Nieaktualne ogłoszenia, prośby o pomoc/o podpisy, informacje z sieci - WĄTEK ZBIORCZY - Strona 276 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-27, 14:00   #8251
ratta
Wtajemniczenie

Dot.: Shih Tzu do oddania!!!

Ale właściwie to Wietnamczyk popełnił błąd, bo to on powinien powiadomić hodowcę skoro tak jest w umowie.
Dla spokoju sumienia powiadomiłabym hodowlę. Jednak nie zdziwiłabym się, jeśli on chciał pozbyć się psa, bo ten miał problemy zdrowotne.

Zresztą obecna właścicielka napisała, że dzwoniła do ZK, a ma zamiar do Wietnamczyka i hodowli.

Z góry dziękuję za pomoc.

ratta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:07   #8252
carolinascotties
Zakorzenienie

Jesli wiec nowi wlasciciele poinformuja hodowce o tym, ze piesek trafil do nich to wszystko w porzadku. Hodowca z pewnoscia ucieszy sie, ze psa nie spotkal gorszy los...

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:26   #8253
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika733 Pokaż wiadomość
Poproś też o badania krwi podstawowe i te pod kontem wątrobowym !
Ile lat ma ten piesek - 4 ? Jeśli tak to jeszcze młode zwierze i dziwne jest że cały czas leży i nie bawi się !

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Wypowiedź żenująca po której widać brak wiedzy i kultury !
Mam rozumieć że mnie znasz i dlatego pozwalasz sobie na takie wpisy ? Gorszy dzień ty Ty drogie dziecko masz i chyba tak masz od urodzenia !
To wypowiedzi osób w tym wątku są żenujące bo zamiast podpowiedzieć i doradzić jedziecie po Kobiecie jak po łysej kobyle, tylko dlatego, że w dobrej wierze przygarnęła psa i znalazła mu dom.

Mam rozumieć , że mnie znasz i to od urodzenia, skoro piszesz do mnie "drogie dziecko" ?

I jak, pomaga takie dowartościowywanie się na forum?

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:28   #8254
zonawymarzona
Rozeznanie

Kontaktowalam sie z hodowla
Baaardzo mila Pani- miala tylko jeden miot Shih tzu...
powiedziala ze ciekawi ja co sie dzieje z psiakami
powiedziala ze dala umowe i metryke azjacie i ze trafil do bogatego domu i ze mieli jeszcze jednego psa z rodowodem ale ze nie wie co sie dzialo z nim przez ten czas jak byl u niego...
pytalam czy mial jakies choroby stwierdzone ale podobno nie mial...
a dzisiaj ide tak jak mowilam do weta
oby byl zdrowy bo to takie cudo i nie chce zeby cierpial
zonawymarzona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:30   #8255
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonawymarzona Pokaż wiadomość
Nie chodzi o to ze sie nie bawi bo jak sie z nim zaczynamy bawic to sie bawi i jest nadpobudliwy seksualnie- stad tez moje mysli o kastracji... moze wtedy troche "przystopuje"...Tyle ze jak ide z nim na spacer albo gdziekolwiek i sie zatrzymuje on od razu sie kladzie i lezy sobie...
Niezależnie od wszystkiego koniecznie idź z psem do weta. Jeśli Ci się uda złap wcześniej trochę moczu do zbadania. Nie jest to najłatwiejsze, ale możliwe. Możesz mi wierzyć, że z kotem jest znacznie trudniej. Weź na spacer kubeczek do moczu, albo chochelkę i jak pies zacznie się załatwiać spróbuj podstawić. Przydałoby się oznaczyć też cukier, kreatyninę i mocznik we krwi. Zresztą wet będzie wiedział jakie badania będą konieczne. Doradzi Ci też w sprawie ewentualnej kastracji ze względów zdrowotnych. Swoją drogą jeśli pies pochodzi z legalnej hodowli to dziwię się, że do tej pory nie został wykastrowany. Przecież takie sprawy regulowane są w umowie sprzedaży i hodowca ma prawo sprawdzić, czy kupujący wywiązał się z umowy. No chyba, że pies miał uprawnienia hodowlane, ale szczerze w to wątpię. Wietnamczyk nie posiadał ani metryki, ani rodowodu, o umowie już nie wspominając... W każdym razie, tak jak radziły już moje przedmówczynie kontakt z hodowcą wydaje mi się jak najbardziej zasadny

Oooo, widzę, że przynajmniej sprawa własności się wyjaśniła i że Wietnamczyk rzeczywiście był właścicielem pieska

Edytowane przez Daffodilka
Czas edycji: 2010-09-27 o 14:33
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:33   #8256
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
powiedziala ze dala umowe i metryke azjacie i ze trafil do bogatego domu i ze mieli jeszcze jednego psa z rodowodem ale ze nie wie co sie dzialo z nim przez ten czas jak byl u niego...
No i bardzo dobrze, że skontaktowałaś się z hodowcą. Teraz można odetchnąć z ulgą, że nikt Ci pieska nie odbierze i nie będziesz miała żadnych problemów, że go przygarnęłaś. A psiak będzie miał dobry dom i o to w tym wszystkim głównie chodziło - dobro psa.
Pozdrawiam

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 14:38   #8257
zonawymarzona
Rozeznanie

Daffodilka Wietnamczyk mial jego metryke rodowod i umowe, tylko Justynce dal sama ksiazeczke zdrowia i dal do siebie namiary...
Stary 2010-09-27, 14:42   #8258
carolinascotties
Zakorzenienie

Bardzo sie ciesze, ze odbylas rozmowe z hodowczynia. Nie taki diabel straszny...

Psiakowi zycze zdrowia i zapraszam Cie do wiZOOzowego watku o Shih Tzu

Stary 2010-09-27, 14:59   #8259
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Daffodilka Wietnamczyk mial jego metryke rodowod i umowe, tylko Justynce dal sama ksiazeczke zdrowia i dal do siebie namiary...
A to dobrze, czytałam wątek dość szybko i mi umknęło. Jakoś zakonotowałam sobie tylko tą książeczkę zdrowia.
Stary 2010-09-27, 15:18   #8260
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Poproś też o badania krwi podstawowe i te pod kontem wątrobowym !
Ile lat ma ten piesek - 4 ? Jeśli tak to jeszcze młode zwierze i dziwne jest że cały czas leży i nie bawi się !

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Mam rozumieć że mnie znasz i dlatego pozwalasz sobie na takie wpisy ? Gorszy dzień ty Ty drogie dziecko masz i chyba tak masz od urodzenia !
a co to jest konto wątrobowe
A robienie takich byków nie jest żenujące

Swoim takim napastliwym tonem odstraszacie sporo osób Jakbym miała jakieś pytania odnośnie piesków to tu już by ich nie zadała Podsumowując niektóre wypowiedzi-jestem zdziwiona,że Justyny nadal nie aresztowano

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 15:49   #8261
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Swoim takim napastliwym tonem odstraszacie sporo osób Jakbym miała jakieś pytania odnośnie piesków to tu już by ich nie zadała Podsumowując niektóre wypowiedzi-jestem zdziwiona,że Justyny nadal nie aresztowano
Winterko () ja nikogo nie usprawiedliwiam, bo trzeba czasem ugryźć się w język, żeby nie powiedzieć za dużo i kogoś nie urazić, ale trochę dziewczyny rozumiem. Wiele z nich to na pewno wolontariuszki w schroniskach dla zwierząt. One na codzień stykają się z psią i kocią biedą, widzą jak te nieszczęsne stworzenia cierpią. Dlatego są bardzo wyczulone na wszystkie sprawy związane z poszukiwaniem nowego odpowiedzialnego i świadomego właściciela. Zdają sobie też sprawę jak ważna jest kastracja (sterylizacja) psów (czy to rasowych bez uprawnień hodowlanych, czy mieszańców), żeby nie przyczyniać się do powiększania i tak bardzo licznej populacji bezdomniaków i nie popierać pseudohodowli. Kiedy człowiek napatrzy się na to psie nieszczęście nie potrafi bez emocji wypowiadać się w takich sprawach. Zresztą tu i tak jest jeszcze spokojnie, na innych forach gdzie często zaglądam dyskusje są o wiele bardziej zażarte To chyba norma jeśli chodzi o dobro futrzaków.

A Justynkę serdecznie pozdrawiam

Edytowane przez Daffodilka
Czas edycji: 2010-09-27 o 17:51
Stary 2010-09-27, 16:04   #8262
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Winterko () ja nikogo nie usprawiedliwiam, bo trzeba czasem ugryźć się w język, żeby nie powiedzieć za dużo i kogoś nie urazić, ale trochę dziewczyny rozumiem. Wiele z nich to na pewno wolontariuszki w schroniskach dla zwierząt. One na codzień stykają się z psią i kocią biedą, widzą jak te nieszczęsne stworzenia cierpią. Dlatego są bardzo wyczulone na wszystkie sprawy związane z poszukiwaniem nowego odpowiedzialnego i świadomego właściciela. Zdają sobie też sprawę jak ważna jest kastracja psów (czy to rasowych bez uprawnień hodowlanych, czy mieszańców), żeby nie przyczyniać się do powiększania i tak bardzo licznej populacji bezdomniaków i nie popierać pseudohodowli. Kiedy człowiek napatrzy się na to psie nieszczęście nie potrafi bez emocji wypowiadać się w takich sprawach. Zresztą tu i tak jest jeszcze spokojnie, na innych forach gdzie często zaglądam dyskusje są o wiele bardziej zażarte To chyba norma jeśli chodzi o dobro futrzaków.

To wolę nie mysleć,jak jest gdzie indziej
Ja też dziewczyny rozumiem,ale można to było od razu inaczej wyjaśniać Tak to jest,że jak ktoś pisze nerwowo to druga strona zaczyna się bronić podobnym tonem.

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2010-09-27, 16:30   #8263
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Sprawa załatwiona i wszystko jest w porządku - bardzo się cieszę !
Jeśli będziesz miała pytania co do opieki nad ta rasą zapraszamy na wątek o Shih-tzu :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=435775&page=35

ps: dodam że nie miałam w zamierze nikogo atakować , jedynie wyjaśnić tą potrzebę kontaktu z hodowcą i nie dla czyjegoś "widzimisię" a właśnie dla spokoju psa aby nie musiał po raz kolejny zmieniać rodziny !

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Tak zdobiłam błąd !
Wytykanie go jest wysoce dorosłe !

Edytowane przez monika733
Czas edycji: 2010-09-27 o 16:28
monika733 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 16:37   #8264
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:

Tak zdobiłam błąd !
Wytykanie go jest wysoce dorosłe !
I to niejeden,ale nie zamierzam bawić się w cytowanie A pisanie obcej osobie,że zachowuje się jak dziecko i nie ma za grosz kultury jest wysoce dorosłe?
To tyle z mojej strony,pozdrawiam.Bez złośliwości

Stary 2010-09-27, 16:38   #8265
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:

ps: dodam że nie miałam w zamierze nikogo atakować , jedynie wyjaśnić tą potrzebę kontaktu z hodowcą i nie dla czyjegoś "widzimisię" a właśnie dla spokoju psa aby nie musiał po raz kolejny zmieniać rodziny !

Zapewne tak Cię odebrano, bo zamiast kropek w postach stawiasz wykrzykniki.

A ja mam nadzieję, że nowa opiekunka pieska będzie jednak nam dawać znać co u niego słychać

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 16:55   #8266
monika733
BAN stały

GG do monika733

Cytat:
Napisane przez Gregorynka Pokaż wiadomość
Zapewne tak Cię odebrano, bo zamiast kropek w postach stawiasz wykrzykniki.
Te wykrzykniki jak moje błędy są taką moją przywarą.
Muszę nad tym popracować .

Kiedyś ktoś mi coś pożądnie wytłumaczył i dzięki temu zmieniłam swoje podejście do tego tematu , więc chiałabym innym pomóc w zmianie swoich poglądów. Nie zawsze może robie to jak należy - ale wybaczcie nie jestem doskonała .
monika733 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 17:04   #8267
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
I to niejeden,ale nie zamierzam bawić się w cytowanie A pisanie obcej osobie,że zachowuje się jak dziecko i nie ma za grosz kultury jest wysoce dorosłe?
To tyle z mojej strony,pozdrawiam.Bez złośliwości
Winter76 - zaakceptowalas regulamin, który zawiera nastepujacy punkt:

9. W bardzo złym tonie jest zwracanie dyskutantom uwagi na literówki, błędy ortograficzne i gramatyczne, i robienie tego na forum publicznym. Jeśli zrobisz to w sposób prześmiewczy, licz się na punktem karnym. O stopniu kary - „upomnienie lub punkt karny”, decyduje moderator.

Cytat:

Monika733 - Ciebie rowniez prosze - zakoncz wycieczki osobiste.

Kolejne ostrzezenia skoncza sie punktami.

Edytowane przez carolinascotties
Czas edycji: 2010-09-27 o 17:07
Stary 2010-09-27, 18:18   #8268
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Winterko () ja nikogo nie usprawiedliwiam, bo trzeba czasem ugryźć się w język, żeby nie powiedzieć za dużo i kogoś nie urazić, ale trochę dziewczyny rozumiem. Wiele z nich to na pewno wolontariuszki w schroniskach dla zwierząt. One na codzień stykają się z psią i kocią biedą, widzą jak te nieszczęsne stworzenia cierpią. Dlatego są bardzo wyczulone na wszystkie sprawy związane z poszukiwaniem nowego odpowiedzialnego i świadomego właściciela. Zdają sobie też sprawę jak ważna jest kastracja (sterylizacja) psów (czy to rasowych bez uprawnień hodowlanych, czy mieszańców), żeby nie przyczyniać się do powiększania i tak bardzo licznej populacji bezdomniaków i nie popierać pseudohodowli. Kiedy człowiek napatrzy się na to psie nieszczęście nie potrafi bez emocji wypowiadać się w takich sprawach. Zresztą tu i tak jest jeszcze spokojnie, na innych forach gdzie często zaglądam dyskusje są o wiele bardziej zażarte To chyba norma jeśli chodzi o dobro futrzaków.

Daff, to wszystko jest zrozumiałe

Niezrozumiałe były za to, przykładowo, wypowiedzi, że Dziewczyny nie chcą skontaktować się z hodowcą pisane chwilę po tym, jak się okazało że psiak znalazł nowy dom. Zamiast poczekać na odpowiedź, nawet ten dzień, dwa, bo przecież nie każdy ma możliwość siedzenia na Wizażu non stop, zaczęły się dziwne domysły, oskarżenia i straszenie. Po co?

edit: a później już wszystkim puściły nerwy i się potoczyło....
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR

Edytowane przez kamena
Czas edycji: 2010-09-27 o 18:23
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-27, 19:15   #8269
zonawymarzona
Rozeznanie

oczywiscie... niestety nie siedze na necie 24 h/ dobe...chocby dlatego ze trzeba bylo kupic mu wiele rzeczy, poswiecic sporo uwagi i czasu zeby sie odwoil w nowym otoczeniu ale tez rozumiem ze sie martiwicie o psiaka
A psiak sie chyba zadomowil juz tutaj
zna juz kazdy kat jest taaaaaaaki kochany ze sie w nim zakochalam
Stary 2010-09-28, 00:51   #8270
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
Bardzo prosze o zachowanie spokoju.
Nie widze powodu, dla ktorego moje podejscie moze byc wyjatkowe - znam wielu hodowcow i mozna powiedziec, ze na punkcie swoich psow i ich potomstwa maja swira; i uwazam to za naturalna i zdrowa postawe

----------------
Żaden świr nie jest naturalny ani zdrowy. bez względu na to , jakie daje mu się uzasadnienie. Zawęża horyzont, a w postawach skrajnych , często umyka istota rzeczy i racjonalność.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Skontaktowałaś się już z hodowcą?

Obawiam się, że piesek ostatecznie skończy w schronisku...
Ludzka wyobraźnia nie zna granic................... .........

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss_M Pokaż wiadomość

[/COLOR]
Jaką mam pewność,ze ten pies nie jest tatą,bratem,kuzynem pólbratem.. itp mojego psa?
A jeżeli jest "kuzynem" , to co ?
Natura w zasadzie nie obdarzyła zwierząt poczuciem ciągłości rodów czy poczuciem związków rodzinnych. Jesteście mądrzejsze od natury ?

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2010-09-28 o 00:52
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 08:12   #8271
nicolaczek
Przyczajenie

Dot.: źrebak bez oczu-wyrok dla matki i córki-błagamy o pomoc...

Mam pytanie: na jakie konto można wpłacić pieniądze na jedzenie i utrzymanie tych koników? I jeszcze jedna kwestia: jaki jest koszt miesięczny ich utrzymania?

Edytowane przez nicolaczek
Czas edycji: 2010-09-28 o 08:14
nicolaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 15:38   #8272
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Żaden świr nie jest naturalny ani zdrowy. bez względu na to , jakie daje mu się uzasadnienie. Zawęża horyzont, a w postawach skrajnych , często umyka istota rzeczy i racjonalność.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Ludzka wyobraźnia nie zna granic................... .........

może przeczytasz cały wątek?

Stary 2010-09-28, 16:15   #8273
carolinascotties
Zakorzenienie

Być świrem (i tu mam na mysli nielubiane przeze mnie, pogardliwe określenie człowieka z chora psychika), a mieć przysłowiowego świra to dla mnie dwie różne rzeczy ROZ-ter-KO.

Stary 2010-09-28, 17:39   #8274
zonawymarzona
Rozeznanie

Nie kloccie sie juz
Dzisiaj bylam u weta- piesio dostal zastrzyki i przepisano mu tabletki...
Byl dzielny a wet baaaardzo mily do tego stopnia ze pieskowi tez wpadl w oko...
Badania nerek i cukru wyszly ok wiec najprawdopodobniej slodziak ma zapalenie pecherza
Stary 2010-09-28, 19:09   #8275
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
może przeczytasz cały wątek?
Przeczytalam wątek.

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
Być świrem (i tu mam na mysli nielubiane przeze mnie, pogardliwe określenie człowieka z chora psychika), a mieć przysłowiowego świra to dla mnie dwie różne rzeczy ROZ-ter-KO.
Nie mialam na myśli człowieka chorego psychicznie i sądzę , że z mojej wypowiedzi można to odczytać.
Stary 2010-09-28, 19:19   #8276
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Nie kloccie sie juz
Badania nerek i cukru wyszly ok wiec najprawdopodobniej slodziak ma zapalenie pecherza
Całe szczęście, to pewnie od wielogodzinnego leżenia na kamiennej podłodze w tej hali
Intryguje mnie ten popęd seksualny- u mnie niczego nie zauważyłam, no ale mam psa i sukę.
A le słodziak niesamowity

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 19:21   #8277
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie kloccie sie juz
A jakie to były badania?

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Przeczytalam wątek.
Wątpię i eot.

Stary 2010-09-28, 22:15   #8278
lolu
Rozeznanie

Oddam w dobre ręce 3 śliczne kotki (dolnośląskie)

Oddam w dobre ręce 10-cio tygodniowe kotki( jedna kotka -środkowe zdjęcie- i dwa koty ). Są odrobaczone i odpchlone , potrafią korzystać z
kuwety, są radosne ale w miarę ułożone Mogę zaoferować transport na terenie Wrocławia i w okolicy (ok 50 km). Rozstaję sie z nimi z żalem ale mam w domu już 4 koty i psa więc nie mam wyboru
lolu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 22:17   #8279
vinitha
Raczkowanie

Dot.: źrebak bez oczu-wyrok dla matki i córki-błagamy o pomoc...

Widziałam zdjęcia- wzruszające jest popatrzeć na klacz- na jej szczęście.
Gratuluję !!! !!! !!! I trzymam kciuki za dalsze sukcesy!!!
Stary 2010-09-28, 22:49   #8280
zonawymarzona
Rozeznanie

krew i jakies dodatkowe... z moczem nie bylo problemu - zsiusial sie u weta 2 razy
na co wet powiedzial zartobliwie : no coz... mocz ma wlasciwe zabarwienie i konsystencje
z popedem jest chyba tak ze moze sie rozkrecil nie boi sie , przyzwyczail sie itd.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Wiadomosc z pewnego forum:

Posłuchajcie jest problem na pewnym forum dziewczyna ogłosiła się ze ma do oddania shih tzu którego wzięła od Wietnamczyka cały przebieg wydarzeń jest w linku poniżej, o co chodzi pies jest z rodowodem ponieważ ma tatuaż i teraz jest problem nie chcą się skontaktować z hodowcą ani go odnaleźć ,niby pani w zk powiedziała ze musi być metryka, to po ch.... jest tatuaz ,wszystko mi śmierdzi wielka ściemą zajrzyjcie, a pies jest śliczny.

A kto droga Wrocławianko powiedzial ze nie chce sie skontaktowac z hodowca ani go odnalezc?
czy kiedykolwiek padly takie slowa z mojej strony lub ze strony Justynki?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości