|
|
#331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X
To wstawiam.
Nie mogło mnie spotkać nic lepszego niż aparat![]() Jaką miałam wąską szczękę... jednak warto było męczyc z hassem Edytowane przez Pipi180 Czas edycji: 2010-09-26 o 11:29 |
|
|
|
#332 |
|
Raczkowanie
|
możliwe że widziałam, bo kojarzę cię po avatarze, ale zdjęć nie przypominam sobie:p
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
boniu nie moge patrzec...;p hahha ale dobra;p lepiej nie wspominać ;p i cieszyć sie ze jest lepiej nie ?;p
a ta dwójka... nosze aparat u góry dopiero 2 miesiące;p i juz weszła;p nawet wyszła za bardzo do przodu i wystaje poza jedynki a dół mi się wyprostował już po 2 miesiacach noszenia... orto co wizyta sie nie może nadziwić jak mi się szybko te zęby prostują, ale ta krzywa szczęka jakas jest i pewnie to będzie długo trwało Edytowane przez Pipi180 Czas edycji: 2010-09-26 o 11:35 |
|
|
|
#334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a gdzie zdjęcia góry?![]() o już są. masakra, nie do poznania ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- dwa miesiące?myślałam że ponad rok. a dół ile już masz?
Aparatka: góra: 30.10.09r dół: 16.04.10r W drodze do pięknego uśmiechu... Edytowane przez Hebe5 Czas edycji: 2010-09-26 o 11:34 |
|
|
|
|
#335 |
|
Raczkowanie
|
dół mam 8 miesiecy.... i praktycznie tak jest i jest.... bo na gorze mialam hassa 6,5 miesiaca dokladnie.. i teraz mam staly nie cale 2 miesiace na gorze + ekspander
tzn na gore zakladalam 11.08 wiec nawet 1,5 miesiaca mam góre cos takiego Edytowane przez Pipi180 Czas edycji: 2010-09-26 o 11:40 |
|
|
|
#336 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja idę teraz na 2 rok, po wakacjach będę straszyć ludzi kagańcem Cytat:
![]() Ile jest rodzai tych drutów, o których wspominałyście wcześniej? |
||
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet Krk się zgadza
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
Heh ostatnio na wizycie, orto cos tam robiłaa przy mojej 5 -tce... i się przeraziła bo sie ruszała.... właśnie możne mam coś nie tak i mi powypadają;p albo szybko wrócą na swoje miejsce jak zdejmę aparat;p
|
|
|
|
#339 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
w końcu nie każdy może sobie pozwolić na taki wydatek ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Pipi180, a ile nosiłaś hassa? i jak duża szpara Ci się zrobiła między jedynkami ? ![]()
|
|
|
|
|
#340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo w sumie aż tak bardzo nie przeszkadzaja
|
|
#341 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie tez często ludzie pytają po co mi aparat... Ale w sumie nie dziwie im się - bardzo rzadko szczerzyłam się w uśmiechu (jeśli już, to najczęściej w "stanie nietrzeźwości"
![]() Za to teraz szczerzę się na prawo i lewo i jestem nawet dumna z mojego aparaciku Zawsze to coś, co wyróżnia mnie "z tłumu", a ja się lubię wyróżniać ![]() I generalnie olewam konwenanse ![]() Ktoś tu pisała o kaleczących język pierścieniach - jak do tej pory to właśnie to był dla mnie największy dyskomfort i długo się do tego przyzwyczajałam. Oczywiście z pomocą wosku
Edytowane przez madzieeek Czas edycji: 2010-09-26 o 14:40 |
|
|
|
#342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
trochę z opóźnieniem wstawiam zdjęcia ale miałam rozładowany aparat... gumki kwiatuszki, czarne też były kwiatuszki ale gdy wróciłam do domu to uznałam że są brzydkie i obcięłam płatki... jak się przyjrzeć to widać... trochę mam przesuniętą linię między górnymi jedynkami a dolnymi
|
#344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już duża poprawa ![]() ja też noszę wyciągi
|
|
#345 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo nie było czarnych zwykłych gumek a kwiatuszki zakładają tylko od 3-3, więc na 4 mam niebieską
|
|
#347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wręcz nie mogę doczekać się tej chwili... a to dopiero początek moich zmagań z drutami... jakiegoś doła mam... chciałabym JUŻ widzieć piorunujące efekty, co chwilę zaglądam w lusterko sprawdzając czy może coś się ruszyło - idiotyczne i naiwne... hehe... mam nadzieję, że minie mi ta obsesja ;P ale chwilami tracę mą anielską cierpliwość do drutów... mam dziś chyba gorszy dzień... musiałam się wyżalić ![]() betti_888 piękne efekty leczenia! Napatrzeć się nie mogę! A do tego bielusieńkie ząbki - śliczne!
|
|
#348 |
|
Konto usunięte
|
karton? a Ty gdzie na studia?
|
|
|
|
#349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki ale zęby to tylko na zdjęciu takie białe (dobre światło miałam), w rzeczywistości mam żółtawe (takie jak na tym trzecim zdjęciu) ale jak mi zdejmą aparat to je wybiele ![]() nie przejmuj się, na pewno niedługo będziesz widzieć efekty
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2010-09-26 o 20:21 |
|
|
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
Ale macie piękne ząbki!!!! Ja dopiero w czwartek mam pierwszą wizytę, na którą czekam z utęsknieniem. Pomimo tych wszystkich narzędzi tortur o których się tu naczytałam i naoglądałam, to dla takich efektów warto pocierpieć
|
|
|
|
#351 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a szpara? w moim przypadku największa jaką miałam to 2 mm.. bo mi ta dwójka sie sama pchala.. i te jedynki się schodziły.. wiec jak hassa mi zdejmowali to nie miałam szpary już w ogóle;p ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- ja mam ten problem, ze po wizycie... jakiś tydzień nie mogę nosić wyciągów bo wtedy zęby mnie bolą , ze nie daje rady... a jak już sobie ten tydzień przehulam bez wyciągów to potem zapominam zakładać;/ |
|
|
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
czego dziewczyny maja bielsze zeby ? kość ...xD
ja nie narzekam na swoje szczerze bo mylem od malego xd ale jakwidze foty to tylko natasza urbanska sie kojarzy xd
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() |
|
|
|
#353 |
|
Konto usunięte
|
laseczki czy któras z Was probowala sobie kiedyklwiek zmieniac sama ligarury..?:P bo kupilam na all i mnie kusi a wizyta dopiero za miesiąc:P
|
|
|
|
#354 |
|
Raczkowanie
|
Mnie nikt na razie nie pytał "po co mi aparat?", bo koniecznie go potrzebowałam
![]() Hassa mam dopiero 10 dzień, codziennie jedno rozkręcenie ![]() A oto moje krzywulce
Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód. <Paulo Coelho> APARATKA :17.09.2010r. - dół metalowy, góra Hass + maska 17.03.2011r. - zdjęcie Hassa ![]() 18.03.2011r. - góra metalowa + ekspander Edytowane przez ShowMeYourAffection Czas edycji: 2010-09-27 o 14:09 |
|
|
|
#355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ile rozkręceń masz?;p Ciężko się mówi co?;p Ja nosiłam go 6,5 miesiąca a i tak się nie nauczyłam mówić "i";p Edytowane przez Pipi180 Czas edycji: 2010-09-27 o 16:08 |
|
|
|
|
#356 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dziękuję moja orto stwierdziła, że 3 zęby w 4 podstawówce starczą, za co jestem jej bardzo wdzięczna. ew. będziemy coś na dole usuwać. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ładne Ci się prostują
|
|
|
#357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() widzę zgryz krzyżowy? dzięki
|
|
#358 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ja zawsze czułam lekki ból, albo nie było go wcale. ale po ostatniej wizycie przeżywałam horror, jakby orto dopiero co aprat założyła. miałaś wyrywane?
|
|
#359 |
|
Konto usunięte
|
ShowMeYourAffection co Ty masz na gornych trojkach...? bo to chyba nie zamki..?:P
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- dziś miałam wynerwianą jedynkę górną chlip smutno mi bo mi sciemnieje w aparacie najprawdopodobniej , a przede mną jeszcze conajmniej poltora roku leczenia
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
niestety. 'genialny' pomysł mojej byłej już (na szczęście) orto - wyrwanie 3 zębów + aparat ruchomy. a przecież 10latek nie myśli zbyt logicznie - nie nosiłam go zbyt często.
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

Nie mogło mnie spotkać nic lepszego niż aparat

az sie wstydze;p

mnie to zawsze wręcz pytali, dlaczego nie zakładam - oczywiście rodzina, bo znajomi to tyle odwagi nie mieli, ale wiadomo co myśleli :P