie termin w styczniu, także wyobraźcie sobie, jak mi cieplutko było . No i braliśmy tylko cywilny (nie, nie chcieliśmy kościelnego - odpowiadam od razu na ewentualne pytania, takie są nasze przekonania), także moja sukienka nie była typową białą ślubną z welonem, ale szukałam jej 4 miesiące, w końcu trafiłam na idealną i wymarzoną. Najdłużej zajęło mi szukanie dodatków - butów i torebki - to była masakra prawdziwa! To dwie fotki - jedna z domu, przed ślubem, a druga z mężusiem na tle naszego pięknego Torunia.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-09-27 o 16:06
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 16:34   #2127
_havana_
Raczkowanie

Louboutinka zdjęcia ślubne cudne Figurką bardzo mnie przypominasz, ja teraz chyba 4kg przytyłam a waga pokazuje tylko 51.
A mam też prawie 170cm. Dlatego z sukienką muszę się poważnie zastanowić aby wybrać taką która mnie nie wyszczupli i broń Boże wydłuży bo mój tż ma tylko 170 i jak zakładam obcasy to już śmiesznie wygląda
Mi się podobają takie sukienki:
Najpierw pójdę kilka pomierzyć a potem będę szyła na miarę
Stary 2010-09-27, 17:06   #2128
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Fajnie tak slub powspominac , my tez mielismy wariacko, bo szybko, poza tym odleglosc nas dzielila (1300 km), ale pogoda dopisala, zabawa super, sam slub wspanialy, goscie zachwyceni do dzis wspominaja
Czyli na wariata, ale wszystko udalo sie znakomicie
Tylko ja w trakcie chora bylam, a co za tym idzie "pociagajaca" panna mloda.
Louboutinka jakie dokladnie zdjecia z misiem?
Ja cos znalazlam wiec wstawie, ale nie wiem czy o to Ci chodzi ?
o wlasnie o takie figurkowe zdjecia tez chodzi... tym bardziej ze przypominaja one bardziej klasyczne misie.. bo narazie umyslilam sobie pokoik z misiami BOYDS i musze nazbierac materialow by wiedziec czy bede umiala to wymalowac na meblach i scianach
DZIĘKI PIĘKNE!!

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Ech...aż mi się zebrało na wspominki, jak o tych ślubach piszecie. My wybraliśmy sobie termin w styczniu, także wyobraźcie sobie, jak mi cieplutko było . No i braliśmy tylko cywilny (nie, nie chcieliśmy kościelnego - odpowiadam od razu na ewentualne pytania, takie są nasze przekonania), także moja sukienka nie była typową białą ślubną z welonem, ale szukałam jej 4 miesiące, w końcu trafiłam na idealną i wymarzoną. Najdłużej zajęło mi szukanie dodatków - butów i torebki - to była masakra prawdziwa! To dwie fotki - jedna z domu, przed ślubem, a druga z mężusiem na tle naszego pięknego Torunia.
Widzę że nie obce są Tobie eksperymenty z kolorami na wlosach..bo teraz masz jasne a wtedy duzo ciemniejsze.. mi do kolekcji brakuje tylko zobaczyć siebie w kolorze czerni i granatu ale i tak zawsze muszę powracać do blondu bo tylko on mi pasuje :-/
podziwiam za branie slubu w zimie ale to tez zawsze piekna sceneria dla zdjęć SLICZNIE
Stary 2010-09-27, 17:09   #2129
MARIKA.S
Zadomowienie

Dziewczyny bajecznie wyglądałyście
Ehhh te czasy....fajnie tak powspominać. Ja troszkę ponosiłam suknię, bo tydzień po ślubie mialam nagrywany początek płyty DVD, dzień później sesję w plenerze a jeszcze następnego dnia brałam udział w sesji panien młodych na rzecz chorej Zuzi.

A tak odbiegając od tematu i wracając do naszych Brzusiów kochanych, mam w posiadaniu parę stron ćwiczeń dla mam po porodzie oraz propozycje zabaw z dziećmi od 0 - 12 miesiąca i wyżej, jeśli jesteście zainteresowane mogę się podzielić
Ach no i mam też film o karmieniu piersią, radzeniu sobie z problemami, instruktażem kąpieli, przewijania, ubierania, pielęgnowania pępuszka itp. tylko nie wiem na jaki serwer to wstawić żebyście mogły ściągnąć...
Stary 2010-09-27, 17:10   #2130
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Louboutinka zdjęcia ślubne cudne Figurką bardzo mnie przypominasz, ja teraz chyba 4kg przytyłam a waga pokazuje tylko 51.
A mam też prawie 170cm. Dlatego z sukienką muszę się poważnie zastanowić aby wybrać taką która mnie nie wyszczupli i broń Boże wydłuży bo mój tż ma tylko 170 i jak zakładam obcasy to już śmiesznie wygląda
Mi się podobają takie sukienki:
Najpierw pójdę kilka pomierzyć a potem będę szyła na miarę
Później wystawie najcudniejsze.."z trupem" to dopiero cudne zdjecie
ja mam 172 i jak pisalam suknie kupowalam na rozmiar przy wadze 49 i po to byly wtedy koronki by nie wygladac jak "glizda" a jednoczesnie uniknac szerokiej bezy
ale jak przytylam to tez sie zmiescilam i koronki nic nie pogrubily.. specjalnie sukienka byla jeszcze zwężana ponizej bioder by uzyskac ksztalt bardziej rybki niż litery A... to w rybce wyglada sie bardziej kobieco kiedy nie ma się co na górze za bardzo pokazać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości