|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#8251 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Shih Tzu do oddania!!!
Ale właściwie to Wietnamczyk popełnił błąd, bo to on powinien powiadomić hodowcę skoro tak jest w umowie.
Dla spokoju sumienia powiadomiłabym hodowlę. Jednak nie zdziwiłabym się, jeśli on chciał pozbyć się psa, bo ten miał problemy zdrowotne. Zresztą obecna właścicielka napisała, że dzwoniła do ZK, a ma zamiar do Wietnamczyka i hodowli.
|
|
#8252 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli wiec nowi wlasciciele poinformuja hodowce o tym, ze piesek trafil do nich to wszystko w porzadku
|
|
|
|
#8253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam rozumieć , że mnie znasz i to od urodzenia, skoro piszesz do mnie "drogie dziecko" ? ![]() I jak, pomaga takie dowartościowywanie się na forum?
|
|
#8254 |
|
Rozeznanie
|
Kontaktowalam sie z hodowla
![]() Baaardzo mila Pani- miala tylko jeden miot Shih tzu... powiedziala ze ciekawi ja co sie dzieje z psiakami ![]() powiedziala ze dala umowe i metryke azjacie i ze trafil do bogatego domu i ze mieli jeszcze jednego psa z rodowodem ale ze nie wie co sie dzialo z nim przez ten czas jak byl u niego... pytalam czy mial jakies choroby stwierdzone ale podobno nie mial... ![]() a dzisiaj ide tak jak mowilam do weta oby byl zdrowy bo to takie cudo i nie chce zeby cierpial |
|
|
|
#8255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Weź na spacer kubeczek do moczu, albo chochelkę i jak pies zacznie się załatwiać spróbuj podstawić. Przydałoby się oznaczyć też cukier, kreatyninę i mocznik we krwi. Zresztą wet będzie wiedział jakie badania będą konieczne. Doradzi Ci też w sprawie ewentualnej kastracji ze względów zdrowotnych. Swoją drogą jeśli pies pochodzi z legalnej hodowli to dziwię się, że do tej pory nie został wykastrowany. Przecież takie sprawy regulowane są w umowie sprzedaży i hodowca ma prawo sprawdzić, czy kupujący wywiązał się z umowy. No chyba, że pies miał uprawnienia hodowlane, ale szczerze w to wątpię. Wietnamczyk nie posiadał ani metryki, ani rodowodu, o umowie już nie wspominając... W każdym razie, tak jak radziły już moje przedmówczynie kontakt z hodowcą wydaje mi się jak najbardziej zasadny![]() Oooo, widzę, że przynajmniej sprawa własności się wyjaśniła i że Wietnamczyk rzeczywiście był właścicielem pieska
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2010-09-27 o 14:33 |
|
|
|
|
#8256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
#8257 |
|
Rozeznanie
|
Daffodilka Wietnamczyk mial jego metryke rodowod i umowe, tylko Justynce dal sama ksiazeczke zdrowia i dal do siebie namiary...
|
|
|
|
#8258 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo sie ciesze, ze odbylas rozmowe z hodowczynia. Nie taki diabel straszny...
![]() Psiakowi zycze zdrowia i zapraszam Cie do wiZOOzowego watku o Shih Tzu |
|
|
|
#8259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#8260 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() A robienie takich byków nie jest żenujące ![]() Swoim takim napastliwym tonem odstraszacie sporo osób Jakbym miała jakieś pytania odnośnie piesków to tu już by ich nie zadała
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#8261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba norma jeśli chodzi o dobro futrzaków .A Justynkę serdecznie pozdrawiam Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2010-09-27 o 17:51 |
|
|
|
|
#8262 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() Ja też dziewczyny rozumiem,ale można to było od razu inaczej wyjaśniać Tak to jest,że jak ktoś pisze nerwowo to druga strona zaczyna się bronić podobnym tonem.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#8263 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Jeśli będziesz miała pytania co do opieki nad ta rasą zapraszamy na wątek o Shih-tzu : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=435775&page=35 ps: dodam że nie miałam w zamierze nikogo atakować , jedynie wyjaśnić tą potrzebę kontaktu z hodowcą i nie dla czyjegoś "widzimisię" a właśnie dla spokoju psa aby nie musiał po raz kolejny zmieniać rodziny ! ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
Wytykanie go jest wysoce dorosłe ! Edytowane przez monika733 Czas edycji: 2010-09-27 o 16:28 |
||
|
|
|
#8264 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
I to niejeden,ale nie zamierzam bawić się w cytowanie
A pisanie obcej osobie,że zachowuje się jak dziecko i nie ma za grosz kultury jest wysoce dorosłe?To tyle z mojej strony,pozdrawiam.Bez złośliwości
|
|
|
#8265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja mam nadzieję, że nowa opiekunka pieska będzie jednak nam dawać znać co u niego słychać
|
|
#8266 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Muszę nad tym popracować . Kiedyś ktoś mi coś pożądnie wytłumaczył i dzięki temu zmieniłam swoje podejście do tego tematu , więc chiałabym innym pomóc w zmianie swoich poglądów. Nie zawsze może robie to jak należy - ale wybaczcie nie jestem doskonała . |
|
|
|
|
#8267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
9. W bardzo złym tonie jest zwracanie dyskutantom uwagi na literówki, błędy ortograficzne i gramatyczne, i robienie tego na forum publicznym. Jeśli zrobisz to w sposób prześmiewczy, licz się na punktem karnym. O stopniu kary - „upomnienie lub punkt karny”, decyduje moderator. Cytat:
Kolejne ostrzezenia skoncza sie punktami. Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2010-09-27 o 17:07 |
|||
|
|
|
#8268 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Niezrozumiałe były za to, przykładowo, wypowiedzi, że Dziewczyny nie chcą skontaktować się z hodowcą pisane chwilę po tym, jak się okazało że psiak znalazł nowy dom. Zamiast poczekać na odpowiedź, nawet ten dzień, dwa, bo przecież nie każdy ma możliwość siedzenia na Wizażu non stop, zaczęły się dziwne domysły, oskarżenia i straszenie. Po co? edit: a później już wszystkim puściły nerwy i się potoczyło....
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2010-09-27 o 18:23 |
|
|
|
|
#8269 |
|
Rozeznanie
|
oczywiscie... niestety nie siedze na necie 24 h/ dobe...chocby dlatego ze trzeba bylo kupic mu wiele rzeczy, poswiecic sporo uwagi i czasu zeby sie odwoil w nowym otoczeniu ale tez rozumiem ze sie martiwicie o psiaka
![]() A psiak sie chyba zadomowil juz tutaj zna juz kazdy kat jest taaaaaaaki kochany ze sie w nim zakochalam |
|
|
|
#8270 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
Natura w zasadzie nie obdarzyła zwierząt poczuciem ciągłości rodów czy poczuciem związków rodzinnych. Jesteście mądrzejsze od natury ?
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2010-09-28 o 00:52 |
|||
|
|
|
#8271 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: źrebak bez oczu-wyrok dla matki i córki-błagamy o pomoc...
Mam pytanie: na jakie konto można wpłacić pieniądze na jedzenie i utrzymanie tych koników? I jeszcze jedna kwestia: jaki jest koszt miesięczny ich utrzymania?
Edytowane przez nicolaczek Czas edycji: 2010-09-28 o 08:14 |
|
|
|
#8272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#8273 |
|
Zakorzenienie
|
Być świrem (i tu mam na mysli nielubiane przeze mnie, pogardliwe określenie człowieka z chora psychika), a mieć przysłowiowego świra to dla mnie dwie różne rzeczy ROZ-ter-KO.
|
|
|
|
#8274 |
|
Rozeznanie
|
Nie kloccie sie juz
![]() Dzisiaj bylam u weta- piesio dostal zastrzyki i przepisano mu tabletki... Byl dzielny a wet baaaardzo mily do tego stopnia ze pieskowi tez wpadl w oko...![]() Badania nerek i cukru wyszly ok wiec najprawdopodobniej slodziak ma zapalenie pecherza
|
|
|
|
#8275 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytalam wątek.
Nie mialam na myśli człowieka chorego psychicznie i sądzę , że z mojej wypowiedzi można to odczytać.
|
#8276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Intryguje mnie ten popęd seksualny- u mnie niczego nie zauważyłam, no ale mam psa i sukę. A le słodziak niesamowity
|
|
#8277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wątpię i eot.
|
|
#8278 |
|
Rozeznanie
|
Oddam w dobre ręce 3 śliczne kotki (dolnośląskie)
Oddam w dobre ręce 10-cio tygodniowe kotki( jedna kotka -środkowe zdjęcie- i dwa koty ). Są odrobaczone i odpchlone , potrafią korzystać z
kuwety, są radosne ale w miarę ułożone Mogę zaoferować transport na terenie Wrocławia i w okolicy (ok 50 km). Rozstaję sie z nimi z żalem ale mam w domu już 4 koty i psa więc nie mam wyboru
|
|
|
|
#8279 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: źrebak bez oczu-wyrok dla matki i córki-błagamy o pomoc...
Widziałam zdjęcia- wzruszające jest popatrzeć na klacz- na jej szczęście.
Gratuluję
|
|
#8280 |
|
Rozeznanie
|
krew i jakies dodatkowe... z moczem nie bylo problemu - zsiusial sie u weta 2 razy
![]() na co wet powiedzial zartobliwie : no coz... mocz ma wlasciwe zabarwienie i konsystencje ![]() z popedem jest chyba tak ze moze sie rozkrecil nie boi sie , przyzwyczail sie itd.---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Wiadomosc z pewnego forum: |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Weź na spacer kubeczek do moczu, albo chochelkę i jak pies zacznie się załatwiać spróbuj podstawić. Przydałoby się oznaczyć też cukier, kreatyninę i mocznik we krwi. Zresztą wet będzie wiedział jakie badania będą konieczne. Doradzi Ci też w sprawie ewentualnej kastracji ze względów zdrowotnych. Swoją drogą jeśli pies pochodzi z legalnej hodowli to dziwię się, że do tej pory nie został wykastrowany. Przecież takie sprawy regulowane są w umowie sprzedaży i hodowca ma prawo sprawdzić, czy kupujący wywiązał się z umowy. No chyba, że pies miał uprawnienia hodowlane, ale szczerze w to wątpię. Wietnamczyk nie posiadał ani metryki, ani rodowodu, o umowie już nie wspominając... W każdym razie, tak jak radziły już moje przedmówczynie kontakt z hodowcą wydaje mi się jak najbardziej zasadny

Jakbym miała jakieś pytania odnośnie piesków to tu już by ich nie zadała 
To chyba norma jeśli chodzi o dobro futrzaków